Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2007

Ολυμπιακός - Ταού 95-90

Με το «δεξί» ξεκίνησε ο Ολυμπιακός τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις, καθώς επικράτησε με 95-90 της Ταού. Οι Πειραιώτες δεν ικανοποίησαν με την απόδοσή τους δείχνοντας πως έχουν ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης για να μπορέσουν να φτάσουν εκεί που θέλουν. Παρόλα αυτά όμως έδειξαν ότι διαθέτουν ποιότητα και παίκτες για να πετύχουν τους στόχους τους και κυρίως μια επίθεση που «έβγαζε φωτιές».

Η Ταού προηγήθηκε με 0-3 απο τρίποντο του Ιγκορ Ρακόσεβιτς, και απο εκείνο το χρονικό σημείο και μετά, ο Ολυμπιακός πάτησε το "γκάζι" στο τέρμα. Με πρώτα βιολιά τους Μαρκ Τζάκσον, Λίν Γκριρ, και Άρβιντας Ματσιγιάουσκας, ο Ολυμπιακός απέκτησε μια διαφόρα που τον έκανε απο πολύ νώρις, αφεντικό του αγώνα, κατι που αντικατοπτρίζεται σε μέγιστο βαθμό στο σκόρ του πρώτου ημιχρόνου, 55-37 υπέρ της ομάδας του Πειραιά.

Στην επανάληψη η Ταού μπήκε φουριόζα, εκμεταλέυτηκε στο έπακρο το "νεκρό" διάστημα του Ολυμπιακού, και αντεπίθεση διαρκείας και συγκεκριμένα ενα τρίποντο του Πιτ Μάικλ στο 32ο λεπτό, πέρασε μπροστά στο σκόρ με 71-74. Εκεί μίλησε η κλάση, η ψυχή και η εκτελεστική δυνότητα του Λιθουανού σούπερσταρ, Άρβιντας Ματσιγιάουσκας και του Αμερικάνου πλευμέικερ, Λιν Γκριρ. Ο Αμερικάνος γκάρντ του Ολυμπιακού έφερε το σκόρ στο 88-80 με τρίποντο στο 38ο λεπτό, οι Βάσκοι μείωσαν προσωρινά με τον Πλάνινιτς σε 88-85 στο 39', αλλά εκεί μίλησε η ψυχή των παικτών του Ολυμπιακού που πήραν την νίκη με 95-90. Το ματς τελείωσε με ένα εντυπωσιακό κάρφωμα του "Ματσε".

Τα δεκάλεπτα: 26-20, 55-37, 70-65, 95-90

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γκέρσον): Μπλέικνι, Παπαμακάριος, Γουντς 19(2), Ματσιγιάουσκας 21(1), Μπουρούσης 10(1), Τσακαλίδης, Γκριρ 20(2), Βασιλειάδης, Πρίντεζης 2, Τεόντοσιτς 2, Τζάκσον 21(2).

ΤΑΟΥ (Σπάχια): Πριτζιόνι 8(2), Ρακότσεβιτς 10(2), Βιντάλ 5(1), Πλάνινιτς 19(3), Τελέτοβιτς 19(3), Σπλίτερ 11, Μάικλ 9(1), ΜακΝτόναλντ 9.

Το «τρίτο ημίχρονο» στο ΣΕΦ:

ΓΚΕΡΣΟΝ: «Ηταν ένα ωραίο παιχνίδι. Η Ταού είναι μια εξαιρετική ομάδα. Και οι δύο είχαμε τραυματισμούς. Είναι σημαντικό να κερδίζεις το πρώτο παιχνίδι και πρέπει να κερδίσουμε όλα τα ματς στην έδρα μας. Θα είναι τα περισσότερα πάντως δύσκολα παιχνίδια μέσα στην έδρα μας. Δεν είναι εύκολο να παίζεις καλά στο κομμάτι αυτό της σεζόν. Κάποιοι παίκτες μας έπαιξαν πολύ αν και έχουν λίγο καιρό μαζί μας και δεν είναι εύκολο αυτό. Πήγαμε καλά στην άμυνα και αν κάποιος έλεγε οτι θα κερδίσουμε με ένα πόντο θα λέγαμε ότι είμαστε ευχαριστημένοι. Στην επίθεση δεν μπορώ να ζητήσω περισσότερο, αλλά όταν γίνουν πιο ισχυρές οι άμυνες θα πρέπει να είμαστε καλύτεροι. Για την ζώνη τι να πω; Είχαμε κάποια προβλήματα, γι αυτό δουλεύουμε, για να τα ξεπεράσουμε».

ΣΠΑΧΙΑ: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε απαίσια. Δεν έχουμε πρόβλημα στην επίθεση που παίζουμε πάντα καλά αλλά στην άμυνά μας ειδικά στο πρώτο μέρος είχαμε προβλήματα. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι αλλά στο τέλος κάναμε λάθη και χάσαμε την ευκαιρία να ξεκινήσουμε με νίκη».

Μπορείτε να δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό που μας έφερε ο φίλος Fender, εδώ:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11

Βίντεο από τον αγώνα του Ολυμπιακόυ με την Ταού:









Σχολιάστε τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Ταού στα φόρουμ του Thrylos-fans.net!


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.