Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Γοργόνες ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ


Ο Ολυμπιακός στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας στο γυναικείο πόλο, καθώς στον πέμπτο αγώνα της σειράς των τελικών επικράτησε στο κολυμβητήριο του Λαιμού της γηπεδούχου και πρωταθλήτριας Ευρώπης Βουλιαγμένης με 10-9, κάνοντας το 3-2 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη επιτυχία για τις "ερυθρόλευκες", καθώς αυτός είναι ο πρώτος τίτλος τους από συστάσεως της Α1 εθνικής κατηγορίας Γυναικών. O Θρύλος έχει ακόμη κατακτήσει άλλα δύο πρωταθλήματα (1995, 1998), από τότε που υφίσταται εθνική κατηγορία στο άθλημα.

Οι γοργόνες της ομάδας έδειξαν από την αρχή της σειράς καρδιά και ψυχή πρωταθλητή, και στο τέλος επιβραβεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο για την προσπάθειά τους. Στο τελευταίο παιχνίδι, οι "ερυθρόλευκες" ήταν ανώτερες σχεδόν σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης και θα ήταν πραγματικά άδικο να χαθεί αυτό το πρωτάθλημα, για ένα μπλάκ άουτ 4-5 λεπτών, που έδωσε την ευκαιρία στο ΝΟΒ να διεκδικήσει μέχρι τέλους τον τίτλο.

Τα δύο πρώτα οκτάλεπτα ήταν άκρως ισορροπημένα στο σκορ, με τον Ολυμπιακό να καταφέρνει να περάσει με 5-4 στο ημίχρονο και με 7-4 στα μισά του τρίτου οκταλέπτου. Με ένα απίστευτο μπλάκ άουτ της ομάδας του Χάρη Παυλίδη και με σερί 4-0 ο ΝΟΒ πέρασε μπροστά με 8-7, 4΄45΄΄ πριν το τέλος, αλλά το γκολ της Μανωλιουδάκη έφερε εκ νέου τον αγώνα στα "ίσια". Στην αμέσως επόμενη επίθεση η Χρυσικοπούλου έκανε το 9-8 για τις γηπεδούχες, όμως ο Ολυμπιακός είχε παίκτρια παραπάνω στις τελευταίες δύο επιθέσεις και το εκμεταλλεύτηκε άριστα σκοράροντας ισάριθμες φορές, αρχικά με την Τομάσκοβιτς και εν συνεχεία με την Αβραμίδου, για να φτάσει εντυπωσιακά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Με τη λήξη του αγώνα, ο προπονητής Χάρης Παυλίδης και οι αθλήτριες του πανηγύρισαν έξαλλα την κατάκτηση του τροπαίου, μαζί με τον κόσμο του Ολυμπιακού!

Σχολιάστε μια ακόμη κατάκτηση πρωταθλήματος για φέτος, στο φόρουμ των thrylos-fans.net!

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-3, 2-2, 3-3

Βουλιαγμένη (Αλεξία Καμμένου): Ντελ Σότο, Τσουκαλά 1, Μελιδώνη 2, Αλεξάκη, Λιόση, Βαν Νόρμαν 1, Ασημάκη 2, Ρουμπέση 1, Γερόλυμου 1, Χρυσικοπούλου 1, Κουτέλη, Λαρά, Κούβδου, Δρίμη, Παντελίδου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάρης Παυλίδης): Μυλωνάκη, Σμιτ 2, Ψούνη, Μανωλιουδάκη 1, Αβραμίδου 4, Μαυρέλου, Τομάσκοβιτς 1, Αντωνάκου 2, Μπαλωμενάκη, Κοτσαύτη, Μωραΐτη, Λεοντσίνη, Σουν Γιάτινγκ.

Το φιλμ του αγώνα:

Πρώτο οκτάλεπτο
1-0 Τσουκαλά, γκολ από την περιφέρεια.
1-1 Αντωνάκου, γκολ από την περιφέρεια.
1-2 Αβραμίδου, γκολ με παίκτρια παραπάνω.
2-2 Ασημάκη, γκολ με παίκτρια παραπάνω.

Δεύτερο οκτάλεπτο
2-3 Αβραμίδου, γκολ με παίκτρια παραπάνω.
3-3 Ασημάκη, γκολ με παίκτρια παραπάνω.
4-3 Ρουμπέση, γκολ από θέση φουνταριστού.
4-4 Αβραμίδου, γκολ με παίκτρια παραπάνω.
4-5 Αντωνάκου, γκολ με πέναλτι.

Τρίτο οκτάλεπτο
4-6 Σμιτ, γκολ με παίκτρια παραπάνω.
4-7 Σμιτ, γκολ με παίκτρια παραπάνω.
5-7 Βαν Νόρμαν, γκολ με παίκτρια παραπάνω.
6-7 Μελιδώνη, γκολ με παίκτρια παραπάνω.

Τέταρτο οκτάλεπτο
7-7 Μελιδώνη, γκολ από την περιφέρεια.
8-7 Γερόλυμου, γκολ από την περιφέρεια.
8-8 Μανωλιουδάκη, γκολ με παίκτρια παραπάνω.
9-8 Χρυσικοπούλου, γκολ με παίκτρια παραπάνω.
9-9 Τομάσκοβιτς, γκολ με παίκτρια παραπάνω.
9-10 Αβραμίδου, γκολ με παίκτρια παραπάνω.


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.