Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2008

Ολύμπια Λάρισας - Ολυμπιακός 66-82

Ακόμη μια εύκολη νίκη πέτυχε ο Θρύλος, την τρίτη συνεχόμενη στο Ελληνικό πρωτάθλημα, και παραμένει στη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 6 βαθμούς. Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Ολύμπια Λάρισας με 66-82. Η Ολύμπια κατάφερε να αντισταθεί μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα. Φοβερός για μια ακόμη φορά ο Τζος Τσίλντρες.

Στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός πάτησε το γκάζι και άνοιξε την διαφορά. Ωστόσο, με την συνδρομή των διαιτητών και των παράξενων σφυριγμάτων τους, που κατάφεραν να εξοργίσουν τον Γιαννάκη και τους παίκτες του, σφυρίζοντας μάλιστα 3(!!!) τεχνικές ποινές κατά των "ερυθρόλευκων", οι Λαρισινοί έφεραν και πάλι την διαφορά σε χαμηλά επίπεδα (στο -6). Ως εκεί όμως. Ο Θοδωρής Παπαλουκάς έφερε και πάλι την ηρεμία στο παιχνίδι της ομάδας με την είσοδό του, και ο Τζος Τσίλντρες έφτασε αθόρυβα τους 19 πόντους, οδηγόντας τον Ολυμπιακό στην τρίτη του νίκη, στο Ελληνικό πρωτάθλημα.

Σχολιάστε τον αγώνα, στο φόρουμ των thrylos-fans.net!

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 34-45, 52-67, 66-82

ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Καστλ 2, Κινγκ 11 (1), Σούλτζε 17 (3), Σιγκούνας 2, Τόμας 14 (2), Μπατής 5 (1), Αριγκμπάμπου 9 (1), Κολώκας 3, Κούρτοβιτς, Παπαϊωακείμ 3

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 8 (4ρ., 3ασ., 3κλ.), Πρίντεζης 10, Τσίλντρες 19 (5ρ., 3κλ.), Βούιτσιτς 6, Μιλόσεβιτς, Μπουρούσης 6 (6ρ.), Χαλπερίν 7 (1), Γκριρ 6 (1), Έρτσεγκ 9, Βασιλόπουλος 4, Βουγιούκας 3, Τεόντοσιτς 4

Μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής της Ολυμπιας Λάρισας Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε πως: "Θέλω να συγχαρώ τον Ολυμπιακό και τον κόουτς Γιαννάκη για τη νίκη τους, που ήταν δίκαιη. Για μας, ήταν δύσκολο να διαχειριστούμε το όνομα, την κλάση και τη διάρκεια του αντιπάλου. Δεν ήμασταν καλοί στην αρχή του παιχνιδιού, παρά το γεγονός ότι είχαμε μια διαφορά στα πρώτα λεπτά, αντίθετα, ήμασταν καλοί για τέσσερα-πέντε λεπτά στην τέταρτη περίοδο, όπου παίξαμε με μυαλό και διάθεση να πάμε την τακτική εκεί που θέλαμε. Στο ημίχρονο, είπα στα παιδιά ότι, αν δεχτούμε 90 πόντους, δεν έχουμε δικαίωμα να συζητάμε για νίκη και ότι πρέπει να κρατήσουμε χαμηλά το σκορ. Αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε και, σε κάποια σημεία του αγώνα, τα καταφέραμε. Δεν έχω παράπονο από τα παιδιά, δούλεψαν πάρα πολύ σκληρά και κατάλαβαν ότι, με τέτοιους αντιπάλους, φτάνουν μερικά δευτερόλεπτα χαλάρωσης για να μείνουμε πίσω στο σκορ. Για μας ήταν ένα καλό μάθημα, χρειάζεται να έχουμε υπομονή και καλό σχεδιασμό για το μέλλον".

Όσο για τον χρόνο συμμετοχής του Σβεν Σούλτζε στην επανάληψη, εξήγησε πως: "Δεν έπαιξε πολύ ο Σούλτζε στο δεύτερο ημίχρονο, επειδή ήταν τεχνική επιλογή, γιατί στόχος μας ήταν να κρατήσουμε το σκορ χαμηλά στην άμυνα και τα παιδιά που χρησιμοποιήθηκαν, εξυπηρετούσαν αυτόν το σκοπό".

Από τη μεριά του, ο Αλέξανδρος Σιγγούνας τόνισε πως: "Όταν παίζεις με τον Ολυμπιακό, με τόσο κόσμο στην εξέδρα, περιμένεις να βγάλεις τον καλύτερό σου εαυτό. Αυτή η υπερπροσπάθεια οδηγεί και σε λάθη. Σταθήκαμε σήμερα στο ύψος μας και σταματήσαμε τους ακριβοπληρωμένους παίκτες του Ολυμπιακού. Όμως, στο τέλος χάσαμε τη συγκέντρωσή μας και νομίζω ότι το σκορ μας αδικεί".

Στην αντίπερα όχθη, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Παναγιώτης Γιαννάκης, δήλωσε πως: "Ο κόσμος είδε ένα αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι. Εμείς μπήκαμε στο παιχνίδι, χωρίς συγκέντρωση στην αρχή, απέναντι σε μια ομάδα, η οποία ήξερε τι ήθελε, δούλευε πολύ μέσα στο γήπεδο και είναι πάντοτε ανταγωνιστική. "Χτίσαμε" μια διαφορά στη δεύτερη και τρίτη περίοδο, αλλά, στη συνέχεια, η Ολύμπια κατάφερε και μείωσε το σκορ. Για μας, ήταν αυτό ένα καλό μάθημα. Παίξαμε με υπομονή και καταφέραμε να "ξαναχτίσουμε" τη διαφορά πιο γρήγορα, από ότι την πρώτη φορά. Καλή τύχη στην Ολύμπια, εμείς γνωρίζουμε ότι, μετά το σημερινό παιχνίδι, χρειαζόμαστε πάρα πολύ δουλειά".

Ενώ, ο Ζόραν Έρτσεγκ είπε πως: "Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, όπου δεν ξεκινήσαμε καλά. Η Ολύμπια έπαιζε αρκετά καλά στο πρώτο ημίχρονο. Στη συνέχεια, βελτιωθήκαμε και, παρά το γεγονός ότι η Ολύμπια μείωσε στην τέταρτη περίοδο, κερδίσαμε δίκαια, γιατί νομίζω ότι ήμασταν καλύτερη ομάδα".

* Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, έμεινε εκτός αποστολής, λόγω ενός προβλήματος που αντιμετώπιζε στο αριστερό του πόδι.


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.