Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Επιτέλους, αυτός ήταν Θρύλος!!!!!!

Παίζοντας κατά μεγάλα χρονικά διαστήματα εξαιρετικό μπάσκετ, ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε εύκολα της πρωταθλήτριας Λιθουανίας και Κυπελλούχου Ευρώπης, Λιέτουβος Ρίτας με 97-73, στο πλαίσιο της 3η αγωνιστικής της Ευρωλίγκα, και ανέβηκε (έστω προσωρινά) στη πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Με όπλο την καλή άμυνα και πρώτα επιθετικά "βιολιά" τους Λίνας Κλέιζα (20 πόντοι) και Τζος Τσίλντρες (18 πόντοι) ο Ολυμπιακός πήρε τη δεύτερη νίκη του στη διοργάνωση και ευελπιστούμε οτι θα συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς από εδώ και πέρα.

Από την αρχή φάνηκαν οι διαθέσεις των παικτών του Παναγιώτη Γιαννάκη. Οι Λιθουανοί προηγήθηκαν με 8-9 στα μέσα της περιόδου και από εκεί και ύστερα, πρωτοβουλία ανέλαβαν οι ερυθρόλευκοι. Με σερί 7-0, και με τον Τσίλντρες να πετυχαίνει 10 πόντους (με αλάνθαστη στατιστική) ο Ολυμπιακός πήρε μια διαφορά την οποία δεν έχασε ποτέ. Η περίοδος ολοκληρώθηκε στο 25-14, ύστερα από απίθανο τρίποντο του Μίλος Τεόντοσιτς στην εκπνοή.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο , ο Ολυμπιακός συνέχισε στον ίδιο (και καλύτερο) ρυθμό. Με τον Λιθουανό σούπερ σταρ να παίρνει τη "σκυτάλη" στην επίθεση από τον Τσίλντρες, ο Ολυμπιακός έφτασε τη διαφορά μέχρι και στο +23 (52-29). Ο Κλέιζα πέτυχε 12 πόντους στη συγκεκριμένη περίοδο οδηγόντας εκ του ασφαλούς τον Ολυμπιακό σε μια εύκολη νίκη. Η περίοδος ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται στο +21, 52-31!

Το δεύτερο ημίχρονο αποδείχτηκε και πάλι, παράσταση για ένα ρόλο. Οι Κλέιζα και Τσίλντρες συνέχισαν να "πυροβολούν " από παντού τους ανύμπορους να αντιδράσουν Λιθουανούς. Παρόλο που ο Γιαννάκης έδωσε χρόνο συμμετοχής και στον Παπανικολάου, ενώ ταυτόχρονα δοκίμαζε διάφορα συστήματα, η διαφορά όχι μόνο δεν έπεσε αλλά έφτασε και στο +30 (86-56) σε κάποια στιγμή. Τελικά οι Λιθουανοί μάζεψαν κάπως τη διαφορά και το τελικό 97-73 ήρθε σαν φυσική εξέλιξη του απογεύματος.

Σχολιάστε τη νίκη της ομάδας μας στο φόρουμ των thrylos-fans.net!

Τα δεκάλεπτα: 25-14, 52-31, 75-50, 97-73
Διαιτητές: Ιερεθουέλο (Ισπανία), Ντοζάι (Κροατία), Ρούτεσιτς (Μαυροβούνιο).

Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 7 (4 ασίστ, 4 κλεψίματα), Τσίλντρες 18, Βούιτσιτς 6 (5 ριμπ.), Χαλπερίν 3, Κλέιζα20 (6 ριμπ.), Βασιλόπουλος 9 (4 ριμπ.), Παπανικολάου 1, Μπέβερλι 6 (5 ριμπ., 4 κλεψίματα), Τεόντοσιτς 12 (4 ασίστ), Σχορτσανίτης 6, Ουέιφερ 9.

Λιέτουβος Ρίτας (Κουρτινάιτις): Πόποβιτς 9, Μπαμπράουσκας 12, Μπορόβνιακ 6, Μπιέλιτσα 16, Γκετσεβίτσιους 7, Ζαβάτσκας 4, Γιομάντας 15, Τζούστας, Μπέινς 4, Ντέινις.


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.