Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε!!!

Ραντεβού με την ιστορία του είχε ο Ολυμπιακός απόψε το βράδυ, καθώς αντιμετώπισε για πρώτη φορά την αγγλική Αρσεναλ. Την ομάδα από την οποία είναι εμπνευσμένα τα χρώματα της ερυθρόλευκης φανέλας. Δυστυχώς όμως αυτή η ιστορική συνάντηση των δυο συλλόγων δεν συνοδεύτηκε με το επιθυμητό αποτέλεσμα για την ομάδα του Πειραιά. Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τους Λονδρέζους στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League με σκορ 2-0.

Οι ερυθρόλευκοι πήγαν στην Αγγλία κουβαλώντας μια αρνητική παράδοση που τους θέλει να φεύγουν με κατεβασμένα τα κεφάλια από το νησί. Πέρα όμως από αυτή την κακή παράδοση, ο Ολυμπιακός είχε να αντιμετωπίσει και μια ομάδα πολύ πιο ανώτερη και ποιοτική από αυτόν. Επίσης πολλοί ήταν αυτοί που περίμεναν απόψε το διασυρμό του Ολυμπιακού για να μπορέσουν να χαρούν. Οι παίκτες του Ζίκο όμως δεν τους έκαναν αυτή τη χάρη. Μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και πάλεψαν όσο(και για όσο) μπορούσαν. Μπορεί να έκαναν αρκετά λάθη, άλλα έκαναν μια αξιοπρεπή εμφάνιση.

Η Αρσεναλ ήταν κατά διαστήματα καταιγιστική, αλλά ο Ολυμπιακός στεκόταν όρθιος χάρη στον αρχηγό του. Ο Νικοπολίδης ήταν εξαιρετικός και με διαφορά ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού. Σταμάτησε τους Λονδρέζους στις καταπληκτικές ευκαιρίες που δημιούργησαν, ειδικά στο πρώτο μέρος. Παρ' όλα αυτά η ήττα ήρθε με γκολ στο 78 από τον Φαν Πέρσι και γκολ-οφ σάιντ του Αρσάβιν στο 86. Θεωρώ πως η ομάδα έδωσε τον καλύτερό της εαυτό και δεν πρέπει να στεναχωριέται κανείς μας. Δεν έχει χαθεί τίποτα και όλα εξαρτώνται από εμάς.

Σχολιάστε τον αγώνα στο φόρουμ των thrylos-fans!!!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζίκο): Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Ζαϊρί (46' Στολτίδης), Ντιόγο, Ζεβλάκοφ, Μπράβο, Ντουντού, Αβρ. Παπαδόπουλος, Λεονάρντο, Λεντέσμα (79’ Μήτρογλου), Τοροσίδης.

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

+1 και να καίει!

Ο Ολυμπιακος ηταν ο νικητης του αποψινου παιχνιδιου με αντιπαλο τον Πανιωνιο στο γηπεδο Καραϊσκακη. Ο Θρυλος προερχομενος απο δυο φοβερα διπλα (με παοκ και αεκ) επρεπε να κερδισει και σημερα για να αποκτουσαν νοημα οι σπουδαιες επιτυχιες σε Τουμπα και ΟΑΚΑ. Η ομαδα ειχε ενα πολυ καλο πρωτο ημιχρονο, δημιουργωντας αρκετες ευκαιριες για γκολ......ενω πετυχε και το γκολ που εκρινε την αναμετρηση με σκορερ τον Ζαϊρι. Κορυφαιοι σε αυτο το διαστημα οι Λεοναρντο, Ντιογο, Λεντεσμα και το διδυμο της αμυνας. Ο Πανιωνιος στο πρωτο μερος δεν εδειξε απολυτως τιποτα και δεν απειλησε καθολου τον Αντωνη Νικοπολιδη.

Στο δευτερο μισο του αγωνα η ομαδας παρουσιαστηκε τραγικη, χωρις δυναμεις, παθος και ορεξη να κυνηγησει και αλλο γκολ. Ο Πανιωνιος προσπαθησε να εκμεταλευτει αυτη την αδυναμια και λιγο ελειψε να προκαλεσει μεγαλη ζημια με τις ελαχιστες φασεις που δημιουργησαν οι παικτες του. Μοναδικη δικαιολογια για την τραγικη εμφανιση της ομαδας μπορει να ειναι μονο η κουραση απο τα συνεχη και δυσκολα παιχνιδια. Πρεπει ομως να γινει σωστη διαχειριση απο εδω και περα διοτι δεν θελει πολυ να ερθει καποιο "στραβο" αποτελεσμα και να παρουν αερα παλι οι ανυπαρκτοι.

