Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Προσοχή... Δαγκώνει!!!

Θέλουμε το πρωτάθλημα εδω και τώρα, "φώναξαν" οι παίκτες του Ολυμπιακού με την επιβλητική τους εμφάνιση απέναντι στο Μαρούσι, επικρτατώντας με 102-80 στον πρώτο ημιτελικό των πλέι οφ. Κορυφαίοι Βούισιτς, Παπαλουκάς.

Απο την αρχή οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν ότι δεν αστειεύονται αν και απεναντί τους είχαν το αξιόμαχο Μαρούσι, που ειδικά φέτος έχει δείξει ότι είναι ομάδα που μπορεί να σου προκαλέσει προβλήματα.
Με άμυνα για σεμινάριο και στην επίθεση να "πετάει φωτιές" κατάφερε να ξεφύγει απο νωρίς στο σκορ. Χαρακτηριστικό είναι ότι με την λήξη του πρώτου δεκάλεπτου το σκορ ήταν στο 32-19. Αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έτρεξε στο παιχνίδι και δεν πήγαινε σε σετ επιθέσεις.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο έριξαν κάπως ταχύτητα οι "ερυθρόλευκοι", με τον προπονητή να δοκιμάζει διάφορα σχήματα (μετά απο ένα σημείο αναγκάστηκε να δοκιμάσει γιατί είδε τον Τζός Τσίλντρες να αποχωρεί τραυματίας), αλλά και πάλι ο Ολυμπιακός να συνεχίζει να δείχνει ποιός θα είναι το αφεντικό του αγώνα και με την λήξη του ημιχρόνου η διαφορά να είναι στους 15 πόντους (49-34).

Παρόμοια συνεχίστηκε και το δεύτερο ημίχρονο, όπου στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ανέβασε και άλλο την διαφορά (75-56) και στο τελευταίο δεκάλεπτο έκαναν την χάρη των 2.500-3000 φίλων του που παραβρέθηκαν την Κυριακή στο ΣΕΦ και να σπάει το φράγμα των 100 πόντων με το τελικά διαμορφωμένο σκόρ στο 102-80.

Που οφείλεται κυρίως αυτή η μεγάλη νίκη λοιπόν;
α) Στο γεγονός ότι κανένας παίκτης δεν υστέρησε όσο αγωνίστηκε, με τους Βούισιτς (20π.) και Παπαλουκά (8π., 9 ασ.) να είναι αυτοί που παράσυραν και τους υπόλοιπους με την αποδοσή τους. Ακόμα και ο Σχορτσιανίτης μετά το μουδιασμένο του ξεκίνημα, όταν ξαναπήρε χρόνο προς το τέλος έδειξε θετικά σημάδια για την επανοδό του αλλά ακόμα είναι πολύ νωρίς.
β) Στα λίγα λάθη της ομάδας μας (5 συνολικά στο παιχνίδι).
γ) Στην δίψα των παικτών για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αφήνοντας πίσω τους το φάιναλ φορ.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 32-19, 49-34, 75-56, 102-80

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 8(9ασ.), Πελεκάνος 4, Τσίλντρες 6, Βούισιτς 20, Μιλόσεβιτς 1, Μπουρούσης 15, Χαλπερίν 3, Γκριρ 3, Σχορτσανίτης 9, Πρίντεζης 16, Έρτσεγκ 8, Τεόντοσιτς 6

ΜΑΡΟΥΣΙ (Μαρκόπουλος): Στίβενσον 2, Κις 12, Χαραλαμπίδης 10, Κουμπούρας 2, Χαφ, Στεφανίδης 7, Μαυροειδής 7, Μαυροκεφαλίδης 12, Καλάθης 4, Γλυνιαδάκης 9, Καϊμακόγλου 6, Διαμαντόπουλος 9

Σχολιάστε τον αγώνα της ομάδας μας στο πιο φιλόξενο φόρουμ των οπαδών του Ολυμπιακού.

Δηλώσεις:

Παναγιώτης Γιαννάκης: "Δείξαμε ότι σεβόμαστε το Μαρούσι και την προσπάθεια που έχει κάνει όλο αυτό το διάστημα. Η σκληρή δουλειά που κάνουμε από την ημέρα που γυρίσαμε από το Βερολίνο φάνηκε μέσα στο γήπεδο και τα παιδιά έδειξαν ότι μπορούν να κάνουν ένα βήμα μπροστά. Παλέψαμε, τρέξαμε στο γήπεδο και καταφέραμε να κερδίσουμε. Θέλω να πω και ένα ευχαριστώ στον κόσμο για την πολύ όμορφη ατμόσφαιρα που δημιούργησε, αλλά και για τη στήριξή του στο Βερολίνο. Την Πέμπτη θα είναι ένα άλλο ματς, διαφορετικό και πρέπει να προσέξουμε γιατί το Μαρούσι είναι μια ομάδα που αν δεν την αντιμετωπίσεις σοβαρά και συγκεντρωμένα, θα έχεις πρόβλημα".
"Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε τον Σοφοκλή να έχει μια ποιοτική συνεισφορά στο παιχνίδι της ομάδας και μια πολύ καλή πνευματική ετοιμότητα. Αυτό ισχύει για όλα τα παιδιά που έρχονται από τον πάγκο και καλούνται να βοηθήσουν με κάθε τρόπο".

Γιοτάμ Χαλπερίν: "Κάναμε ένα καλό παιχνίδι, κάτι που ήταν αποτέλεσμα των ημερών προηγήθηκαν και των σκληρών προπονήσεων που κάναμε από τότε που επιστρέψαμε από το Βερολίνο και το Φάιναλ Φορ. Πρέπει να συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο ως το τέλος της σεζόν. Ο κόσμος ήταν εξαιρετικός, αλλά περιμένουμε ακόμη περισσότερο στα επόμενα παιχνίδια. Την Πέμπτη, το παιχνίδι θα είναι εντελώς διαφορετικό και καλούμαστε να φανούμε πάλι προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι".

Ζόραν Έρτσεγκ: "Δείξαμε πολύ καλά στοιχεία στην άμυνα και την επίθεση. Το Μαρούσι είναι πολύ καλή ομάδα που μπορεί να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα αν χαλαρώσεις. Πιστεύω ότι με τη σημερινή εμφάνιση στείλαμε το δικό μας μήνυμα. Η νίκη δεν ήταν τόσο εύκολη όσο φάνηκε. Δεν νομίζω ότι τα αποτελέσματα στο Final Four έπαιξαν κάποιο ρόλο ώστε να δείξουμε αυτή την εικόνα σήμερα. Άλλωστε κι εκεί κάναμε καλή εμφάνιση στον ημιτελικό αλλά χάσαμε στο τελευταίο σουτ".

Νίκολα Βούισιτς: "Κοιτάμε τον στόχο που μας έχει απομείνει. Έχουμε κάνει μια πολύ καλή χρονιά, αλλά αν δεν πάρουμε το πρωτάθλημα θα είναι αποτυχία! Δεν είμαι ικανοποιημένος με τη δεύτερη θέση."


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.