Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Κυριακή 31 Αυγούστου 2008

Λάτιν αρχή!

Με το δεξί ξεκίνησε την φετινή του πορεία στο πρωτάθλημα της Σουπερλιγκας ο Ολυμπιακός. Παρόλο που η ομαδα βρεθηκε σε νεκρό χρόνο (στις καθυστερίσεις του ημιχρόνου) πισω στο σκορ, παρουσίασε μια τελείως διαφορετική εικονα στο 2ο μισό της αναμέτρισης και αποδίδοντας αρκετά καλό ποδόσφαιρο κατάφεραν να ανατρέψουν το σκορ και να πάρουν μια σημαντικη, κυρίως από ψυχολογικής άποψης, νίκη. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα η πρώτη εμφάνιση του Ντιογκο με την ερυθρόλευκη φανελα. Ο Βραζιλιανός έκανε ένα εξαιρετικό ντεμπουτο δείχνοντας οτι έχει πλούσιο ταλέντο και ότι αν δουλέψει και έχει τα μυαλά μεσα στο κεφάλι του θα κάνει σπουδαία καριερα στην Ευρώπη.

Ηγέτης της ομάδας για αλλο ενα παιχνίδι ηταν ο Λουτσιάνο Γκαλέτι ο οποιος σημείωσε 2 τέρματα και αναδείχθηκε και πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα. Αρκετά καλοι ήταν και οι Ντουντού και Μπελούτσι. Αμφότεροι εκαναν ενα σπουδαίο δεύτερο ημίχρονο. Εξαιρετικός σε ολο τον αγώνα ηταν και ο Τάσος Πάντος που έδωσε δωρεάν μαθήματα για το πώς παίζεται η θέση του δεξιού μπακ. Θετικοί και οι δυο κεντρικοί αμυντικοί αλλά κάτι φαίνεται να μην κολάει σε αυτο το συγκεκριμενο δίδυμο. Θετικός ηταν και ο Ντομι καθως και ο Ντάρκο, ο οποίος πρόλαβε μέσα σε μισή ώρα που έπαιξε να σκοράρει κιολας.

Ακολουθεί διακοπή δεκαπέντε ημερών, εξαιτίας των υποχρεώσεων της Εθνικής ομάδας. Καιρός αρκετός προκειμένου να αλλάξουν κάποια κακώς κείμενα στην ομάδα.

Σχολιάστε το παιχνίδι στο φόρουμ των thrylos-fans!

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:Νικοπολίδης, Πάντος, Ζεβλάκοφ, Α. Παπαδόπουλος, Ντομί, Γκαλέτι, Ντουντού, Πατσατζόγλου (46’Μπελούτσι), Λέτο (75' Στολτίδης), Ντιόγκο, Μήτρογλου (54' Κοβάσεβιτς)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Αμπάρης, Φλάβιο, Μαρσελάο, Λαζαρίδης, Νταμόντε, Μπαστία, Φάμπιο, Ουριμπάρι, Ζορζίνιο, Μιλάνο, Τσέζαρεκ

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2008

Κοίτα τι έκανες...

Το παρακάτω κέιμενο αποτελεί καθαρά προσωπική άποψη του γράφοντα και κατά συνέπεια δεν αντιπροσωπεύει το σύνολο των μελών του φόρουμ των thrylos-fans.

Να ξεκαθαρίσω κάτι. Δεν με ενόχλησε τόσο ο αποκλεισμός από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Κάποια στιγμή θα συνέβαινε. Ο χθεσινός αποκλεισμός απλά αποτελεί την τιμωρία του εγκλήματος που λαμβάνει χώρα απο την 11η Μαρτίου (απόλυση κ.Λεμονή) και έπειτα.

Μία ομάδα η οποία μας έκανε να ονειρευόμαστε για ένα καλύτερο αύριο, για κάτι το διαφορετικό, που μας έβγαλε στους δρόμους να πανηγυρίζουμε σαν μικρά παιδιά, που μας "ανάγκασε" να παθιαζόμαστε με αυτή ακόμη και όταν δεν απέδιδε τα αναμενόμενα, διαλύεται. Αργά, βασανιστικά, ταπεινωτικά.