Βεβαια δεν μπορουμε να μην κανουμε και αναφορα στον διαιτητη του αγωνα ο οποιος εκλεισε τα ματια σε αρκετες περιπτωσεις που σηκωναν κιτρινες καρτες σε παικτες του Πανιωνιου ενω δεν εδωσε τιποτα σε υποψια πεναλτι υπερ του Μελμπεργκ, σε μια φαση που αν ειχε γινει υπερ του Ολυμπιακου, ο καθε καφρος δημοσιογραφος θα εγραφε πονηματα για την παραγκα!

Πλεον η προσοχη ολων στρεφεται στο παιχνιδι της Τριτης με την Αρσεναλ στο Λονδινο.

Σχολιαστε το παιχνιδι στο φορουμ των thrylos-fans!


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζίκο): Νικοπολίδης, Μπράβο, Μέλμπεργκ, Αβρ. Παπαδόπουλος, Zεβλάκοφ, Ντουντού, Λεντέσμα, Τοροσίδης (81' Μήτρογλου), Λεονάρντο (88' Όσκαρ), Ντιόγο, Ζαϊρί (75' Στολτίδης).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Εμίλιο Φερέρα): Μπέλιτς, Μανιάτης, Κοντοές, Λάτκα, Τζαβέλλας, Καστελιόνε (81' Σίμωσης), Νικολάου (59' Αναστασόπουλος), Ριέρα, Κουμορτζί, Ρεκόμπα (37' Μπαρόνι), Μπάλαμπαν.

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Πριονοκορδέλα ή μήπως επιλεκτική μνήμη;

Με μεγάλη έκπληξη άκουσα χθες βράδυ στον Σπορτ-φμ έναν δημοσιογράφο, τον οποίο εκτιμώ, να παραληρεί και να μην ξέρει τι λέει. Ο λόγος για τον Κώστα Μιαούλη τον οποίο ακούω πολλά χρόνια και μιας και δεν κατάφερα να βγάλω γραμμή χθες για να σου τα πω τηλεφωνικώς Κώστα.....θα στα πω μέσα από αυτό το κείμενο.

Καταρχήν θα θεωρήσω ότι χθες ήσουν φορτισμένος (είτε με το ματς είτε και με άλλα πράγματα) και γιαυτό είχες αυτή την συμπεριφορά η όποια ΔΕΝ σε χαρακτήριζε τα προηγούμενα χρόνια και η οποία σε έκανε διαφορετικό απο τους δημοσιογράφους-οπαδούς που βγαίνουν και λένε απίστευτες αρλούμπες. Είπες Κώστα ότι σας πέρασε πριονοκορδέλα ο Δαλουκας. Από που εξάγεται αυτό; Επειδή δεν έδωσε το πέναλτι; Είναι μεγάλη κουβέντα κατά την άποψη μου και για το ΑΝ είναι πέναλτι......αλλά για την οικονομία της συζήτησης έστω ότι είναι. Και έστω ότι το έβαζε η ΑΕΚ. Τι σημαίνει αυτό Κώστα;; Οτι θα κέρδιζες; Όπως κέρδισες τον τελικό κυπέλλου που ήσουν 2-0 στο 15ο λεπτό και 3-2 στο 92; Αυτό δεν λέγεται πριονοκορδέλα αγαπητέ Κώστα αλλά λάθος εκτίμηση του διαιτητή! Πριονοκορδέλα είναι αυτό που πέρασε ο Ντακος τον Αρη, διότι το πέναλτι ήταν στο 90. Και για το οποιο δεν ειδα μεγαλη ευαισθησια ουτε απο τον υπαλληλο (της ΑΕΚ) κ. Θανοπουλο ουτε απο τον καθε ταλαιπωρο παλαιμαχο σας. Δεν ειναι βασικος αντιπαλος ο Παναθηναϊκος;; Γιατι τοση μουγκα στη στρουγκα Κωστα;;

