Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

Πρώτη με νίκη στο κατάμεστο ΣΕΦ!!!

Δεύτερη αγωνιστική της ευρωλίγκας και ο Ολυμπιακός επικράτησε της Μάλαγα με 83-72 σε ένα κατάμεστο από οπαδούς της ομάδας ΣΕΦ.Όλα ήταν υπέροχα...οι 10000 κόσμος που βρέθηκε στο φαληρικό στάδιο ήταν έτοιμοι από καιρό όχι μόνο για να βοηθήσουν την ομάδα σε ένα πολύ κρίσιμο αγώνα, αλλά και για να θαυμάσουν τους αστέρες της για πρώτη φορά φέτος από κοντά.Η διοίκηση της ομάδας πιστή στις εξαγγελίες της είχε ετοιμάσει ένα υπέροχο θέαμα με πολλές εκπλήξεις που μόνο ευχάριστες αναμνήσεις ξυπνούσε στο φιλοθεάμων κοινό.


Ήταν όλα εξαιρετικά και η αρχή του αγώνα όπως αναμένονταν δύσκολη.Το τρακ των παικτών της ομάδας προδίκαζε για μια τέτοια εξέλιξη..η συνέχεια όμως ήταν διαφορετική.Η Μάλαγα μπήκε πολύ ζεστά και συγκεντρωμένα στον αγώνα ενώ ο Ολυμπιακός παρουσιάζονταν ασύνδετος και νευρικός και ως αποτέλεσμα ήταν να γίνουν αρκετά ανόητα λάθη να χαθούν πολλα ριμπάουντ σε άμυνα και επίθεση ενώ οι επιλογές στην επίθεση μας καθως και οι περιστροφές στην άμυνα μας ήταν πολύ κακές.Αυτό είχε ως συνέπεια οι Κελάτι,Χαισλιπ από έξω και ο Άρτσιμπαλτ από μέσα από το καλάθι να οδηγούν τη Μάλαγα σε ένα πολύτιμο ροζ φύλλο αγώνα.Ο Ολυμπιακός στα μέσα του Α δεκαλέπτου προχώρησε σε αλλαγές και οι Γκριρ-Παπαλουκάς και Μπουρούσης ανέβασαν αισθητά την ομάδα με αποτέλεσμα η διαφορα να κλείσει στους 6 πόντους...σκορ δεκαλέπτου 14-20 με την αγαπημένη μας ομάδα να κάνει ένα σερί 10-0.Στο Β δεκάλεπτο δεν άλλαξε κάτι δραματικά.Ο Ολυμπιακός δεν συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και η Μάλαγα ξέφυγε για λίγο ξανα με τον Κελάτι να σκοράρει συνεχώς απο τη γραμμή των 3 πόντων και τον Ολυμπιακό να κάνει ξανά λάθη και να οδηγείται σε κακές επιθέσεις ενώ οι αιφνιδιασμοί που δεκτήκαμε δεν ήταν λίγοι.Στη συνέχεια ήρθε η ανάκαμψη και με τον Παπαλουκά σε θέση οδηγού και τους Τσίλντρες,Μπουρούση και Πρίντεζη να προσφέρουν πολύτιμες βοήθειες το ημίχρονο τελείωσε με σκορ 39-38.Ο Ολυμπιακός ναι μεν ήτανμπροστά στο σκορ ναι μεν ως τότε πετύχαινε το στόχο της νίκης αλλά η εμφάνιση του προβλημάτισε πολύ και το σκορ μόνο κολακευτικό έμοιαζε.

Ο αγώνας συνεχίστηκε και στο Β ημίχρονο και ο Ολυμπιακός αντίθετα με το περασμένο δεκάλεπτο παρουσιάστηκε πολύ βελτιωμένος.Η γρανιτένια άμυνα της ομάδας με μπροστάριδες τους Βασιλόπουλο και Έρτσεκ που έκαναν αθόρυφη δουλειά ήταν και το κλειδί της επιτυχίας.Ο εκπληκτικός μια ακόμα φορά Γιάννης Μπουρούσης και ο Γιώργος Πρίντεζης βοήθησαν καθοριστηκά την ομάδα επιθετικά ενώ ο πρώτος κυριαρχούσε και στις δυο ρακέτες με το δυναμισμό,το πάθος και την ενέργεια του.Η Μάλαγα ξέμεινε επιθετικά από λύσεις.Η περιφερειακή άμυνα της ομάδας λειτούργησε άψογα οι διάδρομοι έκλεισαν και το σκορ έφτασε αναμενόμενα στο 60-48 στο τέλος του Γ δεκαλέπτου.

Στο κρίσιμο τελευταίο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες παρουσίασαν αυξομειώσεις στην απόδοση τους....ο Ολυμπιακος έχοντας στο ξεκίνημα δημιουργήσει μια καλή διαφορα 14 πόντων αδράνισε και η Μάλαγα βρίσκοντας λύσεις από τους παίκτες της μπήκε ξανά στη διεκδίκηση της νίκης μειώνοντας τη διαφορά ακόμα και στους 5 (63-58) αλλά ως εκεί.Ο Γιαννάκης αποφάσισε να βάλει τα δυνατά του όπλα στη μάχη και ο Τζος Τσιλντρες μπήκε φουριόζος στον αγωνιστικό χώρο και με προσωπικές διαδοχικές φάσεις ανέβασε τη διαφορά κοντά σε διψήφιο νούμερο.Ο αγώνας έφτανε πλεον στο τέλος του και οι ερυθρόλευκοι δεν ήταν διατεθημένοι να χαρίσουν τη νίκη στον αντίπαλο τους...με υπομονή και αυτοσυγκέντρωση η ομάδα μας έφτασε στο τελικό 83-72 και έκανε ένα σημαντικό βήμα για τη πρώτη θέση του ομίλου.

Η ομάδα του Πειραιά σίγουρα δεν ένθουσίασε με την απόδοση της αλλά ώρες ώρες βλέποντας την καταλαβαίνει κανείς οτι κάτι καλό δημιουργείται που χρειάζεται χρόνο.Οι συνδιασμοί των παικτών της ομάδας, ειδικά μέσα στη ρακέτα,πολλές φορές είναι για σεμινάριο,ενώ σιγά σιγά αρχίζει να δημιουργείται ένας ζωντανός οργανισμός με έντονα τα στοιχεία του χαρακτήρα,προσωπικότητας,μυαλού.Η νοοτροπία του Παναγιώτη Γιαννάκη παίρνει σάρκα και οστά και δεν θα αργήσει η στιγμή που η ομάδα μας θα παρουσιαστεί πανέτοιμηγια τη διεκδίκηση των στόχων της .Αν κερδίζεις τη πρωτοπόρο του ισπανικού πρωταθλήματος με σχετική εύκολια σε μια φάση που η ομάδα δε βρίσκεται ούτε στο 30% της φόρμας της εύλογο είναι να μην αναρωτιέται κανείς τι μπορεί να κάνει όταν οι αυτοματισμοί λειτουργήσουν στο τέλειο?

Τους πόντους της ομάδας πέτυχαν:

Ολυμπιακός: Παπαλουκάς 4, Τσίλντρες 15, Βούισιτς, Μπουρούσης 20, Χαλπερίν 6, Γκριρ 11, Βασιλόπουλος 5, Πρίντεζης 12, Έρτσεγκ 6, Τεόντοσιτς 4

Μάλαγα: Κουκ, Γκομίς 7, Βελς 9, Καμπέθας, Ντόνγκ 11, Φαβεράν 1, Χιμένεθ, Άρτσιμπαλντ 15, Κελάτι 15, Χάισλιπ 14

Mετά το τέλος του αγώνα δήλωσαν οι πρωταγωνιστές:

Παναγίωτης Γιαννάκης:«Το παιχνίδι και οποιοσδήποτε θεσμός έχει σημασία τι γίνεται στο τέλος και όχι στην πρώτη περίοδο. Σημασία έχει τι γίνεται στο τέλος. Θέλουμε υπομονή και με αυτή καταφέρνουμε ο ταλαντούχος να γίνει αποτελεσματικός. Εχουμε δει ομάδες να είναι εντυπωσιακές στην πρώτη φάση, εκπληκτικές στη δεύτερη, αλλά...», «Έγινε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες με διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού. Εμείς είχαμε άγχος, διότι παίξαμε για πρώτη φορά μπροστά στον κόσμο μας. Μέσα από τέτοια παιχνίδια μαθαίνουμε να διαχειριζόμαστε δύσκολες καταστάσεις, όπως αυτή του πρώτου 10λεπτου. Ελέγξαμε την κατάσταση. Είναι αρχή ακόμα, προσπαθούμε να βελτιωθούμε, τα παιδιά από τον πάγκο βοήθησαν".

"Δεν έχω κανένα πρόβλημα η ομάδα να σουτάρει, αρκεί να έχει εξαντλήσει κάθε προσπάθεια για εύκολο καλάθι. Θέλουμε να σουτάρουμε μακριά αν είναι σωστή επιλογή και αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις να κερδίσουμε και πάλι την μπάλα, με επιθετικό ριμπάουντ. Έχουμε καλή επιθετική συγκομιδή, χωρίς να έχουμε φτάσει στο επίπεδο που θέλουμε».

Γιάννης Μπουρούσης :"Ηταν το πρώτο ματς μπροστά σε κόσμο και αυτό μας άγχωσε στο ξεκίνημα, όμως στην πορεία προσαρμοστήκαμε στις συνθήκες και φτάσαμε στη νίκη. Εν τέλει οι οπαδοί μας έδωσαν ενέργεια και μας βοήθησαν να πετύχουμε το στόχο μας"

Νίκολα Βούισιτς : Ηταν κάτι εκπληκτικό αυτό που έζησα. Ελπίζω ο κόσμος να έφυγε ικανοποιημένος από το γήπεδο. Δεν αρχίσαμε καλά το παιχνίδι, μείναμε πίσω στο σκορ, αλλά στην πορεία φτάσαμε στη νίκη".

*Η ομάδα του Ολυμπιακού επικράτησε στα ριμπάουντ με 38-29,στις ασσιστς με 19-13 ενώ υστέρησε σε κλεψίματα (5-6) και λάθη (14-8).Τα φάουλ ήταν μοιρασμένα και για τις δυο ομάδες (20-20).

*Ο Ολυμπιακός στη γενική κατάταξη της ευρωλίγκα είναι 6ος σε σύνολο πόντων,1ος σε ποσοστά δυο πόντων,20ος σε ποσοστά τριών πόντων,17ος σε ποσοστά ελέυθερων βολών,21ος σε επιθετικά ριμπάουντ,1ος σε αμυντικά ριμπάουντ,1ος σε σύνολο ριμπάουντ,4ος στις ασσιστς,15ος σε κλεψίματα,4ος σε λαθη και 3ος στις μονάδες αξιολόγησης.Το που πονάει η ομάδα και χρειάζεται βελτίωση και το που παρουσιάζεται ισχυρή είναι νομίζω στοιχείο που είναι εμφανές ακόμα και στον πιο αδαή.

Σχολιάστε τη νίκη της αγαπημένης μας ομάδας στο κατάλληλο θέμα του thrylos-fans.net

ΒΙΝΤΕΟ - Η παρουσίαση της ομάδας μας στο ΣΕΦ!




