Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2008

Ελεύθερη πτώση....!!!

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται πλέον η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού. Μετα τις ταπεινωτικές ήττες από Προκομ, Ζαλγκιρις και ΠΑΟΚ ήρθε χθες βράδυ και το χαστούκι από την Σιένα μέσα στο ΣΕΦ για να συμπληρώσει το παζλ της ντροπής των τελευταίων 20 ημερών. Ομάδα χωρίς ψυχολογία και τσαγανό ο χθεσινός Ολυμπιακός, είχε μόνο μερικούς από τους Έλληνες παίκτες του να παλεύουν για την τιμή και την αξιοπρέπεια της ομάδας.

Δεν θα μπούμε σε ανάλυση του αγώνα.......δεν υπάρχει λόγος άλλωστε ούτε εμείς που θα τα γράψουμε να εξοργιστούμε εκ νέου ούτε εσείς που θα τα διαβάσετε. Η ομάδα παρουσίασε τα ίδια χάλια που παρουσιάζει εδώ και 20 μέρες. Ο μοναδικός υπεύθυνος αυτής της φαρσοκωμωδίας, ο Πινι Γκερσον, για άλλη μια φορά βρισκόταν στον δικό του κόσμο. Και ενώ ο κόσμος τον "εφτυνε" αυτός νόμιζε ότι "έβρεχε"!!! Πλέον την ευθύνη δεν την έχει τόσο ο ίδιος αλλά αυτοί που τον κρατάνε στην θέση του!!!

Αντε καλή συνεχεία τώρα.......και εν αναμονή της νέας ξεφτίλας με τον επόμενο αντίπαλο!

Σχολιάστε τα τεκταινόμενα στο τμήμα μπάσκετ του Θρύλου στο φόρουμ των thrylos-fans!

Τα δεκάλεπτα: 15-18, 31-41, 51-52, 73-80

Ολυμπιακός: Γκριρ 14, Γουντς 3 (1), Πρίντεζης 5, Τεόντοσιτς 8, Τζάκσον 23, Βασιλόπουλος 3, Μπουρούσης 10 (1), Καυκής, Βασιλειάδης, Παπαμακάριος 8 (2).

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2008

Λύτρωση στο φινάλε!

Στο κατάμεστο Γήπεδο Καραισκάκη (σε αυτό φυσικά συνέβαλλε και το ντεμπούτο του Μπελούτσι) ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει μία δύσκολη νίκη με αντίπαλο τον Άρη, με τελικο σκορ 1-0 και σκόρερ τον αρχηγό Πρέντραγκ Τζόρτζεβτς στο 78ο λεπτό, ο οποίος σημάδεψε σωστά απο τα 11 βήματα. Το πέναλτι, είχε προηγουμένως κερδίσει ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς, όταν και ανατράπηκε (καθαρά, απ'ότι έδειξε το ριπλέυ) απο τον Καράμπελα.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν μέτριος και συνάντησε έναν Άρη που έιχε ως πρώτο μέλημα να διατηρήσει το μηδέν στην άμυνα του και να χτυπήσει με αντεπιθέσεις. Έτσι, οι προσπάθειες των παικτών της ομάδας μας να δημιουργήσουν κάτι το καλό στην επίθεση ήταν ανεπιτυχείς ενώ ήταν φανερή η έλλειψη καθαρού μυαλού. Ειδικά μετά απο τον τραυματισμό του Λούα Λούα που ήταν ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού όσο αγωνίστηκε, ο ρυθμός της ομάδας έπεσε αισθητά. Στα αξιοσημείωτα του πρώτου μέρους, ο Πάντος έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 19' να ανοίξει το σκορ, ενω σε άλλη φάση ο διαιτητής Μαζαράκος "εφηύρε" επιθετικό φάουλ του Τοροσίδη πάνω στον Χαλκιά, την ώρα που ο παίχτης ήταν έτοιμος να σκοράρει σε κενή εστία.

Στο δεύτερο μέρος, ο Τακης Λεμονής διέγνωσε τα κακώς κείμενα της ομάδας και έκανε τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις. Ο Λεντέσμα πέρασε στη θέση του Πατσατζόγλου και ο Μπελούτσι στη θέση του Γκαλέτι. Ο δεύτερος έκανε το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο του και αποθεωθηκε από τον κόσμο. Ο "Λυκος" απελευθέρωσε τον Στολτίδη και ο Μπελούσι ήταν πολύ θετικός ταλαιπωρώντας τους αμυντικούς του Άρη και βοηθώντας πολύ στην ανάπτυξη της ομάδας με τις μπαλλιές του. Το αποτέλεσμα ήταν ο Ολυμπιακός να ανεβάσει στροφές και να δημιουργήσει ευκαιρίες να σκοράρει, με κυριότερη το δοκάρι του Στολτίδη. Ο Άρης, από την άλλη, έχασε μόλις δυο ευκαιρίες (στην πρώτη ο Τοροσιδης αποσόβησε το 0-1 με πολύ ωραίο τάκλιν) και δεν φαινόταν ικανός να απειλησει .Έτσι, στο 79' ο Ντάρκο ανατράπηκε από τον Καράμπελα, το πέναλτι δόθηκε και ο αρχηγός Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς έκανε το 1-0 μέσα σε αποθέωση! Στα λεπτά που ακολούθησαν ο Άρης δεν κατάφερε να απειλήσει, αντίθετα ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε σκοράρει και δεύτερη φορά και εν τέλει πήρε τους υπερπολύτιμους τρεις βαθμούς.

Αυτή ήταν η χιλιοστή νίκη του Θρύλου του ελληνικού ποδοσφαίρου στην Α'Εθνικη, και έπονται πολλές ακόμη!


Σχολιάστε το παιχνίδι στο φόρουμ των thrylos-fans!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Πατσατζόγλου (Λεντέσμα 56'), Σέζαρ, Στολτίδης, Γκαλέτι (Μπελούτσι 60'), Κοβάσεβιτς, Τζόρτζεβιτς, Αντζας, Πάντος, Λούα Λούα (Νούνιες 34' λ.τ), Τοροσίδης

Στο ίδιο έργο θεατές...

Αυτός λοιπόν κύριε Αγγελόπουλε είναι ο Ολυμπιακός των ονείρων σας ; Ο Ολυμπιακός των ονείρων μας ; Αυτή η ομάδα είχε τις φιλοδοξίες για πρωτιά σε Ελλάδα και Ευρώπη ; Αυτή η ομάδα είχε την φιλοδοξία να μας βγάλει επιτέλους απο μια περίοδο ανομβρίας ; Αυτός είναι ο Ολυμπιακός που όλοι εξυμνούσαμε και επικροτούσαμε το καλοκαίρι ; Aυτός είναι ο Ολυμπιακός του τρίτου μεγαλύτερου μπάτζετ στην Ευρώπη ; Αν είναι πράγματι αυτός, να τον χαίρεστε και να τον χαιρόμαστε...

Κανείς μα κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Είτε αυτός είναι ο πρόεδρος της ομάδας, είτε αυτός είναι ο προπονητής της ομάδας, είτε αυτοί είναι οι παίκτες της ομάδας, είτε, είτε, είτε... Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση ύστερα από αρκετό καιρό. Καθήκον μας σαν φίλοι και οπαδοί της ομάδας είναι να την στηρίζουμε.
Και θα το κάνουμε. Ωστόσο πολλές φορές, δεν αρκεί μόνο η μια πλευρά να ασκεί τα καθήκοντα της. Πρέπει να κάτσουν ΟΛΟΙ κάτω ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ, να σκεφτούν μια λύση για να βγει η ομάδα απο αυτό αυτό το αδιέξοδο. Δεν ξέρω αν θα φύγει ο προπονητής, δεν ξέρω αν θα φύγουν οι παίκτες, εγώ σαν φιλός του Ολυμπιακού ΘΕΛΩ να τον δώ εκεί που του αρμόζει, στην κορυφή τόσο της Ελλάδας, όσο και την Ευρώπης. Και αυτό είναι το δικό σας καθήκον. Να τον φέρετε εκεί που του αρμόζει. Και όχι εδώ που είναι τώρα...

Στα αγωνιστικά, η υπεροχή του ΠΑΟΚ ήταν καθολική. Ο Ολυμπιακός μόνο στο τέλος κατάφερε να ισοφαρίσει και να προσπεράσει τον αντίπαλο του. Ο Τζάκσον των 30+ πόντων δεν ήταν αρκετός. Οι υπόλοιποι παίκτες της ομάδας μας με τα παχυλά συμβόλαια δεν ήταν αρκετοί. Ο προπονητής Πίνι Γκέρσον, για μία ακόμη φορά, δεν ήταν αρκετός. Και όμως... Ήταν ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΟΙ για τους αντιπάλους μας, ο μαχητικός Κούβελας, ο Ντιαρά, ο Χαριτόπουλος και ο Βεργίνης. Γιατί πολύ απλά, την ομάδα δεν την φτιάχνουν τα λεφτά, αλλά η ψυχή και η καρδία. Και σήμερα, ομάδα ήταν μόνο ο ΠΑΟΚ...

Και εις ανώτερα...


Τα δεκάλεπτα: 21-19, 43-33, 58-52, 81-80

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2008

Κύριε Αγγελόπουλε.....

