Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

Τέλειος σε άμυνα και επίθεση!

Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του απέναντι στην ιταλική ομάδα Air Avellino για την 6η αγωνιστική των ομίλων της Ευρωλίγκα, παίζοντας θελκτικό μπάσκετ για τους φιλάθλους της ομάδας που παρακολούθησαν το ματς.
Με άμυνα-γρανίτη και με πληθώρα λύσεων στην επίθεση, η Αβελλίνο δεν είχε παρά να υποταχθεί στον μεγάλο αντίπαλο της.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τον αγώνα με τους εξής παίχτες: Τεόντοσιτς, Γκρίρ, Τσίλντρες, Μπουρούσης, Βούισιτς. Στο πρώτο δεκάλεπτο το παιχνίδι της ομάδας μας ήταν χαμηλού ρυθμού και θα το λέγαμε περισσότερο αναγνωριστικό παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να είναι συνέχεια κοντά στο σκορ το οποίο έκλεισε για την πρώτη περίοδο στο 20-16.

Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός πάτησε λίγο περισσότερο το γκάζι και έβγαλε την Αβελλίνο τελείως από το παιχνίδι. Με την πρέπουσα σοβαρότητα στην άμυνα και σκοράρισμα και από το ζωγραφιστό αλλά και από την περιφέρεια ο Ολυμπιακός ξέφυγε, με την διαφορά συνέχεια να μεγαλώνει και τελικά να κλείνει στην μέγιστη τιμή της για το πρώτο ημίχρονο +16 (41-25).

Η Αβελλίνο έδειξε ανήμπορη να ακολουθήσει τον φουριόζο Ολυμπιακό και στο 2ο ημίχρονο. Οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη συνέχισαν την πολύ καλή τους απόδοση και στις δύο πλευρές του παρκέ κατάφεραν να εκτοξεύσουν και άλλο την διαφορά των δύο ομάδων στο σκορ και από το +16 που είχε κλείσει η δεύτερη περίοδος πήγε στο +33 (73-40) με το σφύριγμα της λήξης της 3ης περιόδου.

Με τον αγώνα να έχει κριθεί ήδη και με τον Ολυμπιακό να χαλαρώνει σε σχέση με τις προηγούμενες περιόδους η 4η περίοδος ήταν διαδικαστική και το τελικό 91-66 να είναι ένα απολύτως δίκαιο σκορ! Αυτό που όμως σου μένει από αυτό το ματς είναι η ομαδικότητα των παικτών. Θα ήταν άδικο να ψάξεις για το ποιος ήταν κορυφαίος σε αυτό το ματς. Όλοι τους έπαιξαν αρκετά καλά και πρέπει να ήταν από τα λίγα φετινά παιχνίδια που ο προπονητής μας βρήκε τόσες πολλές λύσεις, δίνοντας του έτσι την δυνατότητα να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του και είναι χαρακτηριστικό ότι τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής τον είχε ο Μίλος Τεόντοσιτς με 24 λεπτά και τελευταίος σε χρόνο συμμετοχής ήταν ο Γιοτάμ Χαλπερίν με 12 λεπτά απο τους 12 παίκτες του Ολυμπιακού.

Σχολιάστε τον αγώνα στο φόρουμ των thrylos-fans.net!

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-16, 41-25, 73-40, 91-66

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 6, Πελεκάνος 3, Τσίλντρες 13, Βούισιτς 10, Μπουρούσης 11, Χαλπερίν 8, Γκριρ 11, Βασιλόπουλος 4, Πρίντεζης 2, Ερτσέγκ 4, Τεόντοσιτς 11, Σχορτσανίτης 8

ΑΒΕΛΙΝΟ (Μαρκόφσκι): Γουόρεν 16, Ραντούλοβιτς 3, Μπεστ 6, Κροσαριόλ 7, Σλάι 11, Τούσεκ 1, Γουίλιαμς 12, Ναρντί 10


