Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

Αυτοί τουλάχιστον κάνουν το χρέος τους....

Και αναφέρομαι φυσικά στους παίκτες και το τεχνικό τημ, (οι οποίοι μέσα σε ένα κλίμα απογοήτευσης και οργής από τον κόσμο του Ολυμπιακού για την απίστευτη ανικανότητα (αδιαφορία? απάθεια? διαλέξτε εσείς καλύτερα την κατάλληλη λέξη) της διοίκησης να ενισχύσει την ομάδα έστω και με έναν παίκτη (αρ.χαφ) ο οποίος είναι εμφανές, ακόμη και σε όσους δεν ασχολούνται με το άθλημα, πως είναι απαραίτητος στον Ολυμπιακό) οι οποίοι πέρασαν νικηφόρα από το Αλκαζάρ, με καλή εμφάνιση ανά διαστήματα και ξεκίνησαν το πρωτάθλημα με το δεξί.

Στα του παιχνιδιού τώρα, οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα τον αγώνα, ελέγχοντας το κέντρο, χωρίς πάντως να καταφέρουν να απειλήσουν σοβαρά τον Νικοπολίδη. Μετά το 15λεπτο, ο Ολυμπιακός άφησε κατα μέρους την νωθρότητα, ανέβασε την απόδοσή του και ευτύχησε να σκοράρει στο 22ο λεπτό με όμορφη και οργανωμένη προσπάθεια. Ένα δύο Ζαιρί και Μήτρογλου, ο πρώτος σέντραρε από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε απ'ολους και ο Λεονάρντο στην κενή εστία άνοιξε το σκορ. Από εκεί και πέρα η ομάδα μας κυριάρχησε κατα κράτους, κυκλοφόρησε σωστά την μπάλα και 10 λεπτά αργότερα με ένα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ γκολ του κορυφαίου (μαζί με Μέλμπεργκ και Ζαιρί) σήμερα Μαρέσκα έκανε το 0-2 και πήγε στ'αποδυτήρια μ'αυτό το σκορ.

Στην επανάληψη, η ομάδα συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς και θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο γκολ με τον Ζαιρί, αλλά το πολύ όμορφο πλασέ του προσέκρουσε στο δεξί δοκάρι του Μάλαρζ. Μετά το 60' ο Ολυμπιακός έριξε την απόδοσή του (λογικά λόγω του γεγονότος πως μας περιμένει πρόγραμμα φωτιά μέσα στον Σεπτέμβριο πρέπει να γίνει σωστός καταμερισμός δυνάμεων) και έδωσε χώρου στη Λάρισα, η οποία όμως δεν μπόρεσε να απειλήσει σοβαρά, παρα μόνο με κάποια μακρινά σουτ. Ο αγώνας κύλησε με τον ίδιο τρόπο μέχρι τη λήξη του και έτσι αποδράσαμε με το τρίποντο από μία έδρα στην οποία παραδοσιακά δυσκολευόμαστε να κερδίσουμε (η τελευταία νίκη μας ήταν πριν από 22 χρόνια!).

Αυτοί λοιπόν κύριοι της διοίκησης το έκαναν το χρέος τους. Εσείς, πότε? Η ομάδα χρειάζεται δύο μεταγραφές (αρ.χαφ και αμ.χαφ) με την πρώτη ειδικά να αποτελεί
επιτακτική ανάγκη. Γνωρίζατε από το τέλος της περασμένης σεζόν πως ο Τζόλε θα σταματούσε την καριέρα του, δεν κρατήσατε ούτε το Λέτο υπό το σκεπτικό πως με τα ίδια λεφτά θα μπορούσατε να βρείτε καλύτερο. Και όντως μπορούσατε. Αλλά δεν το κάνατε. Στις 13/7 ολοκληρώθηκε η τελευταία μεταγραφή της ομάδας (Μαρέσκα). Με το υπάρχον ρόστερ πιστέψατε (και σωστά κατα τη γνώμη μου) πως ο Ολυμπιακός μπορεί να προκριθεί στους ομίλους. Το έκανε. Επί ενάμιση μήνα, ΕΣΕΙΣ τι ακριβώς κάνατε? Πήγατε από τον Μανσίνι στον Φερεντίνο...εεεε....Φερναντίνιο? Και θέλετε να πιστέψουμε πως δεν υπήρχαν μέσες λύσεις? Η μήπως ο (ούτε μπακ, ούτε χαφ) Λεονάρντο ή ο (ταλαντούχος πλην όμως άπειρος και χωρίς παραστάσεις) Σοιλέδης μπορεί να καλύψει με επιτυχία αυτή τη θέση για όλη τη χρονιά?

