Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

Έτσι, δεν πάμε πουθενά...

Η αγωνιστική ανυπαρξία του Ολυμπιακού στις πρώτες τρεις περιόδους, στοίχισε στους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι γνώρισαν ντροπιαστική ήττα στο Μιλάνο και μπήκαν με το... αριστερό στη φάση των «16» της Ευρωλίγκας. Το σύνολο του Παναγιώτη Γιαννάκη, αφυπνίστηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο και άγγιξε το διπλό, αλλά ηττήθηκε τελικά με 76-74 από την Αρμάνι Μιλάνο, στην πρεμιέρα της δεύτερης φάσης της διοργάνωσης, και αντίκρισε την πρώτη ήττα στον 5ο όμιλο, που μπορεί στη συνέχεια να αποδειχθεί μοιραία, στην προσπάθεια που κάνει ο Θρύλος για την κατάληψη της πρώτης θέσης.

Αναμφισβήτητα κορυφαίος των «ερυθρολεύκων» ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης (22π.), ο οποίος ειδικά στην τρίτη περίοδο έδειχνε να είναι ο μόνος παίκτης στο «στρατόπεδο» του Ολυμπιακού που πίστευε στην ανατροπή. Θετικό ήταν το ντεμπούτο του Τζανέρο Πάργκο στην ήττα της ομάδας του Γιαννάκη, που ίσως να είχε φύγει με το διπλό από το Μιλάνο αν οι διαιτητές έκλειναν τα μάτια στην τελευταία φάση του αγώνα και σφύριζαν το... "φάουλ" πάνω στον Γκριρ.

Με έναν κάκιστο Ολυμπιακό να μην αποδίδει στην άμυνα και τους Ιταλούς να κυριαρχούν στα ριμπάουντ οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι δεν είχαν την απαραίτητη ψυχραιμία, βρέθηκαν από τα πρώτα λεπτά να ακολουθούν στο σκορ, ενώ στα μισά της τρίτης περιόδου η διαφορά πήρε τη μέγιστη τιμή της (+16, 61-45), για να μπουν οι δύο ομάδες στο καθοριστικό τέταρτο δεκάλεπτο με τον Ολυμπιακό να «μαζεύει» κάπως τα πράγματα, χάρη στην επιμονή του Πρίντεζη (-9, 62-53) αλλά και το πάθος του αρχηγού, Θοδωρή Παπαλουκά.

Με τον «ερυθρόλευκο» φόργουορντ να αποτελεί την πλέον αξιόπιστη λύση στην επίθεση, τον Παπαλουκά να δίνει το σύνθημα κυρίως στην άμυνα και τον νεοαποκτηθέντα, Τζανέρο Πάργκο, να δίνει λύσεις, παρά το γεγονός ότι είχε «βγάλει» μόλις μία προπόνηση, ο Ολυμπιακός μπήκε δυναμικά στην τελευταία περίοδο. Μάλιστα με επιμέρους σκορ 11-3, το οποίο ολοκληρώθηκε με τρίποντο του Αμερικανού γκαρντ, η διαφορά έπεσε στο -1 (65-64, στο 35'). Ωστόσο, ο Χολ, ο οποίος αποδείχθηκε «δήμιος» του Ολυμπιακού, έδωσε ανάσα στην ομάδα του με δύο διαδοχικά τρίποντα και στο 38' «έγραψε» το 71-66. Με τη φροντ λάιν του Θρύλου να αποδίδει (στην ουσία με τον Πρίντεζη) η διαφορά μειώθηκε και πάλι (71-70), αλλά ο Χολ ήταν και πάλι εκεί (73-70).

Ο Παπαλουκάς κράτησε «ζωντανό» τον Ολυμπιακό (73-72) και στα 22'' ο Σόου από τη γραμμή των ελευθέρων βολών διαμόρφωσε το 75-72 (σημείωσε 5/5 βολές στον χθεσινό αγώνα, έχοντας 60% ποσοστό στην Ευρωλίγκα μέχρι τώρα!!!). Ο Γκριρ από το ίδιο σημείο μείωσε 13'' πριν τη λήξη σε 75-74, αλλά το φάουλ που ζήταγε ο Γιαννάκης άργησε να έρθει. Ο Τόμας αστόχησε στη 1 βολή (76-74), ο Γκριρ έχασε τον έλεγχο της μπάλας, οι διαιτητές δεν σφύριξαν τίποτα, και με τον Αμερικανό πεσμένο στο παρκέ ο Ολυμπιακός αντίκρισε την πρώτη ήττα του στη φάση των «16».

Σχολιάστε τον αγώνα στο φόρουμ των thrylos-fans.net!

Τα δεκάλεπτα: 23-20, 42-32, 62-53, 76-74

ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (Πιέρο Μπούκι): Πράις 5 (1), Χολ 13 (3), Σόου 9, Βιτάλι 15 (3), Τόμας 14 (3), Ρόκα 5, Κατελίνας, Σανγκκάριε, Χόκινς 15 (3).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Πάργκο 5 (1), Παπαλουκάς 7, Πελεκάνος 5 (1), Βούισιτς 10, Μπουρούσης 4, Χαλπερίν 7, Γκριρ 6, Βασιλόπουλος 2, Πρίντεζης 22, Έρτσεγκ 2, Τεόντοσιτς, Σχορτσιανίτης 4.

Γιαννάκης: "Δεν ξεκινήσαμε όπως θέλαμε στο top 16, αλλά κρατάμε ότι δείξαμε μεγάλη θέληση να γυρίσουμε το ματς στο τέλος. Ήταν ένα αρκετά επιθετικό παιχνίδι και εμείς ξεκινήσαμε με νευρικότητα και κάναμε πολλά λάθη. Στο δεύτερο ημίχρονο οι αριθμοί και το σύστημα αξιολόγησης δείχνουν ότι ήμασταν καλύτεροι, αλλά χάσαμε...".

Χαλπερίν: "Δεν ξέρω αν έγινε φάουλ πάνω στον Λιν. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι είχαμε την ευκαιρία και δεν την εκμεταλλευτήκαμε. Η Αρμάνι νίκησε δίκαια, είχε το προβάδισμα σε όλο το ματς και παρότι γυρίσαμε το παιχνίδι, στο τέλος δεν τα καταφέραμε. Ο Τζος είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για την ομάδα μας, αλλά το ότι έλειπε δεν αποτελεί δικαιολογία για την ήττα. O Πάργκο, είναι μόλις δύο μέρες μαζί μας. Ακόμη δεν έχει προσαρμοστεί, αλλά μπορεί να προσφέρει πολλά στον Ολυμπιακό".

Πρίντεζης: "Κάναμε ένα δώρο στην Αρμάνι, ήμασταν κακοί στα πρώτα 25 λεπτά και παρότι γυρίσαμε το ματς, αυτό δεν ήταν αρκετό. Χάσαμε πολλά ριμπάουντ, κάναμε πολλά λάθη και το πληρώσαμε. Μας έλειψε η συγκέντρωση στην επίθεση".

Μπούκι: "Δεν καταφέραμε να περάσουμε την μπάλα κοντά στο καλάθι, αλλά ευτυχώς μπήκαν τα τρίποντα. Στο παρκέ παίζουν οι παίκτες και όχι τα συμβόλαια. Η άμυνα του Παπαλουκά ήταν καθοριστική και μας αποδιοργάνωσε, αλλά ο Χολ παρότι ήταν γενικά σε κακή μέρα, έβαλε κρίσιμα τρίποντα".

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Τελικός με τον εκπροσωπο του "συνδικατου"!

Μονο εύκολο δεν ήταν το έργο του Ολυμπιακού στον αποψινό δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος απέναντι στο Πανιώνιο. Το παιχνίδι δεν ήταν δύσκολο μόνο επειδή αντίπαλος ήταν μια καλή και αξιόμαχη ομάδα αλλά κυρίως επειδή απέναντι στον Ολυμπιακό ήταν το γνωστό σε όλους μας μπασκετικό συνδικάτο του εγκλήματος. Οι "εντεταλμένοι γκρίζοι λύκοι" του σάπιου συστήματος του Βασιλακοπουλου και του γεμάτου μπόχα πράσινου κατεστημένου, που αφού φρόντισαν χθες με το ζόρι να δώσουν τη πρόκριση στην αγαπημένη τους ομάδα, σήμερα βάλθηκαν να κόψουν το δρόμο του Ολυμπιακού προς το τελικό. Μια γελοία διαιτητική τριάδα που επί 40 λεπτά λάμβανε γελοίες και επικίνδυνες αποφάσεις.

Απέναντι σε αυτή τη λαίλαπα και με δεδομένες τις απουσίες της ομάδας (Τσιλντρες - Μπουρουσης) δεν μπορούμε να πούμε ότι ο Θρύλος πήγε και πολύ άσχημα. Καταρχήν είχε τον έλεγχο και το προβάδισμα σε όλο το παιχνίδι, παρόλο που 1-2 φορές ο Πανιώνιος προηγήθηκε με την ελάχιστη διαφορά. Κατά δεύτερον, ο Θρύλος κατάφερε να κερδίσει (84-79) και τα καραγκιοζιλίκια του "συνδικάτου" και να πάρει τη νίκη-πρόκριση για το τελικό της 22ας Φεβρουαρίου.


Το παιχνίδι ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι με το Πανιώνιο να μην παραδίδει τα όπλα και να είναι εξαιρετικά μαχητικός και αποφασισμένος να παλέψει με νύχια και με δόντια για τη πρόκριση. Ο Ολυμπιακός όμως, κυρίως στο τελευταίο δεκάλεπτο, ήταν αρκετά δυνατός στην άμυνα και με πολυφωνία στην επίθεση κατάφερε να περάσει το "μπλόκο" των παικτών του Τριφουνοβιτς. Είναι χαρακτηριστικό ότι έπαιξαν και οι 12 παίκτες, οι περισσότεροι των οποίων είχαν καλή και ουσιαστική παρουσία. Δεν μπορούμε να κρίνουμε βεβαία τους Μιλοσεβιτς και Βουγιουκα που έπαιξαν ελάχιστα. Αρνητική εντύπωση μας έκανε ο Σοφοκλής Σχορτσιανιτης που δεν ήταν και στη καλύτερη κατάσταση απόψε.

Πλέον η ομάδα πηγαίνει στο τελικό της 22ας Φεβρουαρίου με την ελπίδα ότι το σάπιο μπασκετικό συνδικάτο του εγκλήματος δεν θα επιφέρει άλλη μια μαχαιριά στο σώμα του Ελληνικού μπάσκετ. Με την ελπίδα ότι όλοι αυτοί οι σάπιοι που "δολοφονούν" την αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία των εγχώριων διοργανώσεων θα φροντίσουν έτσι ώστε για μια και μοναδική φορά τα τελευταία χρόνια θα παιχθεί το παιχνίδι στα ίσια.

Σχολιάστε το παιχνίδι στο φόρουμ των thrylos-fans!

Τα δεκάλεπτα: 25-23, 41-35, 60-59, 84-79

Ολυμπιακός: Παπαλουκάς 6(2), Πελεκάνος 4, Βούισιτς 10, Μιλόσεβιτς, Χαλπερίν 7, Γκριρ 18(3), Βασιλόπουλος 10(1), Βουγιούκας, Σχορτσανίτης, Πρίντεζης 6, Ερτσεγκ 13(1), Τεόντοσιτς 10(1)

Πανιώνιος: Ξανθόπουλος 2, Τσβέτκοβιτς 5(1), Ζορόσκι 16, Γεωργαλής, Καλαμπόκης 9, Μάιλς 20, Ραϊτσεβιτς 5, Κένταλ, Γιαννούλης 4, Μπάξτερ 9, Ντικούδης 9.

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

Εκεί εκεί στη Β' Εθνική!!!

Ο Ολυμπιακός έστω και δύσκολα κατάφερε να επικρατήσει για δεύτερη φορά του ΟΦΗ σε διάστημα λίγων ημερών. Αυτή τη φορά στα πλαίσια του πρωταθλήματος κέρδισαν του Κρητικούς με 2-1 και έκαναν άλλο ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή Ελλάδος. Ένα τίτλο που δεν θα είναι σε θέση να διεκδικήσουν οι σημερινοί τους αντίπαλοι τη νέα χρονιά, αφού με τη βοήθεια του Ολυμπιακού έκαναν ακόμα ένα βήμα προς τον υποβιβασμό.

Και επειδή σήμερα οι πολυμετοχικοί έπαιζαν με το καμάρι της Κρήτης οι ερυθρόλευκοι απέκτησαν προβάδισμα 12 βαθμών από τους πράσινους και δεν έχει γίνει ακόμα το ντέρμπυ στο Καραΐσκάκη Δεν βλέπω λοιπόν πως μπορεί να χαθεί το φετινό πρωτάθλημα αν ο Ολυμπιακός δεν αυτοκτονήσει Γι αυτό ας σοβαρευτούν όλοι μέσα στην ομάδα και να καθαρίσουν τον τίτλο όσο πιο γρήγορα μπορούν για να κάνουμε πλάκα στη συνέχεια. Να δούμε με ενδιαφέρον και τα πλέι οφ των αιώνια δευτεροτρίτων.

Ας δούμε όμως τι έγινε στο σημερινό παιχνίδι που άλλα περιμέναμε και άλλα είδαμε. Θέλαμε πολλά γκολ και θέαμα που για διάφορους λόγους δεν μπορέσαμε να δούμε. Ένας λόγος είναι πως ο Βαλβέρδε ξεκίνησε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι την ομάδα του με 10 παίχτες. Έστω κι έτσι ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και θέλησε να το καθαρίσει από πολύ νωρίς. Ευτύχισε να προηγηθεί στο 7ο λεπτό μετά από έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Λέτο, ο οποίος βρήκε στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας τον Ντιόγκο. Ο νεαρός Βραζιλιάνος με πλασέ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του κι έστειλε το μήνυμα για το τι θα ακολουθούσε. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει και να χάνει ευκαιρίες, αφού όποτε ήθελαν οι πάιχτες του έκοβαν βόλτες στην αντίπαλη περιοχή.

