Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008

Ντιογκόλ και πρώτο διπλό!

Επικινδυνη έξοδο στην Ξάνθη περιελάμβανε το προγραμμα της δευτερης αγωνιστικης για τον Ολυμπιακο. Η ομαδα για αλλη μια φορα παρουσιαστικε εξαιρετικα νοθρη στο πρωτο ημιχρονο του αγωνα και παρα το γεγονος οτι ο Ερνεστο Βαλβερδε ειχε παραταξει ενα επιθετικογενες σχημα δεν καταφερε σε κανενα σημειο να κυριαρχισει στον αγωνιστικο χωρο. Αντιθετα, η μαχητικοτατη ομαδα της Ξανθης ειχε τον απολυτο ελεγχο της μεσαιας γραμμης, οι παικτες της εβγαιναν με δυναμη πρωτοι πανω στη μπαλα και καταφεραν να δημιουργισουν μερικες δυσκολες στιγμες για την αμυνα της ομαδας μας και τον Αντωνη Νικοπολιδη. Για καλη μας τυχη το πρωτο ημιχρονο τελειωσε ισοπαλο χωρις τερματα, και παρα τις «προσπαθειες» των παικτων μας οσο και του γραφικου εποπτη Ευθυμιαδη ο οποιος σε 2 περιπτωσεις αφησε τους παικτες της γηπεδουχου να εκδηλωσουν επιθεση ενω ηταν σε καθαρη θεση οφσαϊντ.

Στο δευτερο ημιχρονο η εικονα αλλαξε. Ο Βασκος προπονητης διεγνωσε πολυ νωρις το προβλημα και απο τη αναπαυλα κιολας εκανε την πρωτη αλλαγη βαζοντας μεσα τον Ιεροκλη Στολτιδη στη θεση του Νταρκο. Ο Ιερο συμαζεψε το κεντρο, ο Μπελουτσι απεδωσε πολυ καλυτερα σε ελευθερο ρολο και ο Ολυμπιακος κυριαρχισε απο την αρχη του δευτερου ημιχρονου. Μια κυριαρχια η οποια δεν συνοδευτηκε απο σπουδαιο ποδοσφαιρο, αλλα εδινε την εντυπωση οτι η ομαδα θα σκοραρει. Την ιδια ωρα η Ξανθη δυσκολευοταν να εκδηλωσει οργανωμενη επιθεση. Η δευτερη αλλαγη, με τον Τοροσιδη να μπαινει στη θεση του Παντου, εδωσε αλλη δυναμικη στο δεξι ακρο της αμυνας.Η πιεση προς την αντιπαλη περιοχη συνεχιζοταν και στο 72ο λεπτο σε μια σεντρα «διαβητη» του Λουτσιανο Γκαλετι, ο Ντιογκο πεταχτηκε αναμεσα στα δυο σεντερ μπακ της Ξανθης και σχεδον τους εβαλε στα διχτυα μαζι με την μπαλα. Ο Βραζιλιανος πανηγυρισε εντονα το πρωτο του γκολ στην Ελλαδα, ενα πρωτο γκολ που ισως ειχε ερθει 10 λεπτα νωριτερα οταν ο γραφικος Ευθυμιαδης εκοψε με ανυπαρκτο οφσαϊντ το παικτη και ενω αυτος εβγαινε «φατσα» με το τερμα. Η Ξανθη μετα το τερμα προσπαθησε να δημιουργησει καποιες φασεις προκειμενου να ισοφαρισει, αλλα και παλι ο Ολυμπιακος ηταν αυτος που βρεθηκε κοντα στο γκολ, οταν στο 82 ο Λετο εβγαλε σε τετ-α-τετ τον Οσκαρ (που ειχε περασει νωριτερα στη θεση του Ντιογο), αλλα και παλι ο γραφικος Ευθυμιαδης ανακαλυψε οφσαϊντ.


Για να κλείσουμε.........η απόδοση της ομάδας δεν ήταν καλή, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ανεβήκαμε αρκετά και πήραμε μια πανάξια νίκη σε πείσμα όλων εκείνων που προσπάθησαν να μας «στήσουν» μέσα στα Πηγάδια. Ο προπονητής (κυρίως) και οι παίκτες οφείλουν να δουλέψουν αρκετά, να βελτιωθούν πολύ και επιτελούς να σταματήσει το φαινόμενο του «χαμένου πρώτου ημιχρόνου» σε κάθε παιχνίδι.


ΞΑΝΘΗ: Γκσπούρνινγκ (46’ Λυμπερόπουλος), Φλίσκας, Βάλλας, Ζουέλα, Τζιωρτζιόπουλος, Λορεφισε, Μασιέλ, Γκρζέλακ (77’ Πόι), Σουάνης, Ταϊντερ, Αγκάλι

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Α. Παπαδόπουλος, Ζεβλάκοφ, Πάντος (55’ Τοροσίδης), Λεονάρντο, Ντουντού, Μπελούτσι, Λέτο, Γκαλέτι, Ντιόγκο (79’ Όσκαρ), Κοβάσεβιτς (46’ Στολτίδης)


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.