Λάθη στον προγραμματισμό, λανθασμένες επιλογές προσώπων (για να μην παρεξηγηθώ δεν βάζω τον προπονητή σε αυτά), απομακρύνσεις παικτών που πρόσφεραν και είχαν διάθεση να συνεχίσουν να το κάνουν, βιαστικές και συνάμα παράλογες αποφάσεις. Όλων αυτών γίναμε μάρτυρες το φετινό καλοκαίρι.

Ένα τεράστιο "γιατί" πλανάται στο μυαλό μου.

Γιατί ο Ολυμπιακός ειναι και πάλι δέσμιος παλαιότερων τακτικών;

Γιατί απέκτησε και πάλι "ταβάνι", αρκετά χαμηλό για τη δυναμική του;

Και κυρίως, γιατί μας αφαιρείτε τόσο απότομα το δικαίωμα να ονειρευόμαστε;

Αγωνιστικά, ο Ολυμπιακός ήταν κακός εχθές στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ανέβασε την απόδοσή του, προηγήθηκε με το πολύ όμορφο γκολ του Μπελούτσι, είχε ευκαιρίες να πετύχει και άλλα που θα του έδιναν τη δυνατότητα έστω να στείλει το ματς στην παράταση, αλλα δεν τα κατάφερε και έτσι συνεχίζει στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Σχολιάστε τον αγώνα εδώ.

ΥΓ1: Οι ευθύνες του Ερνέστο Βαλβέρδε υφίστανται και κυρίως για το πρώτο ματς υπάρχουν αρκετά για να του προσάψει κάποιος, αλλά θεωρώ ότι είναι πολύ νωρίς
για να κριθεί αν είναι (η όχι) κατάλληλος να βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας. Και βέβαια έχει το ελαφρυντικό να μην μπορεί να κάνει την δουλειά του υπό τις κατάλληλες συνθήκες.

ΥΓ2: Συγχαρητήρια στους παίκτες και τον προπονητή της Ανόρθωσης για την παλικαρίσια πρόκρισή τους.

Σάββατο 9 Αυγούστου 2008

Χωρίς λόγια.

Στο συγκεκριμένο χώρο σπάνια κάνουμε αναφορές σε άλλες ομάδες και αθλητές άλλων ομάδων όταν δεν εμπλέκεται στην μέση ο Ολυμπιακός άλλα χθες μας έπεσε στα χεριά ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο από την εφημερίδα Μακεδονία και αισθανόμαστε την ανάγκη να το δημοσιεύσουμε και στο δικό μας μπλογκ, μιας και τέτοιες ενέργειες αξίζουν ευρύτερης προβολής. Εμείς να πούμε ένα μεγάλο μπραβο στον Σερχιο Κοκε. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από τέτοιους αθλητές. Ευχαριστίες και στον φίλο αριανο, που μας έδειξε το κείμενο.


ΣΕΡΧΙΟ ΚΟΚΕ Εκτελεστής και άνθρωπος


Πέρσι τα Χριστούγεννα ένα γκρουπ ποδοσφαιριστών του Άρη επισκέφθηκε πτέρυγα νοσοκομείου προκειμένου να μοιράσει δώρα σε παιδιά πάσχοντα από κακοήθη νοσήματα. Μπρος στην εικόνα παιδιών και οικογενειών που δίνουν μάχη ζωής, ένας από τους παίκτες δεν άντεξε και ξέσπασε σε λυγμούς. Ηταν η μέρα που οι συμπαίκτες του, είδαν τον Σέρχιο Κόκε να κλαίει