Τελικά το ημίχρονο τελείωσε με το φτωχό 1-0, μιας και ο Ντιόγκο δεν κατάφερε να ευστοχήσει από τα 11 βήματα σε παράβαση που κέρδισε ο ίδιος. Τι γίνεται φέτος με την υπόθεση πέναλτυ; Μετά το Τζόρτζεβιτς το χάος; Δεν μπορεί να βρεθεί κάποιος που να χτυπάει τα πέναλτυ; Θα φτάσουμε κάποια στιγμή που θα μας στοιχίσει ένα χαμένο πέναλτυ και τότε θα χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο. Τουλάχιστον τον επιθετικό που ψάχνουμε, ο οποίος πρέπει να είναι καλός, να βάζει γκολ, να είναι και φτηνός...ας κοιτάξουν στα προσόντα που θέλουν να διαθέτει, να ξέρει να χτυπάει και πέναλτυ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι ερυθρόλευκοι μπήκαν πολύ χαλαρά και προσπάθησαν απλά να έχουν την κατοχή της μπάλας. Έτσι όταν παίζεις με τη φωτιά και δεν κλειδώνεις το παιχνίδι κάποια στιγμή θα το πληρώσεις. Ο ΟΦΗ κατάφερε να βάλει και γκολ, γιατί όλοι νομίζαμε πως είχε έρθει μόνο για να παίξει ξύλο στον Πειραιά. Απολαύσαμε δολοφονικά τάκλιν τα οποία τιμωρήθηκαν μόνο με κίτρινες κάρτες, άλλα οι παίχτες μας πλέον μάλλον το έχουν συνηθήσει. Ευτυχώς που ο Βαλβέρδε θυμήθηκε να βάλει και 11ο παίχτη (Γκαλέτι) στο γήπεδο και ο Ολυμπιακός χάρη στην κλάση του Αργεντινού κατάφερε να πάρει τη νίκη. Ο Αργεντινός μπήκε στο 63ο λεπτό και στο 67ο σημείωσε το νικητήριο γκολ για την ομάδα του.

Όπως καταλαβαίνετε φίλοι μου αν δεν παίζουν οι βασικοί παίχτες της ομάδας, τότε υπάρχει πρόβλημα. Αλλά ως πότε θα αντέξουν κάποιοι να παίζουν συνεχόμενα παιχνίδια; Πότε θα πάρουν ανάσες αν δεν τον κάνουν στο Καραΐσκάκη με μια ομάδα που είναι αγκαλιά με τον υποβιβασμό; Πρόεδρε εσύ δεν τα βλέπεις αυτά τα χάλια; Είσαι ευχαριστημένος; Γιατί εμείς, ο κόσμος της ομάδας δεν είμαστε ευχαριστημένοι με αυτά που βλέπουμε. Κάνουμε καθημερινά την προσευχή μας...να μην τραυματιστούν οι παίχτες που κρατάνε τον Ολυμπιακό την φετινή χρονιά!!!

Σχολιάστε το παιχνίδι στο φόρουμ των thrylos-fans.net!!!

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Πατσατζόγλου, Γκαλίτσιος, Όσκαρ (63' Γκαλέτι), Ντιόγκο, Ζεβλάκοφ, Άντζας, Ντουντού, Λέτο (75' Τζόρτζεβιτς), Μπελούτσι (87' Μενδρινός), Πάντος.

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

Τον ΚΑΚΟ τους τον καιρο!!!

Τα παιχνίδια του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ ως γνωστόν προσφέρονται για κουβεντούλα, αλλά ας την αφήσουμε για άλλη φορά. Οταν θα κάνουμε το αφιέρωμα για τη ένδοξη ομάδα της Κρήτης, αποχαιρετώντας τη για το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής. Μέχρι τότε όμως θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε για άλλη μια φορά τον θίασο που λέγεται ομάδα το προσεχές Σάββατο. Ας πάμε όμως στο σημερινό παιχνίδι και την πρόκριση του Ολυμπιακού στον επόμενο γύρο του θεσμού.

Ο Ολυμπιακός χωρίς να προσπαθήσει ιδιαίτερα κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τους 8 του Κυπέλλου Ελλάδας επικρατώντας των κρητικών με 2-0, χάρη στα γκολ των Μπελούτσι και Λέτο. Οι δυο Αργεντίνοι άλλαξαν την εικόνα του αγώνα κι έδωσαν τον αέρα που χρειαζόταν η ομάδα του Βαλβέρδε, όταν μπήκαν σαν αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο. Μέχρι τότε οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν απειληθεί ιδιαίτερα, αλλά ούτε και είχαν συγκλονιστικές ευκαιρίες σε αντίθεση με το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα. Οι αντίπαλοι τους αρκέστηκαν σε αυτό που γνωρίζουν να κάνουν καλά, όλοι όσοι παίζουν εναντίον της ομάδας μας. Με την ανοχή του Κάκου οι παίχτες μας έφαγαν για ακόμα μια φορά ξύλο δίχως έλεος. Σε αυτό τον τομέα πρωταγωνίστησαν και με το παραπάνω οι κρητικοί και πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε.

Επίσης πρέπει να αναγνωρίσουμε και την προσπάθεια που έκανε ο Κάκος για να τους αποτρέψει. Είχε την πρόθεση ο άνθρωπος αλλά νόμισε πως παίζαμε με το αφεντικό του μαγαζιού και όχι με το υποκατάστημά του. Ανθρωπος είναι και μπερδεύτηκε...τι να κάνουμε; Γι αυτό και δεν σφύριξε το πέναλτυ που με γυμνό μάτι είδε όλη η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή. Ε, ας τον συγχωρέσουμε...δεν έχει ξανακάνει κακή διαιτησία σφυρίζοντας τον Ολυμπιακό...ή μήπως έχει ξανακάνει; Οπως φίλοι μου καταλαβαίνετε δεν έχω καμία διάθεση να ασχοληθώ με τον αγώνα, βλέποντας αυτά που συμβαίνουν.

Ως πότε λοιπόν οι παίχτες του Ολυμπιακού θα τρώνε ανελέητο ξύλο και θα μένουν απροσταύτευτοι από κάθε δρεπανηφόρο που κυκλοφορεί στον Ελλαδικό χώρο; Ο Ολυμπιακός σήμερα δεν πήρε απλά μια πρόκριση...έστειλε για ακόμα μια φορά το μύνημα που δεν λένε κάποιοι να καταλάβουν. Οτι δεν έχει να φοβήθει τους τζάμπα μάγκες. Παίζει τη μπάλα που μπορεί παρά τα προβλήματά του και δείχνει σε όλους ότι αν δεν παίξουν μπάλα δεν μπορούν να τον σταματήσουν. Οι παίχτες συνήθισαν και το ξύλο και την τυφλή διαιτησία και με αυτά τα δεδομένα πορεύονται προς την κορυφή.

Αν τώρα πρόεδρος και προπονητής καταλάβουν και αυτοί με τη σειρά τους κάποια πράγματα τότε θα δούμε και έναν πολύ καλύτερο Ολυμπιακό. Και κλείνοντας θα δείτε τις ενδεκάδες(μια ομάδα υπήρχε στοι γήπεδο-η άλλη ήταν περιφερόμενος θίασος) του αγώνα όπου μόνο εκεί φάνηκε πως υπήρχε κάποιος με το όνομα Οσκαρ...τα σχόλια δικά σας!!!Εύχομαι το Σάββατο να διαβάζετε για έναν καλύτερο αγώνα και με ορφότερο θέαμα...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Πάντος, Παπαδόπουλος, Ζεβλάκοφ, Γκαλέτι, Μενδρινός, Ντουντού, Τζόρτζεβιτς (65΄ Λέτο), Όσκαρ (60΄ Μπελούτσι), Ντιόγο (83΄ Μήτρογλου)

Τα σχόλια σας για το παιχνίδι εδώ!!!

"Διπλό" πρώτης θέσης, στο Αλεξάνδρειο

Με τον Χαλπερίν να ευστοχεί από παντού και τους Βούισιτς, Πρίντεζη, Γκριρ να δίνουν πολύτιμες βοήθειες στον πρώτο, ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από το Αλεξάνδρειο, υποχρέωσε τον Αρη στην πρώτη εντός έδρας ήττα του στην Α1 φέτος και παρέμεινε μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι «ερυθρόλευκοι», πέτυχαν ένα πολύ σημαντικό "διπλό" σε μια από τις σκληρότερες έδρες της Α1, που μπορεί να αποδειχτεί "χρυσάφι" στο κυνήγι της πρώτης θέσης για την κανονική διάρκεια της σεζόν.

Οι δύο ομάδες έδωσαν ρεσιτάλ ευστοχίας στο πρώτο δεκάλεπτο από τα 6,25 (5/8 τρίποντα ο Άρης και 4/5 τρίποντα ο Ολυμπιακός), με τον Μάρσαλ να αποτελεί τον μοναδικό «μπόμπερ» του Άρη από τη γραμμή του τριπόντου (5/7). Ωστόσο, ο Ολυμπιακός χάρη στη δουλειά των ψηλών του τόσο στο σκοράρισμα, όσο και στην κυριαρχία τους στα ριμπάουντ κατάφερε να κλείσει την πρώτη περίοδο στο +5 (27-22).

Στη δεύτερη, πάντως, οι «ερυθρόλευκοι» πλήρωσαν την ολιγωρία τους, κυρίως στην άμυνα, ενώ υπέπεσαν και σε διαδοχικά λάθη. Μάλιστα, ο Ολυμπιακός, ο οποίος «εγκλωβίστηκε» στην αντίπαλη άμυνα ζώνης και δέχθηκε ένα σερί 13-0 στις αρχές του δεκαλέπτου, βρέθηκε στο 26' να χάνει με -8 πόντους (35-27), ενώ σε κανένα σημείο μέχρι το ημίχρονο δεν απείλησε τους γηπεδούχους. Οι Θεσσαλονικείς με κορυφαίο στην επίθεση τον Μάρσαλ, που είχε φτάσει τους 17 πόντους, πήραν το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο +7 (46-39), χάρη σε τρίποντο του Κλαρκ δευτερόλεπτα πριν τη λήξη.

Στην τρίτη περίοδο Χαλπερίν και Πρίντεζης πήραν την κατάσταση στα χέρια τους, ο Ολυμπιακός βελτιώθηκε στην άμυνα, κυριάρχησε στα ριμπάουντ και ένα εντυπωσιακό σερί 17-0 τον έφερε και πάλι σε θέση οδηγού με 56-49 (26'). Η έλλειψη διάρκειας όμως έκανε και πάλι την εμφάνιση της στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο. Ηλιάδης (καλάθι και φάουλ) και Τσαλδάρης από τα 6.25 τιμώρησαν την ολιγωρία στην άμυνα του Ολυμπιακού και οι Θεσσαλονικείς μπήκαν στο κρίσιμο τελευταίο δεκάλεπτο στο +1 (62-61).

Στον επίλογο του αγώνα, η καταλυτική παρουσία του Βασιλόπουλου στην άμυνα είχε ως αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να ανακτήσουν το προβάδισμα και να οδεύουν προς τη νίκη. Ο εξαιρετικός απόψε Σον Μάρσαλ μείωσε από τα 6,25 σε 70-72 λίγο πριν τη λήξη, αλλά ο Γκριρ «σφράγισε» τη νίκη για το Ολυμπιακό περίπου στα 40'', όταν με καλάθι και φάουλ (ευστόχησε στη βολή) διαμόρφωσε το 75-70. Οι «ερυθρόλευκοι» με προσοχή στον υπολειπόμενο χρόνο κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη με 77-73 και να πανηγυρίσουν το 6ο εκτός έδρας θετικό αποτέλεσμα.

Σχολιάστε τον αγώνα στο φόρουμ των thrylos-fans.net!


Τα δεκάλεπτα: 22-27, 46-39, 62-61, 73-77
ΑΡΗΣ (Αντρέα Ματσόν): Κλαρκ 3 (1), Μάρσαλ 20 (6), Τσαλδάρης 4 (1), Νέλσον 12 (2), Σέκουλιτς 5, Αργυρόπουλος 5, Ηλιάδης 15, Γκάβελ, Σκορδίλης 2, Αγαδάκος 4, Μπάρλος 3.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 3, Πελεκάνος, Πρίντεζης 18 (1), Βούισιτς 17, Μπουρούσης 2, Χαλπερίν 19 (3), Γκριρ 10 (1), Ερτσεγκ 6 (2), Βασιλόπουλος 2, Τεόντοσιτς, Σχορτσιανίτης.

Παναγιώτης Γιαννάκης: "Θεωρώ ότι έγινε ένα πολύ καλό ματς. Ο κόσμος νομίζω ότι το ευχαριστήθηκε με την διάθεση που έδειξαν οι παίκτες. Εμείς μπήκαμε δυνατά αν και ξέραμε ότι ο Άρης με τους παίκτες που διαθέτει μπορεί να μεταμορφώνεται στην εξέλιξη του παιχνιδιού.

Στο πρώτο δεκάλεπτο είχαμε καλή συμπεριφορά επιθετικά όχι αμυντικά με αποτέλεσμα να βρει ρυθμό και να πάρει διαφορά στο δεύτερο δεκάλεπτο. Στο τρίτο δεκάλεπτο ελέγξαμε αμυντικά το παιχνίδι, είχαμε καλύτερη συμπεριφορά με το παιχνίδι να κρίθηκε στην ψυχραιμία που δείξαμε στο τέλος. Συγχαρητήρια στα παιδιά που έδειξαν ψυχραιμία και για τη νίκη του σε αυτή την έδρα και απέναντι σε μία ομάδα που έβγαλε αρκετή ενέργεια.

