Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Τρίτη 31 Ιουλίου 2007

Καλή τύχη Νέρι!!

Τελικα συνεβει αυτό που πριν 2 μηνες ισως εμοιαζε απιθανο. Ο Νερι Καστιγιο από χθες αποτελει παρελθον από τον Ολυμπιακο, και πλεον ανήκει στο εμψυχο δυναμικο της Σαχτιαρ Ντονετσκ. Η προσφορα που εφτασε στα γραφεια της ΠΑΕ Ολυμπιακος πριν 2 μερες ηταν εξαιρετικα δυσκολο να απορηφθει από οποιαδηποτε Ελληνικη ομαδα. Δεν βρισκεις ευκολα 15 εκατομυρια ευρω σημερα. Θα ηταν μεγαλο λαθος της διοικησης να αρνηθει τα χρηματα αυτά, που αν επενδυθουν σωστα μπορουν να οδηγησουν τον συλλογο σε τελειως διαφορετικο επιπεδο!

Εμεις θελουμε να ευχαριστησουμε τον Νερι τοσο για οσα προσφερε όλα αυτά τα χρονια οσο και για τα χρηματα που εφερε στον συλλογο. Είναι μεγαλη υποθεση για τον Ολυμπιακο τα χρηματα αυτά! Με τον Νερι ειχαμε και καλες και κακες στιγμες……ειμαστε όμως υποχρεωμένοι σαν Ολυμπιακοι να κρατησουμε βαθεια μεσα στις καρδιες μας τις καλες στιγμες και να ξεχασουμε τις κακες!!! Κραταμε το γκολ με την Γαλατα, το γκολ με τον ΠΑΟΚ, το γκολ με την ΑΕΚ στον τελικο Κυπελλου…..κραταμε το παθος και την αγαπη για την ομαδα!

Νερι, σου ευχομαστε να εχεις καλη τυχη και υγεια εσυ και οι δικοι σου ανθρωποι. Να εισαι παντα καλα, να προσεχεις και να δουλεψεις πολύ. Με λιγα λογια και πολύ δουλεια θα φτασεις πολύ ψηλα γιατι εχεις ταλεντο…..αρκει να το εκμεταλευτεις σωστα και εξυπνα!!!

Αντιο φιλε, καλη επιτυχια και καλη ανταμωση! Σχολιαστε τον Νερι στο φορουμ του thrylos-fans!



Μια κόμπρα στην Μάιντς!

Εδώ και πολύ καιρο ο Φελιξ Μπορχα δεν ηταν μεσα στα πλανα της τεχνικης ηγεσιας. Παρα τις φιλοτιμες προσπαθειες του επιθετικου από το Εκουαδορ στις προπονησεις, η αποφαση για παραχωριση του είναι τελεσιδικη. Ετσι όταν προσφερθηκε η Μαϊντς να αποκτησει τον Φελιξ με μορφη δανεισμου για ένα χρονο, ο Ολυμπιακος δεν θα μπορουσε να αρνηθει την προσφορα!

Ετσι ο παικτης θα μεταβει στην Γερμανια οπου για την επομενη χρονια θα παιξει δανεικος με τα χρωματα της Μαϊντς! Εμεις του ευχομαστε καθε επιτυχια!!!

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2007

Μπράβο….για το 2ο ημίχρονο!

Το τελευταίο φιλικό επί Αυστριακού εδάφους ήταν αυτό με αντίπαλο την Ισπανική Μαγιόρκα. Σίγουρα ήταν και το δυνατότερο φιλικό μέχρι ώρας και μια καλή ευκαιρία για τον προπονητή μας να δει κάποια πράγματα και για τους παίκτες να μετρήσουν τις δυνάμεις τους απέναντι σε μια σκληροτράχηλη ομάδα. Όπως έχουμε γράψει πολλές φορές τα φιλικά αυτά δεν προσφέρονται για ασφαλή εξαγωγή συμπερασμάτων.

Σε γενικές γραμμές όμως η ομάδα μας άρεσε….κυρίως ο τρόπος με τον οποίο προσπαθεί να αναπτυχθεί. Σίγουρα η εικόνα του πρωτου μερους δεν ηταν οσο καλη αυτή του δευτερου. Στο δευτερο μισο του αγωνα, και με τις αλλαγες που εγιναν, ο Θρυλος εγινε σαφως πιο γρηγορος και κινητικος στον χωρο του κεντρου με αποτελεσμα αφενος μεν να δημιουργησει ευκαιριες, αφετερου δε να μην δεχθει σοβαρη απειλη από τους επιθετικους της αντιπαλης ομαδας. Αρκετα καλη εντυπωση μας αφησε στο ανεπισημο ντεμπουτο του ο Ραουλ Μπραβο ενώ για άλλη μια φορα αρκετα θετικος ηταν ο Γκαλετι!

Ολυμπιακός (Τ.Λεμονής): Νικοπολίδης, Πατσαζόγλου, Στολτίδης, Γκαλέτι, Νούνιες, Τζόρτζεβιτς, Ζεβλάκοφ, Νε, Ρ.Μπράβο, Κωνσταντίνου, Άντζας.

Γιατί στηρίζω τον Τάκη Λεμονή, ή, περί πολιτικών αποφάσεων.





O Carl Schmitt έγραψε ότι η πολιτική είναι πρωτίστως η σφαίρα της απόφασης και ότι η πολιτική απόφαση αφορά πάνω από όλα τον καθορισμό του φίλου και του εχθρού. Θεωρώντας τη στάση που τηρεί ο καθένας μας απέναντι στον νυν προπονητή του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού εξόχως πολιτικό και όχι συναισθηματικό ή προσωπικό θέμα, θα ήθελα να εξηγήσω γιατί θεωρώ τον Τάκη Λεμονή πολιτικό φίλο και όχι εχθρό, παρά τις όποιες καταστάσεις συναγερμού δημιουργούνται με κάθε απώλεια βαθμού στις εγχώριες ή διεθνείς διοργανώσεις.

Η επιβεβλημένη και επί συνεχόμενα έτη αναβαλλόμενη ή αποτυχημένη υλική ανανέωση του ρόστερ της ομάδας πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι που μας πέρασε. Ανεξαρτήτως του πως αισθανήκαμε για κάποιες από τις αποφάσες αποδέσμευσης, γεγονός είναι ότι αποκτήθηκαν παίκτες κατά τεκμήριο από επαρκείς έως πολύ καλοί, σε αντίθεση με τις αμέσως προηγούμενες χρονιές. Σε αρκετά ματς, η ενδεκάδα που παρουσιάστηκε ήταν κατά τα 8/11 αλλαγμένη σε σχέση με την περυσινή. Μια στοιχειωδώς λογική άποψη θα ήταν ότι, με δεδομένες και τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του μεταγραφικού σχεδιασμού, η ενδεκάδα αυτή θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής για να δέσει και να μπορέσει να αξιολογηθεί επαρκώς ούτως ώστε να γίνουν οι όποιες διορθωτικές κινήσεις. Η στάση πολλών εξ ημών όμως δηλώνει την απουσία στοιχειώδους αντίληψης του γεγονότος ότι ο Ολυμπιακός των δέκα πρωταθλημάτων αλλά και των πολλών προβλημάτων στην Ευρώπη έκλεισε τον ιστορικό του κύκλο. Ουσιαστικά τελούμε υπό καθεστώς άρνησης και απώθησης της βασικής αυτής πραγματικότητας.

Αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός δεν είναι ένας οπαδός-υστερικός συγγενής που αλλάζει κάθε μέρα γνώμη για την ενδεδειγμένη θεραπευτική αγωγή και την υγεία του έχοντος υποστεί εκτεταμένη μετάγγιση αίματος ασθενούς. Είναι ένας οπαδός που αντιλαμβάνεται την σοβαρότητα του εγχειρήματος του καλοκαιριού, που σέβεται έμπρακτα τα ρίσκα που αυτό εμπεριέχει εξ’ ορισμού, και που κρατά στάση ήρεμης εγρήγορσης απέναντι στην κατάσταση της ομάδας, χωρίς να ενδίδει ούτε στον πρόωρο ενθουσιασμό ούτε στον ανεξέλεγκτο αρνητισμό. Είναι δυστυχώς στοιχείο της ανωριμότητας που επιδεικνύουμε ότι στην πράξη, ελάχιστοι από μας μπορούμε να διανοηθούμε την πιθανότητα η ανανέωση να κοστίσει φέτος το πρωτάθλημα, όσο και αν κάναμε ότι καταλαβαίνουμε που βρισκόμαστε μετά το τέλος εποχής λίγους μήνες πριν. Η εύκολη λύση είναι φυσικά η απαξίωση ενός ακόμη προπονητή χωρίς ιδιαίτερη περίσκεψη στο τι θα σημάνει πρακτικά για την σταθερότητα μιας νέας και ευάλωττης ακόμη ομάδας η πίεση στην διοίκηση να βρει στήριγμα για άλλη μια φορά στις σπασμωδικές, ανεύθυνες, και επιπόλαιες αντιδράσεις στις οποίες μας έχει συνηθίσει.

Η πολιτική επιλογή μου είναι να αποφύγω την πυροδότηση μιας τέτοιας διοικητικής αντίδρασης. Η επιλογή αυτή προϋποθέτει την στήριξη του προπονητή, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων, μέχρι το τέλος της σαιζόν. Η επιλογή αυτή δεν βασίζεται στο οποιοδήποτε συναισθηματικό αντίκτυπο του ονόματός του. Ούτε στη βεβαιότητα ότι αυτός είναι ο καταλληλότερος ή ότι είναι καν αντάξιος των απαιτήσεων. Βασίζεται στην πεποίθηση ότι δεν κάνει ενεργητικό κακό σε βάρος της ομάδας και ότι προσπαθεί ειλικρινά να πετύχει κάτι καλό για την ομάδα. Πιθανόν ο Ολυμπιακός του τέλους της σαιζόν να μην είναι ακόμη αρκούντως ικανοποιητικός. Τότε θα πρέπει να γίνει μια ήρεμη, απαλλαγμένη από συναισθηματισμούς και καλά μελετημένη κίνηση αλλαγής του προπονητή, κάτι δηλαδή που δεν έγινε εδώ και πολλά χρόνια. Δεν μπορώ να προδιαγράψω αν ο Λεμονής έχει θέση στο απώτερο μέλλον του Ολυμπιακού της επόμενης πενταετίας. Αυτό για το οποίο είμαι βέβαιος είναι ότι η μόνη πιθανότητα να φτάσει η ομάδα ψυχικά διαλυμένη στο τέλος της σαιζόν είναι να την έχει διαλύσει η συμπαιγνία της δικής μας ανωριμότητας και της διοικητικής ευθυνοφοβίας. Ελπίζω αυτή τη φορά ο κόσμος του Ολυμπιακού να επιδείξει την στοιχειώδη πολιτική ωριμότητα που δεν επέδειξε στο πρόσφατο παρελθόν όταν και αποδείχτηκε παρεξηγήσιμα ακριβός στα πίτουρα και φτηνός στο αλεύρι.

Σάββατο 28 Ιουλίου 2007

Λύκε Λύκε ... Είσαι Εδώ!

Κριστιάν Ραούλ Λεντέσμα ο 9ος! Η ομάδας μας άργησε να ξεκινήσει τις μεταγραφές της αλλά ομολογουμένως κάνει μια αξιοπρόσεκτη προσπάθεια να καλύψει τα κενά του ρόστερ.


"Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την απόκτηση του αργεντινού μέσου Κριστιάν Ραούλ Λεντέσμα. Ο ποδοσφαιριστής υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας".

O επονομαζόμενος «Λύκος» είναι ο 3ος Αργεντινός παίκτης αυτής της μεταγραφικής περιόδου κάτι πάρα πολύ σπάνιο για τα δεδομένα του Ολυμπιακού.
Αγωνιζόμενος στην πρωταθλήτρια ομάδα της Αργεντινής Σαν Λορέντζο έκανε μια τελευταία εξαιρετική χρονιά σαν αμυντικός μέσος η οποία του έδωσε το διαβατήριο για τον Ολυμπιακό.

Ο Λεντέσμα έχει αγωνιστεί και διακριθεί με ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό στην Αργεντινή αλλά στα αρνητικά του είναι το αποτυχημένο του πέρασμα από το Αμβούργο το οποίο δε φαίνεται να έχει ξεχάσει :
«Είμαι ευτυχισμένος που έρχομαι στον Ολυμπιακό. Έρχομαι να πάρω ρεβάνς για την προηγούμενη θητεία μου στην Ευρώπη. Είμαι πιο έμπειρος από τότε που αγωνιζόμουν στο Αμβούργο.»,

Σε άλλες του δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής έκανε αναφορά στον πρώην προπονητή του που είναι ένας από τους ανθρώπους που πιστεύουν πάρα πολύ στην αξία του και τον χαρακτήρισε καλύτερο αμυντικό χαφ του προηγούμενου πρωταθλήματος.

«Ευχαριστώ πολύ τους ανθρώπους της Σαν Λορέντζο και τον προπονητή μου, Ραμόν Ντίαζ, που δεν έφεραν αντίρρηση. Ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για μένα και δεν ήθελα να την χάσω. Είναι πολύ σημαντικό για μένα που θα συναντήσω στον Ολυμπιακό και άλλους αργεντινούς(Γκαλέτι-Νούνιες) και σίγουρα θα με βοηθήσουν για να προσαρμοστώ»

Τα στατιστικά του Λεντέσμα πηγή www.contra.gr
Ημ. γέννησης: 29/12/1978
Ύψος: 1.78 ,Βάρος: 75
1997-98: Αρχεντίνος Τζούνιορς 27-0
1998-99: Αρχεντίνος Τζούνιορς 27-0
1999-00: Ρίβερ Πλέιτ 13-0
2000-01: Ρίβερ Πλέιτ 3-0
2001-02: Ρίβερ Πλέιτ 27-0
2002-03: Αμβούργο 16-0
2003: Μοντερέι 16-0
2004: Κολόν Σάντα Φε 17-0
2004-05: Ρίβερ Πλέιτ (Αλντοσίβι) 23-0
2005-06: Ρασίνγκ Κλουμπ 4-0
2006: Αρχεντίνος Τζούνιορς 34-2
2007: Σαν Λορέντζο 18-1

Διεθνής: 1-0 (vs Χιλή, 18 Απριλίου 2007).
Ο νέος παίκτης μας δείχνει ώριμος και σοβαρός με διάθεση να προσφέρει χωρίς να είναι βέβαια ο Βιερά. Ελπίζουμε να βοηθήσει την ομάδα μας στο νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής και να δικαιώσει το «άγριο» παρατσούκλι του.

