Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Τρίτη 8 Απριλίου 2008

Ήττα στο Ελληνικό...Πανιώνιος-Ολυμπιακός 84-72

Σε ένα παιχνίδι που ο Ολυμπιακός ήταν η σκιά του καλού εαυτού του η ομάδα του Πανιωνίου κέρδισε δίκαια με 84-72 στα πλαίσεια του πρωταθλήματος της Α1.Η ομάδα του Περαιά παρουσιάστηκε νοθρή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και δεν κατάφερε να αποδώσει τα αναμενόμενα.Οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη κουρασμένοι από τους δυο αγώνες με τη Τσσκα για την ευρωλίγκα τη περασμένη βδομάδα δεν είχαν φαντασία και τη κατάλληλη ενέργεια να ανταπεξέλθουν απέναντι σε ένα μαχητικό και γεμάτο θέληση για νίκη Πανιώνιο.Το δε μυαλό βρίσκονταν στον ''τελικό'' της Μόσχας που θα διεξαχθεί τη Τετάρτη και θα κρίνει το αν οι ''ερυθρόλευκοι'' θα συμμετάσχουν ή όχι στο φετινό final 4 της Μαδρίτης.

Το παιχνίδι στο πρώτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τους ''πάνθηρες'' να βρίσκουν επιθετικές λύσεις με τους Γιαννούλη-Σάκοτα-Ζορόσκι-Καλαμπόκη μέσα στο καλάθι αλλά και από τη γραμμή των 6,25 με εύστοχα σουτ τριών πόντων.Οι παίκτες του Ολυμπιακού σε αυτή τη διάρκεια είχαν έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης και πάθους και με χαρακτηριστική τη νευρικότητα τους οδηγήθηκαν σε 6 λάθη τα οποία στοίχισαν και το δεκάλεπτο βρήκε την ομάδα του Πειραιά πίσω με 22-12 με τρίποντη βόμβα του σλοβένου Τσάπιν.


Το δεύτερο δεκάλεπτο συνεχίστηκε σε παρόμοιους ρυθμούς...οι ερυθρόλευκοι του Πειραιά παρουσιάστηκαν πιο συγκεντρωμενοι με αποτέλεσμα να μειώσουν σημαντικά τα λάθη αλλα η κακή τους άμυνα και ο αργος Τσακαλίδης σε συνδιασμό με τους αιφνυδιασμους του Πανιωνίου έφεραν τις δύο ομάδες με μια διαφορά στο ημίχρονο 14 πόντων (39-25).Σε αυτό το δεκάλεπτο οι νεοσμυρνιώτες βρήκαν πολλες λύσεις από τους Μπάξτερ,Καβαλιάσκουσας και Καλαμπόκη ενώ από τους ερυθρόλευκους κανείς δεν ανέλαβε το βάρος των επιθετικών προσπαθειών ώστε να χαρακτηριστεί ως διακριθής.

Η κακή φετινή παράδοση των ερυθρολεύκων στο τρίτο δεκάλεπτο συνεχίστηκε με αποτέλεσμα οι παίκτες του Ολυμπιακού να δεχτούν ένα βομβαρδισμό τριών πόντων και με τον Ζορόσκι ηγέτη ο Πανιώνιος έφτασε τη διαφορά στο επίπεδο των 20 πόντων.Ο ήδη κάκιστος Ολυμπιακός παρουσιάστηκε τραγικός σε αυτή τη περίοδο και περιορίστηκε σε δυο σερί 0-4 και 0-5 χωρίς ώστοσο να φέρουν κανένα αποτέλεσμα αφού ο συνεπής στο χθεσινό αγώνα Πανιώνιος βασιζόμενος στο Ζορόσκι έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο με σκορ 66-46.