*Ευχαριστούμε το συμφορουμίτη zer γι'αυτό το βίντεο...

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2008

Ολύμπια Λάρισας - Ολυμπιακός 66-82

Ακόμη μια εύκολη νίκη πέτυχε ο Θρύλος, την τρίτη συνεχόμενη στο Ελληνικό πρωτάθλημα, και παραμένει στη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 6 βαθμούς. Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Ολύμπια Λάρισας με 66-82. Η Ολύμπια κατάφερε να αντισταθεί μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα. Φοβερός για μια ακόμη φορά ο Τζος Τσίλντρες.

Στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός πάτησε το γκάζι και άνοιξε την διαφορά. Ωστόσο, με την συνδρομή των διαιτητών και των παράξενων σφυριγμάτων τους, που κατάφεραν να εξοργίσουν τον Γιαννάκη και τους παίκτες του, σφυρίζοντας μάλιστα 3(!!!) τεχνικές ποινές κατά των "ερυθρόλευκων", οι Λαρισινοί έφεραν και πάλι την διαφορά σε χαμηλά επίπεδα (στο -6). Ως εκεί όμως. Ο Θοδωρής Παπαλουκάς έφερε και πάλι την ηρεμία στο παιχνίδι της ομάδας με την είσοδό του, και ο Τζος Τσίλντρες έφτασε αθόρυβα τους 19 πόντους, οδηγόντας τον Ολυμπιακό στην τρίτη του νίκη, στο Ελληνικό πρωτάθλημα.

Σχολιάστε τον αγώνα, στο φόρουμ των thrylos-fans.net!

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 34-45, 52-67, 66-82

ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Καστλ 2, Κινγκ 11 (1), Σούλτζε 17 (3), Σιγκούνας 2, Τόμας 14 (2), Μπατής 5 (1), Αριγκμπάμπου 9 (1), Κολώκας 3, Κούρτοβιτς, Παπαϊωακείμ 3

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 8 (4ρ., 3ασ., 3κλ.), Πρίντεζης 10, Τσίλντρες 19 (5ρ., 3κλ.), Βούιτσιτς 6, Μιλόσεβιτς, Μπουρούσης 6 (6ρ.), Χαλπερίν 7 (1), Γκριρ 6 (1), Έρτσεγκ 9, Βασιλόπουλος 4, Βουγιούκας 3, Τεόντοσιτς 4

Μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής της Ολυμπιας Λάρισας Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε πως: "Θέλω να συγχαρώ τον Ολυμπιακό και τον κόουτς Γιαννάκη για τη νίκη τους, που ήταν δίκαιη. Για μας, ήταν δύσκολο να διαχειριστούμε το όνομα, την κλάση και τη διάρκεια του αντιπάλου. Δεν ήμασταν καλοί στην αρχή του παιχνιδιού, παρά το γεγονός ότι είχαμε μια διαφορά στα πρώτα λεπτά, αντίθετα, ήμασταν καλοί για τέσσερα-πέντε λεπτά στην τέταρτη περίοδο, όπου παίξαμε με μυαλό και διάθεση να πάμε την τακτική εκεί που θέλαμε. Στο ημίχρονο, είπα στα παιδιά ότι, αν δεχτούμε 90 πόντους, δεν έχουμε δικαίωμα να συζητάμε για νίκη και ότι πρέπει να κρατήσουμε χαμηλά το σκορ. Αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε και, σε κάποια σημεία του αγώνα, τα καταφέραμε. Δεν έχω παράπονο από τα παιδιά, δούλεψαν πάρα πολύ σκληρά και κατάλαβαν ότι, με τέτοιους αντιπάλους, φτάνουν μερικά δευτερόλεπτα χαλάρωσης για να μείνουμε πίσω στο σκορ. Για μας ήταν ένα καλό μάθημα, χρειάζεται να έχουμε υπομονή και καλό σχεδιασμό για το μέλλον".

Όσο για τον χρόνο συμμετοχής του Σβεν Σούλτζε στην επανάληψη, εξήγησε πως: "Δεν έπαιξε πολύ ο Σούλτζε στο δεύτερο ημίχρονο, επειδή ήταν τεχνική επιλογή, γιατί στόχος μας ήταν να κρατήσουμε το σκορ χαμηλά στην άμυνα και τα παιδιά που χρησιμοποιήθηκαν, εξυπηρετούσαν αυτόν το σκοπό".

Από τη μεριά του, ο Αλέξανδρος Σιγγούνας τόνισε πως: "Όταν παίζεις με τον Ολυμπιακό, με τόσο κόσμο στην εξέδρα, περιμένεις να βγάλεις τον καλύτερό σου εαυτό. Αυτή η υπερπροσπάθεια οδηγεί και σε λάθη. Σταθήκαμε σήμερα στο ύψος μας και σταματήσαμε τους ακριβοπληρωμένους παίκτες του Ολυμπιακού. Όμως, στο τέλος χάσαμε τη συγκέντρωσή μας και νομίζω ότι το σκορ μας αδικεί".

Στην αντίπερα όχθη, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Παναγιώτης Γιαννάκης, δήλωσε πως: "Ο κόσμος είδε ένα αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι. Εμείς μπήκαμε στο παιχνίδι, χωρίς συγκέντρωση στην αρχή, απέναντι σε μια ομάδα, η οποία ήξερε τι ήθελε, δούλευε πολύ μέσα στο γήπεδο και είναι πάντοτε ανταγωνιστική. "Χτίσαμε" μια διαφορά στη δεύτερη και τρίτη περίοδο, αλλά, στη συνέχεια, η Ολύμπια κατάφερε και μείωσε το σκορ. Για μας, ήταν αυτό ένα καλό μάθημα. Παίξαμε με υπομονή και καταφέραμε να "ξαναχτίσουμε" τη διαφορά πιο γρήγορα, από ότι την πρώτη φορά. Καλή τύχη στην Ολύμπια, εμείς γνωρίζουμε ότι, μετά το σημερινό παιχνίδι, χρειαζόμαστε πάρα πολύ δουλειά".

Ενώ, ο Ζόραν Έρτσεγκ είπε πως: "Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, όπου δεν ξεκινήσαμε καλά. Η Ολύμπια έπαιζε αρκετά καλά στο πρώτο ημίχρονο. Στη συνέχεια, βελτιωθήκαμε και, παρά το γεγονός ότι η Ολύμπια μείωσε στην τέταρτη περίοδο, κερδίσαμε δίκαια, γιατί νομίζω ότι ήμασταν καλύτερη ομάδα".

* Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, έμεινε εκτός αποστολής, λόγω ενός προβλήματος που αντιμετώπιζε στο αριστερό του πόδι.

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2008

Από την Πόλη ήρθε και στον Αρη .... κανέλα


Χωρίς προλόγους και πολλά λόγια η ομάδα για 4η φορά φέτος (μαζί με τα 2 παιχνίδια με την Ανόρθωση και το προχθεσινό στην Τουρκία) παρέδωσε εύκολα τα όπλα στον πρώτο φιλόδοξο αντίπαλο που ήθελε να μας νικήσει και όχι απλά να μη χάσει.

Ομάδα ασύνδετη με παίκτες μέτριους ή υπερτιμημένους έχασε χαλαρά από μια μέτρια ομάδα και δεν έπεισε καθόλου ότι μπορεί έστω και κατά διάνοια να συγκριθεί με την περσινή και να διεκδικήσει έναν οποιοδήποτε φιλόδοξο στόχο. Πλην ίσως του ελληνικού πρωταθλήματος όπου όμως οι άλλοι "διεκδικητές" του, φλερτάρουν με την απόλυτη ανικανότητα σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από εμάς.

Ο προπονητής δείχνει επίσης είτε να έχει υπερεκτιμήσει το υλικό του, είτε υποτιμήσει τους αντιπάλους του είτε και τα δύο. Οι πειραματικές ενδεκάδες που κατέβασε στα 2 τελευταία παιχνίδια είχαν ως κοινό χαρακτηριστικό τους ότι στο κέντρο δεν έκοβαν ούτε με βαλέ ενώ η ανάπτυξη δεν ήταν τίποτε άλλο παρά γιόμες οι οποίες ταλαιπωρούσαν τον Ντιογκο.

Το πιο ανησυχητικό για τον νεαρό Βραζιλιάνο είναι ότι στα τελευταία παιχνίδια φαίνεται να έχει χάσει το χαμόγελό του μιας και αρκετοί συμπαίκτες του αρκούνται στο να τσαρουχιάζουν την μπάλα στο κεφάλι του και μετά "ασε το κορόιδο να μαζεύει τις κλωτσιές".

Τωρα το έργο το έχουμε ξαναδεί και είναι γνωστό. Ο πρόεδρος θυμωμένος θα κατέβει στου Ρέντη να τους "τρίξει τα δόντια", "τραβήξει τα αυτιά", "ρίξει φάπες στους σβέρκους" και άλλες τέτοιες γραφικές γελοιότητες εκφράζοντας την στενοχώρια του, την δυσφορία του,την ...δυσπεψία του και διάφορα άλλα "δυσ".

Αυτοκριτική βέβαια για τις εγκληματικές κουταμάρες του καλοκαιριού στον τομέα σχεδιασμού της ομάδας και των μεταγραφών δεν πρόκειται να κάνει. Για αυτό ας αντιμετωπίσει τα διάφορα "δυσ" με σόδα. Αν δεν του φτάνει υπάρχουν και πιο δραστικά μέσα στα φαρμακεία.

Αν τα παραπάνω ακούγονται ενοχλητικά υπάρχει κάτι ακόμα πιο ενοχλητικό. Η σύγκριση της ποδοσφαιρικής ομάδας με την μπασκετική που προηγήθηκε στην τηλεόραση αρχίζει να θυμίζει έντονα βάζελο της τελευταίας 10ετίας. Αυτό είναι μάλλον ενοχλητικότερο έτσι;

Για το παιχνίδι το μόνο που θα πούμε είναι ότι το γκολ το πέτυχε ο Χαβίτο που έχει στατιστικά καριέρας 1 στα 3 σε κενό τέρμα και μάλιστα το πέτυχε ενώ έπρεπε να υπερβεί το εμπόδιο και την προσπάθεια αυτοθυσία τους ανυπέρβλητου γίγαντα Ντομί.
//
Ενδεκάδα.: Λίγοι φιλότιμοι, μερικοί περιπατητές, κάποιοι ανίκανοι, ένας υπερεκτιμημένος, και ένας-δυό περαστικοί/δανεικοί.
//
ΥΓ: Πέρσι οι κερματοδέκτες των "Ολυμπιακών" ΜΜΕ είχαν φτάσει σε σημείο να προσβάλουν δημόσια επιστήμονες που εργάζοταν στον Ολυμπιακό κατηγορώντας τους για τους μυϊκούς τραυματισμούς παικτών. Φέτος με πολύ ευκολότερο πρόγραμμα, περισσότερους παίκτες και περισσότερο "ροτέισον" οι παίκτες μας σωριάζονται με θλάσεις ο ένας μετά τον άλλο. Quo Vadis?
Τα υπόλοιπα στό φορουμ του Θρύλου

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

Πήρε σήμερα το ρεπό του

Μόνο έτσι εξηγείται αυτό που είδαμε σήμερα. Μία ομάδα ασύνδετη, με παίκτες δίχως πάθος, με αλλοπρόσαλλες επιλογές από τον προπονητή της. Εν τέλει, η ήττα με 1-0 ήταν η φυσική εξέλιξη, αν και η Γαλατά έχασε ευκαιρίες για να διευρύνει κι άλλο το σκορ.