Πάμε παρακάτω. Είπες χθες Κώστα ότι ο Δαλουκας με την πριονοκορδέλα που σας πέρασε αλλοιώνει την εικόνα και δεν σε αφήνει να δεις τα προβλήματα της ομάδας σου. Προφάσεις λέω εγώ.......και χάιδεμα αυτιών των ομοϊδεατών σου. Για το ΚΑΚΩΣ-ΚΑΚΙΣΤΑ ακυρωθέν γκολ του Λεονάρντο με την Καβάλα έχετε κάνει ΟΛΟΙ ντουμπεκι και μοκο. Ο κόσμος όμως του Ολυμπιακού δεν στάθηκε εκεί, και αν έκανες μια βόλτα απο τα "ερυθρόλευκα" φόρα στο ίντερνετ θα έβλεπες ότι το 99% των οπαδών μας τα έβαλε με την ομάδα και τους παίκτες. Έγινε κριτική στα όρια του παραλόγου ίσως......μέχρι και ο προπονητής άλλαξε. Αποτέλεσμα;; Νίκη με την Αλκμααρ......νικη στη Τούμπα.......νίκη στο ΟΑΚΑ. Εσύ τι λες Κώστα;; Αν είχαμε μείνει στο έγκλημα του διαιτητή με την Καβάλα και κλαιγόμασταν γιαυτό, ψάχνοντας για προφάσεις, θα είχαμε καταφέρει να κερδίσουμε και τα 3 αυτά παιχνίδια; Εγώ λέω ούτε Χ δεν θα είχαμε πάρει. Και κατι ακόμα επ’ αυτού.......τα προβλήματα της ομάδας σου χθες περίμενες να τα δεις; Δεν τα είδες στο Περιστέρι που σε έκανε γιογιό ο Ατρόμητος; Δεν τα είδες με τον ΠΑΣ, που αν το ειχε πιστέψει περισσότερο το ματς ο Παράσχος θα σας το κέρδιζε στο ρελαντί;

Για ποια πριονοκορδέλα μιλάς Κώστα φανατίζοντας και τους πιτσιρικάδες; Εδώ εμένα, που σε συμπαθώ κιόλας, που είμαι 32 Μαΐων και με έβγαλες από τα ρούχα μου χθες. Πρόσεξε.......άλλο να πεις ότι αδικούμαι σε μια φάση και άλλο η πριονοκορδέλα. Για γράψε μας λοιπόν.......που είναι η πριονοκορδέλα; Μήπως στην κόκκινη που δεν δόθηκε στον Γιαχιτς όταν γκρέμισε τον Ντιογο στο 3ο λεπτό, ο οποίος Ντιογο έβγαινε φάτσα με το τέρμα;; Μήπως στην υποψία επιθετικού φάουλ του Μπλανκο στην φάση του γκολ του Νεμεθ;; Ή μηπως επρεπε ο Δαλουκας να κανει τακλιν στο Τοροσιδη που περασε την μιση σου ομαδα και που τον κυνηγουσαν οι παικτες σου για 60 μετρα μεχρι που σκοραρε; Ή μηπως επρεπε ο Δαλουκας να τιμωρήσει τον Σαχα που στην φαση του 2ου γκολ εβοσκε 10 μετρα εκτος της εστιας του; Που;; Ή μήπως θα πρέπει τώρα να δεχθούμε τις απόψεις του ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΥ πρώην ποδοσφαιριστή Δημητριάδη που προπηλάκισε φραστικά χθες βράδυ στο NovaSports-1 τον Τεβεκελη γιατι ΑΚΟΥΣΟΝ-ΑΚΟΥΣΟΝ ο κύριος αυτός ζητούσε πέναλτι σε ΑΚΟΥΣΙΟ χέρι του Ζεβλακοφ και ο διαιτητής έλεγε ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση.. Και βέβαια όλα αυτά για να δημιουργηθεί η εικόνα ότι έπεσε σφαγή.

Προφανως βεβαια Κωστα......το περσινο πετσινο πεναλτι υπερ της ΑΕΚ στο ντερμπι με τον παναθηναϊκο την 1η αγωνιστικη ηταν ΟΚ. Εκει δεν ειχε πριονοκορδελα ετσι;; Ουτε θυμαμαι τον υπαλληλο κ. Θανοπουλο να βγαινει απο τα ρουχα του, ουτε ενα ματσο πικραμενους παλαιμαχους να προπηλακίζουν φραστικα διαιτητες στα καναλια!