Χάσαμε την μπάλα πατώντας άουτ μόνοι μας και για να δινόταν η μπάλα από την σέντρα και όχι κάτω από το καλάθι μας και για να μην διακινδυνεύαμε εύκολα την μπάλα να κάνουμε λάθος αφού στα 10'' μπορούν να γίνουν πάρα πολλά.

Περαστικά στον Τζος. Προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο για να κάνει την καλύτερη δυνατή προσπάθεια να γίνει γρήγορα καλά και το ελπίζουμε. Από εκεί και πέρα αν βρούμε κάτι που θα μας βοηθήσει στην εξέλιξη της ομάδας και στον τρόπο που σκεφτόμαστε θα κινηθούμε, ωστόσο αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάτι".

Τα παιδιά παίζουν έχουν μία νευρικότητα. Είχε μία καλή απόφαση σε μία δύσκολη πάσα" και κατέληξε: "Μια μπάλα που θα μπορούσε να την δώσει σε αντίπαλα χέρια δεν το έκανε με την επόμενη επίθεση να έπρεπε να γίνει με διαφορετικό τρόπο".

Αντρέα Ματσόν: "Γνωρίζαμε ότι θα έπρεπε να ήμασταν τέλειοι σήμερα για να κερδίσουμε. Και όπως είπα και στους παίκτες μου πριν στα αποδυτήρια με 8 λάθη στην τρίτη περίοδο είναι δύσκολο να τον κερδίσεις όπως και αν σουτάρεις 1/11 τρίποντα στην τελευταία περίοδο δεν μπορείς να κερδίσεις. Οι παίκτες προσπάθησαν και δείξανε ότι μπορούν να παίξουν απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Αλλά όπως ξέρουμε παιχνίδια σαν αυτά είναι παιχνίδια μυαλού και πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος για 41' και όχι για 40' για να κερδίσεις. Αυτός όμως είναι ο τρόπος που θα πρέπει για να κερδίσουμε. Αν κλαις μετά από μία ήττα είναι καλό. Καταλαβαίνω ότι ήταν στεναχωρημένος ο Λάζαρος, αλλά θα πρέπει να προχωρήσουμε για να δούμε το επόμενο παιχνίδι".

Νίκολα Βούιτσιτς: "Το να κερδίσεις τον Άρη στην έδρα του δεν είναι καθόλου εύκολο και για μας ήταν πολύ σημαντικ΄9ο να τα καταφέρουμε. Παίξαμε σκληρά και πολύ έξυπνα. Αυτό το παιχνίδι και η νίκη μας ήταν ένα μικρό δώρο για τον πρόεδρό μας τον κ. Αγγελόπουλο και του ευχόμαστε όλοι στην ομάδα χρόνια πολλά. Νιώθω καλά από την πρώτη στιγμή που ήρθα στον Ολυμπιακό. Νομίζω ότι τώρα ήρθε η ώρα να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο και αυτό κάνουμε".

Σον Μάρσαλ: "Παίξαμε στο πρώτο ημίχρονο έτσι ακριβώς όπως επιζητούσαμε και ο τρόπος με τον οποίο επιστρέψαμε στο δεύτερο ημίχρονο ήταν αυτός που επιζητούσαμε. Δεν υπάρχει τρόπος να κερδίσεις μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός με οχτώ λάθη στην τρίτη περίοδο. Από πλευράς μας θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε αλλά οι αντίπαλοί μας κατάφεραν να πάρουν την νίκη. Δεν νιώθω ότι έχω να δώσω απαντήσεις σε κανέναν απολύτως. Το μόνο που θέλω να κάνω είναι να παίζω μπάσκετ και αυτό κάνω".

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

Ανοιχτός ο δρόμος για το Βερολίνο!


Στον 5ο όμιλο της φάσης των «16» της Ευρωλίγκα "έπεσε" ο Ολυμπιακός στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βαρκελώνη. Οι «ερυθρόλευκοι» κληρώθηκαν μαζί με τις Ταού (Ισπανία), Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία) και Προκόμ Τρεφλ Σόποτ (Πολωνία). Οι αγώνες της φάσης των «16» θα διεξαχθούν το διάστημα 28 Ιανουαρίου-12 Μαρτίου. Την πρόκριση στα προημιτελικά εξασφαλίζουν οι πρώτοι δύο κάθε ομίλου.

Σχολιάστε την κλήρωση του Top 16, στο φόρουμ των thrylos-fans.net!

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Παναγιώτης Γιαννάκης, μόλις ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα της κλήρωσης της Ευρωλίγκα, τόνισε: «Η κλήρωση γίνεται μόνο και μόνο για να μάθουμε τα ονόματα των αντιπάλων μας. Το επίπεδο της διοργάνωσης είναι πολύ υψηλό και ως εκ τούτου όλες οι ομάδες είναι δυνατές. Σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους μας, οι οποίοι έχουν παράδοση στην διοργάνωση και δίψα για διάκριση. Εμείς θέλουμε να παίζουμε καλά και έχουμε το ταλέντο για να κερδίζουμε τους πάντες, αρκεί βέβαια να παίζουμε όπως πρέπει.»

Από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ, Χρήστος Σταυρόπουλος, ο οποίος εκπροσώπησε τον Ολυμπιακό στην κλήρωση, δήλωσε: «Η κλήρωση σε μεγάλο βαθμό ήταν αναμενόμενη, αφού με βάση τα κριτήρια που έχει θεσπίσει η Ευρωλίγκα ξέρεις με μεγάλη πιθανότητα τους αντιπάλους σου. Εμείς από την αρχή της χρονιάς έχουμε ως στόχο το φάιναλ φορ και, για να επιτύχουμε το στόχο μας, πρέπει να κερδίζουμε όποια ομάδα βρίσκεται στο δρόμο μας. Εύκολη ή δύσκολη μια κλήρωση δεν μπορεί να τη χαρακτηρίσει κανείς. Αυτό φαίνεται μόνο στο παρκέ».

To πρόγραμμα:

GAME 1 (January 28-29, 2009)
Tau Ceramica vs. Asseco Prokom
AJ Milano vs. Olympiacos

GAME 2 (February 4-5, 2009)
Olympiacos vs. Tau Ceramica
Asseco Prokom vs. AJ Milano

GAME 3 (February 11-12, 2009)
Asseco Prokom vs. Olympiacos
Tau Ceramica vs. AJ Milano

GAME 4 (February 25-26, 2009)
Olympiacos vs Asseco Prokom
AJ Milano vs. Tau Ceramica

GAME 5 (March 4-5, 2009)
Asseco Prokom vs. Tau Ceramica
Olympiacos vs. AJ Milano

GAME 6 March 11-12, 2009)
Tau Ceramica vs. Olympiacos
AJ Milano vs. Asseco Prokom

Άνετος και πρώτος!

Με ανανεωμένη διάθεση και χωρίς καμία όρεξη να πάει ανεκμετάλλευτο το Σαββατιάτικο δώρο του Αμαρουσίου, ο Ολυμπιακός κατέβηκε στο παρκέ του ΣΕΦ και συνέτριψε την ομάδα του Αιγάλεω. Είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα η ομάδα δεν περνάει και την καλύτερη περίοδο της, όμως χθες σε αντίθεση με το παιχνίδι απέναντι στη Λε Μαν η όρεξη των παικτών για μπάσκετ ήταν κάτι παραπάνω από προφανής. Αν και η δυναμικότητα του αντιπάλου δεν ήταν μεγάλη, για εμάς έχει πολύ μεγάλη σημασία ότι οι παίκτες έδειχναν ότι δεν κάνουν αγγαρεία και έκαναν το χρέος προσφέροντας και όμορφο μπάσκετ.

Ένα παιχνίδι που τελειώνει με τέτοια διαφορά (106-61) δεν προσφέρεται για υψηλή κριτική και τεχνική ανάλυση. Ο Ολυμπιακός ήταν ισοπεδωτικός από το ξεκίνημα του αγώνα και επέβαλε πλήρως τον ρυθμό του σε άμυνα και επίθεση. Η ομάδα πίεζε ασφυκτικά τον αντίπαλο με αποτέλεσμα το Αιγάλεω να υποπέσει σε 30 συνολικά λάθη. Στην επίθεση η μπάλα γύριζε υπομονετικά και στις περισσότερες των περιπτώσεων τα σουτ γίνονταν κάτω από τις καλύτερες προϋποθέσεις. Το πιο ευχάριστο από το χθεσινό παιχνίδι ήταν η παρουσία ορισμένων παικτών που γενικά δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής όπως οι Πελεκάνος και Βουγιουκας που ήταν αρκετά καλοί χθες. Ενώ ειδική αναφορά πρέπει να κάνουμε και στο Κώστα Σλουκα που χθες ήταν εξαιρετικός και έδειξε ένα μικρο δείγμα του μεγάλου ταλέντου του. Ελπίζουμε και ευχόμαστε να συνεχίσει έτσι.

Σχολιάστε το παιχνίδι στο φόρουμ των thrylos-fans!

Τα δεκάλεπτα: 29-14, 50-28, 76-48, 106-61

Οι σκόρερ των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 15 (2), Πελεκάνος 7 (1), Πρίντεζης 16, Βούισιτς 10, Έρτσεγκ 13 (3), Μπουρούσης 16 (1), Χαλπερίν 2, Γκριρ 3 (1), Σλούκας 9 (1), Βασιλόπουλος 11 (3), Βουγιούκας 4, Σχορτσιανίτης

Aιγάλεω (Νίκου): Αγγελόπουλος Δ., Τέιλορ 9 (1), Κουπίδης 6 (2), Σούλης 5 (1), ΜακΓκράθ 7 (1), Μαγκουνής 11 (1), Αγγελόπουλος Ν. 2, Καλλινικίδης 6, Γκρουνχέιντ 8 (1), Γκιζογιάννης 7.


Δηλώσεις (πηγη: sport-24.gr)

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης ανέφερε: "Νομίζω ότι είχαμε συγκέντρωση. Δείξαμε σεβασμό που ξέραμε ότι κάνει προσπάθεια. Θέλαμε από την αρχή να έχουμε καλό ρυθμό και υπομονή. Τα παιδιά έδειξαν χαρακτήρα. Θεωρώ ότι μετά από δύσκολες προπονήσεις κυρίως πνευματικές τι δύο τελευταίες ημέρες κατορθώσαμε να αντιδράσουμε σωστά και να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που ήρθε να μας δει.

Η ομάδα του Ολυμπιακού έχει νέα παιδιά και προσπαθούμε να φτάσουμε στην κορυφή. Ο μεγαλύτερος μας αντίπαλος είναι ο εαυτός μας και το μυαλό". Όσο για ενδεχόμενη προσθήκη ενόψει του Τοp 16 σε περίπτωση που καθυστερήσει η επιστροφή του Τσίλντρες, ο τεχνικός του Ολυμπιακού απάντησε: "Εμείς θέλουμε να έχουμε μια ομάδα που θα φτάσει στην κορυφή και θα παραμείνει. Δεν θέλουμε να κάνει μία πρόσκαιρη νίκη. Το μυαλό είναι ένας αντίπαλος που θέλει δουλειά.

Αναφορικά με τον Μίλος Τεόντοσιτς που έμεινε εκτός δωδεκάδας σχολίασε "Έχουμε παιδιά που θέλουμε να τα βελτιώσουμε και κάποιες στιγμές θα μένει κάποιος παίκτης έξω. Ο στόχος είναι τα παιδιά να παίζουν περισσότερες από μία θέσεις για να έχει περισσότερα σχήματα και λύσεις η ομάδα".

Ο Κώστας Σλούκας από την πλευρά του είπε: "Θέλουμε να μπούμε από την αρχή δυνατά. Παίξαμε σε αρκετά σημεία ωραίο μπάσκετ και κερδίσαμε δίκαια. Δεν κάνω τίποτα παραπάνω από το να προσπαθώ. Ευχαριστώ τον κόουτς μου έδωσε την ευκαιρία".

Στην αντίπερα όχθη ο Θωμάς Νίκου σχολίασε: Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Οι δύο ομάδες έχουν μεγάλη διαφορά δυναμικότητας και ειδικά όταν αγωνιζόμαστε χωρίς κάποιους παίκτες. Πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί. Ο Πάτερσον συντηρείται εδώ και καιρό, ωστόσο έχει τραυματισμούς. Πρέπει να το ξεπεράσει αυτό η ομάδα. Υπάρχει ένας παίκτης που βρίσκεται εδώ (σ.σ. Χάρντιν) για να τον αντικαταστήσει".

Ο Βασίλης Σούλης ανέφερε: "Η διαφορά στόχων και δυναμικότητας είναι μεγάλη. Η εικόνα μας αδικεί γιατι δουλεύουμε σκληρά. Παίζαμε με ένα πλέι μέικερ. Αυτό το παιχνίδι ανήκει στην ιστορία. Έχουμε δύο παιχνίδια με Μαρούσι και Άρη και αυτά θέλουμε να κερδίσουμε για έχουμε ελπίδες παραμονής. Εύχομαι στον Ολυμπιακό καλή επιτυχία και να πετύχει τους στόχους του.

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

Νίκη πρόκρισης!!!!