Δηλώσεις πρωταγωνιστών:

Παναγιώτης Γιαννάκης: «Ο κόσμος είδε ένα ωραίο παιχνίδι. Ξέραμε ότι πρέπει να έχουμε συγκέντρωση απέναντι σε μία ομάδα που είχε παίξει πολύ καλά εκτός έδρας απέναντι σε Μακάμπι και Τσιμπόνα. Με εξαίρεση το τελευταίο δεκάλεπτο που υπήρξε χαλάρωση και δεν είχαμε ρυθμό, παίξαμε πολύ καλά και ικανοποιήσαμε όσους βρέθηκαν στο γήπεδο».
Για τον κύκλο του στην Εθνική: «Είμαι οπαδός της Εθνικής. Το ξέρετε πολύ καλά ότι είμαι οπαδός και της σειρά των πραγμάτων., Η διοίκηση διοικεί, ο προπονητής προπονεί, οι παίκτες, παίζουν. Στη ζωή δεν πιστεύω ότι υπάρχουν κύκλοι. Υπάρχει ταξίδι που έχεις την τύχη να βιώσεις εμπειρίες και καλές στιγμές. Εγώ σέβομαι απεριόριστα τις αποφάσεις της διοίκησης για την ομάδα και φυσικά την αγάπη και τη στάση μου δεν πρόκειται ποτέ να την αλλάξουν άνθρωποι οι οποίοι με φανατισμό και εμπάθεια με πιέζουν κατά καιρούς να έχω άλλη στάση. Πέντε καλοκαιριά σερί τα παιδιά και οι άνθρωποι που δούλεψαν για την ομάδα, μου χάρισαν συγκλονιστικές στιγμές. Τα παιδιά έχουν ταλέντο, απλά αυτό που χρειάζεται είναι να τα βοηθάνε οι άνθρωποι. Να έχουν υπομονή και να κοιτάξουν περισσότερο να δουν αυτά που τους ενώνουν παρά, όσα τους χωρίζουν. Στην Εθνική όλοι πρέπει να είμαστε οπαδοί της. Όποτε χρειάζεται πρέπει όλοι μας να τη βοηθάμε».

Παναγιώτης Βασιλόπουλος: "Επιτέλους παίξαμε όπως έπρεπε από το πρώτο ημίχρονο. Καταφέραμε να περιορίσουμε την περιφέρειά τους και έπαιξε ρόλο ότι και οι πέντε παίκτες που βρίσκονταν στο παρκέ έπαιζαν πολύ καλή άμυνα'.

* Στο ημίχρονο δίχως κάποιον ιδιαίτερο λόγο κάποιοι ανεγκέφαλοι επιχείρησαν να επιτεθούν στους λιγοστούς φιλάθλους της Αβελλίνο ( γύρω στους 50 φιλάθλους) κάτι που ανάγκασε την αστυνομία να επέμβει. Επίσης ο αρχηγός Θοδωρής Παπαλουκάς προσπάθησε με τον δικό του τρόπο να τραβήξει την προσοχή των οπαδών πετώντας τους μια μπάλα η οποία όπως πληροφορήθηκε μετά χτύπησε κατά λάθος ένα παιδάκι και στο τέλος του αγώνα έκανε την εξής δήλωση για το περιστατικό:

"Αυτό που ήθελα να κάνω ήταν να αποσπάσω την προσοχή από το σημείο της έντασης και να κοιτάξει ο κόσμος εμένα. Δυστυχώς ήταν μια άσχημη στιγμή, γιατί η μπάλα κατέληξε αλλού και χτύπησε όπως έμαθα μετά ένα παιδάκι. Θέλω να ζητήσω δημόσια συγνώμη. Προσπάθησα μετά το παιχνίδι να βρω το παιδάκι αλλά είχε φύγει. Παρακαλώ τους γονείς του να έρθουν σε επαφή μαζί μου μέσω των ανθρώπων της ομάδας".


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.