Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Τρίτη 3 Ιουνίου 2008

Πολύ σκληρός για να πεθάνει...πάμε ΟΑΚΑ!!!

Σε ένα αγώνα με φινάλε που έσπαγε καρδιές η αγαπημένη μας ομάδα επικράτησε του αιώνιου αντιπάλου με το εφηβικό σκορ 59-57..το θέαμα για μια ακόμα φορά στους τελικούς κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα και το πρώτο λόγο είχαν οι άμυνες των δυο ομάδων.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ ζεστά τον αγώνα και προηγήθηκε με 8-3 με μπροστάρη τον πάντα παθιασμένο Γιώργο Πρίντεζη ο οποίος είτε με προσωπικές επιθέσεις κατά μέτωπο είτε με πλάτη στο καλάθι έδειξε από νωρίς τις προθέσεις του και για τη συνέχεια.Ο Παναθηναικός ξεκίνησε μια ακόμα φορά νοθρά με τον Σπανούλη να βγαίνει από τα σκριν και με σουτ τριών πόντων να ματώνει το καλάθι των ερυθρολεύκων.Στο σημείο αυτό μόλις 3 λεπτά μετά την έναρξη του παιχνιδιού οι τρείς διαιτητές του αγώνα αποφάσισαν να στείλουν τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια εξαιτίας αντικειμένων που έπεσαν στον αγωνιστικό χώρο και μιας κροτίδας που έπεσε πίσω από τον πάγκο των πράσινων...μάλιστα οι ίδιοι ισχυρίστηκαν οτι ένα καραφάκι (ούζο 12 μάλιστα!!!) χτύπησε τον Κουκουλεκίδη στη κοιλιακή χώρα.Οι δυο ομάδες κατευθύνθηκαν στα αποδυτήρια με τον Ολυμπιακό να παραμένει ωστόσο για λίγο χρόνο εντός αγωνιστικού χώρου και τους ηγέτες της ομάδας (Βασιλόπουλος-Γιαννάκης-Παναγιώτης Αγγελόπουλος)να αναλαμβάνουν ρόλο πυροσβέστη μέσω των μικροφώνων του ΣΕΦ.

Παναγιώτης Αγγελόπουλος : "Σας παρακαλώ σταματήστε αυτό το πράγμα. Δεν πρέπει να πέσει τίποτα στο γήπεδο, γιατί οι διαιτητές θα διακόψουν το ματς εις βάρος της ομάδας μας. Πάμε να πάρουμε το πρωτάθλημα, σεβαστείτε την προσπάθεια που κάνουμε εδώ και τρία χρόνια"

Παναγιώτης Γιαννάκης : "Μην πετάτε τίποτα μέσα, μην πετάτε. Σας παρακολούμε πολύ. Μην καταστρέψετε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε για να φτάσουμε στην κορυφή"

Παναγιώτης Βασιλόπουλος
: "θέλουμε τη βοήθειά σας, χρειαζόμαστε τη στήριξή σας, αλλά όχι έτσι"
Οι διαιτητές απαίτησαν την εκκένωση των κερκίδων του ΣΕΦ αλλα τελικά μετά τις άνωθεν παρεμβάσεις τα πνέυματα ηρέμησαν και οι δύο ομάδες επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο 45 λεπτά περίπου μετά την τυπική έναρξη του παιχνιδιού προκειμένου ο αγώνας να συνεχιστεί κανονικά.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε όπως ακριβώς σταμάτησε τον αγώνα...φουριόζος να καθαρίσει το μάτς και να φέρει τη σειρά στο 2-2.Οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν με 17-7,μέσα σε εκκωφαντικό θόρυβο που δημιούργησαν οι οπαδοί της ομάδας στις κερκίδες του φαληρικού σταδίου.Οι πράσινοι ωστόσο βρήκαν σιγά σιγά κάποιες λύσεις με τους Σπανούλη και Διαμαντίδη και με κοντό σχήμα έκλεισαν το δεκάλεπτο με σκορ 22-17.Τι είδαμε σε αυτή τη διάρκεια του δεκαλέπτου?Μια ομάδα (Ολυμπιακός)να προσπαθεί να παίξει μπάσκετ με High Low στους ψηλούς, με δυεισδύσεις και κοψίματα μέσα στη ρακέτα και μια ομάδα (Παναθηναικός)να προσπαθεί να μείνει μέσα στον αγώνα με μοναδικές διεξόδους τη γραμμή του φάουλ,σουτ τριών πόντων και μερικές δυεισδύσεις κοντών παικτών (Σπανούλης) κυρίως από την αδύναμη πλευρά της ζώνης του Ολυμπιακού απέναντι στους σέντερ της ομάδας Τσακαλίδης/Μπουρούσης.

