Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2007

Η επόμενη μέρα....!

κειμενο των Red_Patras και Nikaia

Η επόμενη μέρα για τον Ολυμπιακό θα είναι σίγουρα πολύ δύσκολη. Ένας χαμένος τίτλος και μια τεράστια ευκαιρία χαμένη, για να επιστρέψει η ομάδα του Πειραιά στην κορυφή της Ελλάδας ύστερα από δέκα ολόκληρα χρόνια «ανομ
βρίας». Πέρα όμως από την σκέψη για το τι πήγε στραβά και χάθηκε ο τίτλος, η επόμενη μέρα, φέρνει και αλλαγές. Πλέον είναι ανάγκη η ενίσχυση της ομάδας, έτσι ώστε την επόμενη χρονιά να γίνει το ένα παραπάνω βήμα, που την φετινή περίοδο, δεν έγινε ποτέ.


Αρχικά, μια ομάδα σίγουρα χτίζεται με βάση της φιλοσοφία του προπονητή της. Ο Πίνι Γκέρσον, αν και δεν κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των οπαδών της ομάδας με τις εμφανίσεις που πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός καθόλη την διάρκεια της χρονιάς, έχει ή τουλάχιστον πρέπει να έχει την θέση του σίγουρη. Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι, γνώστες του αθλήματος, πρέπει να είναι σίγουρα σε θέση να καταλάβουν ότι μια ομάδα δεν μπορεί να «χτιστεί» ουσιαστικά με την αλλαγή του προπονητή κάθε σαιζόν. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού, είναι διατεθειμένοι να δώσουν για άλλη μια σαιζόν, πίστωση χρόνου στον Γκέρσον, με την βασική προϋπόθεση φυσικά, να επιστρέψει η ομάδα στους τίτλους.


Αλλαγές ωστόσο πρέπει να γίνουν και στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας. Σίγουρα πολλοί παίχτες που αποκτήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι, δεν πρόσφεραν τα αναμενόμενα και η θέση τους στο ρόστερ της ομάδας δεν μπορεί να θεωρηθεί επισφαλής.

Βασικό τέτοιο παράδειγμα είναι ο φόργουορντ του Ολυμπιακού, Άλεξ Άκερ. Ο Αμερικάνος λοιπόν, παρόλο το μεγάλο συμβόλαιο που έχει, δηλαδή ετήσιες αποδοχές που αγγίζουν το ένα εκατομμύριο ευρώ, δεν προσέφερε τίποτα ουσιαστικό στην ομάδα του Ολυμπιακού. Με βάση το επιβαρημένο παρελθόν του, την μηδαμινή ουσιαστικά βοήθεια στην ομάδα του καθώς και τα πολλά πειθαρχικά παραπτώματα, η φυγή του Αμερικάνου φόργουορντ είναι κάτι περισσότερο από σίγουρη. Ένας άλλος παίχτης σε αυτήν την κατηγορία είναι ο Ράιαν Στάκ. Ο Αμερικάνος, με Σκοπιανό διαβατήριο, δεν είχε καμία σχέση με τον Στάκ που οδήγησε την περσινή περίοδο, τον ΑΡΗ στα τελικά του Uleb Cup. Ο πάουερ φόργουορντ του Ολυμπιακού είχε έναν σοβαρό τραυματισμό στα μέσα της περιόδου που τον άφησε σχετικά πίσω με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, ωστόσο σε καμία στιγμή της αγωνιστικής περιόδου, δεν έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει στην ομάδα του Πειραιά. Και γι’ αυτόν επίσης, η φετινή χρονιά μάλλον ήταν μία και μοναδική.


Ο βασικός
play maker του Ολυμπιακού, ο Τζέιμς «Σκούνι» Πέν, αν και στην αρχή δεν φαινόταν ότι θα είναι σε θέση να βοηθήσει την ομάδα του Πειραιά και την επόμενη αγωνιστική περίοδο, εντούτοις οι καλές εμφανίσεις που πραγματοποίησε ο ίδιος στην τελική σειρά του Ελληνικού πρωταθλήματος, με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, ίσως του προσφέρει ένα νέο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό. Ωστόσο είναι προφανές πως ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να βασιστεί μόνο σε αυτόν για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Έτσι είναι ανάγκη η απόκτηση ενός άλλου play maker, κατά κύριο λόγο, κοινοτικού. Τέτοιοι παίκτες δεν υπάρχουν πολλοί στην Ευρωπαϊκή αγορά επομένως η ομάδα του λιμανιού πρέπει να κινηθεί γρήγορα και αποτελεσματικά. Τέτοιες επιλογές είναι ο Πέπε Σάντσεζ της Μάλαγα και ο Μάρκο Πόποβιτς της Ντιναμό Μόσχας. Ωστόσο ο δεύτερος φαίνεται να καταλήγει στην Γιουνικάχα και ο πρώτος στη Ρεάλ Μαδρίτης, επομένως ίσως ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσει ο Ολυμπιακός ένα δικό του παιδί, τον Ρεϊνάλντας Σειμπούτης. Ο Λιθουανός σούτινγκ φόργουορντ έχει τα προσόντα να αντεπεξέλθει στην συγκεκριμένη θέση και ίσως ο Ολυμπιακός πρέπει να του δώσει τις ευκαιρίες που δικαιούται και ποτέ μέχρι τώρα δεν πείρε.