Άρθρο του Everick-7

Η ανδρική ομάδα υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού πραγματοποιώντας μεγαλειώδη εμφάνιση σημείωσε σημαντική εκτός έδρας νίκης στο Κότορ επί της τοπικής Πρίμορατς με 9-7. Οι πολίστες του Βαγγέλη Πάτερου αν και βρέθηκαν πίσω με 1-0 στην αρχή του αγώνα ξεπέρασαν γρήγορα τον αρχικό αιφνιδιασμό των αντιπάλων τους και με καλές επιλογές στην επίθεση και γρανιτένια άμυνα πέρασαν μπροστά (3-4) στο τέλος του πρώτου οκταλέπτου. Η συνέχεια ήταν πολύ καλύτερη στα δύο επόμενα οκτάλεπτα καθώς οι νταμπλούχοι Ελλάδας διατήρησαν σημαντικό προβάδισμα με (4-6) και (6-9).

Παρά τις προσπάθειες των Μαυροβούνιων να μπουν στο παιχνίδι στο τελευταίο πεντάλεπτο του παιχνιδιού οι πολίστες του ΟΣΦΠ διατήρησαν την ψυχραιμία τους και με την συνδρομή του τερματοφύλακα Δεληγιάννη που απέκρουσε και πέναλτι στο τέλος έφτασαν στην τεράστια από κάθε άποψη νίκη με 7-9. Να σημειωθεί ότι οι γηπεδούχοι της Πρίμορατς πριν τον αγώνα με τον Ολυμπιακό βρίσκονταν με 2/2 νίκες στην κορυφή του δευτέρου ομίλου της Ευρωλίγκας. Ωστόσο μετά την εντός έδρας ήττα υποχώρησαν στην δεύτερη θέση. Παρά την καυτή έδρα ΄στο Κότορ αξίζει να αναφερθεί ότι βρέθηκαν και 30 Σέρβοι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα που στήριξαν την ομάδα μας και στο τέλος του αγώνα πανηγύρισαν με καπνογόνα την νίκη του Ολυμπιακού.

Αμέσως μετά, περιχαρής ο Βαγγέλης Πάτερος, ανέφερε. "Συγχαρητήρια στα παιδιά για τη νίκη σε μία πολύ δύσκολη έδρα και απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα. Παίξαμε όπως ακριβώς το είχαμε σχεδιάσει. Πειθαρχημένα και με πάθος στην άμυνα. Δεν αποφύγαμε βέβαια κάποια λάθη αλλά το σημαντικό είναι ότι πήραμε τρεις πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια να προκριθούμε στους 8 και στη συνέχεια στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα".

Από τη μεριά του ο αρχηγός μας Θοδωρής Χατζηθεοδώρου είπε πως για πρώτη φορά φέτος, ο Ολυμπιακός έπαιξε ως Ολυμπιακός. "Για πρώτη φορά φέτος παίξαμε ως Ολυμπιακός, με αποτέλεσμα να πάρουμε τρεις βαθμούς στην έδρα της πιο δύσκολης αντιπάλου που έχουμε στον όμιλο. Όταν παίζουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας δεν φοβόμαστε τίποτα και δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι παραμένουμε η μοναδική αήττητη ομάδα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Δεν μένουμε πάντως στη σημερινή νίκη καθώς δεν θα έχει κανένα αντίκρισμα αν δεν νικήσουμε στα δύο επόμενα παιχνίδια που έχουμε στην έδρα μας, με την Πρίμορατς και τη Σίμπενικ".

Τέλος, ο πορτιέρο μας Νίκος Δεληγιάννης, κατέληξε. "Δεν θέλω να σταθώ στη δική μου εμφάνιση καθώς πάνω απ όλα σημασία έχει η ομάδα. Πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε ότι κανείς δεν είναι πάνω από την ομάδα η οποία έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες. Δεν είναι η πρώτη φορά που νικάμε σε μία δύσκολη ευρωπαϊκή έδρα και δεν θα είναι η τελευταία".

Σχολιάστε τον αγώνα στο φόρουμ των thrylos-fans.net!

Τα οκτάλεπτα: 3-4, 1-2, 2-3, 1-0

Πρίμορατς: Ράντιτς, Μπρούλιαν 2, Γιάνοβιτς 1, Πέτροβιτς, Στάινμετς, Ζάτοβιτς 1, Ντράσκοβιτς, Πάσκοβιτς 3, Παύλοβιτς, Σούσκοβιτς, Σέτκα, Μίλιτς
Ολυμπιακός: Δεληγιάννης, Μυλωνάκης, Κόχειλας, Δελακάς, Χατζηθεοδώρου 2, Πέτκοβιτς, Αφρουδάκης Χ. 2, Νίκιτς 1, Ντόσκας 3, Αφρουδάκης Γ. 1, Κομάντινα, Σχίζας, Φλώρος

* Αμέσως μετά το τέλος του παιχνιδιού ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., Γιάννης Συγγελίδης επικοινώνησε με τους επικεφαλείς της αποστολής και τον προπονητή μας, τους οποίους συνεχάρη για τη σπουδαία νίκη και ζήτησε να μεταφερθούν τα συγχαρητήριά του και στους πολίστες μας.

H βαθμολογία (σε τρεις αγώνες)
1. Ολυμπιακός 7 (28-23)
2. Πρίμορατς Κότορ 6 (33-24)
3. Σίμπενικ 4 (23-29)
4. Μπρέσια 0 (23-31)

Οι επόμενοι αγώνες της ομάδας στην Ευρωλίγκα:
7/2 Ολυμπιακός-Πρίμορατς Κότορ
25/2 Ολυμπιακός-Σίμπενικ
21/3 Μπρέσια-Ολυμπιακός

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

Τορο - Θρύλος!

Άλλους τρεις βαθμούς πρόσθεσε στην συγκομιδή του ο Θρύλος περνώντας νικηφόρα από το χωράφι των Σερρών. Παρά το νωθρό πρώτο πεντάλεπτο ο Ολυμπιακός κυριάρχησε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και με συνεχή πίεση δεν άφησε περιθώρια στον Πανσερραϊκο να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από το παιχνίδι. Το γκολ που έκρινε το παιχνίδι μπήκε από στο 26ο λεπτό με σκόρερ τον Βασίλη Τοροσιδη, ο οποίος με προβολή μέσα στη μικρή περιοχή εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την καλή σέντρα (από φάουλ) του Λουτσιάνο Γκαλετι. Ο Ολυμπιακός είχε την πλήρη υπεροχή στο παιχνίδι και στα δυο ημίχρονα και δεν απειλήθηκε καθόλου από τον αντίπαλο. Αν μάλιστα οι παίκτες μας ήταν λίγο πιο προσεκτικοί στη τελική προσπάθεια θα μπορούσαμε άνετα να είχαμε σκοράρει άλλα 3 γκολ τουλάχιστον μιας και χάθηκαν 3 κλασσικές ευκαιρίες από Τοροσιδη και Μπελουτσι (2) ενώ ο ο Αργεντινός είχε και οριζόντιο δοκάρι στο 15ο λεπτό. Επιπλέον και ένα φάουλ του Λουτσιάνο Γκαλετι στο 70ο λεπτό, πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κηπουρού.

Το σημαντικότερο είναι ότι η ομάδα μας έδειξε πάθος και θέληση απέναντι σε αντιπάλους που κατέβηκαν περισσότερο να παίξουν τις κλωτσιές και να πουλήσουν κουραδομαγκια, και ως ένα βαθμό το πέτυχαν με την ανοχή του επικίνδυνου διαιτητή Δαλουκα. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα γινόταν το παιχνίδι (ή αν υπήρχε ξένος διαιτητής) η ομάδα των Σερρών θα τελείωνε τον αγώνα με 8 παίκτες μιας και και τα περισσότερα φάουλ των παικτών του Πανσερραϊκου ήταν σχεδόν εγκληματικά. Αλλά είπαμε........το παραμυθάκι της συντεχνίας των δημοσιογράφων μας ταΐζει με το κουτόχορτο ότι ο Ολυμπιακός μονίμως ευνοείται.

Συγχαρητήρια λοιπόν στην ομάδα για την νίκη, το πάθος και θέληση που έδειξαν όλοι όσοι αγωνίστηκαν. Πλέον η προσοχή μας στρέφεται στο μεσοβδομαδο παιχνίδι με το παράρτημα της Παιανιας στην Κρήτη για το κύπελλο Ελλάδος.

Σχολιάστε το παιχνίδι στο φόρουμ των thrylos-fans!

Πανσερραϊκός: Φώτης Κηπουρός, Μάρκο Αουρέλιο, Σιρίλ Καλί, Κώστας Καλλιμάνης, Νίνοσλαβ Μιλένκοβιτς, Αρης Γαλανόπουλος, Αλεκσάνταρ Μούταβτζιτς, Μοχαμάν Αμπουμπακαρί, Σωτήρης Κωνσταντινίδης (69' Νίνο Μπούλε), Πατρίκ Ζουντί (59' Ντενίζ Μπαϊκαρά), Σαμπεγκού Μπανγκουρά

Ολυμπιακός: Αντώνης Νικοπολίδης, Χρήστος Πατσατζόγλου, Τάσος Πάντος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Βασίλης Τοροσίδης, Παρασκευάς Αντζας, Λουτσιάνο Γκαλέτι (89' Κώστας Μενδρινός), Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, Σεμπαστιάν Λέτο, Φερνάντο Μπελούτσι (90' Γιώργος Γκαλίτσιος), Σεαρένσε Ντουντού, Λουίς Ντιόγκο

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Καλά (Γαλλικά) κρασιά!

Ένα παιχνίδι που έπρεπε να ήταν τυπική διαδικασία οδήγησε τελικα σε μια ντροπιαστική ήττα (68 - 78)τον Ολυμπιακό από τη Γαλλική Λε Μαν. Ένας άψυχος, ασύνδετος και σε γενικές γραμμές άθλιος Ολυμπιακός κατάφερε να χάσει μέσα στο ΣΕΦ από μια εκ των χειρότερων (βάση αποτελεσμάτων) ομάδων της Ευρωλιγκα. Τεράστιες οι ευθύνες όλων και πρώτα και κύρια του πάγκου στην ομάδα που εδώ και σχεδόν βλέπει την ομάδα να είναι παιχνίδι με παιχνίδι χειρότερη και δεν έχει κάνει κάτι για να βελτιωθεί η κατάσταση.

Τεράστιες όμως και οι ευθύνες των παικτών της ομάδας που είναι χρυσοπληρωμένοι και οφείλουν να δείχνουν σεβασμό στην ομάδα αλλά και φιλότιμο. Ας δείχνουν φιλότιμο και πάθος και ας χάνουν......αλλά τέτοιες εμφανίσεις αποτελούν ντροπή για το σύλλογο.

Δεν έχουμε να πούμε τίποτα άλλο για το παιχνίδι. Ας αναλογιστούν ΑΠΑΝΤΕΣ σε ποια ομάδα βρίσκονται και τι θυσίες κάνει και ο κόσμος και η διοίκηση για το σύλλογο. Ελπίζουμε το σημερινό ρεζιλίκι να γίνει μάθημα και να μην ξαναδούμε αυτά τα χάλια ξανά!

Σχολιάστε το ματς στο φόρουμ των thrylos-fans!

Τα δεκάλεπτα: 12-15, 31-30, 44-55, 68-78

Ολυμπιακός (Παναγιώτης Γιαννάκης):
Παπαλουκάς 8 (1τρ., 4ασ.), Πελεκάνος, Βούιτσιτς 8, Μιλόσεβιτς, Μπουρούσης 5 (6ρ.), Χαλπερίν 15 (1τρ., 6κλ.), Γκριρ 15, Πρίντεζης 2, Έρτσεγκ 3, Τεόντοσιτς (2τρ.), Σχορτσανίτης 4.

Λε Μαν (Τζον Τζάκσον): Γκομί, Τσέις 9 (2τρ.), Σπένσερ 20 (4τρ.), Κοφι 15 (13ρ.), Ντιο 7 (1τρ.), Εντόι 8 (2τρ.), Λελούπ 3 (1τρ.), Μπατίστα 8, Μπαντιάν 2, Μπλούθενταλ 6.

Γιαννάκης: "Δεν ξέρω τι να πω. Δεν ήρθαμε για να παίξουμε, ντρέπομαι για την εικόνα που παρουσιάσαμε και ζητάω συγνώμη από τον κόσμο μας, που ήρθε και μας στήριξε. Μόνο με σκληρή δουλειά όμως θα φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Δεν έχω να πω πολλά για το ματς. Να είναι σίγουροι όλοι όμως ότι θα παλέψουμε σκληρά. Αισθάνομαι μεγάλο θυμό αυτή τη στιγμή... Κάθε άνθρωπος που θέλει να δει το ταλέντο του να πιάνει τόπο, πρέπει να βιώσει δύσκολες στιγμές. Εμείς διαλέγουμε το δύσκολο δρόμο και πρέπει να πάθουμε για να μάθουμε. Για να κερδίσουμε πράγματα από αυτή την ήττα, πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι οφείλουν να είναι σκληροί με τους εαυτούς τους και ανεκτικοί με τους συμπαίκτες τους".

Τζάκσον: "Αν ήμασταν πιο προσεκτικοί στους αγώνες μας, θα μπορούσαμε να τα πάμε καλύτερα στον όμιλο, αλλά μας κόστισαν οι ήττες στην αρχή. Ωστόσο, κάναμε το τέλειο φινάλε απέναντι σε μια ομάδα που θέλει και μπορεί να διεκδικήσει το τρόπαιο".

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

Τραγικός ο Ολυμπιακός, γλύτωσε το "έμφραγμα" στην εκπνοή!