Σχολιάστε τον «Λύκο» και τις υπόλοιπες μεταγραφές της ομάδας μας στο http://thrylos-fans.net/forum

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2007

Η συνέντευξη του Ρόντρικ Μπλάκνεϊ !

Ο... Βούλγαρος Ρόντρικ Μπλάκνεϊ μίλησε για την επιστροφή στην αγαπημένη του Αθήνα και τον τέταρτο εν ελλάδι σταθμό στην καριέρα του. Στην πρώτη του συνέντευξη ως παίκτης του Ολυμπιακού μέσω του επίσημου siteτης ομάδας, ο Αμερικανός πλέι μέικερ έδωσε το στίγμα του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπλάκνεϊ που από τη Δευτέρα βρίσκεται στη Βουλγαρία έχει δώσει ήδη τα δυο πρώτα φιλικά παιχνίδια με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας της χώρας. Κι αν στο πρώτο με τη Γεωργία ήταν άποντος, την Τρίτη απέναντι στη Δανία άρχισε να... παίρνει μπρος. Ο «Μου-Μου» είχε 9 πόντους (3/3 2π., 1/6 3π.), 2ρ., 2ασ., 1λ., 1κλ. στα 18 λεπτά που αγωνίστηκε στη νίκη της ομάδας του με 86-70.


Η συνέντευξη του Ρόντρικ Μπλάκνεϊ στο www.olympiacos.org...


Ο «Μου-Μου» επιστρέφει στην αγαπημένη του Ελλάδα και δεν κρύβει τη χαρά του. Ένας χρόνος στη χιονισμένη Μόσχα του φάνηκε σαν αιώνας και δεν βλέπει την ώρα να πατήσει και πάλι το πόδι του στο «Ελ. Βενιζέλος». Αυτή τη φορά όμως δεν θα μένει στα βόρεια προάστια της Αθήνας, αλλά θα μυρίζει θάλασσα. Τη θάλασσα του Πειραιά. Ο Ρόντρικ Μπλάκνεϊ έδωσε την πρώτη του συνέντευξη ως παίκτης του Ολυμπιακού στο επίσημο site της ομάδας...


Αυτές τις μέρες βρίσκεται στη Βουλγαρία όπου συμμετέχει στις υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας της χώρας. Άλλωστε, πλέον έχει και βουλγάρικη υπηκοότητα: «Προσπαθώ να μπω στο κλίμα», λεει γελώντας και συνεχίζει: «Έχουμε παίξει ήδη δυο φιλικά και το επίπεδο της ομάδας είναι αρκετά υψηλό».


- Μόσχα, Σόφια ή Αθήνα;

- Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να απαντήσω. Αθήνα. Στη Ρωσία πέρασα ένα χρόνο που ήταν πολύ το κρύο. Ανυπομονώ να δω τον ήλιο της Ελλάδας. Εντάξει, τη Βουλγαρία δεν την ξέρω και δεν μπορώ να κρίνω, αλλά πουθενά δεν μπορεί να είναι ομορφότερα από την Αθήνα. Από την πρώτη στιγμή που έφυγα από τη Θεσσαλονίκη και έζησα στην Αθήνα, την ερωτεύτηκα.


- Αυτός δηλαδή ήταν ο λόγος που δέχτηκες την πρόταση του Ολυμπιακού;

- Ένας από τους λόγους. Παίζοντας στην Ελλάδα έμαθα καλά ότι ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναίκός έχουν τεράστια ιστορία και είναι διαφορετικά να παίζεις γι’ αυτές. Ο Ολυμπιακός έχει τεράστια ιστορία κι έχουν φορέσει τη φανέλα της ομάδας πολλοί σπουδαίοι παίκτες, όπως ο Ντέιβιντ Ρίβερτς. Είναι τιμή μου να φορέσει την κόκκινη φανέλα. Ένας ακόμα λόγος που είπα ναι στον Ολυμπιακό είναι ότι η ομάδα αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα κι έχει μεγάλους στόχους τόσο σ’ αυτή τη διοργάνωση όσο και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Και τέλος, είναι πολύ σημαντικό για μένα ότι ένας προπονητής όπως είναι ο Πίνι Γκέρσον που έχει πετύχει τόσα πολλά πράγματα στην καριέρα του, με διάλεξε να παίξω γι’ αυτόν.


- Έχεις αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα με τον Ηρακλή, την ΑΕΚ και το Μαρούσι. Το να παίζεις όμως για τον Ολυμπιακό είναι μια εντελώς διαφορετική... ιστορία. Το άγχος και η πίεση είναι μεγαλύτερα.

- Ξέρω την πίεση που έχουν όσοι είναι στον Ολυμπιακός. Ανυπομονώ να νιώσω κι εγώ αυτή την πίεση γιατί πιστεύω ότι σε βοηθά να παίξεις ακόμα καλύτερα. Μου αρέσει περισσότερο να είμαι σε μια μεγάλη ομάδα με πίεση, παρά σε μια μικρή που κανείς δεν έχει μεγάλες προσδοκίες. Όταν θες να φτάσεις ψηλά πρέπει να νιώθεις την πίεση και να μάθεις να την κάνεις σύμμαχό σου...


- Έχεις μάθει για τους παίκτες που ήρθαν φέτος στην ομάδα μαζί με σένα;

- Έμαθα για τα δυο νέα παιδιά. Τον Βασιλειάδη και τον Μαυρο...


- Μαυροκεφαλίδη.

- Ναι. Δύσκολο όνομα, αλλά καλοί παίκτες και οι δυο (γέλια). Ξέρω για τον Ρόμπερς και τον Γουντς που είναι μεγάλα ταλέντα, ξέρω ότι ο Μπουρούσης μένει στην ομάδα. Αυτός είναι ο άνθρωπός μου. Θεωρώ ότι έχει τεράστιες δυνατότητες. - Θα είσαι ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης του Ολυμπιακού. Είσαι έτοιμος να γίνεις δάσκαλος; - Αισθάνομαι ακόμα πολύ νέος (γέλια)! Αν μου ζητήσουν οι προπονητές να βοηθήσω τα παιδιά με την εμπειρία τότε δεν με ενοχλεί να γίνω δάσκαλος.


- Το ξέρεις ότι τη νέα σεζόν είναι πολύ πιθανό να μπαίνεις στο παιχνίδι από τον πάγκο; Σε ενοχλεί αυτό;

- Καθόλου. Εγώ θέλω να κερδίζει η ομάδα. Όχι να παίζει καλά ο Μπλάκνεϊ. Θα παλέψω σκληρά για να γίνω βασικός κι αν δεν τα καταφέρω, η ομάδα θα είναι και πάλι κερδισμένη. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.


- Κι ένα μήνυμα για τους φίλους του Ολυμπιακού;

- Τους έχω... νιώσει καλά ως αντίπαλος κι ανυπομονώ να τους ζήσω κι ως παίκτης της ομάδας. Ας βγούμε όλοι μαζί στο γήπεδο για να κερδίσουμε τίτλους για τον Ολυμπιακό. Μόνο έτσι θα τα καταφέρουμε. Όλοι μαζί...


Σχολιάστε τον Ρόντρικ, εδώ.

Ο αρχηγός μένει λιμάνι...


Τελικά ο αρχηγός έμεινε. Ο Παπαμακάριος, θα συνεχίσει να φορά την φανέλα του Ολυμπιακού και για τον επόμενο χρόνο. Η ανακοίνωση της ΚΑΕ:


"Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει τη συνέχιση της συνεργασίας της με τον Μανώλη Παπαμακάριο και για τη σεζόν 2007-08 και την επιστροφή στην ομάδα από την Ολύμπια Λάρισας όπου αγωνίστηκε ως δανεικός, του Γιώργου Πρίντεζη."

Στην συνέχεια ο "αρχηγός" του Ολυμπιακού δήλωσε:

«Ήθελα να μείνω στην ομάδα κι από τη στιγμή που ο κόουτς είπε ότι με θέλει, ήταν τυπικό το θέμα της παραμονής μου», τόνισε ο αρχηγός του Ολυμπιακού λίγη ώρα μετά την οριστικοποίηση της παραμονής του στην ομάδα και πρόσθεσε: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει αθλητής που αγωνίζεται στον Ολυμπιακό και να θέλει να φύγει από την ομάδα, πόσο μάλλον όταν έχεις την τιμή να είσαι και αρχηγός της. Η προσπάθεια συνεχίζεται απ’ όλους για να φτάσουμε τον Ολυμπιακό εκεί που του αξίζει και φέτος θα πρέπει να προσπαθήσουμε ακόμα πιο πολύ».

Σχολιαστέ την παραμονή του Παπαμακάριου στο forum, αλλά και την επιστροφή του Πρίντεζη στο forum.

Υπέγραψε και ο Λατσκο!

Από τις πρώτες μέρες συμμετοχής του στην προετοιμασία ο Λατσκο είχε αφήσει θετικές εντυπώσεις στον Τάκη Λεμονη. Μετά και από την συμμετοχή του νεαρού Ούγγρου και στα 2 πρώτα φιλικά της σαιζόν, ο προπονητής εισηγήθηκε την απόκτηση του παίκτη και έτσι από χθες και επίσημα ο Ζολτ Λατσκο αποτελεί μέλος της οικογένειας του Θρύλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την απόκτηση του Ούγγρου ποδοσφαιριστή Ζόλτ Λάτσκο, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για 4 χρόνια

Εμείς να ευχηθούμε στον ποδοσφαιριστή να έχει την υγειά του και να πανηγυρίσουμε μαζί πολλούς τίτλους. Σχολιάστε τον Λατσκο εδω

Αργά και σταθερά προς τα μπροστά!


Πραγματοποιώντας καλύτερη εμφάνιση σε σχέση με το προηγούμενο φιλικό η ομάδα μας κέρδισε με 2-0 (Νούνιεζ, Μπόρχα) την μέτρια Τουρκική Ανκαραγκούτσου παρουσιάζοντας μας κάποια καλά δείγματα στην ανάπτυξη και την ανασταλτική λειτουργία σε σχέση με το προηγούμενο φιλικό. Επίσης για πρώτη φορά είδαμε το 4-4-2 με 2 αμυντικά χαφ Στολτίδη, Τοροσίδη στο κέντρο του γηπεδου και τους Τζόλε , Γκαλέτι στα άκρα.

Η πρώτη εμφάνιση του Γκαλέτι για 45 λεπτά έδειξε αρκετά καλά στοιχεία ενώ και ο Νουνιεζ ήταν μέσα στις περισσότερες από τις καλές ευκαιρίες της ομάδας αν και δεν απέφυγε κάποιες επιπόλαιες επιλογές. Η άμυνα χωρίς ν’ αποφύγει τα λάθη έδειξε πιο δεμένη με καλή παρουσία από τον Παρασκευά (χρόνια του πολλά για σήμερα) Αντζα.

Ηταν εμφανής πάντως στην ανάπτυξη μας η προσπάθεια για γρήγορες πάσες και η προώθηση και από τις δύο πλευρές του γηπέδου και κυρίως από την ξεχασμένη τα τελευταία χρόνια δεξιά.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι πολλές αλλαγές και οι πολλοί νέοι παίκτες που αγωνίστηκαν δεν αφήνουν περιθώρια για πολλά συμπεράσματα. Δεν μπορούμε βέβαια να λησμονήσουμε το αριστερό (παρακαλώ) πλασέ του Μπόρχα στο 2-0, έπειτα από ασίστ του Νουνιεζ.

Συνεχίζουμε με χαμηλούς τόνους τους οποίους πρώτους από όλους δείχνει να κρατά ο προπονητής με τις δηλώσεις του. Περισσότερα και καλύτερα συμπεράσματα την Κυριακή με τη σαφώς πιο ποιοτική Μαγιόρκα.

Οι συνθέσεις των ομάδων. Πηγή championsday.gr
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μπούτινα (71΄ Παναγόπουλος), Πατσατζόγλου, Ντομί, Ζούλιο Σέζαρ, Στολτίδης (46΄ Νε), Γκαλέτι (46΄ Πάντος), Νούνιες (67΄ Μενδρινός), Τζόρτζεβιτς (46΄ Λάτσκο), Ματσούκας (46΄ Μπόρχα), Τοροσίδης (74΄ Λεοζίνιο), Αντζας (74΄ Παπαδόπουλος)

ΑΝΚΑΡΑΓΚΟΥΤΣΟΥ: Κιριντιλί (61΄ Γιουσέλ), Γκιουνκιόρ, Σελίκ, Ντα Σίλβα, Οζκαϊνάκ, Καραντουμάν (46΄ Ακιέλ), Κριτά, Ουζκάν (61΄ Μπάλαμπαν), Μπεμπέ, Ερντογάν (57΄ Ντουρουέρ), Μάσεκ (46΄ Ακινφούν).

Σχολιάστε τα φιλικά παιχνίδια της ομάδας μας στο
www.thrylos-fans.net

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2007

Νέα blogs

Από σήμερα εγκαινιάζουμε δυο επιπλέον blogs. Το thrylos-football.blogspot.com θα βρείτε νέα για την ποδοσφαιρική ομάδα, ανακοινώσεις της ΠΑΕ και αναλύσεις των αγώνων του Ολυμπιακού, ενώ στο thrylos-basketball.blogspot.com θα βρείτε ο,τι αφορά την μπασκετική ομάδα. Στο παρόν blog, θα μπορείτε να βρείτε γενικά νέα για τον Ολυμπιακό μας, ενώ θα υπάρχει και αρθογραφία και σχολιασμός για τα δρώμενα της ομάδας.

Τρίτη 24 Ιουλίου 2007

ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ

(The story so far) written by: "To κόκκινο κοράκι"

Η περίοδος των μεταγραφών είναι η κατεξοχήν περίοδος που απευθύνεται στο θυμικό των φιλάθλων. Παικταράδες πάνε κι έρχονται, διοικήσεις ετοιμάζονται για την μεγάλη υπερβαση. Πόθοι και ελπίδες, πονηρά μυστικά και ανεκπλήρωτοι έρωτες σε ραδιόφωνα, πρωτοσέλιδα και sites, ενώ ο υδράργυρος σκαρφαλώνει και δεν υπάρχει αγωνιστική δραστηριότητα.
Στην Ελλάδα οι μεταγραφές γίνονται σε δύο περιόδους, την θερινή και του Ιανουαρίου, και οι μεταγραφικές συζητήσεις όλο τον χρόνο. Ειδικά για την ομάδα μας τον Ολυμπιακό, μετά το πρώτο αποτυχημένο αποτέλεσμα αρχίζουν οι μουρμούρες και η συζήτηση «κι αν είχαμε πάρει τον τάδε ή τον δείνα». Σε χρόνο ρεκόρ αρχίζουν και τα σενάρια, τα οποία όταν δεν βγαίνουν για να γεμίσει η σελίδα, βγαίνουν για να ηρεμίσει το εξαγριωμένο πλήθος. Η τρέχουσα μεταγραφική περίοδος έχει αρχίσει ήδη από τον Νοέμβριο, όταν οι υποσχέσεις, του τότε τεχνικού επιτελείου, και οι προσδοκίες, που γέννησαν οι μεταγραφές εκείνης της σαιζόν, που είχαν ολοκληρωθεί έξι μήνες πριν αρχίσει η μεταγραφική περίοδος, διαψεύσθηκαν ολοκληρωτικά στο Καραϊσκάκη εναντίον της Σαχτάρ.

