Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Κυριακή 30 Μαρτίου 2008

Έτσι ονειρευόσαστε τον Ολυμπιακό...

Υπάρχει μία κυρία που ονομάζεται Νέμεσις και σήμερα έκανε την εμφάνιση της με τον πιο ηχηρό τρόπο.

Διότι κάποια στιγμή όλα πληρώνονται.

Όταν αποφασίζεις να διώξεις με τον χειρότερο τρόπο έναν άνθρωπο ο οποίος έφτασε την ομάδα ψηλά (και θα μπορούσε ακόμη ψηλότερα) και αφήνεις την ομάδα γυμνή στην πιο κρίσιμη καμπή της χρονιάς, θα το πληρώσεις.

Όταν η ψύχωση για το πρωτάθλημα επανεμφανίζεται βίαια καταστρέφοντας μία όμορφη προσπάθεια, αυτό πληρώνεται.

Όταν κάποιοι θεωρούν τον Ολυμπιακό κτήμα τους νομίζοντας ότι μπορούν να του φέρονται σαν παιδικό παιχνίδι, και αυτό πληρώνεται.

Φυσικά αύριο θα μάθουμε ότι όλα αυτά που είδαμε σήμερα ήταν κατάλοιπα από την δουλειά του Λεμονή.

Δεν τρώμε κουτόχορτο. Γνωρίζουμε πολύ καλά τους υπεύθυνους. Και αυτοί δεν είναι ούτε οι παίκτες (δυστυχώς χωρίς την σωστή καθοδήγηση δεν μπορούν να καταφέρουν κάτι), ούτε και ο "προπονητής" (σαν να βάζεις έναν άσχετο απο οδήγηση να κουμαντάρει ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο).

Ελπίζω να χαρήκατε τον "επιθετικό Ολυμπιακό" σας τον οποίον τόσο πολύ σας είχε "στερήσει ο Λεμονής".

ΥΓ1: Κανένα σχόλιο για το παιχνίδι.
ΥΓ2: Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για την πανάξια νίκη της.

Σχολιάστε το παιχνίδι στο φόρουμ των thrylos-fans.


Ολυμπιακός (Χοσέ Σεγκούρα): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Λεονάρντο, Ζούλιο Σέζαρ, Αντζας, Στολτίδης, Γκαλέτι, Λεντέσμα (67' Σίσιτς), Κοβάσεβιτς, Μπελούτσι (77' Κωνσταντίνου), Τζόρτζεβιτς

Σάββατο 29 Μαρτίου 2008

Και τώρα... η Ρώσικη Αρκούδα!

Ο αγώνας ήταν εύκολος. Το αποτέλεσμα καθορίστηκε μόλις από τα πρώτα λεπτά. Ο Ολυμπιακός έκανε μια καλή προπόνηση σήμερα το απόγευμα κόντρα στην ΑΕΚ των χιλίων προβλημάτων, παίρνοντας άνετα την νίκη με 82-53. Ο Γιαννάκης έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες της ομάδας. Τραυματίας αποχώρησε ο Γιώργος Πρίντεζης στο ημίχρονο, ωστόσο ο τραυματισμός του φαίνεται να είναι ένα ελαφρύ διάστρεμμα, και θα ακολουθήσει κανονικά την ομάδα στην Μόσχα για το μεγάλο παιχνίδι, κόντρα στην παρέα του Θοδωρή Παπαλουκά και του Νίκου Ζήση.

Χωρίς τον Αρβιντας Ματσιγιάουσκας στο ρόστερ (ο Παναγιώτης Γιαννάκης αποφάσισε να τον ξεκουράσει ενόψει ΤΣΣΚΑ) και με τον Γούντς να επιστρέφει στο Ελληνικό πρωτάθλημα αντί του Μάρκ Τζάκσον που τις προηγούμενες μέρες αποτέλεσε παρελθόν για την ομάδα, ο Ολυμπιακός πήρε από την αρχή τα ηνία του αγώνα προηγούμενος με 14-4 και 25-16. Το ημίχρονο βρήκε τους Πειραιώτες να προηγούνται με 20 πόντους διαφορά (44-24), την μέγιστη μέχρι σ'εκείνο το σημείο του αγώνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός κατέβασε ακόμη περισσότερες στροφές, και έτσι η ΑΕΚ βρήκε την ευκαιρία και μείωσε προσωρινά στο 59-44. Όμως, οι από εκείνο το σημείο και ύστερα οι παίκτες του Ολυμπιακού σοβαρεύτηκαν και με επιμέρους σκόρ 23-8, κατάφεραν να κάμψουν τελικά την αντίσταση των κιτρινόμαυρων με το τελικό σκόρ να βρίσκει τον Ολυμπιακό νικητή με 29 πόντους (82-53).

Σχολιάστε τον αγώνα στο φόρουμ των thrylos-fans.net!

Τα δεκάλεπτα: 25-16, 44-24, 59-44, 82-53

Ολυμπιακός (Παναγιώτης Γιαννάκης): Μπλάκνεϊ 5 (1), Παπαμακάριος, Γουντς 16 (2), Πρίντεζης, Καυκής, Μπουρούσης 9, Τσακαλίδης 11, Γκριρ 11 (1), Μαυροκεφαλίδης 2, Βασιλόπουλος 6, Βασιλειάδης 15 (2), Τεόντοσιτς 7 (1).

ΑΕΚ (Βαγγέλης Αγγέλου): Σι 7, Παπανικολάου 3 (1), Ταπούτος 2, Κυρίτσης 14, Χατζής 7 (1), Μπάρλος 7, Έιβερι 2, Σίμτσακ 9, Βασίλιεβιτς, Σιούτης 2.

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2008

O τελικός, ήταν απλά η αρχή!

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν, κέρδισε τον Ολυμπιακό με σκορ 81-79 στο Ελληνικό χτες το απόγευμα και στέφθηκε κυπελλούχος Ελλάδος για το 2008. Άδικα μεν, αλλά αυτό θα γράψει η ιστορία. Επειδή όμως η ιστορία συνεχίζεται, ο χτεσινός αγώνας δεν μπορεί παρά να επιβεβαιώσει αυτό που όλοι λίγο πολύ είχαμε καταλάβει με τον ερχομό του Παναγιώτη Αγγελόπουλου αρχικά στον προεδρικό θώκο της ομάδας και του Παναγιώτη Γιαννάκη αργότερα, στον πάγκο της ομάδας. Ότι η ψαλίδα έκλεισε, εξαφανίστηκε, εξανεμίστηκε, δεν υπάρχει πλέον...

Ο Ολυμπιακός χθες, τα έβαλε με περισσότερους, πολύ περισσότερους από όσους έπρεπε. Ωστόσο πάλεψε σαν λιοντάρι. Πάλεψε για την ιστορία του, για τον κόσμο του, για την υπόληψη του, για την λεβεντιά του. Και στο τέλος, δικαιώθηκε. Μπορεί να μην κέρδισε κάποιο τρόπαιο για να το βάλει στην συλλογή του, ωστόσο έδειξε σημάδια μεγάλης ομάδας. Διότι μόνο μια ΜΕΓΑΛΗ ομάδα θα μπορούσε να γυρίσει το χτεσινό παιχνίδι τούμπα από τους -13 πόντους, παίζοντας καθόλη την διάρκεια του παιχνιδιού με 3 παίκτες λιγότερους. Διότι μόνο μια ΜΕΓΑΛΗ ομάδα, θα είχε την ψυχική δύναμη και την θέληση να παίξει για την ιστορία της. Απέναντι λοιπόν στον Βορεάδη και στην παρέα του, ο Βασιλόπουλος, ο Μπουρούσης, ο Γκριρ, ο Ματσιγιάουσκας, πάλεψαν αλλά έχασαν. Πάλεψαν, αλλά για μια ακόμη φορά, δεν μπόρεσαν να τα βάλουν με το κατεστημένο που μας επιβάλει νικητή των πάντων, την ομάδα με τα πράσινα.

Δεν πειράζει όμως. Έχει ο καιρός γυρίσματα. Η ομάδα χτες έδωσε πάντως το μήνυμα. Είναι εδώ, και σε αντίθεση με άλλες χρονιές, μπορεί και να τα βάλει και με τους διαιτητές. Και αυτό θα γίνει σύντομα. Εμείς πάντως, θα είμαστε δίπλα τους!

Τα δεκάλεπτα: 12-12, 30-34, 50-60, 79-81

Ολυμπιακός (Παναγιώτης Γιαννάκης): Μπλάκνεϊ 2, Πρίντεζης, Ματσιγιάουσκας 5 (1), Τεόντοσιτς 8 (2), Μπουρούσης 11, Τσακαλίδης, Γκριρ 28 (4), Βασιλόπουλος 15 (2), Βασιλειάδης, Τζάκσον 10.

ΠΟΑ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Βορεάδης, Περπέρογλου 8 (2), Σπανούλης 20 (4), Πρκάτσιν, Μπατίστ 5, Ζαβλανός, Ζίζιτς, Χατζηβρέττας 6 (2), Ντικούδης, Τσαρτσαρής 14 (4), Διαμαντίδης 9 (1), Κουκουλεκίδης, Ουίνστον 11 (2), Γιασικεβίτσιους 8 (1).

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2008

Πρόβα τελικού... θετική!

Ένα άνετο απόγευμα πέρασε ο Θρύλος στην Πάτρα. Ο αγώνας με την φιλόδοξο πλην αδύναμη Ολυμπιάδα Πάτρας, αποδείχτηκε μια πρόβα τζενεράλε για τον μεγάλο τελικό της Τετάρτης, που θα δώσει και το πρώτο τίτλο της χρονιάς, σε έναν εκ των δύο "αιωνίων". Ο Γιαννάκης δοκίμασε πολλά σχήματα και όλοι οι παίκτες που βρίσκονταν στην αποστολή, μοιράστηκαν ισότιμα τον χρόνο συμμετοχής τους.

Ο Ολυμπιακός από πολύ νωρίς επέβαλε το ρυθμό του και την θέλησή του να πάρει το παιχνίδι χωρίς να αφήσει περιθώρια αντίδρασης στους αντιπάλους του. Ετσι οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με 20-10 στο πρώτο δεκάλεπτο και στην συνέχεια ανέβασαν την απόδοσή τους με τον Γιαννάκη να κάνει συνεχώς αλλαγές. Η εικόνα της ομάδας του δεν άλλαξε και τελείωσε το πρώτο μέρος με 48-27.

Στην επανάληψη, οι Περαιώτες συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό με την διαφορά να αγγίζει του 40 πόντους. Στο τέλος ο Γιαννάκης κάθισε στον πάγκο τον Γκριρ, τον Βασιλόπουλο, τον Μπουρούση και τον Ματσιγιάουσκας και έδωσε μεγάλο χρόνο συμμετοχής και σε παίκτες που συνήθως δεν βρίσκονται στην βασική πεντάδα, "κρατώντας" παράλληλα δυνάμεις, για τον μεγάλο τελικό της Τετάρτης, κόντρα στον "αιώνιο" αντίπαλο.

Σχολιάστε το αγώνα, στα φόρουμ των thrylos-fans.net!

Τα δεκάλεπτα: 10-20, 27-48, 46-73, 66-103.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Π. (Ράτσα): Πέττας 14(4), Δορκοφίκης 17(3), Οσμόρκοβιτς 15(2), Πετρόπουλος 10(3), Λάππας 8(1), Καράβολας, Βαβάτσικος, Ιωακειμίδης 2

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιαννάκης): Μπλάκνεϊ 7(1), Γκριρ 6, Τσακαλίδης 11, Βασιλόπουλος 5(1), Πρίντεζης 12, Ματσιγιάουσκας 8(2), Τζάκσον 16, Βασιλειάδης 9(1), Τεόντοσιτς 4, Μαυροκεφαλίδης 2, Μπουρούσης 18, Παπαμακάριος 5(1)

Μία πολύ δυνατή... προπόνηση έκανε ο Ολυμπιακός στη Πάτρα τρεις ημέρες πριν από τον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στον Παναθηναϊκό και ο Παναγιώτης Γιαννάκης αναφερόμενος στο επικείμενο παιχνίδι με το «τριφύλλι», τόνισε πως αυτός ο αγώνας δε θα έχει καμία σχέση με εκείνον μεταξύ των δύο ομάδων πριν λίγες εβδομάδες στο ΣΕΦ καθώς θεωρεί πως στην ομάδα πλέον είναι όλοι πιο ήρεμοι και με μεγαλύτερη υπομονή.

