Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2007

Άρης - Ολυμπιακός 75-82

Με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Πρίντεζη, ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από το Παλέ, επικρατώντας 82-75 του Αρη στο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής. Οι ερυθρόλευκοι, όπως και στο ματς με την Ταού, απωλέσαν σημαντικό προβάδισμα (14π.), όμως στο τέλος και με τη συνδρομή του Πρίντεζη (10π. & 10ριμπ.), έφτασαν στη νίκη. Επίσης, ο έλληνας φόργουορντ κατάφερε να σταματήσει στο τελευταίο 5άλεπτο τον εξαιρετικό Τζέρεμαϊα Μάσεϊ, ο οποίος τελείωσε την αναμέτρηση με 19 πόντους.

H αρχή του αγώνα μας προδιέθετε για ενα σπουδαίο ντέρπμυ. Μέχρι το 10` άμυνες δεν ...υπήρχαν στο Παλέ, κάτι που μαρτυρά και το επιμέρους σκορ της περιόδου (23-21). Οπως γίνεται αντιληπτό, όμως, δεν υπήρχε και η ομάδα που θα έχτιζε και θα διατηρούσε ένα προβάδισμα. Το σκορ άλλαζε συνεχώς χέρια, με τον Αρη να μην ξεπερνά το +2 και τον Ολυμπιακό να φτάνει έως το +4 (21-17). Επίσης, κοινό χαρακτηριστικό στον τρόπο ανάπτυξης των δύο ομάδων ήταν και η πρόθεσή τους να περάσουν την μπάλα κοντά στο καλάθι.

Πολύ γρήγορα στο τρίτο δεκάλεπτο η ομάδα του Γκέρσον, με τον Ματσιγιάουκσας να αναλαμβάνει δράση, κατάφερε να ενιχύσει σημαντικά αυτό το προβάδισμα, φτανοντας έως το +14π. (56-42, 23:30" ). Και σ` αυτή την περίπτωση, όμως, δεν κατάφερε να το διατηρήσει. Στα δύσκολα, όπως είχε γίνει και μεσοβδόμαδα απέναντι στην Ταού, ο Γκριρ πήρε τον Ολυμπιακό από το χέρι και με τέσσερις "κολλητούς" πόντους έδωσε βαθιά ανάσα (67-63) στην ομάδα του. Οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να διατηρήσουν το πάνω χέρι, ο Αρης όμως "κατάφερε" να μείνει μέσα στο ματς. Από τροχιά νίκης τον έβγαλαν οι Μπλάκνεϊ και Πρίντεζης. Ο πρώτος με τρίποντο στο τέλος των 24" (69-75 στο 28`) κι ο δεύτερος με τέσσερις σερί πόντους (71-79 στο 38:40").

Τα δεκάλεπτα: 23-21, 38-44, 55-63, 75-82

Οι σκόρερ των δύο ομάδων

Άρης (Χέρμπερτ): Καστλ 10 (2), Τσαλδάρης 13 (3), Σεραπίνας 1, Ράιτ 14 (2), Καλαϊτζίδης 5 (1), Ηλιάδης 5 (1), Μότολα 8, Μάσεϊ 19 (2), Αγαδάκος

Ολυμπιακός (Γκέρσον): Μπλάκνεϊ 5 (1), Παπαμακάριος, Γουντς 11 (1), Ματσιγιάουσκας 12 (2), Πρίντεζης 10, Μπουρούσης 4, Τσακαλίδης 10, Γκριρ 22 (2), Μαυροκεφαλίδης, Βασιλειάδης 6 (2), Τεοντόσιτς 2

Γκέρσον: "Μία μεγάλη νίκη"
Παρά την ανετοιμότητά του ο Ολυμπιακός, είχε τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού και αυτό άρεσε στον Πίνι Γκέρσον.

"Όλοι ξέρουν το πόσο δύσκολο είναι να κερδίζει κανείς εδώ. Στο περισσότερο παιχνίδι ήμασταν κυρίαρχοι και σε αυτό το κομμάτι της σεζόν που δεν είμαστε έτοιμοι για κλειστά παιχνίδια και ντέρμπι, αυτή ήταν μια μεγάλη νίκη".

Από πλευράς παικτών, μίλησε ο κορυφαίος του Ολυμπιακού, Λιν Γκριρ: "Ήταν ένα καλό παιχνίδι. Σαν ομάδα παίξαμε ενωμένα όταν ο Άρης επέστρεψε, δείχνοντας χαρακτήρα και τι μπορούμε να κάνουμε. Όταν ξεκινάω το παιχνίδι δεν έχω στο μυαλό μου να βγω MVP, αλλά στην πορεία όταν βρω την ευκαιρία επιτίθεμαι και σήμερα έγινε ότι έγινε".

Ο προπονητής του Γκόρντον Χέρμπερτ, τόνισε ότι η ομάδα του δεν έπαιξε καλά ομαδικά και είχε έλλειψη συγκέντρωσης στην επίθεση: "Πρώτα από όλα συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό που ήταν καλύτερη ομάδα σήμερα. Από την αρχή επέβαλλε τον ρυθμό του και εμείς απλά τον κυνηγούσαμε. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που μας υποστήριξε. Χωρίς να θέλω να μειώσω την προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες του Ολυμπιακού, δεν δουλέψαμε όπως έπρεπε μέσα στο γήπεδο και δεν παίξαμε καλά ομαδικά".

Για το γεγονός ότι η ομάδα του δεν έκανε αιφνιδιασμό, αλλά και τα 10 τρίποντα που επιχείρησαν οι ψηλοί του, απάντησε: "Θέλουμε να τρέξουμε, αλλά σήμερα δεν είχαμε τις ευκαιρίες και όπως είπα δεν είμαι ευχαριστημένος από τον τρόπο που παίξαμε με αποτέλεσμα να γίνουν αυτά τα τρίποντα. Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο είναι στην επίθεσή μας να παραμένουμε συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνουμε, ενώ χάσαμε και τα ριμπάουντ τα οποία αν δεν τα πάρεις δεν μπορείς να κερδίσεις".

Για την επιμονή της χρησιμοποίησης του Καστλ πάνω στον Γκριρ: "Θα μπορούσαμε να τον χρησιμοποιήσουμε στο πρώτο ημίχρονο γιατί στο δεύτερο πιστεύω ότι κάναμε καλύτερη δουλειά. Το πλάνο του παιχνιδιού ήταν να πιέσουμε τον Γκριρ σε όλο το γήπεδο αλλά δεν το κάναμε αυτό. Είναι ένας πλέι μέικερ που παίρνει και σουτ και για αυτό θα πρέπει να τον κουράσεις κάτι που δεν το κάναμε, ενώ αν αφήσεις τον Γκριρ να φθάσει μέχρι το τρίποντο είναι ένας φανταστικός παίκτης".

Για το αν στην εικόνα της ομάδας του έφταιξε η απουσία του Τέρι αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι με το σλοβάκικο διαβατήριο του Μάσεϊ, απάντησε: "Δεν πιστεύω ότι η εικόνα μας έχει να κάνει με το ότι δεν έπαιξε ο Τέρι. Όσο για το διαβατήριο του Μάσεϊ δεν έχω κάποια ενημέρωση".

Τέλος, ο Γιώργος Καλαϊτζής, είπε: "Νομίζω ότι σήμερα ο Ολυμπιακός ήταν πιο καλός από μας σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Όταν προηγήθηκε με 10 πόντους και στην αρχή και όταν επιστρέψαμε. Ήταν πιο συγκεντρωμένοι και έδειξαν ότι είχαν περισσότερες επιλογές. Νομίζω ότι το παιχνίδι δεν κρίθηκε στην επίθεση, αν και δεχόμενοι 82 πόντους θα ήταν δύσκολο να κερδίσουμε".

"Χάσαμε από την άμυνα και πέσαμε στα δίχτυα τους σε ότι είχαν ετοιμάσει για το παιχνίδι. Δεν αντιμετωπίσαμε καλά τους ψηλούς του Ολυμπιακού, οι κοντοί το βρήκαν τους διαδρόμους και να επιβάλλουν τον ρυθμό του παιχνιδιού που θα ήταν και το κλειδί και ο Ολυμπιακός έφθασε στη νίκη".

Τέλος, από ντόπινγκ κοντρόλ πέρασαν οι Αγαδάκος και Τσαϊρέλης από πλευράς Άρη και Πρίντεζης και Γουντς από τον Ολυμπιακό.

Ισοπαλία σαν ήττα


Με λιγότερη ψυχή και δύναμη από αυτή που έδειξε μεσοβδόμαδα στο Μπερναμπέου, η ομάδα μας έφερε μια μάλλον αναπάντεχη ισοπαλία στην Κρήτη και έμεινε στην 3η θέση και 6 βαθμούς πίσω από την κορυφή.

Παρόλο που με σχετική άνεση γυρίσαμε το 2-0 σε 2-3, η κούραση και η αποδιοργάνωση από τις αναγκαστικές αλλαγές στα τελευταία λεπτά έφερε αυτή την ισοπαλία.

Χωρίς διάθεση για δικαιολογίες η πνευματική κυρίως κούραση από την υπέρ-προσπάθεια της Τετάρτης φάνηκε σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού αλλά κυρίως προς το τέλος όπου δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε καθόλου τη μπάλα στα πόδια μας.

Παίκτες κλειδιά και -δυστυχώς- αναντικατάστατοι, δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν αποφασιστικά στο να κλειδώσουμε τη νίκη και αυτό μας στοίχισε.

Στο κακό απόγευμα ήρθαν να προστεθούν και οι τραυματισμοί των Αντζα, Μπράβο με τον πρώτο να κινδυνεύει να χάσει το ματς με τη Ρεαλ.

Τα γκολ της ομάδας μας οι Σέζαρ, Κοβάσεβιτς και Τζόλε με πέναλτι ενώ για τους «Κρητικούς» ο Τζούνιορ (2) και ο Θεοδωρίδης.

Με δεδομένη την κρισιμότητα των επόμενων παιχνιδιών όπου η ομάδα μας έχει να δώσει αγώνες σ’ ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο από αυτό του εγχώριου πρωταθλήματος ας είμαστε όλοι κοντά και ας τη βοηθήσουμε όσο μπορούμε τώρα που πραγματικά μας έχει ανάγκη.

Η σύνθεση του Ολυμπιακού
Νικοπολίδης, Ζεβλάκοφ, Αντζας(Μπραβο(Μενδρινός)),Σέζαρ, Πατσατζόγλου, Τοροσίδης, Στολτίδης, Τζόρτζεβιτς, Γκαλέτι, ΛουαΛουα(Νουνιεζ), Κοβάσεβιτς

ΥΓ: Αριστη η διαιτησία του Κύρου Βασσάρα, η οποία πρέπει να διδάσκεται ως σεμινάριο στις σχολές διαιτησίας ώστε να βγούνε πολλοί ακόμα διαιτητές σαν αυτόν. Τους χρειάζεται το Ελληνικό ποδόσφαιρο και πολύ περισσότερο κάποιοι ...«διεκδικητές» του τίτλου.

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2007

Ολυμπιακός - Ταού 95-90

Με το «δεξί» ξεκίνησε ο Ολυμπιακός τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις, καθώς επικράτησε με 95-90 της Ταού. Οι Πειραιώτες δεν ικανοποίησαν με την απόδοσή τους δείχνοντας πως έχουν ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης για να μπορέσουν να φτάσουν εκεί που θέλουν. Παρόλα αυτά όμως έδειξαν ότι διαθέτουν ποιότητα και παίκτες για να πετύχουν τους στόχους τους και κυρίως μια επίθεση που «έβγαζε φωτιές».

Η Ταού προηγήθηκε με 0-3 απο τρίποντο του Ιγκορ Ρακόσεβιτς, και απο εκείνο το χρονικό σημείο και μετά, ο Ολυμπιακός πάτησε το "γκάζι" στο τέρμα. Με πρώτα βιολιά τους Μαρκ Τζάκσον, Λίν Γκριρ, και Άρβιντας Ματσιγιάουσκας, ο Ολυμπιακός απέκτησε μια διαφόρα που τον έκανε απο πολύ νώρις, αφεντικό του αγώνα, κατι που αντικατοπτρίζεται σε μέγιστο βαθμό στο σκόρ του πρώτου ημιχρόνου, 55-37 υπέρ της ομάδας του Πειραιά.

Στην επανάληψη η Ταού μπήκε φουριόζα, εκμεταλέυτηκε στο έπακρο το "νεκρό" διάστημα του Ολυμπιακού, και αντεπίθεση διαρκείας και συγκεκριμένα ενα τρίποντο του Πιτ Μάικλ στο 32ο λεπτό, πέρασε μπροστά στο σκόρ με 71-74. Εκεί μίλησε η κλάση, η ψυχή και η εκτελεστική δυνότητα του Λιθουανού σούπερσταρ, Άρβιντας Ματσιγιάουσκας και του Αμερικάνου πλευμέικερ, Λιν Γκριρ. Ο Αμερικάνος γκάρντ του Ολυμπιακού έφερε το σκόρ στο 88-80 με τρίποντο στο 38ο λεπτό, οι Βάσκοι μείωσαν προσωρινά με τον Πλάνινιτς σε 88-85 στο 39', αλλά εκεί μίλησε η ψυχή των παικτών του Ολυμπιακού που πήραν την νίκη με 95-90. Το ματς τελείωσε με ένα εντυπωσιακό κάρφωμα του "Ματσε".

Τα δεκάλεπτα: 26-20, 55-37, 70-65, 95-90

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γκέρσον): Μπλέικνι, Παπαμακάριος, Γουντς 19(2), Ματσιγιάουσκας 21(1), Μπουρούσης 10(1), Τσακαλίδης, Γκριρ 20(2), Βασιλειάδης, Πρίντεζης 2, Τεόντοσιτς 2, Τζάκσον 21(2).