Χάρη στον Γκριρ, ο τραγικός Ολυμπιακός γλύτωσε τα... "εμφράγματα" στο Μαρούσι, και κέρδισε με 81-82 την ομάδα των βορείων προαστίων, παραμένοντας έτσι στην κορυφή της βαθμολογίας της Α1. Ο Αμερικανός με μία βολή 2.4'' πριν το τέλος χάρισε τη νίκη στον Θρύλο, που ήταν πίσω στο σκορ σχεδόν για 39 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα. Μια φορά πήρε κεφάλι στο σκορ, και αυτή φάνηκε πως ήταν "χαριστική" για την ομάδα του Αμαρουσίου.

Το Μαρούσι μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και σε συνδυασμό με τα πολλά και αβίαστα λάθη των παικτών του Ολυμπιακού στην τελική πάσα, αλλά και την αστοχία κάτω από το καλάθι, όπου δέσποζε ο εκπληκτικός σήμερα Γλυνιαδάκης (τελείωσε τον αγώνα με 6 τάπες!), οι γηπεδούχοι με σωστές επιλογές στην επίθεση πήραν γρήγορα μια διαφορά 12 πόντων (17-5) περίπου 3 λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου 10λεπτου. Η είσοδος των Παπαλουκά, Βούισιτς στο παρκέ ανέβασε την απόδοση των "ερυθρόλευκων", οι οποίοι ένα λεπτό' πριν τη λήξη της περιόδου μείωσαν στους 8 (25-17), ενώ με τη λήξη κατέβηκε ακόμη περισσότερο, στους εφτά(28-21).

Αποφασισμένος να δείξει ποιος είναι το αφεντικό του αγώνα μπήκε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο 10λεπτο και μέσα σε λίγα λεπτά μείωσε στους 3 πόντους (33-30), αλλά στο σημείο εκείνο οι "ερυθρόλευκοι" κόμπλαραν και μ΄ ένα σερί 6-0 το Μαρούσι ανέβασε ξανά το δείκτη του σκορ στο +9 (39-30). Η "απάντηση" των Πειραιωτών ήταν άμεση και η διαφορά έπεσε πάλι στους 3 βαθμούς (39-36). Παρά την πίεση των παικτών του Ολυμπιακού, το Μαρούσι κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα στο σκορ και να κλείσει το ημίχρονο στο +6 (50-44).

Την τρίτη περίοδο, το Μαρούσι έπαιξε με την ίδια καλή, σταθερή αμυντικά και επιθετικά απόδοση. Με τον Κις να οργανώνει και να εκτελεί, αλλά και τον Γλυνιαδάκη να κάνει τη ζημιά μέσα στη ρακέτα του Ολυμπιακού, η ομάδα του Μαρκόπουλου εκμεταλλεύτηκε τα μεγάλα κενά που παρουσίαζε σ΄ ένα ακόμη παιχνίδι η άμυνα του Ολυμπιακού και η διαφορά ανέβηκε στη μεγαλύτερη τιμή της (61-48) περίπου 5 λεπτά πριν τη λήξη της περιόδου. Δύο διαδοχικά τρίποντα από τους Γκριρ, Πρίντεζη έδωσαν "ανάσα" στους "ερυθρόλευκους" που μείωσαν σε 63-54. Οι γηπεδούχοι, όμως, με πρωταγωνιστή τον Γλυνιαδάκη, κατάφεραν να κλείσουν την περίοδο στο +10 (70-60).

Με σερι 9-0 ο Ολυμπιακός μείωσε στο πόντο (70-69), αλλά με δύο διαδοχικά τρίποντα (Κις, Καϊμακόγλου) το Μαρούσι ξέφυγε ξανά με επτά (76-69) και το θρίλερ συνεχίστηκε. Τελικά, όλα κρίθηκαν με τη βολή του κορυφαίου παίκτη των Πειραιωτών στο ματς, Λιν Γκριρ, ο οποίος ευστόχησε στη μία και έχασε σκόπιμα τη δεύτερη. Στα τελευταία 2 δεύτερα το Μαρούσι επιχείρησε το σουτ με τον Στίβενσον, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι...

Σχολιάστε τον αγώνα στο φόρουμ των thrylos-fans.net!

Τα δεκάλεπτα: 28-21, 50-44, 70-60, 81-82
ΜΑΡΟΥΣΙ (Σ. Μαρκόπουλος): Στίβενσον 4, Κις 17 (3), Χαραλαμπίδης 10 (1), Διαμαντόπουλος 14 (2), Μαυροειδής 2, Μαυροκεφαλίδης 13, Γλυνιαδάκης 11, Καϊμακόγλου 10 (2)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Π. Γιαννάκης): Παπαλουκάς 10, Πελεκάνος 7 (1), Πρίντεζης 7 (1), Βούισιτς 4, Μπουρούσης 7, Χαλπερίν 5 (1), Γκριρ 24 (1), Ερτσεγκ 11 (2), Τεόντοσιτς 2, Σχορτσιανίτης 5.

Παναγιώτης Γιαννάκης: "Ξέραμε τι θα αντιμετωπίσουμε. Στο πρώτο ημίχρονο μπήκαμε νωθρά και το Μαρούσι δεν μας άφησε το περιθώριο να κρατηθούμε κοντά στο σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε υπομονή, πιέσαμε πολύ στην άμυνα και καταφέραμε να χάσει ο αντίπαλος την ευστοχία του. Ερχόμενοι από το Ισραήλ, στο πρώτο ημίχρονο ήταν σαν να... συνεχίζουμε να παίζουμε εκεί. Ευτυχώς δεν μας έπιασε πανικός. Θέλω να πιστεύω πως όσο περνάει ο καιρός, θα μπορούμε να έχουμε μεγαλύτερη σταθερότητα. Όλα τα παιχνίδια είναι ένα μάθημα για μας. Έχουμε φέρει στον Ολυμπιακό, παίκτες που μπορούνε να βοηθήσουν σε όλους τους τομείς. Μας έλειπαν δύο σημαντικά παιδιά που είχαν χρόνο συμμετοχής (σ.σ. Τσίλντρες, Βασιλόπουλος), αλλά βρήκαμε τις λύσεις. Δεν θα μπορούσα να είχα παράπονο από την προσπάθεια των παικτών μου στο δεύτερο ημίχρονο".

Σούλης Μαρκόπουλος: "Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη, αλλά και στην ομάδα μου. Το τελικό αποτέλεσμα μας αδικεί. Θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει τη νίκη, με πιο ξεκάθαρες επιλογές στο τέλος. Όταν το ματς κρίνεται στο ένα σουτ, σίγουρα παίζει ρόλο και η τύχη. Δεν πήραμε τα σφυρίγματα που θα θέλαμε να πάρουμε, χωρίς αυτό να είναι δικαιολογία (σ.σ. θα λέγαμε πως αυτό είναι παράλογο που λέει γιατί ο Ολυμπιακός δικαιούται να έχει παράπονα από τη διαιτησία). Ο Χαραλαμπίδης πήγε με μεγάλη ταχύτητα στην τελευταία φάση πάνω στον Γκριρ, που έκανε έξυπνη προσποίηση και πήρε το φάουλ".

Λυν Γκριρ: "Δεν τα παρατήσαμε ποτέ. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε καλύτερη άμυνα. Είμαι περήφανος γιατί στο τέλος παλέψαμε πολύ και καταφέραμε να πάρουμε μια πολύ σημαντική νίκη. Δεν έχω προπονηθεί ποτέ στο να χάνω βολές και για αυτό ήταν τόσο περίεργη η κατάληξη! Κάθε νίκη σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα και να προχωράς με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Συνεχίζουμε την προσπάθεια".

Ανδρέας Γλυνιαδάκης: "Χάσαμε στις λεπτομέρειες. Παίξαμε πολύ καλά από την αρχή αλλά στην τελευταία περίοδο χαλαρώσαμε χωρίς να πρέπει. Ο Ολυμπιακός έχει έμπειρους παίκτες, είναι από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και το εκμεταλλεύτηκε. Αφήσαμε τον Ολυμπιακό να μπει στο παιχνίδι και πληρώσαμε το λάθος μας".

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009

Ολυμπιακός - Ξάνθη 2-1: Τελος καλό, αλλά όχι όλα καλά...

Σε ένα κατάμεστο, ως συνήθως, Γ. Καραϊσκάκης, ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε την ομάδα της Ξάνθης, σε έναν αγώνα όπου πέραν των τριών βαθμών, το ερώτημα που πλανιόταν στον αέρα ήταν όχι απλώς αν η ομάδα θα φθάσει στο 14x14 εντός έδρας, αλλά αν θα τιμηθεί η μνήμη του μεγάλου Αχιλλέα Γραμματικόπουλου με καλό θέαμα. Γι' αυτό άλλωστε η ομάδα μας εμφανίσθηκε με μαύρο περιβραχιόνιο. Επίσης, ένα άλλο ερώτημα ήταν η ξαφνική απουσία του Ντάρκο Κοβάσεβιτς, λόγω προσωπικού προβλήματος (;).


Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ξεκίνησε τον αγώνα με την κλασσική ενδεκάδα των τελευταίων αγωνιστικών: Νικοπολίδης, Ντομί, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Άντζας, Πατσατζόγλου, Ντουντού, Λέτο, Γκαλέτι, Μπελούτσι, Ντιόγκο, στον γνωστό σχηματισμό 4-4-1-1.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και ήδη από το 5ο λεπτό έβαλε την Ξάνθη στην εστία της. Οι οδηγίες του Βαλβέρδε για ασφυκτική πίεση ψηλά έκαναν τον κατά τα άλλα ικανό τερματοφύλακα της Ξάνθης να υποπέσει σε σφάλματα στις κοντινές μεταβιβάσεις του στους αμυντικούς του, με τους Αργεντινούς ποδοσφαιριστές μας Λέτο, Μπελούτσι και Γκαλέτι προεξάρχοντες στην εκδήλωση ταχύτατων συνδυασμών και επιθέσεων.

Πριν την συμπλήρωση του 20ου λεπτού (για πρώτη φορά μάλιστα φέτος!) στο 16' ο Λέτο άνοιξε το σκορ μετά από εκτέλεση φάουλ από δεξιά και με την παρέμβαση του Σταθάκη της Ξάνθης: 1-0! Να σημειωθεί ότι το φάουλ προήλθε μετά από επέλαση του πρώην Ξανθιώτη Τοροσίδη που ανακόπηκε με φάουλ του πρώην ερυθρόλευκου Τζωρτζόπουλου που τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα.

Και μετά showtime! Στο 19' ο Γκαλέτι μετά από υπέροχη κάθετη μπαλιά του Ντιόγο χόρεψε από αριστερά την άμυνα της Ξάνθης και 2-0! Είμαι σίγουρος ότι εκεί ψηλά, Γραμματικόπουλος με την παλιοπαρέα (Μουράτης, Κρητικόπουλος και σια) χαμογέλασε πλατιά...

Στο 27' η Ξάνθη που προς τιμήν της κατέβηκε στον Πειραιά για να παίξει ποδόσφαιρο και όχι κατς, μείωσε μετά από κόρνερ όπου η άμυνα του Ολυμπιακού αδράνησε και βρέθηκε ο Ζουέλα μόνος του με τον Νικοπολίδη για να μειώσει σε 2-1.

Το ματς ήταν ανοικτό, με ευκαιρίες στο 30' για τον Ολυμπιακό με σουτ του Ντιόγο που τυχαία αποκρούσθηκε από τον Ζουέλα για να πάει η μπάλα λίγο άουτ και στο 31' και το 34' για την Ξάνθη. Αποτελεί όμως μυστήριο πως έχασε ο Ντιόγο το γκολ μόνος του με τον Γκσπούρνινγκ μετά από έναν καταπληκτικό συνδυασμό στο 38'... Η φάση όμως στο 40' με τον Ντιόγο να παίρνει παραμάζωμα 5 ποδοσφαιριστές την Ξάνθης που τον κυνήγησαν στον άξονα του γηπέδου από την περιοχή του Ολυμπιακού για να τον ανακόψουν με φάουλ στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής της Ξάνθης έκανε πολλούς να σκεφθούν ότι αυτός ο ποδοσφαιριστής θα είναι δυστυχώς περαστικός από τα γήπεδα της Ελλάδας. Τελικώς, το ημίχρονο έληξε με 2-1, με τον Ολυμπιακό να εμφανίζεται νωθρός στην άμυνα και εκρηκτικός την επίθεση.

Το 2ο ημίχρονο άρχισε χωρίς αλλαγές, είτε σε πρόσωπα είτε σε νοοτροπία. Στο 50' ο Κιντάνα παραλίγο να ντριμπλάρει και τα ball boys πριν τον σταματήσει μισό μέτρο από το τέρμα ο Νικοπολίδης.

Στο 57' ο τραυματίας Τορορσίδης έδωσε την θέση του στον star defender Τάσο Πάντο που έγινε δεκτός δεκτός όπως του αξίζει από την κερκίδα. Η είσοδος του Τάσου αφύπνισε την κερκίδα και αφυπνίστηκε και η ομάδα και άρχισε να πιέζει περισσότερο. Στο 66' ο πολύ θετικός Λέτο, που όσο περνούσε όμως η ώρα άρχισε να εμφανίζει τις γνωστές κακές συνήθειές του έδωσε την θέση του στον Τζόλε.

Στο 69' ο Ντιόγο κερδίζει πέναλτυ από τον Ζουέλα, ευρισκόμενος σε προφανή θέση για γκολ μετά από κάθετη μπαλιά του Μπελούτσι. Ο Γκσπούρνινγκ όμως απέκρουσε την εκτέλεση του Γκαλέτι (τρίτη απόκρουση για φέτος) και κράτησε την Ξάνθη "ζωντανή". Ο Ζουέλα ο οποίος αποβλήθηκε αποχώρησε αποσπώντας τα χειροκροτήματα των φίλων του Ολυμπιακού που απέδειξαν ότι αναγνωρίζουν την αξία και την προσπάθεια ενός ποδοσφαιριστή να πάιξει καλή μπάλα.