Αγαπητέ κύριε Αγγελόπουλε,

Έτυχε σε εμένα ο κλήρος χθες το απόγευμα να γράψω δυο λόγια, σε αυτό το «ερυθρόλευκο» φόρουμ, για το χθεσινό παιχνίδι της ομάδας με την Ζαλγκιρις. Ειλικρινά όμως κύριε Αγγελόπουλε δεν μπορώ να το κάνω. Τι να γράψω που δεν έχω ξαναγράψει; Έχω βαρεθεί, και μαζί με εμένα εκατομμύρια φίλοι του Ολυμπιακού, να είμαστε στο ίδιο έργο θεατές εδώ και 1.5 χρόνο που είναι ο κύριος Γκερσον στο τιμόνι της ομάδας. Και αν θεωρήσουμε ότι για τη περασμένη χρόνια είχε πολλά δικαιολογητικά, για τη φετινή δεν έχει κανένα!!!! Δεν είναι δυνατόν εσείς να ξοδεύετε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και ο εν λόγω κύριος να έχει φτιάξει μια ομάδα που κινδυνεύει να αποκλειστεί από τον πρώτο γύρο της Ευρωλίγκα κάνοντας απαράδεκτες και ντροπιαστικές ήττες!

Δεν είμαι της άποψης ότι μια ομάδα πρέπει να αλλάζει τους προπονητές σαν τα πουκαμισά. Δεν δείχνει σοβαρότητα κάτι τέτοιο άλλωστε. Ενδεχομένως σοβαρότητα να μην δείχνει και η απόλυση προπονητή στα μέσα της περιόδου……αλλά πλέον τα πράγματα έχουν φτάσει στο απροχώρητο. Πλέον έλλειψη σοβαρότητας θα είναι, κατά την ταπεινή μου άποψη, η διατήρηση αυτού του επικίνδυνου ανθρώπου στον πάγκο της ομάδας!!!


Σίγουρα δεν είμαι σε θέση, και ούτε μπορώ να σας κάνω υποδείξεις για το τι πρέπει να γίνει στην ομάδα. Είστε αρκετά έξυπνος άνθρωπος και αγαπάτε την ομάδα υπερβολικά οπότε προσωπικά θα σεβαστώ και θα εμπιστευθώ οποιαδήποτε απόφαση σας. Αλλά όμως αναλογιστείτε ότι πλέον σας «κλέβουν»…….και σας «κλέβουν» γιατί έχετε κάνει 20 εκατομμύρια ευρώ επένδυση φέτος στην ομάδα και η ομάδα πηγαίνει ασθμαίνοντας εδώ και 1.5 μήνα. Σας «κλέβουν» γιατί συγκεκριμένοι παίκτες απαξιώνονται με τον τρόπο που διαχειρίζεται ο εν λόγω κύριος το υλικό της ομάδας. Άραγε, εσείς δεν έχετε ακούσει τίποτα για παρασκηνιακό
pressing σε συγκεκριμένους παίκτες μας από τον αιώνιο αντίπαλο;;;; Τι θα πρέπει δηλαδή να γίνει; Να απηυδήσουν όλοι με τον συγκεκριμένο προπονητή και να φύγουν από την ομάδα;;

Γνωρίζω ότι είστε προβληματισμένος……σας καλώ όμως να πάρετε κάποιες γενναίες αποφάσεις και μάλιστα άμεσα. Γιατί αν συνεχίσουμε έτσι δεν θα χαθεί μόνο άλλη μια χρονιά, αυτό είναι το λιγότερο, θα χαθούν και κάποιοι υπέρ-πολύτιμοι παίκτες!!

Ευχαριστώ για την προσοχή σας,

Α. Κ.

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2008

Δεν έχει τέλος ο κατήφορος......!

Φαίνεται να μην υπάρχει τελειωμός στον κατήφορο της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού. Μέτα την ντροπιαστική ήττα από την Προκομ την περασμένη Τετάρτη άλλο ένα κατακεφαλο ήρθε, αυτή την φορά εντός συνόρων και ευτυχώς χωρίς βαθμολογική απώλεια. Η ομάδα αποδίδοντας εκτρωματικό μπάσκετ δυσκολεύτηκε να κερδίσει εκτός έδρας το μαχητικό Ρέθυμνο! Σε κανένα του σημείου του αγώνα ο Ολυμπιακός δεν έδειξε την πραγματική του αξία, παίζοντας αξιοθρήνητα και αποκρουστικά.

Οι μόνοι δυο που πάλευαν και προσπαθούσαν για την νίκη ήταν ο Τζακσον και ο Τεοντοσιτς με αξιους συμπαραστάτες τους Μπορουση και Βασιλόπουλο. Από εκεί και πέρα το χάος. Παίκτες χωρίς πάθος και ψύχη.......και ένας προπονητής στον κόσμο του, αδύναμος να κάνει κάτι να ξεκολλήσει την ομάδα!!! Γι'αυτη την κατάσταση πρέπει πλέον να κάνει κάτι η διοίκηση!!! Είναι ανεπίτρεπτο τέτοια ομάδα, τέτοιοι παίκτες, να μην μπορούν να πάρουν τα πόδια τους απέναντι σε αντιπάλους πολύ χειρότερους!

Σχολιάστε το παιχνίδι στο φόρουμ των thrylos-fans!

Tα δεκάλεπτα: 16-21, 34-41, 54-59, 69-71


Ολυμπιακός (Γκέρσον): Μπλάκνεϊ 6(1), Παπαμακάριος, Γουντς 1, Καυκής, Τεόντοσιτς 15(2), Μπουρούσης 8(11 ρ.), Μαυροκεφαλίδης, Βασιλόπουλος 10(1), Πρίντεζης 2, Τζάκσον 29.


Δηλωσεις

Γκέρσον: "Δεν είμαι ευχαριστημένος"

Ο Πίνι Γκέρσον παρά τη νίκη του Ολυμπιακού δεν έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας του και μετά το τέλος της αναμέτρησης τόνισε: "Ήταν ένα από τα παιχνίδια που τόσο ο προπονητής που νίκησε όσο κι αυτός που έχασε αισθάνονται άσχημα. Ο αντίπαλος γιατί έχασε κι εγώ για τον τρόπο που παίξαμε.

Αξίζουν μπράβο στον κόουτς για το παιχνίδι τακτικής που έπαιξε. Κάθε φορά που ανεβάζαμε τη διαφορά, κάναμε λάθη που έβαζαν το Ρέθυμνο στο παιχνίδι. Ο αντίπαλος προπονητής προσπάθησε να χαμηλώσει το ρυθμό και να μας δώσει λιγότερες κατοχές, δεν είναι εύκολο να κερδίζεις τέτοια παιχνίδια.

Όταν το σκορ είναι χαμηλά και οι δυο ομάδες είναι κοντά, μπορεί να κριθεί σε ένα λάθος, ανεξάρτητα αν το κάνουν οι προπονητές, οι παίκτες ή οι διαιτητές. Ήταν σημαντική η νίκη που πήραμε μετά την ήττα στην Πολωνία. Δεν θέλουμε άλλες απώλειες μέχρι να επιστρέψουν οι τραυματίες μας. Είίμαστε ευχαριστημένοι από τη νίκη, όχι όμως από τον τρόπο που παίξαμε".

Πεδουλάκης: "Θα τα δώσουμε όλα"

O Aργύρης Πεδουλάκης ανέφερε: "Νομίζω ότι έγινε ένα πολύ δυνατό και συναρπαστικό όσον αφορά την εξέλιξη το σκορ παιχνίδι και είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος το απόλαυσε και τηλεοπτικά. Στο τέλος, όπως και σε 4 παιχνίδια φέτος, χάσαμε το ματς από σουτ στα τελευταία δευτερόλεπτα και μας μένει μια πικρή γεύση γι’αυτό.

Στο πρώτο ημίχρονο μας μπέρδεψε η ζώνη του Ολυμπιακού και δεχτήκαμε 41 πόντους σε ένα παιχνίδι που ελέγχαμε το ρυθμό. Στην επανάληψη ρισκάραμε και δοκιμάσαμε να περιορίσουμε τα λέι-απ που δεχόμασταν από τον Τζάκσον.

Με δεδομένο ότι τώρα ξεκινάμε με δύο Αμερικάνους και έχουμε έναν γύρο πλέον μπροστά μας, θέλω να πιστεύω ότι η αυριανή μέρα θα τονώσει την αυτοπεποίθηση που χρειάζονται τα παιδιά και θα πάμε να τα δώσουμε όλα στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος".

Ο Σωτήρης Καραποστόλου σχολίασε: "Σήμερα χάσαμε την ευκαιρία να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα για την παραμονή μας. Ήμασταν συγκεντρωμένοι 40 λεπτά στο παιχνίδι και δείξαμε ότι μπορούσαμε να το πάρουμε και το αξίζαμε. Δε μας μπήκαν τα 2 τελευταία σουτ και έτσι είναι το μπάσκετ.

Αν δε σκοράρεις, χάνεις το ματς. Συνεχίζουμε όμως την προσπάθεια, καθώς έχουμε ακόμα έναν ολόκληρο γύρο και πρέπει να μείνουμε απόλυτα συγκεντρωμένοι στον στόχο μας".

Επαγγελματική νίκη....!

Αν το ζητούμενο στο αποψινό παιχνίδι με το παράρτημα στην Κρήτη ήταν η νίκη και οι τρεις βαθμοί τότε ο Ολυμπιακός πέτυχε την αποστολή του και με το παραπάνω. Με ένα ωραίο γκολ του Νουνιεζ στο 17ο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, μετά από υποδειγματική αντεπίθεση της ομάδας, ο Θρύλος κλείδωσε το "διπλό" και "απέδρασε" αυτή την φορά από την Κρήτη με την νίκη στις βαλίτσες του. Αν και δικαιολογίες μπορούν να υπάρξουν πολλές για την κακή απόδοση της ομάδας, εν τούτοις η κάκιστη απόδοση των παικτών στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης δεν μπορεί εύκολα να δικαιολογηθεί.