Αναλυτικά :

Παναγιώτης Γιαννάκης: «Τα παιδιά έκαναν ένα καλό παιχνίδι και το χάρηκε ο κόσμος. Ήταν ένα παιχνίδι που ο κόσμος που το είδε μπορεί την επόμενη εβδομάδα να επηρεαστεί για να φέρει τα παιδιά του στο γήπεδο. Οι παίκτες μας προσπαθούν σκληρά και πιστεύω ότι την Τετάρτη ο κόσμος θα δει ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι απ' αυτό που έδωσαν οι δυο ομάδες πριν από λίγες εβδομάδες στο ΣΕΦ. Πλέον είμαστε πιο ήρεμοι και με μεγαλύτερη υπομονή».

«Πάντα πίστευα και πάντα πιστεύω ότι η Πάτρα μπορεί να έχει μια ομάδα που και πρωταγωνίστρια να είναι και να δίνει την ευκαιρία στα παιδιά της ευρύτερης περιοχής και να βελτιώνονται και να τους ανοίγονται προοπτικές. Ήρθε η ώρα να ενωθούν όλες οι δυνάμεις της πόλης για το καλό του μπάσκετ γιατί η Πάτρα έχει πολλά ταλέντα».

Δημήτρης Ράπτης: «Ο κόουτς (Ντράγκαν Ράτσα) έπρεπε να πάει στην Κύπρο και γι' αυτό τον εκπροσωπώ. Ξέραμε με ποια ομάδα θα παίξουμε, είχαμε και τον τραυματισμό του Σούλη και γι' αυτό προσπαθήσαμε να παίξουμε πολύ ώρα ζώνη απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Ξέρετε τι γίνεται τον τελευταίο καιρό και ο στόχος μας είναι να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερο μπάσκετ και σ' ένα βαθμό σήμερα το καταφέραμε».

Θα δούλευα τζάμπα για το Θρύλο!!!

by Fender

Ο Γιώργος Παπαδάκος ήρθε στον Ολυμπιακό το 1988 σε μια δύσκολη εποχή για την ομάδα, και έμεινε μέχρι το 1996 οπού η ομάδα είχε φτάσει στην ελίτ της Ευρώπης, παίζοντας σε δύο τελικούς Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ένας σοβαρός τραυματισμός στον αχίλλειο τένοντα δεν του επέτρεψε να κάνει την καριέρα που ο ίδιος αλλά και φίλοι του Ολυμπιακού ήθελαν. Ο σέντερ του Ολυμπιακό συνυπήρξε στην μεγάλη ομάδα της δεκαετίας του ’90 έχοντας δίπλα του κορυφαίους συμπαίχτες όπως ο Ζάρκο Πάσπαλιε, ο νυν δήμαρχος Πειραιά και ίνδαλμα του γράφοντος, Παναγιώτης Φασούλας, ο Εντι Τζόνσον, και ο μεγάλος NBAer, Ρόϋ Τάρπλει. Μια από τις καλύτερες στιγμές του Γιώργου ήταν στην μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή νίκη του Θρύλου εκείνη την εποχή, επί της Ρεαλ Μαδρίτης με 63-62 στο ΣΕΦ. Σε εκείνο το παιχνίδι ο Παπαδάκος είχε απέναντί του τον μεγάλο Άρβυντας Σαμπόνις και τον οποίο αντιμετώπισε στα ίσια, κάνοντας 10 κλεψίματα παίζοντας εκπληκτική άμυνα. Με την Εθνική ομάδα είχε 22 συμμετοχές κάνοντας μεγάλα παιχνίδια όπως αυτό με τους Σουηδούς το 1991 που πέτυχε 19 πόντους (προσωπικό ρεκόρ) και τους Σοβιετικούς που σταμάτησε στους 13 πόντους. Ο Γιώργος Παπαδάκος μας έκανε την μεγάλη τιμή να μας πει δυο λόγια για την καριέρα του και τον Ολυμπιακό του τότε και του τώρα.

Πριν την συνέντευξη, θα ήθελα να ευχαριστήσω την αδερφή του Γιώργου Παπαδάκου, Ορθούλα, που με έφερε σε επαφή με τον Γιώργο.


- Γιώργο, Κατ’ αρχήν θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για την τιμή που μας κάνεις. Θα ήθελα να ξεκινήσω από εκείνο το σπουδαίο παιχνίδι με τη Ρεαλ το 1993 που κερδίσαμε με 63-62, οπού απέναντι στον Σαμπονις είχες κάνει καταπληκτική εμφάνιση, κυρίως αμυντικά, κάνοντας και 10 κλεψίματα ! Τι θυμάσαι από εκείνο το ματς ?

Θυμάμαι ότι κερδίσαμε ένα δύσκολο παιχνίδι και ότι πήγα καλά. Είναι το καλύτερο να κερδίζει η ομάδα και να έχεις βοηθήσει.

- Αν δεν κάνω λάθος, είχες έναν σοβαρό τραυματισμό στον Αχίλλειο τένοντα. Πόσο πολύ σε επηρέασε αυτός ο τραυματισμός ?

Πολύ δύσκολος τραυματισμός. Έχασα ενάμιση χρόνο και ποτέ δεν ήμουν όπως πριν.

- Τον ίδιο τραυματισμό είχε και ο νυν ηγέτης της ομάδας, Άρβυντας Ματσιγιάουσκας. Πιστεύεις ότι μετά την περσινή απουσία του, έχει επανέλθει πλήρως?

Είναι καλύτερα τα πράγματα στην Ιατρική σε σχέση με την εποχή του δικού μου τραυματισμού, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα το κοστίσει κάτι αυτός ο τραυματισμός.

- Θα ήθελα να μου πεις λίγο για το κλίμα στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού την χρυσή εποχή του μεγάλου Γιάννη Ιωαννίδη. Πως ήταν τα πράγματα?

Τα αποδυτήρια είναι το μεγάλο μυστικό!

- Γιώργο, ποιος ήταν ο καλύτερος προπονητής που είχες δουλέψει ?

Ο προπονητής μου στο Κολέγιο, ο Jud Ηeathcote. Μου έμαθε το μπάσκετ όπως έπρεπε.

- Πια ήταν η καλύτερη και η χειρότερη σου στιγμή στον Ολυμπιακό ?

Η καλύτερη στιγμή σίγουρα, ήταν το πρώτο πρωτάθλημα που πήραμε, ενώ η χειρότερη ήταν σίγουρα ο τραυματισμός μου

- Δυσκολότερος αντίπαλος? Ο Σαμπόνις ε?

Ναι, ο Σαμπόνις στην Ευρώπη και ο DavidRobinson από το NBA.

- Δεν θα ρωτήσω ποιος ήταν ο καλύτερος συμπαίχτες σου, αλλά ποιοι ήταν οι καλύτεριο συμπαίχτες σου, καθώς έπαιξες μαζί με μεγάλα ονόματα στον Θρύλο, όπως ο Φασούλας, ο Ζάρκο, ο Τάρπλεϋ…

Γενικά τα πηγαίναμε πολύ καλά με όλα τα παιδιά και πιστεύω ότι κι εγώ ήμουν πολύ καλός συμπαίχτης επίσης !

- Αν δεν κάνω λάθος, εχεις ασχοληθεί με την προπονητικη. Θα σε ενδιέφερε κάποια στιγμή να αναλάβεις κάποιο πόστο στον Ολυμπιακό?

Θα ήθελα κάποια στιγμή αλλά τώρα το βρίσκω σχεδόν απίθανο. Θα δούλευα και τζάμπα για το Θρύλο !!!

- Πάμε λίγο να δούμε την σημερινή εποχή. Ο Ολυμπιακός φέτος ξεκίνησε δυνατά, μοίραζε 100άρες από δω κι από κει, κέρδισε σχετικά εύκολα την ΤΣΣΚΑ στο ΣΕΦ και ξαφνικά έχει φτάσει σε σημείο να χάνει ή να δυσκολεύετε να κερδίσει ομάδες επιπέδου Προκόμ. Πως μπορείς να το εξηγήσεις ?

Ο κύριος Γκέρσον είχε μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κακή εικόνα.

- Θεωρείς ότι ο προπονητής φταίει για την κακή αγωνιστική κατάσταση μιας ομάδας ?

Ναι, και Δόξα τω Θεώ που ήρθε ο Γιαννάκης και άλλαξε τα πράγματα

- Πολύ λόγος γίνεται για τους συχνούς τραυματισμούς στην ομάδα φέτος. Τι πιστεύεις ότι γίνεται? Φταίνε οι πολλοί αγώνες? Γίνεται κακή εκγύμναση των παιχτών?

Θα σου δώσω την ίδια απάντηση με πριν. Ο κύριος Γκέρσον είχε μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κακή εικόνα.

- Που πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει ο φετινός Ολυμπιακός, έτσι όπως τον έχεις παρακολουθήσει φέτος, σε Ελλάδα και Ευρώπη?

Ο Ολυμπιακός θα φανεί πραγματικά από του χρόνου, όταν αρχίσει να φαίνεται η δουλειά του Γιαννάκη και όταν ο ίδιος φτιάξει την ομάδα όπως εκείνος τη θέλει.

- Γιώργο, σε ευχαριστώ θερμά για την τιμή που μας κάνεις. Σου εύχομαι να είσαι καλά, να χαίρεσαι την οικογένεια σου και ευχομαι κάποια στιγμη να σε ξαναδούμε σε κάποιο πόστο, τεχνικό ή διοικητικό στον Ολυμπιακό.

Κι εγώ σ’ευχαριστώ

Κυριακή 23 Μαρτίου 2008

Ένα διπλό απ' όλα......!

Μετα τη χθεσινή τιμητική ισοπαλία του παο στη Λεωφόρο με τον Ηρακλή, το σημερινό παιχνίδι ήταν μοναδική ευκαιρία για το Θρύλο να κερδίσει και να ξεφύγει με τέσσερις βαθμούς από το δεύτερο της βαθμολογίας. Παρόλο που η ομάδα παραταχθεικε στο γήπεδο της Λιβαδειάς με αρκετά επιθετικό προσανατολισμό (με το Γκαλετι να επιστρέφει, το Μπελουτσι σε ρόλο οργανωτή, το Τζολε στα χαφ και το Σισιτς στο αριστερό άκρο της επίθεσης) το ξεκίνημα ήταν εξαιρετικά άσχημο με αποτέλεσμα ο Ντιμπαλα να ανοίξει το σκορ για τους γηπεδούχους μόλις στο 7ο λεπτό. Η κακή εικόνα της ομάδας μας συνεχίστηκε μέχρι το πρώτο τέταρτο με τις λύσεις στην επίθεση να είναι απο μηδενικές έως ανύπαρκτες. Απο το 15 και μετά όμως σιγά σιγά οι παίκτες φάνηκε να ξεπερνούν το σοκ που τους προκάλεσε το γκολ του Ντιμπαλα και άρχισαν να ανεβαίνουν σταδιακά προς τη περιοχή του Λεβαδειακου.

Ενα φάουλ όμως χρειάστηκε για να ξεκλειδωθεί η σφιχτή άμυνα των γηπεδούχων. Ηταν το 19ο λεπτό όταν ο Λουτσιανο Γκαλετι με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ, άφησε "άγαλμα" το τερματοφύλακα της Λιβαδειάς και έφερε το σκορ στα ίσια. Απο εκεί και πέρα και μέχρι το ημίχρονο το παιχνίδι ήταν επιθετικός μονόλογος του Ολυμπιακού, ο οποίος στο 32ο λεπτό μπήκε μπροστά στο σκορ με τέρμα του Φερναντο Μπελουτσι έπειτα από ωραία συνεργασία Κοβασεβιτς, Γκαλετι και Μπελουτσι. Δυο λεπτά πιο μετά ήταν η σειρά του Νταρκο να σκοράρει......με το 1-3 να είναι το σκορ του ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν σχετικά ανιαρό με τον Ολυμπιακό να έχει μια σχετική υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο.......αλλά η μοναδική αξιόλογη ευκαιρία έγινε από το Λεβαδειακο στο 75ο λεπτό όταν ο Μοντογια δεν κατάφερε να σκοράρει σε κενό τέρμα, κάτω από την πίεση του Σεζαρ. Ετσι το παιχνίδι έληξε με το σκορ να είναι στο 1-3 και το Θρύλο να πετυχαίνει ένα διπλό που είχε απ' όλα.....τους 3 βαθμούς, άνετη νίκη, λίγη καλή μπάλα και κανένα τραυματισμό. Πλέον η σκέψη όλων βρίσκεται στο παιχνίδι με την αεκ την επόμενη Κυριακή.

Σχολιάστε το ματς στο φόρουμ των thrylos-fans!


Ολυμπιακός:
Νικοπολίδης, Λεονάρντο, Σέζαρ, Στολτίδης, Γκαλέτι (Κωνσταντινου), Κοβάσεβιτς (Νουνιεζ), Άντζας, Μπελούτσι, Πάντος, Σίσιτς (Πατσατζογλου), Τζόρτζεβιτς

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2008

"Βασιλιάς"... Ολυμπιακός!