Από το 80' και μετά, σαν να έπεσαν οι διακόπτες, αντί να κλείσει ο Ολυμπιακός την Ξάνθη που παίζει με 10 στα καρέ της, ήταν η Ξάνθη που έβγαινε με αξιώσεις στην αντεπίθεση με αποθέωση την φάση του 83' όπου ο Νικοπολίδης βγήκε σε θέση δεξιού μπακ για να κόψει τον Σουάνη που έφυγε πίσω από την άμυνα του Ολυμπιακού. Κάπως έτσι, βρήκε την ευκαιρία να αγωνιστεί και ο Γιάννης Παπαδόπουλος στην θέση του Μπελούτσι στο 86', ο οποίος είχε να αγωνιστεί από το Ντέρμπυ με το αεκάκι και μπήκε στηναποστολή λόγω της απουσίας του Ντάρκο...

Το υπόλοιπο παιχνίδι κύλησε με την Ξάνθη να πιέζει, τους παίκτες του Ολυμπιακού να υποπίπτουν σε μερικά πολύ σκληρά φάουλ για να λήξει το ματς μετά από τρία λεπτά καθυστερήσεων. 2-1.

Τέλος καλό. Όλα καλά;

Αν ληφθούν υπόψη οι βαθμοί, ενόψει και του αυριανού αγώνα των δικεφάλων, ασφαλώς ναι. Αν ληφθεί υπόψη η εμφάνιση από το 20' και μετά, κάτι μυρίζει στο βασίλειο του Πειραιά. Είναι απαράδεκτο να κερδίζεις στο 20' με 2-0, σε ένα γήπεδο από το οποίο έχουν εισπράξει τεσσάρες και πεντάρες ομάδες όπως η Μπενφίκα και η Χέρτα και να καταλήγεις να σε παίζει με 10 παίκτες ο αντίπαλος. Ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για την δεύτερη συνεχόμενη αναιμική εμφάνιση του Ολυμπιακού εντός έδρας μετά το θρίλερ με τον Θρασύβουλο. Οι ελλείψεις του ρόστερ δεν μπορούν να κρύψουν το γεγονός ότι η ομάδα αντιμετωπίζει αυτούς τους αγώνες με λογική διεκπεραίωσης.

Βασικό στοιχείο του προβληματικού ανασταλτικά Ολυμπιακού η ασυνήθιστα κακή εμφάνιση του Άντζα, η οποία με την σειρά της δημιουργούσε προβλήματα στο κέντρο της άμυνας αλλά και στο κέντρο της ομάδας, εφόσον οι Ντούντου και Πατσατσόγλου έπρεπε να οπισθοχωρούν για να βοηθήσουν. Διακριθέντες ο Ντιόγο, Μπελούτσι, Λέτο και Γκαλέτι, χωρίς όμως να μπορούν να υπερηφανεύονται για στην συνολική απόδοσή τους. Για μία ακόμη φορά ο Άγιος Αντώνιος Νικοπολίδης κράτησε την ομάδα στα δύσκολα. Ο Άντζας σκιά του εαυτού του, τα αμυντικά χαφ με αρκετές επιπόλαιες στιγμές. Από πλευράς Ξάνθης πρέπει να τονιστεί η πολύ καλή εμφάνιση του Ζουέλα παρά το πέναλτι και την αποβολή του, τόσο ανασταλτικά όσο και επιθετικά - πολύ καθαρός αμυντικός- αλλά και οι πολύ κινητικοί Πόι και Κιντάνα.

Μετά τον αγώνα ο Ερνέστο Βαλβέρδε στις δηλώσεις του αναγνώρισε την δυσκολία του αγώνα, δήλωσε ότι είναι ικανοποιημένος από το υλικό της ομάδας αλλά δεν θα έλεγε όχι σε ενδεχόμενη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας και άφησε ανοικτό το ζήτημα της παραμονής του.

Στην συνέντευξη τύπου ο προπονητής μας δήλωσε:

"Είναι σαφές ότι σήμερα αντιμετωπίσαμε μια πολύ καλή ομάδα που είχε πολλές ευκαιρίες για να σκοράρει. Όμως και εμείς είχαμε ευκαιρίες. Μπορούσαμε να κάναμε το 3-1 και να είχαμε ένα πιο εύκολο παιχνίδι. Όταν προηγείσαι πρέπει να είσαι προσεκτικός γιατί ανα πάσα στιγμή στο πρωτάθλημα μπορεί να σε ισοφαρίσουν και να χάσεις βαθμούς. Σήμερα είχαμε την πίεση γιατί μέχρι το τέλος φαινόταν ότι προσπαθούσαν για την ισοφάριση, όμως η αλήθεια είναι οτί εμείς ήμασταν πιο κοντά στο τρίτο γκολ παρά η Ξάνθη στο 2ο!

Το να κερδίζεις το πρωτάθλημα δεν σημαίνει ότι πρέπει να κερδίζεις πάντα 4-0 ή 5-0, στο ποδόσφαιρο πρέπει να ιδρώνεις και να προσπαθείς. Χάσαμε αρκετές ευκαιρίες, χάσαμε ένα πέναλτι και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό. Θα ήταν βολικό πριν από κάθε πέναλτι να ρωτάγαμε τον αντίπαλο τερματοφύλακα τι ξέρει για τον Γκαλέτι. Το μόνο που θα ήταν πρόβλημα ο Γκαλέτι να μην έχει αυτοπεποίθηση. Από την στιγμή που έχει αυτοπεποίθηση τον εμπιστευόμαστε. Δεν εκτελεί τα πέναλτι μόνο από τα δεξιά, δεν είναι αυτό το πρόβλημα.

Ο Ντάρκο έχει εκ γενετής πρόβλημα με την πίεση. Χτες είχε κρίση υπέρτασης, ο γιατρός μας συμβούλευσε να τον αφήσουμε εκτός και εμείς δεν μπορούσαμε να μην το ακολουθήσουμε την συμβουλή του. Δεν χρειάζεται να το συζητάμε κάθε εβδομάδα. Είπαμε ότι στο τέλος της χρονιάς θα μιλήσουμε για την ανανέωση. Είναι αλήθεια ότι ο Ολυμπιακός μου πρότεινε να μείνω όμως και εγώ ζήτησα χρόνο για να το σκεφτώ. Είμαι ευχαριστημένος από τον Ολυμπιακό, όμως θα πρέπει να δούμε πως θα πάμε στο πρωτάθλημα γιατί έχουμε ακόμα πολύ δρόμο.

Από την πρώτη στιγμή που ήρθα ήμουν ελικρινής απέναντι στον Ολυμπιακό, όπως και η ομάδα απέναντι σε μένα. Δεν περιμένω άλλη προσφορά, εξαρτάται από επαγγελματική και προσωπική μου ζωή".

Σχολιάστε τον αγώνα της ομάδας μας στο φόρουμ του Thrylos-fans.net.

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

Αντίο πρώτη θέση?Μακάμπι-Ολυμπιακός 96-83

Αποστολή Τελ Αβιβ εξετελέσθη, με τον Ολυμπιακό ωστόσο να μη τα καταφέρνει τελικά στο Νόκια Αρίνα και να φεύγει ηττημένος με σκορ 96-83.Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη ξεκίνησε και τελείωσε νευρικά τον αγώνα και δεν κατάφερε σε κανένα απολύτως σημείο να μπεί στη θέση του οδηγού και να διεκδικήσει με αξιώσεις τη νίκη. Το ματς ήταν ουσιαστικά ένας επιθετικός μονόλογος των παικτών της Μακάμπι η οποία είχε σε εξαιρετική ημέρα τους Ελιάχου-Μπράουν-Φίσερ-Αρόγιο.Ο Ολυμπιακός από την άλλη προσπάθησε με εκλάμψεις των Τσίλντρες-Χαλπερίν και σε ορισμένα σημεία του αγώνα τον Γιάννη Μπουρούση να προσπαθεί να τους στηρίξει.

Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του ''Λαού'' έτρεχε σαν διαμονισμένη κάνοντας πράξη το δόγμα του προπονητή της Πίνι Γκέρσον.Η ευστοχία των παικτών της ήταν εξαιρετική τόσο σε ποσοστά σε δίποντα όσο και σε τρίποντα και βολές.Η άμυνα από την άλλη των ερυθρολεύκων ήταν απούσα σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους αλλά και στη δεύτερη που ακολούθησε.Ο Ολυμπιακός έχοντας σε πολύ κακή ημέρα τους Γκριρ-Τεόντοσιτς-Πρίντεζη-Έρτζεγκ και Βούισιτς ήταν αδύνατο να διακδικήσει κάτι περισσότερο από μια τιμητική ήττα.Τα λάθη της ομάδας διαδέχονταν το ένα το άλλο και τα χαμένα ριμπάουντς ήταν ένα φυσιολογικό φαινόμενο σε κάθε επίθεση των ισραηλινών.Παρόλα αυτά λίγο η επιθετική δυνότητα του Γιοτάμ Χαλπερίν,λίγο η ενέργεια και το πάθος του Τζος Τσίλντρες και ένα καλό τελευταίο πεντάλεπτο οδήγησαν τις δύο ομάδες με το 47-45 στα αποδυτήρια.

Πολλοί περίμεναν την εξέλιξη του αγώνα διαφορετική και τον Ολυμπιακό να πολεμάει περισσότερο στη συνέχεια.Τα πράγματα δυστυχώς εξελίχθηκαν τελείως διαφορετικά.Ο Ολυμπιακός του τρίτου δεκαλέπτου έμοιαζε με βάρκα που βρίσκεται σε θαλασσοταραχή.Κανένας παίκτης της ομάδας δεν έφτασε σε απόδοση σε υψηλό επίπεδο,τα λάθη και τα χαμένα ριμπάουντς διαδέχονταν το ένα το άλλο σε κάθε επίθεση ή άμυνα της ομάδας μας αντίστοιχα και οι ψηλοί της Μακάμπι έστησαν ένα όμορφο πάρτυ με πρωταγωνιστή και αφανή ήρωα τον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού Πίνι Γκέρσον.Η διαφορα δεν άργησε να φτάσει σε διψήφια νούμερα και να ξεπεράσει ακόμα και τους 15 πόντους με τον Ολυμπιακό να αδυνατεί να βρεί ουσιαστικές λύσεις.Τελικά η χαλάρωση των παικτών της Μακάμπι και κάποια εύστοχα σουτ των μέχρι εκείνη την ώρα απόντων Γκριρ και Τεόντοσις έφεραν το τελικό 96-83.

Τα δεκάλεπτα: 25-19, 47-45, 74-61, 96-83

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Πίνι Γκέρσον): Μπράουν 15 (2τρ.), Σαρπ 3 (1τρ.), Αρόγιο 20 (2τρ., 5ρ., 5ασ.), Ελιάχου 18 (8ρ.), Γκριν 2, Μπερστάιν 4, Σίμονς 3, Κάσπι 14, Φάιζερ 2, Φίσερ 15 (10ρ., 3ασ.).

Ολυμπιακός (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 11 (1τρ., 5ασ., 4λ.), Τσίλντρες 15 (1τρ., 5ρ.), Βούιτσιτς 5, Μπουρούσης 11 (12ρ., 4κλ.), Χαλπερίν 14 (3τρ.), Γκριρ 4, Πρίντεζης 6, Έρτσεγκ 2, Τεόντοσιτς 10 (2τρ.), Σχορτσανίτης 5.

Μετά το τέλος του αγώνα ακολούθησαν δηλώσεις:

Παναγιώτης Γιαννάκης : "Οι οπαδοί της Μακάμπι είδαν την ομάδα τους να παίζει ένα όμορφο και ελεύθερο παιχνίδι. Η στατιστική δείχνει σήμερα τη διαφορά. Δείχνει ότι δεν είχαμε συγκέντρωση στην άμυνα και δεχθήκαμε εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό κι από επιθετικά ριμπάουντ. Αυτή ήταν η διαφορά στο παιχνίδι. Δεν θέλω να σχολιάσω τους διαιτητές, ποτέ δεν το κάνω. Για μένα η μπάλα δεν άγγιξε το στεφάνι και γι’ αυτό πήρα τάιμ άουτ. Τα ριμπάουντ είναι ομαδική δουλειά και θέμα συγκέντρωσης. Όχι των ψηλών ή των κοντών. Η πρώτη φάση της Ευρωλίγκα θα είναι ένα καλό μάθημα για μας και όποιος έχει μυαλό μπορεί να μάθει πολλά. Ο Νίκολα και ο Γιοτάμ είναι καλοί παίκτες και καλοί χαρακτήρες. Είμαι περήφανος γι’ αυτούς, είναι ομαδικοί παίκτες και θα μας δώσουν πολλά και τώρα και στο μέλλον. Ο αθλητισμός είναι πάντα ένας τρόπος να στείλεις μήνυμα ειρήνης. Δεν μας ενδιαφέρουν τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων και το θέμα είναι ποιος θα είναι έτοιμος την κατάλληλη στιγμή".

Γιοτάμ Χαλπερίν : "Δεν παίξαμε καλά απόψε, η Μακάμπι έπαιξε υπέροχα, έλεγξε το ρυθμό κι έκανε αυτό που έπρεπε. Προπονηθήκαμε καλά γι’ αυτό το παιχνίδι, αλλά παίξαμε πολύ άσχημα. Πρέπει να γυρίσουμε πίσω στην Αθήνα και να δούμε τι πήγε λάθος. Δεν αισθάνεσαι καλά όταν το πλήθος σε αποδοκιμάζει, αλλά νομίζω ότι αυτή τη στιγμή πρέπει να έχουμε άλλα πράγματα στο μυαλό μας και να σκεφτόμαστε ότι αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες δυο εβδομάδες πρέπει να τελειώσουν. Αγαπώ τη Μακάμπι και τη χώρα, αλλά δεν μπορώ να κάτω τίποτα από το να παίζω καλά στο γήπεδο".

