Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Πέμπτη 10 Απριλίου 2008

Δεν πειράζει μάγκες!!!

Τον αποκλεισμό από το Final Four της Ευρωλίγκας, γνώρισε ο Ολυμπιακός, που νίκησε τη Γιούγκ με 12-8, αλλά δεν μπόρεσε να ανατρέψει τη διαφορά 5 τερμάτων (10-5) από το πρώτο παιχνίδι στην Κροατία. Τα παλικάρια του Θρύλου έκαναν το χρέος τους, αλλά δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, οι ψευτόμαγκες με τα μπλέ, δεν τους έκαναν την χάρη.

Παρά το γεγονός ότι οι "άρχοντες" του αγώνα, έκαναν ότι μπορούσαν καθόλη τη διάρκεια του αγώνα, για να βοηθήσουν τους Κροάτες, οι παίκτες της ομάδας Πάτερου δεν το έβαλαν κάτω. Οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν υπερπροσπάθεια έφτασαν μία ανάσα από το +5, αλλά οι διαιτητές τους στέρησαν την ευκαιρία να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση, καθώς στην τελευταία επίθεση του αγώνα, ο Ολυμπιακός κατάφερε να βγάλει άμυνα και να βγει στην κόντρα επίθεση. Ο Θεοδωρόπουλος ήταν μόνος κόντρα στον αντίπαλο τερματοφύλακα, και λίγο πριν τον πλασάρει, ο Σούκνο, ένας αμυντικός των Κροατών που στην προσπάθεια του να τον σταματήσει, τον τραβά με πολύ δύναμη. Οι διαιτητές όμως "έπνιξαν" το πέναλτι και μαζί, τα όνειρα της ομάδας μας για το φάιναλ φορ.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 3-2, 4-3, 3-1

Τα γκολ των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Πάτερος): Χρ. Αφρουδάκης 4, Γ. Αφρουδάκης 2, Νίκιτς 2, Ντόσκας 2, Κόχειλας, Κομάντινα

Γιούγκ (Νίκολιτς): Μπόσκοβιτς 4, Ομπράντοβιτς 2, Ντόμπουντ, Σ. Σούκνο

Ο Ολυμπιακός είχε 8/12 στον παίκτη παραπάνω και η Γιουγκ 6/12.

Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν οι Κόχειλας (1.10 πριν τη λήξη του 3ου οκταλέπτου), Κομάντινα (6.37 του 4ου), Γιώργος Αφρουδάκης (4.03 του 4ου), Πέκοτιτς (0.12 του τρίτου) και Μπούσλιε (1.02 του 4ου).

Διαιτητές: Μόλινερ (Ισπανία), Σιμιόν (Ρουμανία)

Τέλος, στην εξέδρα βρέθηκαν 100 φίλοι της Γιούγκ, που παρακολούθησαν τον αγώνα, προστατευμένοι από αστυνομική δύναμη. Μετά τη λήξη του ματς δέχθηκαν κάποια αντικείμενα από τους οπαδούς του Ολυμπιακού, τμήμα των οποίων κινήθηκε προς το μέρος τους με απειλητικές διαθέσεις, χωρίς να υπάρξει συνέχεια.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Πάτερος, είπε: "Συγχαρητήρια στον κόσμο, που ήταν καταπληκτικός. Πρέπει να βρούμε τη δύναμη για να συνεχίσουμε. Από τη στιγμή που καταφέραμε να χάσουμε στο Ντουμπρόβνικ με 5 γκολ, το μόνο πράγμα που δεν μπορώ να πω είναι για τη διαιτησία. Στο τέλος βέβαια θα μπορούσε να το δώσει το σφύριγμα".

"Από κει και πέρα έγινε ένα καταπληκτικό παιχνίδι, με δύο πάρα πολύ δυνατές ομάδες. Αποδείξαμε ότι επάξια συγκαταλεγόμαστε στις κορυφαίες της Ευρώπης. Τα παιδιά απόδειξαν ότι το ελληνικό πόλο υπάρχει, αλλά και εγώ με το Νίκο αν φέρουμε κάποιο μερίδιο ευθύνης σε αυτή τη διαδικασία πιθανότατα δείχνουμε ότι υπάρχουμε και μπορούμε να τα καταφέρουμε σε δύσκολα πράγματα".

"Το μελετήσαμε πολύ το παιχνίδι, μας βγήκαν όλα, πήραμε το ρίσκο μια φορά στο τέλος. Ημασταν κοντά, αλλά δεν τα καταφέραμε. Μας μένει πίκρα και απογοήτευση, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός".

Για τον αποκλεισμό της ελληνικής ομάδας από το Final Four, μίλησε και ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Σάντρο Καμπάνια: "Εγινε ένα σκληρό παιχνίδι, με δύναμη και υπομονή από πλευράς Ολυμπιακού, ο οποίος περίμενε τη σωστή στιγμή. Αυτό ήταν το καλύτερο παιχνίδι του Ολυμπιακού στην Ευρώπη τα τελευταία 5 χρόνια που έχω δει. Σίγουρα δεν ήταν εύκολο να κερδίσει με 5 γκολ διαφορά, αλλά οι παίκτες προσπάθησαν μέχρι το τέλος. Παίκτες και προπονητής τα έδωσαν όλα. Εκαναν μια υπέροχη προσπάθεια".


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.