Δώσαμε πολλά δικαιώματα στον αντίπαλο να ελπίζει ότι μπορεί να κάνει κάτι καλό, και να ισοφαρίσει ή ακόμα και να κερδίσει το ματς, ανατρέποντας όλα τα προγνωστικά. Ευτυχώς για άλλη μια φορά ο Αντώνης Νικοπολιδης ήταν σε εκπληκτική μέρα, καθώς και οι 4 της άμυνας (Ζεβλακοφ, Σεζαρ, Αντζας και Παντος). Απο το παιχνίδι δεν κρατάμε τίποτε άλλο πέρα από την νίκη.......κατά τα άλλα μάλλον θέλουμε να το ξεχάσουμε γρήγορα!

Σχολιάστε το παιχνίδι στο φόρουμ των thrylos-fans!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Πατσατζόγλου (Στολτίδης ’55), Τοροσίδης, Τζόρτζεβιτς, Πάντος, Ζεβλάκοφ, Αντζας, Σέζαρ, Γκαλέτι (Σίσιτς ’68), Νούνιες (Κοβάσεβιτς ’63), Λούα Λούα.

Νίκη κορυφής!!!

Παίζοντας κατα διαστήματα πολύ καλό βόλλεϋ, ο Ολυμπιακός κατάφερε να συνεχίσει το νικηφόρο σερί του και μέσα στην Μίκρα, την έδρα του Ηρακλή, επικρατώντας του Γηραιού με 2-3 σετ. Ο Ολυμπιακός έφτασε την διαφορά από τον δεύτερο Ηρακλή στον ένα πόντο και περιμένει πλέον από ένα στραβοπάτημα του παο και του Ηρακλή, καθώς και νίκη στο ντέρμπι με τον "αιώνιο" έτσι ώστε να είναι αυτός που θα τερματίσει στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος στην κανόνικη περίοδο, και να αποκτήσει το αβαντάζ έδρας για την συνέχεια.

Με κύριους εκφραστές τον Τζούριτς, τον Μάρκεζ και τον διεθνή Βούλγαρο ακραίο, Γιορντάνοφ, ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει σχετικά εύκολα το πρώτο και το τρίτο σετ ( με 22-25 και 20-25 αντίστοιχα ). Εν τω μεταξύ, ο Ηρακλής κατάφερε να πάρει το δεύτερο σετ ( παρα πολύ άνετα ) με 25-14 και το τέταρτο με 25-17. Όλα θα κρίνονταν όπως φάνηκε και έγινε στο τάι-μπρέικ, όπου ο Ολυμπιακός παίζοντας καλύτερο βόλλεϋ απο τον αντίπαλό του, κατάφερε να πάρει το πέμπτο και τελευταίο σετ του αγώνα με 11-15.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο τεχνικός του Ολυμπιακού Σωτήρης Δρίκος, τόνισε: «Μας ενδιαφέρει η απόδοση μας και όχι η επίδοση. Δεν αλλάζει κάτι για εμάς. Σήμερα ήμασταν πιο αποτελεσματικοί στο τελείωμα των επιθέσεων. Δουλεύουμε καλά και αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά. Προσπαθώ να κάνω το καλύτερο που γίνεται με τους παίκτες που έχω στη διάθεση μου. Εάν έρθει κάποιος άλλος παίκτης θα είναι καλό. Όμως μην περιμένουμε να έρθει κάποιος θεός. Ένας παίκτης θα έρθει ακόμα».

Σχολιάστε την άλωση της... "Μίκρας" στα φόρουμς των thrylos-fans.net!

Τα σετ: 22-25, 25-14, 20-25, 25-17, 11-15

Μάγκας Πειραιώτης!!!

Ο Ολυμπιακός απέδειξε για μια ακόμη φορά τον λόγο για τον οποίο θεωρείται μια απο τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και φέτος. Η ομαδάρα του λιμανιού, νίκησε την πολυνίκη του θεσμού της Ευρωλίγκας, Μλάντοστ, με σκόρ 7-6, στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ. Έτσι λοιπόν ο Ολυμπιακός έφτασε στην δεύτερη θέση του ομίλου και έχει πλέον πάρα πολλές ελπίδες να προκριθεί στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Το ματς φάνηκε απο την αρχή οτι θα καταλήξει σε ερυθρόλευκα χέρια. Ο Ολυμπιακός με επιμέρους σκόρ 3-0, κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό του και έτσι έφτασε σε μια σχετικά εύκολη νίκη, ανεξάρτητα απο το τι δείχνει το τελικό σκορ. Στο άδειο ΟΑΚΑ και με κόντρα διαιτησία ( απο έναν ανεκδιήγητο Ιταλό διαιτητή ), ο Ολυμπιακός δεν κινδύνεψε παρα στο τέλος, αλλά ο δεύτερος τερματοφύλακας της ομάδας Χρίστος Φλώρος, απέδειξε το βάθος της ομάδας του Πειραιά πραγματοποιώντας πάρα πολλές καλές αποκρούσεις ( ο βασικός τερματοφύλακας της ομάδας, Δεληγιάννης δεν αγωνίστηκε λόγω προβλήματος στην μέση του ) και δίνοντας ουσιαστικά του υπερπολύτιμους βαθμούς της νίκης στην ομάδα του.

Σχολιάστε την σπουδαία αυτή νίκη στα φόρουμ των thrylos-fans.net!

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 1-0, 2-1, 1-2

Τα γκολ του Ολυμπιακού:

Ολυμπιακός: Νίκιτς 2, Σάντα 2, Γ.Αφρουδάκης, Θεοδωρόπουλος, Ντόσκας

Η βαθμολογία:
1. Μλάνοστ Ζάγκρεμπ 9 (38-27)
2. Σίντεζ Καζάν 7 (37-32)
3. Ολυμπιακός 7 (34-30)
4. Γιάντραν Χέρτζεγκ Νόβι 0 (28-48)

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2008

Οργή και αίσχος!

Η ανυπαρξια σε ολο της το μεγαλειο σημερα στην Πολωνια. Αν σας διαφευγει κατι, τοτε μαθετε οτι η ομαδα με ρεκορ 2-10 μεχρι τωρα στην Ευρωλιγκα, η ομαδα που εχει νικησει μονο την Βιρτους Μπολονια ( την ομαδα με το χειροτερο ρεκορ στην φετινη Ευρωλιγκα μεχρι τωρα ), καταφερε και κερδισε τον Ολυμπιακο, ή καλυτερα, μια ομαδα που φορουσε κοκκινες φανελες, με σκορ 63-59.

Ευθηνες εχουν ολοι, απο τον πρωτο μεχρι τον τελευταιο παικτη, ωστοσο την μεγαλυτερη ευθηνη την εχει ο προπονητης Πινι Γκερσον, που για μια ακομη φορα απεδειξε οτι ειναι ικανος να καταστρεψει σε ενα απογευμα, οτι ειχε "φτιαξει" με κοπο, ολη την προηγουμενη εβδομαδα, με το συγκεκριμενο υλικο. Ενα υλικο το οποιο ο προπονητης της κατα τεκμηριο καλυτερης ομαδας της Ευρωπης, της ΤΣΣΚΑ Μοσχας, Ετορε Μεσινα, χαρακτηρισε ως "πληρες και πιο βαθυ" απο το αντιστοιχο των Ρωσων.

Ελπιζουμε η διοικηση της ομαδας να πηρε σημερα το μηνυμα και να προβει σε κινησεις που θα επαναφερουν την ομαδα εκει που της αρμοζει. Μια ηττα απο μια ομαδα που ειναι αδιφορη, και κοβει ταυτοχρωνα τα "φτερα" της ομαδας και οποιες ελπιδες ειχαν μεινει για την διεκδηκηση της 2ης προνομιουχας ( πιθανως ) θεσης για το top16 της Ευρωλιγκας. Περαστικα σας ( στην ομαδα συνολικα ) και περαστικα μας...

Σχολιαστε την βαρια αυτη ηττα, στα φορουμς του thrylos-fans.net!

Τα δεκάλεπτα: 14-14, 29-29, 40-44, 63-59

Πρόκομ Τρέφλ (Πατσέσας): Μίλισιτς 2, Ρόζικ 2, Μασιούλις, Ντίλεβιτς 2, Χαρίσης 3(1), Στανόγιεβιτς 2, Σλάνινα 9(1), Γκούροβιτς 28(5), Βαν Ντε Σπίγκελ 15
Ολυμπιακός (Γκέρσον): Μπλάκνεϊ 2, Παπαμακάριος, Γουντς, Μπουρούσης 11(1), Γκριρ 6(1), Μαυροκεφαλίδης 8, Βασιλόπουλος 8(1), Πρίντεζης 3, Καυκής, Τεόντοσιτς 3, Τζάκσον 18

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2008

Οι εκπτώσεις ξεκίνησαν, ο πελάτης ψώνησε!

Επιτελους τα πραγματα ηρθαν στην θεση τους. Ο βασιλιας καρναβαλος του Ελληνικου ποδοσφαιρου ανοιξε το Τριωδιο για φετος ερχομενος σαν καλος πελατης να εκμεταλευτει τις εκπτωσεις και να ψωνισει οπως εκανε τοσα χρονια.......αυτος που δεν εκανε εκπτωσεις ηταν ο Θρυλος του Ελληνικου ποδοσφαιρου που ισοπεδωσε τον καρναβαλο σκορπωντας τον στα τεσσερα σημεια του οριζοντα! Με ελαχιστες εξαιρεσεις, ο καρναβαλος δεν καταφερε να απειλησει τον Θρυλο και μοιραια υποταχθηκε στην τυχη του......!!!