Τότε το ποδοσφαιρικό οικοδόμημα του Ολυμπιακού άρχισε να χορεύει σε ρυθμούς ταραντέλας. Ριβάλντο και Καρεμπέ άρχισαν να φέρονται ως υποψήφιοι Μεσσίες, με τις καραβιές Βραζιλιάνων και Γάλλων ποδοσφαιριστών και τεχνικών να παρελαύνουν στον αθλητικό τύπο, έντυπο και ηλεκτρονικό. Λίστες μεγαλύτερες κι από του Σίντλερ κατέφθαναν στα γραφεία της πλατείας Αλεξάνδρας, και όλοι κράτησαν την ανάσα τους περιμένοντας τις εξελίξεις. Όλοι; Όχι όλοι, υπήρχε ήδη από τότε και ακόμη πιο πριν μια «μειοψηφία» «αγαπητικών, νοσταλγών, πατατάκηδων, εσωστρεφών» κ.ο.κ. που δυσπιστούσε προφητικά.
Τελικώς από τον σωλομό νορβηγίας κεραστήκαμε όλοι μια λεμοναδίτσα και μόνο ο Τοροσίδης πέρασε τις πύλες του Ρέντη. Κάπου εκεί, ανάμεσα σε Ρίμπο και Καρεμπέ, μπήκε και τρίτο πρόσωπο, ο Ίβιτς που αποχώρησε από τους Θρακομακεδόνες, ο οποίος δεν έπαυσε να έχει ερείσματα στον κόσμο του Ολυμπιακού ως ποδοσφαιριστής βέβαια, διότι ως Τεχνικός Διευθυντής το μόνο που είχε στις αποσκευές του ήταν η δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα.
Τότε η διοίκηση της ομάδας, από τα πλέον επίσημα χείλη του προέδρου, διέψευσε τα σενάρια περί Τεχνικού Διευθυντή και στήριξε τον προπονητή της ομάδας Τάκη Λεμονή. Παράλληλα, μετά την ήττα από τον αιώνιο αντίπαλο στο Καραϊσκάκη, άρχισε η απόβαση Βραζιλιάνων στο Ρέντη. Το περίφημο φαξ προς Μόσχα για τον Ντούντου έλαβε διαστάσεις επιθεώρησης, νεαροί φερέλπιδες από την χώρα του καφέ δοκιμάζονταν στον Ρέντη, και πριν λήξει έστω και μαθηματικά το πρωτάθλημα, όλοι ασχολούνταν με τον μεταγραφικό σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς.

Υπήρξε βέβαια εκεί κοντά στο Πάσχα ένα συμβάν που τάραξε την αθλητική κοινωνία, πολύ περισσότερο κι από τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από το Κύπελο Ελλάδος, για πρώτη φορά στην ιστορία του από ομάδα μικρότερης κατηγορίας: τα γεγονότα της Λεωφόρου Λαυρίου. Η αγανάκτηση του κόσμου του Ολυμπιακού έφθασε σε εκρηκτικές διαστάσεις, καθώς έβλεπε την ομάδα του να συμφύρεται με άτομα και δραστηριότητες του υποκόσμου και το ρεπορταζ της ομάδας να καλύπτεται από αστυνομικού και δικαστικούς συντάκτες.
Το πρωτάθλημα τελείωσε μαθηματικά, κι ενώ τελείωνε και αγωνιστικά, έπεσε η βόμβα Ριβάλντο και όλα όσα κωμικοτραγικά την ακολούθησαν. Καθώς ο Ντούντου αποδείχθηκε ότι μόνο για διακοπές θα ερχόταν στην Ελλάδα και η εναλλακτική αυτού λύση Λούκας υπέγραφε σε μια ομαδούλα του Λίβερπουλ για ευτελές ποσό, η παρέλαση των βαρύγδουπων ονομάτων θύμιζε πλέον παρέλαση στον Άγνωστο Στρατιώτη. Μακελελέ, Τουντζάι και άλλοι ποδοσφαιριστές «ων ουκ έστι αριθμός» ήρθαν να παρηγορήσουν ένα κόσμο που κυρίως αισθανόταν ντροπή για τα (αληθινά - ψέυτικα; ποιός ξέρει; ) δάκρυα του Ρίμπο.. Ταξίδια εδώ κι εκεί, φήμες, ονόματα, πρωτοσέλιδες υποσχέσεις για ανανέωση με ουσία και εντυπώσεις, αλλά μεταγραφές μηδέν (0). Το φλέρτ με τον Σπυρόπουλο κατέληξε σε ναυάγιο από την στιγμή που η διοίκηση του Πανιωνίου αρνείται οποιαδήποτε συζήτηση κάτω από τα …3 εκ. Ευρώ (!!!), στην Τούμπα ακούστηκαν παρόμοια νούμερα για τον Χριστοδουλόπουλο (τον ποδοσφαιριστή, όχι τον τραγουδιστή), ο Αβράαμ Παπαδόπουλος μετά το ματς Ολυμπιακού - Άρη έπαυσε να γοητεύει, ο Άντζας φαίνεται ότι χρειάστηκε 600.000 ευρώ τον χρόνο για να φτιάξει ο ψυχισμός του και …αυτά… Βέβαια υπήρξε και μια προσπάθεια συγκέντρωσης νεαρών εξελίξιμων ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των 15 - 16 ετών, αλλά από την στιγμή που ο Μενδρινός που προέρχεται από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού έπαιξε για πρώτη φορά βασικός την καριέρα του στο τελευταίο ματς ενεντίον του Ιωνικού, αυτά ακούγονται τουλάχιστον παρηγοριά στον άρρωστο.

Από την άλλη πλευρά άρχισαν οι αποδεσμεύσεις. Στην συντριπτική πλειοψηφία οι αποδεσμεύσεις βρήκαν σύμφωνο τον κόσμο του Ολυμπιακού. Βέβαια η περίπτωση Ανατολάκη και για μία ακόμη φορά ο άκομψος τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε η ομάδα έναν ποδοσφαιριστή που υπήρξε βασικό στέλεχος της ένδεκάδας και στα 11 τελευταία χρόνια δημιούργησαν πάλι έναν προβληματισμό, ο οποίος όμως δεν βρήκε χώρο να αναπτυχθεί διότι επισκιάστηκε από τις διοικητικές ανακατατάξεις στην ΠΑΕ με την αποχώρηση Λούβαρη και Θεοδωρίδη και την έλευση Π. Κόκκαλη ως διευθύνοντος συμβούλου και Ι. Ίβιτς ως τεχνικού διευθυντή. Αξιοσημίωτες και οι δηλώσεις περί «ισοσκελισμού του budget» και η φημολογίας περί διαθεσίμου 10 εκ. ευρώ για μεταγραφές, μισθούς κ.ο.κ.

Τότε ο κόσμος του Ολυμπιακού ξανακράτησε την ανάσα του: άλλοι από αγωνία και άλλοι από οργή. Η οβιδιακή μεταμόρφωση και αλλαγή πλάνων, η παρατεταμένη καθυστέρηση στην ανακοίνωση μεταγραφών (ουδείς πέταξε ακριβώς από την χαρά του στο άκουσμα της επιστροφής Άντζα) και το νέο σήριαλ «Λεμονής - Ίβιτς», με τον ένα θιασώτη του 4-4-2 με δύο αμυντικά χαφ και τον άλλο του 4-4-2 σε σχήμα ρόμβου (Ματζουράκη έφυγες νωρίς), έφεραν τα πράγματα στο απροχώρητο. Το σήριαλ Τουντζάι είχε ήδη λήξει, το σήριαλ Μακελελέ βγήκε άρον - άρον από το πρόγραμμα και οι σχεδιασμοί ( ; ) Λεμονή για Ρόμενταλ, Τόμασον κ.λπ. μπήκαν στο συρτάρι. Εμφανίστηκε η λίστα Ίβιτς, με ποδοσφαιριστές που είχε προτείνει και στην προηγούμενη ομάδα του και στροφή στην αγορά της Αργεντινής, με τα ονόματα των Γκαλλέτι, Βερόν, Κολοτσίνι, Ινσούα, Καρμπόνι να βρίσκονται δίπλα - δίπλα με τους Μονταΐνι και Τσιρίλο και τους οπαδούς του Ολυμπιακού να βγάζουν τα κομπιουτεράκια προκειμένου να ισοσκελίσουν το budget και να τετραγωνίσουν τον κύκλο, …πριν περικυκλώσουν την πλατεία Αλεξάνδρας.

Το ρόστερ της ομάδας είχε συρρικνωθεί σε επίπεδα μπάσκετ, κι αν δεν υπήρχαν οι τελικοί των play off, κανείς δεν ξέρει που θα μπορούσαν να έχουν φτάσει τα πράγματα. Η ανακοίνωση των νέων εισητηρίων διαρκείας έγινε μέσα σε μια γενικότερη ατμόσφαιρα ιλαρότητας (κυκλοφορούσε άλλωστε η φήμη ότι οι μεταγραφές θα συνέπιπταν με την διάθεση των διαρκείας). Οι μεταγραφικές εξελίξεις πήγαιναν από Παρασκευή σε Παρασκευή, η επίσκεψη των Scorpions έδωσε λαβή για φαρμακερά σχόλια και όλοι προετοιμάζονταν για σκηνικά εποχών της δεκαετίας του ‘80, με συνταγές για …κορνέ να κάνουν την εμφάνισή τους στις 26 Αυγούστου, οπότε ο Ολυμπιακός θα εγκαινιάσει το νέο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Στις 23 Ιουνίου 2007, εγένετο Νούνιες ο πρώτος. Ο νεαρός επιθετικός της Argentinos Juniors είναι η πρώτη μεταγραφή της ομάδας μας, ένας επιθετικός για τον οποίον το μόνο που είναι γνωστό πέραν των στατιστικών του είναι ότι ενδιέφερε τον προπονητή της δευτεραθλήτριας Ελλάδος. Τότε εμφανίστηκε στο προσκήνιο το αποτέλεσμα των παλινωδιών και των σφαλμάτων της υπερδεκαετούς διοίκησης Κόκκαλη. Όσοι προσπάθησαν να δουν με ψυχραιμία τα πράγματα δεν μπορούσαν να μην θυμηθούν τις κόμπρες από το Εκουαδόρ, τους γύπες από την Ουρουγουάη, τα λιοντάρια από την Αίγυπτο, τους ελέφαντες από την Ακτή Ελεφαντοστού (και η ανακοίνωση της μεταγραφής Τουρέ στην Barcelona αντί 12 εκ. ευρώ δεν βοηθάει τα πράγματα), τα ελάφια από την Γκάνα και γενικότερα τις αποτυχημένες επιλογές που έχουν θαυμάσει τα ματάκια μας στο Καραϊσκάκη. Ο αφόρητος σουσουδισμός "των μεγάλων παικτών που μόνο ο πρόεδρος μπορεί να φέρει" με το λιβάνισμα από τα εξαπτέρυγα του τύπου στην διοίκηση έφεραν απογοήτευση στον κόσμο του Ολυμπιακού που περίμενε μεταγραφές επιπέδου …Τέβες και Ρικέλμε, εφόσον καλοί παίκτες, πιο προσιτές και οικονομικές λύσεις, όπως ο Ρόμενταλ, μπήκαν στο περιθώριο.

Και τώρα; Τα (ελεγχόμενα) δημοσιεύματα κάνουν λόγο για Μορφέο, Γκαλλέτι και Γκαγιάρδο για την θέση του κεντρικού χαφ - ο δεύτερος μπορεί να παίξει και δεξιά, Κολοτσίνι για την θέση του σέντερ μπακ, ακούστηκε (αλλά μάλλον πρόκειται για σενάριο θερινής νυκτός) Σορίν για την θέση του αριστερού μπακ ή έναν νεαρό διεθνή με τις ελπίδες Πορτογάλλο. Τα περί Σαμαρά μάλλον υπάγονται στην σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας. Θεωρείται σίγουρη η μεταγραφή του πολλά υποσχόμενου Μήτρογλου που εντυπωσίασε με την Εθνική Ελπίδων, και επιστρέφει ο Σίκωφ που θα έχει από την νέα σαιζόν κοινοτικό διαβατήριο και την εκτίμηση Λεμονή - Ίβιτς.

Επομένως έχουμε και λέμε: Άντζας, Σίκωφ, Νούνιες και Μήτρογλου ( ; ) Αναμένεται η μισή Εθνική Αργεντινής. Και έπεται συνέχεια. Προβλέψεις στο τρελό θηριοτροφείο που λέγεται Ολυμπιακός δεν μπορούν να γίνουν. Αυτό που μπορεί κάποιος σίγουρα να πει πάντως είναι ότι χάθηκε αδικαιολόγητα πολύς χρόνος, ο οποίος θα μπορούσε να έχει επενδυθεί παραγωγικά. Τώρα το σύνθημα είναι «τρεχάτε ποδαράκια μου», κι ας ελπίσουμε ότι τα πόδια του δαφνοστεφανωμένου έφηβου θα αντέξουν.

