Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Δευτέρα 21 Απριλίου 2008

Πανελλήνιος-Ολυμπιακός 69-74

Σε ένα παιχνιδι με μονόπλευρο ενδιαφέρον ο Ολυμπιακός επικράτησε του Πανελληνίου με 74-69 στη παράταση.Ο Ολυμπιακός ήταν αδιάφορος πριν από το ξεκίνημα του αγώνα σε αντίθεση με τους παίκτες του Πανελληνίου που έπαιζαν την συμμετοχή τους στη τελική τετράδα του πρωταθλήματος παρόλα αυτά οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη πιστοί στο δόγμα του προπονητή τους κατέκτησαν τη νίκη μετά από ένα δραματικό και συναρπαστικό αγώνα.

Το παιχνίδι στο πρώτο μέρος ήταν ενα σεμινάριο άμυνας και από τις δύο ομάδες με τον Ολυμπιακό να θέλει αλλά να μην μπορεί και να αντιμετωπίζει σημαντικό πρόβλημα στην επίθεση του με τον Λυν Γκριρ να κάνει ο,τι μπορεί αλλά τους άλλους παίκτες της ομάδας να μην μπορούν να βρούν επαφή με το καλάθι κυρίως λόγω βιασύνης και επιπολαιοτήτων.Σε αυτό το διάστημα του αγώνα αγωνίστηκε και προσπαθησε πολύ και ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης αλλα δεν κατάφερε παρά τη φανερή καλή διάθεση του να βρεί χώρο δράσης αφού αντιμετωπίστηκε πάρα πολύ σωστά απο την ομάδα του Ηλία Ζούρου.Ο Πανελλήνιος επέλεξε την άμυνα ζώνης και οι ερυθρόλευκοι εγκλωβίστηκαν σε αυτήν πολλές φορές μην καταφέρνοντας να σουτάρουν και η μπάλα να τους μένει στα χέρια.

Στην αντίθετη πλευρά του γηπέδου ο Πανελλήνιος έβρισκε δύσκολα το δρόμο προς το καλάθι αλλα με κάποιους αιφνυδιασμούς του βαρύ πυροβολικού τους Άντονι Γκράντι οι ολυμπιονίκες κατάφεραν να πετύχουν κρίσιμους πόντους και έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι στο σκορ με 29-24.


To πρώτο μέρος δεν ήταν παρά μια πρόγευση των όσως θα παρακολουθούσαμε στη συνέχεια του αγώνα.Ο Πανελλήνιος μπήκε δυνατά και κατάφερε να προηγηθεί μέχρι και με 9 πόντους χάρις στην ευστοχία του Κέλι (5 συνεχόμενους πόντους)και του Γκόλεματς που με σουτ τριών πόντων έκανε το σκορ 37-28 στο 23.Οι ερυθρόλευκοι ωστόσο δεν το έβαλαν κάτω και με δυο διαδοχικά τρίποντα από τους Μπλέικνι και Βασιλόπουλο και ένα γκολ φάουλ από το δεύτερο ισοφάρισε σε 37-37 για να τελειώσει το 3ο δεκάλεπτο με τον Πανελλήνιο μπροστά στο σκορ με 46-42.

Οι δυο ομάδες μπήκαν αποφασισμένες στο τελευταίο μέρος του αγώνα ο Ολυμπιακός έβρισκε λύσεις απο τον πολύ καλό Λυν Γκριρ μέσω των σουτ τριών πόντων αλλα και με τους Παναγιώτη Βασιλόπουλο και Σοφοκλή Σχορτσανίτη να δίνουν κρίσιμους πόντους στην επίθεση της ομάδας.Αμυντικά οι ερυθρόλευκοι στηρίχτηκαν στον εκπληκτικό Βασιλόπουλο ο οποίος μάζεψε συνολικά 11 ριμπάουντ και έκανε και 4 τάπες.Ο δε Πανελλήνιος έβρισκε λύσεις από τον Άντονι Γκράντι και τον Γιούριτσα Γκόλεματς που προσπάθησε φιλότιμα.Οι δυο ομάδες βάδιζαν στήθος με στήθος προς το τέλος του αγώνα και οι ολυμπιονίκες λίγο έλειψε να φύγουν νικητές και να κατακτήσουν ένα πολύτιμο ροζ φύλλο αγώνα.Τελικά ο Νίκος Αργυρόπουλος αστόχησε μετά από κλέψιμο του σε ένα εύκολο lay up και ευστόχησε σε μια μόνο ελεύθερη βολή λίγο πριν το τέλος του αγώνα για να απαντήσει ο Ολυμπιακός με μια εύστοχη ελεύθερη βολή απο τον Γιάννη Μπουρούση.Τελικό σκορ 63-63 και οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στη πεντάλεπτη παράταση.

