Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

Τσάμπα ήττα...

Σε έναν κακής ποιότητας αγώνα, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 60-56 από την Ισπανική Ουνικάχα Μάλαγα, για την 7η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, χωρίς όμως να χάσει οριστικά τις ελπίδες για πρώτη θέση (η οποία βρίσκεται ακόμη στο δικό του χέρι). Οι ερυθρόλευκοι ήταν αρκετά καλοί στο πρώτο ημίχρονο, αποκτώντας μια διαφορά, η οποία δεν ήταν αρκετή, όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος, για να χαρίσει στον Ολυμπιακό το τρίτο του "διπλό" φέτος, στη διοργάνωση.

Η ομάδα είχε αρκετές και σημαντικές απουσίες (Βασιλόπουλος και Ζόραν Έρτσεγκ), ωστόσο δεν φάνηκαν να την πτοούν, και μπήκε σοβαρή στο πρώτο ημίχρονο για να δείξει ποιός είναι το αφεντικό. Αυτό το κατάφεραν σε μεγάλο βαθμό οι "κόκκινοι" με κύριο εκφραστή, έναν Σοφοκλή Σχορτσιανίτη από τα παλιά, που φόρτωσε το καλάθι των Ισπανών, αλλά και τους ψηλούς της Μάλαγα (από 3 φάουλ, Νντόνγκ και Άρτσιμπαλντ). Αυτό που έπαιξε ρόλο στην κυριαρχία του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος ήταν η ομαδική του άμυνα, που ανάγκασε τους παίκτες της Μάλαγα να κάνουν αρκετά –και πολλά αβίαστα- λάθη. Και μπορεί η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη να χαλάρωσε λίγο προς το τέλος του ημιχρόνου, αλλά δεν έχασε την πρωτοπορία στο σκορ και πήγε στο ημίχρονο με το απολύτως δίκαιο 28-35.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός δεν κατέβηκε ποτέ. Το οτι πέτυχε μόλις 21 πόντους σε 20 λεπτά λέει πολλά για την εμφάνιση των ερυθρόλευκων στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης. Η σοβαρότητα και η προσήλωση στην άμυνα και στην επίθεση χάθηκαν, οι Ισπανοί πήραν τον "αέρα" των φιλοξενούμενων και με κύριο εκφραστή τον φυσικό τους ηγέτη, Κάρλος Καμπέθας, γύρισαν το παιχνίδι (46-44 το 3ο δεκάλεπτο), και το κατέκτησαν στο τέλος, νικώντας τον αδιάφορο - του δευτέρου ημιχρόνου - Ολυμπιακό με 60-56.

Αυτό το αποτέλεσμα, θα πρέπει να προβληματίσει αρκετά τους παίκτες και το τεχνικό τιμ της ομάδας, που πρέπει να καταλάβουν οτι μόνο η παρουσία της φανέλας, δεν αρκεί για να πάρεις το "ροζ φύλλο" αγώνα της Ευρωλίγκας.

Σχολιάστε τον αγώνα στο φόρουμ των thrylos-fans.net!

Τα δεκάλεπτα: 17-20, 28-35, 46-44, 60-56

Μάλαγα (Αϊτο Ρενέσες): Γκομίς 2, Βελς 8, Καμπέθας 9 (2), Ντόνγκ 6, Σίρλεϊ 6, Χιμένεθ 3 (1), Άρτσιμπαλντ 6, Κελάτι 16, Χάισλιπ.

Ολυμπιακός (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 7 (5ας.), Τσίλντρες 7, Βούισιτς 5, Μπουρούσης 10, Χαλπερίν, Γκριρ 3, Βουγιούκας, Πρίντεζης 12, Τεόντοσιτς, Σχορτσανίτης 12.

Γιαννάκης: "Κάναμε πολλά λάθη, αλλά μάθαμε πολλά"

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης τόνισε μετά το τέλος του ματς: "Είναι πολύ ευχάριστο να παίζεις στη Μάλαγα γιατί οι φίλαθλοι αγαπάνε την ομάδα τους κι αυτούς τους σεβόμαστε. Μπήκαμε με πολύ συγκέντρωση και ελέγξαμε το παιχνίδι, αλλά στο τέλος του ημιχρόνου κάναμε κάποια λάθη που κράτησαν τη Μάλαγα κοντά στη διαφορά. Στο δεύτερο ημίχρονο, η Μάλαγα μας πίεσε και κάναμε κάποια εύκολα λάθη, επέστρεψαν και στο τέλος οι διαφορές έπαιξαν ρόλο και κέρδισαν το παιχνίδι. Μάθαμε πολλά σήμερα κι αυτό το παιχνίδι θα είναι χρήσιμο στο μέλλον. Τώρα ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε τα επόμενα τρία παιχνίδια".

Ρενέσες: "Στο δεύτερο μέρος κάναμε το παιχνίδι μας"

Από την πλευρά του ο Αϊτο Ρενέσες είπε: "Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του ρυθμού στο πρώτο ημίχρονο και ήξεραν τι πρέπει να κάνουν. Εμείς παίξαμε αργά και αυτό είναι πλεονέκτημα για τον Ολυμπιακό. Στο δεύτερο όμως κάναμε το παιχνίδι μας. Τρέξαμε, πιέσαμε και γι’ αυτό το λόγο κερδίσαμε το παιχνίδι".

Τσίλντρες: "Τζάμπα ήττα"

Ο Τζος Τσίλντρες σημείωσε: "Ήταν μια νίκη που τη θέλαμε πολύ. Ξέραμε ότι ήταν σημαντικό παιχνίδι. Είχαμε ως στόχο να πάμε σε αργό ρυθμό κι έτσι πήγε το παιχνίδι. Ήταν από τα πιο σκληρά παιχνίδια που είχαμε παίξει. Σε τέτοιου είδους παιχνίδια, που το σκορ είναι τόσο χαμηλά πρέπει να βάλεις κάποια σημαντικά σουτ. Εμείς δυστυχώς δεν το κάναμε, αν και είχαμε τις ευκαιρίες. Δεν ήμασταν σε καλή επιθετική μέρα.

Πρέπει τώρα να χαλαρώσουμε. Δουλεύουμε πάρα πολύ, είμαστε νέα ομάδα και δεν είναι εύκολο να βγαίνουν στο παρκέ όλα τα πράγματα. Πιστεύω ότι με το χρόνο θα βελτιωθούμε και θα πάνε όλα καλά. Στο πρώτο ημίχρονο ο ρυθμός ήταν υπέρ μας, αλλά ίσως στο δεύτερο ημίχρονο να είχαμε περισσότερο ενθουσιασμό απ’ ότι έπρεπε. Ήταν μια τζάμπα ήττα γιατί το παιχνίδι ξεκίνησε και πήγε ως ένα σημείο όπως θα το θέλαμε. Μου έκανε εντύπωση σ’ αυτό το ματς, ότι σε κάθε φάση, σε κάθε ριμπάουντ είχε πολύ ενέργεια".


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.