Μπορεί να υπάρχουν δικαιολογίες (έλλειψη βασικών παικτών, μη καταλογισμός πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού), αλλά και πάλι, αυτές δεν είναι αρκετές για να ωραιοποιήσουν την κατάσταση.


Και μόνο το ότι ο (ανύπαρκτος/τραγικός/αστείος/προσθέστε εσείς επίθετο) Ντομί έβγαλε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο, φτάνει για να εξηγήσει την τρικυμία εν κρανιώ του προπονητή μας. Αλλά και πάλι, με τον Γκαλέτι αριστερά (αχρηστεύοντας ουσιαστικά τον καλύτερό μας παίκτη στα τελευταία παιχνίδια) να παραπαίει, τον Τοροσίδη να αναρωτιέται πως στο καλό βρέθηκε δεξί χαφ και την απουσία του Άντζα από το κέντρο της άμυνας να γίνεται κάτι παραπάνω από αισθητή , δεν περιμέναμε και κάτι καλύτερο. Και αυτά ήταν απλά μερικά παραδείγματα, διότι αν αρχίσουμε να απαριθμούμε τα αρνητικά της αποψινής βραδιάς, θα μας βρει το ξημέρωμα.

Παρ'όλα αυτά, θα μπορούσαμε να είχαμε ισοφαρίσει, τόσο με τον Κοβάσεβιτς όσο και με τον Ντιόγκο, αλλά για να λέμε και την αλήθεια, κάτι τέτοιο θα ήταν άδικο για τους Τούρκους.

Τι ενόχλησε: Αυτή η Γαλατά δεν ήταν κάτι το σπουδαίο. Με στοιχειώδες καλό ποδόσφαιρο, θα μπορούσαμε να φύγουμε ακόμη και με τη νίκη.

Το μόνο θετικό είναι πως αυτή η ήττα μπορεί να χαρακτηριστεί και "εντός προγράμματος". Η εμφάνιση της ομάδας όμως, όχι.

Το παιχνίδι με την Μπενφίκα είναι ζωής και θανάτου και στο Καραισκάκη, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να κατέβουμε ως Ολυμπιακός και να πάρουμε τη νίκη. Τίποτα δεν έχει χαθεί ακόμη, αρκεί η ομάδα να το πιστέψει.

Σχολιάστε τον αγώνα στο φόρουμ των thrylos-fans.


Ολυμπιακός (Ερνέστο Βλβέρδε): Νικοπολίδης, Πάντος (57' Λέτο), Ντομί, Α. Παπαδόπουλος, Ζεβλάκοφ, Άντζας, Τοροσίδης, Πατσατζόγλου (73' Όσκαρ), Γκαλέτι (79' Κοβάσεβιτς), Μπελούτσι, Ντιόγκο.

ΥΓ: Τουλάχιστον, ο υπεύθυνος του ξεγυμνώματος της ομάδας, ήταν εκεί και μπόρεσε να δει με τα ίδια του τα μάτια τα αποτελέσματα των κινήσεών του.

Με το δεξί και στην Ευρωλίγκα

Περίπου δεκαπέντε λεπτά κράτησε η χαρά των φωνακλάδων οπαδών της Αβελινο. Τα πρώτα δεκαπέντε λεπτά του αποψινού πρώτου αγώνα για τη φετινή Ευρωλιγκα η Αβελινο έμοιαζε με την έμπειρη ομάδα και ο Ολυμπιακός με τον πρωτάρη του θεσμού. Σε αυτό το χρονικό διάστημα οι Ιταλοί έλεγχαν πλήρως το ρυθμό του αγώνα και με καλές επιλογές στην επίθεση βρέθηκαν μέχρι και στο +8 (22-14). Βεβαία η χαρά των οπαδών και των παικτών της Αβελινο δεν κράτησε για πολύ. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη "πάτησαν γκάζι", μείωσαν τη διάφορα και πέρασαν μπροστά. Χωρίς να εντυπωσιάζουν οι παίκτες της ομάδας μας, κράτησαν από νωρίς αυτό σταθερό προβάδισμα στο σκορ, χωρίς να απειλούνται σοβαρά από τους φιλότιμους και ενθουσιώδεις παίκτες της Αβελινο.

Βελτιώνοντας αρκετά την άμυνα του καθώς και τις επιλογές του στην επίθεση, ο Ολυμπιακός κατάφερε σιγά-σιγά να ανεβάσει τη διάφορα σε διψήφιο νούμερο και να την διατηρήσει εκεί σε όλο το τέταρτο δεκάλεπτο. Το τελικό 69-83 αντικατοπτρίζει πλήρως τη διάφορα ποιότητας ανάμεσα στις δυο ομάδες. Βέβαια δεν εθελοτυφλούμε, η ομάδα μας έχει τεράστια περιθώρια βελτίωσης ακόμα, και περιμένουμε με αγωνία να τα δούμε. Πλέον η προσοχή όλων είναι στο επόμενο παιχνίδι, με την Ολύμπια στη Λάρισα.

Σχολιάστε το παιχνίδι στο φόρουμ των thrylos-fans!

Τα δεκάλεπτα: 22-14, 34-40, 54-62, 69-83

Αβελίνο: Ουόρεν 18 (2), Ραντούλοβιτς 10 (2), Πόρτα 2, Μπεστ 14 (3), Τσιντσιαρίνι, Κροσαριόλ 2, Σλέι 2, Τούσεκ 5 (1), Ουίλλιαμς 8, Ντιενέρ 8 (2), Ναρντί.

Ολυμπιακός: Παπαλουκάς 8 (4ασ.), Τσίλντρες 14 (8ρ., 3κοψ.), Βούιτσιτς 6, Μιλόσεβιτς, Μπουρούσης 6, Χαλπερίν 11 (1τρ.), Γκριρ 10, Βασιλόπουλος 5, Πρίντεζης 10 (5ρ.), Έρτσεγκ 11 (6ρ.), Τεόντοσιτς 2, Σχορτσανίτης.

Η βλακεία πότε θα μπεί σε περίοδο "ύφεσης";

Τελικά κάθε φορά που διαβάζω πρωτοσέλιδα αθλητικών εφημερίδων τις ημέρες που υπάρχουν σοβαροί αγώνες για τις Ελληνικές ομάδες ποδοσφαίρου, μένω να αναρωτιέμαι πως κάθε φορά η εμπάθεια και η βλακεία χτυπάνε νέο limit-up. Αναφέρομαι βέβαια κυρίως στους αγώνες των δυο αιωνίων και αφορμή για τη σημερινή παρέμβαση αποτελούν τα πρωτοσέλιδα των περισσοτέρων "αντικειμενικών" αθλητικών εφημερίδων για το παιχνίδι της ομάδας με το κότερο με αντίπαλο τη Βερντερ Βρεμης. Και το πρόβλημα, κατά τη ταπεινή μου άποψη, δεν είναι η εμπάθεια και η βλακεία που μπορεί να βγάζουν κάποιοι νέοι δημοσιογράφοι ή κάποιοι χωρίς πείρα στο χώρο. Το πρόβλημα είναι όταν η εμπάθεια και η βλακεία είναι τα κύρια χαρακτηριστικά μεγάλο-εκδοτών και μεγάλο-αθλητικό-δημοσιογράφων. Προφανώς στο κύριο Χελακη, για παράδειγμα, δεν έφταναν οι κατακεφαλιές που μάζεψε ο Παναθηναϊκός με Ιντερ και Ανόρθωση......και χθες έκανε λόγο για κάποιον κύριο "Πρέσβη". Και βεβαία σήμερα μετά από ένα αποτυχημένο αποτέλεσμα για την ομάδα του κότερου, που φιγουράρει περήφανα στη τελευταία θέση της βαθμολογίας, όλοι είναι ευχαριστημένοι.

Θα μου πει κανείς, γιατί ασχολούμαι με άλλες ομαδες. Μα δεν ασχολούμαι με άλλες ομαδες. Ασχολούμαι με τους δημοσιογράφους που μας νομίζουν για ηλίθιους και που σε αντίστοιχες περιπτώσεις, ορισμένοι "Ολυμπιακαρες" μεγάλο-δημοσιογράφοι έχουν περάσει πριονοκορδέλα τον Ολυμπιακό. Τον Ολυμπιακό που στην ειδική βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ, κύριε Χελακη, τη τελευταία πενταετία βρίσκεται πάνω από τον ξεπεσμένο κύριο πρέσβη σας. Ασχολούμαι γιατί μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι, όταν ο κάθε δημοσιογραφίσκος βγάζει τα απωθημένα του πάνω στον Ολυμπιακό, την στιγμή που εξόφθαλμες αδυναμίες άλλων ομάδων (επί του προκειμένου του "πρέσβη") να χαρακτηρίζονται ως "κάλο ποδόσφαιρο" και "ατυχία".

Τέλος και κάτι για τους "μάγκες" διοικούντες τη παε παναθηναϊκός. Τι έγινε; Πως και ο κύριος Θανάσης Γιαννακόπουλος δεν έβρισε το αιδοίο της μητέρας του Αγγλου διαιτητή χθες αφού νομίζουν ότι διέπραξε αδικία. Που είναι οι παίκτες σας ρε παναθηναϊκοί που στην Ελλάδα μιλάνε για "εντεταλμένες" υπηρεσίες να βγουν να πουν κάτι για το διαιτητή;; Κύριε Χελακη; Θα βγάλετε κανένα πρωτοσέλιδο με μαϊμούδες; Κύριοι του Goal.....θα βγάλετε κανένα πρωτοσέλιδο "ΣΩΚΡΑΤΟΣ εν ΚΡΑΤΕΙ".........Κύριε Καρπετοπουλε; Κανένα πόνημα για τις διασυνδέσεις του Ραϊλι με τη παράγκα και το Γκαγκατση δεν έχει;;


Όσο συνεχίζετε να παίζετε με τη νοημοσύνη μας, τόσο θα σας "ξεβρακώνουμε" σε μπλογκ και φορα. Όχι μόνο εγώ.......όχι μόνο οι Ολυμπιακοί. Αλλά όλοι οι οπαδοί, γιατί και στους άλλους οπαδούς ρίχνετε πολύ δούλεμα λέμε! Αλλά μιλάμε για πολύ δούλεμα!

Άντε.....και καλή σας μέρα!

Α.Κ.

ΥΓ1: Αφήστε.....ξέρω τα αυριανά σας πρωτοσέλιδα αν χάσει ο Ολυμπιακός, ακόμα και αν παίξει καλά. Άλλωστε ορισμένοι από εσάς έχετε κακό παρελθόν σε πρωτοσέλιδα οταν παίζει ο Ολυμπιακός και είτε ετοιμάζεται για δύσκολο ματς είτε έχει πραγματικά ατυχή αποτελέσματα.