Αυτα.

Να εισαι καλα,
ΑΚ

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Έστειλε μήνυμα: Πρωταθλητής γεννιέσαι...δεν γίνεσαι!!!

Ολοκληρώθηκε μια δύσκολη βδομάδα για τον Ολυμπιακό και το ταμείο είναι θετικό. Τρια δύσκολα παιχνίδια και τρεις μεγάλες νίκες από την ομάδα που όλοι βιάστηκαν να ξεγράψουν. Μετά τους Ολλανδούς και την Τούμπα, ο θρύλος μας πέρασε και απο το ΟΑΚΑ. Νίκησε την ΑΕΚ στο εξ αναβολής παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής και είναι έτοιμος να πιάσει ξανά κορυφή. Είναι ζήτημα χρόνου πλέον η κατάληψη της πρώτης θέσης του βαθμολογικού πίνακα, από τους μόνιμους πρωταθλητές των τελευταίων χρόνων.

Ο Ολυμπιακός με ηγέτη στον αγωνιστικό χώρο τον Βασίλη Τοροσίδη, έστειλε το μήνυμα: ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ γεννιέσαι...ΔΕΝ γίνεσαι!! Κι αυτό πρέπει να το καταλάβουν καλά αυτοί που τόσο καιρό έβγαζαν γλώσσα και τώρα ψάχνουν τρύπα για να πάνε να κρυφτούν. Όχι φίλοι μου, δεν γίναμε ξαφνικά ομαδάρα κι ούτε παίζουμε φανταστικό ποδόσφαιρο. Έχουμε προβλήματα, αλλά και πάλι τους κάνουμε πλάκα. Αν δεν μπορούν να κερδίσουν τον φετινό Ολυμπιακό τότε είναι άξιοι της μοίρας τους.

Το ταμπλό έγραψε τελικό σκορ 1-2 και κάπως έτσι μπορούμε να πούμε ότι ρεφάραμε και την γκέλα με την Καβάλα. Αυτό όμως που μένει είναι το κλίμα αισιοδοξίας που υπάρχει πλέον στην ομάδα μας. Βλέπουμε τους περισσότερους παίχτες μας να αγωνίζονται με πάθος και την καρδιά του πρωταθλητή, που μόνο αυτοί έχουν. Δεν θέλω να σταθώ στον καθένα ξεχωριστά για να μην αδικήσω κάποιον, αλλά όλοι έδωσαν αυτό που μπορούσαν. Έχουν θέληση πλέον οι παίχτες μας και δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Αγωνίζονται με περηφάνια σαν γνήσιοι ΓΑΥΡΟΙ(κι όχι γάβροι), κάνοντας μας όλους περήφανους.

Δεν θα πω κάτι άλλο...θα αφήσω τα υπόλοιπα για σχολιασμό στο φόρουμ των thrylos-fans.

Συγχαρητήρια σε όλους!!!

Ολυμπιακός (Ζίκο): Νικοπολίδης, Μπράβο, Ζεβλάκοφ, Αβρ. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Λεντέσμα, Τοροσίδης (82’ Γκαλίτσιος), Ντουντού, Λεονάρντο, Ζαϊρί (70’ Στολτίδης), Ντιόγκο (89’ Μήτρογλου).








Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Με "αυγά" Πρωταθλητή!!

Ναι αυτός ήταν Ολυμπιακός! Ναι, αυτός είχε ψυχή και "αυγά" πρωταθλητή! Ναι, αυτός είναι ΚΑΙ φέτος ο βασικός υποψήφιος για τον τίτλο του καλυτερου. Ενας προβληματικός Ολυμπιακός που πέρα απο τα "ηλεκτροσοκ" του προεδρου του είχε να παλέψει και με τις σημαντικότατες απουσιες βασικων παικτων κατεβηκε στον αγωνιστικο χωρο της Τουμπας και παρεδωσε απλα μαθηματα ψυχης και τσαμπουκα.....μαθηματα που μερικες φορες ειναι πιο σημαντικα απο οποιαδηποτε μαθηματα ποδοσφαιρου. Με συνθεση και προπονητη αναγκης ο Ολυμπιακος μπηκε στο αποψινο παιχνιδι με τον ΠΑΟΚ για να διεκδικηση οτι καλυτερο, αν και οι περισσοτεροι απο τους αντιπαλους του τον ειχαν ξεγραμμενο οπως ακριβως και ο προπονητης με τους παικτες του ΠΑΟΚ που δηλωναν με περισσιο θρασος οτι θα παιξουν φουλ επιθεση απεναντι στον Πρωταθλητη!

