Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2008

Θα δούλευα τζάμπα για το Θρύλο!!!

by Fender

Ο Γιώργος Παπαδάκος ήρθε στον Ολυμπιακό το 1988 σε μια δύσκολη εποχή για την ομάδα, και έμεινε μέχρι το 1996 οπού η ομάδα είχε φτάσει στην ελίτ της Ευρώπης, παίζοντας σε δύο τελικούς Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ένας σοβαρός τραυματισμός στον αχίλλειο τένοντα δεν του επέτρεψε να κάνει την καριέρα που ο ίδιος αλλά και φίλοι του Ολυμπιακού ήθελαν. Ο σέντερ του Ολυμπιακό συνυπήρξε στην μεγάλη ομάδα της δεκαετίας του ’90 έχοντας δίπλα του κορυφαίους συμπαίχτες όπως ο Ζάρκο Πάσπαλιε, ο νυν δήμαρχος Πειραιά και ίνδαλμα του γράφοντος, Παναγιώτης Φασούλας, ο Εντι Τζόνσον, και ο μεγάλος NBAer, Ρόϋ Τάρπλει. Μια από τις καλύτερες στιγμές του Γιώργου ήταν στην μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή νίκη του Θρύλου εκείνη την εποχή, επί της Ρεαλ Μαδρίτης με 63-62 στο ΣΕΦ. Σε εκείνο το παιχνίδι ο Παπαδάκος είχε απέναντί του τον μεγάλο Άρβυντας Σαμπόνις και τον οποίο αντιμετώπισε στα ίσια, κάνοντας 10 κλεψίματα παίζοντας εκπληκτική άμυνα. Με την Εθνική ομάδα είχε 22 συμμετοχές κάνοντας μεγάλα παιχνίδια όπως αυτό με τους Σουηδούς το 1991 που πέτυχε 19 πόντους (προσωπικό ρεκόρ) και τους Σοβιετικούς που σταμάτησε στους 13 πόντους. Ο Γιώργος Παπαδάκος μας έκανε την μεγάλη τιμή να μας πει δυο λόγια για την καριέρα του και τον Ολυμπιακό του τότε και του τώρα.

Πριν την συνέντευξη, θα ήθελα να ευχαριστήσω την αδερφή του Γιώργου Παπαδάκου, Ορθούλα, που με έφερε σε επαφή με τον Γιώργο.


- Γιώργο, Κατ’ αρχήν θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για την τιμή που μας κάνεις. Θα ήθελα να ξεκινήσω από εκείνο το σπουδαίο παιχνίδι με τη Ρεαλ το 1993 που κερδίσαμε με 63-62, οπού απέναντι στον Σαμπονις είχες κάνει καταπληκτική εμφάνιση, κυρίως αμυντικά, κάνοντας και 10 κλεψίματα ! Τι θυμάσαι από εκείνο το ματς ?

Θυμάμαι ότι κερδίσαμε ένα δύσκολο παιχνίδι και ότι πήγα καλά. Είναι το καλύτερο να κερδίζει η ομάδα και να έχεις βοηθήσει.

- Αν δεν κάνω λάθος, είχες έναν σοβαρό τραυματισμό στον Αχίλλειο τένοντα. Πόσο πολύ σε επηρέασε αυτός ο τραυματισμός ?

Πολύ δύσκολος τραυματισμός. Έχασα ενάμιση χρόνο και ποτέ δεν ήμουν όπως πριν.

- Τον ίδιο τραυματισμό είχε και ο νυν ηγέτης της ομάδας, Άρβυντας Ματσιγιάουσκας. Πιστεύεις ότι μετά την περσινή απουσία του, έχει επανέλθει πλήρως?

Είναι καλύτερα τα πράγματα στην Ιατρική σε σχέση με την εποχή του δικού μου τραυματισμού, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα το κοστίσει κάτι αυτός ο τραυματισμός.