Πίνι Γκέρσον : "Δεν μπορώ να πω ότι είχα έξτρα κίνητρο. Ήταν πολύ σημαντικό παιχνίδι για τους φιλάθλους και το έθνος. Είμαι χαρούμενος που δώσαμε σήμερα αυτή τη χαρά στον κόσμο, όχι γιατί κέρδισα τον Ολυμπιακό. Νομίζω ότι μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα. Για παράδειγμα δεν κάναμε κάποια φάουλ ενώ μπορούσαμε. Στην επίθεση ότι είχαμε σχεδιάσει το πετύχαμε κι αυτό είναι το σημαντικό. Είχαμε 16 επιθετικά ριμπάουντ, στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε μόνο δυο λάθη απέναντι σε μια πολύ καλή αμυντική ομάδα. Ήταν μια ομαδική νίκη και το κλειδί ήταν ότι εκμεταλλευτήκαμε κάποια πλεονεκτήματα που είχαμε από τον Ολυμπιακό. Θα πάμε στη Μάλαγα για να κερδίσουμε για μας και όχι για τον Ολυμπιακό. Δεν ξέρω τι ακριβώς χρειάζεται να κάνουμε, αλλά θα πάμε για να κερδίσουμε".

Μερικές σκέψεις:

Κακή ψυχολογική ή αγωνιστική προετοιμασία?κακός αγωνιστικός προσανατολισμός ή μήπως απλά μια κακή ημέρα.

Τα αίτια της ήττας αυτής θα πρέπει να αναλυθούν και να φανούν χρήσιμα για τη συνέχεια σε ελλάδα και ευρώπη. Σε μια ομάδα όλοι μαζί πετυχαίνουν νίκες και όλοι μαζί χάνουν.Η ψυχρή λογική υπαγορεύει οτι και η ήττα είναι στο πρόγραμμα και οτι για να φτάσεις στη κορυφή είναι απαραίτητο να περάσεις και από αυτό το στάδιο.Κανείς δεν γεννήθηκε μεγάλος σε αυτό το πλανήτη και το ίδιο ισχύει φυσικά και στο μπάσκετ.Μια μεγάλη ομάδα για να γίνει μεγάλη αγωνιστικά είναι απαραίτητο να περάσει από όλα τα στάδια και οι ήττες ειναι ένα φυσιολογικό επακόλουθο.Ως πότε?κανείς μας δεν μπορεί να ξέρει πότε η ομάδα μας θα κάνει το ξεπέταγμα της και πότε θα είναι έτοιμη για την επίτευξη των στόχων της.Και μιας και μιλήσαμε για στόχους ας αναλύσουμε λίγο τους στόχους του φετινού Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τη σεζόν με το μεγαλύτερο μπάτζετ της ευρώπης εντός και εκτός ελλάδος με στόχο τη κορυφή στο ελληνικό πρωτάθλημα,τη κατάκτηση του κυπέλου ελλάδος και τη συμμετοχή του στο final four του Βερολίνου.Στη πραγματικότητα όμως ο στόχος της ομάδας μας είναι ένας...να γίνει ΟΜΑΔΑ και να χτίσει για το μέλλον...κάτι που δυστυχώς δεν έγινε τα τελευταία δύο χρόνια.Η επίτευξη των στόχων-τρόπαιων της ομάδας κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση είναι αφού η απόκτηση ποιοτικών παικτών δεν αρκεί από μόνη της.

Υπάρχει όμως κάτι ακόμα σπουδαιότερο και πιο δύσκολο.Ο Ολυμπιακός πρέπει να γίνει ένας ζωντανός οργανισμός.Παίκτες-διοίκηση-προπονητές πρέπει να έχουν μια κοινή φιλοσοφία και κοινό χαρακτήρα.Όλο αυτό που ονομάζεται ομάδα θα πρέπει να λειτουργεί και να φέρεται ομοιοτρόπως.Οι δυσάρεστες/δύσκολες καταστάσεις θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με συγκέντρωση,υπομονή,αυτοπεποίθηση,λογική αλλά και πολύ μυαλό ώστε ο Ολυμπιακός να καταφέρει να φτάσει ψηλά.

Πέρα από αυτό υπάρχει και αυτό που ονομάζεται ωρίμανση.Ο Ολυμπιακός ενδεχομένως ακόμα παραμένει μικρός ηλικιακά και ανώριμος και η ωριμότητα αποκτάται μόνο με τη πάροδο του χρόνου και τη κατάλληλη ανάγνωση των λαθών μέσα από την αυτοκριτική.Καθένας οφείλει στον εαυτό του αλλά και στο σύνολο να επαναπροσδιορίζει τη στάση του και να αναθεωρεί τα δεδομένα με σκοπό να γίνεται καλύτερος στο πόστο που υπηρετεί.Αυτό φυσικά προυποθέτει καθένας να έχει ένα διακριτό ρόλο μέσα στην ομάδα και η οργάνωση που ξεκινάει από τη κορυφή να φτάνει και να πλησιάζει το άριστα.

Οι στόχοι της ομάδας υπό τη μορφή τίτλων δεν γνωρίζει κανείς αν θα επιτευχθούν φέτος,του χρόνου ή σε δύο ή παραπάνω χρόνια.Ο στόχος της ομάδας σε αγωνιστικό τουλάχιστον επίπεδο έχει επιτευχθεί.Ο Ολυμπιακός αγωνιστικά θυμίζει πλέον ομάδα.Ο ένας καλύπτει τον άλλον και προσπαθεί για το σύνολο.Αυτό που μένει είναι να βελτιωθεί το οργανωτικό επίπεδο των παραγόντων της ομάδας,οι ρόλοι να γίνουν περισσότερο διακριτοί και ο Ολυμπιακός να μάθει να λειτουργεί σαν μια ψυχή,σαν ένα μυαλό σαν ένας ζωντανός οργανισμός που είναι έτοιμος να πιάσει την ευκαιρία από τα μαλλιά προκειμένου να φτάσει στη κορυφή.

Ο αγώνας όμως συνεχίζεται.Μια ήττα δεν μπορεί να οδηγεί στη καταστροφή όσο και αν μας πονάει και όσο και αν μας στοιχίζει .Ολυμπιακός δεν γίνεσαι για να έχεις τη σιγουριά του πρώτου,Ολυμπιακός γίνεσαι επειδή σου αρέσει να πολεμάς,να υπομένεις και να προσπαθείς με σκοπό τη κορυφή.Και η κορυφή είναι βέβαιο ότι αργά ή γρήγορα θα πατηθεί ίσως όχι άμεσα αλλά στο κοντινό μέλλον...αξίζει κανείς να περιμένει για αυτή τη στιγμή ύστερα από αγώνα,σφαλιάρες αγωνιστικές,δυσάρεστες και δύσκολες καταστάσεις.Η κορυφή τότε θα είναι ακόμα πιο γλυκιά...εγώ τουλάχιστον θα περιμένω.

Σχολιάστε τον αγώνα της ομάδας μας στο Τελ Αβίβ στο φόρουμ του trylos-fans εδώ

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

Πάρτι μέσα στη Γλυφάδα!


Άρθρο του Everick-7

O Ολυμπιακός μετά από εξαιρετική εμφάνιση άλωσε την Γλυφάδα επικρατώντας πολύ εύκολα με 0-3 του αιώνιου αντιπάλου!!! Στο γήπεδο βρέθηκαν περίπου 1300 φίλοι του τριφυλλιού που άλλα περίμεναν αλλά τελικώς γεύτηκαν μέχρι το τέλος το πικρό ποτήρι της ήττας...

Στο πρώτο σετ οι δύο αντίπαλοι συμβάδιζαν στο σκορ μέχρι το 18-18. Οι γηπεδούχοι σε κάποια σημεία χάλασαν την υποδοχή των ερυθρολεύκων αλλά στα κρίσιμα σημεία μίλησε ο Ιβάν ο Τρομερός (ΜΙΛΚΟΒΙΤΣ) που με την συνδρομή του ισχυρού μπλοκ των Χοφ κ του Τζούριτς κυρίως έδωσαν το προβάδισμα με 0-1 (21-25).

Στο δεύτερο σετ η εικόνα δεν άλλαξε. Μάλιστα ο ΟΣΦΠ παρουσιάστηκε πολύ ψύχραιμος στην υποδοχή κ σε συνδυασμό πάντα με το πολύ ισχυρό σερβίς αλλά κ το αποτελεσματικό μπλοκ των Μίλκοβιτς -Τζούριτς . Όλα τα λεφτά σε αυτό το σετ ο Πορτορικανός Ριβέρα. Στα κρίσιμα όταν ο ΠΑΟ ισοφάρισε σε 18-18 ξεκόλλησε τον ΟΣΦΠ επιθετικά κ τον οδήγησε στο 0-2 (21-25).

Το τρίτο σετ ήταν παράσταση για ένα ρόλο. Οι ερυθρόλευκοι έστησαν πραγματικό πάρτι. Αξιοσημείωτες οι διαφορές στο σετ.. 6-16, 7-21 κ 9-24!!!! Το τελικό 11-25 αποτελεί την μεγαλύτερη διαφορά κατάκτησης σετ στην προϊστορία σε αγώνες των αιωνίων!!!! Το τελικό 0-3 γράφτηκε στο ταμπλό του κλειστού Μάκης Λιούγκας κ οι τριφυλλοφόροι οπαδοί αποχώρησαν απογοητευμένοι κ χωρίς καν να αντέξουν να αποδοκιμάσουν τα ξέφρενα πανηγύρια των Ερυθρόλευκων παικτών.

Τα σετ: 21-25, 22-25, 11-25

Παναθηναϊκός: Αγκάμες 16, Αντράε 6, Λάππας 5, Γκέριτς 5, Ανδρεάδης 2, Ντεπέστελε 1, Στεφάνου (λ. 50%), Ντονάς, Ψάρρας, Χατζηαντωνίου, Κυριαζής 2
Ολυμπιακός: Ριβέρα 6, Κουρνέτας, Χοφ 6, Τζούριτς 13, Μίλκοβιτς 22, Ούρναουτ 8, Παπαδημητρίου (λ. 85%), Χριστοφιδέλης, Τσέργας, Καριπίδης, Ρουμελιώτης
ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Άντερς Κρίστιανσον: "Η αλήθεια είναι ότιν δεν περίμενα μια τόσο εύκολη επικράτηση. Ο Ολυμπιακός έπαιξε καλά και έκανε τα δύσκολα εύκολα. Αν εμείς δεν παίζαμε καλά τότε όλα θα ήταν πιο δύσκολα. Σιγά σιγά βελτιωνόμαστε και σήμερα, ήμασταν καλοί στα σερβίς και στην υποδοχή. Πλέον σημαντικό είναι να τα διατηρήσουμε όλα αυτά και υπάρχουν κι άλλα βήματα που πρέπει να κάνουμε".

Βασίλης Κουρνέτας: "Ήταν δύσκολο που παίχτηκε στις λεπτομέρειες. Ο Παναθηναϊκός ίσως να επηρεάστηκε από την πορεία του παιχνιδιού. Η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν τόσο εύκολο το παιχνίδι και για να λέμε την αλήθεια δεν περιμέναμε μια τόσο εύκολη νίκη. Ο Παναθηναϊκός έχει δείξει την πιο σταθερή πορεία έως τώρα και γι' αυτό είναι ψηλά στην βαθμολογία. Το σημαντικό είναι ότι ο τίτλος παίζεται στα πλέι οφ και το θέμα είναι όλοι οι παίκτες να είναι σε υψηλά στάνταρ απόδοσης τότε που θα κρίνεται ο τίτλος".

Ιβάν Μίλκοβιτς: "Είμαστε αντίπαλοι μέσα στο γήπεδο μόνο και κάνουμε τα πάντα μέσα στους αγωνιστικούς χώρους για να κερδίσουν οι ομάδες, αλλά εκτός γηπέδου είμαστε μόνο και μόνο φίλοι", τόνισε ο Σέρβος, αναφερόμενος στον κουμπάρο του, Άντριγια Γκέριτς. "Παρά τη διακοπή ο Ολυμπιακός έπαιξε καλά, ήταν καλό ξεκίνημα, αλλά υπάρχουν δύσκολες ομάδες και πρέπει να παίξουμε καλά αν θέλουμε να φτάσουμε στους στόχους μας. Δεν ξέρω για την ομάδα, αλλά προσωπικά ήταν μία από τις καλύτερες εμφανίσεις μου".

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

Χρόνια πολλά κόουτς...Ολυμπιακός-Πανελλήνιος 92-77

Το καλύτερο δώρο γενεθλίων στο κόουτς του Ολυμπιακού Παναγιώτη Γιαννάκη έκαναν οι παίκτες μας χαρίζοντας του τη νίκη στο κρίσιμο αγώνα με αντίπαλο τον αξιόμαχο Πανελλήνιο στο πλαίσειο της 12ης αγωνιστικής της Α1 .

Το καλό ποδαρικό για τη νέα χρονιά έγινε γεγονός πλέον και ο Ολυμπιακός συνεχίζει το δρόμο του ευελπιστώντας να πατήσει το γκάζι τη κατάλληλκη στιγμή.
Το θετικό στον αγώνα με τον Πανελλήνιο δεν ήταν αποκλειστικά και μόνο η νίκη ενόψη πρωταθλήματος, όσο οτι ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε στο γήπεδο ως μια ΟΜΑΔΑ.Η σύγκριση με το περασμένο χρόνο είναι χαώδης.Κάθε παίκτης της ομάδας πλέον λειτουργεί ομαδικά και ξέρει να καλύπτει τις αδυναμίες του συμπαίκτη του.Ο τωρινός Ολυμπιακός μόνο χαμόγελα μπορεί να σκορπήσει στους φίλους του.Οι προσδοκίες που δημιούργησε το υλικό της ομάδας στην αρχή της χρονιάς φαίνεται οτι σιγά σιγά αρχίζουν και επαληθεύονται.

