Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2007

ΓΕΥΣΗ ΙΔΙΑ...ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΓΟΡ 99-85

Σε ένα ακόμα φιλικό αγώνα που διεξήχθηκε στο ΣΕΦ παρουσιά 3000 θεατών ο Ολυμπιακός βγήκε νικητής...αυτή τη φορά αντίπαλος του ήταν ο ΑΓΟΡ.Το τελικό σκορ μάλλον περνάει σε δεύτερη μοίρα αφού πρωτεύουσας σημασίας στοιχείο για τους δυο προπονητές ήταν η αγωνιστική κατάσταση των δυο ομάδων,για την ιστορία ο Ολυμπιακός επικράτησε με 99-85 πιάνοντας κατά διαστήματα εξαιρετική απόδοση επιθετικά ενώ αμυντικά παρουσίασε αδυναμίες.

Κορυφαίοι απο πλευράς νικητών ήταν ο Άρβιντας Ματσιγιάουσκας και ο Γιάννης Μπουρούσης οι οποίοι τα έκαναν ολα μέσα στις 4 γραμμές του γηπέδου.Ο λιθουανός σούπερ σταρ των ερυθρολέυκων σημείωσε 18 πόντους με εξαιρετικά στατιστικά ενώ μοίρασε και 7 ασσιτς δείχνοντας την κλάση του και στον οργανωτικό τομέα,ενώ ο έλληνας διεθνής τον ακολούθησε σε απόδοση με 22 πόντους και 8 ριμπάουντς πλησιάζοντας μια ακόμα φορα σε double double.Tους δύο προαναφερθέντες παίχτες ακολούθησε σε απόδοση κατά πόδας ο Λιν Γκριρ που προσέθεσε άλλους 21 πόντους με εκπληκτικά ποσοστά ευστοχίας και κρίσιμους πόντους όταν η μπάλα έκαιγε.

Οι ερυθρόλευκοι δυσκολεύτηκαν, πάντως, περισσότερο απ’ ό,τι δείχνει το τελικό σκορ και μάλιστα 4 λεπτά πριν τη λήξη, το Ρέθυμνο είχε μειώσει σε 87-85 ενώ σε εκείνο το σημείο ο Καραποστόλου του ΑΓΟΡ αστόχησε ελεύθερος σε σουτ 3 πόντων και ακολούθησε το σερί του Ολυμπιακού με τον Λιν Γκριρ να βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά δείχνωντας τις ηγετικές του αρετές.

Τί είδαμε σε αυτό το μάτς?Ο Ολυμπιακός μια ακόμα φορά έδειξε οτι επιθετικά δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα μέσα στη διάρκεια της χρονιάς,οι λύσεις που υπάρχουν στο ρόστερ της ομάδας είναι πάρα πολλές και ο Πίνι Γκέρσον μόνο χαρούμενος μπορεί να είναι για αυτό.Ο προπονητής των ερυθρολέυκων είχε τη δυνατότητα να δοκιμάσει σχήματα κυρίως στη περιφέρεια της ομάδας ενώ επιθετικά βασίστηκε ιδιαίτερα στο pick and roll και στα σουτ τριών πόντων.Αμυντικά για μια ακόμα φορά ο Ολυμπιακός προβλημάτισε δεχόμενος βομβαρδισμό από τρίποντα στοιχείο που κράτησε το Ρέθυμνο μέσα στον αγώνα μέχρι τέλους σχεδόν,ενώ και μέσα στη ρακέτα της ομάδας υπήρξε δυσκολία στην αντιμετώπιση του pick and roll των γρήγορων και ευέλικτων ψηλών του Ρεθύμνου.

Στα αξιοσημείωτα είναι το γεγονός οτι πριν από το ξεκίνημα του χθεσινού αγώνα οι ερυθρόλευκοι πραγματοποίησαν 2ωρη προπόνηση κάνωντας βάρη.Ένα ακόμα θετικό στοιχείο για την ομάδα του Πειραιά είναι η επιστροφή στην αγωνιστική δράση του Γιώργου Βασιλειάδη που μετά απο 15 σχεδόν μέρες απουσίας πήρε χρόνο συμμετοχής,ωστόσο φάνηκε λογικά εκτός κλίματος αγώνα.Οι Παναγιώτης Βασιλόπουλος,Μαρκ Τζάκσον,Ρενάλντας Σειμπούτις παρακολούθησαν τον αγώνα απο τον πάγκο της ομάδας μην μπορώντας μια ακόμα φορά να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.Στα δυσάρεστα της χθεσινής αναμέτρησης ανήκει ένας τραυματισμός στο πόδι του Qyntel Woods γενονός που τον απέτρεψε στο να πραγματοποιήσει μια καλή εμφάνιση,η κατάσταση του τραυματισμού του θα φανεί πιθανότατα αύριο.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 30-25, 57-44, 78-68, 99-85
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γκέρσον): Μπλάκνεϊ 5(2/2 β. – 0/1 2π. – 1/1 3π. – 1ρ.), Παπαμακάριος 2(1/1 2π. – 3ασ. – 1κλ.), Γουντς 5(1/1 β. 2/3 2π. – 0/2 3π. – 1ρ. – 1λ. – 1κλ.), Ματσιγιάουσκας 18(4/6β. – 4/4 2π. – 2/2 3π. – 1ρ. – 1λ. – 7ασ. – 4κλ.), Μπουρούσης 22 (7/11β. – 6/8 2π. – 1/4 3π. – 8ρ. – 1λ. – 1τ.), Τσακαλίδης 12(2/7β. – 5/6 2π. – 6ρ. – 1λ. – 2τ.), Γκριρ 21(7/7β. – 4/4 2π. – 2/4 3π. – 3ρ. – 3λ. – 1ασ.), Μαυροκεφαλίδης 4(2/3 2π. – 4ρ.), Βασιλειάδης 0(0/2 3π. – 1ρ.), Πρίντεζης 6(0/1β. – 3/10 2π. – 4ρ. – 2ασ.), Τεόντοσιτς 4(2/3 2π. – 0/1 3π. – 3ρ. – 2λ. – 2ασ. – 1κλ.)

