Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2007

Ο Ίλια ξαναέρχεται ως άλλος...

Αν και σύντομη η παρουσία του Ίλια Ίβιτς στην ομάδα του Πειραιά ως Τεχνικού Διευθυντή, έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να απαντήσει στην αρχική δυσπιστία των οπαδών της ομάδας μας. Ο Αργεντίνος 23χρονος Νούνιες, η ‘κλεισμένη’ οπως ακούγεται μετακίνηση του Γκαλέτι, η προσπάθεια της μεταγραφής του Κολοτσίνι και Μορφέο, και η επικείμενη συνάντηση με τον Τεχνικό Διευθυντή της Ρεαλ Μαδρίτης Πέντζα Μιγιάτοβιτς, αποτελούν ικανή συνθήκη να αναθαρρήσουμε, παρατείνοντας, για άλλη μια φορά, το όριο εξάντλησης της υπομονής μας.

Η ένταξη Τεχνικού Διευθυντή στην ομάδα του Ολυμπιακού, και η αναφερόμενη απο τα πλέον επίσημα χείλη ‘αναδιοργάνωση’, αποτελούν ένα μεγάλο πείραμα για το σύλλογο. Πείραμα, που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει σε λάθη, παραλείψεις, καθυστερήσεις, και οτιδήποτε άλλο μπορούμε να διαβάσουμε στα βιβλία κοινωνικών επιστημών στο κεφάλαιο ‘Επαναπροσδιορισμός Οργανογράμματος της επιχείρησης’. Το μόνο όμως που έχουμε να κάνουμε για αυτό, είναι να ελπίζουμε πως το αποτέλεσμα των λαθών σε απόλυτο νούμερο να είναι μικρότερα απο την διαφορά της δυναμικότητας του Ολυμπιακού έναντι των ανταγωνιστών του.

Δυστυχώς, ρόλους που έχουν υιοθετήσει εδώ και χρόνια οι ομάδες των προηγμένων πρωταθλημάτων της Ευρώπης, εμείς όχι μόνο τους ανακαλύπτουμε τώρα, αλλά τους προωθούμε και ως λύσεις προς όλα τα προβλήματα. Ας είναι και έτσι ομως. Κάλλιο αργά παρά ποτε φυσικά, και να έχουμε υπόψιν μας οτι αυτή η αλλαγή φιλοσοφίας για να πετύχει, χρειάζεται την στήριξη όλων μας αλλά κυρίως της Διοίκησης. Αν δεν αφομοιωθεί και στηριχτεί πρωτίστως από τον Πρόεδρο, δεν θα μπορέσει να υιοθετηθεί από τους υπολοίπους.

Αν και η μέχρι τώρα εμπειρία του Ίλια Ίβιτς ως Τεχνικού Διευθυντή φαντάζει μάλλον ελπιδοφόρα, ο επαναπρογραμματισμός των μεταγραφών που είχε ξεκινήσει ο προπονητής της ομάδας Τάκης Λεμονής, και η σχέση αυτών των δυο δημιούργησαν και δημιουργούν κάποια ερωτηματικά. Δεν έχουμε τίποτα να τον συμβουλεύσουμε, και τίποτα να του θυμίσουμε για την ιστορία του συλλόγου. Είμαστε εδώ για να τον στηρίξουμε, είμαστε εδω για να συζητήσουμε τις αποφάσεις του. Είμαστε εδώ, περιμένοντας για άλλη μια φορά, ο Ολυμπιακός να μας κάνει περήφανους.

Μόλις λίγες μέρες λοιπόν, από την ανακοίνωση του Ίλια Ίβιτς στον καινούργιο του ρόλο, τον καλωσορίζουμε με χαρά στην οικογένεια του Ολυμπιακού.


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.