ΤΑΟΥ (Σπάχια): Πριτζιόνι 8(2), Ρακότσεβιτς 10(2), Βιντάλ 5(1), Πλάνινιτς 19(3), Τελέτοβιτς 19(3), Σπλίτερ 11, Μάικλ 9(1), ΜακΝτόναλντ 9.

Το «τρίτο ημίχρονο» στο ΣΕΦ:

ΓΚΕΡΣΟΝ: «Ηταν ένα ωραίο παιχνίδι. Η Ταού είναι μια εξαιρετική ομάδα. Και οι δύο είχαμε τραυματισμούς. Είναι σημαντικό να κερδίζεις το πρώτο παιχνίδι και πρέπει να κερδίσουμε όλα τα ματς στην έδρα μας. Θα είναι τα περισσότερα πάντως δύσκολα παιχνίδια μέσα στην έδρα μας. Δεν είναι εύκολο να παίζεις καλά στο κομμάτι αυτό της σεζόν. Κάποιοι παίκτες μας έπαιξαν πολύ αν και έχουν λίγο καιρό μαζί μας και δεν είναι εύκολο αυτό. Πήγαμε καλά στην άμυνα και αν κάποιος έλεγε οτι θα κερδίσουμε με ένα πόντο θα λέγαμε ότι είμαστε ευχαριστημένοι. Στην επίθεση δεν μπορώ να ζητήσω περισσότερο, αλλά όταν γίνουν πιο ισχυρές οι άμυνες θα πρέπει να είμαστε καλύτεροι. Για την ζώνη τι να πω; Είχαμε κάποια προβλήματα, γι αυτό δουλεύουμε, για να τα ξεπεράσουμε».

ΣΠΑΧΙΑ: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε απαίσια. Δεν έχουμε πρόβλημα στην επίθεση που παίζουμε πάντα καλά αλλά στην άμυνά μας ειδικά στο πρώτο μέρος είχαμε προβλήματα. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι αλλά στο τέλος κάναμε λάθη και χάσαμε την ευκαιρία να ξεκινήσουμε με νίκη».

Μπορείτε να δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό που μας έφερε ο φίλος Fender, εδώ:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11

Βίντεο από τον αγώνα του Ολυμπιακόυ με την Ταού:









Σχολιάστε τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Ταού στα φόρουμ του Thrylos-fans.net!

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2007

Δύο μέτρα και δύο σταθμά!

by sotosg7

Αυτές οι γραμμές γράφονται λίγες ώρες πριν το πρώτο επίσημο τζάμπολ για την ομάδα του Ολυμπιακού μας στην Α1.Τη στιγμή που θα τις διαβάζετε θα είναι γνωστό και το αποτέλεσμα του αγώνα με τον Παοκ.Εύχομαι να έχουμε μπει με το δεξί στις επίσημες υποχρεώσεις.Θα αναρωτιέστε γιατί δεν περιμένω να γίνει ο αγώνας,ώστε να κάνω τα σχόλια μου και στο αγωνιστικό κομμάτι.Γιατί πολύ απλά υπάρχουν σημαντικότερα ζητήματα που χρήζουν σχολιασμού.

Δυστυχώς η ομάδα μας αρχίζει τη χρονιά χωρίς τη ζεστασιά και την υποστήριξη του κόσμου της.Δυο παιχνίδια είναι όμως και θα περάσουν...μέχρι την επόμενη τιμωρία της έδρας.Η χρονιά αναμένεται δύσκολη από όλες τις απόψεις.Ευτυχώς όμως διοίκηση,προπονητής και παίχτες ξέρουν από την αρχή τι καλούνται να αντιμετωπίσουν και να προετοιμαστούν ανάλογα.Κάπου εδώ πρέπει να ευχαριστήσουμε τον κύριο Βασιλακόπουλο και την παράγκα του, που έκαναν γνωστούς του κανόνες και τους όρους με τους οποίους θα διεξαχθεί το φετινό πρωτάθλημα.Ετσι δε θα βρεθούμε προεκπλήξεων και δε θα ξαφνιαστούμε για το πως κάποιοι θα έχουν δρόμο στρωμένο με ροδοπέταλα και κάποιοι άλλοι με γαιδουράγκαθα.

Τι άλλο να σκεφτώ ύστερα από τις πρωτάκουστες αποφάσεις αθλητικού δικαστή και ΕΣΑΚΕ.Κι όμως η απάντηση είναι κι εδώ πολύ απλή.Μας φοβούνται.Ναι,φοβούνται τα δυο αδέρφια που έχουν βάλει σκοπό της ζωής τους να επαναφέρουν τον Ολυμπιακό εκεί που ανήκει.Κι εδώ μπαίνει ένα άλλο ερώτημα.Αφού έχουν ομαδάρα όπως λένε,γιατί έπρεπε το ΟΑΚΑ να είναι γεμάτο με κόσμο;Και πάλι η απάντηση είναι ίδια.Φοβούνται τον Ολυμπιακό που δημιούργησαν οι Αγγελόπουλοι.Και για να μη γίνομαι κουραστικός την ίδια απάντηση θα πάρετε γιατί στον πέμπτο τελικό καταργήθηκε το 70-30 στα εισητήρια.

Με αυτά τα δεδομένα ας γίνει λίγο πιο δυναμικός ο Σταύρος Ελληνιάδης,με μια αγωνιστική θα τιμωρηθεί,δε χάθηκε ο κόσμος.Αλλά ξέχασα για μας θα αλλάξουν οι κανονισμοί και οι νόμοι που ισχύουν ώστε να βγει η πιο αυστηρή απόφαση.Οσο για τον πέμπτο τελικό πήραν την απόφαση ότι θα μας επιτρέπουν να φτάνουμε μέχρι εκεί;Αλλά πως ξέρουν οτί θα γίνετε στο ΟΑΚΑ;Μήπως μας περνάνε κάποιο μήνυμα;Ετσι όμως και κάτι δεν πάει καλά στο προκλητικό σχέδιο τους ας μην μπουν στον κόπο να κατέβουν στον Πειραιά.Ρόδα είναι και γυρίζει...κι όταν γυρίσει ο τροχός όλα θα είναι σαν πρώτα όλα θα είναι αλλιώς!!!

Πέμπτη βράδυ όλοι στο ΣΕΦ...να στείλουμε με τη βοήθεια της Ταουγκρές μήνυμα και σε όλη την Ευρώπη...

Καλή μπασκετική χρονιά!!!

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΕΝΕ ΘΡΥΛΟ !

Είμαστε πολύ νέοι σε σχέση με την ιστορία του Ολυμπιακού αλλά δεν ξέρουμε πότε στο παρελθόν ήττα του Ολυμπιακού σε ευρωπαϊκό παιχνίδι έφερε τέτοια δόξα στην ομάδα ή πότε στο παρελθόν η ομάδα έκανε εμφάνιση που δικαιολόγησε όσο ποτέ το προσωνύμιο ΘΡΥΛΟΣ.

Το τελικό 4-2 με ήρωα τον τερματοφύλακα της Ρεάλ Ιγκε Κασίγιας δεν μειώνει σε τίποτα την ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ εμφάνιση της ομάδας σε ένα ιστορικό γήπεδο όπου όλοι έδωσαν με πίστη , ψυχή , μαγκιά και ΠΟΙΟΤΗΤΑ τον τέλειο αγώνα.

Όχι για να μην διασυρθούν από την «βασίλισσα» , για ν’ αποφύγουν την «κατηφόρα του Μπερναμπέου» και άλλα τέτοια κλισέ αλλά για να κερδίσουν τον αγώνα ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΑ ΙΣΙΑ και όχι κλεφτοπόλεμο, αντάρτικο, «τσούκου-τσούκου μπολ» και άλλες κουταμάρες που οι «μικροί» θεωρούν ότι είναι ο μόνος τρόπος να κοντράρουν τους μεγάλους. Για τους «μικρούς» ίσως είναι για τον ΘΡΥΛΟ όμως όχι.

Δεχτήκαμε γκολ μόλις στο 2ο λεπτό από τραγικό δικό μας λάθη. Συνήλθαμε γρήγορα και στο 7ο λεπτό είχαμε κιόλας ισοφαρίσει με εκπληκτική προσπάθεια του «έφηβου» αρχηγού και εκτελεστή τον παικταρά Γκαλέτι. Μείναμε με 10 παίκτες στο 15λ. Κρατήσαμε το ημίχρονο στο 1-1 , και προηγηθήκαμε νωρίς στο β με τον επίσης εκπληκτικό Σέζαρ.
Χάσαμε την μεγάλη ευκαιρία για το 1-3 με τον Τζόλε αλλά συνεχίσαμε και μετά το 2-2 να παίζουμε για τη νίκη.

Δεχτήκαμε το 3-2 και από εκεί και πέρα ΓΡΑΨΑΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ. Σαν χεσμένοι οι «γκαλάκτικος», ο δύστυχος διαιτητής και οι εν Ελλάδι υποστηρικτές τους παρακαλούσαν να τελειώσει το παιχνίδι για ν’ αποφύγουν την ισοφάριση την οποία αγγίξαμε με την κεφαλιά του Νούνιεζ αλλά και το εκπληκτικό γυριστό του Κοβάσεβιτς που ανάγκασε τον τερματοφύλακα της Ρεάλ στην απόκρουση της αγωνιστικής.

Επιτομή το μη φάουλ του Ζεβλάκοφ στο 94’ όπου αρνήθηκε να σταματήσει τον αιφνιδιασμό της Ρεαλ αφήνοντας το ματς στο 3-2, αλλά να κλέψει την μπάλα για να βγάλει έστω και την τελευταία επίθεση.

ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΘΡΥΛΟΣ ΕΧΑΣΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΠΕΣΕ.

Τελειώνοντας να πούμε ότι περιμένουμε από όσους έχουν την ευθύνη στήριξης και ενδυνάμωσης αυτής της ομάδας να σηκώσουν τα μανίκια τους, να μιλάνε λίγο και να κάνουν πολλά. Ο ιδρώτας των παικτών και του προπονητή που τίμησαν την ερυθρόλευκη εχθές το βράδυ δεν πρέπει να πάει χαμένος. Η ιστορική ευκαιρία να μπει ο Ολυμπιακός σε Ευρωπαϊκή τροχιά -στην πράξη και όχι στα λόγια- δεν πρέπει να χαθεί ακόμα μία φορά. Αν δεν σταθούν στο ύψος των περιστάσεων θα είναι υπόλογοι στη ιστορία του συλλόγου και η εκ των υστέρων συγνώμη ή παραδοχή λαθών και παραλείψεων δεν θα είναι αποδεκτή.

Αυτοί που έγραψαν ιστορία.
Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Άντζας, Σέζαρ, Ραούλ Μπράβο (75' Ζεβλάκοβ), Λεντέσμα (87' Νούνιες), Πατσατζόγλου, Στολτίδης, Γκαλέτι, Τζόρτζεβιτς, Λούα Λούα (72' Κοβάτσεβιτς)
Σχολιάστε τη θρυλική εμφάνιση της ομάδας μας στο φόρουμ του Θρύλου!

