Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2008

Η κλήρωση της Ευρωλίγκα!

Στον πρώτο όμιλο της Ευρωλίγκα κληρώθηκε ο Ολυμπιακός, στην κλήρωση που διεξήχθη χτες το μεσημέρι, στο Βερολίνο. Οι αντίπαλοι της ομάδας μας, είναι:

Μακάμπι Τελ Αβιβ (Ισραήλ)
Μάλαγα (Ισπανία)
Τσιμπόνα (Κροατία)
Λε Μαν (Γαλλία)
Αβελλίνο (Ιταλία)

Για την -καλή- κλήρωση της Ευρωλίγκα από πλευράς Ολυμπιακού, μίλησε ο αντιπρόεδρος των ερυθρολεύκων, Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ο Παναγιώτης Γιαννάκης, αλλά και γενικός διευθυντής της ΚΑΕ, Χρήστος Σταυρόπουλος που ήταν παρών στη διαδικασία και την εκδήλωση. Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος τόνισε πως αν η ομάδα του δείξει σοβαρότητα το Final 4 στο Βερολίνο, είναι... εύκολη υπόθεση: "Με τη στοιχειώδη και απαιτούμενη σοβαρότητα σ όλα τα παιχνίδια η ομάδα πάει «τρένο» για το Βερολίνο".

Από την πλευρά του ο προπονητής του Ολυμπιακού, Παναγιώτης Γιαννάκης τόνισε συγκεκριμένα: "Θέλουμε σε κάθε παιχνίδι να είμαστε συγκεντρωμένοι, ώστε να είμαστε σε θέση να κερδίσουμε κάτι. Οι αντίπαλοί μας είναι έμπειρες ομάδες, αλλά υπάρχουν και κάποιες που συμμετέχουν για πρώτη φορά. Εμείς θέλουμε να ονειρευόμαστε και να γινόμαστε καλύτεροι. Σεβόμαστε την κάθε ομάδα, αφού όλοι θέλουν να πετύχουν".

Τέλος ο Χρήστος Σταυρόπουλος είπε: "Δεν έχει σημασία ποιος είναι αντίπαλός μας. Όλους τους αντιμετωπίζουμε με προσοχή και σεβασμό. Εμείς θέλουμε να είμαστε πρώτοι, ανεξάρτητα με το ποιον έχουμε απέναντί μας.

Οι αντίπαλοι της ομάδας!

Μακάμπι Τελ Αβίβ

Το πρόσωπο: Οι Μπάινουμ, Γκαρσία, Κάσπι, Ελιγιάχου είναι στον... αέρα, ενώ οι Χαλπερίν, Βούισιτς (Ολυμπιακό) και Μόρις (ΤΣΣΚΑ) αποτελούν παρελθόν.

Όλα δείχνουν ότι η "ομάδα του λαού" αλλάζει οριστικά πρόσωπο. Θα είναι τελειώς διαφορετικό ρόστερ, αλλά επειδή υπάρχει αρκετό... ρευστό η λογική λέει ότι η Μακάμπι θα είναι και φέτος δυνατή.

Μέχρι στιγμής έχουν αποκτηθεί ο πρώην γκαρντ του ΠΑΟΚ (Τρε Σίμονς), ο πρώην γκαρντ της ΑΕΚ Ντρορ Χάτζατζ, ο Τζάστιν Ουίλιαμς, ενώ επέστρεψε κι ο Γιανίβ Γκριν από τη Ρωσία.

Προπονητής: Ο Σβι Σερφ οδήγησε την ομάδα στον τελικό της Ευρωλίγκα, αλλά η απώλεια του πρωταθλήματος στο Ισράηλ "σφράγισε" την απόλυση του. Τη θέση του ο Έφι Μπιρνμπόιμ.

Πέρσι: Έπαιξε στον τελικό του φάιναλ-φορ (με τον Σερφ να "μεταμορφώνει" την ομάδα στη θέση του Κάτας), αλλά η απώλεια του κυπέλλου και του πρωταθλήματος, σημαίνει... καταστροφή.

Ουνικάχα Μάλαγα

Το πρόσωπο: Και πάλι η Μάλαγα θα ρίξει αρκετό... χρήμα στο τραπέζι. Έστω κι αν παραμένει "ακέφαλη" έχει αντικαταστήσει τον Ντανιέλ Σαντιάγκο με τον Ρόμπερτ Άρτσιμπαλντ, ενώ έχει προθέσει στο ρόστερ της τον Ομάρ Κουκ.

Από εκεί και πέρα κράτησε τους Μπέρνι Ροντρίγκεθ και Μάρκους Χέισλιπ, ενώ άγνωστο παρεμένει το μέλλον των Ουέλς, Πόποβιτς. Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει ο πρώην αρχηγός του Άρη, Τέρελ Καστλ.