Δεν θα μπουμε σε μεγαλες αναλυσεις για το παιχνιδι.......τι να πρωτοπουμε δηλαδη. Για το υπεροχο γκολ του χαλκεντερου Λουα? Για τον τεραστιο Νταρκο? Για τον "λυσσασμενο" Τορο? Για τον υπεροχο Νουνιεζ, οσο επαιξε? Ολοι οι παικτες ηταν αρκετα καλοι αποψε και εδειξαν ποιος ειναι ο Ολυμπιακος και ποιος ειναι το αφεντικο στην Ελλαδα. Κριμα μονο που ο Κωστακης ο Μητρογλου εχασε την ισορροπια του στο τελευταιο λεπτο και δεν εβαλε και το πεμπτο γκολ-ταφοπλακα στον καρναβαλο!

Αντι σχολιου για το ματς, να πουμε οτι η νικη ειναι αφιερωμενη σε ολα εκεινα τα "ερπετα" που ετρεξαν μετα το ματς της Κυριακης να κρεμασουν τον Ολυμπιακο και να βγαλουν ολη τους την χολη και το μισος!!! Αφιερωμενη η νικη στους ξεφτυλισμενους εμπνευστες των πρωτοσελιδων συγκεκριμενων εφημεριδων των τελευταιων ημερων!!!

Αυτα για φετος......και βαλτε μυαλο μεχρι του χρονου. Γιατι του χρονου θα παιξουμε πληρεις και η ξεφτυλα σας θα ειναι μεγαλυτερη! Ερπετα.......!

Μπραβο σε ολη την ομαδα του Θρυλου!!! Παιξατε σαν αντρες Ολυμπιακοι.......απο εκει και περα ηταν ευκολο να κερδισετε τον καρναβαλο!!!

Σχολιαστε το παιχνιδι στο φορουμ των thrylos-fans!

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Αντζας, Σέζαρ, Πάντος, Ζεβλάκοφ, Τοροσίδης, Πατσατζόγλου, Τζόρτζεβιτς, Λούα Λούα (81’ Μήτρογλου), Σίσιτς (52’ Γκαλέτι), Κοβάσεβιτς (71’ Νούνιες).

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2008

Χ ο Πρωταθλητής με τον τρίτο!

Ενα ντερμπι αναμεσα στους αιωνιους του Ελληνικου ποδοσφαιρου παντα εχει το δικο του ενδιαφερον. Η ομαδα μας κατεβηκε στον αγωνα με παρα πολλες και σημαντικες απουσιες, πραγμα που φανηκε τοσο στον τροπο παιχνιδιου της οσο και στην ουσια που ειχε η ομαδα. Παιζοντας μονο κατα διαστηματα καλα ο Ολυμπιακος, καταφερε να παραχωρησει ισοπαλια στον μονιμα τριτο της βαθμολογιας! Βεβαια το χερακι του για το τελικο 1-1 το εβαλε και ο για αλλη μια φορα κακιστος απεναντι στον Ολυμπιακο, διαιτητης Καλοπουλος που μαζι με τον εποπτη Σαραϊδαρη εκαναν την "παπια" στο αντικανονικο γκολ του παο, ενω ο Καλοπουλος φροντισε να δωσει ενα γελοιο πεναλτι υπερ της αγαπημενης του ομαδας.....και ας ειναι καλα ο Αντωνης Νικοπολιδης που τους χαλασε τα σχεδια!!!

Οπως και να εχει ο Ολυμπιακος ηταν κατωτερος του αναμενομενου, πραγμα που πρεπει να προβληματισει απαντες (παικτες, προπονητη) μιας και ακολουθει το ματς του Κυπελλου την Τεταρτη! Στα αγωνιστικα τωρα, με εξαιρεση τον Νικοπολιδη, τον Αντζα και τον Παντο που ηταν οι καλυτεροι του Θρυλου, ολοι οι υπολοιποι παικτες ηταν κακιστοι και ορισμενοι αρκετα αρνητικοι! Πρεπει ξεχωρισουμε και τις τρεις αλλαγες, που οσο επαιξαν εδωσαν οτι μπορουσαν!

Σχολιαστε το παιχνιδι στο φορουμ των thrylos-fans!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Πάντος, Τοροσίδης, Άντζας, Ζεβλάκοφ, Μενδρινός (Σίσιτς '70), Πατσατζόγλου, Τζόρτζεβιτς, Λούα Λούα (Κωνσταντίνου '77), Κοβάσεβιτς, Γκαλέτι (Νούνιες '83).

Στο ρελαντί!

Με δεδομενες τις απουσιες που εχει η ομαδα μπασκετ του Θρυλου μας καθε παιχνιδι ειναι επικυνδινο και χρειαζεται μεγαλη προσοχη. Περιμεναμε ο Πανελληνιος να προβαλει μεγαλυτερη αντισταση αποψε στο ΣΕΦ, αλλα ο Θρυλος παρουσιαστηκε εξαιρετικα δυνατος στην αμυνα και οπως παντα ουσιαστικος στην επιθεση με αποτελεσμα το τελικο 87-52 να ερθει φυσιολογικα.

Σε κανενα σημειο του αγωνα ο Θρυλος δεν αφησε τον αντιπαλο του να ελπιζει σε κατι καλυτερο απο το παιχνιδι. Η διαφορα απο το δευτερο δεκαλεπτο εκτοξευθηκε σε διψηφιο αριθμο ποντων και ανεβαινε συνεχως οσο περνουσε η ωρα. Με την διαφορα να φτανει στους 30 ποντους απο τις αρχες του τριτου δεκαλεπτου, ο Πινι Γκερσον ειχε την ευκαιρια να κανει ενα καλο rotation στο ροστερ δινοντας ευκαιριες σε παικτες που δεν παιζουν συχνα και πολυ (Μαυροκεφαλιδης, Καυκης, Παπαμακαριος) ενω ταυτοχρονα ξεκουρασε και τους υπολοιπους μιας και ερχεται ενα πολυ δυσκολο ματς με την Προκομ στην Πολωνια την Πεμπτη.

Σχολιαστε το ματς στο φορουμ των thrylos-fans!

Τα δεκάλεπτα: 18-10, 40-22, 65-37, 87-52

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μπλάκνεϊ 8, Παπαμακάριος 6 (2), Γουντς 13 (2), Καυκής 2, Τεόντοσιτς 2, Μπουρούσης 14 (2), Πρίντεζης, Μαυροκεφαλίδης 8, Βασιλόπουλος 16 (2), Τζάκσον 18 (1)

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2008

Ανασκόπηση 2007 - Part III: Νέα Σεζόν

Ανασκόπηση 2007 - Part III: Νέα Σεζόν

by metallica

Αρχή της σεζόν, και στη Λεωφόρο οι αιώνιοι έρχονται ισόπαλοι με 0-0 και αν και φανερά ανέτοιμος, ο Ολυμπιακός δείχνει καλύτερος του ΠΑΟ, έχοντας ευκαιρίες να πάρει τη νίκη. Έπειτα ακολουθεί το παιχνίδι με τη Λάτσιο στο άδειο λόγω τιμωρίας γήπεδο Καραισκάκη(ας όψονται κάποιοι ανεγκέφαλοι), ένα παιχνίδι πολύ κρίσιμο, λόγω του ότι μια νίκη θα έβαζε γερά τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι της πρόκρισης. Η ισοπαλία με 1-1 είναι το τελικό αποτέλεσμα, με τις πρώτες γκρίνιες μέσα απο το στρατόπεδο του Ολυμπιακού να ακούγονται. Συγκεκριμένα ο Σάββας Θεοδωρίδης κατηγορεί ευθέως τον προπονητη της ομάδας για λάθος τακτική στο παιχνίδι, υποστηρίζοντας ότι ο Ολυμπιακος πρέπει να παίζει παντού επιθετικά(στην πορεία αποδείχτηκε εντελως λάθος). Και ο Ίλια Ίβιτς πετάει τις μπηχτές του για τον Λεμονή και η ατμόσφαιρα μοιάζει φορτισμένη. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός πραγματοποιεί διαστημική εμφάνιση στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ κατατροπώνοντάς τον με 6-2, ενώ την επόμενη αγνωιστική και μετά από κάκιστη εμφάνιση φέρνει 1-1 με τον Aρη στη Θεσσαλονίκη, με τον Τάκη Λεμονή να διαμαρτύρεται για το χορτάρι του Κλεάνθης Βικελίδης, και την φράση του περί «ψηλού χορταριού» να τον κυνηγάει ακόμη και σήμερα. Η κατάσταση είναι πλέον έκρυθμη στον Θρύλο και ακολουθεί το παιχνίδι με τη Βέρντερ Βρέμης στη Γερμανία, ένα παιχνίδι που θα έκρινε πολλά για το μέλλον του προπονητή.
Στο Βέζερ Στάντιον το όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Αυτό που περίμεναν επί 10 χρόνια οι απανταχού φίλοι του Ολυμπιακού, επιτέλους ήρθε. Ο Θρύλος με μία ονειρική εμφάνιση, ειδικότερα στο βΆμερος, διαλύει με 1-3 τη Βέρντερ μέσα στο σπίτι της, μία πολύ δύσκολη έδρα. Η πρώτη εκτός έδρας νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ, είναι επιτέλους γεγονός. Το συγκεκριμένο παιχνίδι αποτελεί φυσικά κομβικό σημείο για τον φετινό Ολυμπιακό, καθώς σε περίπτωση αντίθετου αποτελέσματος, κατα πάσα πιθανότητα ο Τάκης Λεμονής θα ήταν παρελθόν και ίσως να μην γινόταν τίποτα από όσα ζήσαμε μέχρι τώρα.