GAVROS SUM, ERGO SUM

Ήμουν πολύ μικρό παιδί, είχα μόλις αρχίσει να διαβάζω, όταν έπεσε στα χέρια μου ένα βιβλίο με τίτλο "ο Διηνέκης". Ήταν ένα βιβλίο που εξ αφορμής του κατά το ήμισυ ιστορικού κατά το ήμισυ μυθολογικού δεκανέα του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες, με έβαλε για πρώτη φορά στο μεγαλείο της Λακεδαίμονας και των ηρωικών πολεμιστών της. Το βιβλίο, γραμμένο για παιδιά, στόχευε περισσότερο στο θυμικό, παρά στο λογικό. Υπήρχε όμως πάντοτε χαραγμένη στην μνήμη μου η περίφημη απάντηση του Διηνέκη όταν ο Αιγύπτιος αγγελιαφόρος τον προειδοποίησε ότι οι Πέρσες ήσαν τόσοι πολλοί που τα βέλη τους θα σκέπαζαν τον ήλιο: "Ωραία, θα πολεμήσουμε υπό σκιάν".
Αργότερα, μελετώντας τα αρχαία ελληνικά, κατάλαβα ότι είχα να κάνω με μια γλώσσα ζωντανή, που την μιλούσαν άνθρωποι και όχι με ένα νεκρό ιδίωμα που το μιλούσαν ραμολιμέντα. Τότε άρχισε να σχηματίζεται στο μυαλλό μου η υποψία ότι όταν ο Λεωνίδας έλεγε "μολών λαβέ", δεν έπινε τσάι στις πέντε, αλλά είχε σηκωθεί όρθιος και έδιχνε την συμβολή των ποδιών του, ενδεχομένως σηκώνοντας το χιτώνιό του.
Ήταν στην μέση κι αυτός ο ερυθρός μανδύας ρε γαμώτο, κόκκινος για να μην φαίνεται το αίμα από την πληγή στη μάχη... Σαν το αίμα από το κεφάλι του Μουράτη. Σαν το αίμα από το κεφάλι του Ανατολάκη. Σαν το αίμα σε εκείνο το μπλόκο στην Καισαριανή, τότε...
Όταν έιδα τους 300 στον σινεμά ανατρίχιασα. Όλα όσα είχα διαβάσει και ονειρευτεί, όσα είχα πλάσει στο μυαλλό μου, τα έβλεπα στην μεγάλη οθόνη. Αμ δε. Λάθος. Αυτό ήταν μια ταινία. Οι Θερμοπύλες ζωντάνευσαν απόψε.
Τί πάει να πει "γαύρος" την σήμερον ημέρα; Γαύρος από τους Ομηρικούς χρόνους σημαίνει γενναίος. Βέβαια οι κάθε λογής αντίπαλοί μας μόνο αυτό δεν είχαν στο μυαλό τους. Αλλά η ιστορική νομοτέλεια τους τιμώρησε. Απόψε απαντήθηκε εις το διηνεκές τί πάει να πει γαύρος. Με τα σφυρίγματα ενός άθλιου να σκεπάζουν με την μπόχα της σάπιας συνείδησής του το γήπεδο. Με μια ομάδα που έδειξε τα "αυγά" της σε όλη την Ευρώπη. Με το αίμα να κυλάει πιο γρήγορα και περήφανα στις φλέβες κάποιων εκατομμυρίων Ελλήνων γαύρων παραφρόνων, σε όλον τον κόσμο.
Απόψε δεν παίχθηκε ποδόσφαιρο. Δεν υπήρχε εξ αρχής πρόθεση να παιχθεί μπάλα απόψε. Απόψε ένδεκα "αρνιά" μπήκαν στο κολοσσαίο για να προσφέρουν panem et circenes στην πανευρωπαϊκή αρένα της UEFA. Τα αρνιά όμως αποδείχθηκαν γαλβανισμένοι πολεμιστές, με κοφτερά όπλα και απίστευτης αντοχής οπλισμό. ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΝΔΡΕΙΑ.
Κι έτσι μεταπηδήσαμε σε μια άλλη ταινία. Στο Braveheart, εκεί προς το τέλος, στο βασανιστήριο του Wallas. Κι όταν ο δήμιος απαιτούσε υποταγή και μετάνοια, ο Νούνιες με εκείνη την κεφαλιά ούρλιαξε "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ". Και το φιλοθεάμον κοινό, μαζί κι εκείνη η ανώτερη οντότητα που εμείς αποκαλούμε Θεός, φώναξε "Έλεος". 4-2. Και ο στερημένος από κώμη και τσίπα απόγονος των "once brave" όπως θρηνούσε κάποτε ο Quothron, σφύριξε την λήξη του μαρτυρίου των μακρύκωμων Λακεδαιμόνιων μαχητών.
Απόψε στο φόρουμ ζήσαμε στιγμές, που μόνο η χριστιανική ορθόδοξη θεολογία μπορεί να ορίσει: ζήσαμε την χαρμολύπη. Είδαμε όχι μια ποδοσφαιρική ομάδα αλλά τον Κυναίγειρο, που όταν του έκοψαν τα χέρια, χρησιμοποίησε τα δόντια. Και σταμάτησε να πολεμά μόνο όταν του έκοψαν το κεφάλι. Ήταν ήδη όμως αργά. Ο πραγματικός "Μαραθώνας" είχε ήδη κερδιθεί. Χαρήκαμε λοιπόν με την εμφάνιση, το σθένος, την αποφασιστικότητα, λυπηθήκαμε για το αποτέλεσμα. Και πάλι όμως ήρθε η χαρά, γιατί εμείς χάσαμε τους πόντους αλλά κρατήσαμε την τιμή μας. Η Ρεάλ κέρδισε τους βαθμούς αλλά έχασε για πάντα την τιμή της . REAL CAMBRON SALUD CAMPEON!
Έτσι όμως είναι αυτά. Είμαστε γαύροι, και μόνο με αυτό τον τρόπο ξέρουμε να υπάρχουμε. Και υπάρχουμε με αυτόν τον τρόπο για να είμαστε γαύροι. Οι υπόλοιποι ας πάνε να προσκυνήσουν τον τάφο του Φράνκο. Που δεν είχε τα άντερα να υποστηρίξει τα φιλαράκια του το '40...
ΕΙΜΑΙ ΓΑΥΡΟΣ, ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΩ.


Υ.Γ. ΨΙΤ, ΚΟΡΙΤΣΙΑ, ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΕΧΕΙ ΠΛΑΤΑΙΕΣ...

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2007

Ολυμπιακος - ΠΑΟΚ 76-66

Στο πρώτο επίσημο αγώνα του Ολυμπιακού, η ομάδα του Πειραιά κατάφερε να πάρει μια εύκολη νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ, με σκορ 76-66. Τα πρώτα λεπτά κύλησαν ομαλά, με τον «Δικέφαλο του Βορρά», να κρατά την επαφή του με το σκορ, λόγω της καλής αμυντικής λειτουργίας του.

Στην επαναληψη και συγκεκριμενα στο πρώτο μισό της τρίτης περιόδου, οι ερυθρόλευκοι έβαλαν στο φουλ τις μηχανές. Εδωσαν γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι τους, στέλνοντας τη διαφορά στους 18 (48-30) στο 24'. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να μειώσει στα μέσα του τέταρτου δεκαλέπτου αφού εκμεταλλέυτηκε με τον καλύτερο τρόπο την χαλαρότητα του Ολυμπιακού όμως δεν μπόρεσε να απειλήσει περαιτέρω.

Ο Δικέφαλος κατάφερε να κρατήσει τη διαφορά σε ... λογικά επίπεδα, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν κατάφερε να απειλήσει τον Ολυμπιακό, έως και το τέλος του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 21-18, 39-26, 53-43, 76-66
Διαιτητές: Βορεάδης-Τανατζής-Ψαριανός.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΠΙΝΙ ΓΚΕΡΣΟΝ): Μπλάκνεϊ 2, Γουντς 9, Ματσιγιάουσκας 14, Τεόντοσιτς 6, Μπουρούσης 12, Γκριρ 14, Μαυροκεφαλίδης 2, Πρίντεζης 9, Βασιλειάδης 8.

ΠΑΟΚ (ΤΑΜΠ ΜΠΑΛΝΤΓΟΥΙΝ): Χόρβαθ 4, Γκιλέσμπι 5, Βεργίνης 3, Χαριτόπουλος 9, Σφέικος 5, Χάμφρεϊ 15, Κούβελας 2, Τσιάκος 12, Σόντερς 11.

Σχολιάστε τους αγώνες της ομάδας μας, στα φόρουμ του thrylos-fans.net!

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2007

Διαφορά ποιότητας!

Μετα απο αρκετα καλη εμφανιση στο δευτερο ημιχρονο, ο Ολυμπιακος καταφερε να κερδισει με 4-1 τον Πανιωνιο. Με εξαιρεση ενα σημειο 10 λεπτων στο δευτερο μισο του αγωνα που η ομαδα της Νεας Σμυρνης ειχε ισοφαρισει το παιχνιδι, σε κανενα σημειο της αναμετρισης οι παικτες του Εβαντ Λινεν δεν αποτελεσαν σοβαρη απειλη για τον Θρυλο. Η ομαδα μας μπηκε φουριοζα στο παιχνιδι και καταφερε να προηγηθει στο σκορ με τον ΛουαΛουα μολις στο πεμπτο λεπτο. Απο εκει και περα και μεχρι το τελος του πρωτου μισου ο Ολυμπιακος ειχε την κατοχη της μπαλας και τον πληρη ελεγχο του αγωνα. Ο Πανιωνιος ναι μεν προσπαθησε να εινα δημιουργικος και να παιξει μπαλα αλλα δεν μπορεσε, μιας και ολοι οι διαδρομοι ηταν καλα κλεισμενοι απο τους παικτες μας.

Στο 54ο λεπτο και μετα απο ενα κορνερ ο διαιτητης ειδε χερι του Κοβασεβιτς μεσα στην μεγαλη περιοχη και εδωσε πεναλτι στον Πανιωνιο. Πεναλτι που μετετρεψε σε γκολ ο Τζιμπουρ παγωνοντας για λιγο παικτες και κοσμο του Θρυλου. Η αγωνιστικη αναταση του Πανιωνιου ομως ηταν προσωρινη μιας και ο Ολυμπιακος μας ανεβηκε αρκετα και στο 64ο λεπτο ο Νταρκο εκανε το 2-1. Απο εκει και περα ο Ολυμπιακος ηταν καταιγιστικος και δικαια εφτασε στην ανετη επικρατηση. Η εξελιξη του αγωνα εδωσε το δικαιωμα στον Τακη Λεμονη να κανει και το αναγκαιο rotation προκειμενου να ξεκουραστουν καποιοι παικτες εν οψη Μαδριτης.

Σχολιαστε το παιχνιδι στο φορουμ των thrylos-fans!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:Νικοπολίδης, Πατσατζόγλου, Σέζαρ, Άντζας, Μπράβο, Λεντέσμα, Στολτίδης, Γκαλέτι, Τζόρτζεβιτς (Τοροσιδης), Λούα Λούα (Ζεβλακοφ), Koβάτσεβιτς (Μητρογλου)

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2007

Λεωφόρος.....Λεβερκούζεν....Βρέμη!

by sotosg7

Κάποιοι θα αναρωτιέστε πως μπορούν να συνδέονται ένα γήπεδο,μια γερμανική ομάδα και μια γερμανική πόλη.Είμαι σίγουρος πως κάποιοι έχουν βρει το κοινό στοιχείο και αυτό είναι που θέλω να τονίσω.Οσοι ακόμα απορούν,μην τρομάζετε...ούτε η Λεβερκούζεν θα μετακομίσει για τους αγώνες της στη Βρέμη,ούτε και το Βεζερστάντιον θα μετονομαστεί σε Λεωφόρο.Ο «τάφος του Ινδού» θα παραμείνει στη θέση του και θα περιμένει μέχρι τον επόμενο θρίαμβο της κόκκινης ομάδας εντός αυτού.Η Λεβερκούζεν θα συνεχίσει να έχει το προνόμιο της ομάδας που μάζεψε 6 φορές την μπάλα από τα δίχτυα της σε αγώνα με τον Ολυμπιακό και η Βρέμη θα μείνει για πάντα στην Ιστορία και μάλιστα με χρυσά γράμματα.

Θα μείνει στην ιστορία γιατί εκεί ήρθε το πρώτο διπλό για την ομάδα του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ.Το πολυπόθητο διπλό που αναζητούσαμε εδώ και 11 χρόνια,είναι πλέον γεγονός.Μπορεί τα τελευταία χρόνια να το πλησιάσαμε αρκετά,αλλά η παράδοση για να σπάσει ήθελε στον πάγκο του Ολυμπιακού τον Τάκη Λεμονή.Τον άνθρωπο που είχε φτάσει πιο κοντά από όλους τους προκατόχους του σε αυτή την επιτυχία.Μπορεί για δευτερόλεπτα να έχασε τη νίκη στο Ριαθόρ,όμως η θεά τύχη κάτι του χρώσταγε και θέλησε να του το ανταποδώσει με την πρώτη ευκαιρία.Μπορεί σε κάποιους να φαίνομαι γραφικός,αλλά κοιτάω τι γράφει η ιστορία.Και η ιστορία γράφει τον Λεμονή ως προπονητή του Ολυμπιακού στις μεγαλύτερες επιτυχίες της ομάδας στην σύγχρονη ιστορία της.Εγώ είμαι αυτός που είχα πει πως ο Λεμονής δεν είναι προπονηταράς,αλλά δεν είναι και ξοφλημένος.Αυτό δεν αλλάζει και πως να αλλάξει όταν μιλούν οι αριθμοί.1-4 παρέλαση στη Λεωφόρο,6-2 την Λεβερκούζεν στη Ριζούπολη και τέλος ο θρίαμβος 1-3 στη Βρέμη.Δε μπορεί λοιπόν να είναι τυχαίο πως και στα τρια παιχνίδια καθόταν στον πάγκο της ομάδας.

Η κατάρα που κουβαλούσε η ομάδα για τόσα χρόνια δεν υπάρχει πια.Η κατάρα έσπασε.Εσπασε!!!Και μόνο γι αυτό το λόγο ο Λεμονής δικαιούται να τον αφήσουμε στην ησυχία του να δουλέψει και στο τέλος της χρονιάς να τον κρίνουμε.Εδώ πήρε πίστωση χρόνου ο «ψαράς» απ τη Νορβηγία,δεν αξίζει να δώσουμε μια χρονιά τυφλής εμπιστοσύνης στον άνθρωπο που έφερε το πολυπόθητο διπλό;Aφού δεν αφήσαμε να δουλέψει τον προπονητή που έκανε τις καλύτερες πορείες του Ολυμπιακού στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια,ας αφήσουμε τον προπονητή με τις μεγαλύτερες νίκες.

Ας κλείσει ο πρόεδρος τα αυτιά του στα διάφορα σχόλια και να συνεχίσει να του δείχνει εμπιστοσύνη.Και φυσικά να του παρέχει όλα όσα του χρειάζονται για να φέρει εις πέρας το έργο του.Μπορεί η κληρωτίδα να μας γύρισε την πλάτη,όμως φέτος ο πρόεδρος δεν είχε αφήσει την ομάδα στο έλεος του Θεού.Σας είπα πως οι παίχτες που ήρθαν δεν έχουν το τεράστιο όνομα,αλλά έχουν ποιότητα που έλειπε από την ομάδα.Ελπίζω όλοι πλέον να έχετε καταλάβει πως ο Κοβάσεβιτς δεν είναι Ντάνι κι ότι ο Γκαλέτι σύντομα θα ξαναφορέσει τη φανέλα της Αργεντινής.Δε θα συνεχίσω τη σύγκριση παιχτών,αλλά ο πρόεδρος πρέπει να συνεχίσει την ενίσχυση της ομάδας για να μην ξανακάνουμε 11 χρόνια να δούμε το διπλό στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Και για τους γκρινιάρηδες στο Μπάσκετ σας λέω πως οι Αγγελόπουλοι δε θα αρκεστούν μόνο στην επιστροφή του Ολυμπιακού στην κορυφή.Κάντε υπομονή και θα τρέχετε πρώτοι από όλους στο Ελ.Βενιζέλος...!!!

Είναι ομάδα του λαού,Θεός σε ορισμένους,θρησκεία σε φανατικούς,εχθρός σε οργισμένους!!!