Ο Ολυμπιακός αρχίζει και βρίσκει τους αυτοματισμούς του και καθένας παίκτης λειτουργεί αρμονικά ενταγμένος με ιδανικό τρόπο στο σύνολο.Η ομάδα του Πειραιά, όπως κάθε νέα ομάδα, χρειάζονταν το χρόνο της για να βγάλει εντός τερέν την ενέργεια και το μπασκετικό ταλέντο των παικτών της.Καθένας παίκτης πλέον αρχίζει και ανεβάζει στροφές και ετοιμάζεται για τα πλέον κρίσιμα παιχνίδια σε ελλάδα και ευρώπη.Ακόμα και όσοι έδειχναν να είναι πολύ πίσω σε φυσική κατάσταση βελτιώνονται συνεχώς και ανεβαίνουν σε επίπεδο.Αν αναλογιστεί κανείς και τους τραυματισμούς, που δυστυχώς για μια ακόμα χρονιά ταλαιπωρούν την ομάδα ,καθώς επίσης ότι ακόμα και τώρα ο Ολυμπιακός δεν βρίσκεται στο 100% των δυνατοτήτων του, με βάση πάντα τις ικανότητες των παικτών του, τότε εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς οτι ακόμα δεν έχουμε δεί τίποτα και το μέλλον προδιαγράφεται ευοίωνο.

Στα του ματς τώρα...ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να κερδίσει το Πανελλήνιο με 92-77.Οι παίκτες της ομάδας μας, σε αντίθεση με το σύνολο σχεδόν των αγώνων, μπήκαν φουριόζοι από το ξεκίνημα και με ηγέτες τους Πρίντεζη και Βούισιτς στο ξεκίνημα προηγήθηκε με 17-7 με το Πανελλήνιο να δυσκολεύεται να βρεί λύσεις.Στη συνέχεια η ομάδα των Πατησίων προσπάθησε περισσότερο και δεν άφησε τους ''ερυθρόλευκους'' του Πειραιά να ανεβάσουν τη διαφορά σε υψηλότερα επίπεδα.Η ταυτόχρονη χρησιμοποίηση από τον κόουτς Ζούρο των Παπαμακάριο και Καλαιτζή νοικοκύρεψε την ομάδα των Ολυμπιονικών, αλλά η διαφορά παρέμεινε σχεδόν στα ίδια επίπεδα.Το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου βρήκε τον Ολυμπιακό να προηγείται με σκορ 28-20.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Πανελλήνιος πίεσε περισσότερο και ξεπερνώντας το αρχικό μούδιασμα, στο οποίο ο Ολυμπιακός ανέβασε τη διαφορά στους 12 με τον Ζόραν Έρτσεκ να πετυχαίνει δύο βολές, έκλεισε τη διαφορά και οι δύο ομάδες ήρθαν για πρώτη και τελευταία φορά σχεδόν στα ίσα.Με σκορ 35-33 το μάτς έδειχνε οτι θα εξελλιχθεί σε πραγματικό ντέρμπυ.Ο Τζος Τσίλντρες όμως και ο ηρωικός Γιάννης Μπουρούσης, ο οποίος αγωνίστηκε με ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου, είχαν διαφορετική γνώμη.Ο πρώτος ήταν σε κέφια και εκμεταλλευόμενος τη περιφερειακή πίεση της ομάδας μας και τα πολλά λάθη των παικτών του Πανελληνίου προσέφερε θέμα με πανέμορφα καρφώματα (πολλά από αυτά προήλθαν από κλεψίματα της ομάδας), ενώ ο δεύτερος καθάριζε σις προσωπικές μονομαχίες μέσα στο καλάθι ανακόπτοντας τους αντίπαλους ψηλούς.Το ημίχρονο έληξε με σκορ 55-38 με τον Ολυμπιακό να έχει βάλει ένα καλό λιθαράκι για τη συνέχεια του αγώνα και την επίτευξη της νίκης.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε και τελείωσε όπως ακριβώς το πρώτο με τον Ολυμπιακό κυρίαρχο σε άμυνα και επίθεση και με το Πανελλήνιο να βρίσκει λύσεις μόνο με αιφνιδιασμούς,όταν και εφόσον ο Ολυμπιακός παρουσιάζονταν άστοχος και σε ορισμένες φορές παίρνοντας σκορ μέσα από το καλάθι από τους Ραντένοβιτς και Όστοιτς που είχαν όμως να τα βάλουν με τα θηρία Βούισιτς-Μπουρούση-Βουγιούκα.Ο Ολυμπιακός αντίθετα σκόραρε από παντού.Πρώτα με τον Γκριρ να πετυχαίνει δύο τρίποντα,μετά με το Τσίλντρες και Πρίντεζη να το επαναλαμβάνουν και μετά με τους Χαλπερίν και Πρίντεζη να σκοράρουν μέσα στο καλάθι με εύκολους ή δύσκολους πόντους.Η οργάνωση παιχνιδιού από τους Τεόντοσιτς και Παπαλουκά ήταν εξαιρετική και ειδικά ο πρώτος μετά από καιρό μας έδειξε το λόγο για τον οποίο ο Ολυμπιακός επενδύει πάνω στο ταλέντο του.Ο νεαρός play maker του Ολυμπιακού μοίρασε σωστά το παιχνίδι της ομάδας,είχε φαντασία, ενώ και εκτελεστικά παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα αποδεικνύοντας οτι έχει βελτιωθεί πολύ στο σουτ.Παράλληλα πίεσε στην άμυνα και μαζί με τον για μια ακόμα φορά διακριθέντα Γιοτάμ Χαλπερίν εξουδετέρωσαν πλήρως το μεγάλο ατού επιθετικά της ομάδας των Πατησίων Αντονι Γκράντι.Το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου ήρθε φυσιολογικά στο 79-58 με τον Ολυμπιακό να δείχνει οτι δύσκολα θα απειληθεί στη συνέχεια.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι δύο προπονητές δοκίμασαν σχήματα με τον Ολυμπιακό να ξεκουράζει κάποιους παίκτες και το Πανελλήνιο να προσπαθεί να σώσει τα προσχήματα και να παλέψει όσο το δυνατό περισσότερο για να κλείσει τον αγώνα με μια τιμητική ήττα.Η ομάδα του Πειραιά απαλλαγμένη από το άγχος χαλάρωσε, όπως ήταν φυσιολογικό,έχασε μερικές βολές, αλλά έβγαλε μερικές πολύ όμορφες φάσεις με τον Τσίλντρες να προσφέρει μια ακόμα φορά υψηλής ποιότητας θέαμα.Το τελικό αποτέλεσμα ήρθε ως φυσιολογική εξέλιξη με τον Ολυμπιακό να κατακτά ένα ακόμα ροζ φύλλο αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 28-20, 55-38, 79-58, 92-77

Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 2, Πελεκάνος, Τσίλντρες 20 (2), Βούισιτς 10, Μιλόσεβιτς, Μπουρούσης 10 (1). Χαλπερίν 10, Γκριρ 11 (3), Πρίντεζης 14 (2), Έρτσεγκ 7, Βουγιούκας, Τεόντοσιτς 8 (2).
Πανελλήνιος (Ζούρος): Όστοϊτς 11, Παπαμακάριος 14 (2), Καλαϊτζίδης, Καλαϊτζής, Νιούλεϊ 11 (1), Νάτσφεϊ 5 (1), Γκράντι 9, Γκόλεματς 14, Ραντένοβιτς 13.

Μετά το τέλος του αγώνα ακολούθησαν δηλώσεις:

Παναγιώτης Γιαννάκης: «Χρόνια πολλά καλή χρονιά. Εύχομαι περισσότερη αλληλεγγύη και οικογένειες στα γήπεδα, γιατί μόνο έτσι θα γίνουν όλα καλύτερα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου, γιατί όταν διακόπτεται ένα πρωτάθλημα είναι δύσκολο κρατηθεί η ομάδα συγκεντρωμένη και να μπει στο γήπεδο με διάθεση να μην κάνει επιπολαιότητες. Εμείς τα καταφέραμε και ήμασταν συγκεντρωμένοι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα εεκτός από μερικά σημεία. Θέλουμε να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο στη συνέχεια.Ο Πανελλήνιος είναι πολύ καλή ομάδα, που έχει κάνει πολλά και σημαντικά από την αρχή της σεζόν και αυτό ήταν κάτι που μας βοήθησε. Καταφέραμε να βγάλουμε εκτός ρυθμού τον Πανελλήνιο, ελέγξαμε το παιχνίδι σε άμυνα και επίθεση και φτάσαμε στη νίκη. Σε γενικές γραμμές παίξαμε καλό μπάσκετ. Αυτό θέλει ο κόσμος. Εμείς, πάλι θέλουμε να παίξουμε ακόμη καλύτερα…»

Γιώργος Πρίντεζης : "Ήμασταν σοβαροί και καταφέραμε να επιβάλλουμε τον δικό μας ρυθμό. Πλέον κοιτάμε το παιχνίδι που έρχεται απέναντι στη Μακάμπι".

Ηλίας Ζούρος : «Ήμασταν πολύ κακοί. Κάναμε πολλά λάθη και δεν είχαμε συγκέντρωση. Στην άμυνα είχαμε δουλέψει σε κάποια κομμάτια, όμως, όταν δεν είναι συγκεντρωμένοι ένας δύο παίκτες δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά το σύστημα. Τώρα κοιτάμε την συνέχεια, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο. Το να κερδίσει τον Ολυμπιακό εκτός έδρας όπως είμαστε εμείς, είναι κάτι σαν υπέρβαση. Ο Ολυμπιακός είναι σε πολύ καλή κατάσταση, σήμερα ήταν αρκετά εύστοχος, έτρεξε, κάτι που δεν έπρεπε να του επιτρέψουμε και έφτασε άνετα στη νίκη. Εμείς τώρα κοιτάμε το ευρωπαϊκό ματς με τον Άρη, αλλά και την συνέχεια του ελληνικού πρωταθλήματος. Δυστυχώς δεν παίζουμε, όπως ξεκινήσαμε. Στόχος μας είναι να δουλέψουμε και φτάσουμε εκεί που θέλουμε στο τέλος».


Μανώλης Παπαμακάριος: «Ξέραμε από αρχή τις δυσκολίες αυτού του αγώνα. Εμείς κάναμε πολλά λάθη, ενώ και η απόδοση του Ολυμπιακού σε άμυνα και επίθεση ήταν εκείνη που του έδωσε την εύκολη νίκη. Θέλαμε κάτι παραπάνω σε αυτό το παιχνίδι, δεν μπορέσαμε όμως να το κάνουμε και προχωράμε. Πρέπει να βάλουμε το κεφάλι κάτω, να δουλέψουμε σκληρά χωρίς λόγια και να δούμε λάθη μας, ώστε να επανέλθουμε καλές εμφανίσεις και νίκες. Από εμάς εξαρτάται. Ευχαριστώ από καρδιάς την διοίκηση του Ολυμπιακού για την κίνησή της. Δείχνει ότι εκτιμά την προσφορά μου. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που πάντα έχω στην καρδιά μου, την αγαπώ και θέλω φέτος να πάει όσο πιο ψηλά γίνεται».

*Στον αγώνα με τον Πανελλήνιο έμειναν εκτος αγώνα ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, ο οποιος ακόμα δεν έχει συνέλθει πλήρως από το τραυματισμό του στο δάκτυλο του ενός χεριού και ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης εξαιτίας ενός γλαυκώματος στο μάτι.Εκτός δωδεκάδος έμειναν επίσης οι νεαροί Κώστας Σλούκας,Χάρης Γιαννόπουλος και Γιάννης Καραθανάσης.

*Στο φαληρικό στάδιο βρέθηκε το σύνολο της οικογενείας του Τζος Τσίλντρες με εξαίρεση το μικρό αδερφό του ερυθρόλευκου άσσου.

Η μαμά Τέρι Τσιλντρες δήλωσε χαρακτηριστικά για τον γιο της Τζος και το μέλλον του στο Πειραιά.: "Είναι η πρώτη φορά που κάναμε γιορτές μακριά από τις ΗΠΑ και μας άρεσε. Ο Τζος είναι πολύ ευχαριστημένος από την παραμονή του στην Ελλάδα και θεωρώ ότι θα παραμείνει για άλλα δύο χρόνια εδώ. Ομως αυτή είναι η δική μου άποψη".

Λίγο αργότερα ο Τζος απάντησε στη μητέρα του και σε όλους: "Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την παραμονή μου στην Ελλάδα. Είμαι ευχαριστημένος στον Ολυμπιακό και φυσικά σκέφτομαι να μείνω κι άλλο. Ομως ακόμα είναι νωρίς".

*Λίγο πριν το ξεκίνημα του αγώνα ο νυν αρχηγός των Ερυθρολεύκων, Θοδωρής Παπαλουκάς, πρόσφερε στον πρώην, Μανώλη Παπαμακάριου, (εκ μέρους της ΚΑΕ), μια ανθοδέσμη σε ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του στα χρόνια που αγωνιζόταν για την ομάδα του Πειραιά.Το χειροκρότημα των οπαδών του Ολυμπιακού απέσπασε και ο προπονητής του Πανελληνιού Ηλίας Ζούρος.

Σχολιάστε τον αγώνα της αγαπημένης μας ομάδας στο φόρουμ του thrylos-fans εδώ


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.