Στο πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός συνεχίζει να παρουσιάζει ένα λιγότερο καλό πρόσωπο, σε σχέση με το ευρωπαικό του, αδυνατώντας να νικήσει εκτός έδρας. Μάλιστα χάνει με 1-0 στην Τρίπολη από την έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος, Αστέρα(ο οποίος με το ίδιο σκορ, κέρδισε και τον Παναθηναικό) και οι εμπρηστικές δηλώσεις του Ίβιτς έναντι του Λεμονή συνεχίζονται.

Στο ChampionsLeague, ο Ολυμπιακός πραγματοποιεί μεγαλειώδη εμφάνιση στο SantiagoBernabeu, πέφτοντας ηρωικά, αντιστεκόμενος στην εχθρική διαιτησία, και αναγκάζοντας όλο το γήπεδο να φωνάξει το όνομα του τερματοφύλακα της Ρεάλ Μαδρίτης όταν αυτός αποσοβεί το 3-3 λίγα λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα. Για την ιστορία, το τελικό αποτέλεσμα ήταν 4-2, ποτέ άλλοτε όμως, μια ήττα δεν συνοδεύτηκε από τόση υπερηφάνεια απο τους φιλους του Θρύλου, που επιτέλους βλέπουν την ομάδα τους να κοντράρει στα ίσα μεγάλες ευρωπαικές δυνάμεις. Μάλιστα, δυο εβδομάδες αργότερα ο Ολυμπιακός παίζει με αρκετές ελλείψεις βασικών παικτών, χάνει ενδιάμεσα και τους Ραουλ Μπραβο και Ζουλιο Σεζαρ, αλλά παρΆόλα αυτά το παιχνίδι έρχεται 0-0. Η πρώτη ίσως φορά που η τύχη χαμογελάει στον Ολυμπιακό σε ευρωπαικό παιχνίδι, ενώ παράλληλα έρχεται η επιβεβαίωση πως φέτος είναι η χρονιά του Θρύλου.

Έπειτα έρχεται το παιχνίδι με τη Λάτσιο στη Ρώμη. Ο Ολυμπιακός χωρίς να εντυπωσιάσει με την απόδοση του, παίρνει και δεύτερο διπλό στον όμιλο(πρωτόγνωρο επίτευγμα για ελληνική ομάδα), αλλά δεν κλειδώνει την πρόκριση στους 16 καθώς η Βέρντερ κερδίζει την Ρεάλ στην Γερμανία με 3-2. Πλέον όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική, στο παιχνίδι με τους Γερμανούς στο Καραισκάκη, όπου αρκει και η ισοπαλια για την πρόκριση στη επόμενη φάση.
Παράλληλα, στο πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακος σημειώνει την πρώτη του εκτός έδρας νίκη με 1-3 στο Περιστέρι επί του Ατρομήτου και όλοι μετράνε αντίστροφα για την μεγάλη αναμέτρηση με τη Βέρντερ.

Εκεί, ο Ολυμπιακός διαλύει για δεύτερη φορά τους Γερμανούς, με 3-0, και παίρνει πανηγυρικά την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του θεσμού. Μια βραδιά ονείρου, την οποία περιμέναμε ολοι για πολλά χρόνια, μία βραδια που θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στις μνήμες όλων των οπαδών του Ολυμπιακού, μία βραδιά εξιλέωσης για όλη την ομάδα και ειδικότερα για τον προπονητή, μια βραδιά Ολυμπιακου μεγαλείου. Λίγες μέρες αργότερα, ο Θρύλος παίζοντας μέτρια νικάει μια 1-0 την ΑΕΚ στο Καραισκάκη, αποδεικνύοντας πως ακομα και σε μία οχι και τόσο καλή ημέρα γι αυτόν ,οι αντίπαλοι του δεν μπορούν να τον κοντράρουν.

Τέλος, ο Ολυμπιακός κληρώνεται με την Τσέλσι για τους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ και το όνειρο συνεχίζεται....

Λίγες σκέψεις...

Το 2007 ήταν μια χρονιά που δεν άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Θρύλο αλλα ολοκληρώθηκε με την πιο γλυκιά γεύση. Προσωπικά, αν κάτι έμαθα απο αυτή τη χρονιά, είναι δυο πράγματα. Το πρώτο είναι πως ποτέ δεν πρέπει να βιαζόμαστε να κρίνουμε, όπως κάναμε τόσο άδικα με τον προπονητή μας. Το δεύτερο ειναι πως, η σκληρή δουλειά πάντα ανταμοίβεται ακόμη και όταν δεν φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ζητώ συγγνώμη αν ξέχασα να αναφέρω κάποιο γεγονός και με χαρά θα ακούσω τις απόψεις σας στο φόρουμ!

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Κατάπιε την Ρώσικη "Αρκούδα"!!!!

Mε μια αρχοντικη εμφανιση ο Ολυμπιακος καθαρισε με 71-67 την Ρωσικη ΤΣΣΚΑ Μοσχας, μεγαλο φαβορι για την κατακτηση του τροπαιου της Ευρωλιγκας για φετος, σημειωνοντας ετσι της 7η του νικη στον θεσμο, και παραλληλα μπηκε με αλλον αερα, για την δυσκολη συνεχεια, με στοχο παντα την καταληψη της δευτερης και ισως προνομιουχας θεσης για το top 16 της Ευρωλιγκας.

Ο Ολυμπιακος, αν και αντιμετωπισε πολλες δυσκολιες πριν αλλα και κατα την διαρκεια του αγωνα, δυσκολιες που αφορουσαν κυριως τραυματισμο καποιων παικτων, καταφερε να καμψει την αντισταση του Παπαλουκα και της παρεας του. Ενδεικτικο ειναι οτι πριν απο τον αγωνα ο Ολυμπιακος ειχε εκτος τους Ματσιγιαουσκας, Σχορτσιανιτη, Σειμπουτις, Βασιλειαδη και Τσακαλιδη, με ενοχλησεις τους Πριντεζη και Βασιλοπουλο, ενω καρδιοχτυπησαν κατα την διαρκεια του αγωνα με τους ελαφρεις οπως αποδειχτηκαν τραυματισμους του Κουιντελ Γουντς, και του κορυφαιου χτες, Μιλος Τεοντοσιτς.

Σε ενα καταμεστο ΣΕΦ λοιπον, κορυφαιοι απο πλευρας Ολυμπιακου ηταν ο Μιλος Τεοντοσιτς με 20 ποντους και 3 τριποντα, ο Γιωργος Πριντεζης 11 ποντους και 8 ριμπαουντ, και ο Γιαννης Μπουρουσης με 18 ποντους, 13 ριμπαουντ και 4 τριποντα. Απο την πλευρα των Ρωσων, ο μονος που ουσιαστικα σταθηκε αξιος απεναντι στους παικτες του Ολυμπιακου ηταν ο Τρεισι Λανγκτον που πετυχε 15 ποντους με 5(!) τριποντα και ο Ντειβιντ Αντερσεν με 21 ποντους και 7 ριμπαουντ. Οι Ελληνες της ΤΣΣΚΑ κινηθηκαν σε ρηχα νερα με τον Νικο Ζηση να πετυχενει 6 ποντους με 1 τριποντο, και τον Θοδωρη Παπαλουκα, εμφανως επιρεασμενο απο τον προσφατο τραυματισμο του, να μενει αποντος, εχοντας κανει παραλληλα 3 επιθετικα φαουλ, σε προσπαθειες ντραιβ.

* Οπως τελικα ειχε "ζητησει" ετσι εγινε. Ο λογος για τον Θοδωρη Παπαλουκα ο οποιος αποθεωθηκε απο τον κοσμο του Ολυμπιακου που κατεκλυσε χτες το σταδιο Ειρηνης και Φιλιας. Ενδεικτικα, γυρω στους 11-12.000 κοσμος βρεθηκε χτες στην μεγαλη αναμετρηση με την Ρωσικη ομαδα.

Σχολιαστε την μεγαλη νικη στα φορουμς του thrylos-fans.net!


Τα δεκάλεπτα: 15-15, 39-33, 58-51, 71-67

Οι σκόρερ των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Γκέρσον): Γκριρ 5 (1), Μπλάκνεϊ 6, Γουντς 9 (1), Τζάκσον 2, Μπουρούσης 18 (4), Τεοντόσιτς 20 (3), Παπαμακάριος, Βασιλόπουλος, Πρίντεζης 11, Μαυροκεφαλίδης, Καυκής

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Μεσίνα): Ζήσης 6, Παπαλουκάς, Λάνγκτον 17 (5), Άντερσεν 21 (1), Ζεβροσένκο, Χόλντεν 7 (2), Γκόρι 7, Σισκάουσκας 9 (1), Κουρμπανόφ

Για τον Κωσταντίνο Αγγελόπουλο

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Πίνι Γκέρσον ανέφερε: "Ηταν το πρώτο παιχνίδι στο οποίο ήρθε στο γήπεδο ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, όσο βρίσκομαι εγώ στον Ολυμπιακό. Ξέρω ότι είναι δύσκολο γι' αυτόν, όμως τον ευχαριστώ και του αφιερώνω τη νίκη. Ελπίζω να τον ξαναδούμε σύντομα. Ηταν η πρώτη μου νίκη επί του Ετορε Μεσίνα, ήταν η πρώτη νίκη του Ολυμπιακού επί της ΤΣΣΚΑ μετά από δέκα χρόνια.

Ηταν για όλους μας μία πρόκληση. Οι παίκτες μου έδειξαν χαρακτήρα. Είναι μια μεγάλη νίκη, σε ένα μεγάλο παιχνίδι, απέναντι σε έναν σπουδαίο αντίπαλο. Με το ρόστερ που παρατάξαμε στο παρκέ, έπρεπε να παίξουμε ως ομάδα για να κερδίσουμε".