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2007

Ολυμπιακός - Αιγάλεω 101-80

Κατοστάρα... έπιασε στο ΣΕΦ o Ολυμπιακός επικρατώντας με 101-80 του Αιγάλεω σε φιλική αναμέτρηση, την τελευταία πριν την πρεμιέρα του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Κουίντελ Γουντς σημείωσε 40 πόντους και μάζεψε 9 ριμπάουντ οδηγώντας την ομάδα του Πειραιά στη νίκη. Τον ακολούθησαν σε απόδοση ο Κώστας Βασιλειάδης που έδειξε να έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του, ο Αρβιντας Ματσιγιάουσκας που προσθεσε 11 ποντους και μοιρασε 6 ασσιστς, ο Γιάννης Μπουρούσης με έξι κοψίματα και ο πολύ καλός Μίλος Τεόντοσιτς.

Για το Αιγάλεω πρώτος σκόρερ ήταν ο Σπύρος Μαγγουνής με 17 πόντους, ενώ διψήφιο νούμερο πόντων σημείωσαν επίσης οι Πάτερσον, Μπρέισι και Τζαμπάρ.

Ο Λιν Γκριρ δεν αγωνίστηκε λόγω ενός μικρού τραυματισμού στο χέρι και ο Πίνι Γκέροσν προτίμησε να τον αφήσει εκτός για προληπτικούς λόγους. Ο Αμερικανός θα προπονηθεί κανονικά την Παρασκευή, αφού την Πέμπτη οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ρεπό.

Μετά το τέλος του αγώνα, οι τρεις διαιτητές (Γκόντας, Αναστόπουλος, Σιώμος) έδειξαν στους παίκτες του Πίνι Γκέρσον τις οδηγίες που πήραν από την αρμόδια αρχή της Ευρωλίγκα για το πως θα πρέπει να εφαρμόζονται τη νέα χρονιά οι κανονισμοί.

Τα δεκάλεπτα: 27-24, 50-39, 75-59, 101-80

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γκέρσον): Μπλάκνεϊ 7(2/2β. - 1/2 2π. - 1/1 3π. - 3ρ. - 1ασ. - 2κλ. - 1τ.), Παπαμακάριος 0(0/1 3π. - 1ρ.), Γουντς 40(8/9β. - 10/16 2π. - 4/6 3π. - 9ρ. - 1λ. - 2ασ. - 1κλ. - 1τ.), Μασιγιάουσκας 11(1/2β. - 2/4 2π. - 2/4 3π. - 5ρ. - 1λ. - 6ασ.), Μπουρούσης 6(2/2β. - 2/4 2π. - 0/3 3π. - 4ρ. - 2λ. - 2ασ. - 6τ.), Τσακαλίδης 2(0/2β. - 1/4 2π. - 3ρ.), Μαυροκεφαλίδης 4(2/3 2π. - 0/1 3π. - 1ασ. - 2κλ.), Βασιλειάδης 16(7/7β. - 3/5 3π. - 3ρ. - 3ασ.), Πρίντεζης 10(2/4β. - 4/4 2π. - 3ρ. - 1λ. - 2ασ.), Τεόντοσιτς 5(1/2 2π. - 1/2 3π. - 3ρ. - 1λ. - 3ασ. - 1κλ.)

ΑΙΓΑΛΕΩ (Σκουρτόπουλος): Καλλινικίδης 8(1), Μαγγουνής 17(2), Νικολαΐδης 8(2), Τζάαμπερ 10, Μπρέισι 12(3), Πάτερσον 13(2), Μάρας 4, Λόλας 4(1), Σακελλαρίου 4, Χόχλερ

ΠΙΝΙ ΓΚΕΡΣΟΝ...ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗΝ ''ΟΜΑΔΑ'' ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

Συνέντευξη στο www.euroleague.net έδωσε ο Πίνι Γκέρσον αναφορικά στον φετινό Ολυμπιακό, το ρόστερ της ομάδας και τους στόχους της.Ο προπονητής του Ολυμπιακού κράτησε χαμηλούς τόνους,ενώ ανέφερε τα προφανή, ότι η ομάδα είναι πολύ νέα και εμμέσως ζήτησε και κάποια πίστωση χρόνου προκειμένου να υπάρξει η σωστή χημεία στην ομάδα.Βασικός άξονας των δηλώσεων του υπήρξε η πίστη του στην ''ομάδα και το σύνολο'' και όχι αποκλειστικά στις μονάδες.

Πόσο σας πείραξε το γεγονός ότι χάσατε για πρώτη φορά στην καριέρα σας το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα την τελευταία σεζόν;

«Πρώτα από όλα ξέρετε ότι όταν δεσμεύτηκα με τον Ολυμπιακό ως νέα μου ομάδα, ήξερα ότι θα έπρεπε να ‘τρυπώσουμε΄στο φάιναλ φορ γιατί δεν το αξίζαμε να πάμε εύκολα. Η Μάλαγα για παράδειγμα, πήγε στο φάιναλ φορ από την 5η ή 6η θέση και κάθε σεζόν υπάρχει μια ομάδα που τα καταφέρνει με αυτόν τον τρόπο, όπως η Σιένα και άλλες στο παρελθόν. Μπορείς να ‘τρυπώσεις’, αλλά δεν είναι εύκολο. Θα πρέπει να είσαι τυχερός και την προηγούμενη σεζόν ήταν δύσκολη η κατάσταση για να τα καταφέρουμε. Φέτος, προσπαθούμε να χτίσουμε μια καλύτερη ομάδα, ώστε να κάνουμε το έργο μας πιο εύκολο».

Θα ήταν δίκαιο να πούμε ότι ο βασικός στόχος όλων αυτών των αλλαγών που έγιναν στο ρόστερ είναι το φάιναλ φορ της Μαδρίτης;

«Και πέρυσι στόχος μας ήταν το φάιναλ φορ. Πάντα στοχεύω ψηλά και προσπαθώ να τα καταφέρω. Δεν είναι εύκολο να χτίσεις μια ομάδα και να κατακτήσεις τίτλους. Ξέρω, πρώτα από όλα, ότι τα ονόματα και τα λεφτά δεν είναι ο μόνος τρόπος για να φτάσεις στο φάιναλ φορ. Πρέπει να κάνουμε την πρώτη ομάδα. Τώρα έχουμε καλούς παίκτες, αλλά αυτό από μόνο του δεν τους κάνει ομάδα. Εξαρτάται από όλους μας και πρώτα από εμένα, αλλά και από τους παίκτες. Θα πρέπει να ξέρουν πως να κερδίζουν, ειδικά τα δύσκολα παιχνίδια και μετά να ξέρουν το πως να κερδίζουν τίτλους. Δεν είναι εύκολο. Προσπαθούμε, αλλά χρειάζεται χρόνος και ελπίζω ότι στην φάση του Top 16 θα είμαστε έτοιμοι για όλα».

Έχοντας υπογράψει τόσους πολλούς νέους παίκτες, υπήρχε κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο ή ποιότητα που αναζητούσατε σε αυτούς;

«Ήταν δύσκολη δουλειά η αναζήτηση παικτών κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Όταν το ΝΒΑ παίρνει 60-70 παίκτες, δεν είναι εύκολο και δεν είναι ‘φτηνό’ να τους πάρεις πίσω στην Ευρώπη. Προσπαθήσαμε. Τώρα κοστίζει περισσότερα χρήματα από ότι στο παρελθόν. Ίσως αυτή να είναι η πρώτη χρονιά που βλέπουμε παίκτες να έρχονται από το ΝΒΑ για λογαριασμό της Ευρώπης. Τώρα, έχουμε 4-5 παίκτες του ΝΒΑ και τους φέραμε με μεγάλο κόστος χρημάτων».

Με τόσες αλλαγές στο ρόστερ του ο Ολυμπιακός αρχίζει από την αρχή. Πως νιώθετε για την ομάδα που θα παρατάξετε στην Ευρωλίγκα της ερχόμενης σεζόν;

«Πραγματικά ακόμη δεν μπορώ να σας πω. Βρισκόμαστε στο τέλος του ‘χτισίματος’ της ομάδας. Είναι αδύνατο να πω. Υπογράψαμε τους τελευταίους παίκτες μας μόλις πριν λίγες μέρες. Δουλεύουμε πέντε εβδομάδες μαζί, αλλά και πάλι στο διάστημα αυτό υπήρξαν αλλαγές στα συστήματα, στους πάικτες. Προσπαθούμε να τους ταιριάξουμε όλους. Δεν μπορώ, όμως, ακόμη να πω πως θα είμαστε στο τέλος».

Πολλοί προπονητές θεωρούν ότι η πληρότητα του ρόστερ είναι πολύ σημαντική για να επιτύχει μια ομάδα στην Ευρωλίγκα. Θα προσπαθήσετε να τους διαψεύσετε φέτος;

«Πρώτα από όλα θα πρέπει να φτιάξουμε ομάδα σε πολύ λίγο χρόνο. Όπως είπα και πριν, αυτό εξαρτάται από εμένα και από τους παίκτες. Αυτή είναι μια δύσκολη αποστολή. Πιστεύω στην ομάδα και όχι στους παίκτες. Και για να κάνεις ομάδα μερικές φορές χρειάζεται χρόνος. Χτίζουμε μια νέα ομάδα όχι γιατί η προηγούμενη δεν ήταν καλή, άλλωστε φτάσαμε κοντά στο να κατακτήσουμε το ελληνικό κόντρα στον πρωταθλητή Ευρώπης. Αλλά γιατί χρειάζεται να χτίσουμε την ομάδα και για το μέλλον. Υπογράψαμε κάποιους νέους Έλληνες παίκτες και κάποιους παίκτες από το ΝΒΑ. Δεν ξέρω αν θα είμαι εγώ εδώ ή στην θέση μου θα είναι κάποιος άλλος προπονητής, αλλά πιστεύω ότι αυτή η ομάδα θα μπορέσει να συνεχίσει μαζί για μερικά χρόνια. Αν μπορέσουμε φέτος να φτάσουμε εκεί που θέλουμε, θα είμαι πολύ χαρούμενος. Αν όχι, με μικρές πιθανότητες, αυτή μπορεί να είναι μια καλή ομάδα για τα επόμενα χρόνια».\
Σχολιάστε τις δηλώσεις του προπονητή του Ολυμπιακού εδώ

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2007

ΓΕΥΣΗ ΙΔΙΑ...ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΓΟΡ 99-85

Σε ένα ακόμα φιλικό αγώνα που διεξήχθηκε στο ΣΕΦ παρουσιά 3000 θεατών ο Ολυμπιακός βγήκε νικητής...αυτή τη φορά αντίπαλος του ήταν ο ΑΓΟΡ.Το τελικό σκορ μάλλον περνάει σε δεύτερη μοίρα αφού πρωτεύουσας σημασίας στοιχείο για τους δυο προπονητές ήταν η αγωνιστική κατάσταση των δυο ομάδων,για την ιστορία ο Ολυμπιακός επικράτησε με 99-85 πιάνοντας κατά διαστήματα εξαιρετική απόδοση επιθετικά ενώ αμυντικά παρουσίασε αδυναμίες.

Κορυφαίοι απο πλευράς νικητών ήταν ο Άρβιντας Ματσιγιάουσκας και ο Γιάννης Μπουρούσης οι οποίοι τα έκαναν ολα μέσα στις 4 γραμμές του γηπέδου.Ο λιθουανός σούπερ σταρ των ερυθρολέυκων σημείωσε 18 πόντους με εξαιρετικά στατιστικά ενώ μοίρασε και 7 ασσιτς δείχνοντας την κλάση του και στον οργανωτικό τομέα,ενώ ο έλληνας διεθνής τον ακολούθησε σε απόδοση με 22 πόντους και 8 ριμπάουντς πλησιάζοντας μια ακόμα φορα σε double double.Tους δύο προαναφερθέντες παίχτες ακολούθησε σε απόδοση κατά πόδας ο Λιν Γκριρ που προσέθεσε άλλους 21 πόντους με εκπληκτικά ποσοστά ευστοχίας και κρίσιμους πόντους όταν η μπάλα έκαιγε.

Οι ερυθρόλευκοι δυσκολεύτηκαν, πάντως, περισσότερο απ’ ό,τι δείχνει το τελικό σκορ και μάλιστα 4 λεπτά πριν τη λήξη, το Ρέθυμνο είχε μειώσει σε 87-85 ενώ σε εκείνο το σημείο ο Καραποστόλου του ΑΓΟΡ αστόχησε ελεύθερος σε σουτ 3 πόντων και ακολούθησε το σερί του Ολυμπιακού με τον Λιν Γκριρ να βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά δείχνωντας τις ηγετικές του αρετές.

Τί είδαμε σε αυτό το μάτς?Ο Ολυμπιακός μια ακόμα φορά έδειξε οτι επιθετικά δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα μέσα στη διάρκεια της χρονιάς,οι λύσεις που υπάρχουν στο ρόστερ της ομάδας είναι πάρα πολλές και ο Πίνι Γκέρσον μόνο χαρούμενος μπορεί να είναι για αυτό.Ο προπονητής των ερυθρολέυκων είχε τη δυνατότητα να δοκιμάσει σχήματα κυρίως στη περιφέρεια της ομάδας ενώ επιθετικά βασίστηκε ιδιαίτερα στο pick and roll και στα σουτ τριών πόντων.Αμυντικά για μια ακόμα φορά ο Ολυμπιακός προβλημάτισε δεχόμενος βομβαρδισμό από τρίποντα στοιχείο που κράτησε το Ρέθυμνο μέσα στον αγώνα μέχρι τέλους σχεδόν,ενώ και μέσα στη ρακέτα της ομάδας υπήρξε δυσκολία στην αντιμετώπιση του pick and roll των γρήγορων και ευέλικτων ψηλών του Ρεθύμνου.

