Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Πέμπτη 22 Μαΐου 2008

Είδε τον "χάρο" με τα μάτια του...

Σε έναν αγώνα πραγματικό θρίλερ, χτες το απόγευμα, ο Ολυμπιακός επικράτησε του Αμαρουσίου με 64-63 και κάνοντας 3-2 το σκόρ της ημιτελικής σειράς, πέρασε στον τελικό, όπου τον περιμένει ο "αιώνιος" αντίπαλος, παο. Οι ερυθρόλευκοι για έναν ακόμη αγώνα, ήταν κατώτεροι των προσδοκιών και έδωσαν μεγάλα δικαιώματα στους αντίπαλους τους, να τους κοιτάξουν στα μάτια και στο τέλος να νοιώθουν και άτυχοι, καθώς στο τελευταίο σουτ του Μιλισάβλιεβιτς ( 3'' πριν την λήξη και το σκόρ στο 64-63 ), το καλάθι ουσιαστικά, "ξέβρασε" την μπάλα, με αποτέλεσμα οι καρδιές περίπου 2000 θεατών στο ΣΕΦ, να επιστρέψουν στις θέσεις τους.

Το Μαρούσι, με εκπληκτικές αλληλοκαλύψεις στην άμυνα και αστείρευτη ενέργεια, κοίταξε στα μάτια τον Ολυμπιακό, και έφτασε στο "τσάκ", να τον "πετάξει" έξω από τους τελικούς. Το πρώτο ημίχρονο είχε ολοκληρωτικά κίτρινο χρώμα. Με τον Ολυμπιακό να είναι ιδιαίτερα άστοχος από το 2πόντο και τους Καιμακόγλου και Στίβενσον να πετυχαίνουν συνεχόμενα τρίποντα, το Μαρούσι κατάφερε να κρατηθεί δίπλα στον Ολυμπιακό, μειώνοντας την διαφορά στην κατώτατη τιμή της, με την λήξη του πρώτου δεκαλέπτου (19-18). Στο δεύτερο δεκάλεπτο το Μαρούσι πέρασε μπροστά και με ένα σερί 11-0 προηγήθηκε ακόμη και με επτά πόντους (29-22). Οι ερυθρόλευκοι απάντησαν, ωστόσο το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στον πόντο (30-31) με τρίποντο του Μπλάκνει, στο τέλος του ημιχρόνου.

Ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα της επανάληψης... πάτησε γκάζι και πέρασε μπροστά με 46-37, με ένα επιμέρους σκορ 16-1 σε περίπου τέσσερα λεπτά, παίζοντας πολύ καλή άμυνα και δείχνοντας βελτίωση στην επίθεση. Ωστόσο η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου, δεν είχε πει, την τελευταία της λέξη. Οι Μαρουσιώτες έφεραν τον αγώνα στα ίσια (56-56) τρία λεπτά πριν από το τέλος με εύστοχο τρίποντο του Μπράνκο Μιλισάβλιεβιτς και ύστερα από αντεπίθεση διαρκείας. Ο Χαραλαμπίδης μάλιστα με τρίποντο έβαλε τους φιλοξενούμενους μπροστά μετά από πολύ ώρα (59-58) στο 38'. Κάπου εκεί, άρχισαν να "σπάνε" καρδιές στο ΣΕΦ...

Το σκορ ήταν 64-63 16'' πριν από την ολοκλήρωση του αγώνα και ο Παπαμακάριος έκανε 5'' στην επαναφορά με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει στο Μαρούσι. Αξίζει να αναφερθεί οτι στην συγκεκριμένη φάση, υπήρξε διπλό διαιτητικό λάθος κατά του Ολυμπιακού ( φάουλ στον Γκριρ, και ταχύτατο πέρας των 5 δευτερολέπτων )Την επίθεση ανέλαβε ο Μιλισάβλιεβιτς όμως στο σουτ που επιχείρησε η μπάλα μπήκε και βγήκε. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός κέρδισε φάουλ, ο Παπαμακάριος αστόχησε στις δύο βολές, όμως οι "ερυθρόλευκοι" πήραν την πρόκριση και πλέον έχουν μπροστά τους τον πρώτο τελικό το ερχόμενο Σάββατο, κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο.

* Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης και ο Ιάκοβος Τσακαλίδης ήταν εκτός αγώνα.
* Ο Ρενάλντας Σειμπούτις και ο Κώστας Βασιλειάδης δεν αγωνίστηκαν καθόλου στον χτεσινό αγώνα.

Σχολιάστε τον αγώνα και την πρόκριση στους τελικούς, στο φόρουμ των thrylos-fans.net!

Τα δεκάλεπτα: 19-18, 30-31, 48-42, 64-63

Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Μπλάκνεϊ 10(1), Παπαμακάριος, Γουντς 1, Πρίντεζης 6, Μπουρούσης 12, Καυκής 2, Γκριρ 8(1), Μαυροκεφαλίδης 2, Βασιλόπουλος 15(4), Τεόντοσιτς 8(2).

Μαρούσι (Μαρκόπουλος): Στίβενσον 14(3), Παπαντωνίου, Χαραλαμπίδης 12(2), Μπουντούρης 3(1), Μπράιαντ 7, Μιλισάβλιεβιτς 14(2), Μαυροειδής 2, Κογιαντίνοβιτς, Μπάκιτς, Γλυνιαδάκης, Καϊμακόγλου 11(3).


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.