Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Κυριακή 24 Ιουνίου 2007

Όπως το 2005…


Άρθρο του Red Patras

Σαφέστατα ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης αποτελεί το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο του Ολυμπιακού, αλλά και μία από τις ποιο σημαντικές μονάδες της Εθνικής Ελλάδας στο μπάσκετ. Ταυτόχρονα όμως αποτελεί και το μεγάλο ερωτηματικό του φετινού καλοκαιριού που αναμένεται ιδιαίτερα καυτό. Το συμβόλαιο του διεθνούς σέντερ ανανεώθηκε πέρυσι για άλλα τέσσερα χρόνια και υπάρχει buy out μόνο για πιθανή μετάβαση του Σοφοκλή, στον μαγικό κόσμο του NBA. Πιθανό ενδεχόμενο ο Σχορτσιανίτης να φύγει με προορισμό άλλη Ευρωπαϊκή ομάδα, δεν υπάρχει και αυτό διότι σε πρόσφατη συνέντευξη του προπονητή της ομάδας Πίνι Γκέρσον στη “Yedioth Ahronot”, τονίστηκε ιδιαίτερα ότι ο «Πίνχας» υπολογίζει στη βοήθεια του Σχορτσιανίτη για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.


Επομένως, γίνεται κατανοητή από την διοίκηση του Ολυμπιακού, η αναγκαιότητα αυτός ο παίκτης, να βοηθηθεί. Όμως, οι «ερυθρόλευκοι» δεν πρόκειται να ανεχθούν άλλη σεζόν με τον «Σόφο» σε κακή αθλητική κατάσταση και είναι αποφασισμένοι να τον αφήσουν στο περιθώριο σε περίπτωση που ο διεθνής σέντερ, δεν αλλάξει την νοοτροπία του και δεν συμμορφωθεί. Εννοείται πως το τεχνικό τίμ του Ολυμπιακού, θα κάνει τα πάντα, για να βοηθήσει τον Σχορτσιανίτη. Αναμένεται λοιπόν, να γίνει δουλειά όπως το 2005, όταν ο «Σόφο» έμεινε για ένα μήνα περίπου σου Ρέντη, δούλεψε ατομικά, έχασε πολλά κιλά και εντέλει, επανήλθε δριμύτερος, στους αγωνιστικούς χώρους. Κάπως έτσι, άλλωστε, η περίοδος 2005-2006 ήταν μακράν η κορυφαία στην καριέρα του Σοφοκλή.


Ο Ολυμπιακός προετοιμάζει λοιπόν το έδαφος για να βοηθήσει όσο μπορεί τον Σοφοκλή. Αναμένεται να ακολουθήσει ένα αυστηρό πρόγραμμα εκγύμνασης που θα τον βοηθήσει να επαναφέρει τα κιλά του σε φυσιολογική επίπεδα για το κορμί του, καθώς και να επανέλθει στην όσο το δυνατόν καλύτερη φυσική κατάσταση, έτσι ώστε, στην αρχή της σεζόν να είναι 100% έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα του Ολυμπιακού στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις. Μεγάλο μέρος της «ειδικής» αυτής προετοιμασία, θα το “περάσει” ο «Σόφο» στου Ρέντη και όταν οι συνθήκες είναι ιδανικές, θα μεταβεί στο Καρπενήσι, όπου θα αρχίσει την προετοιμασία του μαζί με τους υπόλοιπους αθλητές της ομάδας.


Ωστόσο, όσο μεγάλη και αν είναι η βοήθεια του τεχνικού τίμ των Πειραιωτών, τον πιο σημαντικό ρόλο, τον έχει ο ίδιος ο Σοφοκλής. Πρέπει λοιπόν να αλλάξει την νοοτροπία ενός μικρού παιδιού που έχει, και να την μετατρέψει κατά κάποιον τρόπο, σε νοοτροπία επαγγελματία μπασκετμπολίστα. Πρέπει ο ίδιος να είναι σε θέση να καταλάβει τι είναι καλό και τι κακό για την υγεία του, τι τον βοηθάει και τι τον «επιβραδύνει» στην επαγγελματική του καριέρα κτλ. Είναι δικαίωμα του καθενός να κάνει ότι θέλει στην ζωή του, ωστόσο κάθε πράξεις που κάνει, έχει και τις επιπτώσεις του. Και για τον Σοφοκλή, οι επιπτώσεις, είτε θα είναι θετικές γι’ αυτόν, είτε θα είναι μοιραίες για την καριέρα του…


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.