Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2007

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ολυμπιακός 88-79

Δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός στη Μόσχα, χάνοντας με 88-79 από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι «ερυθρόλευκοι» πάλεψαν με «νύχια και με δόντια» για να μπορέσουν να πάρουν τη νίκη, αλλά κάτι οι απουσίες του Μασιγιάουσκας και του Τσακαλίδη, κάτι η ατυχία με τον τραυματισμό του κορυφαίου Γκριρ στο 37' κόστισαν στην ομάδα του Πίνι Γκέρσον τη νίκη.

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός «κοίταξε στα ίσια» την ΤΣΣΚΑ και κρατώντας καλά στην άμυνα ζώνης κατάφερε να σταματήσει τους Ρώσους που δεν είχαν σωστές αντιδράσεις στην επίθεσή τους. Μάλιστα οι Πειραιώτες προηγήθηκαν κιόλας με 21-19 στο 9' με τον Τζάκσον και έδειξαν πως έχουν τον έλεγχο της αναμέτρησης, μια και ολοκλήρωσαν την πρώτη περίοδο με 23-22.


Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός συνέχισε με την ιδια τακτικη και εν μερει δικαιώθηκε. Με τον Γκριρ να «τρυπώνει» μέσα στη ρακέτα των Ρώσων και να σημειώνει καλάθια, εκμεταλλευόμενος την πολύ κακή αμυντική παρουσία των γηπεδούχων, αλλά και με την άμυνα ζώνης κατάφερε να προηγηθεί με τέσσερις πόντους διαφορά (38-34 στο 17').

Εκεί η ΤΣΣΚΑ άρχισε να ξυπνά και με σερί 11-0 προηγήθηκε με 45-38. Ο Παπαλουκάς «συμμάζεψε» την επίθεση των Ρώσων, ο Λάγνκτον συνέχισε το "βιολί" του στα τρίποντα και ο Σισκάουσκας πήρε πρωτοβουλίες για να κλείσει έτσι το πρώτο μέρος με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να προηγείται με 45-40.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός συνέχισε να παλεύει και να πολεμάει παρά τα προβλήματα και τις απουσίες του. Ετσι λοιπόν στο τρίτο δεκάλεπτο με τον Γκριρ και τον Τζάκσον να δίνουν λύσεις συνεχώς στην επίθεση μπόρεσε να μείνει μέσα στο παιχνίδι και να τελειώσει την περίοδο προηγούμενος με 62-61.

Στην τελευταία περίοδο όμως ήταν άτυχος, καθώς η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έκανε την αντεπίθεσή της και με τον Σισκάουσκας να βρίσκει το δρόμο για το καλάθι προηγήθηκε με 77-70 στο 36', με ενα ιδιαίτερα τυχερό τρίποντο του Λιθουανού φόργουορντ.

Στο 37' όμως η άτυχία «χτύπησε» τον Ολυμπιακό, όταν ο Γκριρ σε ένα φάουλ που του έγινε χτύπησε στο πόδι του και αντικαταστάθηκε ενώ το σκορ ήταν 79-75 για τους Ρώσους. Εκεί οι Πειραιώτες έχασαν το ρυθμό τους, ο Τεόντοσιτς έκανε βεβιασμένα λάθη, τα οποία εκμεταλλεύτηκε η ΤΣΣΚΑ και με τον Σισκάουσκας να ευστοχεί από την περιφέρεια πήρε προβάδισμα. Τελικά ο Ολυμπιακός, αποδεκατισμένος, δεν κατάφερε να γυρίσει για μια ακόμη φορα το ματς, με αποτέλεσμα το τελικό σκόρ 88-79, να ερθει ως φυσικο επακόλουθο της ροής του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 22-23, 45-40, 61-62, 88-79.

ΤΣΣΚΑ (Μεσίνα): Παπαλουκάς 14(1), Ζήσης 2, Σισκάσουκας 24(4), Χόλντεν 9(3), Άντερσον 5(1), Ζεβροσένκο 6, Βοροντσέβιτς, Λάνγκντον 21(4), Γκορί 7

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γκέρσον): Μπλάκνεϊ 2, Γουντς 2, Μπουρούσης, Γκριρ 27(3), Βασιλόπουλος 7(1), Βασιλειάδης 3(1), Πρίντεζης 8, Καυκής, Τεόντοσιτς 8(2), Τζάκσον 22(2)

Το τρίτο ημίχρονο:
ΓΚΡΙΡ: «Για μένα δε μετρά καθόλου ότι παίξαμε καλά ή ότι εγώ έπαιξα καλά. Χάσαμε. Δεν ξέρω τι θα γινόταν αν δεν είχα τραυματιστεί. Και με μένα στο παιχνίδι, χάναμε. Οι συμπαίκτες μου έκαναν το καλύτερο. Είμαι χαρούμενος στον Ολυμπιακό και δεν με ενδιαφέρει καμία άλλη ομάδα».