Αν και φανηκε το γρηγορο γκολ του Βιεϊρινια να τους κανει τη χαρη, οι παικτες του Ολυμπιακου βρηκαν το κουραγιο να αντιδρασουν να βγαλουν στο χορταρι την ψυχη τους παίρνοντας ενα εξαιρετικης σπουδαιοτητας διπλο. Ενα διπλο που ηρθε αρχικα με την ισοφαριση του Ντιογο στο 41ο λεπτο και με το γκολ του Αβρααμ Παπαδοπουλου στο 91ο λεπτο. Το παιχνιδι δεν δρεπει δαφνες ποιοτητας, αλλα σιγουρα στο μελλον θα αποτελεσει μνημειο αναφορας ψυχης και πιστης στην ομαδα και την νικη. Ολοι οσοι αγωνιστικαν ηταν εξαιρερικοι και παθιασμενοι και τους αξιζουν 1000 μπραβο. Οπως πολλα μπραβο αξιζει και υπηρεσιακος προπονητης Μποζινταρ Μπαντοβιτς.

Ολοι μας ηθελαν πεθαμενους.......αλλα ειμαστε ακομα εδω.......θα συνεχισουμε να ειμαστε.......και θα παραμεινουμε στην κορυφη! Ας το παρουν χαμπαρι!

Σχολιαστε το παιχνιδι στο φορουμ των thrylos-fans!

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Με ΚΑΡΔΙΑ λύγισε τους Ολλανδούς!!!

Μετά από απουσία ενός χρόνου ο Ολυμπιακός επέστρεψε στους ομίλους της κορυφαίας διασυλογικής διοργάνωσης. Το σεντόνι κουνήθηκε ξανά και ο ύμνος του Τσάμπιονς Λιγκ έπαιξε στα μεγάφωνα του Γεώργιος Καραισκάκη. Αίσθηση μοναδική για όσους την έχουν ζήσει από κοντά και αγώνας ιδιαίτερης σημασίας. Ύστερα λοιπόν από το περσινό διάλειμμα (οι λόγοι είναι γνωστοί) η ομάδα μας φωνάζει παρών ανάμεσα στους κορυφαίους για 12η φορά τα τελευταία 13 χρόνια. Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε γιατί τώρα τελευταία πολλοί πήραν αέρα.

Δυστυχώς η ομάδα μας στο σημερινό παιχνίδι δεν πήγε με τις καλύτερες προυποθέσεις και το κλίμα δεν ήταν το ιδανικό για ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι.
Αυτά όμως δεν είναι η ώρα να τα αναλύσουμε και δεν πρέπει κατά τη γνώμη μου να σταθούμε και σ΄αυτά. Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι η πολύτιμη νίκη που πέτυχε ο Ολυμπιακός μας. Μπορεί σήμερα να μην παίχτηκε φανταστικό ποδόσφαιρο, αλλά είμαι σίγουρος πως όλοι οι Ολυμπιακοί χάρηκαν με αυτό που είδαν στον αγωνιστικό χώρο. Δεν ήταν κάτι το τρομερό, αλλά φάνηκε μια αλλαγή στην εικόνα που παρουσίαζε η ομάδα μας το τελευταίο διάστημα.

