Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Παρασκευή 30 Μαΐου 2008

Γελοιοποίηση του αθλήματος...

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τον παο και το διαιτητικό "τρίο στούτζες", και έτσι βρίσκεται πλέον πίσω στο σκορ της σειράς των τελικών με 1-2. Για μια ακόμη φορά, ο παο, αν και δεν ήταν καλύτερος, καθάρισε τον αγώνα από την γραμμή των βολών και από το τρίποντο, υπό την "εκνευριστική" ανοχή των διαιτητών στο σκληρό παιχνίδι, κυρίως αμυντικά. Επόμενο παιχνίδι στο ΣΕΦ, την Κυριακή, με τον Ολυμπιακό να πρέπει να κάνει οτι περνάει από το χέρι του, να κερδίσει την ομάδα του παο και πιθανώς, τα διαιτητικά "λάθη", για να φέρει την σειρά στο 2-2 και να παίξει το τελευταίο του χαρτί για το πρωτάθλημα, στην έδρα των αντιπάλων.

Αγωνιστικά, οι δύο ομάδες φάνηκαν ( και ήταν ) ισοδύναμες, σχεδόν σε όλους τους τομείς, εξ'ου και το σκορ του ημιχρόνου, 42-42. Οι "πράσινοι" ξεκίνησαν με σκληρή άμυνα ( κάτι που δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση τα φάουλ στα οποία υπέπεσαν ) αλλά ο Ολυμπιακός έβρισκε διαδρόμους και λύσεις, κυρίως από την περιφέρεια και τους 2 αμερικάνους, Λύν Γκριρ και Ρόντερικ Μπλάκνευ. Λίγο πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, ο οξύθυμος Λιθουανός πλέιμεικερ του παο, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους αποφάσισε να μιμηθεί τον Ντρογκμπά στον πρόσφατο τελικό του Τσάμπιονς Λίγκ, ρίχνοντας μια "αθώα" σφαλιαρίτσα στον Μίλος Τεόντοσιτς. Και οι δύο παίκτες τιμωρήθηκαν με τεχνική ποινή, ωστόσο γίνονται ακόμη έρευνες για τον λόγο που ο Τεόντοσιτς πήρε την "δικιά" του.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο, πόντο μέχρι το σημείο που ο παο βρήκε λύσεις ( κυρίως από την άμυνα ) και έφερε την διαφορά στο +8 (40-32). Με ένα σερί 0-10 από πλευράς Ολυμπιακού όμως, το σκόρ ήρθε στο 40-42, ένα λεπτό πριν από την λέξη του ημιχρόνου, με τον Σπανούλη να ισοφαρίζει, (με τι άλλο) με βολές στο τελικό σκόρ για το ημίχρονο (42-42).

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν και το χρονικό διάστημα που οι διαιτητές αποφάσισαν να πετάξουν την "μάσκα" της δικαιοσύνης και να αποδείξουν στον Θανάση και στον Παύλο, οτι αξίζουν τα λεφτά τους. Όλος ο αγώνας από εκεί και ύστερα, ήταν ένας πράσινος μονόλογος ( καθώς και του "τζένεραλ μάνατζερ", Νίκου Πιτσίλκα ) και μια δυσφήμιση του ελληνικού μπάσκετ και του ελληνικού αθλητισμού.

Σχολιάστε τον "αγώνα μπάσκετ" στo φόρουμ των thrylos-fans.net!

Τα δεκάλεπτα: 14-14, 42-42, 68-54, 78-67

Παο (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Περπέρογλου 10 (2), Σπανούλης 15 (1), Γιασικεβίτσιους 6,Μπατίστ 2, Ζίζιτς, Χατζηβρέττας, Ντικούδης 2, Τσαρτσαρής 11 (3), Διαμαντίδης 14 (1), Ουίνστον 9, Τομάσεβιτς 9.

Ολυμπιακός (Παναγιώτης Γιαννάκης): Μπλάκνεϊ 9, Παπαμακάριος 6 (2), Γουντς 4, Πρίντεζης 8, Τεόντοσιτς 12 (1), Μπουρούσης 4, Τσακαλίδης 1, Γκριρ 16 (2), Βασιλόπουλος 2, Σχορτσιανίτης 5.

*Παρόλα αυτά που έγιναν στον αγώνα, εκτός και εντός αγωνιστικού χώρου ( με τα νταηλίκια παικτών - Λιθουανών, Σέρβων, Ελλήνων κτλ. - και καφριλίκια οπαδών και διοίκησης ), ο παο δεν τιμωρήθηκε με ποινή της έδρας του, παρά με ένα μικρό ( γελοίο ) χρηματικό πρόστιμο της τάξεως των 17.000 ευρώ. Ελπίζω το συγκεκριμένο θέμα, να δημιουργεί "δεδικασμένο", σε περίπτωση που επαναληφθούν τα γεγονότα, από την αντίθετη πλευρά όμως.


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.