Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

Πρώτη με νίκη στο κατάμεστο ΣΕΦ!!!

Δεύτερη αγωνιστική της ευρωλίγκας και ο Ολυμπιακός επικράτησε της Μάλαγα με 83-72 σε ένα κατάμεστο από οπαδούς της ομάδας ΣΕΦ.Όλα ήταν υπέροχα...οι 10000 κόσμος που βρέθηκε στο φαληρικό στάδιο ήταν έτοιμοι από καιρό όχι μόνο για να βοηθήσουν την ομάδα σε ένα πολύ κρίσιμο αγώνα, αλλά και για να θαυμάσουν τους αστέρες της για πρώτη φορά φέτος από κοντά.Η διοίκηση της ομάδας πιστή στις εξαγγελίες της είχε ετοιμάσει ένα υπέροχο θέαμα με πολλές εκπλήξεις που μόνο ευχάριστες αναμνήσεις ξυπνούσε στο φιλοθεάμων κοινό.


Ήταν όλα εξαιρετικά και η αρχή του αγώνα όπως αναμένονταν δύσκολη.Το τρακ των παικτών της ομάδας προδίκαζε για μια τέτοια εξέλιξη..η συνέχεια όμως ήταν διαφορετική.Η Μάλαγα μπήκε πολύ ζεστά και συγκεντρωμένα στον αγώνα ενώ ο Ολυμπιακός παρουσιάζονταν ασύνδετος και νευρικός και ως αποτέλεσμα ήταν να γίνουν αρκετά ανόητα λάθη να χαθούν πολλα ριμπάουντ σε άμυνα και επίθεση ενώ οι επιλογές στην επίθεση μας καθως και οι περιστροφές στην άμυνα μας ήταν πολύ κακές.Αυτό είχε ως συνέπεια οι Κελάτι,Χαισλιπ από έξω και ο Άρτσιμπαλτ από μέσα από το καλάθι να οδηγούν τη Μάλαγα σε ένα πολύτιμο ροζ φύλλο αγώνα.Ο Ολυμπιακός στα μέσα του Α δεκαλέπτου προχώρησε σε αλλαγές και οι Γκριρ-Παπαλουκάς και Μπουρούσης ανέβασαν αισθητά την ομάδα με αποτέλεσμα η διαφορα να κλείσει στους 6 πόντους...σκορ δεκαλέπτου 14-20 με την αγαπημένη μας ομάδα να κάνει ένα σερί 10-0.Στο Β δεκάλεπτο δεν άλλαξε κάτι δραματικά.Ο Ολυμπιακός δεν συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και η Μάλαγα ξέφυγε για λίγο ξανα με τον Κελάτι να σκοράρει συνεχώς απο τη γραμμή των 3 πόντων και τον Ολυμπιακό να κάνει ξανά λάθη και να οδηγείται σε κακές επιθέσεις ενώ οι αιφνιδιασμοί που δεκτήκαμε δεν ήταν λίγοι.Στη συνέχεια ήρθε η ανάκαμψη και με τον Παπαλουκά σε θέση οδηγού και τους Τσίλντρες,Μπουρούση και Πρίντεζη να προσφέρουν πολύτιμες βοήθειες το ημίχρονο τελείωσε με σκορ 39-38.Ο Ολυμπιακός ναι μεν ήτανμπροστά στο σκορ ναι μεν ως τότε πετύχαινε το στόχο της νίκης αλλά η εμφάνιση του προβλημάτισε πολύ και το σκορ μόνο κολακευτικό έμοιαζε.

