Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2008

Απολαυστικός!

Για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι, ο Ολυμπιακός απέδωσε πολύ όμορφο ποδόσφαιρο και ως φυσικό επακόλουθο ήρθε και η νίκη επί του Πανιωνίου με 4-1. Και αν υπάρχει κάτι που μας κάνει ακόμη πιο αισιόδοξους για τη συνέχεια, είναι πως ακόμη και με αρκετούς αναπληρωματικούς να παίρνουν φανέλα βασικού, η ομάδα έπιασε υψηλές ταχύτητες, κάτι που φανερώνει εξαιρετική ομαδική λειτουργία.

Ο Πανιώνιος μπορεί να έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα με τον Εστογιάνοφ, αλλά από εκεί και πέρα περιορίστηκε σε ρόλο κομπάρσου καθώς ο Ολυμπιακός σφυροκοπούσε συνεχώς την εστία του Κρέσιτς και έχασε σημαντικές ευκαιρίες να πάρει το προβάδισμα στο σκορ. Σε μία απο αυτές, ο (και πάλι εξαιρετικός) Μπελούτσι δεν αστόχησε και με πλασέ σημείωσε το 1-0 ξεσηκώνοντας τον κόσμο που γέμισε για άλλη μία φορά το "Γεώργιος Καραισκάκης". Λίγο αργότερα, ο Αργεντίνος είχε δοκάρι σε σουτ που επιχέιρησε και το ημίχρονο έληξε με τον Ολυμπιακό δίκαια προηγούμενο στο σκορ.

Στην επανάληψη, η ομάδα όχι μόνο δεν έριξε τον ρυθμό της, αλλά ανέβασε ακόμη περισσότερο την απόδοσή της και με τον Ντιόγκο να σκοράρει ξανά, έκανε το 2-0 στο 52' και ουσιαστικά έβαλε ταφόπλακα στις ελπίδες του Πανιωνίου για βαθμό η βαθμούς. Οι ερυθρόλευκοι ήταν αποφασισμένοι να ευχαριστήσουν τον κόσμο που βρισκόταν στο γήπεδο και συνέχισαν να επιτίθενται στην εστία του Πανιωνίου χάνοντας αρκετές ευκαιρίες για περαιτέρω διεύρυνση του σκορ. Όλα αυτά, χωρίς τη συνδρομή των δύο σκόρερ που είχαν ήδη αντικατασταθεί ώστε να είναι ξεκούραστοι για το πολύ δύσκολο παιχνίδι με τη Μέταλιστ στην Ουκρανία. Η απόδοση της ομάδας πάντως αδικούνταν απο το αποτέλεσμα και την τάξη αποκατέστησαν τα δύο γκολ του Μήτρογλου (το δεύτερο απο θέση οφσάιντ είναι η αλήθεια) μέσα σε διάστημα δύο λεπτών, ενώ το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν με το όμορφο πλασέ του Γουνδουλάκη από δύσκολο σημείο.

Ο κόσμος ξεπροβόδισε την ομάδα με συνθήματα για το διπλό στην Ουκρανία, σίγουρα ευχαριστήμενος από τις προσπάθειες των παικτών και του προπονητή.

Ο Ολυμπιακός έδειξε και πάλι γιατί είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Διότι πολύ απλά, ένα καλό του παιχνίδι, οι άλλοι δεν μπορούν να το φανταστούν από την ομάδα τους ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα.

ΥΓ: ΤΑΚΗ ΨΥΧΑΡΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΑ. Σε χειροκρότησα μέχρι που κοκκίνησαν τα χέρια μου, όπως και αρκετοί ακόμη σύγγαυροι. Διότι έδωσες και την ψυχή σου για τον Ολυμπιακό όποτε σου ζητήθηκε και αυτό δεν γίνεται (ούτε και θέλουμε) να το ξεχάσουμε. Και κυρίως διότι μαζί σου ζήσαμε αρκετές όμορφες στιγμές. Σ'ευχαριστούμε για όλα Τάκη Λεμονή.

Σχολιάστε το παιχνίδι στο φόρουμ των thrylos-fans.

Oλυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Πάντος, Ραούλ Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Ζεβλάκοβ, Όσκαρ, Λέτο (71' Τζόρτζεβιτς), Μενδρινός, Ντουντού, Μπελούτσι (63' Γκαλέτι), Ντιόγκο (68' Μήτρογλου).


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.