Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

Με σβηστές τις μηχανές έφτασε στο +6!!!

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Λεβαδειακού και χάρη στο τέρμα του Μπελούτσι (28’) πήρε τη νίκη, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας (1-0). Ετσι συνεχίστηκε η καλή παράδοση του Ολυμπιακού απέναντι στον Λεβαδειακό, καθώς η ομάδα του Πειραιά μετρά 8 νίκες σε 9 παιχνίδια με αντίπαλο τους Βοιωτούς. Σε συνδιασμό λοιπόν και με την ισοπαλία που απέσπασε ο Αστέρας απέναντι στον Παοκ στην Τούμπα, ο Ολυμπιακός απομακρύνθηκε στο +6 από την ομάδα του Βορρά.

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο ποντάροντας στη δύναμη της έδρας τους, που δεν ήταν όμως αρκετή για να κάμψει την αμυντική τακτική του Λεβαδειακού. Μπορεί η ομάδα του Βαλβέρδε να πήρε από την αρχή την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του αγώνα, αλλά ο τερματοφύλακας της Λειβαδιάς πέρναγε ένα εύκολο απογεύμα. Κι ο λόγος ήταν ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού σε κανένα σημείο του αγώνα δεν φόρτσαραν και προτίμησαν να αγωνιστούν με σβηστές τις μηχανές. Αυτό το ρίσκο δεν το πλήρωσαν κι έτσι φτάσαμε στην 8η νίκη σε ισάριθμα εντός έδρας παιχνίδια πρωταθλήματος.

Οπως γίνεται κατανοητό οι ερυθρόλευκοι δυσκολεύτηκαν πιο πολύ από κάθε άλλη φορά φέτος στο Καραισκάκη. Εφτασαν στη νίκη με τη βοήθεια του χειρότερου παίχτη τους μέχρι εκείνη τη στιγμή στον αγώνα. Ο λόγος για τον Σεμπάστιαν Λέτο που εξόργισε φιλάθλους και προπονητή ξεδιπλώνοντας όλο το μεγαλείο του ατομισμού του. Μέχρι το 28 λεπτό κατέστρεφε κάθε επιθετική ενέργεια της ομάδας του κι ενώ θα μπορούσε να είναι πιο παραγωγικός, απλά μοιράζοντας τη μπάλα. Στη φάση του 1-0 όμως ξεδίπλωσε όλο του το ταλέντο, απέφυγε δυο αντιπάλους και με μια απίστευτη κάθετη πάσα, έβγαλε το Μπελούτσι σε θέση βολής. Ο «ράστα» που τόσα πολλά έχει ακούσει, με ψύχραιμο πλασέ, έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του...σκοράρωντας για 3ο σερί παιχνίδι πρωταθλήματος.

Στη συνέχεια του αγώνα πολλοί θα περίμεναν να δουν καλύτερο ποδόσφαιρο, αλλά το μόνο που αντίκρυσαν ήταν κακό ρυθμό και θέαμα. Οι ερυθρόλευκοι χωρίς να πατήσουν το γκάζι έκαναν κάποιες ευκαιρίες, αλλά δεν μπόρεσαν να σκοράρουν ξανά. Και ποιος να σκόραρει, με απόντα τον Ντιόγο; Ο Κοβάσεβιτς φαινόταν κουρασμένος και οι Μήτρογλου-Οσκαρ είναι οι γνωστοί παίχτες που όλοι ξέρουμε. Ο Νικοπολίδης όποτε χρειάστηκε φώναξε παρών κι έτσι φτάσαμε στην ενδέκατη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια στο Καραισκάκη σε όλες τις διοργανώσεις. Αυτό είναι ένα σερί που πρέπει να συνεχιστεί ώστε ο Ολυμπιακός να φτάσει στην επίτευξη των στόχων του. Αρκεί βέβαια και ο πρόεδρος του, να μην ξεχάσει να τον ενισχύσει στην μετεγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Σχολιάστε το παιχνίδι στο φόρουμ των thrylos-fans.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Άντζας, Ζεβλάκοφ, Ραούλ Μπράβο, Πάντος, Μενδρινός, Ντουντού, Λέτο (63' Τζόρτζεβιτς), Γκαλέτι (75' Όσκαρ), Μπελούτσι, Κοβάσεβιτς (70' Μήτρογλου)


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.