Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Καληνύχτα κυρίες και κύριοι…!

by zer

Όποιος ψάχνει ευθύνες γενικώς για το τι έγινε σήμερα και δεν καταλαβαίνει ότι όλοι όσοι συμμετέχουμε είμαστε υπεύθυνοι για αυτά τα πράγματα, πολύ απλά δεν καταλαβαίνει τι του γίνετε.

Αναφέρω κάποια σκόρπια πράγματα για το τι έγινε χθες:

- Η τραγική αστυνόμευση του ΣΕΦ. Τριπλάσια αστυνομική δύναμη, δίχτυ ασφαλείας και άλλα όμορφα που ακούσαμε ότι θα υπάρχουν. Απλά τα πράγματα, το επέτρεψαν και έγινε το σημερινό. Ο σωματικός έλεγχος και ο έλεγχος του εισιτήριου ήταν το σημερινό ανέκδοτο. Όποιος έμπαινε ήθελε, ότι ήθελε κουβαλούσε, αφού εμένα σωματικό έλεγχο δεν μου κάνανε. Στην Γαλλία στο φάιναλ φορ πέρναγες από 3-4 διαφορετικούς ελέγχους αλλά εδώ και ο ένας (ο θεός να τον κάνει έλεγχο) ήταν μάλλον κάτι το εξεζητημένο στα μέτρα ασφαλείας. Όπως και το δίχτυ. Τι και αν υπήρχε τι και αν δεν υπήρχε το ίδιο και το αυτό. Και να πεις ότι δεν ξέρεις τι περιμένεις; Ξέρεις αλλά δεν κάνεις τίποτα εκτός από το να πετάς δακρυγόνα κάνοντας και τον υπόλοιπο κόσμο που απλά ήθελε να δει την ομάδα του να δυσανασχετεί, να μην μπορεί να αναπνεύσει και να δακρύζει. ΝΤΡΟΠΗ!

- Ο ηλίθιος, ανεγκέφαλος κόσμος. Οι άνθρωποι που τα εγκεφαλικά τους κύτταρα τα έχουν κάψει προ πολλού. Τι να πεις; Αυτοί δεν ήρθαν για τον Ολυμπιακό και βασικά δεν ξέρουν τι εστί η ιδέα του Ολυμπιακού! Ήρθαν για να βγάλουν τα προσωπικά τους απωθημένα. Ένας που ήταν δίπλα μας τόλμησε να κατηγορήσει τα «καλόπαιδα» για τα αίσχη που έκαναν και την τελευταία στιγμή τον γλυτώσαμε ενώ είχε αρπάξει μερικές. Και ξέρετε τι τους κατηγόρησε; Ότι πάλι στο τελευταίο παιχνίδι θυμήθηκαν ότι υπάρχει ομάδα στο μπασκετ και ήρθαν να τα κάνουν γης μαδιάμ. Αν είναι δυνατόν μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός των Αγγελόπουλων, των εκατομμυρίων και των αστέρων του μπάσκετ να γεμίζει το γήπεδο φέτος μόνο στο παιχνίδι ντροπή όπως κατέληξε. Αν είναι δυνατόν να πλακώνονται οπαδοί της ίδιας ομάδας σήμερα. Και γιατί; Γιατί κάποιοι έλεγαν αλήθειες σε αυτούς τους ηλίθιους και οι ηλίθιοι είχαν επιχειρήματα σκέτα γροθίες στο στομάχι… ΝΤΡΟΠΗ!

- Κόσμος Νο2. Αυτοί που λέγονται Ολυμπιακάρες, σκληροπυρηνικοί, Θυραεφτάδες και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο. Ανάθεμα σήμερα αν άκουσα ένα σύνθημα για τον Ολυμπιακό. Ένα ρε… Ολυμπιακοί είστε! Αντί αυτού άκουγα για το πόσο γ@μιεται η αστυνομία, ο βάζελος, ο Αγκωνίδης κτλ αλλά για τον Ολυμπιακό με το ζόρι. Μπράβο ρε, ωραίοι οπαδοί. Και πάλι ΝΤΡΟΠΗ!
- Το σάπιο σύστημα που διοργανώνει ένα από τα πιο αγαπημένα αθλήματα των Ελλήνων. Από πού να ξεκινήσεις και που να τελειώσεις; Τα έχουμε πει τις προηγούμενες μέρες και πλέον οι Αγγελόπουλοι πρέπει να δείξουν ότι δεν μένουν μόνο στα λόγια αλλά περνάνε σε ΠΡΑΞΕΙΣ. Δεν αξίζει να ασχολούμαστε με ένα σύστημα τόσο σάπιο, σε μια ακόμα πιο σάπια κοινωνία. Υποτίθεται ότι ο αθλητισμός και το μπάσκετ είναι χαρά. Και μας έχουν κάνει να ασχολούμαστε με οτιδήποτε άλλο και να έχουμε χάσει την αίσθηση του τι είναι ο αθλητισμός, το μπασκετ και γενικότερα μια διέξοδο από την σκληρή καθημερινότητα μας την απαγορεύσανε με το έτσι θέλω όλοι αυτοί για να εξυπηρετήσουν για άλλη μια φορά συμφέροντα. Και για να μην ξεχνιόμαστε όταν μιλάμε για σάπιο σύστημα μιλάμε για όλους όσους συμμετέχουν σε αυτό.