ΥΓ2: Ε; Κυριε Χελακη;

ΥΓ3: Έχω άδικο;

ΥΓ4: Να ήταν τα νιάτα δυο φορές κύριε Χελακη ε;; Σε ένα ματς που η Ρομα έκανε ένα σουτ και έκανε ενα γκολ. Ενω χθες ο Πρεσβης ε; Μπαλαρα......ετσι δεν ειναι;

ΥΓ5: Και εδώ σωστή η κριτική σας κύριε Χελακη......σε ένα ματς που το γυρίσαμε, και δεχθήκαμε 2 γκολ στο τέλος.....όλοι για πέταμα! Ενώ ο Πρέσβης.....ε!; κύριε Χελακη; Μαγεία!

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

Με το μυαλό στη Γαλατά

Αυτός είναι μάλλον ο λόγος της μέτριας εμφάνισης της ομάδας μας σήμερα, εναντίον του Πανθρακικού. Παρ'όλα αυτά, ο Ολυμπιακός καθάρισε τον μαχητικό (και αρκετές φορές "βρώμικο") με δύο γκολ του Γκαλέτι και πλεόν σκέφτεται το πολύ δύσκολο παιχνίδι στο Αλί Σαμί Γεν.


Για μία ακόμη φορά, ο Ολυμπιακός μπήκε νωθρά στο πρώτο ημίχρονο και ήταν φανερό πως δεν μπορούσε να δημιουργήσει στο χώρο του κέντρου. Ο Ιέρο ήταν φανερά ανέτοιμος λόγω του τραυματισμού του, ενώ ο Γιάννης Παπαδόπουλος αν και έδωσε αρκετές μάχες, περιορίστηκε σε αμυντικό, κυρίως ρόλο. Αν προσθέσουμε σε αυτά, την μέτρια (μέχρι τότε) απόδοση του Γκαλέτι και τον φλύαρο (γι άλλη μία φορά) Λέτο, τότε δεν πρέπει να μας προξενεί εντύπωση πως η μοναδική ευκαιρία του Ολυμπιακού προήλθε από στημένη φάση (κόρνερ Γκαλέτι, σουτ Γκαλίτσιου και απόκρουση του τερματοφύλακα των αντιπάλων).

Στο δεύτερο ημίχρονο, η είσοδος του Μπελούτσι αποδείχτηκε καθοριστική, καθώς το παιχνίδι της ομάδας ήταν πιο στρωτό και ορθολογικό. Ο Ολυμπιακός άρχισε να πατάει περιοχή και παρ'οτι έχασε πέναλτι (αμφισβητούμενο είναι η αλήθεια) με τον Γκαλέτι, εν τέλει προηγήθηκε περίπου ένα λεπτό αργότερα, με καταπληκτικό διαγώνιο σουτ του Αργεντίνου. Ο ίδιος, λίγο μετά σκόραρε με εκτέλεση φάουλ (αλήθεια, πόσο καιρό είχε να συμβεί κάτι τέτοιο;) και έδιωξε το άγχος της νίκης. Τα λεπτά που απέμειναν ήταν διαδικαστικά, καθώς τόσο η ομάδα, όσο και οι οπαδοί, ασχοληθήκαμε μόνο με το επερχόμενο παιχνίδι για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Και δύο παρατηρήσεις:

1) Ντάρκο, δεν έχεις να αποδείξεις τίποτα. Σήμερα έδειξες σημάδια εγωισμού, όχι όμως του καλώς εννοούμενου, κάτι στο οποίο δεν μας έχεις συνηθίσει. Ευελπιστώ πως ήταν απλά μία κακή στιγμή.

2) Άλλη μία ομάδα που μας αντιμετώπισε με κινήσεις κικ - μποξινγκ, δολοφονικά τάκλιν και ύπουλα μαρκαρίσματα. Μετά όμως διαμαρτύρεστε που ήμαστε αντίθετοι στην κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, σύμφωνα με τους ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ όρους και με τον Ολυμπιακό (δηλαδή την λαοφιλέστερη ομάδα στην Ελλάδα, ή για να το πω με όρους της αγοράς, την ομάδα που πουλάει περισσότερο απο κάθε άλλη) "ριγμένο" οικονομικά. Και γιατί δηλαδή να επωφεληθούν ομάδες σαν τον Πανθρακικό ή τον ΟΦΗ εις βάρος της δικής μας; Για να βλέπουμε παίκτες που αντί να έχουν ινδάλματα τον Μαραντόνα, τον Πλατινί ή τον Κρόιφ, έχουν τον Μοχάμεντ Άλι και τον Τζο Φραζίερ;

Σχολιάστε την νίκη της ομάδας στο φόρουμ των thrylos-fans.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Ζεβλάκοφ, Άντζας, Ραούλ Μπράβο (38' Πάντος), Στολτίδης, Γιάννης Παπαδόπουλος (52' Μπελούτσι), Γκαλέτι, Λέτο, Κοβάσεβιτς, Ντιόγκο (75' Όσκαρ)

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008

Με "σβηστές" τις "μηχανές"...

Στο άδειο, λόγω τιμωρίας ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα, για να κάμψει την αντίσταση του Άρη. Οι ερυθρόλευκοι ήταν σαφώς καλύτεροι κατά την διάρκεια του αγώνα, παίζοντας πολύ καλή άμυνα, αλλά έχοντας ταυτόχρονα, πάρα πολλά επιθετικά προβλήματα. Ο Θρύλος πλέον, προετοιμάζετε για τον πρώτο αγώνα στην Ευρωλίγκα, κόντρα στην Ιταλική Αβελίνο.

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν αρκετά κακό και για τις δύο ομάδες. Σαφώς και η εικόνα του άδειου ΣΕΦ επηρέασε τον Ολυμπιακό, ωστόσο η αμυντική και η επιθετική απόδοση του Ολυμπιακού ήταν αντιστρόφως ανάλογη. Μετά από 4 λεπτά, το σκορ ήταν ακόμη στο 0-0. Με ένα σερί 7-0 ο Ολυμπιακός έδειξε να παίρνει μπρος, αλλά ο Άρης με σκληρή άμυνα και αποτελεσματικότητα στην επίθεση, μείωσε στο πόντο (7-6). Ο ρυθμός του αγώνα συνεχίστηκε σε αυτά τα χαμηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα το πρώτο δεκάλεπτο να λήξει με το "φτωχό" 10-8.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, τα προβλήματα για τον Ολυμπιακό συνεχίστηκαν. Χωρίς τα δύο playmaker να μπορούν να δώσουν την ώθηση στην ομάδα (Παπαλουκάς και Τεόντοσιτς ήταν σε πάρα πολύ μέτρια βραδιά), ο Άρης έφερε το παιχνίδι στα μέτρα του, και με τρίποντο του Κλάρκ, πέρασε για πρώτη φορά μπροστά (11-13). Η είσοδος του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη δεν άλλαξε πάρα πολλά πράγματα στον επιθετικό τομέα. Η αστοχία της ομάδας συνεχίστηκε, ιδιαίτερα από την γραμμή των ελευθέρων βολών (μόλις 50%), με αποτέλεσμα να μένει κολλημένος στο σκορ, δίπλα στον Άρη, (22-22), που αντιμετώπιζε πάρα πολλά προβλήματα από την καλή άμυνα των ερυθρόλευκων. Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, ο Τσίλντρες και ο Πρίντεζης οδήγησαν τον Ολυμπιακό σε ένα σερί 10-2, και έκλεισαν το ημίχρονο με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 8 πόντους (32-24).

Το τρίτο δεκάλεπτο συνεχίστηκε στο ίδιο αργό τέμπο. Ο Πρίντεζης και ο Βούισιτς από την μια και ο Μπάρλος και ο Ηλιάδης από την άλλη, έδιναν τις επιθετικές λύσεις στις δύο ομάδες, με την διαφορά να μένει παγιωμένη στους 4 ως 8 πόντους, υπέρ των ερυθρόλευκων. Στο 28', ένα γκολ-φάουλ του Χαλπερίν έφερε για πρώτη φορά την διαφορά σε διψήφιο νούμερο (στο +10, 45-35), Ένα τρίποντο του Ηλιάδη και ένα καλάθι του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη "έκλεισαν" το τρίτο δεκάλεπτο στο 50-42.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, "μίλησε" ο Τζος Τσίλντρες. Ο Αμερικανός σούπερ σταρ του Ολυμπιακού, πέτυχε 15 πόντους στο τέταρτο δεκάλεπτο (19 συνολικά), και "καθάρισε" ουσιαστικά τον αγώνα για τους ερυθρόλευκους. Πάρα τις φιλότιμες προσπάθειες του Ηλιάδη, ο αγώνας είχε τελειώσει, και ο Ολυμπιακός έφτασε στην εύκολη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα, με 74-57.

Σχολιάστε τον αγώνα, στο φόρουμ του thrylos-fans.net!

Ολυμπιακός (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 4 (5ασ.), Πελεκάνος, Τσίλντρες 19 (8/9δ.), Βούιτσιτς 7, Τεόντοσιτς 4, Χαλπερίν 7, Γκριρ 9 (2), Πρίντεζης 13, Βασιλόπουλος 3 (1), Έρτσεγκ, Σχορτσανίτης 8.

Άρης (Αντρέα Ματσόν): Κλαρκ 10 (1/5τρ.), Μάρσαλ 8, Τσαλδάρης 2, Νέλσον 6 (12ρ.), Σέκουλιτς 8, Αργυρόπουλος, Ηλιάδης 12 (2), Παπανικολάου, Αγαδάκος, Μπάρλος 11 (2).

Μετά το τέλος του ματς, ο Παναγιώτης Γιαννάκης τόνισε: "Έπρεπε να αντιμετωπίσουμε το άδειο γήπεδο που δεν βοηθάει στο ρυθμό ενός αγώνα και φυσικά μια ομάδα που ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο. Στην αρχή δεν είχαμε υπομονή στο παιχνίδι μας, αλλά όταν την αποκτήσαμε και διαβάσαμε την άμυνα του Άρη, καταφέραμε να πάρουμε και τη διαφορά. Ματς με ματς θα βελτιωνόμαστε".

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς που έπαιξε για πρώτη φορά στο ΣΕΦ, είπε: "Το περίμενα αλλιώς. Με άλλη ατμόσφαιρα και με καλύτερη απόδοση από την πλευρά μου. Δεν είναι ωραίο να παίζουμε χωρίς κόσμο και όσοι αγαπούν τον Ολυμπιακό δεν πρέπει να επιτρέψουν να γίνει το οτιδήποτε που θα μπορούσε να είναι αιτία τιμωρίας για την ομάδα. Υπεύθυνοι δεν είναι μόνο εκείνοι που πετούν αντικείμενα, αλλά και όσοι τους αφήνουν. Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να αγωνιστεί άλλη φορά χωρίς τους φιλάθλους του".

Από την πλευρά του ο Αντρέα Ματσόν σχολίασε: "Για να νικήσεις στο ΣΕΦ πρέπει να είσαι τέλειος. Κάναμε λάθη κόντρα σε μια τόσο μεγάλη ομάδα και σε ένα σημείο αφήσαμε τον Γκριρ να ευστοχήσει σε καθοριστικά τρίποντα και μείναμε πίσω με οκτώ πόντους. Ήταν δύσκολο να γυρίσουμε το παιχνίδι και μας έλειψε πολύ και ο Γκαβέλ".