Ο Γιάννης Μπουρούσης, από την πλευρά του τόνισε: "Δεν κοιτάμε τις παραδόσεις αλλά να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι. Κάναμε καλές επιλογές στην επίθεση και στο τέλος μας έδωσε μεγάλη δύναμη ο κόσμος. Καθε νίκη μας βοηθάει ψυχολογικά κυρίων όταν είναι απέναντι σε μια τόσο μεγάλη ομάδα".

Μεσίνα: "Κρατήσαμε τη διαφορά"

Στην αντίπερα όχθη ο Ετόρε Μεσίνα είπε: "Είναι σημαντικό στοιχείο ότι κρατήσαμε τη διαφορά. Ο Ολυμπιακός έχει πιο πλούσιο ρόστερ και έπαιξε καλύτερα σε σχέση με εμάς".

Ανασκόπηση 2007 - Part II: Καλοκαίρι

Ανασκόπηση 2007 - Part II: Καλοκαίρι

by metallica

Κι έρχεται το καλοκαίρι. Και όπως κάθε καλοκαίρι υπάρχουν αρκετά θέματα που απασχολούν τον Ολυμπιακό. ΚατΆαρχήν οι διοικητικές αλλαγές. Ο Σωκράτης Κόκκαλης παραμένει ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού, μόνο που στη θέση του οδηγού μπαίνει πλέον ο γιος του, Πετρος. Συν τοις άλλοις προσλαμβάνεται ο Ίλια Ίβιτς(που είχε φύγει νωρίτερα από την ΑΕΚ) ως τεχνικός διευθυντής, ένα πόστο που δεν υπήρχε πριν, και η συζήτηση για την δημιουργία του κρατούσε χρόνια. Τέλος, ο Γιώργος Λούβαρης αποτέλεσε παρελθόν απο τα διοικητικά της ομάδας.

Το θέμα που απασχόλησε πολύ τους οπαδούς της ομάδας δεν ήταν άλλο απο αυτό του προπονητή. Ο Ολυμπιακος ανακοινώνει την επέκταση του συμβολαίου του Τάκη Λεμονή για άλλα δύο χρόνια, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων σε όσους ζούσαν και ανέπνεαν για να έρθει η στιγμή που ενας «σπουδαίος και έμπειρος Ευρωπαίος προπονητής» θα αναλάβει την ομάδα. Αργά η γρήγορα κατάλαβαν πως ο (άπειρος και λίγος σύμφωνα με κάποιους) Τάκης Λεμονής θα ήταν ο προπονητής της ομάδας για την νέα σεζόν, οπότε το δέχτηκαν-τουλαχιστον στα λόγια.

Ηρθε η ώρα να μιλήσουμε και για αυτό που απασχολεί κάθε οπαδό, οποιασδήποτε ομάδας, το καλοκαίρι. Κεφάλαιο Μεταγραφές. Ο μεταγραφικός σχεδιασμός δεν ήταν ο σωστότερος δυνατός, όχι με βάση την αξία των παικτών που ήρθαν, αλλά κυριώς με βάση την καθυστέρηση της ολοκλήρωσής τους. Συγκεκριμένα στην ομάδα έρχονται οι: Λουτσιάνο Γκαλέτι, Λιονέλ Νούνιεζ, Ντάρκο Κοβάσεβιτς, Ραούλ Μπράβο, Ροντρίγκο Αρτσούμπι(ως δανεικος), Παρασκευάς Aντζας, Κώστας Μήτρογλου, Λομάνα Λουα-Λουα, Κριστιάν Λεντέσμα, Μιχαλης Σηφακης, Κυριακος Παπαδόπουλος. Μεταγραφές οι οποίες τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, θεωρούνται από εμένα, σε γενικές γραμμές, πολύ επιτυχημένες.
Βεβαιως για να δαπανηθούν τόσα χρήματα για τις μεταγραφές, σημαντικό μερίδιο είχε και η πώληση του Νέρι Καστίγιο στην ουκρανική Σαχτάρ Ντόνετσκ. Ένα πολύκροτο σήριαλ του καλοκαιριού, ειδικά μετά το πολύ καλό Κόπα Αμέρικα που έκανε ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού, του οποίου το τέλος ικανοποίησε τους πάντες, αφού ο Ολυμπιακός πήρε 16 εκατομμύρια ευρώ(!), για να τον στείλει στην Ουκρανία. Στα πλαίσια της ανανέωσης της ομάδας, η οπόια έπρεπε να είχε αρχίσει 2-3 χρόνια πριν και όχι να γίνει τόσο απότομα, φεύγουν από τον Ολυμπιακό σωρεία παικτών, με πιο σημαντικές κατΆεμέ αποχωρήσεις αυτές των Ανατολάκη και Γεωργάτου που ουσιαστικά σημάδευαν το τέλος εποχής μίας ομάδας που μας χάρισε 10 πρωταθλήματα σε 11 χρόνια, δίνοντας τη σκυτάλη στη φετινή εντελώς διαφορετική ομάδα του Ολυμπιακού.

Εν τω μεταξύ στα φιλικά, ο Ολυμπιακός δεν παρουσιάζει και τόσο καλή εικόνα, με την ομάδα να φαίνεται ασύνδετη στα περισσότερα από αυτά. Σκεπτικισμός δημιουργείται στις τάξεις των οπαδών, όσον αφορά το κατά πόσο είναι ικανός ο προπονητής να διαχειριστεί σωστά το πολύ καλό υλικό της ομάδας. Με την επιστροφή μάλιστα του Ολυμπιακού από την Αυστρία όπου πραγματοποιήθηκε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, ο Λεμονής δέχεται «δωρεάν μαθήματα προπονητικής» από τον Έβαλντ Λίνεν, προπονητή του Πανιωνίου, σε ενα φιλικό ανάμεσα στις δύο ομάδες στο Καραισκάκη στο οποίο η ομάδα της Νέας Σμύρνης αναδείχτηκε νικήτρια με 1-2.

Η κληρωτίδα παίζει τα δικά της παιχνίδια και πάλι, φέρνοντας Ολυμπιακό και Παναθηναικό αντιμέτωπους την 1η αγωνιστική στη Λεωφόρο, για 2η φορά μέσα σε τρία χρόνια. Παράλληλα, ο Ολυμπιακός κληρώνεται στον τρίτο όμιλο του ChampionsLeagueμε αντιπάλους τις Ρεάλ Μαδρίτης, Βέρντερ Βρέμης και Λάτσιο-ένας όμιλος ομολογουμένως δύσκολος.

Ανασκόπηση 2007 - Part I: Νέο έτος, νέα αρχή

Ανασκόπηση 2007-Part I: Νέο έτος, νέα αρχή
by metallica

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της, και μέσα από αυτό το άρθρο θα προσπαθήσω να κάνω μια ανασκόπηση του 2007 για τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό. Αρκετά σημαντικά γεγονότα έλαβαν χώρα, αρνητικά αλλα και θετικά, και κάθε ένα από αυτά είχε και τις αντίστοιχες συνέπειες.

Το νέο έτος βρίσκει στο τιμόνι του Ολυμπιακου τον Τάκη Λεμονή, στη δεύτερη θητεία του στην ομάδα. Ειχε προηγηθεί η φυγή του Τροντ Σόλιντ, ενός προπονητή ο οποίος παρουσιάστηκε στους φίλους της ομάδας ως ένας άλλος Μεσσίας που θα οδηγούσε τον Ολυμπιακό στην μεγάλη ευρωπαική καταξίωση, με τα αποτελέσματα του έργου του να στιγματίζουν αρνητικά την ομάδα τα δύο τελευταία χρόνια. Ο Λεμονής αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό απο την πλειοψηφία των οπαδών του Θρύλου, χωρις όμως να δημιουργηθούν εντάσεις. Ο λόγος είναι πως οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, θεωρούσαν την επιλογή του προπονητή ως προσωρινή, καθώς το καλοκαίρι «θα ερχόταν στον Ολυμπιακό ο καταξιωμένος Ευρωπαίος προπονητής που θα οικοδομούσε την ομάδα της επόμενης δεκαετίας». Η αποστολή του νέου προπονητή ήταν ο Ολυμπιακός να έπαιρνε το νταμπλ και να έπαιζε καλύτερο ποδόσφαιρο. Δεν πρέπει φυσικά να παραλειφθεί πως το σήριαλ Τοροσίδη είχε αίσιο τέλος για τον Θρύλο καθώς κατηφορίζει στο λιμάνι, με την Σκόντα Ξάνθη να παίρνει εκτός από χρηματικό αντάλλαγμα και τον Θανάση Κωστούλα, έναν από τους πιο συμπαθείς κατΆεμέ παίκτες του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια.

Ο Λεμονής παραλαμβάνει την ομάδα στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος, μία πρώτη θέση που δεν προήλθε τόσο από την καλή απόδοση του Ολυμπιακού αλλά κυρίως από την αδυναμία των αντιπάλων του να τον κοντράρουν ακόμη και σε μία άσχημη χρονιά γι αυτόν. Οι παίκτες φαίνονταν απογοητευμένοι, χωρίς κίνητρο και αυτό ουσιαστικά συντέλεσε στο να παρουσιάζεται στο γήπεδο μία ομάδα άνευρη και χωρίς καμία διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο. Ουσιαστικα λοιπόν, ο πρώτος στόχος του νέου προπονητή ηταν να ανυψώσει το ηθικό των ποδοσφαιριστών του, να τους κάνει να αποκτήσουν και πάλι όρεξη να προσφέρουν.