Στα αξιοσημείωτα είναι το γεγονός οτι πριν από το ξεκίνημα του χθεσινού αγώνα οι ερυθρόλευκοι πραγματοποίησαν 2ωρη προπόνηση κάνωντας βάρη.Ένα ακόμα θετικό στοιχείο για την ομάδα του Πειραιά είναι η επιστροφή στην αγωνιστική δράση του Γιώργου Βασιλειάδη που μετά απο 15 σχεδόν μέρες απουσίας πήρε χρόνο συμμετοχής,ωστόσο φάνηκε λογικά εκτός κλίματος αγώνα.Οι Παναγιώτης Βασιλόπουλος,Μαρκ Τζάκσον,Ρενάλντας Σειμπούτις παρακολούθησαν τον αγώνα απο τον πάγκο της ομάδας μην μπορώντας μια ακόμα φορά να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.Στα δυσάρεστα της χθεσινής αναμέτρησης ανήκει ένας τραυματισμός στο πόδι του Qyntel Woods γενονός που τον απέτρεψε στο να πραγματοποιήσει μια καλή εμφάνιση,η κατάσταση του τραυματισμού του θα φανεί πιθανότατα αύριο.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 30-25, 57-44, 78-68, 99-85
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γκέρσον): Μπλάκνεϊ 5(2/2 β. – 0/1 2π. – 1/1 3π. – 1ρ.), Παπαμακάριος 2(1/1 2π. – 3ασ. – 1κλ.), Γουντς 5(1/1 β. 2/3 2π. – 0/2 3π. – 1ρ. – 1λ. – 1κλ.), Ματσιγιάουσκας 18(4/6β. – 4/4 2π. – 2/2 3π. – 1ρ. – 1λ. – 7ασ. – 4κλ.), Μπουρούσης 22 (7/11β. – 6/8 2π. – 1/4 3π. – 8ρ. – 1λ. – 1τ.), Τσακαλίδης 12(2/7β. – 5/6 2π. – 6ρ. – 1λ. – 2τ.), Γκριρ 21(7/7β. – 4/4 2π. – 2/4 3π. – 3ρ. – 3λ. – 1ασ.), Μαυροκεφαλίδης 4(2/3 2π. – 4ρ.), Βασιλειάδης 0(0/2 3π. – 1ρ.), Πρίντεζης 6(0/1β. – 3/10 2π. – 4ρ. – 2ασ.), Τεόντοσιτς 4(2/3 2π. – 0/1 3π. – 3ρ. – 2λ. – 2ασ. – 1κλ.)

ΑΓΟΡ (Κουφός): Ο’Μπάνον 16(3), Βουγιούκας 8, Γκαγκαλούδης 16(1), Τέπιτς 10(2), Βαγενάς, Κούμουλος 9(3), Ζούζα 16(2), Καραποστόλου 4, Βαρδαβάς, Γκιζογιάννης 6(2)

Αναφορικά στο θέμα του Μαρκ Τζάκσον και στο μπέρδεμα που υπάρχει με το συμβόλαιο του με την ισπανικά ομάδα, η νομική υπηρεσία της FIBA ζήτησε από όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση του να καταθέσουν τα έγγραφά τους μέχρι τις 19 Οκτώβρη, ενώ ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ Χρήστος Σταυρόπουλος επικοινώνησε με το νομικό τμήμα της διεθνούς ομοσπονδίας και πήρε τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει γραφειοκρατική καθυστέρηση.

Εξάλλου, το τζάμπολ για το ματς της πρεμιέρας στο ελληνικό πρωτάθλημα θα γίνει τη Κυριακή 20/10/07 στις 1900 μ.μ στο κεκλεισμένων των θυρών ΣΕΦ,ενώ αυτό της Ευρωλίγκας με την Ταού, ορίστηκε για 9.30 μ.μ. της επόμενης Πέμπτης.
Στο μεταξύ τα τηλεοπτικά δικαιώματα για το ελληνικό πρωτάθλημα αναμένεται να παραχωρηθούν στον τηλεοπτικό σταθμό Σκαι κάτι που θα οριστικοποιηθεί μέσα στις επόμενες μέρες οπότε και η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές θα ολοκληρωθεί και τυπικά.
Δηλώσεις παιχτών μετά τον αγώνα:
ΓΚΡΙΡ:Ήταν πολύ σημαντικό για μας να κερδίσουμε. Έχουμε αρχίσει και παίζουμε καλά μαζί και κάθε μέρα γινόμαστε καλύτεροι, αλλά το σημαντικό ήταν να κερδίσουμε. Θα είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει και για το ελληνικό πρωτάθλημα και την Ευρωλίγκα. Δεν είμαστε ακόμα, αλλά θα είμαστε όταν πρέπει.
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: Είχα μια άτυχη στιγμή που με κράτησε εκτός για δέκα μέρες ενώ είχα βρει ρυθμό. Εύχομαι να μην υπάρξουν άλλοι τραυματισμοί για την ομάδα και να βρούμε γρήγορα τη σωστή χημεία και το ρυθμό που πρέπει. Δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι, αλλά με σωστή προετοιμασία και συγκέντρωση θα είμαστε στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ

ΜΑΤΣΙΓΙΑΟΥΣΚΑΣ:Είναι η πρώτη φορά που δίνω τόσες ασίστ,οσο ωραίο είναι να σκοράρεις, το ίδιο όμορφο συναίσθημα υπάρχει και όταν δίνει την ευκαιρία στους συμπαίκτες σου να το κάνουν.Είναι δεδομένο ότι δεν είμαστε έτοιμοι. Η ομάδα είναι νέα και όλο αυτό το διάστημα, οι τραυματισμοί μας κράτησαν πίσω. Παιχνίδι με παιχνίδι γινόμαστε και καλύτεροι. Για να τα καταφέρουμε, χρειάζεται διάθεση, την οποία έχουμε. Δουλειά, την οποία κάνουμε και υπομονή από τους φιλάθλους, την οποία ζητάμε και ελπίζουμε να έχουν.

Σχολιάστε τη φιλική αναμέτρηση Ολυμπιακού-ΑΓΟΡ εδώ



Στιγμιότυπα της φιλικής αναμέτρησης Ολυμπιακού-ΑΓΟΡ μπορείτε να δείτε παρακάτω...ευχαριστούμε τον φίλο REIGNMAN για την ευγενική προσφορά του

Ο παλιός(Νέρι), ο νέος (Αρτσούμπι) και ο άσχημος(Μιρτσέας)

Πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση στο 2ο ημίχρονο και με τον Λουα Λούα σε μεγάλα κέφια η ομάδα μας κέρδισε σε φιλικό αγώνα με 3-2 την Σαχτάρ σε ένα παιχνίδι που η επανεμφάνιση του Νέρι Καστίγιο στο Καραϊσκάκη, συνοδεύτηκε και από το πρώτο του γκολ εναντίον της ομάδας μας.

Η χαλαρότητα του 1ου ημιχρόνου μας έφερε πίσω με 0-2 αλλά το κέφι και η ταχύτητα του Λούα Λούα στο 2ο οδήγησαν στην ανατροπή.

Οι αρκετοί νέοι παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν, άλλοι λιγότερο άλλοι περισσότερο, έδωσαν μια ευχάριστη νότα στο παιχνίδι. Παρόλο που δεν μας ξετρέλαναν με την απόδοσή τους έδειξαν ότι για πρώτη φορά ίσως υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον στην ομάδα ώστε να βγάλει παίκτες από τις Ακαδημίες της.

Στα αξιοσημείωτα βέβαια το πρώτο γκολ του Αρτσούμπι έστω και σε φιλικό με ένα πολύ ωραίο πλάσε έπειτα από ασσίστ του Κοβάσεβιτς.

Στα αρνητικά τα καραγκιοζιλίκια του κ. Λουτσέσκου στο κανονικότατο 3ο γκολ της ομάδας μας τα οποία δεν δικαιολογούνται ούτε και από το ανύπαρκτο πέναλτι με το οποίο ισοφαρίσαμε και το οποίο -όπως απέδειξε η εξέλιξη του παιχνιδιού- δεν χρειαζόμασταν.

Τέλος οι δηλώσεις του Νέρι για επιθυμία επιστροφής του μόλις 2 μήνες αφότου έφυγε ακούγονται περισσότερο άκαιρες παρά κολακευτικές για εμάς και το ίδιο. Αλλωστε δε νομίζουμε ότι και ο ίδιος θα ήθελε από τόσο μικρή ηλικία να γίνει ο 2ος Γεωργάτος τον οποίο όλοι θυμούνται κυρίως για την πρώτη του θητεία στον Ολυμπιακό. Και η ομάδα μας όμως δείχνει πλέον να βαδίζει σε κάποια άλλα μονοπάτια από αυτά που βάδιζε πριν 5-6 χρόνια. Καλή του τύχη λοιπόν στη Σαχτάρ.

Τα γκολ Νε, Λουα Λουα με πέναλτι και Αρτσούμπι ενώ για τη Σαχτάρ ο Νερι και ο (εξαιρετικός) Μπραντάο.

Η σύνθεση του Ολυμπιακού (Πηγή olympiacos.org)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σηφάκης, Ζούλιο Σέζαρ, Λαμπρόπουλος, Πάντος, Φακίνος (46' Λεντέσμα), Νε (88' Κατσικογιάννης), Τζόρτζεβιτς (46' Λούα Λούα), Μενδρινός (89' Βασιλόγιαννης), Αρτσούμπι, Νούνιες, Κοβάσεβιτς (88' Σοϊλέδης).

Σχολιάστε και τα φιλικά του Ολυμπιακού στο φόρουμ του Θρύλου !

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2007

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ 84-78

Mε ηγέτη τον Μίλος Τεόντοσιτς ο Ολυμπιακός δείχνοντας θετικό κατά διαστήματα πρόσωπο επικράτησε του Πανελληνίου με σκορ 84-78 σε φιλικό αγώνα που πραγματοποιήθηκε χθες στο κλειστό του ΣΕΦ. Ο νεαρός play maker 40'' πριν τη λήξη του αγώνα διαμόρφωσε με τρίποντο το 82-78, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση έδωσε την ευκαιρία στον Γουντς να καρφώσει κλέβοντας τη μπάλα και ολοκλήρωσε με αυτόν τον τρόπο τη σπουδαία του απόδοση χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του Πειραιά.

Οι ερυθρόλευκοι με το καλημέρα του αγώνα έδειξαν ποιός είναι το αφεντικό μέσα στο γήπεδο και στο δεύτερο μέρος προηγήθηκαν ακόμα και με 15 πόντους διαφορά του αντιπάλου τους.Ειδικά στο δεύτερο και τρίτο δεκάλεπτο είχαν εξαιρετική επιθετική λειτουργία μην αφήνοντας τον Πανελλήνιο να προσπεράσει.Τα λάθη ωστόσο των πειραιωτών στο τελευταίο δεκάλεπτο όσο και η εξαιρετική αμυντική λειτουργία του Πανελληνίου άλλαξαν κάπως τα δεδομένα έστω και πρόσκαιρα και έκαναν τον αγώνα ντέρμπι.Ο Πανελλήνιος κατάφερε 2.08'' πριν το τέλος να προηγηθεί με 76-75 και λίγο μετά 78-77 αλλά τελικά ο νεαρός σέρβος play maker είχε άλλη γνώμη και οδήγησε τον Ολυμπιακό σε νίκη.


Εξαιρερτικοί απο μεριάς της ομάδας του Πειραιά ήταν επίσης ο Λιν Γκριρ με 23 πόντους ενώ μετά από πολύ καιρό ξεχώρισε ιδιαίτερα και ο Ιάκωβος Τσακαλίδης με 9 πόντους και 10 ριμπάουντς.Από τον Ολυμπιακό δεν αγωνίστηκαν οι Βασιλόπουλος,Βασιλειάδης,Καυκής ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης που προσωρινά βρίσκεται εκτός ομάδας και ο νεο αποκτηθής Μαρκ Τζάκσον ο οποίος παρακολούθησε τον αγώνα με πολιτικά από τον πάγκο της ομάδας λόγω του γνωστού κολλήματος με το συμβόλαιο του με την ισπανική Καχα Καντάμπρια.


Τα δεκάλεπτα: 23-20, 39-30, 63-50, 84-78.


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γκέρσον): Μπλάκνεϊ 2 (1ρ. - 2λ. - 1ασ.), Παπαμακάριος 6 (2τρ. - 1ρ. - 1λ. 2ασ. - 1κλ.), Γουντς 8 (3ρ. - 2λ. - 1κλ.), Ματσιγιάουσκας 12 (1τρ. - 1ρ. - 1λ. - 1ασ. - 2κλ.), Τσακαλίδης 9 (10ρ. - 1ασ. - 1κλ. - 2τ.), Γκριρ 23 (1τρ. - 2λ. 2ασ.), Μαυροκεφαλίδης, Πρίντεζης 11(1τρ. - 8ρ. - 1κλ.), Τεόντοσιτς 10 (2τρ. - 4ρ. - 2λ. -6ασ. - 1τ.).


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ (Καλαφατάκης): Ντόζετ 25 (5), Γκράντι 27 (3), Σακελλαρίου 5 (1), Σκλάβος 1, Εντζάι 8, Αργυρόπουλος 10 (1), Αποστολίδης, Καράμπουλας, Παπαϊωακείμ, Μπάντερ, Καλαϊτζίδης 2.


Σχολιάστε το φιλικό της ομάδας μας εδώ

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2007

Η τέχνη και το ποδόσφαιρο


άρθρο από Loukretia


Υπάρχουν άραγε κοινά σημεία ανάμεσα στην Τέχνη και το ποδόσφαιρο? Μπορεί ο ποδοσφαιριστής να αναχθεί σε έναν καλλιτέχνη? Μπορεί ένας προπονητής να θεωρηθεί σαν ένα είδος «δασκάλου» και «πνευματικού οδηγητή» για έναν ποδοσφαιριστή? Αν το γκολ του Μαραντόνα είναι πρωτότυπο έργο τέχνης, τότε μπορούμε να πούμε ότι το γκολ του Μέσσι είναι ο επίγονός του?

