Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2008

Με 13αρι...Καλά Χριστούγεννα!!!

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Θρασύβουλου χάρη στα τέρματα των Λέτο(21’) και Γκαλέτι(93’) και πήρε τη νίκη, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας (2-1). Το παιχνίδι ήταν το τελευταίο του πρώτου γύρου αλλά και της φετινής χρονιάς. Ο Ολυμπιακός έφτασε στις 13 εντός έδρας νίκες σε όλες τις διοργανώσεις τη φετινή χρονιά κι έτσι θα κάνει χαρούμενες γιορτές.


Οι ερυθρόλευκοι προερχόντουσαν από την πανηγυρική νίκη-πρόκριση κόντρα στην Χέρτα και είχαν αρκετά προβλήματα τραυματισμών. Ετσι στο γήπεδο ο Βαλβέρδε έβαλε όσους του είχαν απομείνει (από αυτούς που εμπιστεύεται) και προσπάθησε να πάρει το παιχνίδι. Ο Θρασύβουλος αρκέστηκε από την αρχή του αγώνα σε παθητικό ρόλο και προτίμησε την τακτική των αντεπιθέσεων. Ευτυχώς ο Νικοπολίδης φώναξε παρών για ένα ακόμα παιχνίδι, δείχνωντας το πόσο πολύτιμος είναι για την ομάδα.


Ο Ολυμπιακός προσπάθησε από την αρχή να πάρει τον έλεγχο του παιχνιδιού, αλλά δεν αναπτυσόταν πάντα με ορθόδοξο τρόπο. Ολες οι προσπάθειες είχαν σαν αποδέκτη τον Κοβάσεβιτς, χωρίς όμως να έρχεται το γκολ. Κάπου εκεί ο γνωστός ατομίστης με το μακρύ μαλλί ξεδίπλωσε όλο του ταλέντο. Ο Αργεντινός άσος του Ολυμπιακού πήρε την μπάλα από το κέντρο και με μια εξαιρετική κούρσα μπήκε στην περιοχή, έκανε από πλάγια θέση ένα δυνατό σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πεκάνια. Αντί όμως να ακολουθήσει ένα ήρεμο απόγευμα για την ομάδα του Πειραιά, ήρθε η ισοφάριση για τους φιλοξενούμενους στο 29’. Ο Χλωρός εκμεταλλεύτηκε το αδύνατο σημείο του Ολυμπιακού, τις στημένες φάσεις και με κεφαλιά που κέρδισε στην καρδιά της κόκκινης άμυνας, πάγωσε το Καραισκάκη.

Στη συνέχεια του αγώνα οι ερυθρόλευκοι κυριάρχησαν, έχοντας την κατοχή της μπάλας, όμως στις λίγες καλές ευκαιρίες που έκαναν βρήκαν απέναντι τους τον Πεκάνια. Ετσι η ώρα περνούσε και όλα έδειχναν πως στον Πειραιά θα κάνουν Χριστούγεννα με γκρίνια, αλλά στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Ντούντου κέρδισε πέναλτυ. Ο Γκαλέτι ανέλαβε την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών και ευστοχώντας έδωσε τη λύτρωση στην ομάδα του Βαλβέρδε.


Ο Ολυμπιακός μας, κλείνει τη χρονιά από τη θέση του οδηγού και παίρνει τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα. Για να μπορέσει όμως να διατηρήσει το προβάδισμά του και να κατακτήσει το πρωτάθλημα είναι φανερό σε όλους πως χρειάζεται ενίσχυση. Ο πρόεδρός του δεν τον βλέπει; Ας ελπίσουμε ότι θα μας θυμηθεί τουλάχιστον ο Αγιος Βασίλης, γιατί πρωτάθλημα και Ουέφα δεν βγαίνουν με το υπάρχον ρόστερ και τα γνωστά προβλήματα.


Σχολιάστε το παιχνίδι στο φόρουμ των thrylos-fans.


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Πατσατζόγλου (82' Τζόρτζεβιτς), Οσκαρ (58' Γκαλέτι), Κοβάσεβιτς, Ζεβλάκοφ, Ραούλ Μπράβο, Αντζας, Ντούντου, Λέτο, Μπελούτσι, Πάντος (65' Τοροσίδης)


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.