ΓΚΕΡΣΟΝ: «Καλοί παίκτες είναι αυτοί που έχουν διάρκεια και τέτοιοι είναι ο Γκριρ και ο Τζάκσον. Ο τραυματισμός του Λιν είναι σοβαρός. Δεν θα μείνει εκτός για ένα μήνα, αλλά σίγουρα θα λείψει κάποιες εβδομάδες. Αυτός που δικαιώνεται είναι πίσω σας (σ.σ. εννοώντας τον Αγγελόπουλο). Εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη για τις κακές επιλογές, τις καλές τις χρεώνεται η ομάδα μου.

Ο Μπλάκνεϊ δεν έπαιξε πολύ γιατί ο Τεόντοσιτς ταίριαζε πιο πολύ στα ματς απ, έπαιξε πολύ καλά στο προηγούμενο και το ίδιο καλά και σήμερα. Μπορεί να γίνει από τους καλύτερους πλέι μέικερ στην Ευρώπη. Είναι νικητής και καλά έκανε και σούταρε στο τέλος. Σας υπόσχομαι ότι στο μέλλον θα τα βάλει.

Ήταν ένα όμορφο παιχνίδι. Παίξαμε καλά, όχι όμως τόσο καλά για να κερδίσουμε Κάναμε λάθη που δεν πρέπει να τα κάνουμε εκτός έδρας και ειδικά με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ. Με τα προβλήματα που είχαμε κάναμε το καλύτερο δυνατό κι ελπίζω στο γήπεδο μας να είμαστε καλύτεροι για να τους κερδίσουμε. Παίξαμε καλά στην άμυνα, αλλά δεν κάναμε καλά μποξ άουτ. Αυτό δεν είναι ευθύνη μόνο των ψηλών αλλά και των περιφερειακών. Σε πολλές φάσεις ο Γκορί έμπαινε απ' έξω στο καλάθι κι έπαιρνε τα ριμπάουντ».

ΜΕΣΙΝΑ: «Τα επιθετικά ριμπάουντ μας έδωσαν ώθηση. Είναι σημαντικό γιατί μέχρι πριν απ' αυτό το παιχνίδι ήμασταν η χειρότερη ομάδα στα ριμπάουντ στην Ευρωλίγκα. Ένας φίλος μου στο σχολείο μου έλεγε ότι όταν θες να πάρεις ριμπάουντ πρέπει να προσπαθείς όπως με τα κορίτσια. Στις 100 φορές, θα τα καταφέρεις μια.

Ήταν δύσκολο παιχνίδι και για τις δυο ομάδες, αλλά περισσότερο για μας γιατί είχαμε δυο συνεχόμενες ήττες. Περιμέναμε τη ζώνη του Ολυμπιακού κι ακόμα κι αν κάποιες στιγμές μπερδευτήκαμε, πήραμε σωστές αποφάσεις και κάναμε ελεύθερα σουτ. Στην άμυνα έχουμε πρόβλημα και θέλουμε δουλειά. Είμαι ικανοποιημένος γιατί σ' ένα βράδυ χωρίς τον Σμόντις πήραμε βοήθεια από τον Ζήση και τον Γκορί».

ΖΗΣΗΣ: «Είναι πάντα περίεργο να παίζεις πάντα με αντίπαλο ελληνική ομάδα. Είχαμε πολύ άγχος και πίεση γιατί η ΤΣΣΚΑ έχει να χάσει χρόνια τρία συνεχόμενα παιχνίδια. Αυτό φάνηκε στο γήπεδο. Κερδίσαμε μια ομάδα με τρομερό επιθετικό ταλέντο που δεν είχε να χάσει τίποτα αφού ήρθε στη Μόσχα χωρίς τον Ματσιγιάουσκας. Ο Γκριρ κατέστρεψε κάθε αμυντικό μας πλάνο».

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Το παιχνίδι χάθηκε στις λεπτομέρειες, αλλά σημασία έχει ότι χάθηκε. Ταλαιπωρούμαστε εδώ και καιρό από τραυματισμούς και τώρα έχουμε και τον Λιν. Ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό. Όλοι μαζί να δουλέψουμε για να καλύψουμε τα κενά».

*Πληροφορίες για τις δηλώσεις απο το σάιτ του sport24.gr!


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.