Ο αγώνας συνεχίστηκε και στο Β ημίχρονο και ο Ολυμπιακός αντίθετα με το περασμένο δεκάλεπτο παρουσιάστηκε πολύ βελτιωμένος.Η γρανιτένια άμυνα της ομάδας με μπροστάριδες τους Βασιλόπουλο και Έρτσεκ που έκαναν αθόρυφη δουλειά ήταν και το κλειδί της επιτυχίας.Ο εκπληκτικός μια ακόμα φορά Γιάννης Μπουρούσης και ο Γιώργος Πρίντεζης βοήθησαν καθοριστηκά την ομάδα επιθετικά ενώ ο πρώτος κυριαρχούσε και στις δυο ρακέτες με το δυναμισμό,το πάθος και την ενέργεια του.Η Μάλαγα ξέμεινε επιθετικά από λύσεις.Η περιφερειακή άμυνα της ομάδας λειτούργησε άψογα οι διάδρομοι έκλεισαν και το σκορ έφτασε αναμενόμενα στο 60-48 στο τέλος του Γ δεκαλέπτου.

Στο κρίσιμο τελευταίο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες παρουσίασαν αυξομειώσεις στην απόδοση τους....ο Ολυμπιακος έχοντας στο ξεκίνημα δημιουργήσει μια καλή διαφορα 14 πόντων αδράνισε και η Μάλαγα βρίσκοντας λύσεις από τους παίκτες της μπήκε ξανά στη διεκδίκηση της νίκης μειώνοντας τη διαφορά ακόμα και στους 5 (63-58) αλλά ως εκεί.Ο Γιαννάκης αποφάσισε να βάλει τα δυνατά του όπλα στη μάχη και ο Τζος Τσιλντρες μπήκε φουριόζος στον αγωνιστικό χώρο και με προσωπικές διαδοχικές φάσεις ανέβασε τη διαφορά κοντά σε διψήφιο νούμερο.Ο αγώνας έφτανε πλεον στο τέλος του και οι ερυθρόλευκοι δεν ήταν διατεθημένοι να χαρίσουν τη νίκη στον αντίπαλο τους...με υπομονή και αυτοσυγκέντρωση η ομάδα μας έφτασε στο τελικό 83-72 και έκανε ένα σημαντικό βήμα για τη πρώτη θέση του ομίλου.

Η ομάδα του Πειραιά σίγουρα δεν ένθουσίασε με την απόδοση της αλλά ώρες ώρες βλέποντας την καταλαβαίνει κανείς οτι κάτι καλό δημιουργείται που χρειάζεται χρόνο.Οι συνδιασμοί των παικτών της ομάδας, ειδικά μέσα στη ρακέτα,πολλές φορές είναι για σεμινάριο,ενώ σιγά σιγά αρχίζει να δημιουργείται ένας ζωντανός οργανισμός με έντονα τα στοιχεία του χαρακτήρα,προσωπικότητας,μυαλού.Η νοοτροπία του Παναγιώτη Γιαννάκη παίρνει σάρκα και οστά και δεν θα αργήσει η στιγμή που η ομάδα μας θα παρουσιαστεί πανέτοιμηγια τη διεκδίκηση των στόχων της .Αν κερδίζεις τη πρωτοπόρο του ισπανικού πρωταθλήματος με σχετική εύκολια σε μια φάση που η ομάδα δε βρίσκεται ούτε στο 30% της φόρμας της εύλογο είναι να μην αναρωτιέται κανείς τι μπορεί να κάνει όταν οι αυτοματισμοί λειτουργήσουν στο τέλειο?

Τους πόντους της ομάδας πέτυχαν:

Ολυμπιακός: Παπαλουκάς 4, Τσίλντρες 15, Βούισιτς, Μπουρούσης 20, Χαλπερίν 6, Γκριρ 11, Βασιλόπουλος 5, Πρίντεζης 12, Έρτσεγκ 6, Τεόντοσιτς 4

Μάλαγα: Κουκ, Γκομίς 7, Βελς 9, Καμπέθας, Ντόνγκ 11, Φαβεράν 1, Χιμένεθ, Άρτσιμπαλντ 15, Κελάτι 15, Χάισλιπ 14

