Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ;


Τελευταία φορά που τα είπαμε φίλοι μου ήταν καλοκαιράκι και περιμέναμε όλοι μας να δούμε στο διάστημα αυτό, πως θα προχωρήσουν τα ζητήματα της ομάδας. Είχαμε προκριματικά, κληρώσεις, μεταγραφικά, αλλά οι υποχρεώσεις δεν μου επέτρεπαν τον άμεσο σχολιασμό. Ένα πράγμα σαν την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που τόσο καιρό ακούμε και τελικά δεν ξέρω κι αν θα δούμε. Ήρθε λοιπόν η ώρα για τον σχολιασμό με τα μάτια του χαλαζία. Δεν ξέρω αν είναι η κατάλληλη στιγμή για να πω όλα αυτά που θέλω, αλλά πως να διατηρήσω την ηρεμία μου με αυτά που συμβαίνουν στην ομάδα;

Τελειώσαμε την περσινή χρονιά έχοντας προσθέσει ακόμα ένα νταμπλ στη συλλογή μας και είχαμε όλο το χρόνο να προετοιμαστούμε κατάλληλα για αυτή την τόσο κρίσιμη σεζόν που ήδη έχει ξεκινήσει. Το διάστημα αυτό ήταν ικανό για προγραμματισμό και σχεδιασμό, αλλά μάλλον στην διοίκηση αυτές οι λέξεις είναι άγνωστες. Και δυστυχώς δεν είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά και έχει αρχίσει να γίνεται κουραστικό. Βρεθήκαμε στο ίδιο έργο θεατές για ακόμα ένα καλοκαίρι κι όλα αυτά σε βάρος της αγαπημένης ομάδας, του Ολυμπιακού μας.

Με την έλλειψη οργάνωσης που διακρίνει τους διοικούντες, να λέμε πάλι καλά πως είχαμε και τον προπονητή στην ώρα του. Ένας προπονητής που ήταν κλεισμένος μήνες νωρίτερα, όταν ακόμα οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι έκαναν λόγο για ανανέωση της συνεργασίας με τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Το κατά πόσο όμως ο Κετσπάγια είναι προπονητής και μάλιστα κατάλληλος για τον Ολυμπιακό, αυτό είναι άλλο θέμα. Ίσως και γι αυτό να πήρε τόσο πολύ χρόνο στη διοίκηση για να τον ανακοινώσει. Για να μη γίνομαι όμως άδικος μπορεί ο πρόεδρος να περίμενε και τα αποτελέσματα των ιατρικών του εξετάσεων. Γιατί όπως μας ανακοίνωσε κατά την παρουσίασή του, ο άνθρωπος δεν είχε χολέρα!!!

Δεν μας είπε όμως ο πρόεδρος και τι είχε τελικά ο συγκεκριμένος άνθρωπος. Κοιμόμαστε ήσυχοι κύριε Κόκκαλη μετά από τη διαβεβαίωση ότι δεν έχει χολέρα. Θα μπορούσατε όμως να μας πείτε και ποια είναι τα προτερήματά του; Με ποια κριτήρια τον επιλέξατε κύριε Κόκκαλη ως τον προπονητή του Ολυμπιακού μας; Ποια στοιχεία είδατε στην προπονητική του φιλοσοφία, κουλτούρα και όλα τα σχετικά που κρίνατε πως ήταν ο κατάλληλος να οδηγήσει την ομάδα μας σε μια τόσο σημαντική χρονιά;

Σας θάμπωσε μάλλον η καταπληκτική του χρονιά με την Ανόρθωση. Σε ποια θέση τέλειωσε το πρωτάθλημα; Είχε μάλλον δώσει προτεραιότητα στην Ευρώπη, ε; Γι αυτό τελικά τον επιλέξατε. Μόνο που πρέπει να θυμηθείτε και ποιον απέκλεισε για να βρεθεί στους ομίλους. Τον Ολυμπιακό μας. Τον οποίο είχατε ξεχάσει να ενισχύσετε για τα περσινά προκριματικά και γι αυτό η ομάδα αποκλείστηκε. Εκτός λοιπόν από τη χολέρα που δεν έχει, θα μας πείτε τι είναι αυτό που έχει και έλειπε από τους προκατόχους του; Γιατί εγώ πολύ αμφιβάλω αν θα γινόταν ποτέ προπονητής της ομάδας μας, αν δεν την είχε αποκλείσει στον περσινό προκριματικό του Αυγούστου.

