Τελευταίοι Αγώνες: Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός - / - / Μπάσκετ: Ολυμπιακός - / - / Πόλο: Ολυμπιακός - / - / Βόλλεϋ: Ολυμπιακός - / -

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008

Ήρεμο απόγευμα...Ολυμπιακός-Πανιώνιος 81-65

Ένα ήρεμο απόγευμα είχε η ομάδα του Ολυμπιακού στο πλαίσειο της 10ης αγωνιστικής της Α1.Ο Ολυμπιακός όντας καλύτερος επικράτησε του μαχητικού και πάντα υπολογίσιμου Πανιωνίου με σκορ 81-65 και κατέκτησε το 7ο ροζ φύλλο αγώνα για τη φετινή χρονιά.Το ζητούμενο ήταν να φανούν οι τυχών επιδράσεις της ήττας στη Μάλαγα μέσα στη βδομάδα.Οι ερυθρόλευκοι έδειξαν να μην είναι επηρεασμένοι και κάνοντας το καθήκον τους έφυγαν με ψηλά το κεφάλι από το για μια ακόμα φορά μισοάδειο ΣΕΦ.


Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με 5δα τους Παπαλουκά-Μιλόσεβιτς-Τσίλντρες-Μπουρούση και Σχορτσανίτη και έδειξε απο την αρχή τις προθέσεις του...πίεσε όσο μπορούσε έκλεψε μερικές φορές τη μπάλα,έβγαλε ορισμένους αιφνιδιασμούς και με το Σχορτσανίτη σε σπουδαία κατάσταση έβρισκε λύσεις σε σετ επιθέσεις.Το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου (22-12) είναι και ενδεικτικό της διαφοράς ποιότητας των δύο ομάδων τουλάχιστον στο συγκεκριμένο σημείο του αγώνα.Ο Πανιώνιος σε αυτή τη διάρκεια παρουσιάστηκε νευρικός και ασφυκτικά κλεισμένος και αδυνατούσε να βρεί λύσεις κοντά ή μακριά από το καλάθι.


Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο αγωνιστικά...η ευστοχία των παικτών του Ολυμπιακού κοντά κυρίως στο καλάθι αλλα και απο μακριά σε συνάρτηση των χαμένων ευκαιριών των αντιπάλων και την έλειψη συγκεκριμένου πλάνου τους επιθετικά κράτησε τη διαφορά στο σκορ στο τελικό για το ημίχρονο 44-35.Σε αυτό το δεκάλεπτο ο Πανιώνιος βρήκε πολύτιμες λύσεις από τους Ντικούδη-Ζορόσκι-Γεωργαλή και Μπάξτερ και κατάφερε να παραμείνει μέσα στο παιχνίδι λόγω και της σωρείας λαθών που υπέπεσαν οι ερυθρόλευκοι παίκτες.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα δεν διαφοροποιήθηκαν και πολύ.Οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό ενώ ο Πανιώνιος παρουσιάστηκε λίγο πιο μαχητικός κυρίως στην άμυνα κάτι που χάρισε στους κυανέρυθρους ενα μικρό σερί με το οποίο μείωσαν τη διαφορά στο σκορ προσωρινά στο 46-40 με το Δήμο Ντικούδη να δίνει λύσεις.Οι ερυθρόλευκοι σε εκείνο το σημείο έπαιξαν περισσότερο συγκεντρωμένα,μείωσαν τα λάθη στα οποία είχαν υποπέσει μέχρι εκείνη τη στιγμή και με όμορφες φάσεις κυρίως από τον Τζός Τσίλντρες και καλό παιχνίδι στο ανοικτό γήπεδο τελείωσαν το τρίτο δεκάλεπτο προηγούμενοι με 59-47.

Τίποτα δεν άλλαξε στη συνέχεια και ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής απο το παλατάκι του Φαλήρου με το τελικό 81-65 και τον Παναγιώτη Γιαννάκη να έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει σχήματα για τη συνέχεια δίνοντας χρόνο σε παίκτες που δεν έχουν συχνά την ευκαιρία να αγωνίζονται όπως ο Μιλόσεβιτς και οι Σχορτσανίτης-Πελεκάνος.

Αξίζει αναφοράς η υπέροχη εμφάνιση του Μίλος Τεόντοσιτς που με δύσκολα καλάθια σε όλη τη διάρκεια του μάτς έδειξε το ξεχασμένο ταλέντο του.

Τα δεκάλεπτα: 22-12, 44-35, 59-47, 81-65

Ολυμπιακός (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 4, Πελεκάνος 6, Τσίλντρες 13, Βούιτσιτς 4, Μιλόσεβιτς, Μπουρούσης 6 (9ρ.), Χαλπερίν 8 (2), Γκριρ 8, Πρίντεζης 3, Έρτσεγκ 6, Τεόντοσιτς 17 (2), Σχορτσιανίτης 6.

Πανιώνιος
(Τριφούνοβιτς): Ξανθόπουλος 5 (1), Τσβέτκοβιτς, Ζορόσκι 10, Γεωργαλής 5 (1), Νίκολιτς, Καλαμπόκης 7 (1), Μάιλς 5, Μπάξτερ 9, Κένταλ 10, Ντικούδης 14 (2).