Είδαμε να υπάρχει μια ζωντάνια και ένα πάθος, στοιχεία που τόσο καιρό ήταν εξαφανισμένα. Με τη σημερινή του νίκη ο Ολυμπιακός φώναξε παρών και έδειξε σε όλους, πως είναι ζωντανός. Μίλησε η καρδιά και ο τσαμπουκάς αρκετών παιχτών και στο τέλος οι Ολλανδοί λύγισαν. Δεν άντεξαν απέναντι στην παρέα του Βασίλη Τοροσίδη. Ο κορυφαίος της αναμέτρησης και δεν πιστεύω πως υπάρχει κάποιος με αντίθετη γνώμη. Έδειξε το δρόμο στους συμπαίχτες του και με δικό του γκολ ο Ολυμπιακός πήρε μια πολύτιμη νίκη για τη συνέχεια. Δεν ήταν απλά μια νίκη γοήτρου με βαθμολογικό ενδιαφέρον. Ήταν κάτι πολύ σημαντικότερο...νίκη ψυχολογίας για την δύσκολη συνέχεια.

Δεν λέω πως τα πράγματα θα είναι ρόδινα στο κοντινό μέλλον, γιατί έχουν γίνει αρκετά λάθη, αλλά ας μην τα βλέπουμε και όλα μαύρα. Θα πρέπει να δουλέψουν όλοι σκληρά για να καλύψουν τα κενά που υπάρχουν στο ρόστερ και να βλέπουμε ένα Ολυμπιακό ανάλογο της ιστορίας του. Ας ελπίσουμε πως η πρόσληψη του Ζίκο θα φέρει άλλη πνοή και όλα θα πάνε καλύτερα από εδώ και στο εξής.

Σχολιάστε τον αγώνα στο φόρουμ του thrylos-fans

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς) Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Μπράβο, Ντιόγο (75' Μήτρογλου), Ζαϊρί, Ζεβλάκοφ, Ντουντού, Αβρ. Παπαδόπουλος, Λεονάρντο (82' Στολτίδης), Λεντέσμα, Τοροσίδης (85' Όσκαρ).




Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

Φάγαμε Χ!

Από όποια πλευρά να δει κάποιος τον σημερινό αγώνα, δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν την εμφάνιση της ομάδας μας σήμερα. Επί 90 λεπτά κακοποιήθηκε το ποδόσφαιρο και κάθε λογική που το διέπει. Μια ομάδα που αλλού πατούσε και βρισκόταν, χωρίς σχέδιο, χωρίς νεύρο, χωρίς πίστη, μια ομάδα - άρνηση που όταν δεν εξόργιζε τον θεατή, του προκαλούσε οίκτο. Το μοναδικό συναίσθημα που πλησιάζει κάπως, είναι το συναίσθημα κάποιου που παίρνει την απόφαση της ευθανασίας για το κατοικίδιό του. Κι εάν η ομάδα της Καβάλας το πίστευε λίγο περισσότερο, ίσως να έφευγε και με το διπλό από το γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης. Ακόμη και στα πέτρινα χρόνια δεν είχαν δει τα μάτια μας τέτοια αθλιότητα. Ουδείς διασώζεται του σημερινού ναυαγίου πλην του ηρωικού Νικοπολίδη ο οποίος σε κάποια φάση του παιχνιδιού βρέθηκε ακόμη και σε θέση χαφ (!!!) και άπαντες, διοίκηση, προπονητής και ποδοσφαιριστές είναι υπόλογοι για την αποψινή ξεφτίλα

Ενώστε τις κραυγές σας μαζί μας, στο Thrylos-fans.net, στο πιο "πονάνε τα μυαλά μας" forum οπαδών του Ολυμπιακού.

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ;


Τελευταία φορά που τα είπαμε φίλοι μου ήταν καλοκαιράκι και περιμέναμε όλοι μας να δούμε στο διάστημα αυτό, πως θα προχωρήσουν τα ζητήματα της ομάδας. Είχαμε προκριματικά, κληρώσεις, μεταγραφικά, αλλά οι υποχρεώσεις δεν μου επέτρεπαν τον άμεσο σχολιασμό. Ένα πράγμα σαν την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που τόσο καιρό ακούμε και τελικά δεν ξέρω κι αν θα δούμε. Ήρθε λοιπόν η ώρα για τον σχολιασμό με τα μάτια του χαλαζία. Δεν ξέρω αν είναι η κατάλληλη στιγμή για να πω όλα αυτά που θέλω, αλλά πως να διατηρήσω την ηρεμία μου με αυτά που συμβαίνουν στην ομάδα;