Τέταρτοι σε όλη την Ευρώπη

Μετά την υπερπροσπάθεια της Παρασκευής και την ήττα με 9-10 από την μετέπειτα πρωταθλήτρια ευρώπης Προ Ρέκο, η ομάδα μας έχασε και στο μικρό τελικό απο την Παρτιζαν μετά από ένα καταπληκτικό παιχνιδι που κρίθηκε στην παράταση με σκορ 13-15

Εμεις να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα για την προσπάθεια. Δεν ειναι και λίγο πράγμα να παιζεις σε final four Ευρωπαικής διοργάνωσης. Σχολιάστε την πορεία της ομάδας εδώ

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 4-5, 6-8, 10-10

Τα τρίλεπτα της παράτασης: 2-2, 3-5

Οι σκόρερ των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Πάτερος): Αφρουδάκης (3), Νίκιτς (1), Χατζηθεοδώρου (1), Θεοδωρόπουλος (2), Ντόσκας (3), Βράνιες (1), Σάντα (1), Σχίζας (1)

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2007

Αδικία…


Σε έναν αγώνα που ήταν πραγματικό θρίλερ, η ομάδα του Ολυμπιακού ηττήθηκε από τον Ιταλικό γίγαντα του γουότερ πόλο, Πρό Ρέκο με σκορ 9 – 10.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα του Πειραιά. Ο Γιώργος Αφρουδάκης πέτυχε το πρώτο γκολ του φάιναλ-φορ, ανοίγοντας το σκορ μετά από 2΄12΄΄ από τη θέση του φουνταριστού. Όμως, ο Ολυμπιακός έχασε δύο κόντρες και τρεις ευκαιρίες με παίκτη παραπάνω ως το τέλος της πρώτης περιόδου και οι Ιταλοί στον παίκτη παραπάνω, πήραν προβάδισμα 2-1. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παίκτες της Πρό Ρέκο έχασαν την πρώτη επίθεση με αριθμητικό πλεονέκτημα (όσο το σκορ ήταν ακόμη 1-0) και στη συνέχεια ευστόχησαν σε έξι συνεχείς.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με γκολ του Τάμας Κάσας (πάντα στον παίκτη παραπάνω), όμως ο Αφρουδάκης στην κόντρα μείωσε σε 3-2, 4.52 πριν την ανάπαυλα. Οι επιθετικές επιλογές των «ερυθρολεύκων» όμως ήταν πολύ κακές στο πρώτο ημίχρονο και οι πρωταθλητές Ιταλίας δεν τους συγχώρησαν. Με άλλα δύο γκολ, ανέβασαν τη διαφορά στα τρία γκολ κι έφτασαν στο 5-2 στα μισά του αγώνα.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν ιδιαίτερα ισορροπημένο. Αρχικά ο Ντόσκας σκόραρε στην κόντρα με το ξεκίνημα της περιόδου, αλλά ο Βουγιαζίνοβιτς απάντησε άμεσα. Ο Γιώργος Αφρουδάκης πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ από θέση φουνταριστού, με μια φανταστική λόμπα, αλλά ο οι Ιταλοί έκανα το 7-4, 5.10 πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου, σε μία φάση όπου ο Τάσος Σχίζας αποβλήθηκε οριστικά με τρεις ποινές. Στο σημείο αυτό η Προ Ρέκο είχε ευκαιρίες να «καθαρίσει» το ματς, αλλά ο Νίκος Δεληγιάννης με τις αποκρούσεις του (οι δύο από αυτές σε κόντρες των Ιταλών) κράτησε «ζωντανή» την ομάδα του Βαγγέλη Πάτερου. Στα 35΄΄ πριν τη λήξη του οκταλέπτου, ο Πέτρε Σάντα βρήκε επιτέλους στόχο στον παίκτη παραπάνω, μετά από οκτώ χαμένες ευκαιρίες των Πειραιωτών, και μείωσε σε 7-5.

Η μεγάλη αντεπίθεση μόλις είχε ξεκινήσει...

Ο Ντόσκας μείωσε σε 7-6 με παίκτη παραπάνω, έξι λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα, όμως το τρίτο γκολ του Βλάντιμιρ Βουγιαζίνοβιτς επανέφερε αμέσως τη διαφορά στα δύο γκολ. Κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Άντριγια Κομάντινα, ο οποίος 5.10 πριν το τέλος σκόραρε από την περιφέρεια και, αφού ο Ολυμπιακός έχασε τρεις επιθέσεις, ο Κροάτης ισοφάρισε στον παίκτη παραπάνω, 2.10 πριν τη λήξη. Μάλιστα, στη φάση αυτή τελείωσε το ματς για τον Βουγιαζίνοβιτς (τρεις ποινές), που ήταν ο κορυφαίος παίκτης της ιταλικής ομάδας, όμως στην αμέσως επόμενη φάση τον ίδιο δρόμο ακολούθησε και ο Κομάντινα, με τον Καλκατέρα να εκμεταλλεύεται την ευκαιρία και να ξαναδίνει προβάδισμα στην Προ Ρέκο (9-8), 1.38 πριν τη λήξη. Ο Νίκιτς πήρε αποβολή (τρίτη και γι΄αυτόν) και ο Ντόσκας στα 57΄΄ ισοφάρισε, όμως στο τέλος όλα λειτούργησαν λάθος. Οι παίκτες του Βαγγέλη Πάτερου, που είχαν δεχθεί και τα εννέα γκολ με αριθμητικό μειονέκτημα, έκλεισαν την άμυνά τους ωστόσο ο Φελούγκο βρήκε την ευκαιρία με μακρινό σουτ στα 33΄΄ (καθυστέρησε να τον κλείσει ο Χατζηθεοδώρου) να στείλει τη μπάλα στη γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Δεληγιάννη, αφού ο Έλληνας γκολκίπερ είχε κόντρα τον ήλιο, και δεν ήταν σε θέση να μπλοκάρει την μπάλα. Έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 10-9. Οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν μία τελευταία ευκαιρία, όμως η πάσα του Σάντα προς τον Νίκιτς δεν ήταν καλή, οι Ιταλοί έκλεψαν τη μπάλα και κράτησαν τη νίκη μέχρι το τελευταίο σφύριγμα των διαιτητών.

Το κλειδί: Τα ποσοστά των νταμπλούχων Ελλάδας στον παίκτη παραπάνω ήταν κάτι περισσότερο από παιδικά (4/14, 0/8 ως λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου), ενώ οι Ιταλοί στον ίδιο τομέα ήταν σχεδόν αλάνθαστοι (9/11, απίστευτο ποσοστό για τέτοιο ματς), ενώ για μεγάλο χρονικό διάστημα η διαφορά έμοιαζε παγιωμένη στα τρία γκολ κάτι που καθυστέρησε ιδιαίτερα την ομάδα του Πειραιά.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 1-3, 3-2, 4-3

Οι σκόρερ των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός: (Πάτερος): Ντόσκας 3, Αφρουδάκης 3, Κομάντινα 2, Σάντα 1

Προ Ρέκο: (Πόρτζιο): Βουγιαζίνοβιτς 3, Φελούγκο 2, Φιλιόλι 1, Κάσας 1, Μπετίνι 1, Καλκατέρα 1, Σοτάνι 1

Πληροφορίες από το http://www.sport24.gr

Κυριακή 22 Ιουλίου 2007

Θέλει δουλειά πολλή!

Ηττα με 1-2 γνώρισε η ομάδα μας από την μέτρια Τσεχική Πλζεν στο 2ο φιλικό προετοιμασίας. Χρησιμοποιήθηκαν ουσιαστικά 2 ενδεκάδες με μόνο τον Μενδρινό και τον Λατσκο να παίζουν ολόκληρο το παιχνίδι. Ασύνδετη και κουρασμένη η ομάδα με μόνη θετική παρουσία τον Τοροσίδη έχασε δίκαια. Το γκολ ο Ματσούκας έπειτα από εξαιρετική πάσα του Τοροσίδη.

Ο προπονητής έπαιξε με 4-4-2 σε όλο το παιχνίδι, με 2 κεντρικά χαφ, το ένα σε ανασταλτικό (Στολτίδης Αημ, Τοροσίδης Βημ) και το άλλο (Νε Αημ, Τζόλε Βημ) σε δημιουργικό ρόλο. Δημιούργικα όμως η ομάδα μας υστέρησε έχοντας ασύνδετες γραμμές και καμία βοήθεια στην ανάπτυξη από τ’ ακραία χαφ, ενώ και η άμυνα μας έδειξε κενά και δεν απέφυγε τα λάθη.

Η 11αδα του Α’ ημιχρόνου
Νικοπολίδης, Πάντος, Ντομί, Σίκοφ, Σέζαρ, Στολτίδης, Νε, Μενδρινός, Λάτσκο, Νούνιες, Κοβάσεβιτς
Η 11αδα του Β’ ημιχρόνου
Μπούτινα, Μενδρινός, Ζεβλάκοφ, Παπαδόπουλος, Άντζας, Τοροσίδης, Τζόρτζεβιτς, Φακίνος, Λάτσκο, Μπόρχα, Ματσούκα

Οπως δεν θα ενθουσιάζομασταν αν η ομάδα μας διέλυε την αντίπαλο δεν απογοητευόμαστε και απο το γεγονός ότι περισσότερο από 1 μήνα πριν τις επίσημες υποχρεώσεις η ομάδα έδειξε ανέτοιμη. Περιμένουμε τα επόμενα φιλικά με καλύτερες ομάδες αλλά και την ενσωμάτωση των υπόλοιπων μεταγραφών για να βγάλουμε καλύτερα συμπεράσματα.


Σχολιάστε τα φιλικά της ομάδας μας στο www.thrylos-fans.net/forum

"Πειραιώτης" ο ΜουΜου!

Ο Ολυμπιακος εψαχνε απεγνωσμενα εδω και καιρο να δωσει εμπειρια και αξιοπιστια στην θεση του οργανωτη. Βεβαια τα πραγματα δεν ηταν ευκολα μιας και ουτε πολλοι καλοι ελευθεροι παικτες υπηρχαν αλλα ουτε και ελευθερες θεσεις ξενων διαθεσιμες στο ροστερ. Οταν εγινε γνωστο οτι ο Ροντρικ Μπλακνεϊ θα επαιρνε το βουλγαρικο διαβατηριο οι υπευθυνοι της ομαδας τον εκλεισαν αμεσως. Ο Μουμου προοριζεται για 2ος ποϊντ-γκαρντ πισω απο τον βασικο που προκειται να αποκτηθει μεσα στις επομενες μερες. Ο Μπλακνεϊ μπορει για τους πολλους να μην αποτελει το μεγαλο ονομα αλλα ειναι ενας σπουδαιος παικτης ο οποιος εχει μεγαλη εμπειρια και γνωριζει πολυ καλα το Ελληνικο πρωταθλημα. Αρκετα σταθερος παικτης που θα δωσει την απαραιτητη εμπειρια και το καθαρο μυαλο που χρειαζονται στην ομαδα!

Αναλυτικα η ανακοινωση της ΚΑΕ:

"Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Ρόντρικ Μπλάκνεϊ. Ο 31άχρονος γκαρντ συμφώνησε να φορά την «ερυθρόλευκη» φανέλα για τη σεζόν 2007-08"

Δειτε τα στατιστικα και αφηστε το σχολιο σας για τον ΜουΜου εδω!

Τα καβούρια πήγαν διακοπές!


by sotosg7

Φίλοι και φίλες,δε ξέρω αν και πόσο σας έλειψε,αλλά ο «χαλαζίας» είναι και πάλι κοντά σας μετά το διάλειμα του καλοκαιριού.Θα είναι και φέτος εδώ για να σχολιάζει θέματα της επικαιρότητας (και όχι μόνο) που αφορούν τον αγαπημένο μας σύλλογο τον Ολυμπιακό.Τελευταία φορά που τα είπαμε ήταν για την ομάδα Μπάσκετ,τότε που έδινε μια μάχη που κάποιοι είχαν προαποφασίσει το αποτέλεσμά της.Τώρα θα πάρει σειρά το ποδοσφαρικό τμήμα που τόσα έχουν αλλάξει στους μήνες που ο «χαλαζίας» απουσίαζε.

Ας αρχίσω από τη διοίκηση στην οποία θα έχει το κουμάντο ο Πέτρος Κόκκαλης και όχι ο Γιώργος Λούβαρης όπως είχαμε συνηθήσει τα τελευταία χρόνια.Κάποιοι θα αναρωτιέστε ποια είναι η διαφορά.Ουσιαστικά το μόνο που άλλαξε είναι το πρόσωπο που θα εμφανίζεται προς τα έξω,αφού για τα πάντα τον τελικό λόγο θα συνεχίσει να τον έχει ο Σωκράτης Κόκκαλης.Ο Πέτρος όμως δεν θα είναι μόνος του στο νέο ξεκίνημα που κάνει,αφού θα έχει κοντά του,τον καλό του φίλο κι ένα από τα αγαπημένα παιδιά του προέδρου,τον Ιλια Ιβιτς.Τι ρόλο θα έχει ο Ιβιτς?Είναι ο τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού.Και δε λέω ο νέος,γιατί ποτέ δεν υπήρξε παλιός.Το πόστο αυτό είναι κάτι το πρωτόγνωρο για τον Ολυμπιακό,αφού ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ούτε που συζήταγε τέτοιο ενδεχόμενο.Γιατί λοιπόν ο Κόκκαλης έκανε αυτή την κίνηση?Τι άλλαξε και ο πρόεδρος πήρε την απόφαση για την πρόσληψη τεχνικού διευθυντή?Γιατί ο Ιβιτς και όχι ο Καρεμπέ?Υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε πολλές,αλλά το καλύτερο για όλους θα είναι να αφήσουμε το χρόνο να δώσει τις απαντήσεις που ψάχνουμε.

Ο αρχικός σχεδιασμός που υπήρχε πήγε περίπατο και ο Ιβιτς μαζί με τον Λεμονή κλήθηκαν να χτίσουν τον Ολυμπιακό της επόμενης δεκαετίας.Παίκτες που φόραγαν για χρόνια τη φανέλα της ομάδας δεν βρίσκονται στο ρόστερ και το μόνο που έμεινε για να θυμίζει τη χρυσή ομάδα είναι ο αρχηγός της ομάδας Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς.Συνολικά έφυγαν από το λιμάνι 15 παίκτες εκ των οποίων κάποιοι δεν ακούμπησαν και κάποιοι άλλοι πρόσφεραν τα μέγιστα.Ετσι μια ντουζίνα από παίκτες ήρθαν για να ενισχύσουν την ομάδα και να πραγματοποιηθεί η περιβόητη ανανέωση.Μια ανανέωση που έγινε τόσο σε πρόσωπα όσο και σε ηλικία.

Η σημαντικότερη όμως διαφορά με τα προηγούμενα χρόνια ήταν πως βγήκαν από τα ταμεία της ομάδας μερικά εκατομμύρια ευρώ.Τα καβούρια είχαν πάει διακοπές και ο Ολυμπιακός κινήθηκε για παίχτες αξίας που δεσμεύονταν με συμβόλαια.Φαίνεται πως το πάθημα έγινε μάθημα και ο πρόεδρος δεν αρκέστηκε στις μεταγραφές ελεύθερων παικτών.Αν ο Ολυμπιακός μπορούσε κάθε χρόνο να κάνει μεταγραφές σαν τις φετινές θα είχε περάσει σε άλλο επίπεδο.Ελπίζω να έγινε η αρχή και να μη χρειαστεί να περιμένουμε μια δεκαετία για να ξαναδούμε μεταγραφές τέτοιου επιπέδου.Δε θα κάνω κριτική στις μεταγραφές,μπορεί να λείπει το όνομα που θα έκανε πάταγο,αλλά για καθείστε να σκεφτείτε τις ομάδες και τις χώρες από όπου ήρθαν οι νέοι μας παίκτες.Ομάδες σαν τη Ρεάλ και την Ατλέτικο και χώρες όπως η Ισπανία και η Αργεντινή μόνο αμελητέες ποσότητες δεν μπορούν να θεωρηθούν.

