Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Σάββατο 9 Αυγούστου 2008

Χωρίς λόγια.

Στο συγκεκριμένο χώρο σπάνια κάνουμε αναφορές σε άλλες ομάδες και αθλητές άλλων ομάδων όταν δεν εμπλέκεται στην μέση ο Ολυμπιακός άλλα χθες μας έπεσε στα χεριά ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο από την εφημερίδα Μακεδονία και αισθανόμαστε την ανάγκη να το δημοσιεύσουμε και στο δικό μας μπλογκ, μιας και τέτοιες ενέργειες αξίζουν ευρύτερης προβολής. Εμείς να πούμε ένα μεγάλο μπραβο στον Σερχιο Κοκε. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από τέτοιους αθλητές. Ευχαριστίες και στον φίλο αριανο, που μας έδειξε το κείμενο.


ΣΕΡΧΙΟ ΚΟΚΕ Εκτελεστής και άνθρωπος


Πέρσι τα Χριστούγεννα ένα γκρουπ ποδοσφαιριστών του Άρη επισκέφθηκε πτέρυγα νοσοκομείου προκειμένου να μοιράσει δώρα σε παιδιά πάσχοντα από κακοήθη νοσήματα. Μπρος στην εικόνα παιδιών και οικογενειών που δίνουν μάχη ζωής, ένας από τους παίκτες δεν άντεξε και ξέσπασε σε λυγμούς. Ηταν η μέρα που οι συμπαίκτες του, είδαν τον Σέρχιο Κόκε να κλαίει

Εκείνη η μέρα ήταν η συνέχεια της σχέσης του Άρη με τη "Λάμψη", τον σύλλογο γονέων παιδιών πασχόντων από κακοήθη νοσήματα, η ίδια μέρα που ο Κόκε δέθηκε με τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Εκτοτε η πορεία της νοσηλείας των παιδιών βρέθηκε σε προτεραιότητα ενδιαφέροντος, έστω και εξ αποστάσεως, μιας και οι υποχρεώσεις του δεν επέτρεπαν συχνές επισκέψεις του ίδιου. Το δέσιμό του όμως με τα παιδιά ήταν αμοιβαίο, σε βαθμό που μικροί φίλοι του Κόκε βρίσκονταν στο "Κλεάνθης Βικελίδης" για να τον δουν από κοντά. Ήταν οι λίγες φορές που με το σφύριγμα της λήξης ο Ισπανός δεν κατευθυνόταν προς στο πέταλο της θύρας 3 για να χειροκροτήσει τους οπαδούς του Άρη, αλλά προσέγγιζε τον κάθε πιτσιρίκο-επισκέπτη, χαρίζοντάς του τη φανέλα.

Αυτές οι στιγμές ήταν οι μοναδικές "δημοσιοποίησης" αυτής της σχέσης. Ο Κόκε την κρατούσε αποκλειστικά για τον ίδιον, αποφεύγοντας κάθε αναφορά γι' αυτήν ακόμη και στο φιλικό του κύκλο. Μόνο με έναν τη μοιραζόταν, τον Λάμπρο Σκόρδα. Η απόφαση του προέδρου της ΠΑΕ άλλωστε να προβάλλεται το λογότυπο της "Λάμψης" στο εμπρόσθιο μέρος της φανέλας του Άρη ήταν η κίνηση που έφερε τα παιδιά στη ζωή του, η ίδια που έφερε Σκόρδα και Κόκε πιο κοντά, πέρα από τα στερεότυπα μιας σχέσης προέδρου ομάδας και ποδοσφαιριστή.

Με την επιστροφή του Άρη από το Ζέεφελντ, ο Κόκε ζήτησε από τον Σκόρδα να μάθει αν μπορεί να επισκεφθεί τα παιδιά στο ΑΧΕΠΑ. Το απόγευμα της Δευτέρας, λίγο πριν από το φιλικό με τη Μπόλτον ο δεύτερος μίλησε με τον άνθρωπο, ο οποίος είχε αποτελέσει ουσιαστικά τον συνδετικό κρίκο της σχέσης του Άρη με τη "Λάμψη". Ο Σκόρδας μετέφερε την επιθυμία του Κόκε και ζήτησε ενημέρωση για το πότε θα μπορούσε ο Ισπανός να επισκεφθεί τα παιδιά. Η συγκυρία ήταν ευνοϊκή. Το απόγευμα της Τρίτης, στις 5, θα γινόταν πάρτι γενεθλίων στην πτέρυγα του νοσοκομείου για ένα επτάχρονο αγοράκι και ένα κοριτσάκι 4,5 ετών.

Ο Κόκε ενημερώθηκε από τον Σκόρδα και όλα πήραν το δρόμο τους. Συνοδευόμενος από υπάλληλο της ΠΑΕ πήγε στο νοσοκομείο, αφού πρώτα έγινε στάση σε κατάστημα παιχνιδιών για αγορές δώρων, και επισκέφθηκε τα παιδιά. Εμεινε μαζί τους για περίπου μία ώρα, καθώς στις 7 ήταν προγραμματισμένη προπόνηση. Πριν φύγει αντάλλαξε υποσχέσεις με έναν πιτσιρίκο. Ο μικρός του υποσχέθηκε ότι θα βρισκόταν χθες στο "Κλ. Βικελίδης" για να τον δει στο φιλικό με τη Μπριζ και ο Κόκε του έταξε τη φανέλα.

ΥΓ. Είναι φορές που κάποια πράγματα δεν πρέπει να τα κρατάς μόνο για σένα. Στιγμές που η γενναιοδωρία να δείχνεις πράγματα που οι πολλοί δεν μπορούν να δουν και η ταπεινότητα να δέχεσαι αλήθειες που άλλοι αρνούνται, γιατί απλώς δεν τους συμβαίνει, επιβάλλεται να προβάλλονται μπας και η βοήθεια γίνει μεγαλύτερη. Προσπαθώ να δικαιολογηθώ στον Σέρχιο Κόκε μιας και είμαι σίγουρος ότι θα ενοχληθεί για την παρέμβαση στη δική του ζωή εκτός γηπέδου. Να ξέρει όμως, ότι η βοήθειά του στα παιδιά θα γίνει πολύ σημαντικότερη αν βρει μιμητές. Για κάθε ενδιαφερόμενο το τηλέφωνο της "Λάμψης" 2310-943396, είναι στη διάθεσή του.


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.