Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2008

Λύτρωση στο φινάλε!

Στο κατάμεστο Γήπεδο Καραισκάκη (σε αυτό φυσικά συνέβαλλε και το ντεμπούτο του Μπελούτσι) ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει μία δύσκολη νίκη με αντίπαλο τον Άρη, με τελικο σκορ 1-0 και σκόρερ τον αρχηγό Πρέντραγκ Τζόρτζεβτς στο 78ο λεπτό, ο οποίος σημάδεψε σωστά απο τα 11 βήματα. Το πέναλτι, είχε προηγουμένως κερδίσει ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς, όταν και ανατράπηκε (καθαρά, απ'ότι έδειξε το ριπλέυ) απο τον Καράμπελα.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν μέτριος και συνάντησε έναν Άρη που έιχε ως πρώτο μέλημα να διατηρήσει το μηδέν στην άμυνα του και να χτυπήσει με αντεπιθέσεις. Έτσι, οι προσπάθειες των παικτών της ομάδας μας να δημιουργήσουν κάτι το καλό στην επίθεση ήταν ανεπιτυχείς ενώ ήταν φανερή η έλλειψη καθαρού μυαλού. Ειδικά μετά απο τον τραυματισμό του Λούα Λούα που ήταν ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού όσο αγωνίστηκε, ο ρυθμός της ομάδας έπεσε αισθητά. Στα αξιοσημείωτα του πρώτου μέρους, ο Πάντος έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 19' να ανοίξει το σκορ, ενω σε άλλη φάση ο διαιτητής Μαζαράκος "εφηύρε" επιθετικό φάουλ του Τοροσίδη πάνω στον Χαλκιά, την ώρα που ο παίχτης ήταν έτοιμος να σκοράρει σε κενή εστία.

Στο δεύτερο μέρος, ο Τακης Λεμονής διέγνωσε τα κακώς κείμενα της ομάδας και έκανε τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις. Ο Λεντέσμα πέρασε στη θέση του Πατσατζόγλου και ο Μπελούτσι στη θέση του Γκαλέτι. Ο δεύτερος έκανε το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο του και αποθεωθηκε από τον κόσμο. Ο "Λυκος" απελευθέρωσε τον Στολτίδη και ο Μπελούσι ήταν πολύ θετικός ταλαιπωρώντας τους αμυντικούς του Άρη και βοηθώντας πολύ στην ανάπτυξη της ομάδας με τις μπαλλιές του. Το αποτέλεσμα ήταν ο Ολυμπιακός να ανεβάσει στροφές και να δημιουργήσει ευκαιρίες να σκοράρει, με κυριότερη το δοκάρι του Στολτίδη. Ο Άρης, από την άλλη, έχασε μόλις δυο ευκαιρίες (στην πρώτη ο Τοροσιδης αποσόβησε το 0-1 με πολύ ωραίο τάκλιν) και δεν φαινόταν ικανός να απειλησει .Έτσι, στο 79' ο Ντάρκο ανατράπηκε από τον Καράμπελα, το πέναλτι δόθηκε και ο αρχηγός Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς έκανε το 1-0 μέσα σε αποθέωση! Στα λεπτά που ακολούθησαν ο Άρης δεν κατάφερε να απειλήσει, αντίθετα ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε σκοράρει και δεύτερη φορά και εν τέλει πήρε τους υπερπολύτιμους τρεις βαθμούς.

Αυτή ήταν η χιλιοστή νίκη του Θρύλου του ελληνικού ποδοσφαίρου στην Α'Εθνικη, και έπονται πολλές ακόμη!


Σχολιάστε το παιχνίδι στο φόρουμ των thrylos-fans!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Πατσατζόγλου (Λεντέσμα 56'), Σέζαρ, Στολτίδης, Γκαλέτι (Μπελούτσι 60'), Κοβάσεβιτς, Τζόρτζεβιτς, Αντζας, Πάντος, Λούα Λούα (Νούνιες 34' λ.τ), Τοροσίδης


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.