Mετά το τέλος του αγώνα δήλωσαν οι πρωταγωνιστές:

Παναγίωτης Γιαννάκης:«Το παιχνίδι και οποιοσδήποτε θεσμός έχει σημασία τι γίνεται στο τέλος και όχι στην πρώτη περίοδο. Σημασία έχει τι γίνεται στο τέλος. Θέλουμε υπομονή και με αυτή καταφέρνουμε ο ταλαντούχος να γίνει αποτελεσματικός. Εχουμε δει ομάδες να είναι εντυπωσιακές στην πρώτη φάση, εκπληκτικές στη δεύτερη, αλλά...», «Έγινε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες με διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού. Εμείς είχαμε άγχος, διότι παίξαμε για πρώτη φορά μπροστά στον κόσμο μας. Μέσα από τέτοια παιχνίδια μαθαίνουμε να διαχειριζόμαστε δύσκολες καταστάσεις, όπως αυτή του πρώτου 10λεπτου. Ελέγξαμε την κατάσταση. Είναι αρχή ακόμα, προσπαθούμε να βελτιωθούμε, τα παιδιά από τον πάγκο βοήθησαν".

"Δεν έχω κανένα πρόβλημα η ομάδα να σουτάρει, αρκεί να έχει εξαντλήσει κάθε προσπάθεια για εύκολο καλάθι. Θέλουμε να σουτάρουμε μακριά αν είναι σωστή επιλογή και αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις να κερδίσουμε και πάλι την μπάλα, με επιθετικό ριμπάουντ. Έχουμε καλή επιθετική συγκομιδή, χωρίς να έχουμε φτάσει στο επίπεδο που θέλουμε».

Γιάννης Μπουρούσης :"Ηταν το πρώτο ματς μπροστά σε κόσμο και αυτό μας άγχωσε στο ξεκίνημα, όμως στην πορεία προσαρμοστήκαμε στις συνθήκες και φτάσαμε στη νίκη. Εν τέλει οι οπαδοί μας έδωσαν ενέργεια και μας βοήθησαν να πετύχουμε το στόχο μας"

Νίκολα Βούισιτς : Ηταν κάτι εκπληκτικό αυτό που έζησα. Ελπίζω ο κόσμος να έφυγε ικανοποιημένος από το γήπεδο. Δεν αρχίσαμε καλά το παιχνίδι, μείναμε πίσω στο σκορ, αλλά στην πορεία φτάσαμε στη νίκη".

*Η ομάδα του Ολυμπιακού επικράτησε στα ριμπάουντ με 38-29,στις ασσιστς με 19-13 ενώ υστέρησε σε κλεψίματα (5-6) και λάθη (14-8).Τα φάουλ ήταν μοιρασμένα και για τις δυο ομάδες (20-20).

*Ο Ολυμπιακός στη γενική κατάταξη της ευρωλίγκα είναι 6ος σε σύνολο πόντων,1ος σε ποσοστά δυο πόντων,20ος σε ποσοστά τριών πόντων,17ος σε ποσοστά ελέυθερων βολών,21ος σε επιθετικά ριμπάουντ,1ος σε αμυντικά ριμπάουντ,1ος σε σύνολο ριμπάουντ,4ος στις ασσιστς,15ος σε κλεψίματα,4ος σε λαθη και 3ος στις μονάδες αξιολόγησης.Το που πονάει η ομάδα και χρειάζεται βελτίωση και το που παρουσιάζεται ισχυρή είναι νομίζω στοιχείο που είναι εμφανές ακόμα και στον πιο αδαή.

Σχολιάστε τη νίκη της αγαπημένης μας ομάδας στο κατάλληλο θέμα του thrylos-fans.net

ΒΙΝΤΕΟ - Η παρουσίαση της ομάδας μας στο ΣΕΦ!




*Ευχαριστούμε το συμφορουμίτη zer γι'αυτό το βίντεο...


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.