Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

Με προσοχή......και ας περάσει ο επόμενος!

Σχετικά εύκολη ήταν η κλήρωση για την ομάδα μας για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Ο Θρύλος κληρώθηκε να παίξει με τον νικητή του ζευγαριού Ζρινσκι Μοσταρ - Σλοβαν Μπρατισλαβας (1-0 ο πρώτος αγώνας). Δεν τίθεται θέμα ότι πρόκειται για δυο πολύ αδύναμες ομάδες τις οποίες ο Ολυμπιακός οφείλει να "καθαρίσει" όσο δυνατόν πιο γρήγορα και εύκολα. Οι ακριβείς ημερομηνίες των παιχνιδιών δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές. Τα παιχνίδια θα γίνουν στις 28 ή 29 Ιουλίου και οι επαναληπτικοί στις 4 ή 5 Αυγούστου. Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στην έδρα του αντιπάλου μας.


Σχολιάστε την κλήρωση στο φόρουμ των thrylos-fans!

Το προφίλ των αντιπάλων (πηγη:sport-fm.gr):

Σλοβαν Μπρατισλαβας

Η Σλόβαν Μπρατισλάβας είναι ομάδα της πρωτεύουσας της Σλοβακίας, που έχει, περίπου, 400.000 κατοίκους. Εδρεύει στο γήπεδο «Tehelne pole», χωρητικότητας 30.085 θεατών. Η Σλόβαν είναι το ποδοσφαιρικό «καμάρι» της χώρας, έχοντας την πιο πλούσια ιστορία και τους περισσότερους φίλους. Ιδρύθηκε στις 3/5/1919, αλλά έχει κατακτήσει εννέα πρωταθλήματα Σλοβακίας, αφού μέχρι τώρα μόνο τα 22 χρόνια της ιστορίας της ομάδας (1938-1944, 1993-2009) η Σλοβακία ήταν ανεξάρτητο κράτος (και όχι Τσεχοσλοβακία). Σε ό,τι αφορά στις ευρωπαϊκές επιτυχίες της, το 1969, ως ομάδα της Τσεχοσλοβακίας, κατέκτησε ο Κύπελλο Εκθέσεων. Πέρυσι η Σλόβαν Μπρατισλάβας επέστρεψε στον «θρόνο» της πρωταθλήτριας, έπειτα από δέκα χρόνια. Η δεκαετία αυτή ήταν μια «μαύρη» σελίδα στην ιστορία του συλλόγου, ενώ τα πολλά προβλήματα την οδήγησαν μέχρι και σε υποβιβασμό το 2004, για να επιστρέψει στα «μεγάλα» σαλόνια δύο χρόνια αργότερα (2006). Προπονητής της είναι ο 66χρονος Ντούσαν Ούριν.


Ζρινσκι Μοσταρ

Η Ζρίνσκι Μόσταρ εδρεύει στην πόλη Μόσταρ της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, ιδρύθηκε το 1905 από νεαρούς Κροάτες και πήρε το όνομά της από την ιστορική κροατική οικογένεια ευγενών Zrinski. Έδρα της είναι το «Bijeli Brijeg Stadium» (χωρητικότητας 35.000 θεατών). Έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα Βοσνίας/Ερζεγοβίνης (2004-05, 2008/09) και ένα Κύπελλο (2007/08). Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τη σεζόν 2005/06 αποκλείστηκε στον πρώτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ φέτος προκρίθηκε απευθείας στον δεύτερο προκριματικό γύρο, ως πρωταθλήτρια της χώρας. Τεχνικός της είναι ο Ντράγκαν Γιόβιτς.


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.