Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2008

Καλός αλλά όχι αρκετός


Πραγματοποιώντας μια μέτρια εμφάνιση ο Ολυμπιακός σήμερα άφησε 2 βαθμούς στην έδρα του οφη που η συνέχεια θα δείξει πόσο πολύ ή λίγο θα του κοστίσουν στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Παρόλο που η ομάδα μας δεν υστέρησε σε πάθος, που έπρεπε έτσι κι αλλιώς να αντιπαρατάξει απέναντι στο σκληρό και βρώμικο παιχνίδι του αντιπάλου, δεν είχε ούτε την καλή κυκλοφορία της μπάλας ούτε το πλήθος των ευκαιριών που θα μπορούσε να έχει απέναντι σε ένα αντίπαλο μέτριο που πέρα από τις κλωτσιές δεν είχε τίποτα άλλο να δείξει.

Εστω κι έτσι η ομάδα μας έχασε μια κλασσική ευκαιρία με τον Ντάρκο, ένα άχαστο με τον Τοροσίδη, αλλά θα έπρεπε να κάνει πολύ περισσότερα πράγματα αν πίστευε και κυνηγούσε περισσότερο τη νίκη.

Για παίκτες που διακρίθηκαν ή υστέρησαν ο καθένας μας μπορεί να διαλέξει διάφορους. Σε μια ομάδα εμφανώς άστρωτη οι προκαταλήψεις και οι απόψεις του καθενός για το αν είναι στραβός ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε κυριαρχούν στην κρίση μας και θολώνουν την εικόνα.

Αυτό όμως που οφείλουμε όλοι να παραδεχτούμε είναι ότι αργά και σταθερά στον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό μένουν όλο και λιγότεροι που έχουν επίγνωση των ιδιαιτεροτήτων των παιχνιδιών του ελληνικού πρωταθλήματος. Με δανεικούς, πιτσιρικάδες από την άκρη του κόσμου και έλληνες μέλη της «μαύρης λίστας» ας μην περιμένουμε αυτά που είχαμε συνηθίσει τα 10 χρόνια της κυριαρχίας.

Αν λοιπόν κάποιοι θέλουν να βρουν το τι έγινε ή γίνεται λάθος και δεν έχουμε το κατάλληλο υλικό για την διεκδίκηση του βασικού μας στόχου (σύμφωνα με τα καλοκαιρινά λεγόμενα του ιδιοκτήτη) ας κοιτάξουν να βρουν αλλού τον υπαίτιο. Κι ας αφήσουμε τον ταλαιπωρημένο Πάτσα να παίξει τα όσα παιχνίδια του απομένουν με την αξιοπρέπεια που του αξίζει.

Για τον θλιβερό διαιτητή που έπαιζε χεσμένος μήπως και στο παιχνίδι μπει γκολ είναι κρίμα να πούμε οτιδήποτε. 30χρ άνθρωπος και να είναι με χεσμένο σώβρακο είναι αρκετό ρεζιλίκι όσο και αν αμείβεται.

Περισσότερο προσβλητική για όλους μας ήταν η μετάδοση του εκφωνητή. Στα “highlights” του η «κατηγορία» εναντίον του Λέτο ότι έκανε θέατρο όταν ένας λεχρίτης με δρεπάνια στα πόδια προσπάθησε να τον σακατέψει στο κέντρο του γηπέδου και πήδηξε ο φουκαράς μπας και γλυτώσει τα πόδια του.

Αυτό το ποδόσφαιρο έχουμε, αυτούς τους εκφωνητές αξίζουμε και ούτε θέλουμε ούτε μπορούμε να τους αλλάξουμε.

Σχολιάστε το παιχνίδι του Ολυμπιακού στο forum του Θρύλου.


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.