Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 90-76

Με το 90-76 και το τελικό 3-2 στη σειρά των τελικών κόντρα στον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το νταμπλ και το 10ο πρωτάθλημα τα τελευταία 11 χρόνια. Μια ακόμη αγωνιστική σεζόν έφτασε στο τέλος της και ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να κατακτήσει κάποιον τίτλο. Σαφέστατα πρέπει να αλλάξουν αρκετά την επόμενη αγωνιστική περίοδο, ωστόσο είμαστε σίγουροι οτι ο Γιαννάκης με την συνδρομή των αδερφών Αγγελόπουλων, θα φτιάξουν μια ομάδα ικανή να διεκδικήσει οποιονδήποτε τίτλο βρεθεί στο στόχαστρο της ομάδας.

Αγωνιστικά, ο Κιντέλ Γουντς θυμήθηκε τον καλό του εαυτό, αλλά πέραν του Γκριρ και του Μπουρούση (και στο τελευταίο δεκάλεπτο του Μπλάκνεϊ), οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν άλλες σταθερές λύσεις στην επίθεση και παρά τις "επιστροφές" που έκανε η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη σε τέσσερα σημεία του αγώνα, λύγισε στο ΟΑΚΑ και έμεινε για 11η χρονιά χωρίς πρωτάθλημα.

Όλα τα υπόλοιπα ( καφριλίκια οπαδών και διαιτησία ) δεν χρήζουν επισήμανσης. Ελπίζουμε του χρόνου, να σας γράφουμε σαν πρωταθλητές.

Τα δεκάλεπτα: 19-14, 39-34, 65-50, 90-76

Παναθηναϊκός (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης, Περπέρογλου 3 (1), Σπανούλης 15 (1τρ., 4ασ.), Γιασικεβίτσιους 18 (4τρ., 4ασ.), Μπατίστ 18 (6ρ.), Ζίζιτς, Τσαρτσαρής 12 (1), Διαμαντίδης 13 (3), Ουίνστον 8 (1), Τομάσεβιτς.

Ολυμπιακός (Παναγιώτης Γιαννάκης): Μπλάκνεϊ 13 (2), Παπαμακάριος 3 (1), Γουντς 18 (1), Πρίντεζης 4, Τεόντοσιτς, Μπουρούσης 11 (3), Τσακαλίδης, Γκριρ 19 (3), Βασιλόπουλος 4, Σχορτσανίτης 4.

Αιχμές για τη διαιτησία αλλά και την ατμόσφαιρα που επικράτησε στο γήπεδο άφησε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Παναγιώτης Γιαννάκης, που τόνισε ότι δεν εξαρτάται από αυτόν αν θα συνεχίσει στην Εθνική ομάδα.

"Δεν ξέρω αν ήταν φανταστική ατμόσφαιρα σήμερα όπως ήταν στο τρίτο ματς, γιατί ειπώθηκε και αυτό" είπε ο Παναγιώτης Γιαννάκης και συνέχισε: "Αν παρατηρήσει κάποιος το παιχνίδι προσεκτικά θα συμπεράνει ότι στο τρίτο δεκάλεπτο δημιουργήθηκε μία διαφορά η οποία φαίνεται από τους αριθμούς πως δημιουργήθηκε. Εμείς προσπαθήσαμε να επανέλθουμε αλλά δεν μπορέσαμε. Κρατάω ότι τα παιδιά άλλαξαν τρόπο παιχνιδιού και αντιμετώπισαν σαν ίσος προς ίσο με όλες τις ομάδες της Ευρώπης. Αποκλειστήκαμε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας που στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης και φτάσαμε να παίζουμε στην έδρα του Παναθηναϊκού ο οποίος έχει έναν συγκεκριμένο κορμό τα τελευταία 7-8 χρόνια, προσπαθήσαμε να είμαστε δυνατοί και να παίζουμε έτσι ώστε ο αντίπαλος μας να έχει ανασφάλεια μέχρι το τέλος παρά την απειρία των παικτών μας".