Η ομάδα είναι νέα και χρειάζεται δουλειά και υπομονή.Και πάνω από όλα να λείψει η γκρίνια από την εξέδρα.Αυτή η γκρίνια που τόσο κακό μας έχει κάνει τα τελευταία χρόνια.Πολλοί έχετε παράπονα και δε σας αδικώ.Ας κάνουμε όμως υπομονή και να μη βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα.Η κληρωτίδα φέτος ήταν πιο σκληρή από κάθε άλλη χρονιά και έφερε στο δρόμο μας ομάδες από τα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης.Η τύχη μας γύρισε την πλάτη και ο Ολυμπιακός κινδυνεύει να τερματίσει τέταρτος για άλλη μια χρονιά.Μια χρονιά όμως που η ομάδα δεν έμεινε αβοήθητη από τον πρόεδρο της.Ισως αυτή να είναι και η τιμωρία του για τα χρόνια που η ομάδα αιμοραγούσε και κοίταγε να καλύψει πρόχειρα τις πληγές της.Αυτά έχει η ζωή κι έτσι πρέπει να παλέψουμε.Η μάχη μοιάζει χαμένη από το απόγευμα που κληρωθήκαμε με Ρεάλ,Βέρντερ και Λάτσιο,αλλά η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία.Και για να μην παραμυθιαζόμαστε δε μιλάω για πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.Η μάχη έχει να κάνει με το να βγούμε τρίτοι και να μπούμε στους 32 του κυπέλλου Ουέφα.Αυτός είναι ο στόχος και γι αυτόν πρέπει να παλέψουμε.Ξέρω πως σε κάποιους φαίνεται λίγο και μικρό,αλλά το Ουεφάκι που κοροιδεύαμε είναι η μόνη μας σωτηρία.Μακάρι να μπορούσαμε κάθε χρόνο να παίζουμε για κάποιους γύρους στο Ουέφα,ίσως σήμερα να είχε έρθει η ευρωπαική καταξίωση και να μιλάγαμε για άλλο Ολυμπιακό.Μακάρι να καταφέρουμε να παίξουμε στο κυπελλάκι που κάποιοι συνεχίζουν να σνομπάρουν,αλλά αποτελεί τη μόνη μας ελπίδα για βαθμούς.Τους βαθμούς που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη για ένα καλύτερο πλασάρισμα στα γκρουπ δυναμικότητας.

Και για όσους δεν το έχουν καταλάβει,του χρόνου ο δρόμος για τη μεγάλη γιορτή και το περιβόητο σεντόνι,περνάει από τα προκριματικά του καλοκαιριού.Τα προκριματικά που στην καλύτερη περίπτωση θα είναι αυτά του Αυγούστου και του γ΄ προκριματικού γύρου.Εκεί που εμφανίζονται κάποια από τα μεγαθήρια της Ευρώπης προκειμένου να πάρουν το εισητήριο που οδηγεί στους ομίλους.Δυστυχώς τόσα χρόνια είχαμε την πολυτέλεια της απευθείας συμμετοχής στους ομίλους,αλλά την αφήσαμε να πάει χαμένη.Η Ελλάδα κατρακύλησε στη βαθμολογία των χωρών και εμείς θα βρεθούμε σε δύσκολη θέση αν δεν καταφέρουμε να μαζέψουμε ένα σεβαστό σύνολο βαθμών.

Βλέπετε τα τελευταία δυο χρόνια η ομάδα έκανε άλματα προς τα πίσω συγκεντρώνοντας ελάχιστους βαθμούς.Η έδρα που ήταν κάστρο έγινε ξέφραγο αμπέλι με τις γνωστές συνέποιες.Αυτό φοβήθηκε και ο Λεμονής στο πρόσφατο παιχνίδι με τη Λάτσιο.Κατέβασε την ομάδα με στόχο να μην έχουμε την επανάληψη των προήγουμενων ετών.Σίγουρα ο βαθμός είναι λίγος και μπορούσαμε να έχουμε πάρει τη νίκη,αλλά τι είχαμε κάνει στις πρεμιέρες με το Νορβηγό στον πάγκο μας?Σίγουρα ο Λεμονής δεν είναι και ο καλύτερος προπονητής του κόσμου,αλλά από τη στιγμή που δεν μπορούμε να έχουμε έναν από τους κορυφαίους,πρέπει να αρκεστούμε σε αυτόν και να τον στηρίξουμε στο δύσκολο έργο του.Καλύτερα προπονητής από τα σπλάχνα της ομάδας που θα την πονάει,παρά τυχάρπαστους «Νορβηγούς» που κοιτάνε μόνο την πάρτη τους.Η΄ μήπως πιστεύει κάποιος από εσάς οτί θα έρθει ο Μουρίνιο στην Ελλάδα?Θα το ακούσουμε και αυτό για τις λιγες μέρες που θα κυκλοφορεί ελεύθερος στην αγορά.

Και κλείνοντας θα κάνω μια μικρή αναφορά στα μεγραφικά του Μπάσκετ.Εκεί που οι Αγγελόπουλοι δε σκέφτηκαν και δε θα σκεφτούν το χρήμα προκειμένου να επιστρέψει ο Ολυμπιακός στην κορυφή.Στη χρονιά που μας πέρασε έκανα λόγω για μεγάλες μεταγραφές και άφηνα υπονοούμενα για συγκεκριμένο παίχτη.Δικαιώθηκα μόνο στο γεγονός,πως ο Ολυμπιακός δε θα κάνει μόνο μια υπερατλαντική μεταγραφή.Ετσι κι έγινε μόνο που ο Σαρούνας Γιασιτσκεβίτσιους δε ξέρει να κρατά το λόγο του.Γνώριζα από Φλεβάρη μήνα πως αν πάρει την απόφαση να εγκαταλείψει το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ και να γυρίσει στην Ευρώπη θα έρθει στον Ολυμπιακό.Η πηγή μου ήταν έγκυρη αφού την περασμένη χρονιά με είχε πληροφορήσει για τον ερχομό του Ματσιγιάουσκα.Οι Αγγελόπουλοι του πρόσφεραν γη και ύδωρ(πως αλλιώς να πω ένα συμβόλαιο 5 εκ. ευρώ το χρόνο),αλλά αποδείχτηκε πως δεν φοράει παντελόνια.Τι άλλαξε και τι άλλο ήθελε δεν το γνωρίζω.Το μόνο που ξέρω είναι πως τα δυο αδέρφια δε θα υσηχάσουν αν δεν επαναφέρουν τον Ολυμπιακό εκεί που του αξίζει.Γι αυτό δεν αξίζει η απαξίωση στη φετινή τους προσπάθεια και στα 15 και βάλε εκατομμύρια που δαπάνησαν για την ενίσχυση της ομάδας.

Καλό χειμώνα σε όλους....!!!

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2007

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και NIKE μαζί !

Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει τη σύναψη τριετούς συνεργασίας με την εταιρία αθλητικών ειδών NIKE, που θα είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής αθλητικού υλικού της ομάδας μπάσκετ.

Γι’ αυτή τη νέα συνεργασία, ο sports marketing manager της ΝΙΚΕ στην Ελλάδα, κ. Μάνθος Δουζίνας επισήμανε...

«Η ΝΙΚΕ, ως η μεγαλύτερη μπασκετική εταιρία πρέπει να βρίσκεται πάντα στο πλευρό των μεγάλων ομάδων όπως είναι ο Ολυμπιακός και να στηρίζει γενικά το μπάσκετ.

Η ΝΙΚΕ συνδέεται πάντα με τις επιτυχίες και είμαστε σίγουροι ότι η νέα χρονιά θα είναι γεμάτη επιτυχίες για τον Ολυμπιακό.

Η συνεργασία μας είναι για τα επόμενα τρία χρόνια, αν και πιστεύω ότι θα είναι για πολλά περισότερα».

Σχολιάστε την συμφωνία με την ΝΙΚΕ, εδώ.

Καλό ταξίδι Λάκη.....!

του χρηστη gero_gauros

Δεν λέω, ήμασταν επαρκώς προετοιμασμένοι για το θλιβερό μαντάτο, ωστόσο κάπου κρυφόκαιγε η ελπίδα, πως ο Λάκης Γκλέζος θα κέρδιζε και τούτη τη μάχη. Ούτε αυτός δεν τα κατάφερε, λες και τον αποζητούσε κι εκεί ψηλά ο Λάκης Πετρόπουλος για να ξεκινήσει απ' αυτόν και τον Κώστα Δαβουρλή την ενδεκάδα της Εθνικής Ελλάδας των ουρανών. Οταν ο πολυσυζητημένος Ελληνας Τεχνικός πήρε στα χέρια του την ομάδα του Γουλανδρή, ο κύκλος των μεταγραφών είχε σχεδόν ολοκληρωθεί, η ενδεκάδα της ερχόμενης χρονιάς ήταν κιόλας έτοιμη στις σελίδες των εφημερίδων. Ο Πετρόπουλος δεν πείραξε το κέντρο και την επίθεση, αλλά κατάλαβε πως ο Πολέτι κι ο Νικολάου ήταν καλοί για τα πρωτοσέλιδα, αλλά ως εκεί. Βάζελος ή όχι, αυτό το εύστοχο κτύπημα της τελευταίας στιγμής του το χρωστάμε: Κελεσίδης και Γκλέζος!

Το πόσο εκτιμούσε τον Γκλέζο ο Πετρόπουλος, είχε ήδη φανεί από μια πρωτοφανή απόφασή του, όταν ακόμη ήταν προπονητής της Εθνικής Ομάδας: Ανοιξη του 71, σ' ένα παιχνίδι με την Ελβετία εκτός έδρας, τον ξεκίνησε βασικό κι ας είχε παίξει την παραμονή ολόκληρο το παιχνίδι με τις Ελπίδες. Και να σκεφτεί κανείς πως ο Γκλέζος ήταν στα 22-23 κι έπαιζε στη μικρή Προοδευτική, σε μια εποχή που σπάνια παίκτες ομάδων αυτού του βεληνεκούς φορούσαν τη φανέλα με το εθνόσημο...

Ο Γκλέζος δικαίωσε τον Πετρόπουλο, έχοντας τεράστια συμμετοχή σ' εκείνο το εκπληκτικό ρεκόρ με το παθητικό των 13 τερμάτων σε 34 παιχνίδια, ένα ρεκόρ που κινδύνεψε σοβαρά μόνο απ' αυτή την ίδια άμυνα, την επόμενη χρονιά που δέχτηκε 14! Η πρώτη του χρονιά συνοδεύτηκε απ' το νταμπλ, η δεύτερη έφερε "μόνο" το πρωτάθλημα καθώς το κύπελο χάθηκε αναπάντεχα στα πέναλτυ στον τελικό της Φιλαδέλφειας. Ακολούθησε ένα ακόμη νταμπλ, την επόμενη χρονιά, μέσα στη δίνη της αποχώρησης των Γουλανδρή-Πετρόπουλου (με τον Δαρίβα πια στο τιμόνι), αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη ούτε για την ομάδα, ούτε για τον Γκλέζο. Η διοικητική αστάθεια, που ακολούθησε την περίοδο Γουλανδρή, είχε σοβαρές επιπτώσεις και στο αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας, έστω κι αν κάποιο τίτλοι χάθηκαν στο παρα-πέντε.

Ο Γκλέζος πλήρωσε ανάμεσα στ' άλλα την ιδιομορφία του Μπάκιγχαμ, που έδειχνε αρχικά να μην τον υπολογίζει, ωστόσο κάποια στιγμή ο ίδιος ο ξεροκέφαλος Εγγλέζος τον επανέφερε στην ομάδα, λίγο πριν αποχωρήσει αφήνοντας συντρίμια πίσω του. Ο κόσμος δεν τον έβγαλε ποτέ απ' την καρδιά του. Ακόμη και στις μαύρες μέρες, οι πωλητές με τις φτηνές αφίσες έβλεπαν τον Γκλέζο να ξεπουλάει πρώτος-πρώτος... "Εχω παιδιά λέγετε... Λάκης Γκλέζος ή Εγγλέζος ή Φραντς Μπεκενμπάουερ! Η σεντερμπακάρα της Ολυμπιακάρας!..."

Η σεντερμπακάρα της Ολυμπιακάρας! Δεν ήταν μονάχα η αγωνιστική του αξία. Ηταν και η ηγετική του φυσιογνωμία κι ας ήταν ελάχιστες οι φορές που τον είδαμε με το περιβραχιόνιο. Οταν ο Ντομενγκίνι έβαλε εκείνο το απίθανο γκολ στο παιχνίδι με την Κάλιαρι, ο Γκλέζος ήταν που έτρεξε να εμψυχώσει τον Κελεσίδη: "Μη σε παίρνει από κάτω ρε Παναγιώτη! Εκατό φορές να ξανασουτάρει ο Ιταλός από κει, αποκλείεται να ξαναπάει η μπάλλα στο γάμμα". Οταν χάθηκε το κύπελο στη Φιλαδέλφεια, ο Γκλέζος ήταν που έτρεξε -σαν μεγαλύτερος αδερφός- να παρηγορήσει τον Πέτρο Καραβίτη, που έκλαιγε ασταμάτητα, καθώς είχε χάσει πέναλτυ στην κανονική διάρκεια του αγώνα.


Υπήρχε η άποψη πως ο Σιώκος ήταν καλύτερος στα "στημένα" (τη μανία του να χτυπάει πέναλτυ, την είχαμε πληρώσει κάμποσες φορές) κι ο Γκλέζος συνήθιζε σ' αυτές τις φάσεις να μένει πίσω. Αν αναλάμβανε άλλος αυτό το ρόλο, ίσως νάχε σκοράρει πολύ περισσότερο. Το λέω, γιατί είχε εξαιρετική τεχνική για αμυντικό (χρησιμοποιεί το πόδι του σαν ρακέτα, είχε πει ο Κώστας Καραπατής), αλλά και γιατί είχε συμβάλει σε κάποιες επικές ανατροπές, τότε που η περήφανη ψυχή του δεν αποδεχόταν την ήττα, έβλεπε το παιχνίδι να τελειώνει κι ορμούσε μπροστά να καθαρίσει! Ετσι ισοφάρισε στον "Τελικό του Χατζηπαναγή", λίγο πριν απ' τη λήξη. Ετσι ισοφάρισε σ' ένα παιχνίδι κυπέλου στη Λεωφόρο, πάλι λίγο πριν απ' το τελευταίο σφύριγμα. Ετσι ισοφάρισε και σ' ένα παιχνίδι της Εθνικής στη Σόφια, πάλι τελευταία στιγμή, τότε που η πρόκριση στα τελικά χάθηκε λόγω Μάλτας (όπου ο Γκλέζος δεν έπαιξε).