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

Η απάντηση του κ. Κογκαλίδη

Με μεγάλη ικανοποίηση έλαβα πριν λίγο στο προσωπικό μου μεϊλ την απάντηση του κ. Κογκαλιδη στις πρωινές μου αιτιάσεις. Τον ευχαριστώ τόσο για την απάντηση όσο και για την διάθεση του να δημοσιευθεί η απάντηση του. Και τον ευχαριστώ, γιατί κατά καιρούς έχουμε πικρή εμπειρία από άλλους δημοσιογράφους που κρύβονται και είτε δεν μας απαντούν είτε δεν θέλουν να δημοσιεύσουμε τις απαντήσεις τους. Τα καλά, λοιπόν, πρέπει να λέγονται. Πάμε όμως στην απάντηση του κ. Κογκαλιδη:

Χαίρομαι ειλικρινά γιατί είσαι καχύποπτος. Κι έτσι πρέπει να είναι καθένας μας. Λυπάμαι που οι υποψίες σου έχουν γραφτεί με πράσινα γράμματα και προφανή στόχο, αλλά είναι δικαίωμά σου να βάζεις ταμπέλες και χρώματα σε όποιον γουστάρεις. Η ελευθερία του διαδικτύου, βλέπεις. Αποδεκτή. Πριν απαντήσω σε όσα μου καταμαρτυράς, σε ενόχλησαν, πέστο όπως θέλεις, θα σε παρακαλούσα αν υπάρξει επόμενη αναφορά, βάλε με λίγο πιο αριστερά του Τσίπρα, ώστε να βρεθώ στον χώρο που πολιτικά ανήκω. Επί της ουσίας τώρα, απαντώ με τη σειρά, όσο μπορώ περιεκτικότερα:

● Δεν ξέρω τι κάνουν οι άλλοι, εγώ προσπαθώ να έχω σταθερή δόση ευαισθησίας.

● Χάνονται καράβια, αλλά σχολίασα (στο συγκεκριμένο κείμενο) μόνο την ανακοίνωση του Ολυμπιακού. Δεν ήταν άρθρο για τη συνολική εικόνα του σπορ στην Ελλάδα.

● Δεν εγκάλεσα τους "ερυθρόλευκους". Απλά έχω την άποψη (αν κάνω λάθος, ζητώ συγνώμη) πως ηγεσία ομάδας (με την ευρεία έννοια του όρου και όχι με τη στενά γηπεδική) αυτού του βεληνεκούς, ή πρέπει να έχει άποψη για ένα ζήτημα (π.χ. η συμμετοχή της Καβάλας, η ιδέα των συγχωνεύσεων κτλ.), ή πρέπει να μην ασχολείται. Ευκαιριακή ενασχόληση "μικραίνει" την ομάδα και τους διοικούντες. Αν είσαι Ολυμπιακός (ενδεχομένως και Παναθηναϊκός) είσαι ταγός. Χαράζεις πολιτική, δεν δράττεσαι της ευκαιρίας για μικροπολιτική. Αυτά είναι για τους… μικρούς. Γνώμη μου.

● Στο θέμα του Αιγάλεω έχω γράψει τη θέση μου πριν το τζάμπολ, πριν την ανακοίνωση. Ή το Αιγάλεω παίζει στο "Σίτι", ή να μην γίνονται αγώνες στο συγκεκριμένο γήπεδο. Να συμφωνήσουμε ότι είναι ακατάλληλο; Δεν έχω αντίρρηση. Όχι όμως επειδή θα έρθουν δημοσιογράφοι από το ESPN θα παίξουμε στο… Μέγαρο Μουσικής. Σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να γίνει το ματς στο Ελληνικό. Θα περίμενα, δε, διαφορετική στάση από εσάς τουλάχιστον (εγώ δεν είμαι αυτόκλητος υπερασπιστής κανενός), στο θέμα της προτεινόμενης από το Αιγάλεω τιμής. 25 ευρώ δεν είναι πολλά; Δεν είναι εκμετάλλευση της τρέλας των φίλων του Ολυμπιακού; Γιατί συμφωνείς να γίνετε έρμαιο στη διάθεση κάθε "μαυραγορίτη"; Όσο για τα υπόλοιπα τα έχω αναλύσει. Αν γίνει μία φορά αυτό, θα πρέπει να καταργηθούν έδρες και κλήρωση. Γιατί να μην παίξει τέσσερα ματς η Καβάλα στη Θεσσαλονίκη (2 στην Πυλαία και 2 στο Αλεξάνδρειο); Δεν πάει έτσι αδερφέ.

● Στο γήπεδο δεν ήμουν. Έχω την αίσθηση ότι στο κάρφωμα χειροκροτήθηκε ο Τσίλι. Αν τον έφτυσαν, το κατακρίνω με όση δύναμη έχω. Αν και οι Αιγαλεώτες σκίζουν τα ρούχα τους ότι δεν συνέβη αυτό. Το σύνθημα υπήρξε (κατά της ομάδας, όχι του παίκτη) και ήμουν ο πρώτος (αν όχι ο μόνος) που το έγραψα και προανήγγειλα την κλήση του Αιγάλεω στον Αθλητικό Δικαστή.

● Για τη συμβουλή: Δεν τσουβαλιάζω πράγματα. Προφανώς κάθε τι έχει την αξία και το μέγεθός του. Πιθανολογώ πως συμφωνείς ότι υπάρχουν πράγματα και καταστάσεις για τις οποίες δεν νιώθετε υπερήφανοι. Αυτό που είχα ως στόχο δεν ήταν η εξομοίωση, αλλά να δείξω πως δεν μπορεί να καταπίνουμε την καμήλα και να διυλίζουμε το κουνούπι.

Όσο για το υστερόγραφο: Είμαι τόσο αρεστός και αγαπητός στη διοίκηση του Παναθηναϊκού, που το site μας ήταν το μόνο που εξαιρέθηκε από αυτά στα οποία μοιράστηκε διαφήμιση για τα "πράσινα διαρκείας".
Προφανώς και κάποια στιγμή μπορεί κάτι να μου/μας διαφύγει, αλλά έχουμε καταθέσει γραφή. Ψάξε όσο θες. Τα ίδια θα γράψουμε σε ανάλογη ανακοίνωση του Παναθηναϊκού.

Υ.Γ. (δικό μου αυτή τη φορά): Γιατί πιστεύετε ότι χρέος των οπαδών είναι να υπερασπίζονται ακόμα και τις γκάφες της διοίκησης; Γιατί δεν μπορεί παράγοντες που βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, που (καλώς) σας έχουν τρελάνει, να έχουν κάνει και λάθος; Και γιατί δεν πρέπει να ειπωθεί ότι έκαναν λάθος, ώστε να μάθουν από τα λάθη τους;

Γ. Κογκαλίδης


Ας δευτερολογήσω λοιπόν στην απάντηση σας κύριε Κογκαλιδη.

Και για να ξεκινήσω κάνοντας λίγο χιούμορ, το ότι είστε αριστερότερα του Τσιπρα σας κάνει αυτομάτως πολύ πιο συμπαθή απ' ότι αν είχα πέσει μέσα στην αρχική μου εκτίμηση! Την πράσινη ταμπέλα (αν και κατανοώ ότι δεν είναι τόσο το καλύτερο να την έχει κάποιος) δεν την έβαλα ούτε για να σας πικάρω ούτε για να σας προσβάλω. Είναι η αίσθηση που μου δημιουργείτε μερικές φορές με τα κείμενα σας......όπως ας πούμε πέρσι το καλοκαίρι με τις πληροφορίες σας (παρόλο που δεν επιβεβαιώθηκαν από κάπου, εκτός και αν έχω χάσει κάτι) ότι ο Γιασικεβιτσιους ήρθε στο ΠΑΟ με συμβολή της κ. Γιάννας Αγγελοπουλου. Μια πληροφορία που έμενα με κάνει καχύποπτο, για ευνοήτους λόγους.

Εγώ σαν αναγνώστης και οπαδός του μπάσκετ πρώτα και πάνω απ΄ όλα θα επιθυμούσα όταν "χάνονται καράβια" στο Ελληνικό μπάσκετ, και μια διοίκηση χτυπάει τα καμπανάκια να βγείτε και εσείς με ένα άρθρο (τώρα που χειμωνιάζει και σας διαβάζει περισσότερος κόσμος) καυτηριάζοντας την άθλια κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του Ελληνικού μπάσκετ. Τους αποκλειστικούς υπεύθυνους τους ξέρετε καλά. Οπότε προσωπικά θεωρώ λίγον άτοπο το συγκεκριμένο άρθρο και πιστεύω ότι είναι "βαρκούλες αρμενίζουν".

Προφανώς η διοίκηση της ομάδας μας δεν θέλει να κάτσει στο σβέρκο καμιάς μικρής ομάδας. Ούτε να στήσει παράγκες, στη θέση της παράγκας. Προσπαθεί με επενδύσεις και σοβαρότητα να φτιάξει μια ομάδα που να μπορεί να κερδίζει και τις παράγκες. Θα ήταν σωστό δηλαδή οι αδελφοί Αγγελοπουλοι να ασχολούνται όλη την ώρα με τις μικρές ομάδες και να κάνουν μικροπολιτική, προκείμενου να χτίσουν ενα παραμαγαζο στη θέση νυν (παραπαίοντος) παραμαγαζου? Δηλαδή δεν μας αρέσει που δυο νέοι, σοβαροί άνθρωποι με αγάπη για το άθλημα επενδύουν σε καθαρά μπασκετικες "μετοχές" και όχι σε "φούσκες" που βρωμάνε σαπίλα?

Μα εμείς, τουλάχιστον ως thrylos-fans, δεν είπαμε να γίνει το ματς στο Ελληνικό επειδή ήρθε το ESPN. Αλλά γιατί το Ελληνικό είναι μπασκετικό γήπεδο και όχι στρούγκα. Και βέβαια θα πρέπει το Αιγάλεω να φύγει από εκεί. Εδώ, κύριε Κογκαλιδη, η ΑΕΚ πάει να παίξει στα Πατήσια και δεν έχω δει κανέναν να μιλάει γι' αυτή τη ξεφτίλα. Σε γήπεδο του 1950.......που Κύριος οιδε αν είναι κατάλληλο, θα γίνουν αγώνες εν έτη 2009. Και όλοι το θεώρησαν και μαγκιά της διοίκησης της ΑΕΚ που θα έχει περιορισμένα έξοδα. Αστειότητες! Όσον άφορα τα 25 ευρώ, και βέβαια προσωπικά το θεώρησα αστείο και προκλητικό.......αλλά από την άλλη από τη στιγμή που ο ΕΣΑΚΕ και η ΕΟΚ έχουν αφήσει τις ομάδες στο έλεος του Θεού. Ας πάρουν έτσι κάποια ενίσχυση. Είναι καλύτερα έτσι.........παρά κάτω από το τραπέζι!