- Θα ήθελα να μου πεις λίγο για το κλίμα στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού την χρυσή εποχή του μεγάλου Γιάννη Ιωαννίδη. Πως ήταν τα πράγματα?

Τα αποδυτήρια είναι το μεγάλο μυστικό!

- Γιώργο, ποιος ήταν ο καλύτερος προπονητής που είχες δουλέψει ?

Ο προπονητής μου στο Κολέγιο, ο Jud Ηeathcote. Μου έμαθε το μπάσκετ όπως έπρεπε.

- Πια ήταν η καλύτερη και η χειρότερη σου στιγμή στον Ολυμπιακό ?

Η καλύτερη στιγμή σίγουρα, ήταν το πρώτο πρωτάθλημα που πήραμε, ενώ η χειρότερη ήταν σίγουρα ο τραυματισμός μου

- Δυσκολότερος αντίπαλος? Ο Σαμπόνις ε?

Ναι, ο Σαμπόνις στην Ευρώπη και ο DavidRobinson από το NBA.

- Δεν θα ρωτήσω ποιος ήταν ο καλύτερος συμπαίχτες σου, αλλά ποιοι ήταν οι καλύτεριο συμπαίχτες σου, καθώς έπαιξες μαζί με μεγάλα ονόματα στον Θρύλο, όπως ο Φασούλας, ο Ζάρκο, ο Τάρπλεϋ…

Γενικά τα πηγαίναμε πολύ καλά με όλα τα παιδιά και πιστεύω ότι κι εγώ ήμουν πολύ καλός συμπαίχτης επίσης !

- Αν δεν κάνω λάθος, εχεις ασχοληθεί με την προπονητικη. Θα σε ενδιέφερε κάποια στιγμή να αναλάβεις κάποιο πόστο στον Ολυμπιακό?

Θα ήθελα κάποια στιγμή αλλά τώρα το βρίσκω σχεδόν απίθανο. Θα δούλευα και τζάμπα για το Θρύλο !!!

- Πάμε λίγο να δούμε την σημερινή εποχή. Ο Ολυμπιακός φέτος ξεκίνησε δυνατά, μοίραζε 100άρες από δω κι από κει, κέρδισε σχετικά εύκολα την ΤΣΣΚΑ στο ΣΕΦ και ξαφνικά έχει φτάσει σε σημείο να χάνει ή να δυσκολεύετε να κερδίσει ομάδες επιπέδου Προκόμ. Πως μπορείς να το εξηγήσεις ?

Ο κύριος Γκέρσον είχε μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κακή εικόνα.

- Θεωρείς ότι ο προπονητής φταίει για την κακή αγωνιστική κατάσταση μιας ομάδας ?

Ναι, και Δόξα τω Θεώ που ήρθε ο Γιαννάκης και άλλαξε τα πράγματα

- Πολύ λόγος γίνεται για τους συχνούς τραυματισμούς στην ομάδα φέτος. Τι πιστεύεις ότι γίνεται? Φταίνε οι πολλοί αγώνες? Γίνεται κακή εκγύμναση των παιχτών?

Θα σου δώσω την ίδια απάντηση με πριν. Ο κύριος Γκέρσον είχε μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κακή εικόνα.

- Που πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει ο φετινός Ολυμπιακός, έτσι όπως τον έχεις παρακολουθήσει φέτος, σε Ελλάδα και Ευρώπη?

Ο Ολυμπιακός θα φανεί πραγματικά από του χρόνου, όταν αρχίσει να φαίνεται η δουλειά του Γιαννάκη και όταν ο ίδιος φτιάξει την ομάδα όπως εκείνος τη θέλει.

- Γιώργο, σε ευχαριστώ θερμά για την τιμή που μας κάνεις. Σου εύχομαι να είσαι καλά, να χαίρεσαι την οικογένεια σου και ευχομαι κάποια στιγμη να σε ξαναδούμε σε κάποιο πόστο, τεχνικό ή διοικητικό στον Ολυμπιακό.

Κι εγώ σ’ευχαριστώ


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.