Οταν έφυγε με την ανανέωση του Τόζα, πήγε παρέα με τον Υβ στην Καλλιθέα και λίγο αργότερα έκλεισε την καριέρα του.
Οι οικονομικές του περιπέτειες έγιναν λίγο-πολύ γνωστές. Δεν με ξαφνιάζει που βρέθηκαν αετονύχηδες να του φάνε λεφτά. Ο Γκλέζος είχε το μυαλό να διαβάζει τις ιδέες των αντιπάλων επιθετικών, πριν αυτές γεννηθούν, αλλά ποτέ δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία στο χρήμα, Τον θυμάμαι, όταν είχε εκείνο το μαγαζί με τα παπούτσια, χαμηλά στη Σταδίου.
Τ' όνομά του πασίγνωστο ακόμα, τράβαγε σαν μαγνήτης τον ανδρικό πληθυσμό (για τις κυρίες, αρκούσε ο χαμογελαστός Γκλέζος στην είσοδο). Γιατί δεν στέριωσε εκείνο το μαγαζί; Επειδή, έφτανε να μπει κάποιος, να του θυμίσει μια ιστορία απ' τον Ολυμπιακό κι ο Γκλέζος μεταφερόταν αμέσως "αλλού" κι άρχιζε να ξετυλίγει το κουβάρι με τις αναμνήσεις. Οι υποψήφιοι πελάτες έχαναν την υπομονή τους κι έφευγαν... Οι υπόλοιποι έμεναν να θυμούνται μαζί του τα στραβά ("Πού μυαλό τότε;", χαμογελούσε όταν του θύμιζες κάτι κοπάνες απ' το ξενοδοχείο και τις καμπάνες του Δαρίβα) αλλά κυρίως τις μεγάλες στιγμές. Οπως τότε που κάποιος θρασύς αντίπαλος έφευγε προς την εστία του Κελεσίδη, η εξέδρα ανταριαζόταν, αλλά σε λίγο ξεσπούσε σ' επιφωνήματα ανακούφισης: "Πού πας αγόρι μου; Εκεί γράφει ΣΤΑΣΗ ΓΚΛΕΖΟΥ !!!". Του τα λέγαμε και γελούσε σαν παιδί.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ... Τουλάχιστον, έστω κι έτσι θα εκπληρωθεί ένα παιδικό του όνειρο. Εκεί ψηλά, στον Ολυμπιακό των Ουρανών, θα παίξει επιτέλους -αναμφίβολα βασικός- δίπλα στον Ανδρέα Μουράτη.

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2007

Ξεμούδιασμα!

Το αποψινο φιλικο με την Ουτερχανκινγκ δεν μπορει να χρησιμοποιηθει προκειμενου να βγαλουμε καποια σοβαρα συμπερασματα για την κατασταση της ομαδας. Περισσοτερο αυτα τα πρωτα φιλικα ειναι για να ξεμουδιασουν οι παικτες και να δουν οι προπονητες συγκεκριμενα πραγματα που αφορουν την τακτικη της ομαδας. Ο Τακης Λεμονης ξεκινησε το φιλικο αυτο δινωντας την ευκαιρια σε αρκετους νεους παικτες. Ετσι στην πρωτη εντεκαδα ειδαμε τον καινουργιο αποκτημα Κυριακο Παπαδοπουλο, ειδαμε τον Μενδρινο, τον Νε, τον Ματσουκα και τον υπο δοκιμη Λατσκο στην θεση του αριστερου εξτρεμ. Τους πιτσιρικαδες συμπληρωσαν οι Μπουτινα, Παντος, Αντζας, Ντομι, Τοροσιδης και Μπορχα. Στο δευτερο ημιχρονο ο μονος απο την αρχικη εντεκαδα που εμεινε μεσα ηταν ο Λατσκο, ο οποιος περασε σε θεση αριστερου μπακ.

Δεν θα μπουμε σε λεπτομερη αναλυση του παιχνιδιου γιατι δεν αξιζει τον κοπο. Σε γενικες γραμμες μας εκανε θετικη εντυπωση το γεγονος οτι ο Τακης Λεμονης εχει την προθεση να στησει μια ομαδα που θα παιζει γρηγορα και θα κανει την εναλλαγη της μπαλας «με την μια». Μας αφησαν θετικες πρωτες εντυπωσεις οι Παπαδοπουλος και Λατσκο.....ειδικα ο Ουγγρος φαινεται να ξερει μπαλα και στην θεση του αριστερου εξτρεμ ηταν θετικος. Μας αρεσε το παθος του Φακινου καθως και η ορεξη του Χρηστου Πατσατζογλου. Σε γενικες γραμμες η ομαδα δειχνει να εχει συγκεκριμενο αγωνιστικο προσανατολισμο και φιλοσοφια. Ακομα ειναι παρα πολυ νωρις να βγαλουμε ασφαλη συμπερασματα παντως.

Για την ιστορια, η ομαδα μας κερδισε με 3-0 με γκολ των Τοροσιδη (18’ πεναλτι), Λετσκο (19’ δυνατο αριστερο σουτ) και Τζολε (72’ πεναλτι). Επομενο φιλικο της ομαδα ειναι την Κυριακη στις 22 του μηνα με αντιπαλο την Τσεχικη Πλτσεν.

Σχολιαστε τα φιλικα του Θρυλου μας στο φορουμ του thrylos-fans!

Ολυμπιακος (1ο ημιχρονο): Μπουτινα, Παντος, Αντζας, Παπαδοπουλος, Ντομι, Μενδρινος, Τοροσιδης, Νε, Λατσκο, Μπορχα, Ματσουκας.

Ολυμπιακος (2ο ημιχρονο): Νικοπολιδης, Ζεβλακοφ, Σεζαρ, Σικοφ, Λατσκο, Φακινος, Πατσατζογλου, Στολτιδης, Τζορτζεβιτς, Κωνσταντινου, Νουνιεζ.

Ρόμπερτς: «Ήρθα γιατί θέλω να παίζω»

Την πρώτη του συνέντευξη ως παίκτης του Ολυμπιακού έδωσε ο Λόρενς Ρόμπετς στο επίσημο site της ομάδας. Ο 25άχρονος Αμερικανός από το Χιούστον όπου βρίσκεται και δουλεύει ατομικά μίλησε για το νέο κεφάλαιο που άνοιξε στην καριέρα του...

Δεν έχει παίξει ποτέ μπάσκετ εκτός Ηνωμένων Πολιτείων. Από το κολέγιο κατευθείαν στο ΝΒΑ. Μια μετεγγραφή στην Ελλάδα σίγουρα είναι μεγάλο βήμα και πολλοί θα δυσκολεύονταν. Όχι όμως και ο Λόρενς Ρόμπερτς που ξέρει τι θέλει στη ζωή του: «Θα μπορούσα να μείνω στο ΝΒΑ και να έπαιζα λίγο. Εγώ όμως θέλω να παίζω. Το μπάσκετ είναι η ζωή μου και δεν μπορώ να κάθομαι ως θεατής. Ναι το ΝΒΑ είναι το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο και όλοι θέλουν να είναι εκεί, αλλά για μένα το πιο σημαντικό είναι να παίζω και να διασκεδάζω με το μπάσκετ».

Από το Χιούστον όπου βρίσκεται, μίλησε στο www.olympiacos.org για το νέο κεφάλαιο που άνοιξε στην καριέρα του: «Έψαξα πολύ για τη νέα μου ομάδα και όλα όσα έμαθα ακούγονται όμορφα. Θέλω όμως να τα δω κι από κοντά».

- Αυτή την περίοδο είσαι σε διακοπές;
- Όχι. Οι διακοπές μου έχουν τελειώσει εδώ και καιρό. Δουλεύω ατομικά κάθε μέρα, παίζω πολύ τένις για να είμαι σε καλή φυσική κατάσταση και περιμένω να με ειδοποιήσει η ομάδα για το πότε ξεκινάμε...

- Ο Ολυμπιακός τη νέα σεζόν θα έχει πολλούς νέους παίκτες. Στην ίδια περίπου ηλικία με σένα.
- Αυτό είναι πολύ καλό. Είχαμε νέα ομάδα και στους Γκρίζιλς. Δεν ξέρω τους συμπαίκτες μου, αλλά το γεγονός ότι είναι μικροί σε ηλικία σημαίνει ότι έχουν δίψα και θέλουν να κερδίσουν τίτλους.

- Στο Μέμφις είχε συμπαίκτη και τον Πάου Γκασόλ. Τον ρώτησες για το τι σε περιμένει στην Ευρώπη;
- Ο Πάου είναι ο δικός μου άνθρωπος. Του μίλησα αφότου είχα συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό. Μου είπε τα πάντα και ότι θα μου αρέσει αυτό που θα δω. Αν τον χρειαστώ για το οτιδήποτε θα του τηλεφωνήσω.

- Τι περιμένεις απ’ αυτή την αλλαγή στην καριέρα σου; Ο στόχος είναι να επιστρέψει στο ΝΒΑ;
- Πιστεύω ότι μετά τον Ολυμπιακό θα είμαι σοφότερος και θα έχω βελτιωθεί τόσο ως παίκτης, αλλά και ως άνθρωπος. Έχω παίξει μπάσκετ στο κολέγιο, στο ΝΒΑ και τώρα στον Ολυμπιακό. Κάθε εμπειρία για μένα είναι σημαντική, αλλά θεωρώ ότι αυτή θα είναι η πιο σημαντική. Σίγουρα κάποια στιγμή θα ήθελα να επιστρέψω στο ΝΒΑ. Όλοι θέλουν να είναι εκεί. Στο μυαλό μου όμως αυτή τη στιγμή είναι ο Ολυμπιακός και να βοηθήσω την ομάδα μου να φτάσει ψηλά.

- Λίγες μέρες μετά τον ερχομό σου στην ομάδα, σε ακολούθησε και ο Κίντελ Γουντς.
- Το έμαθα. Είναι σπουδαίος παίκτης και σίγουρα θα έχουμε μια σπέσιαλ χρονιά.

- Τι ακριβώς πρέπει να περιμένουν από σένα φίλοι και αντίπαλοι;
- Πολύ ενέργεια. Μου αρέσει να παίζω για την ομάδα και να κάνω αυτά που πρέπει προκειμένου να κερδίζουμε. Σιχαίνομαι την ήττα και πιστεύω ότι οι επιτυχίες έρχονται μέσα από την ομαδική δουλειά. Αυτοί που με επέλεξαν ξέρουν τι μπορώ να κάνω, εγώ το μόνο που πρέπει να κάνω είναι να τους δικαιώσω...

Σχολιάστε τον Ρόμπερτς, εδώ.

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2007

Ξανά Πρωταθλητής!!!!

Ο βασιλιας του Ελληνικο πολο επεστρεψε μετα απο ενα χρονο απουσιας, στον θρονο του. Ο Ολυμπιακος μας ειναι ξανα πρωταθλητης Ελλαδος στο πολο. Μετα απο μια καταπληκτικη χρονια οπου ο Θρυλος μας τελειωσε την κανονικη περιοδο χωρις ηττα και με την μονη ομαδα που τον κερδισε να ειναι ο Εθνικος στον 2ο τελικο, καταφερε να κερδισει παναξια και δικαιοτατα το πρωταθλημα. Το σημερινο τελευταιο παιχνιδι ηταν αρκετα δυνατο και ειχε μαχες σωμα με σωμα μεσα στο νερο. Οι παικτες του Βαγγελη Πατερου ομως εδειξαν για πολλοστη φορα φετος την ανωτερωτητα τους κερδιζοντας τον τιτλο με 3-1 νικες απεναντι στον Εθνικο.

Ταυτοχρονα ο Θρυλος προσθεσε ακομα ενα νταμπλ στην ενδοξη ιστορια του, μιας και πριν περιπου ενα μηνα ειχε ισοπεδωσει (παλι) τον Εθνικο στον τελικο κυπελλου. Πολλα μπραβο και πολλα συγχαρητηρια στους παικτες και τους προπονητες για τις φετινες χαρες που μας εχουν προσφερει!!! Ειμαστε πραγματικα περιφανοι γι'αυτη την ομαδα που φετος δεν ειναι οτι απλα κερδισε εναν ακομα τιτλο, αλλα κυριως επειδη επαιξαν σπουδαιο πολο ολη την χρονια δειχνοντας οτι ειναι κλασεις ανωτεροι απο ολες τις αλλες Ελληνικες ομαδες!! Τωρα ολοι μας περιμενουμε με αγωνια το φαϊναλ φορ του Κυπελλου Πρωταθλητριων την επομενη εβδομαδα στο Μιλανο!!!

Μπραβο παιδια! Μπραβο μαγκες!!!! Εισαστε ΟΛΟΙ υπεροχοι!!!

Πειτε και εσεις την γνωμη σας για την ομαδα μας!

Στα «ερυθρόλευκα» ο Κίντελ Γουντς !

Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Κίντελ Γουντς. Ο πρώην παίκτης των Νιου Γιορκ Νικς, συμφώνησε να φορά την «ερυθρόλευκη» φανέλα για τα επόμενα δυο χρόνια.

Who is Who

ΟΝΟΜΑ: Κίντελ Γουντς
ΥΨΟΣ: 2.03
ΗΜ. ΓΕΝ.: 16/02/1981
ΘΕΣΗ: Φόργουορντ
ΠΡΟΗΓ. ΟΜΑΔΕΣ: Νορθιστ Μισισιπή, Πόρτλαντ Τρέι Μπλέιζερς, Μαϊάμι Χιτ, Νιου Γιορκ Νικς
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ: Επιλέχθηκε στο νούμερο 21 του ντραφτ το 2002 από τους Πόρτλαντ Τρέι Μπλέιζερς

Τα Στατιστικά του...

2005-06
ΝΒΑ: 6,7π., 49/76 (64,5%) Β., 107/194 (55%) 2π., 22/60 (36,7%) 3π., 190 (3,9ρ.), 1,0ασ., 0,7κλ., 0,3τ. σε 49 αγώνες και 20,7 μ.ο. λεπτά συμμετοχής.