Τελειώσαμε την περσινή χρονιά έχοντας προσθέσει ακόμα ένα νταμπλ στη συλλογή μας και είχαμε όλο το χρόνο να προετοιμαστούμε κατάλληλα για αυτή την τόσο κρίσιμη σεζόν που ήδη έχει ξεκινήσει. Το διάστημα αυτό ήταν ικανό για προγραμματισμό και σχεδιασμό, αλλά μάλλον στην διοίκηση αυτές οι λέξεις είναι άγνωστες. Και δυστυχώς δεν είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά και έχει αρχίσει να γίνεται κουραστικό. Βρεθήκαμε στο ίδιο έργο θεατές για ακόμα ένα καλοκαίρι κι όλα αυτά σε βάρος της αγαπημένης ομάδας, του Ολυμπιακού μας.

Με την έλλειψη οργάνωσης που διακρίνει τους διοικούντες, να λέμε πάλι καλά πως είχαμε και τον προπονητή στην ώρα του. Ένας προπονητής που ήταν κλεισμένος μήνες νωρίτερα, όταν ακόμα οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι έκαναν λόγο για ανανέωση της συνεργασίας με τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Το κατά πόσο όμως ο Κετσπάγια είναι προπονητής και μάλιστα κατάλληλος για τον Ολυμπιακό, αυτό είναι άλλο θέμα. Ίσως και γι αυτό να πήρε τόσο πολύ χρόνο στη διοίκηση για να τον ανακοινώσει. Για να μη γίνομαι όμως άδικος μπορεί ο πρόεδρος να περίμενε και τα αποτελέσματα των ιατρικών του εξετάσεων. Γιατί όπως μας ανακοίνωσε κατά την παρουσίασή του, ο άνθρωπος δεν είχε χολέρα!!!

Δεν μας είπε όμως ο πρόεδρος και τι είχε τελικά ο συγκεκριμένος άνθρωπος. Κοιμόμαστε ήσυχοι κύριε Κόκκαλη μετά από τη διαβεβαίωση ότι δεν έχει χολέρα. Θα μπορούσατε όμως να μας πείτε και ποια είναι τα προτερήματά του; Με ποια κριτήρια τον επιλέξατε κύριε Κόκκαλη ως τον προπονητή του Ολυμπιακού μας; Ποια στοιχεία είδατε στην προπονητική του φιλοσοφία, κουλτούρα και όλα τα σχετικά που κρίνατε πως ήταν ο κατάλληλος να οδηγήσει την ομάδα μας σε μια τόσο σημαντική χρονιά;

Σας θάμπωσε μάλλον η καταπληκτική του χρονιά με την Ανόρθωση. Σε ποια θέση τέλειωσε το πρωτάθλημα; Είχε μάλλον δώσει προτεραιότητα στην Ευρώπη, ε; Γι αυτό τελικά τον επιλέξατε. Μόνο που πρέπει να θυμηθείτε και ποιον απέκλεισε για να βρεθεί στους ομίλους. Τον Ολυμπιακό μας. Τον οποίο είχατε ξεχάσει να ενισχύσετε για τα περσινά προκριματικά και γι αυτό η ομάδα αποκλείστηκε. Εκτός λοιπόν από τη χολέρα που δεν έχει, θα μας πείτε τι είναι αυτό που έχει και έλειπε από τους προκατόχους του; Γιατί εγώ πολύ αμφιβάλω αν θα γινόταν ποτέ προπονητής της ομάδας μας, αν δεν την είχε αποκλείσει στον περσινό προκριματικό του Αυγούστου.

Κι άντε να δεχτούμε ότι όλοι οι φίλοι της ομάδας που ήταν δυσαρεστημένοι με την πρόσληψη Κετσπάγια ήταν υπερβολικοί. Εσείς από τη μεριά σας κύριε Σωκράτη Κόκκαλη τι κάνατε για να ενισχύσετε την ομάδα και να στηρίξετε έτσι με πράξεις τον προπονητή που επιλέξατε; Αφού πιστέψατε πως ήταν ο κατάλληλος για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία, γιατί δεν φροντίσατε να του ικανοποιήσετε τις επιθυμίες; Εκτός κι αν ήταν αυτός ο λόγος της επιλογής του, ότι δεν θα είχε μεταγραφικές απαιτήσεις. Γιατί λοιπόν πρόεδρε η ομάδα δεν απέκτησε τους παίχτες που είχε ανάγκη; Είναι τέτοια η δυναμική του ρόστερ που δεν χρειαζόταν άμεσα προσθήκες;

