Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Δεν είναι τελικά τόσο δύσκολο, ε;

Έχοντας από τη μία πλευρά στη μνήμη τις εικόνες ντροπής της εβδομάδας που κλείνει σε ΟΑΚΑ και Ανθή Καραγιάννη (Καβάλα) και από την άλλη πλευρά την εικόνα από τον αποψινό τελικό βόλεϋ, αναρωτιέται εύκολα κάποιος: Δεν είναι τελικά τόσο δύσκολο να διεξαχθεί μια αθλητική εκδήλωση "υψηλού κινδύνου" όπως με τρομολαγνική ικανοποίηση χαρακτηρίζεται από τα όρνια των αθλητικών και μη Μ.Μ.Ε. χωρίς καφρίλες, χωρίς επεισόδια, χωρίς υβριστικά συνθήματα, χωρίς καπνογόνα, χωρίς άδειες κερκίδες, χωρίς διμοιρίες ΜΑΤ, ΜΕΑ ή Πεζοναυτών, ε;

Δεν είναι κύριε Χρυσοχοΐδη, που αντί να απολογείστε για την ανεπάρκεια των από σας εποπτευόμενων δυνάμεων τάξεως που είναι ικανότατες να άδουν ρατσιστικά συνθήματα σε παρελάσεις εθνικών επετείων αλλά ανίκανες να κάνουν ΜΙΑ (αριθμητικά 1) προσαγωγή υπόπτου, ευαγγελίζεσθε νέους δρακόντειους νόμους, που ως συνήθως θα παραμείνουν ανεφάρμοστοι.
Δεν είναι κύριε Πιλάβιε, και είστε από σήμερα εκτεθειμένος για όσα θα λάβουν χώρα στον επερχόμενο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Δεν είναι κύριε Πατέρα, αλλά σεις το ξέρετε ούτως ή άλλως πολύ καλά αυτό, όπως το ξέρει και ο κ. Κόκκαλης, ο κ. Ζαγοράκης, ο τυχόν σημερινός πρόεδρος της ΑΕΚ, του Άρη κ.ο.κ.

Δεν είναι κ. Βασιλακόπουλε και λοιποί μεγάλοι διδάσκαλοι της Μεγάλης Στοάς της Ε.Ο.Κ. όπως επίσης και σεις ανυποϋπεύθυνοι του ΕΣΑΚΕ, που πρόθυμα απορρίψατε την πρόταση του συνδικαλιστικού οργάνου των μπασκετμπολιστών για μια παρόμοια με την αποψινή διοργάνωση, για να την υιοθετήσετε στην συνέχεια και για ¨άγνωστους¨ ή μάλλον ¨αβαθείς¨ λόγους ακυρώσετε ώστε να προσφέρετε σε όλον κόσμο τον τελικό του Μπάσκετ σε συνθήκες Βαγδάτης.

Δεν είναι κύριοι, και αν επιμείνετε σε οποιοδήποτε αντίθετο επιχείρημα απλά θα επιβεβαιώσετε ότι αυτό που σας εκφράζει ως άποψη απέναντι στους Έλληνες φιλάθλους, είναι οι εικόνες Άουσβιτς, με τραίνα που μεταφέρουν ανθρώπινη πραμάτεια προς σφαγή, υπό την συνοδεία αστυνομικών, σκύλων, συρματοπλεγμάτων και υπό την απειλή όπλων.

Συγχαρητήρια στην Ε.Ο.Π.Ε. και στα ΤΑΚ του Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού για την αποψινή όαση πολιτισμού - για την ακρίβεια για την απόδειξη του αυτονοήτου.
Συγχαρητήρια δε στο ΤΑΚ του Παναθηναϊκού για την άξια κατάκτηση του επάθλου.

Αναρωτιέμαι πως θα αισθάνεται αυτήν την στιγμή αυτός που εγκατέλειψε το βόλεϋ του Παναθηναϊκού στην έναρξη της σαιζόν, καθώς θα βλέπει άλλους να σηκώνουν το κύπελλο... Μικρός άνθρωπος από κάθε άποψη, κάποια στιγμή έπρεπε να πληρώσει την αήθειά του, μοναδική ίσως περίπτωση ανθρώπου που το ίδιο το σαρκίο του συναγωνίζεται το ήθος του: Προς τα κάτω, στον τάφο του Ινδού...


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.