2004-05
ΝΒΑ: 3,3π. 0/0 (-%) Β., 5/12 (41,7%) 2π., 0/0 (-%) 3π., 6 (2ρ.), 0ασ., 1,3κλ., 0τ. σε 3 αγώνες και 13,3 μ.ο. λεπτά συμμετοχής.

2003-04
NΒA: 3,6π. 38/60 (63,3%) Β., 78/208 (37,5%) 2π., 10/29 (34,5%) 3π., 136 (2,2ρ.), 0,7ασ., 0,3κλ., 0,2τ. σε 62 αγώνες και 10,9 μ.ο. λεπτά συμμετοχής.

2002-03
NΒA: 2,4π. 7/20 (35%) Β., 56/109 (51,3%) 2π., 3/9 (33%) 3π., 53 (1,0ρ.), 0,2ασ., 0,3κλ., 0,0τ. σε 53 αγώνες και 6,3 μ.ο. λεπτά συμμετοχής.

2001-02
NCAA: 32,3π. 230/285 (80,7%) Β., 205/382 (53,6%) 2π., 34/113 (30,1%) 3π., 229 (10,0ρ.), 1,8ασ., 2,0κλ., 0,8τ. σε 23 αγώνες και 31,4 μ.ο. λεπτά συμμετοχής.

Σχολιαστέ τον Αμερικανό, εδώ.

Κυριακή 15 Ιουλίου 2007

Προετοιμασία Ολυμπιακού - Καλό Ξεκίνημα !

Η ώρα της κανονικής πλέον προετοιμασίας έφτασε. Η ομάδα αναχώρησε σήμερα 9:45 το πρωί για το Ζέεφελντ της Αυστρίας και παρά τους προ εβδομάδων φόβους μας ότι δεν θα συμπληρώνουμε δύο ενδεκάδες για οικογενειακά διπλά , τελικά με την προσθήκη του Ραούλ Μπράβο από αύριο θα φτάσουμε τους 24 παίκτες.

Η αποστολή αποτελείται από τους:
Νικοπολίδη, Μπούτινα, Παναγόπουλο, Αντζα, Τοροσίδη, Ζούλιο Σέζαρ, Ζεβλάκοφ, Πάντο, Πατσατζόγλου, Ντομί, Τζόρτζεβιτς, Στολτίδη, Γκαλέτι, Μενδρινό, Νε, Κωνσταντίνου, Νούνιες, Κοβάσεβιτς, Μπόρχα, Ματσούκα, Παπαδόπουλο, Φακίνο και Σίκοφ.

Εκκρεμότητες υπάρχουν με την ενσωμάτωση των Μήτρογλου, Καστίγιο μετά την προετοιμασία στο Ζέεφελντ, την αμφίβολη παραμονή των Σίκοφ, Μπόρχα και ίσως Νε και βέβαια τις αναμενόμενες μεταγραφές δύο; ακόμη παικτών. Ας σημειωθεί και η συμμετοχή 5 παικτών από τις ακαδημίες της ομάδας μας (Παναγόπουλος, Μενδρινός, Ματσούκας, Φακίνος και Παπαδόπουλος) έστω και αν οι 2 τελευταίοι είναι από μεταγραφή.

Πολύ σύντομα και με τα πρώτα φιλικά θ' αρχίσουν να βγαίνουν τα πρώτα συμπεράσματα, με μεγαλύτερο ενδιαφέρον να υπάρχει στις θέσεις που θα χρησιμοποιηθούν οι νεοφερμένοι παίκτες και όχι στα σκορ των παιχνιδιών. Από τέτοιες επιτυχίες χορτάσαμε πέρσι.

Το πρόγραμμα των φιλικών στην Αυστρία έχει ως εξής :

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Unterhaching 18:00 (18/7/07, Penzberg)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - FC Victoria Plzen 18:00 (22/7/07, Axams)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Ankaragucu 19:00 (25/7/07, Hall)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - RCD Mallorca 18:30 (29/7/07, Worgl)

Οι παραπάνω είναι τοπικές ώρες , και όλα τα παιχνίδια θα μεταδοθούν από τη ΝΕΤ.

Εμείς ξέρουμε τι δεν θέλουμε ν' ακούσουμε ως νέα από την προετοιμασία. Δε θέλουμε να "βγάζουν μάτια οι πιτσιρικάδες", "να σκίζει στα σπριντ ο Τζόλε με τον Κοβάσεβιτς", "να ξεχαστεί γρήγορα ο Ρίμπο απο τον .....", "μεγάλη εσωτερική μεταγραφή ο ....", "λάτιν μαγεία ο Θρύλος", και άλλα τέτοια κωμικά. Αυτά τα αφήνουμε για τους πρασινο-κίτρινους αντιπάλους μας οι οποίοι σήμερα δίνουν ρεσιτάλ γραφικότητας στα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων.

Την ομάδα θα την κρίνουμε στα επίσημα παιχνίδια και κυρίως στα δύσκολα και κρίσιμα.

Καλή δουλειά παιδιά!

Σχολιάστε την προετοιμασία της ομάδας μας στο www.thrylos-fans.net/forum

Μεταγραφές 2007

τελευταια νεα απο τον χρηστη arrostosgavros

Updated 19/06/07 - Τελευταία Νέα:

Για μία ακόμα εβδομάδα πέπλο μυστηρίου συνεχίζει να καλύπτει τις μεταγραφικές κινήσεις του Ολυμπιακού (αν θεωρήσουμε ότι κάτι πραγματικά κινείται).

Υπόθεση Ρόμενταλ

Το ευχάριστο των τελευταίων ημερών είναι ότι φαίνεται να βρίσκεται σε καλό δρόμο η μεταγραφή του διεθνή Δανού Dennis Rommedahl. Ο μάνατζερ του που δεν είναι άλλος από τον παλαίμαχο άσο της Εθνικής Δανίας, Σόρεν Λέρμπι, βρίσκεται πλέον στην Αθήνα για τις τελικές διαπραγματεύσεις. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, η αποζημίωση της Τσάρλτον θα φτάνει τις 500 χιλιάδες Ευρώ, ενώ ο μισθός του παίκτη τις 650 χιλιάδες το χρόνο. Το συμβόλαιο που θα υπογράψει θα είναι εκτός απροόπτου 3 χρόνων.

Ο Ρόμενταλ είναι σίγουρα ένας παίκτης εγνωσμένης αξίας που προέρχεται από μία μάλλον κακή σεζόν με τη Τσάρλτον αλλά και ένα αρκετά σοβαρό τραυματισμό, που έριξαν αρκετά τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, παρ’όλα αυτά, οι πολύ καλές του εμφανίσεις στους πρόσφατους αγώνες της Εθνικής Δανίας έδειξαν ότι βρίσκεται ακόμα σε πολύ κατάσταση και ότι μάλλον αποτελεί λαβράκι για την ομάδα μας. Φυσικά, αν μας έχουν διδάξει κάτι οι πρόσφατες μεταγραφικές περιόδους είναι ότι ώσπου να υπογράψει ο Δανός, τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο, αλλά το σίγουρο είναι ότι ο 28χρονος (κλείνει τα 29 τη Παρασκευή) Δανός μεσοεπιθετικός θα αποτελέσει μια καλή λύση για τη δεξιά πλευρά της ομάδας.


Υπόθεση Άντζα

Απορίες συνεχίζει να προκαλεί η μη ανακοίνωση της συμφωνίας με τον 30χρονο αμυντικό της Ξάνθης. Τα τελευταία 3,5 χρόνια που ο Βούλης βρίσκεται μακριά από την ομάδα, σχεδόν σε κάθε μεταγραφική περίοδο, εμφανίζεται να βρίσκεται ένα βήμα πριν την επιστροφή του στο λιμάνι, κάτι που συνέβη και αυτό το καλοκαίρι. Η υπόθεση φαίνεται ότι θα έχει ένα αίσιο τέλος (ένα αίσιο τέλος που δεν είχε η πρώτη του θητεία στο λιμάνι) αλλά οι λόγοι για τους οποίους δεν έχει γίνει ακόμα η ανακοίνωση της μεταγραφής, πιστεύω ότι καλό θα ήταν να γίνουν γνωστοί από πλευράς διοικήσεως.

Ο Βούλης αποτελεί σίγουρα έναν παίκτη ποιότητας που προέρχεται μάλιστα από μία αρκετά καλή σεζόν, αλλά οι αρκετά συχνοί τραυματισμοί του, η ηλικία του αλλά και οι αμφιβολίες για το κατά πόσο θα μπορέσει να συνυπάρξει με τον Σέζαρ, σίγουρα προβληματίζουν μεγάλη μερίδα των οπαδών της ομάδας.


Υπόθεση Μήτρογλου

Άλλη μια υπόθεση που φαίνεται να απασχολεί την ομάδα είναι αυτή του νεαρού Μήτρογλου, ο οποίος έκλεψε τη παράσταση στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων. Ο νεαρός επιθετικός που αγωνίζεται στη γερμανική Γκλάντμπαχ, εμφανίζεται να επιθυμεί την επιστροφή στην Ελλάδα, ενώ και το ποσό που αξιώνει η ομάδα του (200 χιλιάδες) δεν είναι απαγορευτικό. Σύμφωνα με τον μάνατζερ του παίκτη, ο λόγος για τον οποίο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η μεταγραφή είναι επειδή η Γκλάντμπαχ προσπαθεί να εξασφαλίσει ποσοστό μεταπώλησης, αλλά το πιθανότερο είναι το θέμα να έχει θετική έκβαση για την ομάδα μας. Στο παιχνίδι απόκτησης του νεαρού φαίνεται να βρίσκεται και ο Πανιώνιος, ωστόσο είναι δηλωμένη η επιθυμία του παίκτη να έρθει στον Ολυμπιακό και αυτό θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα λειτουργήσει καταλυτικά ώστε να ολοκληρωθεί η μεταγραφή. Το συμβόλαιο που θα υπογράψει θα έχει διάρκεια 4 ετών.

Μεταγραφικές φήμες

Εδώ και αρκετό καιρό ακούμε ότι εκτός του Ρόμενταλ, ένας ακόμα δανός βρίσκεται πολύ κοντά στην ομάδα. Δεν πρόκειται φυσικά για κάποιον άλλον από τον 30χρονο πρώην επιθετικό της Μίλαν, Τόμασον. Η υπόθεση ωστόσο παρουσιάζει πολλές δυσκολίες και προσωπικά θα κρατούσα μικρό καλάθι.

Η υπόθεση του δυναμικού πρώην αμυντικού της ΑΕΚ, Μπρούνο Τσιρίλο, επίσης φαίνεται να κεντρίζει το ενδιαφέρον των ΜΜΕ, ιδιαίτερα μετά την πρόσληψη του Ίλια Ίβιτς αλλά και κάποιες δηλώσεις του «ωραίου Μπρούνο» ο οποίος εμφανίζεται να βλέπει με θετικό μάτι τη μετακίνηση του στο λιμάνι. Η ρήτρα του 1 εκ. την οποία καλείται να πληρώσει στην ΑΕΚ ο όποιος ενδιαφερόμενος, μάλλον κάνει απαγορευτική τη περίπτωση μετακίνησης του στο λιμάνι, κάτι που μάλλον ικανοποιεί μεγάλη μερίδα οπαδών του Ολυμπιακού.

Όπως κάθε καλοκαίρι, έτσι και φέτος, πολλά ονόματα ακούγονται, είναι ωστόσο δύσκολο να γνωρίζουμε ποιοί πραγματικά ενδιαφέρουν την ομάδα. Ο αρκετά γνωστός αργεντίνος διεθνής Κολοτσίνι εμφανίζεται να απασχολεί την ομάδα, όμως η περίπτωση του είναι αρκετά δύσκολη. Όπως δύσκολες εξ’αρχής ήταν και οι περίπτωσεις του Τουντσαϊ αλλά και του Ντούντου, οι οποίοι επίσης απασχόλησαν για κάποιο διάστημα την ομάδα. Οι μεγάλες δυσκολίες που εμφανίζονται στη προσπάθεια να αποκτηθεί ένας ποδοσφαιριστής «όνομα», ίσως θα έπρεπε να κάνουν τη διοίκηση να αναθεωρήσει σε αρκετά θέματα και ίσως να ακολουθήσει μια διαφορετική πολιτική στο θέμα μεταγραφές.

Θέλω να πιστεύω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών της ομάδας ενδιαφέρεται περισσότερο για τη πραγματική ενίσχυση αυτής και όχι για κινήσεις εντυπωσιασμού. Και ειλικρινά δεν νομίζω ότι τιμάει τη διοίκηση της ομάδος το γεγονός ότι οι οι (ανύπαρκτες προς το παρόν) μεταγραφικές κινήσεις φαίνεται να γίνονται περισσότερο με γνώμονα το πόσα εισητήρια διαρκείας θα πουληθούν, παρά οτιδήποτε άλλο. Σίγουρα ο κόσμος του Ολυμπιακού αξίζει μεγαλύτερου σεβασμού, τόσο από τη διοίκηση όσο και από τα ΜΜΕ. Λίγη διαφάνεια, ειλικρινά δεν νομίζω ότι θα έβλαπτε.

Ας είμαστε αισιόδοξοι όμως και ας ενστερνιστούμε την άποψη του προπονητή της ομάδας, Τάκη Λεμονή, ο οποίος εμφανίστηκε βέβαιος ότι όλα τα θέματα θα έχουν λυθεί ώσπου να ξεκινήσει η προετοιμασία της ομάδας, σε περίπου 2 εβδομάδες.

Σάββατο 14 Ιουλίου 2007

Συνεντεύξεις Λουκά, "Ρόνι" και Κώστα !

Τρείς καινούργιοι παίκτες θα βρίσκονται απο την επόμενη χρονιά, στο ρόστερ της ομάδας του Ολυμπιακού. Με τις δηλώσεις τους οι, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, Κώστας Βασιλειάδης και Ρενάλντας Σειμπούτις εξέφρασαν την πεποίθηση τους πώς έρχονται καλύτερες μέρες για την ομάδα του Πειραιά.

Κώστας Βασιλειάδης:

Στον ενάμισι περίπου χρόνο που έμεινε στη Μάλαγα πρόλαβε να πανηγυρίσει ένα πρωτάθλημα Ισπανίας και τη συμμετοχή της ομάδας του στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα. Τα... πράσινα της Μάλαγα δεν του πήγαιναν και για τα επόμενα τρία χρόνια θα αγωνίζεται με τον Αιώνιο Έφηβο στο στήθος. Ο Κώστας Βασιλειάδης εξηγεί μέσω του www.olympiacos.org τους λόγους για τους οποίους έπιασε λιμάνι, στην πρώτη του συνέντευξη ως παίκτης του Ολυμπιακού...