Η τέχνη αποτελεί μια από τις εκφάνσεις του ιδεατού, αλλά συγχρόνως μοιάζει με ένα φυσικό φαινόμενο. Δεν καταγράφει την ιστορία, ούτε την ακολουθεί. Η τέχνη είναι το ξεχείλισμα της έκφρασης και η τελική αποθέωση της πληρότητας. Η τέχνη είναι ανά τις εποχές και τις κοινωνίες άλλοτε ήρεμη και λιτή σαν το αεράκι που προκαλεί το θρόισμα των φύλλων και άλλοτε βίαια και πληθωρική σαν τον άνεμο που ξεριζώνει δέντρα. Αν το ποδόσφαιρο είναι τέχνη, τότε έχει τις δικές του τεχνοτροπίες και αισθητικές αρχές, όπως εκείνες αποκρυσταλλώνονται από χώρα σε χώρα και από εποχή σε εποχή. Για παράδειγμα το ρεύμα του ιταλικού νεορεαλισμού στις δεκαετίες του 1950 και 1960 δεν αντικατοπτρίζεται στο κατενάτσιο, που εισήγαγε η Ίντερ την ίδια περίπου εποχή?

Όταν η τέχνη γεννά τέχνη, τότε είναι σίγουρα τέχνη: ο Μαραντόνα έγινε τραγούδι τόσο για τους οπαδούς της Νάπολι (MamahovistoMaradonna) όσο και για τους ManuChao (SantaMaradonna). Όπως περίπου η ποίηση του Ελύτη, του Σεφέρη και του Γκάτσου γίνονται τραγούδια του Μίκη και του Μάνου.Έχει διατυπωθεί η άποψη ότι το ποδόσφαιρο είναι η τέχνη να καταλαβαίνει κάποιος την αλλαγή συνθηκών και να προσαρμόζει ανάλογα με το παιχνίδι του. Θα προσέθετα ότι το ποδόσφαιρο είναι η τέχνη να χρησιμοποιεί κανείς τα εκφραστικά του μέσα ανάλογα με τη συγκυρία, αλλά και κατ’ επέκταση και με το είδος του μέσου. Δεν μπορεί κάποιος προπονητής, για παράδειγμα, να χρησιμοποιήσει πλέον εύκολα ένα αργό δεκάρι, όταν το σύγχρονο ποδόσφαιρο στηρίζεται περισσότερο στην ταχύτητα, την αστραπιαία εναλλαγή φάσεων και την γρήγορη εκμετάλλευση του κενού χώρου. Το ποδόσφαιρο της Εθνικής Βραζιλίας στην δεκαετία του 1970, το οποίο σήμερα θεωρείται εξαιρετικά αργό, αν και φαντεζί και περίτεχνο, έμοιαζε πολύ με την ψυχεδελική μόδα των παιδιών των λουλουδιών, που υμνούσε τη χαρά της ζωής και την απόλυτη ελευθερία. Στην εποχή των συστημάτων της αποθέωσης των αυτοματισμών και του rotation αποτελεί όμορφη ανάμνηση, αλλά δεν είναι αποδεκτό στο σύγχρονο πνεύμα της αποτελεσματικότητας και των ποδοσφαιρικών σκοπιμοτήτων.

Το ποδόσφαιρο το κατανοούν «απολύτως» τόσοι λίγοι ειδήμονες όσοι και την τέχνη της ποίησης, ενώ οι κοινοί ποδοσφαιρόφιλοι που το κατανοούν «σχετικώς» είναι τόσοι πολλοί όσοι και οι αναγνώστες της ποίησης αντιστοίχως. Και όπως είναι αρκούντως περισσότεροι όσοι έχουν παίξει ποδόσφαιρο από όσους γνωρίζουν την τέχνη και την τεχνική του, έτσι οι περισσότεροι πλάθουν και εκστομίζουν ποιητικές φράσεις πολύ περισσότερες απ' όσες θα επέτρεπε ο βαθμός που έχουν συνειδητοποιήσει την τέχνη της ποίησης και τους κανόνες που τη διέπουν. Σύμφωνα με τον Πιερ – Πάολο Παζολίνι: «Το ποδόσφαιρο είναι η τελευταία ιερή παράσταση των καιρών μας. Κατά βάθος πρόκειται για ιεροτελεστία, αν και είναι μια απόδραση. Ενώ άλλες ιερές παραστάσεις βρίσκονται σε παρακμή, ακόμα και η θεία λειτουργία, το ποδόσφαιρο είναι η μοναδική που μας έχει απομείνει. Είναι το θέαμα που αντικατέστησε το θέατρο». Αν το θέατρο και το ποδόσφαιρο είναι κοντά, είναι γιατί συμβαίνουν και τα δυο μπροστά στα μάτια μας, και γιατί και τα δυο προϋποθέτουν κάποιο κοινό. Κάποιες φορές είναι το ίδιο κοινό το οποίο αποθεώνει τις χορευτικές κινήσεις του George Best, όταν περνά σαν άνεμος τους αμυντικούς που τον μαρκάρουν, με το κοινό μιας όπερας. Τόσο το ποδόσφαιρο όσο και το θέατρο έχουν «φίλους» και «εχθρούς» ˙ τόσοι αγαπούν τον Ολυμπιακό και τόσοι τον Μαχαιρίτσα, σε τόσους είναι μισητός ο Παναθηναϊκός και σε τόσους αντιπαθής ο Χατζηγιάννης.

Τόσο το ποδόσφαιρο όσο και η τέχνη περικλείουν έναν ωκεανό συναισθημάτων που δεν αποτελούν συνάρτηση του εργαλείου μέτρου – παρατήρησης. Παρακολουθούμε έναν συναρπαστικό ποδοσφαιρικό αγώνα, με το ίδιο ενδιαφέρον που παρακολουθούμε μια εξαιρετική θεατρική παράσταση. Παρακολουθούμε για να ευχαριστηθούν οι αισθήσεις μας αλλά κυρίως παρακολουθούμε ποδόσφαιρο γιατί τέρπεται όλο μας το είναι και γιατί αυτό αποτελεί ένα είδος παραμυθίας από την τραχύτητα της καθημερινής ζωής. Τελικά, όταν όλοι μιλάνε στο όνομα του λαού, μόνο η τέχνη ως τέχνη και δη λαϊκή μπορεί να το κάνει αυθεντικά. Το ποδόσφαιρο τελικά είναι η τελευταία λαϊκή τέχνη και μάλιστα αυθεντική γιατί ο λαός το εισπράττει ως αυθεντική τέχνη και εμείς οι διανοούμενοι μένει να το αποδείξουμε..

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2007

Ολυμπιακος 2007-2008

Olympiacos BC 2007-2008
Μία νέα χρονιά με πολλά όνειρα και φιλοδοξίες ξεκινά στον μπασκετικό Ολυμπιακό. Για μια ακόμη φορά, οι προέδροι της ομάδας ξεπέρασαν τους εαυτούς τους και έβαλαν το χέρι βαθία στην τσέπη για να κάνουν τον Ολυμπιακό ξάνα, βασιλιά της Ευρώπης.Αρκετοί παίκτες έφυγαν, αρκετοί ήρθαν, αλλά οι βασικοί πρωταγωνιστές ειναι ακόμα εδώ. Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, ο Άρβιντας Ματσιγιάουσκας, ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης και όλα τα υπόλοιπα παιδιά του Ολυμπιακού, ειναι εδώ και υπόσχονται νίκες, θέαμα και κυρίως, τίτλους.

Roster 2007-2008

Point Guards
Lynn Greer (PG, 1.88, 23-10-79, USA)
Rodrick Blackney (PG, 1.84, 6-8-76, USA/Bulgaria)
Milos Teodosic (PG, 1.95, 19-3-87, Serbia)
Παναγιώτης Καυκής (PG, 1.95, 8-5-80, Greece)

Shooting Guards
Arvydas Macijauskas (SG, 1.93, 19-1-80, Lithuania)
Renaldas Seibutis (SG/SF, 1.96, 23-7-85, Lithuania)
Μανόλης Παπαμακάριος (SG, 1.90, 26-8-80, Greece)

Small Forward
Qyntel Woods (SF, 2.04, 16-2-81, USA)
Παναγιώτης Βασιλόπουλος (SF/PF, 2.04, 8-2-84, Greece)
Κώστας Βασιλειάδης (SG/SF, 2.00, 15-4-84, Greece)

Power Forward
Marc Jackson (PF, 2.08, 16-1-75, USA)
Γιώργος Πρίντεζης (SF/PF, 2.04, 22-2-85, Greece)

Center
Γιάννης Μπουρούσης (C/PF, 2.15, 17-11-83, Greece)
Ιάκοβος Τσακαλίδης (C, 2.18, 10-6-79, Greece/Georgia)
Σοφοκλής Σχορτσανίτης (C, 2.06, 22-6-85, Greece)
Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (C, 2.08, 25-07-84, Greece)




Όνομα: Lynn
Επώνυμο: Greer
Νούμερο: 8
Θέση: Point Guard
Προηγ. Ομάδες: Τεμπλ (1999-02), Νηαρ Ηστ (2002-03), Γκρινβιλ (2003), Σλασκ Βρότσλαβ (2003-04), Ντιναμό Μόσχας (2004-05), Νάπολι (2005-06)
Στατιστικά:

2006-07
ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ: 4,1π., 27/32 (84%) Β., 43/89 (49%) 2π., 18/52 (35%) 3π., 27 (0,7ρ.), 1,3ασ., 0,4κλ., 0τ. σε 41 αγώνες.

2005-06
ΝΑΠΟΛΙ (ΙΤΑΛΙΑ): 22,1π. 292/320 (91,3%) Β., 161/304 (52,9%) 2π., 97/201 (48,3%) 3π., 87 (2,2ρ.), 3,8ασ., 1,5κλ., 0,08τ. σε 40 αγώνες.

2004-05
ΝΤΙΝΑΜΟ ΜΟΣΧΑΣ (ULEB CUP): 12,1π. 32/35 (91,4%) Β., 23/47 (48,9%) 2π., 22/41 (53,7%) 3π., 14 (1,3ρ.), 1,9ασ., 0,6κλ., 0τ. σε 11 αγώνες.

2003-04
Σλασκ Βρότσλαβ (Ευρωλίγκα): 25,1π., 89/99 (90%) Β., 80/168 (47,6%) 2π., 34/82 (41,5%) 3π., 44 (3,1ρ.), 5,5ασ., 1,5κλ., 0,1τ. σε 14 αγώνες.

2002-03
ΝΗΑΡ ΗΣΤ: 16,7π., 81/93 (87,1%) Β., 48/114 (42,1%) 2π., 19/58 (32,8%) 3π., 35 (3,1ρ.), 2,2ασ., 1,2κλ., 0,08τ. σε 14 αγώνες.
GREENVILLE: 9,3π., 25/34 (73,5%) Β., 36/67 (53,7%) 2π., 8/25 (32%) 3π., 21 (1,6ρ.), 2,1ασ., 0,4κλ., 0,08τ. σε 13 αγώνες.

2001-02
TEMPLE: 23,5π., 170/198 (85,9%) Β., 130/304 (42,8%) 2π., 96/245 (39,2%) 3π., 96 (3,1ρ.), 4,2ασ., 1,7κλ., 0,2τ. σε 31 αγώνες.

2000-01
TEMPLE: 18,2π., 164/189 (86,8%) Β., 134/322 (41,6%) 2π., 81/214 (37,9%) 3π., 132 (3,6ρ.), 5,5ασ., 2,1κλ., 0τ. σε 37 αγώνες.

1999-00
TEMPLE: 12,3π., 67/82 (81,7%) Β., 66/149 (44,3%) 2π., 69/172 (40,1%) 3π., 85 (2,5ρ.), 1,9ασ., 1,1κλ., 0τ. σε 33 αγώνες.




Όνομα: Rodrick
Επώνυμο: Blackney
Νούμερο: 4
Θέση: Point Guard
Προηγ. Ομάδες: S. Carolina St. (1994-98), Dakota Wizards (1998-99), Santiago Cinicnnati (1999-00), Los Prados, Cincinnati (2000-01), Ηρακλής (2001-02), ΑΕΚ (2002-03), Μαρούσι (2003-06), Ντιναμό Μόσχας Περιχώρων (2006-07)
Στατιστικά:

2006-07
ΝΤΙΝΑΜΟ Μ. ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ: 11,5π., 74/89 (83%) Β., 105/203 (51%) 2π., 55/136 (40%) 3π., 100 (2,5ρ.), 3,1ασ., 2,5κλ., 0,1τ. σε 39 αγώνες.
ΝΤΙΝΑΜΟ Μ. ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ (FIBA EuroCup): 12,5π., 40/47 (85%) Β., 39/85 (45,9%) 2π., 19/55 (34,5%) 3π., 49 (3,5ρ.), 3,3ασ., 2,4κλ., 0,3τ. σε 14 αγώνες.

2005-06
ΜΑΡΟΥΣΙ: 16,3π. 122/135 (90%) Β., 112/252 (44,4%) 2π., 58/130 (44,6%) 3π., 77 (2,0ρ.), 2,9ασ., 1,3κλ., 0τ. σε 38 αγώνες.

[b][u]2004-05[/u][/b]
[b]ΜΑΡΟΥΣΙ:[/b] 14,8π., 99/118 (83,9%) Β., 129/231 (55,8%) 2π., 44/92 (47,8%) 3π., 85 (2,6ρ.), 3,5ασ., 1,5κλ., 0,06τ. σε 31 αγώνες.

2003-04
ΜΑΡΟΥΣΙ: 14,6π., 96/115 (83,4%) Β., 112/217 (51,1%) 2π., 45/104 (43,2%) 3π., 96 (3,1ρ.), 4,2ασ., 1,7κλ., 0,1τ. σε 31 αγώνες.

2002-03
ΑΕΚ: 11,1π., 50/77 (64,9%) Β., 95/184 (51,6%) 2π., 49/126 (38,8%) 3π., 70 (2ρ.), 2,7ασ., 1,5κλ., 0,0τ. σε 35 αγώνες.