Εικόνες και βίντεο από το ΣΕΦ! ( Ευχαριστούμε τον nick_fot για το συγκεκριμένο υλικό. Όλα είναι "τραβηγμένα" από κινητό τηλέφωνο, επομένως η ποιότητα δεν είναι και ότι καλύτερο ).

Εικόνες: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 !

Βίντεο:









Σαν να μην πέρασε μια μέρα!!!

Κι όμως είναι ακόμα εδώ...ο Φασούλας,ο Τόμιτς,ο Σιγάλας και τα άλλα παιδιά, τα οποία μας χάρισαν αξέχαστες στιγμές τη δεκαετία του 90, βρέθηκαν χθες αργά το απόγευμα στον αγωνιστικό χώρο του φαληρικού σταδίου του ΣΕΦ δίνωντας ένα σπουδαίο αγώνα για τη πρόκριση της ομάδας στην επόμενη φάση της ευρωλίγκας του μπάσκετ.

Όχι δεν αποφάσισαν να ξαναφορέσουν τις αθλητικές τους φόρμες και παπούτσια ούτε και μπορούν να γυρίσουν το χρόνο πίσω.Παρευρέθησαν όμως στο ίδιο στάδιο με τότε παραλαμβάνοντας και τις τιμητικές πλακέτες εκ μέρους της ευρωλίγκας για τη προσφορά τους στο άθλημα...μαζί τους έκαναν την εμφάνιση τους και η αυταπάρνηση,η ψυχοσύνθεση,το πνεύμα νικητή,η καρδιά πρωταθλητή,το μάτι του τίγρη και η πειθαρχεία τους.

Αυτή τη φορά,μετά απο δέκα τουλάχιστον χρόνια,σε ρόλους πρωταγωνιστών βρέθηκαν οι νεαροί παίκτες του Ολυμπιακού οι οποίοι,ίσως για πρώτη φορά φέτος, έδειξαν οτι έχουν το τσαγανό να ατσαλωθούν και να μάθουν από τα λάθη τους και να αναλάβουν ρόλο πρωταγωνιστή,

Η ξεχασμένη νοοτροπία νικητή επανήλθε και ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε στον αγωνιστικό χώρο γεμάτος πάθος,ψυχή και αποφασιστικότητα για να κάνει το επόμενο βήμα για τους 8 της κορυφαίας ευρωπαικής διοργάνωσης του μπάσκετ.Από το καιρό που τις τύχες του ερυθρόλευκου τιμονιού ανέλαβε ο Παναγιώτης Γιαννάκης η αγωνιστική φιλοσοφία του ήταν γνωστή...πίεση σε όλο το γήπεδο,αυτοέλεγχος,αυτοσυγκέντρωση,υπομονή,λίγες επιπολαιότητες ως καθόλου,έλεγχος του ρυθμού των επιθέσεων και ορθολογικές επιλογές στην επίθεση της ομάδας.Με το ίδιο σκεπτικό κατέβηκε και στο χθεσινοβραδινό αγώνα η ομάδα του Όλυμπιακού.

Με πεντάδα τους παθιασμένους Μπλέκνει,Γκριρ,Γουντς,Βασιλόπουλο,Μπουρούση ο ''δράκος'' επιχείρησε με ένα γρήγορο και ψηλό σχήμα να πιέσει στη περιφέρεια,να κλέψει μπάλες,να κλείσουν οι διάδρομοι στην άμυνα και να υπάρξει ο έλεγχος των ριμπάουντ.Και έτσι και έγινε...η ομάδα του Πειραιά ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα και στηρίχθηκε στους δυο αμερικανούς της ομάδας Κίντελ Γουντς και Λιν Γκριρ ενώ βοήθησε αρκετά και ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος.Αξιοσημείωτη είναι η συμμετοχή του πρώτου ο οποίος μετά απο καιρο είχε αρκετά καλη διάθεση και συμμετείχε σε όλους τους τομεις του παιχνιδιού και ειδικά στα ριμπάουντ και στην επίθεση της ομάδας χωρίς να παραβλέπει ωστόσο αυτή τη φορά και τα αμυντικά του καθήκοντα.Η πεντάδα έμεινε αναλλείωτη για τα πέντε πρώτα λεπτά και στη συνέχεια ακολούθησαν οι αλλαγές με τον Μαρκ Τζακσον να προσφέρει λύσεις και να δίνει μάχες σώμα με σώμα με τους αντίπαλους ψηλους της ισπανικής ομάδας.


Η ''βασίλισσα'' στον αντίποδα είχε να επιδείξει την καλή της αμυντικη και επιθετική λειτουργία η οποία την κράτησαν μέσα στο παιχνίδι χάριν κυρίως των αμυντικών γκαφών των ΄΄ερυθρολεύκων''.Επιθετικά η Ρεαλ στηρίχθηκε στους Λόπεθ-Πελεκάνο-Μπούλοκ και Ρέγιες ενώ για την αντιμετώπιση των ισπανών περιφερειακών της Ρεαλ αναγκάστηκε να επιστρατευθει και ο ξεχασμένος είναι η αλήθεια Παναγιώτης Καυκής ο οποιός πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση σε άμυνα αλλα και στην οργάνωση του παιχνιδιού προσφέρωντας σημαντικές λύσεις στον έλληνα τεχνικό.Σκορ δεκαλέπτου 19-18.

Η συνέχεια ήταν το ίδιο συναρπαστική με ένα μάτς να πηγαίνει πόντο πόντο και τις δυο ομάδες να παρουσιάζονται αποφασισμενες να τα δώσουν όλα για τη τελική επικράτηση.Ο Μπούλοκ ήταν αυτός που άνοιξε λογαριασμό με το ''ερυθρόλευκο'' καλάθι στο δεύτερο δεκάλεπτο με σουτ τριών πόντων αλλα με τους Μίλος Τεόντοσιτς και Μαρκ Τζακσον να βρίσκουν τις κατάλληλες απαντήσεις με όμοια σουτ αλλα και βρίσκοντας λύσεις και κοντά στο καλάθι με τον Μάρκ Τζάκσον να δίνει τον καλύτερο του εαυτό.Ο Ολυμπιακός ξεκόλλησε και απομακρύνθηκε για πρώτη φορά από την Ρεαλ με σκορ 27-21 κάνοντας το ερυθρόλευκο κοινό (περίπου 12000 θεατές )να ξεσηκώθουν ενισχύωντας την αγαπημένη τους ομάδα.
Η ισπανική ομάδα γρήγορα ανέβασε ρυθμούς και βρήκε πολύτιμες λύσεις από τον έλληνα διεθνή σέντερ Λάζαρο Παπαδόπουλο τον οποίο ο Μαρκ Τζάκσον δεν μπορέσε να ανακόψει με μεγάλη επιτυχία.Ό,τι δεν πέτυχε ο αμερικανός όμως το πέτυχε ο Ιάκωβος Τσακαλίδης με αποτέλεσμα το ημίχρονο να κλείσει με 33-29 και τους ερυθρόλευκους του Πειραιά να αφήνουν μια καλή νότα αισιοδοξίας για τη συνέχεια.

Το τρίτο δεκάλεπτο συνεχίσθηκε σε πιο έντονους ρυθμούς...το πάθος και από τις δύο μεριές ξεχείλιζε και το μάτς έγινε ροντέο...δεν είναι υπερβολή να πούμε οτι τα χτυπήματα κάτω από τη μέση που δέχθησαν οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν ήταν ούτε ένα ούτε δυο αλλα πολλά περισσότερα.Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτέλεσε το αντιαθλητικό φάουλ του Μπούλοκ στον Τεόντοσιτς ο οποίος χτύπησε τον νεαρό άσσο του Ολυμπιακού σκοπίμως στο πρόσωπο και έκανε τη κερκίδα των οργανωμένων και όχι μόνο φιλάθλων του Ολυμπιακού να πάρει φωτιά.Ο Λιν Γκριρ χρεώθηκε αδικαιολόγητα από τους διαιτητές του αγώνα με τεχνική ποινή και η ένταση αυξήθηκε κατακόρυφα.Η Ρεαλ με όλα αυτά πέρασε μπροστά στο σκορ αλλά η ομάδα του Πειραιά με ηγέτες στον αγωνιστικό χώρο τους Μπουρούση και τον εκπληκτικό σε άμυνα και επίθεση Παναγιώτη Βασιλόπουλο άντεξε και προσπέρασε ξανα στο σκορ με 52-51 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Η τελευταία πράξη παιχνιδιού παίχτηκε σε αμείωτους ρυθμούς με τη διαφορά στο σκορ να διατηρείται στα ίδια επίπεδα και τον κόουτς των ''ερυθρολεύκων'' να τολμάει τη κίνηση ματ όπως αποδειχθηκε που άλλαξε όλα τα δεδομένα.Ο Άρβιντας Ματσιγιάουσκας έκανε την επανεμφάνιση του στον αγωνιστικό χώρο έπειτα από απουσία δυο και πλέον μηνών στη θέση του Λιν Γκριρ και με ένα καλάθι και φάουλ έδωσε το γενικό πρόσταγμα της ολικής αντεπίθεσης με το σκορ να οδηγείται στο 55-51.Ακολούθησε ένα ακομα καλάθι και ένα τρίποντο με ταμπλό του Γιάννη Μπουρούση και το σκορ έγινε 60-51 τρία λεπτά περίπου πριν το τέλος του παιχνιδιού.Σε αυτή τη διάρκεια καθοριστικός υπήρξε ο Ιάκωβος Τσακαλίδης ο οποίος με τα πελώρια χέρια και το ύψος του σκέπασε την ρακέτα του Ολυμπιακού στην άμυνα έκοψε σουτ αντιπάλων ενώ δυσκόλεψε απελπιστικά και σουτ τριών πόντων των περιφερειακών της Ρεαλ.Το δίδυμο Τσακαλίδη,Μπουρούση που αγωνίστηκε για μερικά λεπτα απέδωσε θαυμάσια.Στο τελευταίο τρίλεπτο το παιχνίδι οδηγήθηκε στις βολές αφού οι παίκτες της Ρεαλ δεν είχαν άλλη επιλοή.Η αυτοσυγκέντρωση όμως των παικτών του Ολυμπιακου έφερε το τελικό 72-63 και τη μεγάλη νίκη στο μεγάλο λιμάνι του Πειραιά.Ο Ολυμπιακός από χθές είναι μέσα στις 8 καλύτερες ομάδες της ευρώπης και η σνέχεια προβλεπεται δύσκολη όσο και λαμπρή.

Τα δεκάλεπτα: 19-18, 33-29, 49-47, 72-63


Ολυμπιακός: Μπλάκνεϊ 4, Γουντς 9 (1), Ματσιγιάουσκας 4, Μπουρούσης 8 (2), Τσακαλίδης 2, Γκριρ 9 (1), Βασιλόπουλος 14 (2), Βασιλειάδης, Πρίντεζης 3, Καυκής, Τεόντοσιτς 12 (2), Τζάκσον 7 (1).

Ρεάλ Μαδρίτης: Πελεκάνος 2, Σμιθ 2, Σέκουλιτς 4, Ρέγιες 5, Παπαδόπουλος 7, Μουμπρού 5 (1), Ερβέλ 12, Τουντσερί, Μπούλοκ 10 (2), Λόπεζ 16 (3).

Στη συνέντευξη Τύπου ο Παναγιώτης Γιαννάκης δήλωσε: "Σε αυτή τη φάση, στο πρώτο ματς με τη Μακάμπι κάναμε κάποια λάθη, αλλά στη συνέχεια βελτιωθήκαμε και ήρθαν οι μεγάλες νίκες. Πιστεύω πάρα πολύ στα παιδιά και θα τα δώσουμε όλα για να αποκλείσουμε ακόμη μία μεγάλη ομάδα, που είναι χτισμένη για να πάρει το πρωτάθλημα Ευρώπης. Δεν πετάμε στα σύννεφα. Ο κόσμος πρέπει να έχει υπομονή, ο χρόνος δημιουργεί τις καλές συνήθειες". Σχετικά με τον Ματσιγιάουσκας σχολίασε: "Είχε μία προπόνηση στα πόδια του και έπαιξε για επτά λεπτά. Στη συνέχεια σκοπεύουμε να τον χρησιμοποιήσουμε περισσότερο, ώστε να επανέλθει καλά".

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος τόνισε μετά το ματς: "Το κλειδί ήταν οι δύο εκτός έδρας νίκες που κάναμε, αυτές μας άλλαξαν την ψυχολογία. Σήμερα μείναμε συγκεντρωμένοι και στα 40 λεπτά. Αποδείξαμε ότι το θέλαμε πιο πολύ, αν και η Ρεάλ προσπάθησε να μας βγάλει εκτός ρυθμού με κάποια τρικ. Σιγά-σιγά ολοένα και θα βελτιωνόμαστε. Μόλις ο Μάτσε, πέτυχε το πρώτο του καλάθι του είπα καλώς ήρθες ξανά και σίγουρα θα μας δώσει μεγάλη δύναμη, όπως και ο Σόφο όταν επιστρέψει. Για την ΤΣΣΚΑ δεν θέλω να πω πολλά. Κι αυτή παρουσιάζεται πολύ βελτιωμένη με την επιστροφή του Σμόντις, αλλά προέχουν αλλά παιχνίδια προς το παρόν".