Κι άντε να δεχτούμε ότι όλοι οι φίλοι της ομάδας που ήταν δυσαρεστημένοι με την πρόσληψη Κετσπάγια ήταν υπερβολικοί. Εσείς από τη μεριά σας κύριε Σωκράτη Κόκκαλη τι κάνατε για να ενισχύσετε την ομάδα και να στηρίξετε έτσι με πράξεις τον προπονητή που επιλέξατε; Αφού πιστέψατε πως ήταν ο κατάλληλος για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία, γιατί δεν φροντίσατε να του ικανοποιήσετε τις επιθυμίες; Εκτός κι αν ήταν αυτός ο λόγος της επιλογής του, ότι δεν θα είχε μεταγραφικές απαιτήσεις. Γιατί λοιπόν πρόεδρε η ομάδα δεν απέκτησε τους παίχτες που είχε ανάγκη; Είναι τέτοια η δυναμική του ρόστερ που δεν χρειαζόταν άμεσα προσθήκες;

Η ομάδα φαινόταν από πέρυσι ότι θέλει ενίσχυση, αλλά εσύ δεν μπήκες στον κόπο να αντικαταστήσεις ούτε και όλους τους παίχτες που σταμάτησαν την ενεργό δράση. Φέτος που μπορούμε να πούμε ότι η κληρωτίδα μας χαμογέλασε για να κάνουμε κάτι καλό στην Ευρώπη, δεν έχουμε τις προοπτικές και τις δυνατότητες για να το πετύχουμε. Θέλαμε 2-3 προσθήκες ακόμα για να έχουμε ένα πιο δυνατό σύνολο. Παίχτες καλοί υπάρχουν στην ομάδα και δεν αντιλέγει κανείς, αλλά από μόνοι τους δεν είναι αρκετοί. Περιμέναμε ένα ολόκληρο καλοκαίρι την περιβόητη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου για να κάνουμε τις μεταγραφές Και τελικά καλό Δεκέμβρη…Τουλάχιστον φέτος δεν περιμέναμε τον πρόεδρο να γυρίσει από τις διακοπές του. Είχαμε κάτι το διαφορετικό για να ξεφεύγουμε από την μονοτονία.

Τελικά αυτή η αύξηση έγινε, θα γίνει και ποιανού θα είναι τα λεφτά; Θα μάθει ο κόσμος τι συμβαίνει στην ομάδα του; Τι γίνανε όλοι αυτοί οι ενδιαφερόμενοι που σκοτωνόντουσαν να μπούνε στην ΠΑΕ; Δεν θέλανε να μπούνε και απλά μας πούλαγαν μούρη τόσο καιρό ή κάποιος δεν τους άφησε να μπούνε γιατί ήδη έχει δώσει τα χέρια με τα μελλοντικά αφεντικά; Τι πραγματικά συμβαίνει κύριε Κόκκαλη στην ομάδα μας; Θα μάθει ο κόσμος την αλήθεια; Και αν νομίζετε πως όλα τα κάνετε καλά για διοργανώστε ένα δημοψήφισμα για τα μέλη της ομάδας και μόνο; Δώστε την ευκαιρία στον κόσμο να συμμετάσχει πραγματικά στα κοινά της ομάδας του και να δούμε μετά και πόσα θα είναι τα ενεργά μέλη του συλλόγου. Γιατί δεν προχωράτε σε μια εκλεγμένη διοίκηση λαϊκής βάσης; Να δούμε έτσι και αν κάποιοι το παίζουν Ολυμπιακάρες και πουλάνε απλά μούρη στις σουίτες ή είναι πρόθυμοι να βάλουν και το χέρι στην τσέπη.

Οι ευθύνες της διοίκησης θα συνεχίσουν να αυξάνονται αν δεν μπορέσει να δώσει λύση και στο κακό κλίμα που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα και έφτασε στο απροχώρητο μετά το φιλικό στην Κρήτη. Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι σε ποια ομάδα αγωνίζονται και τι σημαίνει η φανέλα που φοράνε. Επίσης ο προπονητής να καταλάβει με τη σειρά του ότι δεν βρίσκεται στην Ανόρθωση, αλλά στον Ολυμπιακό και δεν μπορεί να πραγματοποιεί κάθε του τρελό πειραματισμό. Θα πρέπει να αξιοποιεί τους παίχτες που έχει στη διάθεση του, χρησιμοποιώντας τους ορθολογικά και προσπαθώντας να τους προφυλάξει όταν και αν το επιτρέπουν οι συνθήκες. Θα πρέπει να καταλάβει πως το έργο του δεν είναι εύκολο και δεν πρέπει να το κάνει δυσκολότερο με τις λανθασμένες του επιλογές.

Καλό χειμώνα να έχουμε φίλοι μου κι ελπίζω να δούμε κάποια στιγμή και λίγη μπάλα ποιότητας. Λίγο θέαμα που τόσο πολύ μας έχει λείψει. Εγώ τότε θα παραδεχτώ τον Κετσπάγια…όταν θα παρουσιάσει ουσία και θέαμα μαζί. Μόνο έτσι θα αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί.


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.