Ο προπονητής: Ο Σέρτζιο Σκαριόλο αποχωρεί κι η διοίκηση θέλει διακαώς τον ομοσπονδιακό Αΐτο Ρενέσες. Το πρόβλημα είναι ότι ο πρώην τεχνικός της Μπανταλόνα, θα απαντήσει μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πέρσι: Κι η περσινή χρονιά ήταν μέτρια για την Ουνικάχα. Σταμάτησε στους "16" της Ευρωλίγκα, ενώ κατέλαβε την 8η θέση της ACB. Το φινάλε (απέκλεισε την Ρεάλ) γλύκανε κάπως την πικρή γεύση.

Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ

Το πρόσωπο: Σταθερή στις αξίες και στους στόχους τους η κροατική ομάδα είναι πάντα ένας υπολογίσιμος αντίπαλος. Φέτος ενισχύθηκε με δύο έμπειρους γηγενείς παίκτες: τον γνωστό μας από τη θητεία του στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό, Άντρια Ζίζιτς και τον "μπομπέρ" Ρόμπερτ Τρόχα από την Χέλιος.

Κατά τα άλλα δεν έχει "ξεκαθαρίσει" το τοπίο με τους καλούς της Αμερικάνους (Χόσκιν, Ουόρεν, Ουίλιαμς), ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη ανανέωσε ο διεθνής Μαρίν Ρόζιτς.

Προπονητής: Ο Βέλιμιρ Πέρασοβιτς θα είναι ο νέος τεχνικός της Τσιμπόνα, επιστρέφοντας στην Ευρωλίγκα μετά την εμπειρία του στην Τάου. Αντικατέστησε τον Ιβάν Σούναρα, που με τη σειρά του πήρε τη θέση του Γιόζιπ Βράνκοβιτς.

Πέρσι: Δεν ήταν μια καλή χρονιά για τους Κροάτες, που έμειναν εκτός Ευρωλίγκα μετά την κανονική περίοδο, ενώ μετά από σειρά ετών έχασε το πρωτάθλημα κροατίας από τη Ζαντάρ.

ΛεΜάν

Το πρόσωπο: Με το μεγάλο της αστέρι (Νικολά Μπατούμ) στις επάλξεις και καλούς ξένους να πλαισιώνουν τον νεανικό κορμό η ΛεΜάν επιστρέφει στην Ευρωλίγκα και φιλοδοξεί να τα πάει καλύτερα από την προηγούμενη χρονιά.

Ήδη οι Γάλλοι έχουν αποκτήσει τον Ντεγουάρικ Σπένσερ που έκανε καλή σεζόν στην Εφές και στην Βίρτους Μπολόνια, ενώ πήραν ακόμη τον Μαλέγ Ν'Ντόι κια τον Πάπε Μπαντιάνι από τη Ροάν.

Προπονητής: Για τον Τζέι Ντι Τζάκσον θα είναι η πρώτη συμμετοχή στην Ευρωλίγκα.

Πέρσι: Τερμάτισε στη δεύτερη θέση του γαλλικού πρωταθλήματος. Την σεζόν 2006-2007 που συμμετείχε στην Ευρωλίγκα (στον όμιλο του΄Αρη) έκανε... αμάν να κερδίσει ένα ματς.

Αβελίνο

Το πρόσωπο: Η μικρή ιταλική πόλη που βρίσκεται κοντά στη Νάπολι έζησε πέρσι μεγάλες στιγμές! Κι αναμένεται φέτος να ζήσει ακόμη μεγαλύτερες, συμμετέχοντας για πρώτη φορά σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση!

Ακόμη, ωστόσο, δεν έχει κινηθεί στο μεταγραφικό παζάρι, ενώ όπως λέγεται θα κάνει προσεκτικές κινήσεις, καθώς δεν έχει περιθώρια να σπαταλήσει χρήματα.

Την περασμένη σεζόν ο "κοντορεβυθούλης" Μαρκίς Γκριν έκανε όλη τη δουλειά μαζί με τους Σμιθ, Ουίλιαμς και Κάμπελ, ενώ πολύτιμη κρίθηκε η εμπειρία των Ριγκέτι και Ραντούλοβιτς. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ομάδα έπαιξε κι ο Βαγγέλης Σακελλαρίου (αδερφός του Γιάννη, του αρχηγού του Πανελληνίου) που ξεκίνησε τη σεζόν στο Αιγάλεω κι είχε μικρό χρόνο συμμετοχής.

Προπονητής: Ο Μπονιτσιόλι προσπάθησε να εξαργυρώσει σε... ευρώ την εκπληκτική χρονιά της Αβελίνο, αλλά είδε την πόρτα της εξόδου! Έτσι επέστρεψε ο αγαπημένος της πόλης, Ζαέρ Μαρκόφσκι.

Πέρσι: Ήταν η καλύτερη σεζόν στην ιστορία της! Τρίτη στην κανονική περίοδο και τέταρτη στα πλέι-οφ. Πρώτη φορά στην Ευρώπη. Πρώτη φορά στην Ευρωλίγκα!

sport24.gr


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.