Ο Γιάννης Μπουρούσης είπε: "Μετά το 0-2 κανείς δεν μας πίστευε, αλλά εμείς τα καταφέραμε με σκληρή δουλειά και υπομονή. Βάλαμε τον εαυτό μας κάτω από την ομάδα και ανατρέψαμε την κατάσταση. Τώρα για τους 8, αυτά τα παιχνίδια είναι διαφορετικά, είμαστε το αουτσάιντερ. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για την απίστευτη συμπαράσταση. Τους είχαμε στενοχωρήσει τελευταία, αλλά τους χρειαζόμαστε στο γήπεδο".

Ο Αρβιντας Ματσιγιάουσκας δήλωσε: "Ένιωθα έτοιμος να παίξω εδώ και δύο εβδομάδες. Εμπιστεύομαι τον εαυτό μου και στα κρίσιμα σημεία πιστέυω στις δυνατότητές μου. Αποκλείσαμε μια ομάδα που το Φάιναλ Φορ θα γίνει στην έδρα της και αυτό καταλαβαίνετε πόσο σημαντικό είναι".

Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος είπε: "Παίξαμε πολύ άσχημα, ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος. Η ζωή συνεχίζεται..."

Σχολιάστε το χθεσινοβραδινό αγώνα της ομάδας μας εδώ

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2008

Περίπατος στη Θεσσαλονίκη

Υγιεινός περίπατος στη Θεσσαλονίκη ήταν για την ομάδα μας η ρεβάνς κυπέλου. Μέχρι το 20ο λεπτό ένα εξαιρετικό φάουλ του Νούνιεζ και ένα ψύχραιμο πλάσε του Μήτρογλου, μετά από ασίστ του Μιχάλη, είχαν τελειώσει την υπόθεση πρόκριση. Οι φιλότιμες προσπάθειες του Ηρακλή έφεραν απλά την ισοφάριση στο τέλος του παιχνιδιού έχοντας βέβαια και την βοήθεια του Σηφάκη ο οποίος δεν ήταν και στην καλύτερή του βραδιά.

Περισσότερο ενδιαφέρον είχε η επιστροφή των Ντομί και Ραούλ Μπράβο μετά από 5 περίπου μήνες, δημιουργώντας έναν ευχάριστο πονοκέφαλο στον νέο προπονητή που πλέον έχει 3 ακριβοπληρωμένους παίκτες για τη θέση του αρ. μπακ.

Γενικά η ομάδα είχε αρκετό τρέξιμο και διάθεση και φαίνεται ότι το τέλος των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων απελευθέρωσε -πνευματικά κυρίως- τους παίκτες μας. Πρέπει όμως να δούμε την ομάδα και σε πιό γερά τεστ από το χθεσινό.

Στο περιθώριο του αγώνα το 4-4-2 με το οποίο ξεκίνησε ο προπονητής του Ολυμπιακού, το οποίο μετατράπηκε σε 4-5-1 μετά την πρώτη αλλαγή και σε 4-6-0 προς το τέλος προσπαθώντας- ίσως- να μας πει ότι η διάταξη στον γήπεδο και η φυσική θέση των παικτών δεν σημαίνει απαραίτητα και «επιθετικό» ή «αμυντικό» τρόπο παιχνιδιού της ομάδας.

Τέλος ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στην εξαιρετική τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα. Αψογος ο εκφωνητής χωρίς εξυπνάδες και βαθυστόχαστες αναλύσεις έδωσε πραγματικό ρεσιτάλ. Αξιος ο μισθός του και μακάρι να τον μιμηθούν και οι συνάδελφοί του.

Σχολιάστε τα «συστήματα» της ομάδας και την μετάδοση του αγώνα στο φόρουμ του Θρύλου.

Η σύνθεση της ομάδας μας.
Σηφάκης, Πάντος, Ντομί (Ραουλ Μπράβο), Ζεβλάκοφ, Σεζαρ, Λεντέσμα, Πατσα, Μενδρινός, Μήτρογλου(Γκαλετι), Κωνσταντίνου(Μπελούτσι)

Κυριακή 16 Μαρτίου 2008

Ολυμπιακός-Αιγάλεω 76-63...Air Printezis

Τα ευχάριστα νέα για την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού δεν έχουν τελειωμό το τελευταίο καιρό,κάτι που χαροποιεί ιδιαίτερα όλους τους φιλάθλους της ομάδας...ο Ολυμπιακός νίκησε λοιπόν σήμερα το απόγευμα το Αιγάλεω σε ένα αγώνα που διεξήχθηκε δυστυχώς μεταξύ συγκενών και φίλων στο κλειστό του ΣΕΦ με σκορ 76-63.Το τελικό σκορ όμως του παιχνιδιού όπως και η νίκη της ομάδας πέρασε σε δεύτερη μοίρα...η είδηση που έκλεψε τις εντυπώσεις ήταν η επιστροφή του Σοφοκλή Σχορτσανίτη από την Ελβετία στην οποία παρέμεινε σχεδόν επί 2 μήνες κάτι που επισήμανε χαρακτηριστικά και ο προπονητής της ομάδας Παναγιώτης Γιαννάκης.Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τον αποψινό αγώνα με διάθεση να πιέσει στο μεγαλύτερος μέρος του γηπέδου τους αντίπαλους περιφερειακούς και όχι μόνο του Αιγάλεω,όπως εξάλλου προσπαθεί να κάνει σε όλα τα ως τώρα παιχνίδια με προπονητή το Δρακο.Το Αιγάλεω ξεκίνησε τον αγώνα με ενα σερί 6-0 χάρη σε δυο τρίποντα αλλά οι πάιχτες του Ολυμπιακού γρήγορα βρήκαν τα πατήματα τους και την αυτοσυγκέντωρη τους για να κάνουν ενα γρήγορο σερί και να φέρουν τον Ολυμπιακό μπροστά μετά απο έξι λεπτα αγώνα με 16-6 και με 25-9 με το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.Σε αυτή τη διάρκεια παιχνιδιού ο Λιν Γκρίρ έδωσε το σύνθημα επιθετικά και με πολύ καλές τοποθετήσεις στην άμυνα αλλά και αυτοσυγκέντρωση και πειθαρχεία ο Ολυμπιακος είχε εύκολα το πανω χέρι του αγώνα.Το Αιγάλεω αδυνατούσε να βρεί επιθετικά το δρόμο στο καλάθι και η ρακέτα των ''ερυθρολεύκων'' έμοιαζε απροσπέλαστη με τους ασυναγώνιστους αμυντικά Μπουρούση και Τσακαλίδη να σκεπάζουν το καλάθι.

Ο αγώνας συνεχίστηκε στο επόμενο δεκάλεπτο με τους ''ερυθρόλευκους'' να συνεχίζουν στον ίδιο ρυθμό και με το Αιγάλεω να παλεύει φιλότιμα να κρατήσει τους αντίπαλους ψηλούς μακριά από τη ρακέτα του χωρίς μεγάλη είναι η αλήθεια επιτυχία.Ο Μαρκ Τζακσον, που όπως πάντα αποτελλεί κίνδυνο-θάνατο για κάθε αντίπαλο,δεν δύστασε να δώσει μάχες σώμα με σώμα με τους Πατερσον του Αιγάλεω και Καλλινικίδη να αδυνατούν να τον αντιμετωπίσουν.Η μπάλα πέρασε αρκετές φορές μέσα στη ρακέτα ενώ όσες φορές δεν συνέβει αυτό η άμυνα του Αιγάλεω έκλεισε προς τα μέσα και ο ακροβολισμένος στις γωνίες Κώστας Βασιλειάδης ανέλαβε δράση από τα 6,25.Η ομάδα του Πειραιά συνέχισε σε όλο το δεκάλεπτο να προσφέρει θέαμα κυρίως βασιζόμενη στη πολύ καλή της άμυνα αλλα και πάθος που γοήτευσε τους 1000 περίπου θεατές.Το δεύτερο δεκάλεπτο έληξε με σκορ 50-31 με τον αρχηγό Μανώλη Παπαμακάριο και τον Παναγιώτη Καυκη να παίρνουν χρόνο συμμετοχης και τον Παναγιώτη Γιαννάκη να ξεκουράζει βασικούς και να δοκιμάζει σχήματα για τη συνέχεια.

Το τρίτο δεκάλεπτο ως συνήθως στους αγώνες του Ολυμπιακού φέτος δεν προσφέρεται για κριτική.Οι δυο ομάδες παρουσίασαν ενα μετριότατο θέαμα με τον Ολυμπιακό να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο και το Αιγάλεω να αδυνατεί να πλησιάσει στο σκορ με τον Τσακαλίδη να σκεπάζει το καλάθι αλλά και τους Βασιλόπουλο και Πρίντεζη να δίνουν ενέργεια στην άμυνα,πάθος και να παλεύουν με κάθε τρόπο να μην δεχτεί η ομάδα πόντους στην άμυνα της.Ο Ολυμπιακός σε αυτό το σημείο προσπάθησε να περάσει ξανά τη μπάλα μέσα στο αντίπαλο καλάθι και να φθείρει τους ψηλούς του Αιγάλεω ενώ τα σουτ που επιχείρησαν οι ''ερυθρόλευκοι'' περιφερειακοί ηταν κατά κύριο λόγο άστοχα.Μοναδικός διασωθής επιθετικά για την ομάδα του Πειραιά ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης ο οποίος και στο πρώτο μέρος ήταν πολύ καλός αγωνιστικά προσφέροντας ταχύτητα.Χαρακτηριστικό αποτελλει το γεγονός οτι ολόκληρος ο Ολυμπιακός στο τρίτο δεκάλεπτο πέτυχε 10 πόντους τους 8 από τους οποίους σημείωσε ο Συριανός άσσος του Ολυμπιακού είτε με τρίποντα,σημείωσε 2 συνολικά,είτε με δυεισδύσεις και καλά πατήματα μέσα στη ρακέτα του Αιγάλεω.Σκορ τρίτου δεκαλέπτου 60-39.

Στο τελευταίο μέρος του αγώνα η απόδοση του Ολυμπιακού συνεχίστηκε να είναι το ίδιο μέτρια η επιπολαιότητα και η βιασύνη των νεαρών παιχτών οδήγησε την ομάδα σε διαρκή λάθη και άστοχες επιλογές ενώ στην άμυνα υπήρξε χαλάρωση.Όλα αυτά έφεραν το μαχητικό Αιγάλεω να μειώνει αισθητά τη διαφορά σε μονοψήφια νούμερα αλλά μέχρι εκεί.Ο Ολυμπιακός βρήκε λύσεις με τους Πρίντεζη (κυρίως) Τεόντοσιτς και άνετα χωρίς να ζοριστεί ιδιαίτερα κατέκτησε ένα ακόμα ροζ φύλλο αγώνα με τελικό σκορ το 76-63.

Το παιχνίδι δεν αξίζει ιδιαίτερης κριτικής.Η διαφορά των ομάδων ήταν εμφανής μέσα στον αγώνα.Το μαχητικό Αιγάλεω αξίζει χίλιους επαίνους για τη προσπάθεια που κατέβαλε ενώ οι ερυθρόλευκοι έκαναν τη τέλεια προετοιμασία για το κρισιμότατο μάτς που έχουν την επόμενη βδομάδα κόντρα στη διοργανώτρια του final 4 Ρεαλ Μαδρίτης.Ο Ολυμπιακός έδειξε να βρίσκεται σε καλό επίπεδο τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά.Η ομάδα είχε κίνηση και στις δυο μεριές του παρκέ και το πάθος δείχνει να ξεχειλίζει πλεον απο την ομάδα.Αρνητικά σημεία αναμφίβολλα είναι η επιπολαιότητα στη κυκλοφορία της μπάλας τα εύκολα και ανόητα πολλες φορές λάθη τα οποία πρέπει σαφώς να περιοριστούν αν η ομάδα του Πειραιά θέλει να συνεχίσει να αγωνίζεται για την συνέχεια και στην ευρώπη.


Τα δεκάλεπτα: 25-9, 50-31, 60-39, 76-63

Ολυμπιακός (Παναγιώτης Γιαννάκης): Μπλάκνεϊ, Παπαμακάριος 3 (1), Μπουρούσης 4 (6ρ.), Τσακαλίδης 8 (4κοψ.), Γκριρ 8 (1), Βασιλόπουλος 4, Βασιλειάδης 13 (3), Πρίντεζης 19 (2τρ., 14ρ., 5ασ.), Καυκής, Τεόντοσιτς 6 (2), Τζάκσον 11.