2001-02
ΗΡΑΚΛΗΣ: 15,7π., 90/120 (75%) Β., 114/224 (50,8%) 2π., 46/113 (40,7%) 3π., 68 (2,3ρ.), 4,7ασ., 1,7κλ., 0,1τ. σε 29 αγώνες.




Όνομα: Milos
Επώνυμο: Teodosic
Νούμερο: 18
Θέση: Point Guard
Προηγ. Ομάδες: Μπόρατς Τσάτσακ, Ζελέζνικ
Στατιστικά:

2006-07
ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ: 9π., 5/6 (83,3%) Β., 5/11 (45,5%) 2π., 4/12 (33,3%) 3π., 7 (2,3ρ.), 2,0ασ., 0κλ., 0τ. σε 3 αγώνες και 24 μ.ο. λεπτά συμμετοχής.
ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ ΝΕΩΝ:16,0π., 35/45 (77,8%) Β., 27/44 (61,4%) 2π., 13/42 (31,0%) 3π., 21 (2,6ρ.), 5,4ασ., 0,5κλ., 0τ. σε 8 αγώνες και 28 μ.ο. λεπτά συμμετοχής.
ΑΝΔΡΙΑΤΙΚΗ ΛΙΓΚΑ: 8,0π., 70/90 (77,8%) Β., 35/56 (62,5%) 2π., 33/93 (35,5%) 3π., 50 (1,6ρ.), 2,4ασ., 0,9κλ., 0,1τ. σε 30 αγώνες και 18 μ.ο. λεπτά συμμετοχής.




Όνομα: Παναγιώτης
Επώνυμο: Καυκής
Νούμερο: 17
Θέση: Point Guard
Προηγ. Ομάδες: Αετός Καλλιθέας, Ηλυσιακός, Μακεδονικός, Απόλλων Πατρών, Πανιώνιος
Στατιστικά:

2006-07
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: 6,3π., 52/88 (59%) Β., 50/135 (37%) 2π., 16/48 (33%) 3π., 94 (2,9ρ.), 2,7ασ., 1,4κλ. Σε 32 αγώνες και 24’ μ.ο. λεπτά συμμετοχής.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ(FIBA EuroCup): 8,6π., 20/31 (65%) Β., 43/81 (53%) 2π., 5/26 (19%) 3π., 51 (3,6ρ.), 1,9ασ., 0,3κλ. Σε 14 αγώνες και 27’ μ.ο. λεπτά συμμετοχής.

2005-06
ΑΠΟΛΛΩΝ Π.: 4,2π. 29/39 (74%) Β., 25/66 (37%) 2π., 7/31 (22%) 3π., 42 (1,8ρ.), 1,2ασ., 1,2κλ., 0,1τ. Σε 24 αγώνες και 18 μ.ο. λεπτά συμμετοχής.

2004-05
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ: 1,6π., 5/11 (45%) Β., 14/27 (52%) 2π., 1/6 (17%) 3π., 14 (0,6ρ.), 0,9ασ., 0,4κλ., 0τ. Σε 22 αγώνες και 6’59’’ μ.ο. λεπτά συμμετοχής.

2003-04
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ: 2,6π., 5/12 (41%) Β., 13/24 (54%) 2π., 7/24 (29%) 3π., 22 (1,1ρ.), 0,7ασ., 0,5κλ., 0,05τ. Σε 20 αγώνες και 11’20’’ μ.ο. λεπτά συμμετοχής.




Όνομα: Arvydas
Επώνυμο: Macijauskas
Νούμερο: 7
Θέση: Shooting Guard
Προηγ. Ομάδες: Νεπτούνας (1996-1999), Λιέτουβος Ρίτας (1999-2003), Ταού (2003-2005), Νιου Όρλεανς Χόρνετς (2005-06)
Στατιστικά:

2005-06
ΝΒΑ: 2,3π., 13/15 (87%) Β., 11/29 (38%) 2π., 3/12 (25%) 3π., 10 (0,5ρ.), 0,3ασ., 0,4κλ., Σε 19 αγώνες.

2004-05
Ισπανικό Πρωτάθλημα: 16π. 1348/153 (90%) Β., 127/223 (57%) 2π., 98/230 (43%) 3π., 86 (2ρ.), 1,9ασ., 0,9κλ., 0,1τ. Σε 43 αγώνες.
Ευρωλίγκα: 17,9π., 108/118 (92%) Β., 66/117 (56%) 2π., 51/127 (40%) 3π., 50 (2,3ρ.), 3,1ασ., 1,5κλ., 0,1τ. Σε 22 αγώνες.

2003-04
Ισπανικό Πρωτάθλημα: 18,5π., 196/216 (91%) Β., 154/276 (56%) 2π., 79/191 (41%) 3π., 107 (2,7ρ.), 1,4ασ., 1,3κλ., 0,2τ. Σε 40 αγώνες.
Ευρωλίγκα: 19,5π. 111/122 (91%) Β., 79/141 (56%) 2π., 40/101 (40%) 3π., 50 (2,5ρ.), 2,2ασ., 1,5κλ., 0,2τ. Σε 20 αγώνες.

2002-03
Λιθουανικό Πρωτάθλημα: 18,7π., 147/159 (93%) Β., 126/209 (60%) 2π., 91/171 (53%) 3π., 116 (3,1ρ.), 2,3ασ., 1,9κλ., 0,1τ. Σε 36 αγώνες.

2001-02
Λιθουανικό Πρωτάθλημα: 15,7π., 73/81 (90%) Β., 95/151 (63%) 2π., 75/156 (48%) 3π., 88 (2,8ρ.), 1,5ασ., 1,6κλ., Σε 31 αγώνες.

2000-01
Λιθουανικό Πρωτάθλημα: 18,2π., 91/103 (88%) Β., 97/157 (62%) 2π., 57/105 (54%) 3π., 56 (2,1ρ.), 1,7ασ., 1,4κλ., Σε 25 αγώνες.
Σουπρολίγκα: 11,7π., 52/59 (88%) Β., 53/93 (57%) 2π., 25/62 (40%) 3π., 48 (2,4ρ.), 1,5ασ., 1,4κλ., Σε 20 αγώνες.

1999-00
Λιθουανικό Πρωτάθλημα: 11,4π., 102/113 (90%) Β., 73/119 (61,3%) 2π., 35/67 (52%) 3π., 55 (1,8ρ.), 0,9ασ., 0,8κλ., Σε 31 αγώνες.

1998-99
Λιθουανικό Πρωτάθλημα: 15,4π., 118/141 (84%) Β., 106/200 (53%) 2π., 65/130 (50%) 3π., 55 (1,8ρ.), 0,9ασ., 0,8κλ., Σε 31 αγώνες.

1997-98
Λιθουανικό Πρωτάθλημα: 10,8π., 65/73 (89%) Β., 43/79 (54%) 2π., 50/107 (47%) 3π., 63 (2,3ρ.), 1,4ασ., 0,8κλ., Σε 28 αγώνες.

1996-97
Λιθουανικό Πρωτάθλημα: 0,7π., 0/0 (-%) Β., 1/3 (33%) 2π., 0/1 (0%) 3π., 0 (0ρ.), 0ασ., 0,3κλ., Σε 3 αγώνες.




Όνομα: Renaldas
Επώνυμο: Seibutis
Νούμερο: 19
Θέση: Shooting Guard / Shooting Forward
Προηγ. Ομάδες: Σιαουλάι, Μαρούσι
Στατιστικά:

2006-07
ΜΑΡΟΥΣΙ: 14,6π., 68/89 (76%) Β., 74/129 (57%) 2π., 54/115 (47%) 3π., 53 (1,9ρ.), 1,5ασ., 0,9κλ. Σε 28 αγώνες και 30’29’’ μ.ο. λεπτά συμμετοχής.

2005-06
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: 7,4π. 62/83 (75%) Β., 57/107 (53%) 2π., 30/57 (53%) 3π., 54 (1,5ρ.), 1,2ασ., 0,7κλ., 0,1τ. Σε 36 αγώνες και 18 μ.ο. λεπτά συμμετοχής.
ΕΥΡΩΛΙΚΓΑ: 6,2π., 46/56 (82%) Β., 34/67 (51%) 2π., 10/33 (30%) 3π., 44 (1,9ρ.), 0,6ασ., 0,6κλ., 0τ. Σε 23 αγώνες και 17’50’’ μ.ο. λεπτά συμμετοχής.




Όνομα: Μανώλης
Επώνυμο: Παπαμακάριος
Νούμερο: 5
Θέση: Point Guard / Shooting Guard
Προηγ. Ομάδες: Περιστέρι, Μακεδονικός
Στατιστικά:

2005-06
ΕΛΛΑΔΑ: 6,3π. 29/32 (91%) Β., 32/69 (46%) 2π., 38/129 (29%) 3π., 79 ( 2,4ρ.), 1,2ασ., 0.9κλ. Σε 26 αγώνες και 33 μ.ο. λεπτά συμμετοχής.
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ: 10,3π. 39/48 (80%) B., 34/87 (39%) 2π., 64/139 (46%) 3π., 78 ( 2,7ρ.), 2,1ασ., 1,6κλ. Σε 28 αγώνες και 29 μ.ο. λεπτά συμμετοχής.

2004-05
ΕΛΛΑΔΑ: 299 (10,3) 39/48 (80%) 34/87 (39%) 64/139 (46%) 78 (2,7) 61 (2,1) 46 (1,6)

2003-04
ΕΛΛΑΔΑ: 328 (11,7) 94/118 (80%) 61/132 (46%) 37/145 (26%) 67 (2,4) 73 (2,6) 59 (2,1) 3 (0,1) 28

2002-03
ΕΛΛΑΔΑ: 493 (13,7) 121/149 (81%) 104/183 (57%) 55/169 (33%) 108 (3) 101 (2,8) 50 (1,4) 2 (0,05) 36

2001-02
EΛΛΑΔΑ: 128 (6,4) 28/32 (88%) 23/45 (51%) 18/78 (23%) 28 (1,4) 30 (1,5) 38 (1,9) 1 (0,05) 20

2000-01
ΕΛΛΑΔΑ: 130 (5,2) 25/31 (81%) 21/45 (47%) 21/74 (28%) 35 (1,4) 30 (1,2) 15 (0,6) 25

1999-00
ΕΛΛΑΔΑ: 86 (3,9) 28/37 (76%) 16/37 (43%) 9/30 (30%) 38 (1,6) 37 (1,7) 22 (1) 22




Όνομα: Qyntel
Επώνυμο: Woods
Νούμερο: 6
Θέση: Small Forward
Προηγ. Ομάδες: Νορθιστ Μισισιπή, Πόρτλαντ Τρέι Μπλέιζερς, Μαϊάμι Χιτ, Νιου Γιορκ Νικς Στατιστικά:

2005-06
ΝΒΑ: 6,7π., 49/76 (64,5%) Β., 107/194 (55%) 2π., 22/60 (36,7%) 3π., 190 (3,9ρ.), 1,0ασ., 0,7κλ., 0,3τ. σε 49 αγώνες και 20,7 μ.ο. λεπτά συμμετοχής.

2004-05
ΝΒΑ: 3,3π. 0/0 (-%) Β., 5/12 (41,7%) 2π., 0/0 (-%) 3π., 6 (2ρ.), 0ασ., 1,3κλ., 0τ. σε 3 αγώνες και 13,3 μ.ο. λεπτά συμμετοχής.

2003-04
NΒA: 3,6π. 38/60 (63,3%) Β., 78/208 (37,5%) 2π., 10/29 (34,5%) 3π., 136 (2,2ρ.), 0,7ασ., 0,3κλ., 0,2τ. σε 62 αγώνες και 10,9 μ.ο. λεπτά συμμετοχής.

2002-03
NΒA: 2,4π. 7/20 (35%) Β., 56/109 (51,3%) 2π., 3/9 (33%) 3π., 53 (1,0ρ.), 0,2ασ., 0,3κλ., 0,0τ. σε 53 αγώνες και 6,3 μ.ο. λεπτά συμμετοχής.

2001-02
NCAA: 32,3π. 230/285 (80,7%) Β., 205/382 (53,6%) 2π., 34/113 (30,1%) 3π., 229 (10,0ρ.), 1,8ασ., 2,0κλ., 0,8τ. σε 23 αγώνες και 31,4 μ.ο. λεπτά συμμετοχής.




Όνομα: Παναγιώτης
Επώνυμο: Βασιλόπουλος
Νούμερο: 13
Θέση: Small Forward / Power Forward
Προηγ. Ομάδες: Ηρακλής Πύργου, ΠΑΟΚ
Στατιστικά:

2006-07
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: 200 28/38(74%) 47/92(51%) 26/59(44%) 30 84 37 49 28 19 49 78 27 510

2005-06
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: 131 31/40(78%) 20/38(53%) 20/54(37%) 18 73 35 34 19 16 31 62 23 419

2004-05
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: 191 39/56(70%) 46/66(70%) 20/49(41%) 42 83 20 42 22 20 49 96 26 610

2003-04
ΠΑΟΚ: 177 36/45(80%) 54/90(60%) 11/40(28%) 25 66 19 32 31 19 42 92 26 498




Όνομα: Κώστας
Επώνυμο: Βασιλειάδης
Νούμερο: 14
Θέση: Shooting Guard / Small Forward
Προηγ. Ομάδες: ΓΑΣ Κιλκίς, ΠΑΟΚ, Μάλαγα
Στατιστικά:

2006-07
ΜΑΛΑΓΑ: 6,8π., 47/58 (81%) Β., 39/62 (63%) 2π., 31/93 (33%) 3π., 67 (2,1ρ.), 0,7ασ., 0,4κλ., 0,06τ. σε 32 αγώνες.
ΜΑΛΑΓΑ(EUROLEAGUE): 6,3π., 32/43 (74,4%) Β., 17/38 (44,7%) 2π., 22/66 (33,3%) 3π., 49 (2,3ρ.), 0,3ασ., 0,4κλ., 0τ. σε 21 αγώνες.

