Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Παρασκευή 11 Απριλίου 2008

Δυστυχώς, τέλος!

Το «θηρίο» όταν σου δίνεται η ευκαιρία πρέπει να το... αποτελειώνεις. Ο Ολυμπιακός είχε την περασμένη Πέμπτη τη μεγάλη του ευκαιρία για να γράψει ιστορία και μετά από 9 χρόνια να βρεθεί σε φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα, αφήνοντας έξω τη μεγάλη ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Την έχασε...

Την Τετάρτη στη «Γιουνιβέρσαλ Σπορτς Χολ» της Μόσχας η ΤΣΣΚΑ απέδειξε γιατί θεωρείται το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου κατακτώντας πανάξια την πρόκριση για το φάιναλ φορ (02-04/05) της Μαδρίτης. Οι Ρώσοι ήταν τέλεια διαβασμένοι, έπαιξαν άμυνα για σεμινάριο και είχαν σε απίστευτη ημέρα τον "δαιμονισμένο", Ραμούνας Σισκάουσκας που... σταμάτησε στους 24π. οδηγώντας την «αρκούδα» στο 81-56 που ισοδυναμεί με την έκτη σερί παρουσία της ΤΣΣΚΑ σε φάιναλ φορ!

Οι Ρώσοι είχαν από την αρχή του αγώνα, την κατάσταση στα χέρια τους και έφτασαν σε μια άνετη νίκη, κατά του Θρύλου. Δυστυχώς η ομάδα μας, δεν είχε τα απαραίτητα στοιχεία ( εμπειρία, παραστάσεις, ποιότητα ) για να υπερνικήσει το εμπόδιο των Ρώσων και να βρεθεί αυτή στο final four της Μαδρίτης. Ωστόσο, για την δική μας ομάδα, όλα ΦΕΤΟΣ ξεκινούν!

Τα δεκάλεπτα: 22-16, 41-29, 61-50, 81-56

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ετόρε Μεσίνα): Σμόντις 13(3), Σισκάουσκας 24(5), Χόλντεν 3(1), Άντερσεν 8, Λάνγκντον 9(1), Παπαλουκάς 10(1), Γκορί 6, Κριάπα 3(1), Ζήσης, Σβεντ, Κασίροφ,

Ολυμπιακός (Παναγιώτης Γιαννάκης): Μπλάκνεϊ 9(1), Γουντς 2, Τσακαλίδης 7, Γκριρ 9(1), Βασιλόπουλος 17(3), Πρίντεζης 9(1), Μπουρούσης, Τεόντοσιτς 3, Καυκής, Πρίντεζης, Παπαμακάριος.

Γιαννάκης: "Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια που κάνουμε"

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης τόνισε μετά το ματς: "Προσπαθήσαμε ως το τέλος να βοηθήσουμε να γίνει ένα δυνατό παιχνίδι. Για 30 λεπτά το κάναμε απέναντι σε μια πολύ έμπειρη ομάδα αλλά σε κανένα σημείο δεν ελέγξαμε κάποιο κομμάτι του παιχνιδιού. Η ΤΣΣΚΑ ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος των αγώνων μας. Είχε υπομονή και εμπειρία. Όλοι οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ έπαιξαν σήμερα πολύ καλά.

Όποιος έμπαινε στο παιχνίδι είχε υπομονή και σούταρε σωστά. Πάντοτε πιστεύω ότι μπορεί να αλλάξει ένα παιχνίδι αλλά χρειάζεται συγκέντρωση στην άμυνα κι αυτό δεν το είχαμε σε κανένα σημείο του αγώνα. Όταν αρχίσαμε να σκοράρουμε δεν είχαμε υπομονή στην άμυνα και αρχίσαμε να βιαζόμαστε πιστεύοντας ότι από την επίθεση μπορούμε να γυρίσουμε το παιχνίδι.

Παίξαμε πέντε πολύ δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια. Ξεκινήσαμε με δυο ήττες και φτάσαμε να διεκδικούμε την είσοδο στο φάιναλ φορ. Στα τέσσερα εκτός έδρας παίξαμε πολύ καλά. Κάναμε βήματα ως ομάδα εκτός από το σημερινό τελευταίο δεκάλεπτο. Τα παιδιά προσπάθησαν πολύ χωρίς να σκέφτονται ποιοι είναι παρών και ποιοι απών. Τα παιδιά έκαναν μεγάλη προσπάθεια και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.

Η διαφορά ανάμεσα στην καλή από τη μεγάλη ομάδα είναι ο κοινός τρόπος σκέψης και το να υπάρχει ένας κορμός παιδιών που παίζει μαζί για πολλά χρόνια".