«Τα πράγματα δεν πήγαιναν όσο καλά τα περίμενα στη Μάλαγα. Η σεζόν ξεκίνησε πολύ καλά, αλλά από τα μισά και μετά σταμάτησα να παίζω χωρίς να ξέρω το λόγο. Ο Ολυμπιακός κάνει μια μεγάλη προσπάθεια που βασίζεται σε νέους παίκτες και ήθελα να είμαι κι εγώ μέρος αυτής της προσπάθειας...», σχολίασε ο 23άχρονος «ερυθρόλευκος» γκαρντ.

- Ποιος ήταν ο λόγος που επέλεξες τον Ολυμπιακό να συνεχίσεις την καριέρα σου;
- Μίλησα πολύ με τον κόουτς Σφαιρόπουλο και μου έδωσε να καταλάβω ότι το κλίμα στον Ολυμπιακό είναι πολύ οικογενειακό. Έχω πολλούς φίλους στην ομάδα κι αυτό ήταν ακόμα ένα σημαντικό στοιχείο και φυσικά, ο τρόπος που μου έδειξε η διοίκηση ότι με θέλει. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με εμπιστεύτηκαν και να θα κάνω τα πάντα για να δικαιώσω τις προσδοκίες τους και να μην προδώσω την εμπιστοσύνη τους...

- Θέλεις να πεις κάτι για την παλιά σου πλέον ομάδα;
- Δεν έχω παράπονα από τη Μάλαγα. Πήγα με διάθεση να παίξω και να βοηθήσω. Ο προπονητής όμως αποφάσισε πως δεν με χρειάζεται, με απέκλεισε από τα πλέι-οφς, κι έγινε φανερό πως δεν θα είχε νόημα να παραμείνω. Θέλω παρόλα αυτά να ευχαριστήσω τη διοίκηση που μου φέρθηκε άψογα από την πρώτη στιγμή, τους συμπαίκτες μου που με βοήθησαν να προσαρμοστώ εύκολα και να νιώσω κομμάτι της ομάδας και κυρίως τον κόσμο, τους φίλους της Ουνικάχα, που μου συμπαραστάθηκαν από την πρώτη έως την τελευταία μέρα και μου έδειξαν τη συμπάθειά τους με κάθε τρόπο. Θα τους έχω πάντα στην καρδιά μου.

- Το γεγονός ότι στον νέο Ολυμπιακό θα υπάρχουν πολλοί νεαροί παίκτες θεωρείς ότι θα είναι μειονέκτημα ή πλεονέκτημα;
- Σίγουρα πλεονέκτημα. Όλα αυτά τα παιδιά είναι διψασμένα για να παίξουν μπάσκετ και να κατακτήσουν τίτλους. Δεν είναι τα χρήματα το πρώτο πράγμα που έχουν στο μυαλό τους, αλλά η δόξα. Και μην ξεχνάτε ότι όλοι θα έχουμε ένα πολύ μεγάλο κίνητρο. Να σπάσουμε το σερί του Παναθηναϊκού.

- Πολλοί είναι όμως αυτοί που λένε ότι ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να κατακτήσει τίτλους με τόσα πολλά... πιτσιρίκια;
- Έχουμε πάψει να είμαστε ταλέντο εδώ κι αρκετό καιρό. Δεν είμαστε το μέλλον, αλλά το παρόν. Αν σκεφτούν όλοι πόσα σημαντικά παιχνίδια έχει παίξει ο καθένας από μας θα διαπιστώσει ότι έχουμε εμπειρίες που δεν θα αποκτήσουν πολλοί άλλοι παίκτες. Το νεαρό της ηλικίας δεν είναι δικαιολογία και δεν θα είναι δικαιολογία για τη σεζόν που έρχεται. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το βήμα παραπάνω.

- Το γεγονός ότι θα έχεις μπροστά σου έναν παίκτη όπως ο ¶ρβιντας Ματσιγιάουσκας πιστεύεις ότι θα σε κάνει καλύτερο;
- Σίγουρα ναι. Θα με σπρώξει πολύ ο Μάτσας κι εμένα και τα υπόλοιπα παιδιά για να γίνουμε καλύτεροι. Όταν αντιμετωπίζεις έναν τέτοιο παίκτη καθημερινά στην προπόνηση, μαθαίνεις απ’ αυτόν και σε βοηθάει να γίνεις καλύτερος σε άμυνα και σε επίθεση.

- Μεγάλωσες σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο ΠΑΟΚ που κι εκεί οι φίλαθλοι είναι απαιτητικοί όπως στον Ολυμπιακό. Τι μήνυμα θέλεις να στείλεις στους φίλους της ομάδας;
- Δεν έχουν μεγάλες διαφορές οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού. Και στις δυο ομάδες ζουν και αναπνέουν για την ομάδα τους και κάνουν πάντα θυσίες. Πέρσι με τη Μάλαγα, σ’ όλα τα παιχνίδια το γήπεδο ήταν γεμάτο. Αυτό θέλω να δω και φέτος στο ΣΕΦ και θα μου κακοφανεί αν δεν είναι. Η διοίκηση κάνει μια μεγάλη προσπάθεια κι αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας. Είμαι σίγουρος ότι το γήπεδο θα είναι συνέχεια γεμάτο...



Λουκάς Μαυροκεφαλίδης:

Πριν από δυο χρόνια ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης έδειξε σ’ όλο τον κόσμο το ταλέντο του. Η Εθνική Νέων κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Αργεντινής και ο 23άχρονος σέντερ ήταν μέλος της καλύτερης πεντάδας της διοργάνωσης μαζί με τον Κώστα Βασιλειάδη. Οι εμφανίσεις του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ κατά τη διάρκεια της σεζόν 2005-06 έκαναν πολλές ομάδες να θέλουν να τον εντάξουν στο ρόστερ τους. Αυτός προτίμησε τη Ρόμα και στα μισά της χρονιάς δόθηκε δανεικός στη Βαλένθια. Μέσα σε μια σεζόν δηλαδή, είχε εμπειρίες από το ιταλικό πρωτάθλημα, από το ισπανικό και την Ευρωλίγκα. Το εξωτερικό όμως δεν του άρεσε πολύ…

«Ήθελα να επιστρέψω στην Ελλάδα κι αυτό έκανα. Ήταν πολύ καλή εμπειρία για μένα η σεζόν που πέρασε. Κρατάω τα θετικά, πετάω τις αρνητικές αναμνήσεις και συνεχίζω», σχολίασε ο διεθνής σέντερ στο www.olympiacos.org, στην πρώτη του συνέντευξη ως παίκτης του Ολυμπιακού.

- Γιατί διάλεξες τον Ολυμπιακό για να συνεχίσεις την καριέρα σου;
- Η προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια είναι πολύ σημαντική κι αυτός σίγουρα ήταν ο βασικός λόγος. Σίγουρα όμως ήταν πολύ θετικό για μένα ότι η ομάδα χτίζεται πάνω σε παίκτες της γενιάς μου και η παρουσία του κόουτς Σφαιρόπουλου στο τεχνικό τιμ. Η παρέα ξανάσμιξε κι αυτό είναι σίγουρα καλό, αλλά το βασικό είναι να βγει κερδισμένος ο Ολυμπιακός.

- Το γεγονός ότι στον νέο Ολυμπιακό θα υπάρχουν πολλοί νεαροί παίκτες θεωρείς ότι θα είναι μειονέκτημα ή πλεονέκτημα;
- Μετά τα 20 δεν είσαι ταλέντο αλλά άντρα. Στα 23 σου χρόνια τι ταλέντο είσαι; Όταν μάλιστα έχεις παίξει τόσα πολλά παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός δεν μας πήρε γιατί είμαστε ταλέντα αλλά γιατί πιστεύει ότι είμαστε έτοιμοι να οδηγήσουμε την ομάδα στην κορυφή. Κι αυτό πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας. Δεν πρέπει να απογοητεύσουμε ούτε τη διοίκηση, ούτε το τεχνικό τιμ που μας εμπιστεύτηκαν.

- Οι δικοί σου προσωπικοί στόχοι μέσα απ’ αυτό το νέο κεφάλαιο που άνοιξε στην καριέρα σου ποιοι είναι;
- Εγώ θέλω να γίνομαι κάθε μέρα καλύτερος. Να δουλέψω σκληρά και να μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της, γιατί αν ο Ολυμπιακός τα καταφέρει τότε θα φανούμε κι εμείς ακόμα πιο πολύ. Η φιλοσοφία μου είναι ότι τα αγαθά κόποιος κτόνται και ξέρω ότι θα πρέπει να δουλέψω σκληρά για να τα καταφέρω.

- Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι απαιτητικός και 10 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα είναι πολλά. Φοβάσαι την πίεση που μπορεί να δημιουργηθεί;
- Είναι δεδομένο ότι μπορεί να υπάρξει άγχος, αλλά θεωρώ ότι στο τέλος η παρουσία του κόσμου στο γήπεδο μόνο θετικά μπορεί να επιδράσει. Ας είναι το γήπεδο γεμάτο κι ας έχουμε εμείς άγχος. Δεν θέλω να πω μεγάλα λόγια και να υποσχεθώ τίτλους και μεγάλο μπάσκετ. Τα κεφάλια κάτω, σκληρή δουλειά και όλα τα άλλα θα έρθουν από μόνα τους.


Ρενάλντας Σειμπούτις:

Ήρθε στον Ολυμπιακό όντας Παγκόσμιος Πρωταθλητής Νέων Ανδρών και MVP της διοργάνωσης που διεξήχθη στην Αργεντινή. Όλοι έκαναν λόγο για το νέο μεγάλο αστέρι του λιθουανικού μπάσκετ και ο Ρενάλντας Σεϊμπούτις δεν πρόδωσε τις προσδοκίες κανενός. Στον πρώτο χρόνο του στην Ελλάδα κέρδισε τις καρδιές όλων με το ταλέντο του και τον καταπληκτικό του χαρακτήρα.

Το περασμένο καλοκαίρι δόθηκε δανεικός στο Μαρούσι προκειμένου να αποκτήσει ακόμα περισσότερες παραστάσεις μιας και θα είχε μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής. Πριν από λίγες μέρες επιλέχθηκε στο νούμερο 50 του ντραφτ από τους Ντάλας Μάβερικς και παράλληλα υπέγραψε το νέο του τριετές συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό. Όλα του πάνε δεξιά...

«Δεν έχω παράπονο», μας λεει γελώντας από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ο 22άχρονος γκαρντ συμμετέχει αυτές τις μέρες με τους Ντάλας Μάβερικς στο Summer League του Λας Βέγκας και κάθε μέρα εμφανίζεται καλύτερος: «Είναι μια πολύ μεγάλη εμπειρία αυτό που ζω και πιστεύω ότι θα με βοηθήσει πολύ στις υποχρεώσεις μου με τον Ολυμπιακό», σχολίασε ο «Ρόνι» στο www.olympiacos.org.

- Επιλέχθηκες από τους Μάβερικς, αλλά τη νέα χρονιά θα παίζεις με τη φανέλα του Ολυμπιακού. - Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που επιστρέφω. Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα μου. Είμαι ερωτευμένος με τον Ολυμπιακό.

- Γιατί επέλεξες να υπογράψεις νέο τριετές συμβόλαιο;
- Ποιος δεν θα το έκανε; Οι άνθρωποι της ομάδας μου έχουν σταθεί από την πρώτη στιγμή και ο κόσμος είναι καταπληκτικός. Οι καλύτεροι του κόσμου. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλος σύλλογος και όλοι θα ήθελαν να είναι στη θέση μου. Μου έλειψαν όλοι και εύχομαι τώρα που γυρίζω να πανηγυρίσουμε τίτλους.

- Η παρουσία πολλών νεαρών παικτών στην ομάδα, παικτών που έχουν την ίδια ηλικία μ’ εσένα πιστεύεις ότι είναι θετικό;
- Δεν μπορώ να υποσχεθώ για όλους, αλλά είναι σίγουρο ότι η παρουσία όλων αυτών των παικτών θα φέρει έναν άλλο αέρα στην ομάδα. Έμαθα ότι υπέγραψαν ο Βασιλειάδης και ο Μαυροκεφαλίδης. Χάρηκα, γιατί και οι δυο είναι πολύ καλοί παίκτες. Έχουν τεράστιες δυνατότητες, όπως όλα τα νέα παιδιά που είμαστε στην ομάδα. Θέλουμε όμως και δουλειά.

- Η φετινή χρονιά που έπαιξες στο Μαρούσι πιστεύεις ότι σε βοήθησε;
- Ναι, πιστεύω ότι έγινα καλύτερος παίκτης. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους της ομάδας που ήταν δίπλα μου και με βοήθησαν πολύ. Μου έκανε καλό η παρουσία μου εκεί γιατί είχα μεγάλο χρόνο συμμετοχής.

- Πως νιώθεις που θα έχεις μπροστά σου τον Άρβιντας Ματσιγιάουσκας;
- Ο «Μάτσας» είναι από τους καλύτερους παίκτες και έχω να μάθω πολλά απ’ αυτόν.

- Ο Πίνι Γκέρσον είχε ζητήσει πέρσι να δοθείς δανεικός για να αποκτήσεις εμπειρίες κι αυτός εισηγήθηκε φέτος την επιστροφή σου στην ομάδα...
- Το έχω ξαναπεί ότι ο κόουτς Γκέρσον είναι από τους καλύτερους προπονητές και είναι πολύ σημαντικό να έχει θετική άποψη για μένα. Έρχονται να κάνω αυτά που θα μου πει για να μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα.

- Η εμπειρία σου από το Λας Βέγκας πως είναι;
- Αν ρωτήσεις όλους τους νέους παίκτες θα σου πουν ότι θέλουν μια μέρα να έρθουν εδώ και να δουν πως είναι. Να... μυρίσουν το ΝΒΑ. Αυτό έκανα κι εγώ φέτος γιατί πιστεύω ότι θα με βοηθήσει όχι μόνο ως μπασκετμπολίστα αλλά και ως άνθρωπο. Κάθε σημαντική εμπειρία που ζεις σε βοηθάει στο χαρακτήρα σου. Όταν είμαι έτοιμος για το ΝΒΑ και θεωρήσει η ομάδα μου ότι μπορώ να τη βοηθήσω τότε σίγουρα θέλω να έρθω, αλλά τώρα σκέφτομαι μόνο τον Ολυμπιακό και το πότε θα φορέσω και πάλι τη φανέλα της ομάδας.

Σχολιάστε της μεταγραφές της ομάδας μας, εδώ.


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.