Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Τετάρτη 2 Απριλίου 2008

Γκριρ και ...κάτω!!!

Το πρώτο... ημίχρονο, έλαβε τέλος. Ο Ολυμπιακός παίζοντας κατά διαστήματα Μ-Α-Γ-Ι-Κ-Ο μπάσκετ, κέρδισε πανάξια την καλύτερη κατά κοινή ομολογία, ομάδα της Ευρώπης, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, μέσα στο σπίτι της, νικώντας ταυτόχρονα και ένα ρεκόρ που ήθελε την ΤΣΣΚΑ αήττητη στην έδρα της για 27(!) συνεχόμενα παιχνίδια. Η παρέα του Γιαννάκη, με πρωτεργάτες τους Γκριρ, Γούντς και τον ΑΡΧΗΓΟ Βασιλόπουλο, "ανάγκασε" τον κόσμο του Ολυμπιακού να "εξαφανίσει" τα εισιτήρια του αγώνα της Πέμπτης, εν ριπή οφθαλμού.

Ο Θρύλος λοιπόν, ήταν καλύτερος ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ την διάρκεια του αγώνα, και πάρα τις φιλότιμες προσπάθειες, τόσο των Ρώσων, όσο και των διαιτητών, πήρε ηρωικά το ροζ φύλλο αγώνα και έκανε το 1-0. Η άμυνα των ερυθρολεύκων ήταν το κλειδί για την μεγάλη επικράτηση. Ο Βασιλόπουλος, ο Γούντς, ο Γκριρ, ο Μπλάκνευ, ο Μπουρούσης και οι υπόλοιποι "εξαφάνισαν" επιθετικά παίκτες κλειδιά των Ρώσων, όπως τον Σισκάουσκας, τον Παπαλουκά, τον Λάγκντον και τον Χόλντεν, ενώ και ο Γιαννάκης έφερνε απανωτά χτυπήματα στην πλευρά του Μεσσίνα, πάνω στην "σκακιέρα" των προπονητών.

Η ψυχολογία ήταν εμφανώς με τον μέρος των ερυθρόλευκων που σε διάφορα σημεία του αγώνα, έκανα πλάκα στην ακριβότερη ομάδα της Ευρώπης, παίζοντας διαστημικό μπάσκετ, με τον Γούντς να δείχνει για πρώτη φορά ( σε επίσημο αγώνα ), την πραγματική του αξία. Το ένα βήμα έγινε, χρειάζεται όμως άλλο ένα. ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ! Ο Ολυμπιακός μαζί με 14.000 κόσμο του ενάντια στην "πληγωμένη" Ρωσική "Αρκούδα", για ένα "do or die" παιχνίδι. Η συνέχεια, το βράδυ της Πέμπτης, στο "κολαστήριο" του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας!

Σχολιάστε τον θρίαμβο του Θρύλου, στο φόρουμ των thrylos-fans.net!

Τα δεκάλεπτα: 20-24, 32-39, 52-62, 74-76

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ετόρε Μεσίνα): Παπαλουκάς 6, Ζήσης 7, Σμόντις 21 (2), Σισκάουσκας 12 (1), Χόλντεν, Άντερσεν 15 (1), Λάνγκτον 10 (2), Γκορί, Κριάπα 3 (1).

Ολυμπιακός (Παναγιώτης Γιαννάκης): Μπλάκνεϊ 10 (2), Γουντς 20 (4), Ματσιγιάουσκας, Μπουρούσης 9, Τσακαλίδης 2, Γκριρ 19 (2), Μαυροκεφαλίδης, Βασιλόπουλος 14 (2), Βασιλειάδης, Πρίντεζης, Τεόντοσιτς 2.

Γιαννάκης: "Τελείωσε το πρώτο ημίχρονο"

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης μετά το τέλος του αγώνα σχολίασε: "Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία ομάδα που αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο τα τελευταία χρόνια. Είχαμε υπομονή και δείξαμε ψυχραιμία στα κρίσιμα σημεία. Τα παιδιά κάνουν μεγάλη προσπάθεια τον καιρό που είμαστε μαζί και συνεχίζουμε.

Ήταν το πρώτο ημίχρονο και τώρα κοιτάμε το επόμενο. Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Η ΤΣΣΚΑ έχει έμπειρους παίκτες ενώ εμείς είμαστε καινούργιοι σε αυτές τις καταστάσεις. Πρέπει να έχουμε υπομονή".

Στη συνέχεια ο τεχνικός του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στην τελευταία φάση. "Η εντολή ήταν να πάρει την τελευταία επίθεση ο Γκριρ και μας δικαίωσε. Το τέλος έδειξε ότι ο κόσμος πρέπει να έχει εμπιστοσύνη σε αυτή την ομάδα".

Γκριρ: "Να μην επιστρέψουμε στη Μόσχα"

Ο Λιν Γκριρ που σημείωσε το νικητήριο καλάθι, τόνισε: "Είναι πολύ όμορφα όταν νικάς με τέτοιο σουτ και κόντρα σε μια τέτοια ομάδα, όπως είναι η ΤΣΣΚΑ. Το σουτ έγινε γρήγορα, είδα τον Ζήση στον αέρα, προσποιήθηκα και πέρασα από κάτω του. Την Πέμπτη όλα θα είναι διαφορετικά. Δεν είμαστε ακόμη στο Φάιναλ Φορ και πρέπει να νικήσουμε στο ΣΕΦ, για να μην επιστρέψουμε εδώ".

Αγγελόπουλος: "Ακόμη ένα ματς..."

Δηλώσεις έκανε και ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Παναγιώτης Αγγελόπουλος: "Ήταν μια μεγάλη νίκη, αλλά έχουμε ακόμη ένα δύσκολο ματς για να πάμε στο Φάιναλ Φορ. Ξέρω, ότι τα εισιτήρια για το ματς της Πέμπτης έχουν εξαντληθεί, αλλά το μεγάλο πρόβλημα θα το έχουμε με τα εισιτήρια της Μαδρίτης".

Μεσίνα: "Βελτίωση μέσα σε δύο ημέρες"

Από την πλευρά του ο Ετόρε Μεσίνα, είπε: "Ο Ολυμπιακός πήρε δίκαια τη νίκη και του αξίζουν συγχαρητήρια. Είχε το προβάδισμα και τον έλεγχο του ρυθμού στο μεταλύτερο διάστημα του παιχνιδιού. Επιτρέψαμε στον αντίπαλο να βάλει το 70% των διπόντων στο πρώτο ημίχρονο και αυτό είναι απαράδεκτο. Αν θέλουμε να συνεχίσουμε στην Ευρωλίγκα, πρέπει να βελτιωθούμε μέσα σε δύο ημέρες".


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.