Και κάπου εκεί, έρχεται η πρώτη δυνατή σφαλιάρα. Ο Ολυμπιακός παίζοντας με τους λεγόμενους «αναπληρωματικούς» ηττάται με 2-0 στα Γιάννενα από τον ψυχωμένο ΠΑΣ, για τους 8 του Κυπέλλου Ελλάδας. Στο δεύτερο παιχνίδι απλά έρχεται η επιβεβαίωση πως ο Ολυμπιακός νοσεί και μάλιστα βαριά, καθώς νικάει μεν με 2-1 τον ΠΑΣ αλλά αποκλείεται απο την συνέχεια του θεσμού.

Το πρωτάθλημα συνεχίζεται και ο Ολυμπιακός χωρίς να εντυπωσιάζει με την απόδοσή του, ούτε έχοντας κάποια αισθητή βελτίωση τερματίζει για μία ακόμη φορά στην πρώτη θέση, χάνοντας ωστόσο με 0-1 στο Καραισκάκη από τον αιώνιο αντίπαλο του, σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε άνετα να είχε κερδίσει. Στο άλλο ντέρμπι, με αντίπαλο την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ φέρνει 3-3 πιάνοντας πολύ καλή απόδοση ανά διαστήματα.

Και μετά αρχίζουν τα όργανα. Ο Ριβάλντο, στις 12/5/07, παραχωρεί συνέντευξη τύπου και εξηγεί τους λόγους που αποχωρεί από τον Ολυμπιακό, κατηγορώντας παράλληλα ευθέως την διοίκηση του Ολυμπιακού(και ειδικότερα τον Σωκράτη Κόκκαλη) για την στάση της απέναντί του. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού χωρίζονται σε στρατόπεδα, υπέρ του Ριβάλντο και υπέρ της διοίκησης. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο βραζιλιάνος δεν παρευρίσκεται στη φιέστα του Ολυμπιακού(κατα την προσωπική μου άποψη, ήταν λάθος του αυτό) και εξαγριωμένοι οι οπαδοί βρίζουν τον πρόεδρο της ομάδας, ενώ δεν διστάζουν να γιουχάρουν τον τεράστιο Πρεντραγκ Τζόρτζεβιτς την ώρα που σηκώνει την κούπα(αρκετοί τον κατηγορούν έως και τώρα ως τσιράκι του προέδρου, ενώ άλλοι θεώρησαν πως έχει μερίδιο ευθύνης στη φυγή του Ριβάλντο). Ήταν το μόνο πρωτάθλημα, που κανένας φίλος του Θρύλου δεν χάρηκε πραγματικά, και το οποίο επισκιάστηκε από το προαναφερθέν γεγονός. Ο Ριβαλντο μετέπειτα υπέγραψε στην ΑΕΚ....(συνεχίζεται...)

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2008

Η Μόνικα στην οθόνη και ο Μπελούτσι στο γήπεδο!

H ακριβότερη μεταγραφή μέχρι την επόμενη παρουσιάστηκε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της ομάδας με τον Φερνάντο Μπελούτσι της Ρίβερ Πλέιτ, να υπογράφει συμβόλαιο για 4,5 χρόνια.


Μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έκανε ποτέ η ομάδα μας είναι γεγονός και παρόλο που ποτέ δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι μια μεταγραφή θα αποδώσει τα χρήματα που δαπανώνται οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι η διοίκηση δείχνει πλέον τη διάθεση να κάνει την υπέρβαση στα έργα και όχι μόνο στα λόγια.


Τα λεφτά του Νέρι και του Τσάμπιονς Λιγκ επενδύονται πίσω στην ομάδα και οι υπεύθυνοι προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα κράμα νέων Ελλήνων με ποιοτικούς ξένους. Το γεγονός -που εύστοχα αναφέρθηκε στον τύπο- ότι η ομάδα πλέον συνεργάζεται με τον διεθνούς φήμης μάνατζερ Ζαχάβι αντί με τον γραφικό πονηρούλη Σέλουκ είναι ενδεικτικά του ποιοτικού άλματος που έχει κάνει και η διοίκηση του Ολυμπιακού. Και οφείλουμε καλόπιστα να το αναγνωρίσουμε όπως κατά καιρούς την έχουμε κρίνει αυστηρά για πολλά και διάφορα.

Ο Ιλια Ιβιτς αναφέρθηκε στη δυσκολία των διαπραγματεύσεων με τα ποσοστά συνιδιοκτησίας, ενώ ο Πέτρος Κόκκαλης άφησε ανοιχτό παράθυρο και για άλλη ή άλλες μεταγραφές μέχρι το τέλος του μήνα. Χαρακτηριστική είναι πάντως η αναφορά του τελευταίου στο ρίσκο που παίρνει η ομάδα κάνοντας μια τόσο ακριβή μεταγραφή αλλά και στην αναγκαιότητα του να γίνει κάτι τέτοιο αν θέλει ο Ολυμπιακός ν’ ανταγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο.

Ο παίκτης είναι 24 χρονών έρχεται πρώτη φορά στην Ευρώπη αλλά έχει ήδη αξιοσημείωτες διακρίσεις στην Αργεντινή όπου σε σχετικό δημοψήφισμα έχει συμπεριληφθεί στην καλύτερη ενδεκάδα της Λατινικής Αμερικής για το 2007, ενώ είναι έβδομος σε σχετική ψηφοφορία για καλύτερος παίκτης.

Οι δηλώσεις σε αυτές τις περιπτώσεις είναι λίγο πολύ τυπικές «θα αγωνιστώ όπου και όποτε θελήσει ο προπονητής μου», «ήρθα σε μια μεγάλη ομάδα με στόχο την ευρωπαϊκή διάκριση» , «με ενδιαφέρει το τι θα κάνει η ομάδα και όχι η προσωπική μου διάκριση». Αυτό που έχει περισσότερη σημασία είναι να μείνει υγιής και να ενταχθεί στο κλίμα και τη νέα νοοτροπία της ομάδας όπου το σύνολο είναι πάνω από όλους. Σίγουρα η αργεντίνικη παροικία που έχει δημιουργηθεί φέτος στον Θρύλο θα τον βοηθήσει σε αυτό.

Αν και τα φώτα έκλεψε ο Μπελούτσι μαζί παρουσιάστηκε και ο Σίσιτς ο οποίος έχει αρκετό δρόμο και μεγάλο ανταγωνισμό μπροστά του για μια θέση στο κέντρο. Τις δυνατότητες όμως τις έχει και ελπίζουμε σιγά-σιγά με τη σκληρή δουλειά να βελτιωθεί και να προσφέρει στην ομάδα μας.

Σχολιάστε την μεταγραφή του Μπελούτσι στο φόρουμ του Θρύλου

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2008

ΑΕ Λαρισας - Ολυμπακός 69-96

Σε παρασταση για εναν ρολο μετετρεψε ο Ολυμπιακος τον αγωνα κοντρα στην ΑΕ Λαρισας. Παρα τις πολλες και συμαντικες απουσιες, ο Ολυμπιακος σταθηκε αξιος των περιστασεων και πηρε μια εμφατικη νικη, με 69-96 διαλυοντας οποιες αμφιβολιες ειχαν δημιουργηθει πριν το παιχνιδι για το κατα ποσο η ομαδα του Ολυμπιακου μπορουσε να παρει την νικη, με τοσες απουσιες.

Χωρις λοιπον τους Πριντεζη, Βασιλοπουλο και Βασιλειαδη, ο Ολυμπιακος κερδισε τους Λαρισινους. Απο πλευρας Ολυμπιακου κορυφαιοι ηταν ο Μαρκ Τζακσον που πετυχε 16 ποντους, ο Ιακοβος Τσακαλιδης που πετυχε 15 ποντους, ο Κουιντελ Γουντς με 13 ποντους και ο Μιλος Τεοντοσιτς με 12 ποντους και 2 τριποντα. Απο την αλλη πλευρα, οι Λαρισινοι ειχαν σε καλη μερα τους Καραβανα με 15 ποντους, Κυριακοπουλο με 12 ποντους, τον Παπανικολοπουλο με 13 και τον εντυπωσιακο Κλιμαβιτσιους με 11 ποντους και 3-4 φανταστικα καρφωματα.

Ανησυχια επικρατει ωστοσο, για τους τραυματισμους του Αρβιντας Ματσιγιαουσκας στον αστραγαλο ( κυριως ), αλλα και για τον Ιακοβο Τσακαλιδη που ενιωσε καποιες ενοχλησεις στο ποδι.

Τα δεκάλεπτα: 18-22, 40-39, 44-67, 69-96

ΑΕΛ (Κώστας Πιλαφίδης): Κυριακόπουλος 12 (4), Κις 2, Παπανικολόπουλος 13 (3), Παπαχρήστος 2, Αγγελακόπουλος 4, Τιγκ 4, Παπανικολάου, Κολώκας, Κλιμαβίτσιους 11, Καραβανάς 15 (1), Τσέρανιτς 6.

Ολυμπιακός (Πίνι Γκέρσον): Μπλάκνεϊ 11 (1), Παπαμακάριος 5 (1), Γουντς 13 (1), Ματσιγιάουσκας 5 (1), Καυκής 7 (1), Μπουρούσης 8, Τσακαλίδης 15, Τεόντοσιτς 12 (2), Μαυροκεφαλίδης 4, Τζάκσον 16.

