Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008

Ανεβαίνουμε!

Εμφανώς βελτιωμένη η ομάδα σήμερα, κατάφερε να πάρει μια σχετικά άνετη νίκη με 4-1 επί του Πανσερραικού στο γήπεδο Καραισκάκη και ταυτόχρονα να μείνει μόνη πρώτη στην βαθμολογία του Πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά τη φετινή χρονιά δεν σπατάλησε το πρώτο ημίχρονο και προηγήθηκε στο 23' με τον συνήθη ύποπτο Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Ο Σέρβος αποδεικνύει πως κατέχει άριστα τη θέση του σέντερ φορ και παρά τα 34 χρόνια του αποτελεί ένα πολύ σημαντικό όπλο στην επίθεση. Τέσσερα λεπτά αργότερα, και μετά απο πολύ ωραία πάσα του Τοροσίδη, ο Γκαλέτι έγραψε το 2-0, αφού πρώτα "χόρεψε " τον Διγκόζη. Ο Ολυμπιακός έιχε ανεβάσει για τα καλά την απόδοσή του και παραλίγο να πετύχει και τρίτο γκολ, αλλά το δοκάρι με τον Ντάρκο του στέρησε αυτή τη δυνατότητα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, και συγκεκριμένα στο διάστημα 45'-70', η απόδοση των ερυθρολεύκων έπεσε κατακόρυφα αλλά ο Πανσερραικός δεν έδειχνε να έχει τη δυνατότητα να απειλήσει σοβαρά την εστία του Νικοπολίδη. Έτσι, στο 81', ο (καλός σήμερα) Τοροσίδης έκανε μια σέντρα για τον Ντιόγκο και ο τελευταίος με εκπληκτική κεφαλια σημείωσε το τρίτο γκολ της ομάδας. Τέσσερα λεπτά πιο μετά, ο διαιτητής Τριτσώνης σφύριξε ένα αμφισβητούμενο πέναλτι υπέρ των φιλοξενουμένων, και ο Τάντιτς μείωσε σε 3-1. Το καλύτερο όμως ο Ολυμπιακός μας το είχε φυλάξει για το τέλος. Οι Όσκαρ και Μπελούτσι έπαιξαν το 1-2, ο δεύτερος έδωσε μια ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ κάθετη πάσα και ο Ισπανός με υποδειγματικό πλασέ ολοκλήρωσε το καρέ των γκολ. Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του αγώνα και ο Ολυμπιακός πέτυχε την πέμπτη συνεχόμενη νίκη του τη φετινή σεζόν.

Παρακάτω ακολουθούν σχόλια του φίλου Mihas για τον σημερινό αγώνα (και όχι μόνο) τα οποία αξίζει να διαβαστούν απο όλους:

"1) Το αρχικό σχήμα υποδείκνυε έναν σχηματισμό 4-4-2. Τελικώς αποδείχθηκε ότι ο Βαλβέρδε συνειδητοποίησε ότι με ένα μόνο αμυντικό χαφ ούτε αμυντικά μπορεί να ανταπεξέλθει ούτε να μεταφέρει τη μπάλα μπροστά. Είδαμε λοιπόν ένα 4-5-1 που θα μπορούσε άριστα να είναι ενδεκάδα της χθεσινής σαιζόν: Αβραάμ αντί Σέζαρ, Ντούντου αντί Λεντέσμα, Λέτο αντί Τζόλε, Ντιόγο αντί Λούα-Λούα. Σε αντίθεση όμως με την περσινή σαιζόν, η ομάδα του Βαλβέρδε έχει σαφώς πιο επιθετική διάθεση, ίσως και χαμηλότερο μ.ο. ηλικίας.

2) Φαίνεται ότι ο πάγκος έκανε καλό στον ποδοσφαιρικό εγωισμό του Τοροσίδη. Σε μεγάλο βαθμό, η εκτυφλωτική εμφάνιση Γκαλέτι στηρίζεται σε έναν κεφάτο και σοβαρό Τοροσίδη. Το δεύτερο και το τρίτο γκολ πέρασαν από τα πόδια του.

3) Παρά τα δυο - τρία λάθη του, ο Άντζας απέδειξε αυτό που ξέρει σύμπασα η ποδοσφαιρική Ελλάς: είναι με διαφορά ο καλύτερος κεντρικός αμυντικός. Ακόμη και ο Αβραάμ απόψε ήταν πιο ουσιατικός και σοβαρός, ακριβώς γιατί ήταν δίπλα στον Άντζα.

4) Παρακαλούνται οι εξωγήινοι που απήγαγαν τον Ντομί να τον κρατήσουν.

5) Υπάρχει σαφέστατο πρόβλημα όταν η μπάλα παίζεται στον αέρα στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής μας.

6) Δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Πρόκειται για θεϊκής φύσεως ποδοσφαιρική οντότητα που δεν επηράζεται από το χωροχρονικό συνεχές. Εκεί στο 70-75, έφτασε έως την αριστερή πλευρά της περιοχής μας για να κατεβάσει τη μπάλα και να ηρεμήσει το παιχνίδι. Σε μια θεοσεβούμενη γαυρωσύνη θα πρέπει να θυσιάζονται 100 βάζελοι σε βωμό προς τιμήν του.

7) Στα ρηχά ο Λέτο, αλλά με σημαντική προσφορά στην συνολική λειτουργία της ομάδας, ιδίως την αμυντική.

8) Με τον Ντούντου έχουμε σαφώς πολύ καλύτερη πάσα και κατέβασμα μπάλας. Αμυντικό χαφ δεν είναι πάντως.

9) Το πιο σημαντικό στο 4ο γκολ είναι η ποδοσφαιρική σκέψη που το δημιούργησε: "παίρνω - δίνω - φεύγω". Για όσους δεν το θυμούνται, τον Μπελούτσι για αυτόν τον λόγο τον πήραμε.

10) Δεν ξέρω πόσα κοστίζει ο Ντιόγο, αλλά το γκολ του αξίζει πάρα πολλά.

11) Κον Αντώνιον Νικοπολίδην, ενταύθα. Συνέλθετε συντόμως, διότι στην ηλικία μας κυκλοφορούν και εμφράγματα.

12) Άμα ο κόραξ μας εξηγήσει τί σφύριξε στο πέναλτι, θα βρούμε όχι μόνο το μποζόνιο αλλά και το μπαζόνιο."

Σχολιάστε και εσείς την νίκη του Ολυμπιακού στο φόρουμ των thrylos-fans.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Ντομί, Αβ. Παπαδόπουλος, Αντζας, Ντουντού, Στολτίδης, Γκαλέτι (83' Οσκαρ), Λέτο, Ντιόγκο (90' Μήτρογλου), Κοβάτσεβιτς (73' Μπελούτσι)


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.