Εκείνη η μέρα ήταν η συνέχεια της σχέσης του Άρη με τη "Λάμψη", τον σύλλογο γονέων παιδιών πασχόντων από κακοήθη νοσήματα, η ίδια μέρα που ο Κόκε δέθηκε με τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Εκτοτε η πορεία της νοσηλείας των παιδιών βρέθηκε σε προτεραιότητα ενδιαφέροντος, έστω και εξ αποστάσεως, μιας και οι υποχρεώσεις του δεν επέτρεπαν συχνές επισκέψεις του ίδιου. Το δέσιμό του όμως με τα παιδιά ήταν αμοιβαίο, σε βαθμό που μικροί φίλοι του Κόκε βρίσκονταν στο "Κλεάνθης Βικελίδης" για να τον δουν από κοντά. Ήταν οι λίγες φορές που με το σφύριγμα της λήξης ο Ισπανός δεν κατευθυνόταν προς στο πέταλο της θύρας 3 για να χειροκροτήσει τους οπαδούς του Άρη, αλλά προσέγγιζε τον κάθε πιτσιρίκο-επισκέπτη, χαρίζοντάς του τη φανέλα.

Αυτές οι στιγμές ήταν οι μοναδικές "δημοσιοποίησης" αυτής της σχέσης. Ο Κόκε την κρατούσε αποκλειστικά για τον ίδιον, αποφεύγοντας κάθε αναφορά γι' αυτήν ακόμη και στο φιλικό του κύκλο. Μόνο με έναν τη μοιραζόταν, τον Λάμπρο Σκόρδα. Η απόφαση του προέδρου της ΠΑΕ άλλωστε να προβάλλεται το λογότυπο της "Λάμψης" στο εμπρόσθιο μέρος της φανέλας του Άρη ήταν η κίνηση που έφερε τα παιδιά στη ζωή του, η ίδια που έφερε Σκόρδα και Κόκε πιο κοντά, πέρα από τα στερεότυπα μιας σχέσης προέδρου ομάδας και ποδοσφαιριστή.

Με την επιστροφή του Άρη από το Ζέεφελντ, ο Κόκε ζήτησε από τον Σκόρδα να μάθει αν μπορεί να επισκεφθεί τα παιδιά στο ΑΧΕΠΑ. Το απόγευμα της Δευτέρας, λίγο πριν από το φιλικό με τη Μπόλτον ο δεύτερος μίλησε με τον άνθρωπο, ο οποίος είχε αποτελέσει ουσιαστικά τον συνδετικό κρίκο της σχέσης του Άρη με τη "Λάμψη". Ο Σκόρδας μετέφερε την επιθυμία του Κόκε και ζήτησε ενημέρωση για το πότε θα μπορούσε ο Ισπανός να επισκεφθεί τα παιδιά. Η συγκυρία ήταν ευνοϊκή. Το απόγευμα της Τρίτης, στις 5, θα γινόταν πάρτι γενεθλίων στην πτέρυγα του νοσοκομείου για ένα επτάχρονο αγοράκι και ένα κοριτσάκι 4,5 ετών.

Ο Κόκε ενημερώθηκε από τον Σκόρδα και όλα πήραν το δρόμο τους. Συνοδευόμενος από υπάλληλο της ΠΑΕ πήγε στο νοσοκομείο, αφού πρώτα έγινε στάση σε κατάστημα παιχνιδιών για αγορές δώρων, και επισκέφθηκε τα παιδιά. Εμεινε μαζί τους για περίπου μία ώρα, καθώς στις 7 ήταν προγραμματισμένη προπόνηση. Πριν φύγει αντάλλαξε υποσχέσεις με έναν πιτσιρίκο. Ο μικρός του υποσχέθηκε ότι θα βρισκόταν χθες στο "Κλ. Βικελίδης" για να τον δει στο φιλικό με τη Μπριζ και ο Κόκε του έταξε τη φανέλα.

ΥΓ. Είναι φορές που κάποια πράγματα δεν πρέπει να τα κρατάς μόνο για σένα. Στιγμές που η γενναιοδωρία να δείχνεις πράγματα που οι πολλοί δεν μπορούν να δουν και η ταπεινότητα να δέχεσαι αλήθειες που άλλοι αρνούνται, γιατί απλώς δεν τους συμβαίνει, επιβάλλεται να προβάλλονται μπας και η βοήθεια γίνει μεγαλύτερη. Προσπαθώ να δικαιολογηθώ στον Σέρχιο Κόκε μιας και είμαι σίγουρος ότι θα ενοχληθεί για την παρέμβαση στη δική του ζωή εκτός γηπέδου. Να ξέρει όμως, ότι η βοήθειά του στα παιδιά θα γίνει πολύ σημαντικότερη αν βρει μιμητές. Για κάθε ενδιαφερόμενο το τηλέφωνο της "Λάμψης" 2310-943396, είναι στη διάθεσή του.