Αιγάλεω: (Θανάσης Σκουρτόπουλος): Γκολντγουάιρ 12 (1), Νικολαϊδης 19 (4), Σακελλαρίου, Λόλας, Χόχλερ 4, Μαγκουνής 4, Μπρέισι, Καλλινικίδης 5, Γεωργακίου, Πάτερσον 2, Μαριάνοβιτς 17 (2).
Μετά το τέλος του παιχνιδιού ακολούθησαν δηλώσεις των δυο προπονητών και τα ευχάριστα νέα συνεχίστηκαν.

Παναγιώτης Γιαννάκης: «Η ομάδα μετά από τόσα δυνατά παιχνίδια τις τελευταίες εβδομάδες, είχε δύο στόχους. Πρώτα να είναι συγκεντρωμένη και στο πρώτο ημίχρονο τα κατάφερε. Δεύτερον να μείνει συγκεντρωμένη αφού πάρει μια μεγάλη διαφορά και σε αυτό το κομμάτι δεν τα καταφέραμε.Ελπίζω την Πέμπτη ο κόσμος να είναι στο γήπεδο και να χαρεί ένα καλό παιχνίδι κόντρα σ’ ένα μεγάλο αντίπαλο.Ο πρώτος στόχος είναι να γινόμαστε καλύτεροι κάθε μέρα και ο δεύτερος να μάθουμε να παίζουμε κάτω από πίεση». ενώ λίγο αργότερα έσκασε και τη βόμβα

«Ο Σοφοκλής έφτασε στην Ελλάδα σήμερα και θα συνεχίσει στην Ελλάδα το πρόγραμμά του. Θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να έχει ηρεμία. Στο πρώτο δίμηνο έκανε μεγάλη προσπάθεια και ήταν επιτυχές. Αν έχει ησυχία, μπορεί να βελτιώνεται κάθε μέρα περισσότερο. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την καλή στάση που θα κρατήσετε για να μη χαθεί αυτό το ταλέντο»

Θανάσης Σκουρτόπουλος: «Δεν είχαμε τη συγκέντρωση που πρέπει για να αντιμετωπίσουμε ένα ανώτερο αντίπαλο. Στο πρώτο ημίχρονο, μας έφυγε το παιχνίδι, αλλά στο δεύτερο προσπαθήσαμε. Δεν μπορώ να έχω παράπονο από τα παιδιά γιατί προσπαθούν και παλεύουν, αλλά χρειαζόμαστε ψηλό αν θέλουμε να φτάσουμε πιο ψηλά.Η τωρινή ομάδα του Ολυμπιακού δεν έχει καμία σχέση. Σαφώς πιο δύσκολος αντίπαλος».

Γιώργος Πρίντεζης: «Το σημαντικό για μας ήταν ότι μετά από μεγάλες εκτός έδρας νίκες ήμασταν συγκεντρωμένοι. Μέρα με τη μέρα είμαστε καλύτεροι, κι αυτό είναι το σημαντικο».

Σπύρος Μαγγουνής : «Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι και δεν κάναμε τίποτα απ’ όσα δουλέψαμε στην προπόνηση. Όταν με τέτοιες ομάδες δεν έχεις συγκέντρωση, το πληρώνεις. Στο δεύτερο βελτιώσαμε άμυνα, τρέξαμε και μειώσαμε τη διαφορά».

Σχολιάστε τον αγώνα με το Αιγάλεω εδώ και την επιστροφή από την Ελβετία του Σοφοκλή Σχορτσανίτη εδώ

Γιάννης Ιωαννίδης - Ντούσαν Μπάγεβιτς - Τάκης Λεμονής


Αυτή τη φορά θα ξεκινήσω από τον τίτλο του κειμένου μου. Σε αυτόν υπάρχουν 3 ονόματα προπονητών που πέρασαν από τον Ολυμπιακό. Ο ένας είχε υπό την καθοδήγησή του την ομάδα μπάσκετ και οι άλλοι δυο την ομάδα ποδοσφαίρου. Κι όμως ο Ολυμπιακός δεν είναι το μόνο τους κοινό στοιχείο. Τι άλλο κοινό λοιπόν μπορούν να έχουν ένας προπονητής μπάσκετ και δυο ποδοσφαίρου; Τι άλλο μπορεί να συνδέει τον Γιάννη Ιωαννίδη, τον Ντούσαν Μπάγιεβιτς και τον Τάκη Λεμονή; Ένας αριθμός…ο αριθμός 2!!!

Ο συγκεκριμένος αριθμός δείχνει τα περάσματά τους από τον Ολυμπιακό. Εκτός όμως από τις θητείες τους στην αγαπημένη μας ομάδα, κρύβει και κάτι άλλο ακόμα πιο σημαντικό. Τι είναι αυτό; Οι φορές που απομακρύνθηκαν από την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Ακόμα και στις αποχωρήσεις τους έχουν και πάλι κάτι κοινό να τους συνοδεύει. Τον άσχημο τρόπο με τον οποίο ο πρόεδρος του έδειξε την πόρτα της εξόδου. Κι εδώ ίσως να έκαναν και το μεγαλύτερο λάθος στις προπονητικές τους καριέρες, αφού δέχτηκαν να αναλάβουν το κοουτσάρισμα της ομάδας για δεύτερη φορά. Ισως γι αυτό να αγαπήθηκαν και τόσο πολύ από τον κόσμο της ομάδας.

Κι εδώ έρχεται η παρουσία του Προέδρου, του Σωκράτη Κόκκαλη που αγνόησε σε όλες τις περιπτώσεις την επιθυμία των οπαδών της ομάδας. Τι κι αν ο κόσμος τραγουδούσε «ποτέ να μην αφήσεις το λιμάνι Ιωαννίδη Γιάννη», τι κι αν ακουγόταν το «Ντούσαν σ αγαπάμε ποτέ δε σε ξεχνάμε», αυτός έκανε το δικό του πληγώνοντας τα εκατομμύρια των οπαδών του Ολυμπιακού. Έχοντας φερθεί τόσο άσχημα με τους δυο πρώτους, δεν του ήταν καθόλου δύσκολο να φερθεί με τον ίδιο τρόπο και στον Τάκη Λεμονή. «Τάκη ψυχάρα Ολυμπιακάρα» τραγουδούσαν οι οπαδοί, αλλά αυτός τον πέταξε σαν στημένη λεμονόκουπα.

Έναν Λεμονή που όταν του ζητήθηκε να επιστρέψει, δεν το σκέφτηκε στιγμή, αφήνοντας την Ξάνθη στα κρύα του λουτρού. Σαν καλός στρατιώτης τα έδωσε όλα για την ομάδα της καρδιά του και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Ήρθε σε μια δύσκολη περίοδο και άρχισε το έργο του, έχοντας την έντονη πίεση και κριτική των φιλάθλων. Βλέπετε μόνο ο Κόκκαλης τον πίστευε στο ξεκίνημα της αναγέννησης του Ολυμπιακού. Ο κόσμος ζητούσε μεγάλο προπονητή, αλλά αντί γι αυτό είδε το Λεμονή στο τιμόνι της ομάδας.

Κι όμως ο κυρ-Τάκης, ο Τάκαρος, ο Λέμονιτς για κάποιους ή ο δικός μας Τάκης όπως λέω, αφού είναι ένας από μας, αναγέννησε τον Ολυμπιακό από τις στάχτες του. Καλά διαβάζετε, από τις στάχτες του, αφού ο προκάτοχος του άφησε πίσω του καμένη γη. Βλέπετε ο τυχάρπαστος Νορβηγός ψαράς…τι δεν καταλαβαίνετε σε ποιον αναφέρομαι; Μα στον κύριο Σόλιντ, τον ευρωπαίο προπονητή που θα μας οδηγούσε σε ευρωπαϊκούς τελικούς. Κι αντί για μέρες δόξας και θριάμβων ζήσαμε μέρες ταπείνωσης και εξευτελισμού. Έκανε τον Ολυμπιακό μας περίγελο της Ευρώπης.

Αυτή ήταν η προίκα που κουβάλαγε ο Λεμονής τη φετινή χρονιά κι όμως τα πήγε περίφημα. Τι κατάφερε είναι γνωστά σε όλους και δε θα τα επαναλάβω. Θα σταθώ μόνο στην αντιμετώπιση που είχε από τον πρόεδρο. Ο Σωκράτης Κόκκαλης τον έδιωξε σαν αποτυχημένο…ποιος αποτυχημένος; Ο προπονητής που έφερε δυο διπλά στην Ευρώπη και μάλιστα την ίδια χρονιά. Ο προπονητής που οδήγησε την ομάδα μέχρι το Μάρτη μήνα σε όλους τους στόχους της. Κι όμως κρίθηκε σαν αποτυχημένος και θεωρήθηκε σωστό να απομακρυνθεί. Να απομακρυνθεί γιατί ο Ολυμπιακός είναι με το ένα πόδι στους 4 του κυπέλλου Ελλάδας, -1 βαθμό από την κορυφή του Ελληνικού πρωταθλήματος και γιατί αποκλείστηκε από την πανίσχυρη Τσέλσι του Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

Τι περίμενε δηλαδή ο πρόεδρος, να αποκλείσουμε την Τσέλσι; Μια ομάδα που το μπάτζετ της αγγίζει τα 423 εκ. ευρώ; Μήπως έφταιγε και πάλι ο Λεμονής που η Τσέλσι είχε το δεκαπλάσιο προϋπολογισμό από τον Ολυμπιακό; Όταν θα πάρει την απόφαση να διαθέτει και αυτός τέτοια ποσά για την δικιά του ομάδα, τότε να έχει και τις απαιτήσεις. Γιατί ο Λεμονής τα πήγε περίφημα με ότι υλικά είχε στη διάθεση του και όποιος πει το αντίθετο θα είναι αχάριστος. Όπως αχάριστος είναι κι ο πρόεδρος, ο Σωκράτης Κόκκαλης.

Δέχομαι πως η ομάδα δεν έπαιξε μπαλάρα στην Ελλάδα κι ότι δεν είχε και τα καλύτερα αποτελέσματα, αλλά να μην τα θέλουμε κι όλα δικά μας. Και πάλι όμως το πρωτάθλημα δεν είχε χαθεί, τίποτα δεν είχε κριθεί. Ο κόσμος μπορεί να είχε τα παράπονα του, αλλά αναγνώριζε την υπερπροσπάθεια του Λεμονή στην Ευρώπη και έδειχνε κατανόηση. Γιατί ο κόσμος της ομάδας μας ποτέ δεν ήταν αχάριστος. Τουλάχιστον όσοι έχουν ζήσει τα πέτρινα χρόνια, έχουν μάθει να αναγνωρίζουν και να εκτιμούν όσους προσφέρουν στην ομάδα.

Και ξαφνικά θυμήθηκε του Σωκράτη να αλλάξει προπονητή. Άντε να πούμε ότι έχει δίκιο(που δεν έχει), τώρα του θυμήθηκε να τον αλλάξει; Τώρα είδε πως η ομάδα δεν παίζει καλά; Που ήταν τόσο καιρό; Η μήπως τώρα δεν είχε τίποτα άλλο να κάνει και είπε δεν ασχολούμαι και λίγο με μια ομάδα που έχω; Ο ίδιος ισχυρίζεται πως ήθελε να κάνει ηλεκτροσόκ στην ομάδα και να ταρακουνήσει τους παίχτες. Γιατί όμως να το κάνει αυτή τη χρονική στιγμή; Γιατί όχι νωρίτερα; Αφού είχε παράπονα τότε γιατί μοίραζε πριμ στους ποδοσφαιριστές της ομάδας; Επειδή ήταν δυσαρεστημένος τους έδινε επιπλέον λεφτά από τα συμβόλαιά τους; Που ήταν όταν έπρεπε να σφίξει τα λουριά; Μήπως έφταιγε ο Λεμονής επειδή κάποιοι τραυματιζόντουσαν συχνά, κάποιοι δήλωναν κουρασμένοι και κάποιοι άλλοι διαρκώς πονούσαν;

Αλλά ξέχασα ο Λεμονής ήταν καλός για τον πρόεδρο, όσο η ομάδα έπαιζε στο Τσάμπιονς Λινγκ και έφερνε χρήματα στο σύλλογο. Τώρα όμως κρίθηκε ανίκανος για να οδηγήσει την ομάδα στον τίτλο. Ποιος ανίκανος; Αυτός που ξαναέφερε το χαμόγελο στα χείλη όλων των Ολυμπιακών. Αυτός που έδωσε τη δυνατότητα σε όλους εμάς να κυκλοφορούμε με ψηλά το κεφάλι στα μέσα της βδομάδας μετά από μεγάλα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Αυτόν τον άνθρωπο κύριε Θεοδωρίδη εμείς τον ευχαριστούμε και θα τον ευγνωμονούμε για όσες χαρές μας πρόσφερε. Ο Ολυμπιακός λαός δεν είναι αχάριστος. Έχει μάθει να εκτιμά τους ανθρώπους που προσφέρουν στην ομάδα και να τους το αναγνωρίζει για μια ζωή. Ετσι λοιπόν ο Τάκης Λεμονής κέρδισε με το σπαθί του την αγάπη μας και θα μείνει για πάντα στις καρδιές μας.