ΑΓΟΡ (Κουφός): Ο’Μπάνον 16(3), Βουγιούκας 8, Γκαγκαλούδης 16(1), Τέπιτς 10(2), Βαγενάς, Κούμουλος 9(3), Ζούζα 16(2), Καραποστόλου 4, Βαρδαβάς, Γκιζογιάννης 6(2)

Αναφορικά στο θέμα του Μαρκ Τζάκσον και στο μπέρδεμα που υπάρχει με το συμβόλαιο του με την ισπανικά ομάδα, η νομική υπηρεσία της FIBA ζήτησε από όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση του να καταθέσουν τα έγγραφά τους μέχρι τις 19 Οκτώβρη, ενώ ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ Χρήστος Σταυρόπουλος επικοινώνησε με το νομικό τμήμα της διεθνούς ομοσπονδίας και πήρε τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει γραφειοκρατική καθυστέρηση.

Εξάλλου, το τζάμπολ για το ματς της πρεμιέρας στο ελληνικό πρωτάθλημα θα γίνει τη Κυριακή 20/10/07 στις 1900 μ.μ στο κεκλεισμένων των θυρών ΣΕΦ,ενώ αυτό της Ευρωλίγκας με την Ταού, ορίστηκε για 9.30 μ.μ. της επόμενης Πέμπτης.
Στο μεταξύ τα τηλεοπτικά δικαιώματα για το ελληνικό πρωτάθλημα αναμένεται να παραχωρηθούν στον τηλεοπτικό σταθμό Σκαι κάτι που θα οριστικοποιηθεί μέσα στις επόμενες μέρες οπότε και η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές θα ολοκληρωθεί και τυπικά.
Δηλώσεις παιχτών μετά τον αγώνα:
ΓΚΡΙΡ:Ήταν πολύ σημαντικό για μας να κερδίσουμε. Έχουμε αρχίσει και παίζουμε καλά μαζί και κάθε μέρα γινόμαστε καλύτεροι, αλλά το σημαντικό ήταν να κερδίσουμε. Θα είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει και για το ελληνικό πρωτάθλημα και την Ευρωλίγκα. Δεν είμαστε ακόμα, αλλά θα είμαστε όταν πρέπει.
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: Είχα μια άτυχη στιγμή που με κράτησε εκτός για δέκα μέρες ενώ είχα βρει ρυθμό. Εύχομαι να μην υπάρξουν άλλοι τραυματισμοί για την ομάδα και να βρούμε γρήγορα τη σωστή χημεία και το ρυθμό που πρέπει. Δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι, αλλά με σωστή προετοιμασία και συγκέντρωση θα είμαστε στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ

ΜΑΤΣΙΓΙΑΟΥΣΚΑΣ:Είναι η πρώτη φορά που δίνω τόσες ασίστ,οσο ωραίο είναι να σκοράρεις, το ίδιο όμορφο συναίσθημα υπάρχει και όταν δίνει την ευκαιρία στους συμπαίκτες σου να το κάνουν.Είναι δεδομένο ότι δεν είμαστε έτοιμοι. Η ομάδα είναι νέα και όλο αυτό το διάστημα, οι τραυματισμοί μας κράτησαν πίσω. Παιχνίδι με παιχνίδι γινόμαστε και καλύτεροι. Για να τα καταφέρουμε, χρειάζεται διάθεση, την οποία έχουμε. Δουλειά, την οποία κάνουμε και υπομονή από τους φιλάθλους, την οποία ζητάμε και ελπίζουμε να έχουν.

Σχολιάστε τη φιλική αναμέτρηση Ολυμπιακού-ΑΓΟΡ εδώ



Στιγμιότυπα της φιλικής αναμέτρησης Ολυμπιακού-ΑΓΟΡ μπορείτε να δείτε παρακάτω...ευχαριστούμε τον φίλο REIGNMAN για την ευγενική προσφορά του


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.