Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2007

Άρης - Ολυμπιακός 75-82

Με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Πρίντεζη, ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από το Παλέ, επικρατώντας 82-75 του Αρη στο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής. Οι ερυθρόλευκοι, όπως και στο ματς με την Ταού, απωλέσαν σημαντικό προβάδισμα (14π.), όμως στο τέλος και με τη συνδρομή του Πρίντεζη (10π. & 10ριμπ.), έφτασαν στη νίκη. Επίσης, ο έλληνας φόργουορντ κατάφερε να σταματήσει στο τελευταίο 5άλεπτο τον εξαιρετικό Τζέρεμαϊα Μάσεϊ, ο οποίος τελείωσε την αναμέτρηση με 19 πόντους.

H αρχή του αγώνα μας προδιέθετε για ενα σπουδαίο ντέρπμυ. Μέχρι το 10` άμυνες δεν ...υπήρχαν στο Παλέ, κάτι που μαρτυρά και το επιμέρους σκορ της περιόδου (23-21). Οπως γίνεται αντιληπτό, όμως, δεν υπήρχε και η ομάδα που θα έχτιζε και θα διατηρούσε ένα προβάδισμα. Το σκορ άλλαζε συνεχώς χέρια, με τον Αρη να μην ξεπερνά το +2 και τον Ολυμπιακό να φτάνει έως το +4 (21-17). Επίσης, κοινό χαρακτηριστικό στον τρόπο ανάπτυξης των δύο ομάδων ήταν και η πρόθεσή τους να περάσουν την μπάλα κοντά στο καλάθι.

Πολύ γρήγορα στο τρίτο δεκάλεπτο η ομάδα του Γκέρσον, με τον Ματσιγιάουκσας να αναλαμβάνει δράση, κατάφερε να ενιχύσει σημαντικά αυτό το προβάδισμα, φτανοντας έως το +14π. (56-42, 23:30" ). Και σ` αυτή την περίπτωση, όμως, δεν κατάφερε να το διατηρήσει. Στα δύσκολα, όπως είχε γίνει και μεσοβδόμαδα απέναντι στην Ταού, ο Γκριρ πήρε τον Ολυμπιακό από το χέρι και με τέσσερις "κολλητούς" πόντους έδωσε βαθιά ανάσα (67-63) στην ομάδα του. Οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να διατηρήσουν το πάνω χέρι, ο Αρης όμως "κατάφερε" να μείνει μέσα στο ματς. Από τροχιά νίκης τον έβγαλαν οι Μπλάκνεϊ και Πρίντεζης. Ο πρώτος με τρίποντο στο τέλος των 24" (69-75 στο 28`) κι ο δεύτερος με τέσσερις σερί πόντους (71-79 στο 38:40").

Τα δεκάλεπτα: 23-21, 38-44, 55-63, 75-82

Οι σκόρερ των δύο ομάδων

Άρης (Χέρμπερτ): Καστλ 10 (2), Τσαλδάρης 13 (3), Σεραπίνας 1, Ράιτ 14 (2), Καλαϊτζίδης 5 (1), Ηλιάδης 5 (1), Μότολα 8, Μάσεϊ 19 (2), Αγαδάκος

Ολυμπιακός (Γκέρσον): Μπλάκνεϊ 5 (1), Παπαμακάριος, Γουντς 11 (1), Ματσιγιάουσκας 12 (2), Πρίντεζης 10, Μπουρούσης 4, Τσακαλίδης 10, Γκριρ 22 (2), Μαυροκεφαλίδης, Βασιλειάδης 6 (2), Τεοντόσιτς 2

Γκέρσον: "Μία μεγάλη νίκη"
Παρά την ανετοιμότητά του ο Ολυμπιακός, είχε τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού και αυτό άρεσε στον Πίνι Γκέρσον.

"Όλοι ξέρουν το πόσο δύσκολο είναι να κερδίζει κανείς εδώ. Στο περισσότερο παιχνίδι ήμασταν κυρίαρχοι και σε αυτό το κομμάτι της σεζόν που δεν είμαστε έτοιμοι για κλειστά παιχνίδια και ντέρμπι, αυτή ήταν μια μεγάλη νίκη".