Σοβαρευτείτε γιατί θα τα βρείτε μπροστά σας αυτά που (δεν) κάνετε.

Σχολιάστε τη νίκη της ομάδας μας στο φόρουμ των thrylos-fans.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τιμούρ Κετσπάγια): Αντώνης Νικοπολίδης, Τάσος Πάντος (46' Γιώργος Γκαλίτσιος), Ολοφ Μέλμπεργκ, Ζέσους Λεονάρντο, Ραούλ Μπράβο , Μίχαλ Ζεβλάκοφ, Ζαουάντ Ζαϊρί, Κριστιάν Λεντέσμα (76' Κυριάκος Παπαδόπουλος), Εντσο Μαρέσκα , Σεαρένσε Ντουντού, Κώστας Μήτρογλου (58' Ντιόγκο)

Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

Ταρίφα!



Με το σκορ που πέτυχε δύο φορές στον προηγούμενο γύρο εναντίον της Σλόβαν Μπρατισλάβας, με 2-0, ο Θρύλος πέρασε και από το Κισινάου, νικώντας την Σέριφ Τίρασπολ με γκολ του Ντουντου στο 46' και του Μήτρογλου στο 81' του δευτέρου ημιχρόνου.

Για τον αγώνα υπάρχουν δύο τρόποι να τοποθετηθεί κάποιος. Αν τον δει ξεκομμένο από την εποχή και τις επιπτώσεις του, ο αγώνας αποτελεί μάλλον παράδειγμα για τις στήλες του Cosmopolitan σε άρθρο με θέμα: "Γιατί βαριέμαι το ποδόσφαιρο". Ιδίως στο πρώτο ημίχρονο, αν δεν υπήρχε το τελευταίο δίλεπτο με το δοκάρι του Αβραάμ Παπαδόπουλου, θα μιλάγαμε για απελπιστική ανία. Οι μεν Μολδαβοί μπήκαν ενθουσιωδώς αλλά απειλούσαν με σουτ εκτός περιοχής εκτός από μια όντως επικίνδυνη φάση, ο δε Ολυμπιακός αδυνατούσε να αλλάξει με στοιχειώδη σοβαρότητα τη μπάλα.

Αν κάποιος δει όμως τον αγώνα ως τον τρίτο επίσημο αγώνα της ομάδας και ουσιαστικά το πρώτο βήμα για την είσοδο στους ομίλους, δεν προξενεί έκπληξη ότι στο δεύτερο ημίχρονο, με την ευτυχή σύμπτωση του γκολ του Ντουντού, η ομάδα ανέβασε την απόδοσή της, έπαιξε σαφώς καλύτερα, έτρεξε και έπαιξε από τα άκρα, και σφράγισε το διαβατήριο στο 81' με το γκολ του Μήτρογλου, ο οποίος σκόραρε μόλις 28" από την είσοδό του και είχε και άλλες δύο ακόμη ευκαιρίες να πετύχει κι άλλο γκολ. 0-2 λοιπόν, και ώρα να ξεσκονίζουμε το σεντόνι. Σε μια βδομάδα το Γ. Καραϊσκάκης θα βάλει τα καλά του και ο Θρύλος θα επιστρέψει εκεί που ανήκει: με τους Πρωταθλητές.