Στο τελευταίο στάδιο του αγώνα ο Ολυμπιακός πιστός στη φιλοσοφία του προπονητή του πάλεψε φιλότιμα να κλείσει τη διαφορά...κάτι η δική του θέληση κάτι η χαλάρωση του Πανιωνίου έφερε τις δυο ομάδες σε μια διαφορά 9 πόντων.Ο Ολυμπιακός καθοδηγούμενος από τον Γιώργο Πρίντεζη και τον Μίλος Τεόντοσιτς ο οποίος σε αυτό το σημείο του αγώνα συμμάζεψε κάπως τα πράγματα έφερε τους ερυθρολεύκους να μειώσουν προσωρινά σε 79-70...αλλά μέχρι εκεί...ο Πανιώνιος ήδη είχε κάνει καλό παιχνίδι και οι παίκτες τους έδειχναν οτι δεν ήταν διατεθημένοι να χάσουν το ροζ φύλλο αγώνα μέσα από τα χέρια τους.Το παιχνίδι τελείωσε με σκορ 84-72 και τον Πανιώνιο να παίρνει μια μεγάλη νίκη επί ενός μεγάλου αντιπάλου.

Από τον Ολυμπιακό πάλεψαν περισσότερο ο Κίντελ Γουντς ο Γιώργος Πρίντεζης και ο Μίλος Τεόντοσιτς αλλά η γενική απόδοση των ερυθρολεύκων κρίθηκε απο κακή ως τραγική...η ομάδα του Πειραιά χρειάζεται να ανεβάσει στροφές σε άμυνα και επίθεση και να βρεί τη χαμένη ηρεμία και υπομονή στο παιχνίδι της αν θέλει να επιτύχει την επόμενη Τετάρτη μια τεράστια νίκη επί της δευτεραθλήτριας ευρώπης Τσσκα Μόσχας.


Τα δεκάλεπτα: 22-12, 39-25, 66-46, 84-72


Πανιώνιος (Μάρκοβιτς): Γεωργαλής, Ζορόσκι 20 (2), Καλαμπόκης 19 (2), Σάκοτα 17 (4), Γιαννούλης 13, Τσάπιν 9 (1), Ξανθόπουλος, Νιούλεϊ, Καβαλιάουσκας 2, Μπάξτερ 2


Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Μπλέικνι 8 (1), Γουντς 12 (2), Τσακαλίδης 2, Γκριρ 10, Βασιλόπουλος 2, Πρίντεζης 11, Μπουρούσης 8 (1), Βασιλειάδης 5 (1), Τεόντοσιτς 8, Καυκής, Μαυροκεφαλίδης 6

Οι δύο προπονητές δήλωσαν μετά το τέλος του αγώνα:

Παναγιώτης Γιαννάκης:"Ο Πανιώνιος κέρδισε δίκαια. Εμείς δεν μπορέσαμε να κάνουμε αυτά που έπρεπε. Είμαστε μια ομάδα που θα έχει σκαμπανεβάσματα αλλά μέσα από αυτά μαθαίνουμε και έχουμε υπομονή". "Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας και κοιτάμε μπροστά στο επόμενο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ. Με τους Μαυροκεφαλίδη και Βασιλειάδη που είχαν κάποια προβλήματα θα δούμε την Δευτέρα, δεν μπορούμε να πούμε κάτι περισσότερο αυτή την ώρα. Συγχαρητήρια στον Πανιώνιο".


Νεναντ Μάρκοβιτς: "Ξέραμε ότι είναι ένα σημαντικό ματς κι ότι ο Ολυμπιακός ερχόταν από τα δύο δύσκολα παιχνίδια με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ήταν λογικό επίσης οι παίκτες του να έχουν το μυαλό τους και στο ματς της Μόσχας. Είχαμε την ευκαιρία και είναι μια σημαντική νίκη για μας. Εύχομαι πραγματικά μέσα από την καρδιά μου στον Ολυμπιακό να κερδίσει στην Μόσχα και για την ομάδα του και για το ελληνικό μπάσκετ". "Εμείς ξέραμε ότι ο αντίπαλός μας δεν θα είχε τόση ενέργεια και γι αυτό μπήκαμε πολύ δυνατά στην άμυνα δίνοντας όλες μας τις δυνάμεις. Είχαμε καλό ρυθμό και απ αυτόν αποκτήσαμε αυτοπεποίθηση μέσα στο παιχνίδι. Δείξαμε χαρακτήρα. Άλλωστε όταν έχουμε προβάδισμα στο σκορ παίζουμε πολύ καλά. Κοιτάμε πλέον την συνέχεια και τα επόμενα τρία παιχνίδια μας".


Σχολιάστε τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Πανιώνιο εδώ.


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.