2005-06
ΠΑΟΚ: 12,3π. 111/129 (86%) Β., 62/116 (53,4%) 2π., 45/147 (30,6%) 3π., 86 (3,4ρ.), 1,8ασ., 1,4κλ., 0,07τ. σε 25 αγώνες.
ΜΑΛΑΓΑ (ΙΣΠΑΝΙΑ): 0π. 0/0 (-%) Β., 0/3 (0%) 2π., 0/3 (0%) 3π., 5 (1,7ρ.), 0ασ., 0κλ., 0τ. σε 3 αγώνες.

2004-05
ΠΑΟΚ: 13,2π., 81/105 (77,1%) Β., 71/111 (63,9%) 2π., 49/127 (38,6%) 3π., 122 (4,4ρ.), ,8ασ., 1,3κλ., 0,08τ. σε 28 αγώνες.
ΠΑΟΚ (ULEB CUP): 13,9π., 37/45 (82,2%) Β., 33/60 (55%) 2π., 26/62 (41,9%) 3π., 48 (3,7ρ.), 1,8ασ., 1,5κλ., 0,08τ. σε 13 αγώνες.

2003-04
ΠΑΟΚ: 15,7π., 104/118 (88,1%) Β., 62/128 (48,4%) 2π., 81/201 (40,3%) 3π., 145 (4,5ρ.), 2,2ασ., 1,1κλ., 0,1τ. σε 30 αγώνες.

2002-03
ΠΑΟΚ: 9,6π., 32/38 (84,2%) Β., 35/69 (50,7%) 2π., 56/148 (37,8%) 3π., 102 (3,6ρ.), 2ασ., 1,1κλ., 0,07τ. σε 28.

2001-02
ΠΑΟΚ: 3,5π., 21/27 (77,8%) Β., 14/29 (48,3%) 2π., 14/34 (41,1%) 3π., 25 (0,9ρ.), 0,7ασ., 0,5κλ., 0,05τ. σε 26 αγώνες.

2000-01
ΠΑΟΚ: 3,5π., 12/15 (80%) Β., 10/19 (52,6%) 2π., 1/9 (11,1%) 3π., 14 (1,4ρ.), 0,6ασ., 0,6κλ., 0,1τ. σε 10 αγώνες.
ΠΑΟΚ (EUROLEAGUE): 0π., 0/0 (-%) Β., 0/0 (-%) 2π., 0/0 (-%) 3π., 1 (0,5ρ.), 0ασ., 0κλ., 0τ. σε 2 αγώνες.




Όνομα: Marc
Επώνυμο: Jackson
Νούμερο: 11
Θέση: Power Forward
Προηγ. Ομάδες: Temple (1995-97), Τόφας Μπούρσα (1997-98), Κάχα Καντάμπρια (1998-99, 1999-00), Εφές Πίλσεν (1999-00), Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς (2000-02), Μινεσότα Τίμπεργουλβς (2002-03), Φιλαδέλφια Σίξερς (2003-05), Νιου Τζέρσεϊ Νετς (2005-06), Νιου Όρλεαν Χόρνετς (2005-07)
Στατιστικά:

2006-07
ΧΟΡΝΕΤΣ: 11,5π., 90/103 (87,4%) Β., 159/387 (41,4%) 2π., 0/1 (0%) 3π., 192 (3,4ρ.), 1,0ασ., 0,4κλ., 0,1τ. σε 56 αγώνες.

2005-06
ΝΕΤΣ: 4,6π. 38/48 (79,2%) Β., 66/148 (44,6%) 2π., 0/0 (0%) 3π., 89 (2,4ρ.), 0,6ασ., 0,1κλ., 0,2τ. σε 37 αγώνες.
XΟΡΝΕΤΣ: 9,1π. 28/34 (82,4%) Β., 107/219 (49,2%) 2π., 1/2 (50%) 3π., 128 (4,7ρ.), 0,8ασ., 0,3κλ., 0,1τ. σε 27 αγώνες.

2004-05
ΣΙΞΕΡΣ: 12,0π., 289/349 (82,8%) Β., 340/729 (46,8%) 2π., 0/2 (0%) 3π., 406 (5,0ρ.), 1,0ασ., 0,4κλ., 0,2τ. σε 81 αγώνες.

2003-04
ΣΙΞΕΡΣ: 9,4π., 64/81 (79%) Β., 71/170 (41,8%) 2π., 0/1 (0%) 3π., 126 (5,7ρ.), 0,8ασ., 0,6κλ., 0,3τ. σε 22 αγώνες.

2002-03
ΤΙΜΠΕΡΓΟΥΛΒΣ: 5,5π., 114/149 (76,5%) Β., 152/348 (43,8%) 2π., 1/1 (100%) 3π., 225 (2,9ρ.), 0,5ασ., 0,3κλ., 0,4τ. σε 77 αγώνες.

2001-02
ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ: 4,9π., 40/48 (83%) Β., 22/65 (33,8%) 2π., 0/0 (-%) 3π., 43 (2,5ρ.), 0,4ασ., 0,3κλ., 0,2τ. σε 17 αγώνες.
ΤΙΜΠΕΡΓΟΥΛΒΣ: 4,6π., 26/32 (81,3%) Β., 38/98 (38,6%) 2π., 0/1 (0%) 3π., 85 (3,9ρ.), 0,3ασ., 0,3κλ., 0,1τ. σε 22 αγώνες.

2000-01
ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ: 13,2π., 154/192 (80,2%) Β., 232/485 (47,8%) 2π., 5/23 (21,7%) 3π., 361 (7,5ρ.), 1,2ασ., 0,7κλ., 0,6τ. σε 48 αγώνες.




Όνομα: Γιώργος
Επώνυμο: Πρίντεζης
Νούμερο: 16
Θέση: Power Forward / Small Forward
Προηγ. Ομάδες: Ολυμπιακος, Ολυμπια Λαρισας
Στατιστικά:

2006-07
ΟΛΥΜΠΙΑ: 277 37/52 (71%) 90/15 (59%) 20/51 (39%) 42 52 65 30 33 21 12 8 24 510

2005-06
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: 100 21/28(75%) 32/48(67%) 5/15(33%) 16 31 7 13 8 7 23 21 14 202

2004-05
ΕΛΛΑΔΑ: 12 4/6(67%) 4/6(67%) 0/0(0%) 2 5 2 2 0 0 3 6 4 23




Όνομα: Γιάννης
Επώνυμο: Μπουρούσης
Νούμερο: 9
Θέση: Center / Power Forward
Προηγ. Ομάδες: Καρδίτσα, ΑΕΚ, Μπαρτσελόνα
Στατιστικά:

2006-07
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: 258 64/86(74%) 82/142(58%) 10/30(33%) 67 124 20 20 18 28 65 50 25 479

2005-06
EΛΛΑΔΑ: 263 62/81(77%) 87/156(56%) 9/28(32%) 67 143 14 47 32 25 68 57 25 638

2004-05
EΛΛΑΔΑ: 107 15/22(68%) 46/64(72%) 0/0(0%) 35 49 4 16 9 1 25 39 20 243

2003-04
EΛΛΑΔΑ: 6 0/0(0%) 3/7(43%) 0/1(0%) 3 6 1 0 0 0 0 6 8 34




Όνομα: Ιάκοβος
Επώνυμο: Τσακαλίδης
Νούμερο: 10
Θέση: Center
Προηγ. Ομάδες: ΑΕΚ (1997-00), Φοίνιξ Σανς (2000-03), Μέμφις Γκρίζιλς (2003-07), Χιούστον Ρόκετς (2007)
Στατιστικά:

2006-07
ΓΚΡΙΖΙΛΣ: 2,3π. 14/24 (58,3%) Β., 20/50 (40%) 2π., 0/0 (-%) 3π., 64 (2,8ρ.), 0,1ασ., 0,3κλ., 0,5τ. σε 23 αγώνες.
ΡΟΚΕΤΣ: 2,3π. 12/15 (80%) Β., 9/22 (40,9%) 2π., 0/0 (-%) 3π., 40 (3,1ρ.), 0,2ασ., 0,1κλ., 0,1τ. σε 13 αγώνες.

2005-06
ΓΚΡΙΖΙΛΣ: 5,0π. 57/87 (65,5%) Β., 100/165 (60,6%) 2π., 0/0 (-%) 3π., 212 (4,2ρ.), 0,3ασ., 0,3κλ., 0,6τ. σε 51 αγώνες.

2004-05
ΓΚΡΙΖΙΛΣ: 2,5π., 14/18 (77,8%) Β., 32/64 (50%) 2π., 0/0 (-%) 3π., 56 (1,8ρ.), 0,3ασ., 0,1κλ., 0,5τ. σε 31 αγώνες.

2003-04
ΓΚΡΙΖΙΛΣ: 4,3π., 36/61 (59%) Β., 67/133 (50,4%) 2π., 0/0 (-%) 3π., 128 (3,2ρ.), 0,5ασ., 0,2κλ., 0,6τ. σε 40 αγώνες.

2002-03
ΣΑΝΣ: 4,9π., 39/58 (67,2%) Β., 61/135 (45,2%) 2π., 0/0 (0%) 3π., 122 (3,7ρ.), 0,4ασ., 0,2κλ., 0,5τ. σε 33 αγώνες.

2001-02
ΣΑΝΣ: 7,3π., 111/159 (69,8%) Β., 190/399 (47,4%) 2π., 0/1 (0%) 3π., 374 (5,6ρ.), 0,3ασ., 0,3κλ., 1τ. σε 67 αγώνες.

2000-01
ΣΑΝΣ: 4,5π., 54/91 (59%) Β., 101/215 (47%) 2π., 0/0 (-%) 3π., 242 (4,2ρ.), 0,3ασ., 0,2κλ., 1τ. σε 57 αγώνες.

1999-00
ΑΕΚ: 10,1π., 77/133 (57,8%) Β., 98/173 (56,6%) 2π., 0/0 (-%) 3π., 182 (6,1ρ.), 0,7ασ., 0,3κλ., 0,9τ. σε 30 αγώνες.




Όνομα: Σοφοκλής
Επώνυμο: Σχορτσανίτης
Νούμερο: 15
Θέση: Center
Προηγ. Ομάδες: Ηρακλής, Καντού, Άρης
Στατιστικά:

2004-05
Eλληνικό Πρωτάθλημα: 5,5π., 30/65 (47%) Β., 51/74 (69%) 2π., 0/0 (0%) 3π., 69 (2,9ρ.), 1,3λ., 0,4ασ., 0,4κλ., 0,4τ. Σε 24 αγώνες και 11’47’’ λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο.
Uleb Cup: 5,3π., 12/24 (50%) Β., 15/21 (72%) 2π., 0/0 (0%) 3π., 23 (2,9ρ.), 0,9λ., 0,1ασ., 0,7κλ., 0,4τ. Σε 8 αγώνες και 10’23’’ λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο.

2003-04
Ιταλικό Πρωτάθλημα: 6,4π. 40/95 (43%) Β., 85/137 (62%) 2π., 0/1 (0%) 3π., 118 (3,6ρ.), 0,3ασ., 0,3τ. Σε 33 αγώνες και 21’48’’ λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο.

2002-03
Ελληνικό Πρωτάθλημα: 11,5π. 49/96 (51%) Β., 125/207 (60%) 2π., 0/0 (0%) 3π., 161 (6,2ρ.), 1,7λ., 0,9ασ., 0,7κλ., 0,3τ. Σε 26 αγώνες και 21’48’’ λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο.




Όνομα: Λουκάς
Επώνυμο: Μαυροκεφαλίδης
Νούμερο: 12
Θέση: Center
Προηγ. Ομάδες: ΠΑΟΚ, Ρόμα, Βαλένθια
Στατιστικά:

2006-07
ΡΟΜΑ: 7,2π., 23/33 (69%) Β., 49/86 (57%) 2π., 3/10 (30%) 3π., 75 (4,1ρ.), 0,7ασ., 1,2κλ., 0,2τ. σε 18 αγώνες.
ΡΟΜΑ (ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ): 5,9π., 23/29 (79%) Β., 36/80 (45%) 2π., 2/10 (20%) 3π., 70 (5,0ρ.), 0,5ασ., 0,9κλ., 0,3τ. σε 14 αγώνες.
ΒΑΛΕΝΘΙΑ: 3,3π., 14/18 (78%) Β., 21/46 (46%) 2π., 1/7 (14%) 3π., 26 (1,4ρ.), 0,3ασ., 0,4κλ., 0,3τ. σε 18 αγώνες.

2005-06
ΠΑΟΚ: 15,6π. 63/77 (82%) Β., 104/161 (65%) 2π., 8/33 (24%) 3π., 156 (7,8ρ.), 1ασ., 0,7κλ., 0,5τ. σε 20 αγώνες.
ΠΑΟΚ(ULEB CUP): 0,8π. 0/0 (-%) Β., 2/4 (50%) 2π., 0/0 (-%) 3π., 7 (1,4ρ.), 0,4ασ., 1κλ., 0τ. σε 5 αγώνες.

2004-05
ΠΑΟΚ: 2,2π., 9/16 (56%) Β., 11/25 (44%) 2π., 0/1 (0%) 3π., 24 (1,6ρ.), 0,1ασ., 0,2κλ., 0,1τ. σε 14 αγώνες.

2003-04
ΠΑΟΚ: 4,6π., 33/40 (83%) Β., 31/55 (56%) 2π., 2/3 (66%) 3π., 69 (3,1ρ.), 0,3ασ., 0,3κλ., 0,3τ. σε 22 αγώνες.

2002-03
ΠΑΟΚ: 3,0π., 4/4 (100%) Β., 7/11 (64%) 2π., 0/0 (0%) 3π., 5 (0,8ρ.), 0,16ασ., 0,3κλ., 0,16τ. σε 6 αγώνες.

2001-02
ΠΑΟΚ: 1π., 0/0 (-%) Β., 2/4 (50%) 2π., 0/0 (-%) 3π., 5 (1,2ρ.), 0,5ασ., 0κλ., 0τ. σε 4 αγώνες.


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.