Στους διακριθέντες περνούν ο Λεντέσμα, ο Ντουντού του β' ημιχρόνου, βεβαίως ο Μήτρογλου κι ο Παπαδόπουλος. Σε ρηχά νερά ο Ζαϊρί από αριστερά, με προβλήματα συνεννόησης στην αρχή του αγώνα το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, θετικός ο Μπράβο έως τον τραυματισμό του. Η αλλαγή του Γκαλέτι προς το παρόν είναι ένα αίνιγμα, όχι βέβαια ότι έθελξε με την απόδοσή του, ο Ντιόγο δικαιούται μεν να μιλά για ένα πέναλτι εις βάρος του, αλλά η γενικότερη εμφάνισή του δεν τον δικαιώνει, ο Λεονάρντο έκανε τους Μολδαβούς να τον αισθανθούν. Αξιοσημείωτη η σοβαρότητα που επέδειξε η ομάδα, πράγμα που πρέπει να πιστωθεί στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Σχολιάστε τον αγώνα μαζί με την υπόλοιπη κερκίδα του Thrylos-fans.net!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σερίφ Τιρασπόλ (Αντρέας Σταζίνσκι): Ναμάσκο, Ροντρίγκες, Ταρκνισβίλι, Ρουάμπα, Κορνέενκοφ, Ντιέντιου (81' Μπράνκοβιτς), Αρμπάνας (70' Μπουλάτ) Σουβόροφ (56' Βολκόφ), Μπαλιμά, Κάρποβιτς, Εροκίν

Ολυμπιακός (Τιμούρ Κετσπάγια): Nικοπολίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ραούλ Μπράβο (49' Ντομί), Ζεβλάκοφ, Λεντέσμα, Ντουντού, Μαρέσκα, Ζαϊρί, Γκαλέτι (63' Λεονάρντο), Ντιόγκο (79' Μήτρογλου)

Κίτρινες κάρτες: Ραούλ Μπράβο (45'), Ντομί (59'), Ταρκνισβίλι (87')

Γκολ: Ντουντού (46'), Μήτρογλου (81')

Διαιτητής: Μάρτιν Άτκινσον (Αγγλία)

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

Δυο βήματα πριν τους ομίλους!

Η πρώτη "επίσημη" εμφάνιση του Ολυμπιακού μπροστά στο κοινό του συνοδεύτηκε με την νίκη πρόκριση απέναντι στην Σλοβαν Μπρατισλαβας. Μπορεί βέβαια η υπόθεση πρόκριση να είχε τελειώσει από το 0-2 την προηγούμενη εβδομάδα στην Σλοβακία, αλλά όπως και να το κάνουμε το πρώτο επίσημο παιχνίδι της ομάδα στο γήπεδο Καραΐσκάκη αποτελεί από μόνο του ξεχωριστό γεγονός. Ο Θρύλος κατέβηκε με την ίδια σχεδόν εντεκάδα του παιχνιδιού της Μπρατισλαβας, με την διάφορα την συμμετοχή των Μαρεσκα και Γκαλετι στο αρχικό σχήμα. Η αλήθεια είναι ότι οι Σλοβάκοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι μη έχοντας να χάσουν κάτι. Ο Ολυμπιακός σε όλο το πρώτο ημίχρονο δεν έκανε κάτι σπουδαίο και στην μοναδική καλή φάση που δημιούργησε ευτύχησε και να σκοράρει με τον Μαρεσκα να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε από την αρχή ο Ντιογο και η ομάδα φάνηκε γενικά να ανεβαίνει. Αποτέλεσμα ήταν σε μια από τις αντεπιθέσεις φωτιά ο Ντιογο σκόραρε με κεφάλια ψαράκι μετά από εξαιρετική σέντρα του Γκαλετι πάνω στην κίνηση. Από το σημείο αυτό και μετά ενδιαφέρον είχε μόνο η έκταση του τελικού σκορ, το οποίο τελικά έμεινε στο 2-0 παρά το γεγονός ότι Ντιογο, Λεοναρντο και Ντουντου "έψαξαν" το γκολ. Ευκαιρία συμμετοχής είχαν και οι Λεοναρντο και Κυριάκος Παπαδόπουλος που μπήκαν αντί του Γκαλετι και Μαρεσκα αντίστοιχα.

Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στην κλήρωση της Παρασκευής (07/08) προκειμένου να μάθουμε τον αντίπαλο μας στον επόμενο γύρο.

Σχολιάστε το παιχνίδι στο φόρουμ των thrylos-fans!


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.