Το δεύτερο δεκάλεπτο συνεχίστηκε με τον Σπανούλη να σκοράρει για τρείς και να παίρνει και φάουλ από τον Κίντελ Γουντς ο οποίος δεν πρόλαβε να τον σταματήσει.Ο Ολυμπιακός έδειχνε να κολλάει επιθετικά και ο τεχνικός της ομάδας Παναγίωτης Γιαννάκης πήρε την απόφαση να βάλει στον αγώνα τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη.Ο Big Sofo παίχτηκε αρκετά σε αυτό το σημείο του αγώνα από τους συμπαίκτες του και έφθειρε τους αντίπαλους ψηλούς (Τομάσεβιτς-Ζίζιτς-Τσαρτσαρής) και με βολές έδωσε αρκετές επιθετικές ανάσες.Οι πράσινοι σαν να πάγωσαν με την είσοδο του ερυθρόλευκου σέντερ και κόλλησαν πολύ επιθετικά η διαφορά έτσι έφτασε στους 9 πόντους (33-24) αλλά το τρίτο φάουλ του Σοφοκλή (σφύριγμα εφέυρεση των τριών διαιτητών) ανάγκασε τον θηριώδη σέντερ να οδηγηθεί στον πάγκο της ομάδας όντας πολύ εκνευρισμένος.Ο Ολυμπιακός όμως το βιολί του... ο Κίντελ Γουντς έδωσε πολύτιμες λύσεις επιθετικά και με τρίποντο στην εκπνοή του ημιχρόνου έφερε της δύο ομάδες να οδηγηθούν στα αποδυτήρια με διψήφια διαφορά στο σκορ (38-27).

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες παρουσίασαν ίσως το χειρότερο πρόσωπο τους.Με επιμέρους σκορ 11-8 οι πράσινοι κατάφεραν να πλησιάσουν και το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με σκορ 46-38.Οι δύο ομάδες ήταν νευρικές και άστοχες και οι άμυνες των δύο ομάδων πολύ σκληρές.Ο Παναθηναικός βρήκε λύσεις και πάλι έξω από τη ρακέτα με τους Χατζηβρέττα-Αλβέρτη ως κύριους εκφραστές ενώ ο Ολυμπιακός απάντησε με τους Βασιλόπουλο-Πρίντεζη-Μπουρούση διατηρώντας την αγαπημένη μας ομάδα μπροστά.

Το τελευταίο μέρος του αγώνα βρήκε τον Πρίντεζη που καθόλη τη διάρκεια του ματς έδινε λύσεις να καρφώνει στον αιφνυδιασμό και να βοηθάει τον Ολυμπιακό να διατηρεί τη διαφορά σε διψήφια νούμερα με 48-38 και 50-40.Οι πράσινοι εέκαναν τη τελική τους αντεπίθεση προσπαθώντας να κλέψουν το ματς και με συνεχή τρίποντα των Γιασικεβίτσιους (3) και Διαμαντίδη έβαλαν τον Παναθηναικό μπροστά λίγο πριν τη λήξη του αγώνα με 55-57...απέμεναν 2 περίπου λεπτά η απειρία των ερυθρολεύκων φαίνονταν οτι θα στοίχιζε μια ακόμα φορά και οι λύσεις επιθετικά δεν υπήρχαν αφού το σκληρό ως αντιαθλητικό παιχνίδι των πράσινων ειδικά στους γκαρντ του Ολυμπιακού δεν άφηνε περιθώρια αισιοδοξίας για ανάκαμψη.Ο Λυνν Γκριρ μακριά από τον καλό συνήθως εαυτό του παρέμενε αδρανής,τα λάθη συνεχίζονταν αλλά ο Γιώργος Πρίντεζης φώναξε μια ακόμα φορά παρών.Με 2/2 εύστοχες βολές ο συριανός άσσος ισοφάρισε για τους ερυθρόλευκους,ενώ από την άλλη οι Γιασικεβίτσιους-Μπατίστ απέτυχαν να δώσουν μια διαφορά στους πράσινους.Ο Μπουρούσης έκοψε τον Μπατίστ και πήρε φάουλ και με μια βολή έκανε το 58-57...ακολούθησαν εκατέρωθεν τούβλα από τους Αλβέρτη-Βασιλόπουλο...ο κόουτς των ερυθρολεύκων με το χρονόμετρο να δείχνει 26.9 πριν το τέλος του αγώνα αποφάσισε να μην γίνει φάουλ στην επίθεση των πρασίνων. Οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν άμυνα, έκλεισαν στις βοήθειες και τελικά η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Σπανούλη, ο οποίος από την κορυφή του τριπόντου έκανε... έρμπολ με 6.4 δευτερόλεπτα να απομένουν. Ο Γκριρ κέρδισε φάουλ και με μια εύστοχη βολή έγραψε το 59-57 μόλις 5.4 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα.Ο ΔΔ έτρεξε,πέρασε το κέντρο του γηπέδου και με μια μάλλον βιαστική και επιπόλαιη επιλογή έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό με το 59-57 να είναι το τελικό σκορ.