Από πλευράς παικτών, μίλησε ο κορυφαίος του Ολυμπιακού, Λιν Γκριρ: "Ήταν ένα καλό παιχνίδι. Σαν ομάδα παίξαμε ενωμένα όταν ο Άρης επέστρεψε, δείχνοντας χαρακτήρα και τι μπορούμε να κάνουμε. Όταν ξεκινάω το παιχνίδι δεν έχω στο μυαλό μου να βγω MVP, αλλά στην πορεία όταν βρω την ευκαιρία επιτίθεμαι και σήμερα έγινε ότι έγινε".

Ο προπονητής του Γκόρντον Χέρμπερτ, τόνισε ότι η ομάδα του δεν έπαιξε καλά ομαδικά και είχε έλλειψη συγκέντρωσης στην επίθεση: "Πρώτα από όλα συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό που ήταν καλύτερη ομάδα σήμερα. Από την αρχή επέβαλλε τον ρυθμό του και εμείς απλά τον κυνηγούσαμε. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που μας υποστήριξε. Χωρίς να θέλω να μειώσω την προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες του Ολυμπιακού, δεν δουλέψαμε όπως έπρεπε μέσα στο γήπεδο και δεν παίξαμε καλά ομαδικά".

Για το γεγονός ότι η ομάδα του δεν έκανε αιφνιδιασμό, αλλά και τα 10 τρίποντα που επιχείρησαν οι ψηλοί του, απάντησε: "Θέλουμε να τρέξουμε, αλλά σήμερα δεν είχαμε τις ευκαιρίες και όπως είπα δεν είμαι ευχαριστημένος από τον τρόπο που παίξαμε με αποτέλεσμα να γίνουν αυτά τα τρίποντα. Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο είναι στην επίθεσή μας να παραμένουμε συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνουμε, ενώ χάσαμε και τα ριμπάουντ τα οποία αν δεν τα πάρεις δεν μπορείς να κερδίσεις".

Για την επιμονή της χρησιμοποίησης του Καστλ πάνω στον Γκριρ: "Θα μπορούσαμε να τον χρησιμοποιήσουμε στο πρώτο ημίχρονο γιατί στο δεύτερο πιστεύω ότι κάναμε καλύτερη δουλειά. Το πλάνο του παιχνιδιού ήταν να πιέσουμε τον Γκριρ σε όλο το γήπεδο αλλά δεν το κάναμε αυτό. Είναι ένας πλέι μέικερ που παίρνει και σουτ και για αυτό θα πρέπει να τον κουράσεις κάτι που δεν το κάναμε, ενώ αν αφήσεις τον Γκριρ να φθάσει μέχρι το τρίποντο είναι ένας φανταστικός παίκτης".

Για το αν στην εικόνα της ομάδας του έφταιξε η απουσία του Τέρι αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι με το σλοβάκικο διαβατήριο του Μάσεϊ, απάντησε: "Δεν πιστεύω ότι η εικόνα μας έχει να κάνει με το ότι δεν έπαιξε ο Τέρι. Όσο για το διαβατήριο του Μάσεϊ δεν έχω κάποια ενημέρωση".

Τέλος, ο Γιώργος Καλαϊτζής, είπε: "Νομίζω ότι σήμερα ο Ολυμπιακός ήταν πιο καλός από μας σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Όταν προηγήθηκε με 10 πόντους και στην αρχή και όταν επιστρέψαμε. Ήταν πιο συγκεντρωμένοι και έδειξαν ότι είχαν περισσότερες επιλογές. Νομίζω ότι το παιχνίδι δεν κρίθηκε στην επίθεση, αν και δεχόμενοι 82 πόντους θα ήταν δύσκολο να κερδίσουμε".

"Χάσαμε από την άμυνα και πέσαμε στα δίχτυα τους σε ότι είχαν ετοιμάσει για το παιχνίδι. Δεν αντιμετωπίσαμε καλά τους ψηλούς του Ολυμπιακού, οι κοντοί το βρήκαν τους διαδρόμους και να επιβάλλουν τον ρυθμό του παιχνιδιού που θα ήταν και το κλειδί και ο Ολυμπιακός έφθασε στη νίκη".

Τέλος, από ντόπινγκ κοντρόλ πέρασαν οι Αγαδάκος και Τσαϊρέλης από πλευράς Άρη και Πρίντεζης και Γουντς από τον Ολυμπιακό.


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.