Μετά το τέλος του αγώνα ακολούθησαν δηλώσεις :

Παναγιώτης Γιαννάκης:
«Αν δει κάποιος τους αριθμούς, φαίνεται ότι ο κόσμος είδε ένα καλό παιχνίδι από τον Ολυμπιακό με μεγάλη αποτελεσματικότητα και μεγάλα ποσοστά ευστοχίας. Δεν ξέρω πολλές ομάδες τα τελευταία δύο χρόνια να έχουν κερδίσει στη Μάλαγα, πιστεύω ότι προσπαθήσαμε πολύ και το μπάσκετ δεν είναι ένα παιχνίδι μόνο για να τρέχεις και να σουτάρεις, όπως πιστεύουν πολλοί...».


«Με την Τσιμπόνα με ενδιαφέρει να παίξουμε καλό μπάσκετ χωρίς να κοιτάζουμε το σκορ. Ετοιμάζουμε μια ομάδα που στοχεύει να παίξει μεγάλο μπάσκετ στο μέλλον. Όταν βρεθούμε σε δύσκολη θέση, τότε μας νοιάζει η διαχείριση των καταστάσεων για να είμαστε καλύτεροι και να παίρνουμε την νίκη. Σε ότι έχει να κάνει με τα λάθη, υπάρχει νευρικότητα και πίεση, αλλά το καλό είναι πως δεν παρασυρόμαστε και διατηρήσαμε την ηρεμία μας και την καλή επιθετική λειτουργία, κάτι που δεν είχαμε σε προηγούμενα παιχνίδια».


«Ο Σοφοκλής είχε ουσιαστικά να παίξει μπάσκετ δύο χρόνια. Πέρυσι ξεκίνησε η μεγάλη προσπάθεια που κάνει, τον στηρίζουμε και δεν βιαζόμαστε να τον βάλουμε για να πιεστεί και να παίξει για ένα παιχνίδι και μια εφήμερη νίκη... Θα δείτε ένα διαφορετικό Σοφοκλή και του αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθειά του. Για τον Πελεκάνο, ξέρουμε ότι θα μας βοηθήσει μέσα σε μια μεγάλη σεζόν και για αυτό τον φέραμε στον Ολυμπιακό. Ο Μιχάλης έχει τα προσόντα και αντιλαμβάνεται τον τρόπο, με τον οποίο θα είναι σημαντικός για την ομάδα».



Γιοτάμ Χαλπερίν:
«Πα
ίξαμε επιθετικά στην άμυνα, ιδίως στο ξεκίνημα του αγώνα. Ο Πανιώνιος είναι πολύ καλή ομάδα και απέδωσε εξαιρετικά στην δεύτερη περίοδο. Ήταν ένα ακόμα παιχνίδι για μας, πήραμε αυτό που θέλουμε και πρέπει να συνεχίσουμε με ακόμα καλύτερες εμφανίσεις. Τώρα κοιτάζουμε τον αγώνα με την Τσιμπόνα, που μας είχε κερδίσει στην έδρα της. Πιστεύω ότι αν κρατήσουμε τον ίδιο ρυθμό και είμαστε προσηλωμένοι στην άμυνα. Όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι δύσκολα και σκληρά και οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι, ειδικά απέναντι στην Τσιμπόνα, που είναι πολύ σκληρή ομάδα. Είμαστε ομάδα με πολλούς καλούς παίκτες. Στη Μάλαγα δεν παίξαμε καλά και ιδίως εγώ, αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις προσπαθούμε να βελτιωθούμε και να αφοσιωθούμε στο μέλλον»...


Αλεξάντερ Τριφούνοβιτς:«Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την νίκη του απόψε. Εμείς απέναντι σε μια ομάδα με σπουδαία άμυνα και πολλές αρετές στο ανοιχτό γήπεδο, προσπαθήσαμε, αλλά δεν καταφέραμε να αποδειχτούμε όσο ανταγωνιστικοί θα θέλαμε. Έχουμε πολύ δύσκολο πρόγραμμα και το ρόστερ μας δεν αντέχει τόσα πολλά διαδοχικά ματς απέναντι σε πολύ μεγάλες ομάδες. Παίξαμε με ΤΣΣΚΑ, Ολυμπιακό και τώρα έχουμε την Εφές Πίλσεν. Η αλήθεια είναι ότι περιμένουμε την διακοπή για τις γιορτές, προκειμένου να ξεκουραστούμε. Δεν παίξαμε ομαδικά και αυτό είπα στους παίκτες μας στα αποδυτήρια. Τώρα θέλουμε να κάνουμε ότι καλύτερο στο επόμενο ματς για την Ευρωλίγκα στην έδρα μας, που είναι εξαιρετικά σημαντικό και δύσκολο για τον Πανιώνιο»...


Λαβόν Κένταλ: «Το ξεκίνημα του Ολυμπιακού έκανε την μεγάλη διαφορά και έκρινε σε σημαντικό βαθμό το παιχνίδι. Πρέπει να τους δώσουμε ένα μπράβο για τον τρόπο που μας περιόρισαν στην αρχή του αγώνα και έχτισαν την διαφορά, που κράτησαν σε όλο το παιχνίδι. Σίγουρα θα συναντηθούμε με τον Ολυμπιακό στο μέλλον και ελπίζω να μάθουμε από αυτή την ήττα, για να είμαστε καλύτεροι στο επόμενό μας παιχνίδι»....



Σχολιάστε την εμφάνιση της αγαπημένης μας ομάδας στο φόρουμ του thrylos-fans εδώ


Απαγορεύεται κατά τον Ν.2121/1993 και κατά τη διεθνή σύμβαση της Βέρνης η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή - ολική, μερική, περιληπτική - η κατά παράφραση, η διασκευή, απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, άνευ προηγούμενης έγγραφης άδειας του εκδότη.