Γκέρσον: "Κακό μάτι στην ομάδα"

Μετά το τέλος του αγώνα ο Πίνι Γκέρσον τόνισε: "Τα λάθη που κάναμε και τα ριμπάουντ που χάσαμε στο πρώτο μέρος έδωσαν στον αντίπαλό μας 16 παραπάνω επιθέσεις, αλλά στο δεύτερο μέρος διευκολύναμε την κατάσταση με την καλή μας άμυνα. Ωστόσο, η ΑΕΛ άξιζε κάτι καλύτερο από το τελικό σκορ του αγώνα, όμως δεν μπορούσε να επιστρέψει μετά το δικό μας σερί.

Ξέρω ότι ως Έλληνες πιστεύετε στο κακό μάτι και όντως κάτι κακό πρέπει να συμβαίνει με την ομάδα. Ήρθαμε στη Λάρισα με τέσσερις τραυματίες και αποκτήσαμε ακόμη δύο. Ελπίζω την Πέμπτη που θα παίξουμε με την ΤΣΣΚΑ, να έχουμε ένα ικανό ρόστερ. Κάθε μέρα στέλνουμε δύο παίκτες για μαγνητική τομογραφία και μεταξύ μας έχουμε δημιουργήσει ένα αστείο, ότι όποιος δεν πάει... τρώει πρόστιμο!".

Από την πλευρά του ο Κώστας Πιλαφίδης είπε: "Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό και καλή επιτυχία στη συνέχεια των υποχρεώσεών του. Ό,τι δώσαμε, πήραμε. Αυτός είναι και νόμος στη ζωή. Όσο προσπαθήσεις, τόσα θα πάρεις πίσω. Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι και αποφασιστικοί ούτε στο πρώτο ημίχρονο. Να καταλάβουμε ότι το ματς με τον Ολυμπιακό ήταν ένα μάθημα, ώστε να μην καταστρέψουμε όσα έχουμε χτίσει ως τώρα. Πρέπει να έχουμε εγωισμό ως ομάδα. Διαφορετικά, δεν μπορούμε να κάνουμε πρωταθλητισμό".

Ο Ρόντρικ Μπλάκνεϊ δήλωσε: "Ξέραμε ότι ο αγώνας θα ήταν δύσκολος και η ΑΕΛ έπαιξε καλά στο πρώτο μέρος, αλλά στα αποδυτήρια ο κόουτς μας έβαλε τις φωνές και μας έβαλε... φωτιά. Και στο δεύτερο ημίχρονο επιστρέψαμε με πολύ καλή άμυνα".

Τέλος, ο Αγγελακόπουλος σημείωσε: "Ο Ολυμπιακός είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος και αυτό το ξέραμε. Προετοιμαστήκαμε, αλλά παίξαμε όπως έπρεπε μόνο στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος ήμασταν απαράδεκτοι και δεν παίξαμε καθόλου άμυνα. Τώρα, όμως πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά και να ξεχάσουμε το συγκεκριμένο ματς".

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2008

Και ο Ντάρκο το βιολί του !


Για άλλη μια φορά (αλλά για πόσες ακόμα;) ο άνθρωπος που γεννήθηκε για να βάζει γκολ καθάρισε ακόμα ένα παιχνίδι για την ομάδα μας που φάνηκε να στραβώνει στο β' ημίχρονο εξαιτίας κυρίως της επιπολαιότητας που δείξαμε στις ευκαιρίες που μας παρουσιάστηκαν.

Με 2 γκολ του Ντάρκο σε 3 λέπτα γύρισε το 1-0 σε 1-2 , και πήραμε μια νίκη που την είχαμε πολύ ανάγκη δεδομένης της συνέχειας με τα δύο ντέρμπι με τον παο.

Η ομάδα μας -όχι για 1η φορά φέτος- έδειξε μια απαράδεκτη χαλαρότητα στις στημένες φάσεις μέσα στην περιοχή της απο τις οποίες δεχτήκαμε 2 γκολ, έστω και αν το το 2ο δεν μέτρησε. Φαινόμενο το οποίο παρουσιάζεται μόνο στο πρωτάθλημα και όχι στην Ευρώπη όπου σε 6 παιχνίδια φέτος δεν δεχτήκαμε κανένα τέτοιο γκολ, αντίθετα βάλαμε 2.

Επίσης χάθηκαν πολλές ευκαιρίες στην αρχή του αγώνα που θα έπρεπε να είχαμε καθαρίσει το παιχνίδι πριν δώσουμε την ευκαιρία στη νεανική και -καθαρή στο παιχνίδι της- ομάδα του Ηρακλή να πιστέψει σε θετικό αποτέλεσμα. Οσο περνούσε πάντως η ώρα είχαμε πρόβλημα στο κέντρο του γηπέδου όπου ο Στολτίδης ήταν εμφανώς ανέτοιμος ενώ και ο Πάτσα εκτός απο ανέτοιμος δεν βοηθήθηκε και απο το γεγονός ότι έπαιξε σε 3 διαφορετικές θέσεις.

Η πρώτη εμφάνιση του Σίσιτς δεν ήταν εντυπωσιακή αλλά φάνηκε να έχει τις προδιαγραφές για κάτι καλό . Ηταν γενικά καλύτερος από τη δεξιά πλευρά όπου πέρασε μετά την αλλαγή του Νούνιεζ. Ο τελευταίος ήταν πάρα πολύ καλός για όσο έπαιξε και δείχνει να έχει και τις δυνατότητες και τη διάθεση να βοηθήσει.

Τέλος να αναφέρουμε ότι για άλλη μια φορά η συζήτηση για το παιχνίδι θα αναλωθεί σε μία εντελώς οριακή φάση οφ σάιντ κάτι που μόνο στην Ελλάδα γίνεται. Με το προηγούμενο δε των δηλώσεων Κόκκαλη την περασμένη Κυριακή θα βρεθούμε πλέον στην κωμική θέση να "απολογούμαστε" για εύνοια της διαιτησίας σε αυτό το πρωτάθλημα!

Και για αυτό το λόγο λοιπόν απαιτείται η ομάδα μας -τώρα που και οι απόντες επιστρέφουν και οι όποιες δικαιολογίες εκλείπουν- να δείξει και στο Ελληνικό πρωτάθλημα τη σοβαρότητα και την αγωνιστική νοοτροπία που θαυμάσαμε φέτος στην Ευρώπη.

Η σύνθεση του Ολυμπιακού.
Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Σέζαρ(Νούνιεζ), Αντζας,Ζεβλάκοφ,Πατσατζόγλου,Στολτίδης(Μενδρινός), Τζόρτζεβιτς, Σίσιτς (Κατσικογιάννης), ΛουαΛουα,Κοβάσεβιτς

Σχολιάστε το παιχνίδι στο φόρουμ του Θρύλου!

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2008

Καιρός ήταν...

Υστερα λοιπον απο 4 αποτυχημενες προσπαθειες σε προηγουμενους αγωνες, ο Ολυμπιακος καταφερε να παρει την πρωτη του νικη εκτος εδρας, στο πλαισιο της 10ης αγωνιστικης της Ευρωλιγκας. Με κορυφαιους τους 3 αμερικανους, Λυν Γκριρ, Κιντελ Γουντς και Μαρκ Τζακσον, η ομαδα του Πειραια πηρε μια σχετικα ευκολη νικη με 80-91 μεσα στην Ιταλια, κοντρα στο φαντασμα του παρελθοντος της Βιρτους VidiVici Μπολονια.

Κορυφαιοι για την ομαδα του Ολυμπιακου ηταν ο Λυν Γκριρ που πετυχε 23 ποντους, δειχνοντας οτι η πολυμηνη απουσια του απο τα γηπεδα δεν επιρεασε στο ελαχιστο την επιθετικη του κλαση, ο Κιντελ Γουντς που πετυχε 17 ποντους, και ειδικα στο 1ο ημιχρονο ηταν εκπληκτικος ( θεαματικος και αποτελεσματικος ταυτοχρωνα ), και ο Μαρκ Τζακσον που συμπληρωσε αλλους 16 ποντους. Πολυ καλη εμφανιση πραγματοποιησε και ο Λουκας Μαυροκεφαλιδης ο οποιος εδειξε στον Γκερσον οτι μπορει να προσφερει πολυ περισσοτερα στην ομαδα, εκτος απο το να καθεται και να "σκουπιζει" τον παγκο. Απο την πλευρα των Ιταλων, οι οποιοι αποκλειστηκαν και μαθηματικα απο την επομενη φαση της Ευρωλιγκας, ξεχωρισαν οι Σπενσερ με 17 ποντους, Στοικοφ με 10 ποντους, Μακ Γκραθ με 10 ποντους, και ο Κανελο με 11 ποντους.

Πολυ μικρη συμμετοχη πηραν οι Αρβιντας Ματσιγιαουσκας, Γιαννης Μπουρουσης και Ροντρικ Μπλακνευ. Απουσιαζαν με τραυματισμους οι Παναγιωτης Βασιλοπουλος και Γιωργος Πριντεζης.

Τα δεκάλεπτα: 20-25, 40-50, 59-71, 80-91

Βίρτους Μπολόνια (Στέφανο Πιλαστρίνι): Σπένσερ 17 (2), Κροσαριόλ 3, Τζιοβανόνι 5 (1), Νόβι, Κιάτζιτς 7, Μικελόρι 8, Κανέλο 11 (1), Ντα Ρος, Γκάρι 9 (1), Μακ Γκραθ 10 (2), Στόικοφ 10 (2).

Ολυμπιακός (Πίνι Γκέρσον): Μπλάκνεϊ, Παπαμακάριος, Γουντς 17, Ματσιγιάουσκας 8, Μπουρούσης 1, Τσακαλίδης 10, Γκριρ 23 (1), Μαυροκεφαλίδης 8, Καυκής 2, Τεόντοσιτς 6 (2), Τζάκσον 16.


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.