Στο γήπεδο ούτε εγώ ήμουν. Διάβασα για το φτύσιμο, δεν το εκλαμβάνω ως 100% αληθές γεγονός. Αλλά τα μπινελίκια τα άκουσα. Και είναι 1000% αλήθεια. Και είχαν μεν στόχο την ομάδα τα συνθήματα, αλλά όλως περιεργως το συγκεκριμένο σύνθημα ακούστηκε ΜΟΝΟ μετά το συγκεκριμένο κάρφωμα.

Υπάρχουν πράγματα για τα οποία ως Ολυμπιακοί δεν είμαστε περήφανοι. Και αν κάνετε μια βόλτα από το φόρουμ μας θα δείτε ότι έχουμε καυτηριάσει πολλά κακώς κείμενα. Και αρκετές φορές έχουμε στοχοποιηθει και κακοχαρακτηριστει από άλλους ομοϊδεάτες. Αλλά όταν αναφέρετε συγκεκριμένα πράγματα που έχουν γίνει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο ΟΑΚΑ τότε φαίνεται σαν τσουβάλιασμα όταν μετά την παραβολή των συγκεκριμένων γεγονότων γράφετε ότι "αυτά συμβαίνουν σε ΣΕΦ και ΟΑΚΑ". Όχι κύριε Κογκαλιδη. Έχουμε και εμείς πολλά "φυντάνια" ΑΛΛΑ δεν έχουμε πυροβολήσει κανέναν......και ΟΥΔΕΠΟΤΕ πρόεδρος μας έβρισε τον ομοσπονδιακό προπονητή πολλώ δε μάλλον τα θεία και τις μανάδες των διαιτητών on camera. Για να μην θυμίσω το ΕΜΕΤΙΚΟ T-Shirt που φορούσε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός πριν χρόνια στο ΟΑΚΑ.


Τέλος, όταν έχετε λίγο χρόνο και διαβάσετε τα θέματα μας στο φόρουμ, τόσο αυτά που αφορούν τη ποδοσφαιρική διοίκηση όσο και την μπασκετική (που είναι το θέμα μας) θα διαπιστώσετε ότι δεν είμαστε ούτε παλαμακιδες ουτε χειροκροτητές. Ίσα ίσα ασκούμε κριτική και μάλιστα πολλές φορές αυστηρότατη σε σημείο παρεξηγήσεως. Γίνεται λοιπόν κριτική ακόμα και στους αδελφούς Αγγελοπουλους. Πάντα με καλή τη πίστη και χωρίς να έχουμε τη παραμικρή ιδιοτέλεια. Ίσως η μόνη ιδιοτέλεια που θα μπορούσε κανείς να μας καταλογίσει είναι ότι θέλουμε να δούμε την ομάδα στην κορυφή για να χαρούμε!

Να είστε καλά,

Α.Κ.

Με πιάνουν οι ευαισθησίες μου.......!

Η αφορμή για το σημερινό μου κείμενο δόθηκε από το άρθρο του δημοσιογράφου κ. Κογκαλιδη της ιστοσελίδας basketblog.gr. Μιας και είμαι βέβαιος οτι ο κ. Κογκαλιδης δεν έχει πρόβλημα με τον δημόσιο διάλογο, θα προσπαθήσω να του απαντήσω ως απλός φίλαθλος του Ολυμπιακού. Η αλήθεια είναι οτι "ευθιξία" που πιάνει τους δημοσιογράφους του χώρου κάθε φορά που "κινείται" ο Ολυμπιακός (είτε μεταγραφικά, είτε διοικητικά, είτε σε επίπεδο οργανωτικό) έχει αρχίσει να μας προκαλεί θυμηδία.

Στο χωρίο μου λένε, "εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν". Τον συμπαθή δημοσιογράφο δεν τον ενόχλησε που το πρωτάθλημα έχει οργάνωση για γέλια και ότι ο ΕΣΑΚΕ έχει ένα πρόεδρο που προκαλεί θλίψη και οίκτο (το στάδιο της γελοιότητας το έχει περάσει προ πολλού ο κ. Οικονομιδης).....τον ενόχλησε όμως η "αγάπη απο νάιλον" του Ολυμπιακοί για τους μικρούς. Και φτάνει μάλιστα στο σημείο, εμμέσως, να εγκαλεί τους ερυθρόλευκους που όλο το καλοκαίρι δεν πήραν θέση για την κατάσταση ενώ ο ίδιος μέσω της ιστοσελίδας του έκανε "καταγγελίες". Προφανώς του διαφεύγει ότι ο Ολυμπιακός δεν προεδρεύει ούτε στον ΕΣΑΚΕ ούτε στην ΕΟΚ. Δεν ήταν δουλειά του Ολυμπιακού, κύριε Κογκαλιδη, να τρέχει το καλοκαίρι και να παρεμβαίνει στις δουλειές των αρμοδίων οργάνων. Δουλειά όμως του Ολυμπιακοί (και σε διοικητικό και σε οπαδικο επίπεδο) είναι να καταγγείλει τα κακώς κείμενα όταν τα αρμόδια όργανα δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Όλο το καλοκαίρι, όμως, δεν έκαναν την δουλειά τους......και πλέον ο Ολυμπιακός έλαβε θέση. Τώρα το γιατί σας "χαλάει" αυτό, μόνο σε σκέψεις
ύποπτες μπορεί να με βάλει!


Πάμε παρακάτω. Στο θέμα του παιχνιδιού στο Αιγάλεω. Κύριε Κογκαλιδη....έχετε γράψει κατά καιρούς ενδιαφέροντα κείμενα γύρω από το μπάσκετ, δεν είναι ανάγκη να καταφεύγετε σε λαϊκίστικα σχόλια και "Τσιπρισμους" περί Αμερικανών και Αφγανιστάν. Δηλαδή επειδή οι Αμερικανοί στο Ιράκ βιάζουν μανάδες και σκοτώνουν αθώα παιδιά θα πρέπει και εμείς να πετάμε τούβλα και πλακάκια στο κάθε Αμερικάνο πολίτη που βλέπουμε μπροστά μας........ή μήπως θα βελτιώσουμε την παγκόσμια κατάσταση αν σε "κόντρα" των κακών Αμερικάνων απαξιώσουμε την δική μας χώρα; Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω. Ε! Τότε, κύριε Κογκαλιδη κακώς έγινε το παιχνίδι και στο κλειστό του Αιγάλεω. Έπρεπε να γίνει σε γήπεδο σχολείου με τη σπασμένη άσφαλτο κάτω. Σιγά......και άμα δεν του αρέσει του Τσιλντρες και των άλλων γιάνκηδων να πάνε από εκεί που ήρθαν. Τα πράγματα είναι απλά αγαπητέ κύριε. Έπρεπε ή δεν έπρεπε σαν Ελληνικό μπάσκετ να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία για διαφήμιση που είχαμε και να παρουσιάζαμε μια καλύτερη εικόνα; ΝΑΙ ή ΟΧΙ; Το κάναμε;; ΟΧΙ!......Και δεν είναι μόνο οι Αμερικάνοι κύριε Κογκαλιδη. Και ο Μπερτομεου μας έκανε σκληρή κριτική. Κοινώς δεν βρέχει, κύριε, μας φτύνουν!........Αλλά άσε.....ξέρω.....τι να μας πει και ο Μπερτομεου, μιλάνε και οι Ισπανοί που τα παλιά χρονιά είχαν αποικίες και σκότωναν κοσμάκη! Σωστα;;

Δεν τον έπτυσαν τον Τσιλντρες κύριε Κογκαλιδη; Εγώ άλλα διάβασα από τους συνάδελφους σας. Αλλά έστω οτι αυτό ήταν ψέμα. Μην μας βγάζετε και ηλίθιους όμως κύριε Κογκαλιδη, γιατί όλοι ακούσαμε τα μπινελίκια που άκουσε ο Αμερικάνος στο κάρφωμα του από μεγάλη μερίδα του γηπέδου.

Και μια συμβουλή, αν μου επιτρέπετε......δεν είναι κάλο να τσουβαλιάζετε πράγματα και καταστάσεις. Ναι, πέρσι στο ΣΕΦ έγιναν έκτροπα από μια χούφτα ηλίθιους. Αλλά μην μου βάζετε τους πυροβολισμούς, τα κομμένα δάχτυλα, τα τρύπια κεφάλια, τις σφαίρες στα κορμιά, τα ρατσιστικά συνθήματα, τις ύβρεις προς τον προπονητή της Εθνικής ομάδας, τους προπηλακισμούς των διαιτητών........στο ίδιο τσουβάλι, λέγοντας "αυτά γινοται στο ΣΕΦ και στο ΟΑΚΑ". Μην ντρέπεστε να πείτε οτι αυτά γίνονται ΜΟΝΟ στο ΟΑΚΑ! Γιατί βλέπω ότι έχετε
επιλεκτική ευαισθησία μερικές φορές, πράγμα που δεν είναι καλό!


Την καλήμερα μου!

Eric the Viking!


ΥΓ: Αμέσως γράψατε αρθράκι για την ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός που προστατεύει στη τελική τα συμφέροντα της. Δεν θυμάμαι......είχατε γράψει αρθράκι όταν η κάμερα πέρσι έπιασε τον πρόεδρο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός να βρίζει τα θεία και την μητέρα του διαιτητή Κουκουλεκιδη στο ημίχρονο του πέμπτου τελικού;;

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

"ΑΡΩΜΑ" ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ

Η Ελλάδα υποτίθεται ότι είναι χώρα με καλή μπασκετική ιστορία στην Ευρώπη τόσο σε ομαδικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Όπερ το επίπεδο του μπάσκετ μας είναι αρκετά υψηλό. Αυτό μας το αναγνωρίζουν πολλοί λαοί.
Δεν ισχύει το ίδιο όμως με τους διοικούντες και την οργάνωση των Ελληνικών Διοργανώσεων.

Το Σαββάτο 11.10.2008 δυστυχώς ή ευτυχώς, ξεκίνησε το νέο πρωτάθλημα για την σεζόν 2008-2009.
Πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής είναι ο κ. Οικονομίδης προστατευόμενος των κκ. Βασιλακόπουλου και αδελφών Γιαννακόπουλων.

Επί της προεδρίας του κ. Οικονομίδη το ελληνικό μπάσκετ παρόλο τους οποιουσδήποτε επενδυτές των τελευταίων χρόνων είχε οδηγηθεί σε μαρασμό (το κακό είχε ξεκινήσει λίγο πιο πριν, αλλά ο κ. Οικονομίδης το παράκανε). Από την χρυσή δεκαετία του 90 όπου υπήρχαν όχι μία και δυο ομάδες σε υψηλό επίπεδο αλλά 5-6 φτάσαμε να υπάρχει μία και με πλάτες από παντού. Το υψηλό επίπεδο διαιτησίας έχει πέσει αρκετά χαμηλά. Γενικώς η χρονική περίοδος 2000-2005 είναι από τις πιο μαύρες περιόδους στο ελληνικό μπάσκετ σε όλα τα επίπεδα.

Μέχρι που εμφανίστηκαν οι επιτυχίες της Εθνικής με καθοδηγητή τον τωρινό προπονητή μας και διάφοροι σοβαροί επενδυτές (με πρώτους τα αδέρφια Αγγελόπουλους και ακολουθούν Λιανός, Βωβός, Δρόσος κ.λπ.) για να μας βγάλουν από την αφάνεια που είχαμε πέσει και να δώσει μια αίγλη στο άτυχο πρωτάθλημα της Α1.

