Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

Μαγικός, Απολαυστικός, Σαρωτικός, απλά Ολυμπιακός!

Το βράδυ της Τετάρτης ήταν ένα ονειρικό βράδυ για τον Ολυμπιακό του Π. Γιαννάκη που αποχαιρετάει το 2008 με τον καλύτερο τρόπο σε ένα δύσκολο ( στα χαρτιά ) παιχνίδι της Ευρωλίγκας απέναντι στην Κροατική Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ.

Ο Π. Γιαννάκης παρέταξε την εξής πεντάδα: Τεόντοσιτς, Γκρίρ, Τσίλντρες, Πρίντεζης, Βούισιτς. Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν αρκετά δυνατό και οι δύο ομάδες ήταν συνέχεια κοντά στο σκόρ. Ο Ολυμπιακός συνέχεια προσπαθούσε να βρεί το εύκολο καλάθι απο το ζωγραφιστό και η Τσιμπόνα ανταπέδιδε με σουτ έξω απο τα 6.25 όπου είχε αρκετά καλό ποσοστό ευστοχίας. Τελικά το σκόρ έκλεισε στο 20-22 υπέρ της Τσιμπόνα.

Απο εκεί και πέρα η ομάδα σοβαρεύτηκε. Μπήκε στο 2ο δεκάλεπτο και έδειξε απο την αρχή ποιος είναι το αφεντικό στο παιχνίδι. Με τρομερούς τους Παπαλουκά και Βούισιτς αλλά και τρομερά "εργαλεία" στα χέρια του Γιαννάκη ο Χαλπέριν και ο Πελεκάνος ο Ολυμπιακός τα έκανε όλα τέλεια σε άμυνα και επίθεση. Χαρακτηριστικό είναι ότι το σκόρ έκλεισε στο 50-31 για ημίχρονο, δηλαδή το σκόρ μόνο της 2ης περιόδου ήταν 30-9!!!

Η διακοπή για το ημίχρονο δεν επηρέασε την ομάδα και οι παίκτες της ομάδας μας συνέχισαν να αποδίδουν τέλεια αυτά που τους ζήταγε ο προπονητής τους να κάνουν και παράλληλα όποτε τους δινόταν η ευκαιρία να προσφέρουν και θέαμα για τους φιλάθλους. Παπαλουκάς, Χαλπέριν και Βούισιτς έκαναν πραγματικά ότι ήθελαν στο γήπεδο. Σκόραραν, έδιναν ασσίστ, κλέβανε. Απλά τέλειοι. Το σκόρ της τρίτης περιόδου έκλεισε στο 77-49.

Στην τέταρτη περίοδο παρόλο που ο Ολυμπιακός φάνηκε να κατεβάζει ταχύτητα η Τσιμπόνα δεν έδειχνε να μπορεί να απειλήσει ούτε καν να μειώσει την διαφορά. Ο Έρτσεγκ έδειξε σήμερα λίγο απο το μεγάλο του επιθετικό ταλέντο σκοτώνοντας την Τσιμπόνα απο τα 6.25 έχοντας 3/3 τρίποντα. Τελικά στο τέλος με καλάθι στην εκπνοή η Τσιμπόνα κατάφερε να ρίξει την διαφορά στο +29 με το τελικό σκόρ να είναι το 93-64.

Προσωπική εκτίμηση για τον MVP του σημερινού μάτς ο Νίκολα Βούισιτς.
Με διαφορά το καλύτερο του μάτς με την φανέλα του Ολυμπιακού και αξίζει και συγχαρητήρια αφού με τους 12π. που πέτυχε κατάφερε να περάσει τους 2000π. στην Ευρωλίγκα!


Σχολιάστε την νίκη της ομάδας μας στο φόρουμ των thrylos-fans!

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-22, 50-31, 77-49, 93-64

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 9(5ας.), Πελεκάνος 2, Τσίλντρες 12, Βούισιτς 12(8.-5ας.-2τ.), Μιλόσεβιτς, Μπουρούσης 13, Χαλπερίν 13, Γκριρ 9, Πρίντεζης 7, Έρτσεγκ 11(3), Τεόντοσιτς 3(1), Σχορτσανίτης 2

ΤΣΙΜΠΟΝΑ (Περάσοβιτς): Χόμαν 6, Κους 8, Λόνγκιν, Πρκάτσιν 2, Τρόχα 7,Βούκοσιτς 2, Άντριτς 5 Κάλογουεϊ 18(3), Ζούμπσιτς, Πριντς, Ρόζιτς 11, Μάρσαλ 5(1)

Δηλώσεις:

Π. Γιαννάκης:«Ο κόσμος είδε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια και τα παιδιά πρέπει να έχουν υπομονή και συγκέντρωση γιατί η περιρρέουσα ατμόσφαιρα δημιουργούσε νευρικότητα. Ήμασταν συγκεντρωμένοι και δεν κάναμε λάθη. Έτσι διαβάσαμε τις αδυναμίες της Τσιμπόνα. Συνεχίζουμε την καλή μας προσπάθεια αμυντικά, ενώ πιστεύω πως νικήσαμε πιο εύκολα από ό,τι θα περίμενε ο οποιοσδήποτε. Συνεχίζουμε τη δουλειά και ξέρουμε ότι μπορούμε να εμπιστευτούμε όλα τα παιδιά. Ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει κάτι από αυτά, ανάλογα το παιχνίδι», ήταν τα πρώτα λόγια του Γιαννάκη, για να συνεχίσει.

«Το ζητούμενο είναι πως θα μπορέσουμε να έχουμε υπομονή όταν δημιουργούνται λάθη ή νευρικότητα στο παιχνίδι μας. Είναι σημαντικό μέσα στη χρονιά να έχεις τη δυνατότητα να ελέγξεις ένα παιχνίδι που πηγαίνει άσχημα. Όταν καταφέρνεις ήρεμα και με μυαλό να το κάνεις αυτό, τότε μπορείς να παίξεις καλό μπάσκετ για μεγάλο χρονικό διάστημα και να αντιμετωπίσεις κάθε δυσκολία. Χωρίς υπερβολές και λάθη να μπορείς να ελέγξεις το παιχνίδι, αυτός είναι ο στόχος μας. Έχω υπομονή και μεγάλη εμπιστοσύνη στα παιδιά».

ΠεράσοβιτςΤο παιχνίδι το χάσαμε στο δεύτερο δεκάλεπτο. Παίξαμε απαίσια σε επίθεση και άμυνα. Μόνο μια ομάδα μπήκε στο γήπεδο κι αυτή ήταν ο Ολυμπιακός. Έπαιξε δυνατά κι έξυπνα, ενώ εμείς κάναμε το χειρότερο φετινό μας παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός έκανε αυτά που έπρεπε για να πάρει μια μεγάλη διαφορά. Όλοι παίζουν καλύτερα στην έδρα τους. Δεν... ήρθαμε στο γήπεδο σήμερα, αλλά γενικά δεν παίζουμε έτσι αλλά πολύ καλύτερα. Ο Ολυμπιακός τα έκανε όλα κι εμείς δεν κάναμε τίποτα»


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.