Αχάριστοι λοιπόν δεν είμαστε εμείς οι οπαδοί, αλλά ο ίδιος ο πρόεδρος της ομάδας. Όταν ο Λεμονής γέμιζε τα ταμεία της ομάδας με 20 εκατομμύρια ευρώ ήταν καλός και του έκανε; Αυτό κύριε Θεοδωρίδη τι είναι; Αυτό δεν είναι αχαριστία; Λυπάμαι πολύ για λογαριασμό σας. Όπως λυπάμαι για ολόκληρο το ΔΣ της ΠΑΕ που συνεδρίασε για να διώξει το Λεμονή. Να ξέρετε όλοι σας πως αυτό το ΔΣ πέρασε στην ιστορία. Και όλοι θα το θυμούνται σαν το ΔΣ της ντροπής. Γι αυτό λοιπόν όποιος καταψήφισε τον Σωκράτη Κόκκαλη και την πρόταση του να βγει και να μας το πει. Αν βέβαια τόλμησε κανείς να σηκώσει ανάστημα στον πρόεδρο. Είχε κανείς το θάρρος να του πάει κόντρα;

Ο ίδιος πάντως δεν είχε το θάρρος να βγει και να μας ανακοινώσει την απόφαση του. Δεν είχε τα κότσια να μας κοιτάξει στα μάτια και να μας πει έδιωξα το Λεμονή. Κοίταξε να μας ρίξει στάχτη στα μάτια με τις δηλώσεις κατά του Τζίγκερ και πέταξε το μπαλάκι για την απόλυση του Λεμονή στον Πετράκη. Δε λέω πως άδικα τα έβαλε με τον Τζίγκερ, αλλά τώρα το θυμήθηκε; Που ήταν τόσο καιρό; Γιατί το παίζανε υπεράνω και τον αφήνανε να αλωνίζει προς όφελος του Παναθηναϊκού;

Και τώρα πάμε στα ακόμα πιο σημαντικά. Είχατε κύριε Κόκκαλη έτοιμο και ικανό αντικαταστάτη; Ποιος είναι αυτός ο Σεγκούρα; Τι παραπάνω έχει από το Λεμονή; Είναι ικανός να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα και δεν ήταν ο Τάκης; Τι εμπειρία έχει ο Ισπανός ώστε να κρίνεται κατάλληλος αντικαταστάτης; Εκτός κι αν όποιος γράφει στο βιογραφικό του Μπαρτσελόνα αποκτά το προβάδισμα, άσχετα αν ποτέ του δεν αποτέλεσε πρώτο προπονητή. Προσωπικά δεν είδα η ομάδα να παρουσιάσει κάποιο διαφορετικό πρόσωπο υπό την καθοδήγησή του. Ήμουν άραγε ο μόνος; Μακάρι αλλά δεν νομίζω.

Και για να μην ξεχνιόμαστε, το λέω τώρα που είναι ακόμα νωρίς, μην ετοιμαστείτε όλοι εσείς στη διοίκηση να μας τον πασάρετε ως τον προπονητή της νέας χρονιάς. Ναι φίλοι μου, το σκέφτονται και αυτό. Μην παραμυθιάζεστε που κοιτάνε να μας τον περάσουν ως τον βοηθό του μεγάλου Ισπανού προπονητή που θα έρθει το καλοκαίρι. Χρόνο θέλουν να κερδίσουν και περιμένουν να δουν που θα καταλήξει ο τίτλος. Μέχρι και τον Ιβιτς έχουν σκεφτεί να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Γιατί μην ξεχνάμε πως οι μεγάλοι προπονητές δύσκολα θα πειστούν να έρθουν στην Ελλάδα και το κυριότερο δεν τους είναι αρκετά όσα έπαιρνε ο Λεμονής. Εδώ ο Σόλιντ κι έπαιρνε 1,5 εκ. ευρώ. Σκεφτείτε πόσα θα ζητήσει ένας καταξιωμένος προπονητής.

Γιατί κύριε Κόκκαλη τέτοιο προπονητή θέλουμε να δούμε στην ομάδα μας και όχι τον οποιοδήποτε τυχαίο. Δεν σας έκανε ο Λεμονής, ωραία να το δεχτούμε. Θέλουμε προπονητή εγνωσμένης αξίας, ικανό να μπορεί να πραγματοποιήσει τα όνειρα μας. Και φυσικά να βρεθεί άμεσα, αφού η ομάδα θα παίξει τουλάχιστον έναν προκριματικό γύρο. Να γίνουν κινήσεις για άμεση ενίσχυση της ομάδας με παίχτες αξίας και ποιότητας. Και για να γίνει κάτι τέτοιο θα χρειαστούν τα ανάλογα ποσά και ξέρουμε καλά πως υπάρχουν. Και θα υπάρξουν κι άλλα αφού είναι κοινό μυστικό πως ο Βασίλης Τοροσίδης έχει αποφασιστεί να πουληθεί.

Αν δεν μπορείτε να ανταποκριθείτε στις προσδοκίες μας, τότε λυπόμαστε πολύ αλλά μάλλον έφτασε ο καιρός για να αποχωρήσετε. Και το λέω αναγνωρίζοντας την πολυετή προσφορά και εκτιμώντας όσα έχετε προσφέρει στην ομάδα. Ο Ολυμπιακός όμως πρέπει να πάει μπροστά με ή χωρίς τον Σωκράτη Κόκκαλη. Δε θέλουμε να έχουμε τα πισωγυρίσματα της ομάδας μπάσκετ. Ο Ολυμπιακός υπήρχε και πριν τον Σωκράτη Κόκκαλη και θα συνεχίσει να υπάρχει, δε θα χαθεί. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Εδώ αντέξαμε τα πέτρινα χρόνια, τίποτα δε μας φοβίζει. Κάποιος θα βρεθεί να ηγηθεί της κόκκινης λαοθάλασσας και το ξέρετε καλύτερα από τον καθένα μας. Ο Ολυμπιακός είναι μαγαζί γωνία και τον θέλουνε πολλοί.

Και για το τέλος άφησα ένα μικρό σχόλιο για τους αιώνια δευτεροτρίτους. Για ποιο λόγο πανηγυρίζουν την απόλυση του Λεμονή; Επειδή οι μεν δε θα φάνε τεσσάρα και του χρόνου και οι δε γλίτωσαν από μια νέα εξάρα…;;;

Σάββατο 15 Μαρτίου 2008

Ίδια γεύση!

Χωρις να αλλάξει κάτι στην αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού, η ομάδα κέρδισε (2-0) το πρώτο της παιχνίδι στην μετά Λεμονή εποχή. Ο Θρύλος κατέβηκε με πολλές αλλαγές στην εντεκάδα, αλλά όχι με διαφορετικό σύστημα. Οι κακές εμφανίσεις συνεχίστηκαν και στο πρώτο ημίχρονο ο Ατρόμητος εμφανίστηκε αρκετά απειλητικός, αν και ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που σκόραρε με το γκολ άδικα να ακυρώνεται από τον ανεκδιήγητο επόπτη. Οι δυο ομάδες πήγαν στο ημίχρονο με το σκορ στο 0-0. Στην επανάληψη η ομάδα με οδηγό τον Μπελουτσι προσπάθησε να δημιουργήσει κάποιες ευκαιρίες, αλλά επί της ουσίας η σχετικά μικρή υπεροχή ήταν χωρίς ουσία. Τελικά μετά από ένα κόρνερ του Μπελουτσι ο Σισιτς άνοιξε το σκορ και από εκεί και περα ακολούθησε η αγωνιστική καθίζηση και η αδικαιολόγητη οπισθοχώρηση της ομάδας. Η οπισθοχώρηση αυτή έδωσε το δικαίωμα στον Ατρόμητο να κερδίσει κατά κράτος τη μάχη του κέντρου και να φανεί απειλητικός σε μια-δυο περιπτώσεις.

Ο πάγκος δεν βοήθησε την ομάδα, αντίθετα την έκανε ακόμα πιο αμυντική. Τελικά σε μια αντεπίθεση στο τέλος του αγώνα ο Σέζαρ σιγούρεψε τους τρεις πόντους πλασάροντας από κοντινή απόσταση μετά από ασιστ του Μιρνες Σισιτς. Πλέον η ομάδα περιμένει το αποτέλεσμα του αιωνίου αντιπάλου αύριο στα Πηγάδια.

Σχολιάστε το παιχνίδι στο φόρουμ των thrylos-fans!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Λεονάρντο, Τοροσίδης (Παντος), Σέζαρ, Ζεβλάκοφ, Στολτίδης, Λεντέσμα, Μπελούτσι (Πατσατζογλου), Τζόρτζεβιτς (Νουνιεζ), Σίσιτς, Κοβάσεβιτς

Καρχαρίας!

Η Σιντεκ Καζαν δεν μπόρεσε να σταθεί εμπόδιο στο δρόμο του αυτοκράτορα του Ελληνικού πόλο προς τη φάση των 8 του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης. Οι παίκτες του Βαγγέλη Πάτερου για μια ακόμα φορά έβγαλαν πάθος μέσα στη πισίνα και παρά την πίεση που δέχθηκαν προς το τέλος του αγώνα από τους αντιπάλους τους, κατάφεραν να πάρουν μια μεγάλη νίκη (10-9) που τους δίνει τη πρώτη θέση στο γκρουπ και ταυτόχρονα τους στέλνει στους προημιτελικούς της διοργάνωσης. Μεγαλος στόχος βέβαια μια ακόμα συμμετοχή σε φάιναλ-φορ.

Εμεις θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο μπράβο και ένα ευχαριστώ σε αυτή την ομάδα που κάθε χρόνο μας χαρίζει χαρές και μας κάνει περήφανους.

Σχολιάστε την ομαδαρα μας στο φορουμ των thrylos-fans.net!

Tα οκτάλεπτα 6-3, 1-2, 1-3, 2-1

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2008

Άγαμοι Θύται ρε Σάββα!

by Eric

Αφορμη της σημερινής μου παρέμβασης είναι η εμφάνιση του Σάββα Θεοδωρίδη στην εκπομπή
Press Room του τηλεοπτικού σταθμού Ματζικ. Παρουσιαστής της εκπομπής είναι ο γνωστός και μη εξαιρετέος Βαγγέλης Δουκακος. Ας δούμε όμως μερικά από τα highlights των δηλώσεων Θεοδωρίδη:


'εγω το ποδοσφαιρο το ξερω οσο κανενας αλλος'

'λεμε την αληθεια και για αυτο μας τρεμουνε'

'εγω τους ειχα πει οτι δεν με νοιαζει το Κυπελλο Ευρωπης, εγω θελω το πρωταθλημα'

'τους εχει πιασει τρεμουλα, εχουν βαλει στο στοχαστρο τον προεδρο',
'οι αχαριστοι, εχει βαλει 30 μυρια ο προεδρος και τολμανε και μιλανε και τον πιανουν στο στομα τους'

'γιατι μιλανε τωρα και δεν ειχαν την ιδια ευθιξια με τον Μπαγιεβιτς η' ακομη με τον Σολιντ που εγω τον ηξερα οσο κανεναν και εφυγε πικραμενος ο ανθρωπος'

'την δευτερα στον Ολυμπιακο θα επιστρεψουν πολλοι τραυματιες. πηρα τηλεφωνο και εμαθα οτι απο δευτερα θα επιστρεψουν σχεδον οι παντες. τωρα που αλλαξαν τα πραγματα θα γυρισουν και ο γκαλετι και ολοι σχεδον'

'θα ξανακατεβω εστω και περαστικος απο τα αποδυτηρια για να τους μεταφερω το πνευμα μου, το πνευμα του Ολυμπιακου'

'θα πεσουν κεφαλια αν δεν γινει το 6χ3'

'ο προεδρος δεν πηρε τον Λεμονη? δικο του θεμα και το τι θα κανει με τον Λεμονη'


Πριν σχολιάσω τις δηλώσεις επιτρέψτε μου να κάνω μια μικρή ανασκόπηση για να θυμούνται οι παλιοί και μαθαίνουν οι νεώτεροι.