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2008

Λέτο και Ντουντού στο Λιμάνι!

Έστω και με καθυστέρηση αρκετών εβδομάδων ο Ολυμπιακός προχώρησε σε δυο πολύ σημαντικές μεταγραφικές κινήσεις. Έτσι από προχθές, στο ρoστερ της ομάδας ανήκουν οι Σεμπαστιάν Λετο (με μορφή δανεισμού από τη Λίβερπουλ) και Ντουντου Σεαρενσε, με απευθείας μεταγραφή από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Δυο πολύτιμα εργαλεία στην προσπάθεια του προπονητή να παρουσιάσει ένα ποιοτικό και αξιόμαχο σύνολο. Εμείς να ευχηθούμε στα δυο νέα αποκτήματα της ομάδας μας να έχουν την υγεία τους και να πανηγυρίσουμε μαζί πολλές επιτυχίες.


Σχολιάστε τους Λετο και Ντουντου στο φόρουμ των thrylos-fans
!

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008

Η κλήρωση live!

Έφτασε η μέρα της κλήρωσης για τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσαμπιονς Λιγκ. Σε λίγη ώρα στη Νιον θα ξεκινήσει η διαδικασία της κλήρωσης. Ο Ολυμπιακός βρισκεται στο γκρούπ των ισχυρών και ελπίζει σε μια καλή κληρώση προκειμένου να δώσει και φέτος το παρόν στη φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλογικής διοργάνωσης. Το thrylos-fans θα μεταδώσει και φέτος live την κλήρωση.




13:14 : Πρώτο ζευγάρι Ανόρθωση-Ολυμπιακός .

13:10 : Η διαδικασία ξεκινά.

13:07 : Ο τεχνικός διευθυντής της ΟΥΕΦΑ, Τζιορτζιο Μαρκετι, εξηγεί τους κανονισμούς που διέπουν την κλήρωση καθώς και τα παιχνιδια του 3ου προκριματικου γυρου.

13:05 : Ο εκτελεστικός γραμματέας της ΟΥΕΦΑ απεκάλυψε ότι το φετινό μότο της διοργανώτριας αρχής είναι ο "σεβασμός".

13:00 : Η διαδικασία ξεκίνησε με τον εκτελεστικό γραμματέα της ΟΥΕΦΑ να απευθύνει σύντομο χαιρετισμό.

12:57 : Όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει η κλήρωση του τρίτου προκριματικού γύρου του Champions League.

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού:

Αδύνατοι

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)
Νικητής Σερίφ Τιρασπόλ-Σπάρτα Πράγας (0-1)
Νικητής Ντροχέντα-Ντιναμό Κιέβου (1-2)
Λέφσκι Σόφιας (Βουλγαρία)
Σλάβια Πράγας (Τσεχία)
Γαλατασαράϊ (Τουρκία)
Νικητής Ίντερ Μπακού-Παρτιζάν (1-1)
Γκιμαράες (Πορτογαλία)
Νικητής Ντομζάλε-Ντιναμό Ζάγκρεμπ (0-3)
Νικητής Μπειτάρ Ιερουσαλήμ-Βίσλα Κρακοβίας (2-1)
Σταντάρ Λιέγης (Βέλγιο)
Τβέντε (Ολλανδία)
Νικητής Τάμπερε-Αρτμέντια Περτζάλκα (1-3)
Νικητής Άαλμποργκ-Μόντριτσα (5-0)
Νικητής Μπραν-Βέντσπιλς (1-0)
Νικητής Ανόρθωση-Ραπίντ Βιέννης (3-0)


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.