Η ομάδα φαινόταν από πέρυσι ότι θέλει ενίσχυση, αλλά εσύ δεν μπήκες στον κόπο να αντικαταστήσεις ούτε και όλους τους παίχτες που σταμάτησαν την ενεργό δράση. Φέτος που μπορούμε να πούμε ότι η κληρωτίδα μας χαμογέλασε για να κάνουμε κάτι καλό στην Ευρώπη, δεν έχουμε τις προοπτικές και τις δυνατότητες για να το πετύχουμε. Θέλαμε 2-3 προσθήκες ακόμα για να έχουμε ένα πιο δυνατό σύνολο. Παίχτες καλοί υπάρχουν στην ομάδα και δεν αντιλέγει κανείς, αλλά από μόνοι τους δεν είναι αρκετοί. Περιμέναμε ένα ολόκληρο καλοκαίρι την περιβόητη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου για να κάνουμε τις μεταγραφές Και τελικά καλό Δεκέμβρη…Τουλάχιστον φέτος δεν περιμέναμε τον πρόεδρο να γυρίσει από τις διακοπές του. Είχαμε κάτι το διαφορετικό για να ξεφεύγουμε από την μονοτονία.

Τελικά αυτή η αύξηση έγινε, θα γίνει και ποιανού θα είναι τα λεφτά; Θα μάθει ο κόσμος τι συμβαίνει στην ομάδα του; Τι γίνανε όλοι αυτοί οι ενδιαφερόμενοι που σκοτωνόντουσαν να μπούνε στην ΠΑΕ; Δεν θέλανε να μπούνε και απλά μας πούλαγαν μούρη τόσο καιρό ή κάποιος δεν τους άφησε να μπούνε γιατί ήδη έχει δώσει τα χέρια με τα μελλοντικά αφεντικά; Τι πραγματικά συμβαίνει κύριε Κόκκαλη στην ομάδα μας; Θα μάθει ο κόσμος την αλήθεια; Και αν νομίζετε πως όλα τα κάνετε καλά για διοργανώστε ένα δημοψήφισμα για τα μέλη της ομάδας και μόνο; Δώστε την ευκαιρία στον κόσμο να συμμετάσχει πραγματικά στα κοινά της ομάδας του και να δούμε μετά και πόσα θα είναι τα ενεργά μέλη του συλλόγου. Γιατί δεν προχωράτε σε μια εκλεγμένη διοίκηση λαϊκής βάσης; Να δούμε έτσι και αν κάποιοι το παίζουν Ολυμπιακάρες και πουλάνε απλά μούρη στις σουίτες ή είναι πρόθυμοι να βάλουν και το χέρι στην τσέπη.

Οι ευθύνες της διοίκησης θα συνεχίσουν να αυξάνονται αν δεν μπορέσει να δώσει λύση και στο κακό κλίμα που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα και έφτασε στο απροχώρητο μετά το φιλικό στην Κρήτη. Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι σε ποια ομάδα αγωνίζονται και τι σημαίνει η φανέλα που φοράνε. Επίσης ο προπονητής να καταλάβει με τη σειρά του ότι δεν βρίσκεται στην Ανόρθωση, αλλά στον Ολυμπιακό και δεν μπορεί να πραγματοποιεί κάθε του τρελό πειραματισμό. Θα πρέπει να αξιοποιεί τους παίχτες που έχει στη διάθεση του, χρησιμοποιώντας τους ορθολογικά και προσπαθώντας να τους προφυλάξει όταν και αν το επιτρέπουν οι συνθήκες. Θα πρέπει να καταλάβει πως το έργο του δεν είναι εύκολο και δεν πρέπει να το κάνει δυσκολότερο με τις λανθασμένες του επιλογές.

Καλό χειμώνα να έχουμε φίλοι μου κι ελπίζω να δούμε κάποια στιγμή και λίγη μπάλα ποιότητας. Λίγο θέαμα που τόσο πολύ μας έχει λείψει. Εγώ τότε θα παραδεχτώ τον Κετσπάγια…όταν θα παρουσιάσει ουσία και θέαμα μαζί. Μόνο έτσι θα αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί.


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.