Αντιθέτως οι διοικούντες του πρωταθλήματος παραμένουν ίδιοι χρόνια τώρα. Και από το 2005 σε αντίθεση με τα αγωνιστικά και τα διοικητικά των ομάδων που προαναφέραμε δεν έγινε ούτε ένα βήμα μπροστά στην οργάνωση του. Μάλλον περισσότερο βήματα προς τα πίσω γίνονται!

Τον τελευταίο μήνα ειδικά έχουν συμβεί όλα τα τραγικά που έχουν συμβεί μέσα σε μια δεκαετία στο ελληνικό πρωτάθλημα και κανένας δεν αναλαμβάνει την ευθύνη.

1. Οι κινητοποιήσεις των παικτών - οι οποίες υπάρχουν χρόνια απλώς φέτος ήταν το αποκορύφωμα με το διαφαινόμενο λοκ άουτ - που αφορά το μέλλον τους και την κάλυψη των συναδέλφων τους σε μικρότερες κατηγορίες (γιατί το μπάσκετ δεν είναι μόνο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός και γενικώς η Α1) αντιμετωπίστηκαν με άσχημο τρόπο από τα φερέφωνα των διοικούντων. Φτάσανε στο σημείο να κατηγορούνε ότι ένας από τους φταίχτες και υποκινητές είναι ο προπονητής της Εθνικής ομάδας ο οποίος είναι και πρόεδρος της ένωσης προπονητών Ελλάδος για τις κινητοποιήσεις για να δικαιολογήσουν την δική τους ανικανότητα να βρούνε λύση στα αιτήματα των παικτών.

2. Τα έσοδα της διοργάνωσης είναι μηδαμινά. Δεν υπάρχει τμήμα Marketing στον ΕΣΑΚΕ όπως υπάρχει σε άλλες χώρες (Ισπανία). Αυτό φάνηκε όταν μισό μήνα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος οι μικρές ομάδες (και κάποιες οικονομικά ανίσχυρες) που συμμετέχουν απείλησαν ότι δεν θα συμμετέχουν γιατί δεν υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη και ο ΕΣΑΚΕ δεν έχει φροντίσει να υπάρχουν μίνιμουμ έσοδα για τις τηλεοπτικές καλύψεις (όπου στον επαγγελματικό αθλητισμό τα τηλεοπτικά συμβόλαια αποτελούν έναν από τους πιο βασικούς πόρους των επαγγελματικών εταιριών).
Επίσης ο ΕΣΑΚΕ δεν έχει φροντίσει και για άλλους χορηγούς οι οποίοι θα του προσφέρουν σημαντικά έσοδα όπερ λύσεις για προβλήματα οικονομικής φύσης ή χρήματα που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του αθλήματος. Αλλά βέβαια όταν εμφανίζονται αυτά τα προβλήματα η λύση είναι μία. Ότι αυτός που είναι αποκλειστικά υπεύθυνος είναι οποιοσδήποτε άλλος εκτός από τον ΕΣΑΚΕ - Πολιτεία, εκάστοτε ΚΑΕ κ.λπ.-!!! Που είναι και τι κάνει η κεντρική διαχείριση λοιπόν για λύσεις;

3. Αντίθετα προφανώς σημαντικός λόγος συμβουλίου και ψηφοφορίας είναι που θα παίξει ο Ολυμπιακός με το Αιγάλεω.
Ενώ είχε συμφωνηθεί μια εβδομάδα νωρίτερα το ματς να γίνει στο μπασκετικό γήπεδο Ολυμπιακών προδιαγραφών στο Ελληνικό γίνεται νέα ψηφοφορία ώστε να μην γίνει αλλαγή έδρας πάλι και το ματς να διεξαχθεί στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο του Αιγάλεω χωρητικότητας 1.200 οπαδών -αν και αμφιβάλλω αν χωράει και τόσους).
Στην ψηφοφορία έλαβαν μέρος οι εξής αντιπρόσωποι:
των ΚΑΕ Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, Κολοσσού Ρόδου και των νεοφώτιστων Τρικάλων και του προέδρου του ΕΣΑΚΕ κ. Οικονομίδη.

Και εδώ δημιουργούνται 2 θέματα που πάλι ο κ. Οικονομίδης αποφάσισε ή έχει αποφασίσει να μείνει αμέτοχος:

3α. Για ποιόν λόγο έχουν πάρει άδεια συμμετοχής στην Α1 ομάδες με γήπεδα "κλουβιά". Για ποιόν λόγο δεν υπάρχει ένας κανονισμός να υπάρχουν γήπεδα σύγχρονα 5-6 χιλιάδων θέσεων το μίνιμουμ ώστε να μην σιχαίνεται και την ζωή του ούτε ο φίλαθλος που θα αποφασίσει να παρακολουθήσει ματς στα τωρινά γήπεδα αλλά ούτε και οι τηλεθεατές που βλέπουν το ματς από το σπίτι τους και νομίζουν ότι είμαστε στα 80’s.

3β. Από την στιγμή που υπήρχε η δυνατότητα διεξαγωγής σε ένα καλύτερο και μεγαλύτερο γήπεδο γιατί το έθεσε το θέμα σε ψηφοφορία; Tι συμφέροντα υπήρχαν;
Αν το ματς διεξαγόταν στο Ελληνικό, όπως είχε συμφωνηθεί νωρίτερα- θα υπήρχαν τα εξής πλεονεκτήματα:
- Μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου
- Μεγαλύτερα έσοδα για το Αιγάλεω (μια από τις οικονομικά ανίσχυρες ΚΑΕ)
- Παρουσίαση όμορφης εικόνας γηπέδου-κόσμου-οργάνωσης στους ανταποκριτές των NY Times και του ESPN δύο εκ των μεγαλύτερων ΜΜΕ στην Αμερική που ήρθαν για να καταγράψουν τα νέα για τον Τσίλντρες και του τι συμβαίνει στην Ελλάδα την οποία τόσο πολύ συζητήσανε μετά την επίτευξη της μεταγραφής το καλοκαίρι. Δηλαδή θα υπήρχε καλύτερη διαφήμιση του Ελληνικού πρωταθλήματος το οποίο μόνο οφέλη θα είχε στο απώτερο μέλλον.

Αντίθετα, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ έδωσε το δικαίωμα ψήφου (γιατί λογικά ως πρόεδρος μπορούσε να μην θέσει το θέμα καν σε ψηφοφορία για το καλό του αθλήματος και αφού έχει ήδη εγκριθεί η αλλαγή έδρας από τον ΕΣΑΚΕ ) για να αποποιηθεί για άλλη μια φορά της ευθύνης του στους αντιπροσώπους των ομάδων της επιτροπής του ΕΣΑΚΕ, οι οποίες όμως όπως παραθέτω ψήφισαν βασιζόμενες σε προσωπικά συμφέροντα και όχι τι είναι καλύτερο για το άθλημα. Δηλαδή:
Ο Παναθηναϊκός σε μια κίνηση κομπλεξισμού και ένδειξης κατώτερων ανθρώπων αντί να ψηφίσουν υπέρ ψήφισαν κατά μήπως και το Αιγάλεω δυσκολέψει τον Ολυμπιακό! Προφανώς δεν τους νοιάζει ούτε αυτούς η ανάπτυξη του αθλήματος αλλά πώς θα δημιουργήσουν πρόβλημα στον Ολυμπιακό. Και αυτό κάποιοι θέλουν να μας το πουν ως υγιή ανταγωνισμό!
Οι άλλοι δύο ψηφοφόροι ήταν όμως η έκπληξη της ημέρας.
Τα νεοφώτιστα Τρίκαλα και ο Κολοσσός Ρόδου ομάδες δίχως την μεγάλη προϊστορία στο ελληνικό μπάσκετ επικαλούμενες έννομο ενδιαφέρον αποφάσισαν να καταψηφίσουν την αλλαγή έδρας για μια αγωνιστική του Αιγάλεω.
Τα οποία Τρίκαλα και Κολοσσός μαζί με το Αιγάλεω και 2-3 ακόμα ομάδες ανήκουν στις ομάδες οι οποίες είχαν δημιουργήσει το πρόβλημα που αναφέρω στο #2 με τις τηλεοπτικές στέγες για φέτος. Δηλαδή με το έτσι θέλω αποφάσισαν να εμποδίσουν το Αιγάλεω να έχει παραπάνω έσοδα και κατάφεραν να ρίξουν και άλλο στο βούρκο το ελληνικό πρωτάθλημα με την απόφαση τους σε όλους τους τομείς. Όταν πριν από ένα μήνα ζητούσαν λύση από την Πολιτεία και από την ΕΡΤ για να διασφαλιστούν οικονομικά. Η διπροσωπία κάποιων ανθρώπων σε όλο το μεγαλείο της!

Και όπως είπαμε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ συνεχίζει να παραμένει αμέτοχος στα τεκταινόμενα!

4. Στο ευρωπαϊκό μπάσκετ αποφασίστηκαν οι νέοι παρακάτω διαιτητικοί κανόνες:
α) Μπρος - πίσω
Για να θεωρήσει ο διαιτητής ότι ο παίκτης πέρασε το μισό γήπεδο (άρα, αν η μπάλα βρεθεί στο πίσω μέρος, ή πατήσει τη γραμμή του κέντρου, χρεώνεται με "μπρος - πίσω"), θα πρέπει να έχει πατήσει και με τα δύο πόδια μπροστά και να έχει ακουμπήσει και την μπάλα στο μπροστινό μέρος του παρκέ. Δηλαδή, μπορεί ένας παίκτης να βρίσκεται όλος μπροστά, αλλά να σκάει την μπάλα πίσω από τη γραμμή.
β) Αντιαθλητικό φάουλ
Όπως και στο ποδόσφαιρο, έτσι πλέον και στο μπάσκετ όταν ο παίκτης βρίσκεται σε προφανή θέση για καλάθι, ο τελευταίος αμυντικός θα πληρώσει πολύ ακριβά την προσπάθειά του να τον ανακόψει αντικανονικά. Σε τέτοια περίπτωση ο αμυντικός θα χρεώνεται με αντιαθλητικό φάουλ, όπερ σημαίνει δύο βολές και η μπάλα απ' έξω για την ομάδα που επιτίθεται.
γ) Βήματα
Μέχρι πρότινος όταν ένας παίκτης έκανε βουτιά στο παρκέ για να πιάσει την μπάλα χρεώνονταν με βήματα; Ο κανονισμός άλλαξε κι έτσι ο παίκτης μπορεί να συρθεί στο παρκέ, χωρίς να χρεωθεί με παράβαση.
δ) Προστασία
Πολλοί ψηλοί όταν μαζεύουν το ριμπάουντ, χρησιμοποιούν τους αγκώνες τους για να προφυλάξουν τη μπάλα. Πλέον αν το κάνουν αυτό θα χρεώνονται με τεχνική ποινή. Αν μάλιστα το κάνουν και χτυπήσουν τον αντίπαλο τους με τους αγκώνες, τότε θα χρεώνονται με αντιαθλητικό.