Ερωτηθείς για τις διαφορές που πήρε ο Παναθηναϊκός στα τρίτα δεκάλεπτα των παιχνιδιών ο "Δράκος" απάντησε: "Η διαφορά δημιουργείται λόγω του πρέσιγκ. Μία ομάδα είναι φυσιολογικό να έχει διαφορετική αντιμετώπιση των καταστάσεων και ειδικά όταν έχει νέους παίκτες που αλλιώς είχαν συνηθίσει να παίζουν".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα επεισόδια που στιγμάτισαν τους φετινούς τελικούς: "Υπάρχει πολύς κόσμος που αγαπάει το μπάσκετ και το είδαμε το 2004 όταν τα γήπεδα γέμιζαν στις 10 το πρωί. Αν έχουμε διάθεση και θέληση θα βελτιώσουμε το ποσοστό μας. Τέτοια πράγματα δεν πρέπει να συμβαίνουν γιατί στόχος μας είναι μόνο να παίξουμε καλύτερο μπάσκετ".

Τέλος απάντησε και για το αν θα συνεχίσει στην Εθνική ομάδα: "Δεν είναι δικό μου θέμα. Στη διάρκεια της καριέρας μου που ξεκίνησε το 1974 όταν κλήθηκα για πρώτη φορά στην Εθνική, όποτε μου έχει ζητηθεί προσπαθώ να βοηθήσω. Δεν είμαι από τη δική μου πλευρά εκεί. Αυτή η θέση δεν απαιτείται από μένα. Είναι θέμα άλλων".

Γουντς: "Συγνώμη, δεν ήμουν αυτός που μπορώ. Θέλω να μείνω"
Τέλος ο Κίντελ Γουντς είπε: "Από την αρχή γνωρίζαμε ότι το ματς θα ήταν δύσκολο. Στην τρίτη περίοδο άνοιξε η διαφορά, χάσαμε τη συγκέντρωσή μας και τελικά ηττηθήκαμε αφού δεν καταφέραμε να επανέλθουμε. Δυστυχώς από όλη τη σειρά αυτό που θα θυμάμαι είναι ότι δεν παίξαμε όσο καλά θα μπορούσαμε. Θέλω να ζητήσω συγνώμη στον κόσμο του Ολυμπιακού, στους συμπαίκτες μου και στους προπονητές, γιατί όλη τη χρονιά δεν ήμουν αυτός που πραγματικά μπορώ να είμαι. Θέλω να μείνω στον Ολυμπιακό, γιατί τώρα καταλαβαίνω τι σημαίνει Ευρώπη. Το ΝΒΑ μπορεί να είναι μεγάλο κίνητρο για μένα, αλλά ο Ολυμπιακός είναι κάτι το συναισθηματικό πλέον και θα είναι καλύτερο για την καριέρα μου και τη βελτίωσή μου ως παίκτης".

Δηλώσεις έκανε και ο Γιάννης Μπουρούσης: "Γυρίσαμε το παιχνίδι τρεις φορές, αλλά με τόσα πολλά λάθη δεν μπορείς να επανέλθεις απόλυτα, ειδικά όταν παίζεις με μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός, που τιμωρεί το κάθε λάθος που κάνεις".

Βασιλόπουλος: "Τι να το κάνω το πρωτάθλημα; Κάτι πρέπει να γίνει!"
Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος ήταν χαρακτηριστικός και... καυστικός: "Τι να κάνω το πρωτάθλημα, αν κινδευνεύουν οι ζωές μας σε κάθε ματς. Και δεν μιλάω μόνο για το ΟΑΚΑ, αλλά και το για το ΣΕΦ. Κάτι δεν πρέπει να γίνει, δεν ξέρω τι, να κάτσουμε όλοι και να σκεφτούμε, παίκτες, προπονητές, παράγοντες. Δεν είναι κατάσταση αυτοί, να βλέπεις τους συμπαίκτες σου να μην μπορούν να κάτσουν στον πάγκο, τον Βασιλειάδη να κουτσαίνει από πέτρα που έφαγε και να φοβάσαι μη φας καμιά σφαίρα. Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά του Παναθηναϊκού, που είναι φίλοι και γνωριζόμαστε χρόνια. Τώρα, για του χρόνου πιστεύω ότι θα είμαστε καλύτεροι κι αυτό είναι κάτι που γίνεται με δουλειά και με διάθεση για να γίνουμε πρώτοι. Στο παιχνίδι, ήταν καθοριστική η τρίτη περίοδος όπου μείναμε πίσω στο σκορ. Ο Παναθηναϊκός σε εκείνο το σημείο εκτέλεσε 17 βολές και θεωρήθηκε ότι ήμασταν κουρασμένοι και κάναμε πιο εύκολα φάουλ. Δεν νομίζω, ότι ήμασταν κουρασμένοι, είχαμε χρόνο για ξεκούραση με τόσες βολές".


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.