Μεσίνα: "Ο Ολυμπιακός είναι απίστευτος αντίπαλος"

Από την πλευρά του, ο Ετόρε Μεσίνα είπε: "Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους μας. Η ατμόσφαιρα ήταν σήμερα φανταστική και θα το θυμόμαστε για πολύ καιρό. Το δεύτερο που θέλω να πω είναι ότι η ομάδα και η διοίκηση λειτούργησε τέλεια μετά την πρώτη ήττα.

Παίξαμε εξαιρετική άμυνα απόψε και κρατήσαμε τον Ολυμπιακό στο χαμηλότερό του επιθετικό παιχνίδι. Στην επίθεση είχαμε υπομονή και καλές επιλογές. Ο Ολυμπιακός είναι απίστευτος αντίπαλος. Τον σεβόμαστε και του ευχόμαστε την καλύτερη τύχη στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Εμείς θέλουμε να χαρούμε για λίγο το απίστευτο ρεκόρ που κάναμε να βρεθούμε για έκτη φορά στο Φάιναλ Φορ. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να είμαστε έτοιμοι για να κερδίσουμε τον τίτλο".

Βασιλόπουλος: "Έλπίζω αυτή η πορεία να ήταν ένα καλό μάθημα"

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος σχολίασε: "Ουσιαστικά χάσαμε στο ΣΕΦ την πρόκριση. Εκεί είχαμε την ευκαιρία μας. Δεν έχει άδικο αν πει κάποιος ότι ενδεχομένως πληρώσαμε το μειονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Παρόλα αυτά κάναμε μια εξαιρετική πορεία στο Τοπ 16, καταφέραμε να προκριθούμε, παρότι είχαμε δύο σερί ήττες στην αρχή και ελπίζω ότι αυτή η πορεία ήταν ένα καλό μάθημα για όλους μας.

Δεν χρειάζεται να λέμε μεγάλα λόγια. Εχουμε μεγάλη διάθεση για να διεκδικήσουμε κάτι σημαντικό ως ομάδα. Εχουμε τρομερή βελτίωση τους τελευταίους δύο μήνες και ελπίζω ότι αυτό θα φανεί και στα ελληνικά πλέι οφ. Εχουμε δείξει ότι παλεύουμε κάθε ματς, όσο δύσκολος κι αν είναι ο αντίπαλος".

Τσακαλίδης: "Πλέον προέχει το πρωτάθλημα"

Ο Ιάκωβος Τσακαλίδης πρόσθεσε: "Δεν κάναμε καλή προετοιμασία από την αρχή της σεζόν με τον κόουτς Γκέρσον. Αυτό φάνηκε τώρα στη φυσική μας κατάσταση, όπως και η βελτίωση που είχαμε μετά την έλευση Γιαννάκη. Είναι νωρίς να μιλήσουμε ακόμα για το τι θα γίνει του χρόνου κι αν καταφέρουμε να βρεθούμε στο φάιναλ φορ. Προέχει ο άμεσος στόχος μας που είναι το ελληνικό πρωτάθλημα".

Παπαλουκάς: "Αντιμετωπίσαμε μια μεγάλη ομάδα"

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς δήλωσε: "Χάρηκα πολύ που περάσαμε κυρίως γιατί θα είναι το πρώτο φάιναλ φορ του Νίκου (Ζήση) και γιατί προκριθήκαμε για 6η συνεχόμενη χρονιά και αντιμετωπίσαμε στα πλέι οφ μια μεγάλη ομάδα. Στο πρώτο παιχνίδι ήμασταν κατώτεροι των περιστάσεων, στο δεύτερο κάναμε αυτό που έπρεπε και στο τρίτο παίξαμε το μπάσκετ για το οποίο έχουμε χτιστεί. Δε νομίζω ότι ο Ολυμπιακός ήταν κακός σήμερα, απλά ήμασταν εμείς πολύ καλοί. Φαίνεται ότι ο Ολυμπιακός είναι και πάλι πολύ μεγάλη ομάδα και τώρα ξεκινάει".

Ζήσης: "Το κλειδί ήταν το δεύτερο παιχνίδι"

Τέλος, ο Νίκος Ζήσης τόνισε: "Μετά το πρώτο ματς το προβάδισμα το είχε ο Ολυμπιακός. Απλά αποδείξαμε ότι τίποτα δεν είχε τελειώσει. Για ένα παιχνίδι και κάτι ο Ολυμπιακός μας κοίταξε στα μάτια, έκανε ένα εξαιρετικό δεκάλεπτο στο ΣΕΦ, αλλά το κλειδί ήταν το δεύτερο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία του, ωστόσο κάναμε ένα εκπληκτικό ματς και φτάσαμε τελικά στον στόχο μας. Ο αντίπαλος μας έκανε ένα εξαιρετικό Τοπ 16, με τη φόρα που είχε από αυτό ήρθε για το πρώτο ματς στη Μόσχα και νομίζω ότι ήταν μεγάλη εμπειρία για αυτόν τα τελευταία παιχνίδια".


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.