Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2007

Ολύμπια Λάρισας - Ολυμπιακός 89-92

Σε ένα παιχνίδι για καρδιακούς, ο Ολυμπιακός κατάφερε να επικρατήσει της Ολύμπια Λάρισας στην παράταση με 92-89. Σημαντική συμβολή στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχε ο Γιάννη Μπουρούσης. Ο καρδιτσιώτης σέντερ του Ολυμπιακού, την μέρα που έκλεισε τα 24 του χρόνια, πέτυχε ενα τρίποντο στο τέλος της κανονικής διάρκειας, μαχαιριά για την Ολύμπια και ενώ το σκόρ βρισκόταν στο 73-70. Τραγικό το λάθος του Αριγκμπάμπου στην συγκεκριμένη φαση που δεν έκανε φάουλ στον Μπουρούση, να τον στείλει στην γραμμή για 2 βολές.

Η Ολύμπια μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, με σωστή οργάνωση στην επίθεση, αλλά και με δυνατή άμυνα στην περιφέρεια, κατάφερε να προηγηθεί στο 9' και να κλείσει την πρώτη περίοδο με 22-15, έχωντας σε εξερετική μέρα τους Τσιάρα και Γκρίρ.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Πειραιώτες ανέβασαν την απόδοσή τους, γύρισαν την άμυνά τους σε ζώνη και με τον Παπαμακάριο να οργανώνει την ομάδα πέρασαν μπροστά στο σκορ με 26-24 στο 16'. Οι Θεσσαλοί όμως με τον Τσιάρα να δίνει λύσεις στην επίθεση, αλλά κυρίως εκμεταλλευόμενοι την κακή επιθετική λειτουργία του Ολυμπιακού τελείωσαν το πρώτο μέρος με 34-32.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι Θεσσαλοί μπήκαν και πάλι δυνατά εκμεταλλευόμενοι την ευστοχία του Λαμαρ Γκριρ από την περιφέρεια, προηγήθηκαν με 45-38 στο 25', αλλά ο Ολυμπιακός με τον Βασιλόπουλο να δίνει λύσεις μπόρεσε να μειώσει σε 45-42. Όμως και πάλι ο Αμερικανός είχε τις λύσεις για να τελειώσει το δεκάλεπτο με την Ολύμπια μπροστά στο σκορ 53-48. Να σημειωθεί οτι οι θεσσαλοί ηταν ιδιαίτερα εύστοχοι απο την γραμμή των 6 και 25, σπάζοντας με αυτόν τον τρόπο, κάθε αμυντική διάταξη της ομάδας του Πειραιά.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους και με τον Γκριρ πάλι να βάζει απίστευτα τρίποντα πήραν προβάδισμα με 71-67 στα 17'' πριν το τέλος του αγώνα. Όμως ο Βασιλόπουλος μείωσε με τρίποντο στα 6'' και ο Γκριρ στα 5''με βολές 'έκανε το 73-70. κι ενώ όλοι περίμεναν οι γηπεδούχοι να κάνουν φάουλ, ο Αριγκμπάμπου ολιγώρησε με συνέπεια ο Μπουρούσης να αρπάξει την ευκαιρία και με απίστευτο τρίποντο να ισοφαρίσει με την εκπνοή σε 73-73!

Στην παράταση μέτρησε καθαρά η εμπειρία των ερυθρόλευκων, οι οποίοι, απελευθερομένοι απο το άγχος, και με πολύ σωστές επιθέσεις και με καθαρό μυαλό, προηγήθηκαν με 83-77, και ενώ είχαν μείνει 3 λεπτά για το τέλος. Η Ολύμπια προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι με τον Λαμάρ Γκριρ και την απίστευτη ευστοχία του απο την γραμμή του τριπόντου, ωστόσο οι ερυθρόλευκοι, με ψυχραιμία στις βολές κατάφεραν να καθαρήσουν τον αγώνα με 92-89.

Τα δεκάλεπτα: 22-15, 34-32, 53-48, 73-73, (κ.α.) 89-92

ΟΛΥΜΠΙΑ Λ.(Μπαρτζώκας): Μπέλσερ 7, Κουμπούρας 10, Λάκσα, Τσιάρας 23(4), Γιαννουλάκος 2, Μπατής 13(3), Αριγκμπάμπου 6, Τριχόπουλος, Γκρίρ 28(6)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γκέρσον): Μπλάκνει 10, Παπαμακάριος 9, Πρίντεζης 6, Kαυκής, Τεόντοσιτς 8(2), Μπουρούσης 14(2), Τζάκσον 21, Βασιλόπουλος 18, Βασιλειάδης 6.


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.