Μέχρι που ήρθε η παραφωνία του ΕΣΑΚΕ. Όταν σε όλη την Ευρώπη θα παίζεται το παιχνίδι με τους νέους κανόνες ο ΕΣΑΚΕ με το έτσι θέλω πάλι αποφάσισε να μην εφαρμόσει τον παρακάτω νέο κανονισμό:

ε)
Το ημικύκλιο της Ευρωλίγκα.

Όπως και στα ματς του ΝΒΑ, έτσι και σε αυτά της Ευρωλίγκα θα υπάρχει ένα ημικύκλιο, όπου ο επιθετικός δεν θα χρεώνεται με φάουλ, ακόμα και αν ο αμυντικός στηθεί και τον περιμένει να πέσει επάνω του. Αυτή η αλλαγή αναμένεται να είναι ευεργετική για παίκτης όπως ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, στον οποίο χρησιμοποιούσαν συχνά αυτό το "τρικ" για να τον περιορίσουν μέσα στη ρακέτα.

Για ποιον λόγο μπορεί να μας πουν οι διοικούντες του ελληνικού μπάσκετ δεν θα παίζετε το μπάσκετ όπως θα παίζετε στην Ευρώπη; Αν και μπορούμε να φανταστούμε ότι πάλι κάποια άλλα συμφέροντα επηρέασαν και αυτήν την απόφαση!

5. Και προχτές μπήκε το κερασάκι στην τούρτα.
Η ΚΑΕ Καβάλα - πρώην ΚΑΕ Πανόραμα- δεν αδειοθετήθηκε από την Πολιτεία γιατί δεν παρουσίασε τα απαιτούμενα έγγραφα συμμετοχής της στο πρωτάθλημα ως όφειλε.
Όλο το καλοκαίρι είχε δημιουργηθεί θέμα (με την Δάφνη να διεκδικεί την θέση) για αυτήν την συγχώνευση μέχρι που ο ΕΣΑΚΕ αποφάσισε να πάρει θέση και να συμπεριλάβει στη λίστα των συμμετεχόντων ομάδων την Καβάλα.

Και όταν μια μέρα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος σκάει η βόμβα από την Πολιτεία ο κ. Οικονομίδης έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Ειλικρινά ντρέπομαι για αυτό που έγινε», σχολίασε ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis στη Θεσσαλονίκη και συνέχιζε: «Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε με τις δεδομένες συνθήκες είναι να αναβάλλουμε το παιχνίδι. Η έλλειψη έμπειρων στελεχών δημιούργησε πρόβλημα κι έδωσε αφορμή για να φτάσουμε ως εδώ. Βρήκαμε ένα ωραίο πρόσχημα ώστε να δίνουμε αναβολές στα παιχνίδια». Ο κ. Οικονομίδης μάλιστα άφησε και αιχμές για όλους όσοι… «ενδιαφέρονται για το πρωτάθλημα, μόνο όταν πρέπει να βγουν φωτογραφίες στις καλές στιγμές». Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ ωστόσο, απέφυγε να αποδεχτεί οποιαδήποτε ευθύνη, υποστηρίζοντας ότι… «Ο ΕΣΑΚΕ είναι η διοργανώτρια αρχή και κάνει ότι του λένε!! Η λίγκα δεν έχει καμία ευθύνη εάν δεν ξέρουμε στις 12 το μεσημέρι ποιος θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα».

Κοινώς πάλι αμέτοχος με δικαιολογίες οι οποίες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν σοβαρές!

Το πρωτάθλημα της Α1 συνεχίζεται για πρώτη φορά στα χρονικά με 13 ομάδες και η Α2 πρέπει να διεξαχθεί με 17! Και για αυτό κατά τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ ευθύνη έχουν οι διοικούντες της Καβάλας και η Πολιτεία! Και λύση δεν φαίνεται να υπάρχει...


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:

Με τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ να δηλώνει αμέτοχος σε όλα αυτά που συνέβησαν πριν την έναρξη του πρωταθλήματος –αλλά και παλαιότερων σφαλμάτων- και να αποποιείται των ευθυνών του μήπως η καλύτερη λέξη που περιγράφει τις κινήσεις του αλλά και τον ίδιο τον κ. Οικονομίδη είναι η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ του να διοικήσει και να υπηρετήσει το ελληνικό μπάσκετ από μια πολύ σημαντική θέση; Μήπως πρέπει επιτέλους οι συμμετέχοντες στο πρωτάθλημα να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους; Να προστατεύσουν επιτέλους τις ομάδες τους, τις επενδύσεις τους από ανίκανους ανθρώπους να διοικήσουν. Να πάψουν να ακούνε υποσχέσεις ή να κάνουν συμφωνίες μα άτομα που δεν προσφέρουν στο άθλημα! Είναι κρίμα την δουλειά παικτών και κάποιων παραγόντων να την καταστρέφει ο κ. Οικονομίδης και οι υπόλοιποι που διοικούν από σημαντικά πόστα το Ελληνικό Μπάσκετ!


Και το αστείο είναι ότι με τόσα τραγελαφικά εκτός του ότι δηλώνει αμέτοχος δεν καταλαβαίνει ότι υπό την διοίκηση του έχουν συμβεί όλα αυτά και αντί να παραιτηθεί της θέσης του για να σώσει την οποιαδήποτε φήμη του, δεν δέχεται να αποχωριστεί της θέσης εξουσίας που κατέχει στην οποία επανεξελέγη πριν από 2 μήνες για άλλα 2 χρόνια δίχως αντίπαλο λόγω της απόσυρσης του προέδρου του Πανιωνίου από την διεκδίκηση της προεδρίας. Κοινώς άλλος ένας ερωτευμένος με την εξουσία, μην υπολογίζοντας την κατάντια που έχει οδηγήσει στην υποβάθμιση του Ελληνικού πρωταθλήματος και το Ελληνικό μπάσκετ γενικότερα.


Τουλάχιστον δεν έχουμε παρά να ελπίζουμε ότι οι παράγοντες των ομάδων ( κυρίως ) θα ξυπνήσουν και θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους για ένα καλύτερο μέλλον στην Ελληνική Καλαθοσφαίριση και ένα καλύτερο πρωτάθλημα και να ορίσουν άτομα ικανά να διοικήσουν! Επίσης όλοι ελπίζουμε να αποφύγουν στο μέλλον κινήσεις όπως αυτές των τελευταίων ημερών από Καβάλα, Παναθηναϊκό, Κολοσσό Ρόδου και Τρίκαλα. Γιατί πάνω από όλα το Μπάσκετ είναι παιχνίδι!

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2008

Άρωμα ΝΒΑ!

Φουριόζος ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στην Α1 ο Θρύλος. Παίζοντας κατά διαστήματα όμορφο μπάσκετ "ισοπέδωσε" το Αιγάλεω (65-90) στη στρούγκα που έχει για γήπεδο η ομάδα των δυτικών προαστίων. Αν και οι παίκτες του Σκουρτοπουλου προέβαλαν αντίσταση στο πρώτο δεκάλεπτο, από την στιγμή που οι παίκτες του Δράκου αποφάσισαν να σοβαρευτούν και να ανεβάσουν την απόδοση τους το Αιγάλεω "εγκλωβίστηκε" σε άμυνα και επίθεση με τον Ολυμπιακό να δίνει επιθετικό ρεσιτάλ και να εκτοξεύει νωρίς νωρίς την διάφορα, η οποία έφτασε και τους 19 πόντους στο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να έχει δεχτεί στο 2ο δεκάλεπτο μόλις επτά πόντους.

Το υψηλό επίπεδο απόδοσης της ομάδας συνεχίστηκε και στο 3ο δεκάλεπτο, με το Παπαλουκα να οργανώνει μαεστρικα τις επιθέσεις της ομάδας και τους Τσιλντρες, Μπουρουση, Ερτσεγκ και Πριντεζη να σκοράρουν κατά βούληση, η διαφορά μεγάλωνε όλο και περισσότερο για να φτάσει στους 27 πόντους στο 22' και τους 31 (30-61) ένα λεπτό αργότερα. Κάπου εκεί ο Θανάσης Σκουρτοπουλος προκειμένου να περιορίσει την έκταση της ήττας, γύρισε την άμυνα του σε ζώνη. Μια ζώνη που προκάλεσε επιθετικά προβλήματα στην ομάδα μιας και δύσκολα περνούσε η μπάλα μέσα στη ρακέτα, και όταν κυκλοφόρησε η μπάλα και έγιναν κάποια ελεύθερα σουτ έξω από τα 6.25, αυτά δεν μπήκαν με αποτέλεσμα η διάφορα να πέσει κάτω από τους 20 πόντους. Κάπου εκεί ο Παναγιώτης Γιαννάκης αποφάσισε να ξεκουράσει λίγο κάποιους παίκτες και να δώσει ταυτόχρονα την ευκαιρία και στους υπόλοιπους του πάγκου να πάρουν λεπτά συμμετοχής. Έτσι, στο παρκέ πέρασαν και οι Πελεκανος-Σλουκας και Βουγιουκας. Με το Πελεκάνο να σκοράρει τρίποντα, το Σλουκα να μαθαίνει δίπλα στο μαέστρο Παπαλουκα και το Βουγιουκα να δίνει δύναμη στη ρακέτα της ομάδας. Το τελικό 65-90 αντικατοπτρίζει πλήρως την ποιοτική διαφορά ανάμεσα στις δυο ομάδες καθώς και τη αγωνιστική διάφορα στο χθεσινό παιχνίδι.

Στα αξιοσημείωτα του χθεσινού παιχνιδιού, καταρχήν η επανεμφάνιση του αρχηγού Θοδωρή Παπαλουκα με την ερυθρόλευκη. Πραγματικά συγκινητική στιγμή. Επίσης στα highlights μπαίνει και ένα τρομερό κάρφωμα του Τζος Τσιλντρες στον αιφνιδιασμό, καθώς επίσης και η γενικότερη ουσιαστική και αθόρυβη βοήθεια που προσφέρει στην ομάδα. Πολύ ενδιαφέρον επίσης είναι το γεγονός ότι αγωνίστηκαν και οι 12 παίκτες που είχε η ομάδα στην αποστολή, καθώς επίσης και το γεγονός ότι και οι 12 σκόραραν.

Σχολιάστε το παιχνίδι στο φόρουμ των thrylos-fans!

Τα δεκάλεπτα: 20-24, 27-46, 41-65, 65-90

ΑΙΓΑΛΕΩ: Κρστιτς 1, Σούλης 4, Γκολντγουάιρ 14 (1), Κουπίδης 9 (2), Πάτερσον 5 (1), Χόχλερ 2, Μαγγουνής 2, Αγγελόπουλος Ν., Μπρέισι 14 (1), Καλλινικίδης 3, Αγγελόπουλος Δ., Γκιζόγιαννης 11 (3)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Παπαλουκάς 3 (1), Πελεκάνος 11 (3), Τσίλντρες 16, Ερτσέγκ 8, Τεόντοσιτς 2, Μπουρούσης 11 (1), Χαλπερίν 5 (1), Γκριρ 9 (1), Πρίντεζης 14 (1), Βασιλόπουλος 7 (1), Βουγιούκας 2, Σλούκας 2


Το τρομερό κάρφωμα του Τσιλι:



Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.