Βαγγελης Δουκακος

Ο κύριος Δουκακος είναι ένας ακόμα που ανήκει στην επικίνδυνη και γραφική συντεχνία των αθλητικογράφων. Πολλοί τον αποκαλούν γυμνοσάλιαγκα, χαρακτηρισμός που εμένα προσωπικά με βρίσκει κάθετα αντίθετο. Αφενός μεν το physique του κυρίου Δουκακου δεν κάνει για γυμνοσάλιαγκας (200 κιλά άνθρωπος) και αφετέρου δεν έχω δει ποτέ γυμνοσάλιαγκα με τόσο άσχημα βαμμένο μαλλί. Ας πάμε παρακατω: Εδω και μερικά χρόνια ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος έχει βρει στέγη στο τηλεοπτικό σταθμό Ματζικ. Και σαν καλός υπάλληλος φροντίζει να επαινεί ότι στραβό και ανάποδο συμβαίνει στον Ολυμπιακό. Για τα καλά, δεν κάνω σχόλιο γιατί στα καλά χαιρόμαστε πολύ και πολλοί. Η αξιοπιστία, η σοβαρότητα, η ντομπροσύνη και ο ανδρισμός ενός δημοσιογράφου φαίνονται όταν μπορεί να εντοπίσει τα κακώς κείμενα και μέσα από τη δύναμη που έχει να πιέσει προκειμένου να αλλάξουν.

Αλλα αλήθεια ποιος είναι αυτός ο όψιμος Ολυμπιακαρας; Αυτός ο Ολυμπιακαρας του σήμερα, ο δήθεν υπερασπιστής της ομάδας, πριν 10 χρόνια από την συχνότητα του New Channel τότε καθύβριζε τον Ολυμπιακό και τον πρόεδρο του, έκανε λόγο για μαϊμούδες, για Παπουτσελιδες, για παράγκες, για το Θωμά και κάλπικα πρωταθλήματα! Αυτός είναι ο Δουκακος!

Δουκακο......οι νέοι μπορεί να μην σε ξέρουν και να μη σε θυμούνται. Εμεις δεν σε ξεχνάμε και δεν πρόκειται ποτε να ξεχάσουμε τη χολή που έχεις ρίξει για τον Ολυμπιακό!!! Εχουν γνώση οι φύλακες!


Σάββας Θεοδωρίδης

Και πάμε στο κεντρικό μας θέμα! Αναρωτιέμαι αν υπάρχει έστω και ένας νοήμων άνθρωπος που να άκουσε τις δηλώσεις του κυρ Σάββα και να μην τον έπιασε μια ακατάσχετη τάση προς εμετό. Οταν πήγε να σχολιάσει ο κυρ Σάββας όσα είπε για την Μπαρνσλεϊ και την κριτική που άκουσε, απάντησε ότι αυτός το ποδόσφαιρο το ξέρει όσο κανένας. Λοιπόν.........άκου εδώ ΡΕ κυρ Σάββα.......δεν ξέρω τι ξέρεις εσύ......εκείνο που ξέρω εγώ είναι οτι εμείς ξέρουμε καλά τα όρια της δικής μας αξιοπρέπειας και της δικής μας νοημοσύνης και δεν επιτρέπουμε σε κανέναν ότι ηλικία και οποίο αξίωμα και αν έχει να μας τα ξεφτιλίζει! Και συνεχισε:

'λεμε την αληθεια και για αυτο μας τρεμουνε'

Ποιος σε έχρησε αλήθεια ΕΣΕΝΑ κομιστή της μιας και μόνης αλήθειας; Και ποια είναι η αλήθεια; Μήπως η αλήθεια είναι ότι μπροστά στο Κοκκαλη ΧΕΖΕΣΤΕ άπαντες και κανείς δεν τολμάει να βγάλει άχνα; Οπως τότε ρεΣαββα......που έδιωξε το Ντούσαν τη δεύτερη φορά, εσύ ήσουν αντίθετος αλλά δεν έβγαλες λέξη! Ούτε τον ανδρισμό να παραιτηθείς δεν είχες!


'εγω τους ειχα πει οτι δεν με νοιαζει το Κυπελλο Ευρωπης, εγω θελω το πρωταθλημα'

Ανευ σχολίου!!! Τι να πει κανείς όταν ακούει τέτοιες βλακείες;

'οι αχαριστοι, εχει βαλει 30 μυρια ο προεδρος και τολμανε και μιλανε και τον πιανουν στο στομα τους'

Ο κοσμος του Ολυμπιακού έχει βάλει παραπάνω από 30 εκατομμύρια. Και το πρόεδρο του Ολυμπιακού, ο ΚΟΣΜΟΣ του Ολυμπιακού και στο στόμα του θα τον πιάσει και στις κλωτσιές θα τον αρχίσει αν ο ΚΟΣΜΟΣ κρίνει ότι ο πρόεδρος είναι επικίνδυνος. Ο Ολυμπιακός, ρεΣαββα, είναι ο ΚΟΣΜΟΣ του όχι ο πρόεδρος του! Πάρτε το χαμπάρι!

Και τα περί αχαριστίας αλλού.......όχι στο κόσμο. Ο κόσμος του Ολυμπιακού έχει αποδώσει στο Κοκκαλη τα μέγιστα και θα του τα αποδώσει και στο μέλλον. Αχάριστοι δεν είμαστε! ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΟΥΚΑΚΟΙ ΚΑΙ ΘΕΟΔΩΡΙΔΙΔΕΣ!


'γιατι μιλανε τωρα και δεν ειχαν την ιδια ευθιξια με τον Μπαγιεβιτς η' ακομη με τον Σολιντ που εγω τον ηξερα οσο κανεναν και εφυγε πικραμενος ο ανθρωπος'

Την ιδία απορία έχουμε και εμείς. Αφου κάποιοι εκτιμούσατε τη δουλειά του Σερβου και του Νορβηγου γιατί δεν βγάλατε άχνα όταν έφυγαν, σε αντίθεση με το Λεμονή που τον περνούσατε πριονοκορδέλα κάθε τρεις και λίγο!;


'θα ξανακατεβω εστω και περαστικος απο τα αποδυτηρια για να τους μεταφερω το πνευμα μου, το πνευμα του Ολυμπιακου'


Ξεχασες το "γλυφτης" πριν το "Ολυμπιακου"! Γιατί καθαρός Ολυμπιακός δεν είσαι! Και με το συμπαθειο γιατί είσαι και μιας κάποιας ηλικίας και είναι κρίμα να ξεφτιλιζεσε έτσι!


'θα πεσουν κεφαλια αν δεν γινει το 6χ3'

Να δεις κεφάλια που θα πέσουν αν δεν γίνετε άνθρωποι!!! Και σταματήστε ΡΕ τις απειλές στους παίκτες!!! Τσίπα δεν έχετε πάνω σας; Φιλότιμο καθόλου;


'ο προεδρος δεν πηρε τον Λεμονη? δικο του θεμα και το τι θα κανει με τον Λεμονη'


ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ; Τι το περάσατε εδώ; Την εποχή των αφενταδων και των δούλων; Εχετε πάρει πρέφα ΡΕ ότι είσαστε απλοί υπάλληλοι του Ολυμπιακού; Τι περάσατε ΡΕ τον Ολυμπιακό; Μαγαζάκι του πατέρα σας ή τη κυβέρνηση του βουνού;

Που ήσουνα ΡΕ Σάββα τόσο καιρό να μιλήσεις για τη διαιτησία; ΠΟΥ ΗΣΟΥΝΑ ΡΕ; Πριονοκορδέλα τρώει η ομάδα από το Σεπτέμβρη και τώρα σας έπιασε ο πόνος;; Πλάκα μας κάνετε ρε; Που ήσουνα ΡΕ όταν έδιναν ψεύτικα πέναλτι εναντίον μας; Που ήσουνα ΡΕ όταν μας χτυπούσαν στο ψαχνό οι αντίπαλοι; Που ήσουνα ΡΕ όταν ο αιώνιος αντίπαλος έπαιζε κάθε εβδομάδα μετά τον Ολυμπιακό γνωρίζοντας τα αποτελέσματα της ομάδας μας; Τωρα σας έπιασε ο πόνος; Στο παρά πέντε;

Ε! Αγαμοι θυται ρεΣαββα, είναι μια καλή ιδέα.........οι Αγαμοι Θυται πρέπει να ξεσηκώσουν τα αστεία σας και να τα κάνουν σκετσακια να χεστεί ο κόσμος στο γέλιο. Γιατί μονό για γέλια είναι όσα λέτε και κάνετε. Γιατί αν τα πάρουμε στα σοβαρά θα πρέπει να αυτοκτονήσουμε ομαδικώς με το τρόπο που διαχειρίζεστε και αντιμετωπίζετε τον Ολυμπιακό. Και το χειρότερο είναι ότι θεωρείτε ότι έχετε δίκιο!

Αλλα ο λαός έχει ξυπνήσει ρεΣαββα!

ΦΟΡΜΟΥΛΑ 2008

by sotosg7

Ο δαφνοστεφανομένος έφηβος έγινε 83 χρονών και σύντομα θα τον βλέπουμε να φιγουράρει πάνω και στο μονοθέσιο της ομάδας μας. Δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες αφού πιστεύω πως όλοι λίγο ή πολύ έχετε μια ιδέα για το συγκεκριμένο θέμα. Μέχρι όμως να ξεκινήσει η συγκεκριμένη διοργάνωση, μπορούμε να παρακολουθήσουμε ένα άλλο κόκκινο μονοθέσιο. Στις 16/3 αρχίζει το πρωτάθλημα της φόρμουλα 1 και το κόκκινο αλογάκι θα αρχίσει να καλπάζει και πάλι. Παρακολουθώ φανατικά τους αγώνες πάνω από μια δεκαετία και πιστεύω πως δεν είμαι ο μόνος. Όποιον λοιπόν κι αν υποστηρίζετε, ελάτε να δούμε παρέα τι θα παρακολουθήσουμε τη φετινή χρονιά.

Μετά το εκπληκτικό σε εξέλιξη περσινό πρωτάθλημα, οι προσδοκίες φέτος είναι πολύ μεγαλύτερες. Μπορεί να μην αγωνίζεται πλέον ο κορυφαίος πιλότος της σύγχρονης ιστορίας του αθλήματος, αλλά η φόρμουλα δεν έχασε τον κόσμο της. Η περσινή κόντρα των Ραικόνεν, Χάμιλτον και Αλόνσο κράτησε σε υψηλά επίπεδα την αγωνία και οδήγησε σε αύξηση των τηλεθεατών παγκοσμίως. Η σεζόν θα ξεκινήσει στην Αυστραλία και θα τελειώσει στη Βραζιλία, αλλά η FIA θέλησε να προσθέσει νέες εικόνες στους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ετσι θα δούμε 18 γκραν πρι και δυο ολοκαίνουριες πίστες. Πρόκειται για τον ευρωπαϊκό αγώνα, ο οποίος φέτος θα διεξαχθεί στη Βαλένθια και όχι στον Νίρμπουργκρινγκ, αλλά και αυτόν της Σιγκαπούρης. Ο τελευταίος θα έχει και μια ιδιαιτερότητα, αφού θα πραγματοποιηθεί υπό το φως των προβολέων!! Οι διοργανωτές των δυο αγώνων ζήλεψαν λίγο από τη δόξα του Μονακό κι έτσι θα δούμε τα μονοθέσια να τρέχουν στους διαμορφωμένους δρόμους γύρω από τα λιμάνια των δυο πόλεων.

Με τον τίτλο του φαβορί θα ξεκινήσει τη χρονιά η πρωταθλήτρια Ferrari. Στη θέση των οδηγών διατήρησε το δίδυμο των Ραικόνεν και Μάσα κι έτσι θα έχει τον πρώτο λόγο για τον τίτλο. Έδρα της παραμένει το Μαρανέλο και το φετινό της μπάτζετ αγγίζει τα 255 εκ. ευρώ. Γεν. διευθυντής θα είναι ο Σ. Ντομενικάλι και Τεχν. Διευθυντής ο Αλντο Κόστα. Δοκιμαστές : Λούκα Μπαντόερ και Μαρκ Ζενέ.

Στη BMW οι προσδοκίες είναι μεγάλες μετά από τις καλές εμφανίσεις της περσινής χρονιάς. Με έδρα της το Μόναχο και μπάτζετ 295 εκ. ευρώ θέλει φέτος να διεκδικήσει και νίκες. Πιλότοι παραμένουν οι Νικ Χάιντφελντ και Ρόμπερτ Κούμπιτσα, Γεν. διευθυντής ο Μάριο Τίσεν και Τεχν. Διευθυντής ο Βίλι Ραμπφ. Δοκιμαστές: Κρίστιαν Κλιν και Μάρκο Ασμερ.

Η Renault με έδρα το Ενστοουν και μπάτζετ 230 εκ. ευρώ θα έχει και πάλι στις τάξεις της τον δις πρωταθλητή από το Οβιέδο Φερνάντο Αλόνσο. Δεύτερος πιλότος θα είναι ο Νέλσον Πικέ Τζούνιορ, γιος του Βραζιλιάνου πρωταθλητή. Γεν. διευθυντής ο Φλάβιο Μπριατόρε και Τεχν. Διευθυντής ο Μπομπ Μπελ. Δοκιμαστές: Λούκας Ντι Γκράσι και Σάκον Γιαμαμότο.