i. Από τους προέδρους όλων των ΚΑΕ, γιατί φταίνε και οι μεν που επιβραβεύουν την διαφθορά γιατί έχουν οφέλη αλλά και οι δε που δεν κάνουν κάτι για να προστατεύσουν το προϊόν τους αλλά και το άθλημα που υπηρετούν.

ii. Από την διοργανώτρια αρχή που δέχεται να απαξιώσει ένα άθλημα στο βωμό των προσωπικών συμφερόντων των διοικούντων, που το επίπεδο σε όλους τους τομείς είναι ίσως το κατώτερο ίσως των τελευταίων ετών και δεν τους νοιάζει να το βελτιώσουν. Και εδώ ταιριάζει ένα κρίμα για ανθρώπους όπως οι Αγγελόπουλοι, όπου σε άλλη χώρα θα τους έκαναν τεμενάδες για τον ποιόν τους, για την αγάπη τους για το άθλημα, για το πόσο ανοιχτοχέρηδες είναι και για την έντιμη στάση τους. Πράγματα που στην Ελλάδα προφανώς δεν αναγνωρίζονται και δεν εκτιμούνται. Αλλά μόνο όταν τα χάσεις τα εκτιμάς…

iii. Από τους Δημοσιογράφους, τα κοράκια της σημερινής εποχής. Που από το να μεταφέρουν την είδηση στον λαό, έχουν γίνει κάτι σαν φιλόσοφοι της δεκάρας (όσο αξίζουν και οι φυλλάδες τους). Έχουν άποψη για όλα και πολλές φορές κατευθυνόμενη και προσπαθούν με πολλούς τρόπους να την περάσουν και στον κόσμο. Που τα άρθρα τους είναι κατάπτυστα πολλές φορές και προκαλούν το κοινό αίσθημα, που αβαντάρουν καταστάσεις και συγκαλύπτουν άλλες. Και όχι μόνο στον αθλητισμό, αλλά εν γένει στην Ελληνική κοινωνία.

iv. Από τους διαιτητές. Στην κυριολεξία το πόσο κακό κάνει να δίνεις εξουσία σε ανθρώπους-αποβράσματα της κοινωνίας, που αντί να αποδεχτούν τον ρόλο τους, να κάνουν όπως πρέπει την δουλειά τους έχουν αποφασίσει να γίνουν ρυθμιστές αποτελεσμάτων, δικαστές και αστυνομικοί με βάση τους δικούς τους άγραφους νόμους. Η οργή που υπήρχε σε πολλούς σήμερα ήταν για αυτά τα ανθρωπάκια. Για την αδικία που προκάλεσαν τόσο απροκάλυπτα προχτές και που κάνεις τους δεν τιμωρήθηκε.

- Και για να μην βάζουμε παρωπίδες, τα ίδια έχουν συμβεί και σε άλλα γήπεδα παλιότερα και τρις χειρότερα. Μην ξεχνάμε τι είχε γίνει με τον Αργυρόπουλο στο ΟΑΚΑ. Μην ξεχνάμε τις συγκρούσεις σε άλλα γήπεδα, αθλήματα, αλλά και εκτός αυτών. Δεν φταίνε μόνο οι κόκκινοι ή οι πράσινοι ή οι κίτρινοι κτλ. Το πρόβλημα είναι διαχρονικό και θα παραμείνει όσο κάποιοι σφυρίζουν αδιάφορα και άλλοι κρατούν στην επιφάνεια τα προβλήματα προς όφελος τους. Δεν ανακαλύψαμε και την Αμερική σήμερα όπως θέλουν να μας μεταφέρουν μερικοί.