Στην θέση του σούτινγκ γκάρντ η ομάδα του Ολυμπιακού φαντάζει πλήρης. Ο Λιθουανός σούπερ σταρ, Άρβιντας Μασιγιάουσκας, καθώς και ο Αμερικάνος με Βοσνιακό διαβατήριο, Χένρικ Ντόμερκαντ, συνθέτουν ένα δίδυμο αρκετά δυνατό. Ωστόσο, η ενίσχυση στην συγκεκριμένη θέση είναι επίσης αναγκαία, κυρίως από την εγχώρια αγορά. Ο Ευστράτιος Περπέρογλου αποτελεί την ιδανική περίπτωση για την ομάδα του Ολυμπιακού και μια περίπτωση ιδιαίτερα προσιτή για την ομάδα του Πειραιά. Η θέση του σούτινγκ φόργουορντ αποτελεί ίσως την πιο αδύναμη αυτή την στιγμή στο ρόστερ της ομάδας. Ουσιαστικά ένας παίχτης αυτής του ρόστερ είναι ικανός να καλύψει πλήρως την συγκεκριμένη θέση, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος. Ο διεθνής γκάρντ του Ολυμπιακού αποτελεί το παρόν και τον μέλλον της ομάδας του Πειραιά και σίγουρα μέσα στα επόμενα χρόνια μπορεί να εξελιχτεί σε ηγέτη της. Ωστόσο η προσθήκη ενός αλλού «τριαριού» είναι επίσης αναγκαία. Ο Μιχάλης Πελεκάνος αποτελεί την ιδανική και ταυτόχρονα προσιτή περίπτωση για την ομάδα του Ολυμπιακού.

Στην θέση του πάουερ φόργουορντ, ο Ολυμπιακός πρέπει να βρεί έναν αθλητή ο οποίος να είναι σε θέση να βοηθάει την ομάδα του Πειραιά στον αδύναμο φετινό κρίκο, τα επιθετικά αλλά και τα αμυντικά rebound. Ένας τέτοιος παίχτης είναι ο Μάριο Όστιν, ικανός να βοηθήσει αποτελεσματικά και ουσιαστικά την ομάδα του Ολυμπιακού και μαζί με τον Γιάννη Μπουρούση, μπορούν να αποτελέσουν ενά δυνατό δίδυμο. Στο πεντάρι, ο Ολυμπιακός είναι σχετικά δυνατός. Με την παρουσία του καλού και φορμαρισμένου Σοφοκλή, με τον ιδιαίτερα μαχητικό Ζίζιτς, καθώς και με την προσθήκη ενός ψηλού Έλληνα αθλητή όπως ο Τσακαλίδης ή ο Μαυροκεφαλίδης, μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά.


Φυσικά οι υπόλοιποι παίχτες δεν μπορούν να ξεχαστούν αλλά δεν μπορούν παρά να αποτελούν συμπλήρωμα του πάζλ, Ολυμπιακός 2007-2008. Και φυσικά αναφερόμαστε στους Χαρίση, Παπαμακάριο και Πρίντεζη οι οποίοι θα συμπληρώνουν την 15άδα του μελλοντικού Ολυμπιακού

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΡΟΣΤΕΡ 2007-2008*

PG: Marko Popovic or Pepe Sanchez, Reinaldas Seibutis, Scoonie Penn,

SG: Arvydas Macijauskas, Henry Domercant, Stratos Perperoglou

SF: Panayiotis Vasilopoulos, Mihalis Pelekanos

PF: Mario Austin, Giannis Bouroussis

C: Sofoklis Schortsanitis, Andrija Zizic, Jake Tsakalidis or Loukas Mavrokefalidis

Reserves

Christos Harissis ( PG ), Manolis Papamakarios ( SG ), Giorgos Printezis ( PF ).


*Το συγκεκριμένο ρόστερ δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και αποτελείται κυρίως από ευσεβείς πόθους των γραφόντων.


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.