Η Williams με έδρα το Γκρόουβ και μπάτζετ 130 εκ. ευρώ ψάχνει να βρει τον καλό της εαυτό. Στηρίζει τις ελπίδες της για ανάκαμψη στο Νίκο Ρόσμπεργκ και όχι στον Καζούκι Νακατζίμα. Γεν διευθυντής ο Φρανκ Ουίλιαμς και Τεχν. Διευθυντής ο Σαμ Μάικλ. Δοκιμαστές: Ναράιν Καρθικέγιαν και Νίκο Χούλκενμπεργκ.

Στη Red Bull με έδρα το Μίλτον Κέινς και μπάτζετ 155 εκ. ευρώ ανεβάζουν στροφές με αργά και σταθερά βήματα. Οι Ντέιβιντ Κούλθαρντ και Μαρκ Ουέμπερ θα αποτελέσουν και φέτος το δίδυμο των πιλότων. Γεν. διευθυντής ο Κ. Χόρνερ και Τεχν. Διευθυντής ο Αντριαν Νιούι. Δοκιμαστές: Σεμπάστιαν Μπομί.

Στην Τoyota με έδρα την Κολωνία και ένα τεράστιο προϋπολογισμό που φτάνει τα 375 εκ. ευρώ δεν έχουν δει ακόμα τα επιθυμητά αποτελέσματα. Στα μονοθέσια θα έχει οδηγούς τον Γιάρνο Τρούλι, ενώ αντικατέστησε τον Ραλφ Σουμάχερ με τον Τίμο Γκλοκ. Γεν. διευθυντής ο Τ. Γιαμασίμα και Τεχν. Διευθυντής ο Π. Βασελόν. Δοκιμαστές Καμούι Κομπαγιάσι.

Η Toro Rosso αποτελεί την Ιταλική έκδοση της Red Bull με έδρα τη Φαέντσα και μπάτζετ τα 50 εκ. ευρώ. Φέτος δεν θα βρίσκεται στην ομάδα ο Βιταντόνιο Λιούτσι, ο πρώτος οδηγός που οδήγησε για την Toro Rosso. Οδηγοί της θα είναι ο Σεμπάστιαν Φέτελ και ο Σεμπαστιέν Μπουρντέ. Γεν διευθυντής ο Φ. Τοστ και Τεχν. διευθυντής ο Τζόρτζιο Ασκανέλι. Δοκιμαστές: -

Οι Ιάπωνες της Honda με έδρα το Μπράκλει και μπάτζετ 295 εκ. ευρώ έκαναν την έκπληξη με τη μεταγραφή του Ρος Μπρον. Πιλότοι θα είναι οι Τζέισον Μπάτον και Ρούμπενς Μπαρικέλο. Γεν διευθυντής ο Ρος Μπρον και Τεχν. διευθυντής ο Σουχέι Νακαμότο. Δοκιμαστές: Αλεξ Βουρτς και Μάικ Κόνγουει.

Η Super Aguri με έδρα το Λίνφιλντ και μπάτζετ 70 εκ. ευρώ δεν αναμένεται να παρουσιάσει κάτι το ιδιαίτερο. Πιλότοι θα είναι ο Τακούμα Σάτο και ο Αντονι Ντέιβιντσον. Γεν. διευθυντής ο Α.Σουζούκι και Τεχν. διευθυντής ο Μ. Πρέστον. Δοκιμαστές:-

Η Force India με έδρα το Σίλβερστοουν και μπάτζετ 80 εκ. ευρώ, είναι η παλιά Midland και περσινή Spyker. Την αγόρασε ο Ινδός μεγιστάνας Βιτζέι Μάλια δίνοντας ενδιαφέρον στο πολυπληθές κοινό της Ινδίας. Οδηγοί θα είναι ο Τζανκάρλο Φισικέλα και ο Αντριαν Σούτιλ. Γεν. διευθυντής ο Κόλιν Κόλες και Τεχν. διευθυντής ο Μάικ Γκασκόιν. Δοκιμαστές: Βιταντόνιο Λιούτσι και Ρολντάν Ροντρίγκεθ.

Και τέλος έχουμε τη γνωστή σε όλους McLaren με έδρα το Ουόκινγκ και μπάτζετ 350 εκ. ευρώ. Οδηγοί της θα είναι ο Λιούις Χάμιλτον και ο Χέικι Κοβαλάινεν. Αυτό που μένει να αποδείξουν είναι ότι η ομάδα έχει δικές της ικανότητες και δεν στηρίζεται σε παράνομες κατασκοπείες. Γεν. διευθυντής ο Ρος Ντένις και Τεχν. διευθυντής ο Πάντι Λόου. Δοκιμαστές: Πέδρο Ντε Λα Ρόσα και Χέικι Κοβαλάινεν.

Κάπως έτσι θα μπουν οι ομάδες στη μάχη του πρωταθλήματος, αλλά και με μερικές αλλαγές στους κανονισμούς, με τους περισσότερους να αφορούν στη μεγαλύτερη ασφάλεια των πιλότων. Καταργείται το traction control, το οποίο είχε επανέλθει το 2001. Το κιβώτιο ταχυτήτων ενός αυτοκινήτου θα μπορεί να αντικαθίσταται κάθε τέσσερις αγώνες. Αν κάποιο καταστραφεί νωρίτερα, τότε αυτό θα επιφέρει στον οδηγό ποινή πέντε θέσεων. Ο κινητήρας θα απαγορεύεται να ξεπερνά τις 19000 στροφές, ενώ έγινε πιο ασφαλές και ανθεκτικό το πιλοτήριο του μονοθέσιου.

Τέλος θα έχουμε μετατροπές και στα επίσημα χρονομετρημένα δοκιμαστικά του Σαββάτου. Σκοπός της FIA είναι να δώσει περισσότερες ευκαιρίες στις μικρές ομάδες, αλλά και τη δυνατότητα σε αυτούς που θα συμμετέχουν μέχρι τέλους να εξοικονομήσουν καύσιμα, εν όψει της ημέρας του αγώνα. Ετσι, το πρώτο σκέλος όπου συμμετέχουν όλα τα μονοθέσια θα διαρκεί 20 λεπτά αντί για 15, ενώ μειώνεται ο χρόνος του τελευταίου κομματιού από 15 σε 10 λεπτά. Το μεσαίο κομμάτι των δοκιμαστικών παραμένει το ίδιο σε διάρκεια, δηλαδή ένα τέταρτο της ώρας.

Καλή αγωνιστική χρονιά στις ομάδες και τηλεοπτική σε όλους εμάς που θα το παρακολουθήσουμε!!!


Μια νίκη μακρυά από την οκτάδα!

Σε ένα ματς θρίλερ ο Θρύλος βγήκε κερδισμένος (52-61) παραδίδοντας σεμινάριο άμυνας, κρατώντας στους 52 πόντους μια από τις πιο επιθετικές ομάδες της Ευρωλιγκας. Ο Ολυμπιακός μπήκε από την αρχή του αγώνα αποφασισμένος να πουλησει ακριβά το τομάρι του στο Καουνας. Παίζοντας εξαιρετική άμυνα και κρατώντας τους Λιθουανους στους 9 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, φαινόταν ότι θα ήταν το αφεντικό του ματς. Εν τούτοις ένα κακό δεκάλεπτο στη δεύτερη περίοδο και μια μέτρια μισή τρίτη περίοδος έφεραν την Ζαλγκιρις μπροστά στο σκορ με τον Ολυμπιακό να συνεχίζει να παραδίδει σεμινάρια άμυνας αλλά ταυτόχρονα να αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες στην επίθεση.

Στη τέταρτη περίοδο οι παίκτες του Δράκου έπαιξαν τέλεια άμυνα και καθοδηγούμενοι από έναν ψυχωμένο Λιν Γκριρ καθώς και ένα σοβαρό Μπλακνεϊ, κατάφεραν να πάρουν μια τεραστία και πανάξια νίκη σε μια έδρα που μόνο η ΤΣΣΚΑ και η Ρεαλ είχαν κερδίσει και που πριν 1.5 μήνα περίπου είχαμε χάσει πανηγυρικά! Τωρα η προσοχή όλων στρέφεται στο μεγάλο ματς με τη Ρεαλ την επόμενη εβδομάδα!

Σχολιάστε το παιχνίδι στο φορουμ των thrylos-fans!

Τα δεκάλεπτα: 9-13, 28-27, 43-39, 52-61

Ζαλγκίρις Κάουνας: Μπράουν 9(2), Κόλινς 9, Μασιούλις 10, Ζουκάουσκας, Γιανκούνας 8, Ντζάι 8, Πόποβιτς 5(1), Γιούρακ 3(1), Σαλένγκα, Μάρκοτα
Ολυμπιακός: Μπλάκνεϊ 8(1), Γουντς 3, Μπουρούσης 9(1), Γκριρ 12(1), Βασιλόπουλος 3, Πρίντεζης 4, Τζάκσον 11, Βασιλειάδης 3(1), Σεϊμπούτις, Τεόντοσιτς 6(1)

Δηλώσεις

Μετά το τέλος του αγώνα ο Παναγιώτης Γιαννάκης τόνισε: "Ήταν παιχνίδι με πολύ άγχος, γιατί και οι δύο ομάδες ήθελαν πολύ τη νίκη. Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε πολλά λάθη και δεν είχαμε τον έλεγχο στα ριμπάουντ. Όμως, στο δεύτερο μέρος ήμασταν καλύτεροι. Είχαμε υπομονή ακόμη κι όταν ήμασταν πίσω στο σκορ και συνεχίσαμε να παίζουμε καλή άμυνα. Συγχαρητήρια στους παίκτες μας, γιατί δεν ήμασταν σε καλή μέρα, αλλά κατάφεραμε να πάρουμε τη νίκη με καθαρό μυαλό και δυνατή άμυνα".

Ο Ρόντρικ Μπλάκνεϊ ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές με το καθοριστικό τρίποντο που πέτυχε 33'' πριν το τέλος του αγώνα: "Όταν έφυγε η μπάλα από τα χέρια μου, ήξερα ότι του σουτ ήταν καλό, αν και βιαστικό. Μόλις η μπάλα κατέληξε στο καλάθι, κοίταξα τα πρόσωπα των Λιθουανών και των συμπαικτών μου. Δεν μπορούσαμε να χάσουμε αυτό το ματς. Όμως, δεν τελειώσαμε ακόμη. Πρέπει να νικήσουμε τη Ρεάλ και ο κόσμος πρέπει να είναι ο 6ος παίκτης μας. Στόχος μας είναι να νικήσουμε έστω και με έναν πόντο, όχι με 11". Ο επίσης εκ των κορυφαίων -ιδιαίτερα στην άμυνα-

Γιάννης Μπουρούσης είπε: "Το κλειδί της νίκης ήταν η άμυνα. Όμως, για να παίξεις άμυνα πρέπει να έχεις πείσμα, διάθεση και αποφασιστικότητα. Παρά τα λάθη μας, πήραμε τη νίκη με την άμυνα και το πάθος μας. Κανείς δεν πίστευε μετά τις δύο ήττες στις πρώτες αγωνιστικές, ότι θα κάνουμε αυτό που κάναμε. Όμως, αν δεν νικήσουμε τη Ρεάλ, οι δύο εκτός έδρας νίκες θα είναι παρελθόν. Κι αυτό δεν είναι κλισέ, αλλά η πραγματικότητα. Η μεταμόρφωσή μας στην άμυνα δεν είναι τυχαία, αλλά αποτέλεσμα της δουλειάς που κάνουμε με τον κόουτς. Όμως, ακόμη δεν έχουμε φτάσει στο επίπεδο που μπορούμε, αλλά πιστέψτε με ότι είναι πολύ δύσκολο να αλλάζεις φιλοσοφία και χαρακτήρα και να καλείσαι να παίξεις δύο τελικούς".

Τέλος, ο Ριμάντας Γκρίκας τόνισε από την πλευρά του: "Ήταν δύσκολο και για τις δυο ομάδες γιατί υπήρχε μεγάλη ψυχολογική πίεση. Το τρίποντο του Μπλάκνεϊ στο τέλος ήταν αρκετά τυχερό. Δεν ήταν έτοιμος για σουτ, αλλά χάρις στην εμπειρία του το πέτυχε. Το παιχνίδι πήγε σε χαμηλό σκορ και γινόταν μάχη σ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Είχαμε την ευκαιρία πολλές φορές να πάρουμε τη νίκη, αλλά δεν τα καταφέραμε. Ο Μπράουν σε κρίσιμες φάσεις ήταν αρκετά νευρικός".

πηγή: sport24.gr


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.