Για αυτό λοιπόν καληνύχτα αν συνεχίσουμε να κρυβόμαστε πίσω από καταστάσεις και δεν λέμε τα πράγματα με το όνομα τους. Πλέον πρέπει να παρθούν αποφάσεις ριζοσπαστικές μήπως και ξαναθυμηθούμε τις χαρές που μπορεί να σου προσφέρει το μπάσκετ αλλά και ο αθλητισμός γενικότερα. Ελπίζω οι Αγγελόπουλοι να είναι οι πρωτοπόροι σε αυτό το εγχείρημα και να κάνουν τα λόγια τους πράξεις. Να μας ξαναδώσουν ελπίδα. Να διεκδικήσουν το δίκαιο και να διώξουν ότι μας προκαλεί πρόβλημα. Αν και είναι ειρωνικό να ζητάς πράγματα τα οποία θα έπρεπε να είναι αυτονόητα το έτος 2010.

§ Στα του αγώνα νομίζω ότι το ματς ήταν η συνέχεια της παρωδίας της Τετάρτης. Παιχνίδι που δεν έπρεπε να ξεκινήσει ΠΟΤΕ, όπως έγινε στο βόλεϊ, ξεκίνησε μετά από μια ώρα περίπου. Πρώτο δεκάλεπτο ήμασταν καλοί, αλλά μετά ΌΛΟΙ τους με πρώτο τον Γιαννάκη και τον βοηθό του (ο άνθρωπος είναι κατάρα) τα έκαναν μούσκεμα. Εκεί που έχεις μπει δυνατά κάτι οι αλλαγές, κάτι η γενική χαλάρωση επέτρεψαν στον παναθηναϊκό να μπεί στο παιχνίδι (έχοντας βέβαια και τρομερή ευστοχία). Και ενώ έβλεπε να χάνεται η διαφορά, φαινόταν ότι τον έπιασε τρικυμία έχοντας ζητήσει 2 φορές τάιμ άουτ αλλά και τις δύο το ακύρωσε και το πήρε τελικά ενώ βρέθηκε πίσω στο σκορ. Οι διαιτητές στο πρώτο δεκάλεπτο σφύριζαν 50-50 και έλεγες ότι όλα θα πάνε καλά αλλά που να ήξερες. Με αφορμή την διακοπή του ματς (που αφου πήραν την απόφαση διακοπής δεν έπρεπε να ξανά ξεκινήσουν ποτέ και ειδικά μετά από μια ώρα ότι και αν σημαίνει αυτό-μηδενισμός κτλ και θεωρούνται συνυπεύθυνοι για τα όσα έγιναν) βρήκαν τα πατήματα που ήθελαν να τους δώσουμε για πολλά θέματα και εμείς δεν έπρεπε επ’ ουδενι να τους δώσουμε. Και εδώ κατηγορώ και τον κόσμο και την διοίκηση. Τον κόσμο γιατί προκάλεσε την διακοπή και την διοίκηση γιατί δέχτηκε τους όρους που τους επέβαλαν για την συνέχιση του αγώνα, ενώ στο παρελθόν στο ΟΑΚΑ δεν έχει συμβεί κάτι ανάλογο για ανάλογα επεισόδια. Αλλά από την άλλη όταν στην τελευταία περίοδο που κάνεις την προσπάθεια ανατροπής, βλέπεις έναν πελαγωμένο προπονητή, πολλούς παίκτες να μην έχουν πάθος και να μην καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχει αύριο, τον παναθηναϊκό να κυριαρχεί στα ριμπάουντ και να έχεις και τους διαιτητές να έχουν ξεχάσει τι εστι 50-50 η ήττα έμοιαζε αναπόφευκτη. Πάντως επιμένω ότι το παιχνίδι κανονικά δεν έπρεπε να συνεχιστεί μετά την πρώτη διακοπή ακόμα και αν το γήπεδο είχε πλήρως εκκενωθεί. Αλλά όπως είπα κάποιοι βρήκαν τα πατήματα που ζητούσαν…

Όμως για κανένα λόγο τα όσα έγιναν την Κυριακή δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε μερικούς να διαγράψουν την τρομερή αδικία της Τετάρτης και την απέχθεια που δημιούργησε στην συνείδηση του κόσμου! Απο αύριο πρέπει να αρχίσουν οι κινήσεις για ένα καλύτερο πρωτάθλημα και να σταματήσει εδώ η παρωδία που αποκαλείται Ελληνικό μπάσκετ.


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.