Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008

Με "σβηστές" τις "μηχανές"...

Στο άδειο, λόγω τιμωρίας ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα, για να κάμψει την αντίσταση του Άρη. Οι ερυθρόλευκοι ήταν σαφώς καλύτεροι κατά την διάρκεια του αγώνα, παίζοντας πολύ καλή άμυνα, αλλά έχοντας ταυτόχρονα, πάρα πολλά επιθετικά προβλήματα. Ο Θρύλος πλέον, προετοιμάζετε για τον πρώτο αγώνα στην Ευρωλίγκα, κόντρα στην Ιταλική Αβελίνο.

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν αρκετά κακό και για τις δύο ομάδες. Σαφώς και η εικόνα του άδειου ΣΕΦ επηρέασε τον Ολυμπιακό, ωστόσο η αμυντική και η επιθετική απόδοση του Ολυμπιακού ήταν αντιστρόφως ανάλογη. Μετά από 4 λεπτά, το σκορ ήταν ακόμη στο 0-0. Με ένα σερί 7-0 ο Ολυμπιακός έδειξε να παίρνει μπρος, αλλά ο Άρης με σκληρή άμυνα και αποτελεσματικότητα στην επίθεση, μείωσε στο πόντο (7-6). Ο ρυθμός του αγώνα συνεχίστηκε σε αυτά τα χαμηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα το πρώτο δεκάλεπτο να λήξει με το "φτωχό" 10-8.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, τα προβλήματα για τον Ολυμπιακό συνεχίστηκαν. Χωρίς τα δύο playmaker να μπορούν να δώσουν την ώθηση στην ομάδα (Παπαλουκάς και Τεόντοσιτς ήταν σε πάρα πολύ μέτρια βραδιά), ο Άρης έφερε το παιχνίδι στα μέτρα του, και με τρίποντο του Κλάρκ, πέρασε για πρώτη φορά μπροστά (11-13). Η είσοδος του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη δεν άλλαξε πάρα πολλά πράγματα στον επιθετικό τομέα. Η αστοχία της ομάδας συνεχίστηκε, ιδιαίτερα από την γραμμή των ελευθέρων βολών (μόλις 50%), με αποτέλεσμα να μένει κολλημένος στο σκορ, δίπλα στον Άρη, (22-22), που αντιμετώπιζε πάρα πολλά προβλήματα από την καλή άμυνα των ερυθρόλευκων. Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, ο Τσίλντρες και ο Πρίντεζης οδήγησαν τον Ολυμπιακό σε ένα σερί 10-2, και έκλεισαν το ημίχρονο με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 8 πόντους (32-24).

Το τρίτο δεκάλεπτο συνεχίστηκε στο ίδιο αργό τέμπο. Ο Πρίντεζης και ο Βούισιτς από την μια και ο Μπάρλος και ο Ηλιάδης από την άλλη, έδιναν τις επιθετικές λύσεις στις δύο ομάδες, με την διαφορά να μένει παγιωμένη στους 4 ως 8 πόντους, υπέρ των ερυθρόλευκων. Στο 28', ένα γκολ-φάουλ του Χαλπερίν έφερε για πρώτη φορά την διαφορά σε διψήφιο νούμερο (στο +10, 45-35), Ένα τρίποντο του Ηλιάδη και ένα καλάθι του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη "έκλεισαν" το τρίτο δεκάλεπτο στο 50-42.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, "μίλησε" ο Τζος Τσίλντρες. Ο Αμερικανός σούπερ σταρ του Ολυμπιακού, πέτυχε 15 πόντους στο τέταρτο δεκάλεπτο (19 συνολικά), και "καθάρισε" ουσιαστικά τον αγώνα για τους ερυθρόλευκους. Πάρα τις φιλότιμες προσπάθειες του Ηλιάδη, ο αγώνας είχε τελειώσει, και ο Ολυμπιακός έφτασε στην εύκολη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα, με 74-57.

Σχολιάστε τον αγώνα, στο φόρουμ του thrylos-fans.net!

Ολυμπιακός (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 4 (5ασ.), Πελεκάνος, Τσίλντρες 19 (8/9δ.), Βούιτσιτς 7, Τεόντοσιτς 4, Χαλπερίν 7, Γκριρ 9 (2), Πρίντεζης 13, Βασιλόπουλος 3 (1), Έρτσεγκ, Σχορτσανίτης 8.

Άρης (Αντρέα Ματσόν): Κλαρκ 10 (1/5τρ.), Μάρσαλ 8, Τσαλδάρης 2, Νέλσον 6 (12ρ.), Σέκουλιτς 8, Αργυρόπουλος, Ηλιάδης 12 (2), Παπανικολάου, Αγαδάκος, Μπάρλος 11 (2).

Μετά το τέλος του ματς, ο Παναγιώτης Γιαννάκης τόνισε: "Έπρεπε να αντιμετωπίσουμε το άδειο γήπεδο που δεν βοηθάει στο ρυθμό ενός αγώνα και φυσικά μια ομάδα που ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο. Στην αρχή δεν είχαμε υπομονή στο παιχνίδι μας, αλλά όταν την αποκτήσαμε και διαβάσαμε την άμυνα του Άρη, καταφέραμε να πάρουμε και τη διαφορά. Ματς με ματς θα βελτιωνόμαστε".

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς που έπαιξε για πρώτη φορά στο ΣΕΦ, είπε: "Το περίμενα αλλιώς. Με άλλη ατμόσφαιρα και με καλύτερη απόδοση από την πλευρά μου. Δεν είναι ωραίο να παίζουμε χωρίς κόσμο και όσοι αγαπούν τον Ολυμπιακό δεν πρέπει να επιτρέψουν να γίνει το οτιδήποτε που θα μπορούσε να είναι αιτία τιμωρίας για την ομάδα. Υπεύθυνοι δεν είναι μόνο εκείνοι που πετούν αντικείμενα, αλλά και όσοι τους αφήνουν. Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να αγωνιστεί άλλη φορά χωρίς τους φιλάθλους του".

Από την πλευρά του ο Αντρέα Ματσόν σχολίασε: "Για να νικήσεις στο ΣΕΦ πρέπει να είσαι τέλειος. Κάναμε λάθη κόντρα σε μια τόσο μεγάλη ομάδα και σε ένα σημείο αφήσαμε τον Γκριρ να ευστοχήσει σε καθοριστικά τρίποντα και μείναμε πίσω με οκτώ πόντους. Ήταν δύσκολο να γυρίσουμε το παιχνίδι και μας έλειψε πολύ και ο Γκαβέλ".


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.