Το έξτρα πεντάλεπτο είχε κι αυτό συγκλονιστική εξέλιξη. Ο Μπλάκνεϊ με τρίποντο έγραψε το 72-69 1’ 12’’ πριν από το τέλος. Ο Πανελλήνιος έχασε τις δύο επόμενες επιθέσεις του, ενδιαμέσως ο Γκριρ είχε αστοχήσει σε τρίποντο και στα 13’’ ο Γκριρ έκανε με 2/2 βολές το τελικό 74-69.


ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μουζάκης, Σταματόπουλος, Παπαπέτρου

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-12, 29-24, 46-42, 63-63, 69-74

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ (Ζούρος): Οστοϊτς 2, Αργυρόπουλος 5, Καλαϊτζίδης 3(1), Γκράντι 23(2), Ντότζετ 6, Ράνσιτς 3(1), Σκλάβος, Κέλι 9(1), Γκόλεματς 12(1), Παπαϊωακείμ 6.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιαννάκης): Μπλάκνεϊ 8(2), Παπαμακάριος, Πρίντεζης 10, Τεοντόσιτς 6(2), Μπουρούσης 11(2), Τσακαλίδης 2, Γκριρ 20(4), Βασιλόπουλος 11 (1/2 τρ., 11 ρ., 4 τ.), Βασιλειάδης, Σχορτσιανίτης 6.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης τόνισε: "Ήταν ενδιαφέρον ματς. Ο Πανελλήνιος έπαιξε συγκεντρωμένα και έχει κάνει μια καλή προσπάθεια ως τώρα. Αν έχει υπομονή θα καταφέρει τους στόχους του. Εμείς ξεκινήσαμε νωθρά, κάναμε λάθη και χάσαμε εύκολα καλάθια. Και ο Πανελλήνιος τα εκμεταλλεύτηκε. Όμως, χωρίς να είμαστε σε καλή μέρα είχαμε υπομονή στην άμυνα και την επίθεση και πήγαμε το ματς στην παράταση. Από τέτοια παιχνίδια μαθαίνουμε και αυτό είναι μεγάλο κέρδος. Ο πρώτος στόχος σε κάθε ματς είναι τα λέι απ, ο δεύτερος οι βολές και ο τρίτος τα τρίποντα. Όμως, η νευρικότητα αλλάζει τα πράγματα. Ήταν πολύ καλό για την ομάδα μου αυτό το ματς".


Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος είπε: "Ξεκινήσαμε άσχημα, αλλά μείναμε συγκεντρωμένοι και πήγαμε το ματς στην παράταση. Μέσα από αυτό το παιχνίδι θα μάθουμε πολλά πράγματα και στα πλέι οφ θα είμαστε ακόμη πιο έτοιμοι. Επέστρεψε και ο Σοφοκλής, αλλά έχουμε ακόμη τραυματισμούς. Όμως δουλεύουμε σκληρά και κάθε μέρα γινόμαστε καλύτεροι".


Από την πλευρά του ο Ηλίας Ζούρος είπε: "Ήταν ένα παιχνίδι που κρίθηκε σε μικρές λεπτομέρειες και θα μπορούσαμε να το είχαμε κερδίσει. Είχαμε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο έλεγχο του αγώνα, αλλά χάσαμε τη ψυχραιμία μας μόνο σ’ ένα σημείο κι αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Ολυμπιακός. Στην παράταση παίζουν ρόλο οι λεπτομέρειες. Δεν θέλω να μιλήσω για τη διαιτησία αν και θα μπορούσα. Το ζητούμενο είναι να μαθαίνουμε μέσα από το λάθη μας. Κοιτάμε μπροστά που έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε παιχνίδι".


Τέλος, ο Νίκος Αργυρόπουλος είπε: "Έγινε ένα πολύ σκληρό και δυνατό παιχνίδι. Πιστεύω ότι αξίζαμε τη νίκη, αλλά προσωπικά πιστεύω ότι έφταιξα στο τέλος της κανονικής περιόδου και δεν πήρε η ομάδα μου τη νίκη. Στην παράταση δεν το παλέψαμε ως το τέλος, για πρώτη φορά θα μιλήσω για τη διαιτησία. Στο τελευταίο λεπτό σε δυο φάσεις που δεν σφύριξε έπαιξε ρόλο γιατί το παιχνίδι θα μπορούσε να είναι ισόπαλο".
Σχολιάστε το παιχνίδι της αγαπημένης μας ομάδας εδώ


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.