Τα δεκάλεπτα: 22-17, 38-27, 46-38, 59-57 _

Ολυμπιακός (Παναγιώτης Γιαννάκης): Μπλάκνεϊ 4, Γουντς 8 (1), Πρίντεζης 21 (7/8 δίποντα), Τεόντοσιτς 3, Μπουρούσης 6 (13ρ.), Τσακαλίδης 4, Γκριρ 4, Βασιλόπουλος 5 (1), Σχορτσανίτης 4.

Παναθηναϊκός (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης 3 (1), Περπέρογλου, Σπανούλης 17 (2), Γιασικεβίτσιους 13 (3), Μπατίστ 2, Ζίζιτς, Χατζηβρέττας 3 (1), Ντικούδης, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 14 (3/13 3π., 4 ασίστ, 6 ριμπάουντ), Ουίνστον 2, Τομάσεβιτς 3.

Στη συνέντευξη Τύπου ο Παναγιώτης Γιαννάκης και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στάθηκαν σε όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του αγώνα και πλέον προετοιμάζονται για τον πέμπτο και τελευταίο τελικό.

Παναγιώτης Γιαννάκης : "Έχει τύχη και στα τέσσερα παιχνίδια που έχουν γίνει μέχρι τώρα και από τις δύο πλευρές, οι άνθρωποι που δεν αγαπούν το μπάσκετ φέρονται απρεπώς. Με λυπεί ότι έγιναν και απ’ αυτούς που αγαπούν την ομάδα μου.
Μόνο κακό μας έκαναν όσα συνέβησαν γιατί είχαμε ρυθμό. Η αναμέτρηση εξελίχθηκε σε γκραν γκινιόλ γιατί εμείς δεν έχουμε την εμπειρία του αντιπάλου. Όμως τα νεαρά παιδιά κατάφεραν στο τέλος να κερδίσουν το ματς".

Γιώργος Πρίντεζης : "Κατακρίνουμε όσα συνέβησαν. Θέλουμε τον κόσμο να φωνάζει χωρίς να παρεκτρέπεται. Αγωνιστικά η ζώνη μας βγήκε, κόψαμε τα εύκολα σουτ του Παναθηναϊκού, δείξαμε συγκέντρωση και πήραμε τη νίκη".

Ζέλικο Ομπράντοβιτς: "Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, ιδιαίτερα λόγω των συνθηκών που επικρατούσαν από την αρχή. Αυτές δεν ήταν συνθήκες για μπάσκετ. Το πρώτο πράγμα που θα κάνω μέχρι την Τετάρτη είναι να παρακαλέσω τον κόσμο να βοηθήσει την ομάδα να κατακτήσει το πρωτάθλημα χωρίς να παρεκτραπεί.

Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ο Ολυμπιακός έπαιξε καλύτερα στο πρώτο ημίχρονο και εμείς στο τέλος. Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει το παιχνίδι. Έγινε φάουλ στο Μπατίστ όταν πήγε να καρφώσει και αν είχε δοθεί η διαφορά θα είχε ανέβει στους τρεις. Στον τελευταίο αγώνα ελπίζω να μη γίνουν έκτροπα και να κερδίσει ο καλύτερος".

"Τα τρικ τα χρησιμοποιούν οι μάγοι, εμείς είμαστε προπονητές. Προσπαθούμε πολύ σοβαρά να προετοιμάσουμε την ομάδα για κάθε παιχνίδι. Αυτό θα κάνουμε τώρα για να στεφθεί η ομάδα μας πρωταθλήτρια. Είχαμε άστοχα σουτ από το τρίποντο παρότι ήμασταν ελεύθεροι και αυτό πρέπει να το κοιτάξουμε".

Δημήτρης Διαμαντίδης : "Δεν έχουμε να πούμε πολλά, μένει ακόμα ένα παιχνίδι. Έχουμε λίγες ημέρες μπροστά μας και θα προετοιμαστούμε γι’ αυτό".

Σχολιάστε τον 4ο τελικό στο φόρουμ του thrylos-fans


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.